Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Νομική υποστήριξη για την πληρωμή των τελών ακινήτων Η τοπική δημοτική αρχή του Κορυδαλλού, θα παρέχει νομική υποστήριξη σε όσους δημότες, δεν μπορού

Posted: 07 Nov 2011 12:20 PM PST

Νομική υποστήριξη για την πληρωμή των τελών ακινήτων

Ήδη ανάλογη κίνηση έχει γίνει και από τους δήμους Ψυχικού, Φιλοθέης, Περιστερίου, Νέας Ιωνίας και Σαρωνικού, όπου πλέον προστίθεται και ο Κορυδαλλός ως ο πρώτος δήμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που θα στηρίξει τους δημότες του που αδυνατούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη από το δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ), Στέλιο Μανουσάκη, ώστε όσοι δημότες δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος να έχουν νομική υποστήριξη από τη νομική υπηρεσία του Δήμου και ομάδα δικηγόρων - μελών του ΔΣΠ.

Σχετική ανακοίνωση του δήμου Κορυδαλλού, αναφέρει: «Ως δημοτική αρχή γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες της δεινής οικονομικής κατάστασης την οποία βιώνουν οι συμπολίτες μας, με την ανεργία να καλπάζει και το φαινόμενο της φτώχειας να χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας. Σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, για να δώσει τη χαριστική βολή στις οικογένειες μέσου και χαμηλού εισοδήματος».

Και τέλος καταλήγει «Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, το αδιέξοδο και την κοινωνική αδικία για εκατοντάδες οικογένειες, επιλέγουμε να σταθούμε αρωγοί σε όσους συμπολίτες μας αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους και για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν».

Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση Εμμένει η ΝΔ στη μη συμμετοχή στελεχών σε αυτή

Posted: 07 Nov 2011 12:13 PM PST

Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση



Αθήνα
Στην επιμονή του κ. Αντώνη Σαμαρά να μην συμμετάσχει κανένα στέλεχος του κόμματός του στην νέα κυβέρνηση, αποδίδουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί για την επιλογή του νέου πρωθυπουργού.

Παρά τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τα επιτελεία του ΠαΣοΚ και της Ν.Δ. ότι διατυπώνονται επιφυλάξεις για το πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων «πάγωσαν» από το απόγευμα της Δευτέρας, επειδή τόσο ο κ. Γ. Παπανδρέου, όσο και ο κ. Παπαδήμος επισημαίνουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η νέα κυβέρνηση θα εκπέμψει λάθος συμβολισμούς, αν στην σύνθεσή της περιληφθούν μόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ και μη πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γ. Παπανδρέου στην τελευταία επικοινωνία του με τον κ. Σαμαρά, κατέστησε σαφές ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας και η επιλογή του νέου πρωθυπουργού, εφόσον ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν δεχθεί την συμμετοχή και δικών του συνεργατών σε ορισμένα υπουργεία. Λέγεται μάλιστα πως με την άποψη αυτή συντάσσεται και ο κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαιώνει ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ότι θα είναι εκείνος ο νέος πρωθυπουργός.

Παρά την εμπλοκή στις διαβουλεύσεις πάντως, κυβερνητικοί παράγοντες εξακολουθούν να εκφράζουν αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί και πάλι ασφυκτικές πιέσεις από αξιωματούχους της Ε.Ε. να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία του και θα αναγκαστεί τελικώς να υποχωρήσει και να δεχθεί την συμμετοχή στελεχών του στην νέα κυβέρνηση.
Εφόσον συμβεί αυτό, οι διαβουλεύσεις για το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ξεκινήσουν και πάλι το πρωί της Τρίτης και θα ολοκληρωθούν εντός της ημέρας για να ανακοινωθεί και η πλήρης σύνθεση της νέας κυβέρνησης.
Πάντως τα επιτελεία και των δύο κομμάτων παρατηρούσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Λ. Παπαδήμου έχουν μειωθεί σημαντικά, επειδή ο ίδιος ζητά από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. ρητές δεσμεύσεις και εγγυήσεις για την απόλυτη στήριξή του στις επιλογές του, δικαίωμα στην επιλογή όλων των υπουργών που θα εμπλακούν στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και επιμήκυνση του βίου της νέας κυβέρνησης μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υλοποίηση όλων των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, για τις οποίες ο ίδιος εκτιμά ότι η Βουλή δεν μπορεί να διαλυθεί πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Έκανε το 9χρονο παιδί της βομβιστή αυτοκτονίας!

Posted: 07 Nov 2011 12:11 PM PST



Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τη μητέρα ενός εννιάχρονου αγοριού το οποίο το 2006, έπειτα από δική της προτροπή, είχε εξαπολύσει επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός σιιτικού τεμένους στα βόρεια της Βαγδάτης.

"Η Σούαντ αλ Ομπέιντι συνελήφθη την Παρασκευή όπως και ο σύντροφός της Χαμίντ Αλουάν, 53 ετών, μετά την επίθεση εναντίον της πολιτοφυλακής Σάχουα στην Μπακούμπα", πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα, δήλωσε αυτός ο αξιωματούχος.

Ηλικίας 47 ετών η σουνίτισσα Ομπέιντι είναι χήρα και το 2006 ήταν μητέρα της Χάνα, ενός 14χρονου κοριτσιού που ήταν παντρεμένο, και δύο γιων, του Κάζεμ Λάτιφ Κάζεμ, 18 ετών, και του Μουρτάντα Λάτιφ Κάζεμ, 9 ετών. Ζούσε στην επαρχία Χαλές, 65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ο σύντροφός της, μέλος της αλ Κάιντα, έπαιρνε μέρος σε επιχειρήσεις της οργάνωσης στην επαρχία αυτή, αν και ζούσε στην Αμρίγια, μία συνοικία της Βαδγάτης.

"(Ο Χαμίντ) κατάφερε να την πείσει να βάλει ένα γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά στον μικρό Λάτιφ για να το πυροδοτήσει σε ένα σιιτικό τέμενος στη Χαλές. Ήταν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο όταν εκείνη άρχισε να κλαίει. (Ο Χαμίντ) την έβγαλε από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια οδήγησε τον γιο της στο τέμενος", εξήγησε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

"Δύο μήνες αργότερα ο Χαμίντ προσπάθησε να πείσει τη μητέρα να θυσιάσει και τον άλλο γιο της, όμως εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και κρύφτηκε στο σπίτι της παντρεμένης αδερφής του", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2006 τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας ιμάμης, και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν από αυτή την επίθεση αυτοκτονίας στο σιιτικό τέμενος. Ο εννιάχρονος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε μετά την προσευχή της Παρασκευής.

"Μετά τις επιθέσεις της Πέμπτης εναντίον μελών της Σάχουα, έπειτα από πληροφορίες συλλάβαμε μία ομάδα τρομοκρατών που ήταν διασκορπισμένοι στην επαρχία. (Η Ομπέιντι) ήταν μία από αυτούς, ενώ καταφέραμε να εντοπίσουμε και τον Χαμίντ που συνελήφθη (χθες) Παρασκευή στη Βαγδάτη", επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Τέσσερις άνδρες της σουνιτικής πολιτιφυλακής Σάχουα, που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Μπακούμπα.

Στο μεταξύ τέσσερις βόμβες εξερράγησαν σήμερα κοντά στην κατοικία του τοπικού διοικητή της πολιτοφυλακής Σάχουα στα βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι τέσσερις βόμβες εξερράγησαν κοντά σε ένα σπίτι στην πόλη Τάτζι, 20 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μία περιοχή όπου ζουν σουνίτες και σιίτες.

"Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στο σπίτι του Ίσα Χάντιμ, διοικητή της Σάουχα στην Τάτζι, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον αδερφό του, τη σύζυγό του και δύο από τα παιδιά του", δήλωσε μία αστυνομική πηγή.

"Λίγα λεπτά αργότερα ακόμη δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στο σημείο που είχαν σημειωθεί οι πρώτες εκρήξεις, τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους".

Οι ξένοι “αγοράζουν” κομμάτι κομμάτι την Ελλάδα!

Posted: 07 Nov 2011 12:05 PM PST


"Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Αφού πληρώνεται για την Ελλάδα φόρους, διεκδικήστε το δικό σας κομμάτι πριν το πάρει άλλος"!

Με αυτά τα λόγια οι Ευρωπαίοι αντιμετωπίζουν εμάς τους Έλληνες. Έφτιαξαν μια ιστοσελίδα με την ονομασία, CLAIMGREECE.COM και από εκεί διεκδικούν το δικό τους κομμάτι γης.

Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται πλέον οι ευρωπαίοι αισθάνονται οργή για εμάς γιατί αυτοί πληρώνουν για εμάς και εμείς ούτε μια κυβέρνηση συνεργασίας δεν μπορούμε να φτιάξουμε.

Παπανδρέου - Σαμαράς: Από συγκάτοικοι και συμφοιτητές, πολιτικοί αντίπαλοι!

Posted: 07 Nov 2011 12:04 PM PST


Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί γνωρίζονται καλά. Όχι μόνο μέσα από τον πολιτικό στίβο και τα έδρανα της Βουλής. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν φίλοι από το Λύκειο. Φοίτησαν στο ίδιο σχολείο που δεν είναι άλλο από το Κολέγιο των Αθηνών, ένα σχολείο της ελίτ στο Ψυχικό.

Φίλοι και συμφοιτητές

Στη συνέχεια οι δρόμοι τους συναντήθηκαν και πάλι στο πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτη, την δεκαετία του '70. Ο Γιώργος σπούδαζε Κοινωνιολογία και ο Αντώνης Οικονομία.

Πέρα από συμφοιτητές όμως ήταν και συγκάτοικοι και μάλιστα για περίπου τρία χρόνια κάνανε κολλητή παρέα και ήταν μαζί στο χαβαλέ αλλά και στα δύσκολα. Τους ένωναν οι αγώνες κστά της χούντας. Κοινό σημείο είναι όμως και το γεγονός ότι προέρχονται και οι δύο από πολιτικές δυναστείες.

Οι δυο τους είχαν κινδυνεύσει μάλιστα να μπουν φυλακή συμμετέχοντας μαζί με περίπου 1.000 άλλους από το Αμχερστ σε καθιστική διαμαρτυρία σε αεροπορική βάση της πόλης. Ακινητοποίησαν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά Β52 όταν συνεχιζόταν ο πόλεμος με το Βιετνάμ ξαπλώνοντας στον διάδρομο. Τους συνέλαβαν όλους αλλά η τοπική φυλακή, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, δεν χώραγε πάνω από τρεις και τελικά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Στα φοιτητικά τους χρόνια ο Αντώνης φορούσε πολύ συχνά μπλε σακάκι στις εξόδους του. Ο Γιώργος προτιμούσε να φοράει μόνο τα τζιν και τα πουλοβεράκια του. Όταν τα ρούχα του απέκτησαν πια τρύπες σε γόνατα και αγκώνες, αρνήθηκε και να τα πετάξει και να τους βάλει μπαλώματα αλλά αντίθετα τα φορούσε με τις τρύπες! Κάτι που δεν αποχωριζόταν ποτέ ήταν και η κιθάρα του.



Οι σπουδές τους στο Αμχερστ

Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να γίνει γιατρός. Πράγμα που ευχόταν κα ο πατέρας του, Κ. Σαμαράς, ο διευθυντής της Καρδιολογικής του Ευαγγελισμού. Έτσι, ο 18χρρονος Αντώνης έβλεπε σαν ιδανικό προορισμό το Αμχερστ της Μασαχουσέτης. Άλλωστε το κολλέγιο αρρένων είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά αποφοίτων σε ιατρικές σχολές. Συνέβαλε όμως και το γεγονός ότι ήταν ήδη πρωταθλητής εφήβων στο τένις και το Αμχερστ είχε τα περισσότερα γήπεδα τένις στην Αμερική.



Έπειτα από μια διάλεξη του John Kenneth Galbraith, εντυπωσιάστηκε τόσο, που στράφηκε στα οικονομικά, από όπου και αποφοίτησε το 1974.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε στο Αμχερστ για να γίνει μαθηματικός αφού είχε ικανότητες μικρού Ευκλείδη στην τριγωνομετρία. Ωστόσο αποφοίτησε στην κοινωνιολογία το 1975.



Το 1968 δύο αστυνομικοί τον έπιασαν με ένα κουβά μπογιά έξω απ' τον τοίχο του Αρσακείου. Το «Η δημοκρατία θα νι...» έμεινε στη μέση και το άλλο πρωί γύρισε ξυλοφορτωμένος σπίτι. Τότε η μητέρα του Μαργαρίτα αποφάσισε πως ήταν ώρα να τον στείλει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο Σικάγο.

Στο Αμχερστ έκανε ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Παρασκευή με μηνύματα κατά της Χούντας και μοίραζε φυλλάδια του ΠΑΚ. Τις μέρες που στο Αμχερστ όλοι μιλούσαν για τον σοσιαλιστή ηγέτη, ο Γιώργος ήταν παράξενα σιωπηλός. Όταν ο Αντώνης, μεταξύ αστείου και σοβαρού, του είπε «Γιώργο, να δεις που εμείς οι δυο τελικά θα βρεθούμε μαζί στη Βουλή», η απάντηση του νεαρού Παπανδρέου ήταν κοφτή: «Αντώνη εμείς δεν θα βρεθούμε ποτέ μαζί στη Βουλή. Γιατί εγώ δεν πρόκειται να μπω στην πολιτική ποτέ μου».



Τα πράγματα όμως άλλαξαν! Τότε είχαν χιλιάδες λόγους για να τους ενώνουν και να κάνουν παρέα, τώρα έχουν χιλιάδες λόγους για να βρίσκονται απέναντι.

Σήμερα πολιτικοί αντίπαλλοι

Τριάντα τρία χρόνια μετά, το παιδί που θα γινόταν μαθηματικός, έγινε πρωθυπουργός, κι ο νεαρός που θα γινόταν γιατρός, είναι ο βασικός του αντίπαλος. Από φίλοι και συμφοιτητές έχουν γίνει πολιτικοί αντίπαλοι και μάλιστα η «κόντρα» τους κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά εκλογές και τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει λίγο ακόμα στην καρέκλα του πρωθυπουργού.



Πέρα από κάθε τους πολιτική αντιπαράθεση, μέχρι τώρα το γεγονός ότι κάθονταν στο ίδιο τραπέζι στο κυλικείο ήταν ένα από τα πράγματα που είχαν μείνει από την φιλία τους.



Ο Σαμαράς το είχε πει σε μια παλιά συνέντευξη: «Οταν οι άλλοι βουλευτές μάς βλέπουν μαζί να γελάμε, δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται. Αλλά εμείς δεν γελάμε για την πολιτική. Γελάμε γιατί θυμόμαστε κάτι παλιές φιλενάδες. Αλλες απ' το κολέγιο Holyoke, άλλες απ' το κολέγιο Smith…»



Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια θα είναι η σχέση των δύο πολιτικών μετά από όλα αυτά.



Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δηλώσει ότι «κάποια στιγμή, μετά από μία δεκαετία ή περισσότερο, ίσως καθίσουμε με τον Αντώνη, πιούμε ένα ποτήρι κρασί και πούμε: "ας δούμε πως πήγαν τα πράγματα με την Ελλάδα"»



Μακάρι μετά από μία δεκαετία να βλέπουμε τα πράγματα στη χώρα μας απλά σαν ένα δύσκολο αλλά μακρινό παρελθόν!


*Στην κεντρική φωτογραφία-ντοκουμέντο βλέπουμε εκτός απ΄τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ, τον Στέφανο Μανουηλίδη και τον διεθνούς φήμης φωτογράφο, ζωγράφο, γλύπτη και εικαστικό Φίλιππο Τσιάρα, που ήταν τα άλλα δύο μέλη της στενής φοιτητικής παρέας.

Τραγωδία στα Τρίκαλα - "Έσβησε" μαθητής που χτύπησε παίζοντας μπάλα!

Posted: 07 Nov 2011 12:02 PM PST



Ο 15χρονος μαθητής του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων κατέληξε μετά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του.
Το άτυχο 15χρονο παιδί αμέσως μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και από εκεί όπως αναφέρει το trikalanews.gr λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

William - Kate: Η εγκυμοσύνη έφερε τη μετακόμιση;

Posted: 07 Nov 2011 12:01 PM PST


Ο πρίγκιπας William και η αγαπημένη του αποφάσισαν να μετακομίσουν και να μείνουν πλέον μόνοι τους, σε ένα ολόδικό τους σπίτι. Ωστόσο, δεν θα πάνε πολύ μακριά. Μετακομίζουν στο διπλανό οίκημα, το οποίο ήταν κατοικία της πριγκίπισσας Μάργκαρετ.

Το οίκημα αυτό είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει το ζευγάρι αλλά και την μελλοντική του οικογένεια, που μάλλον είναι στα σκαριά! Αποτελείται από 20 δωμάτια και θέλει αρκετή δουλειά μέχρι να ανακαινιστεί, οπότε υπολογίσουν να μετακομίσουν εκεί μέσα στο 2013.



Τα περισσότερα δωμάτια είναι βαμμένα ροζ και τιρκουάζ αφού ήταν τα αγαπημένα χρώματα της Μάργκαρετ, αλλά απ' ότι φαίνεται θα τα αλλάξουν τώρα.

Η μετακόμιση του ζευγαριού φουντώνει ακόμα περισσότερο τις φήμες που κυκλοφορούν και θέλουν την Kate να είναι έγκυος. Μάλιστα, στο ξεχωριστό αυτό σπίτι υπάρχει μέσα ήδη και παιδικό δωμάτιο αν έρθει σύντομα ένα μωρό!



Beyonce: H κολλητή της "κάρφωσε" το φύλο του μωρού

Posted: 07 Nov 2011 11:59 AM PST


Η εγκυμοσύνη της pop star αμφισβητήθηκε πολλές φορές. Μάλιστα, κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η κοιλιά της ήταν ψεύτικη και ήταν φουσκωμένη από ένα μαξιλάρι.

Ωστόσο, φαίνεται πως πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία αφού αποκαλύφθηκε μέχρι και το φύλο του μωρού! Μπορεί η Beyonce και ο αγαπημένος της Jay - Z να προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστικό το φύλο του παιδιού τους, αλλά η κολλητή της γνωστής τραγουδίστριας τους το χάλασε. Η Kelly Rowland αποκάλυψε πως η 30χρονη τραγουδίστρια περιμένει κοριτσάκι!

Βέβαια δεν το έκανε επίτηδες, απλά της ξέφυγε όταν μία η δημοσιογράφος την παγίδεψε. Όταν ρώτησαν τι δώρο θα πάρει στο μωρό εκείνη δήλωσε: "Δεν ξέρω τι θα αγοράσω. Νομίζω πως ο μπαμπάς της θα της τα δώσει όλα όσα χρειάζεται με κάθε τρόπο. Το μόνο που μπορώ εγώ να της προσφέρω είναι την αγάπη μου!"

Έτσι όλοι κατάλαβαν ότι η Beyonce και ο αγαπημένος της περιμένουν κοριτσάκι και πια δεν είναι κρυφό. Η Kelly απ' ότι φαίνεται δεν κατάλαβε την γκάφα που έκανε και μετά συνέχεισε λέγοντας: "Νομίζω πως θα της συμπεριφερθούν πολύ καλά και δεν θα την κακομάθουν."

Οι Anonymous «χτύπησαν» τo Ισραήλ

Posted: 07 Nov 2011 11:49 AM PST

Τις ιστοσελίδες υπουργείων, του στρατού αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της Σιν Μπετ και της Μοσάντ «χτύπησαν»...
οι χάκερς Anonymous, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιχμαλωσία δύο ακόμα πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας από το ισραηλινό ναυτικό.

Το Σάββατο, στο YouTube κυκλοφορούσε ένα βιντεάκι, όπου όχι μόνο μιλούσαν για άμεση ανταπόδοση στην τελευταία ανακοπή του πλου, αλλά απειλούσαν ότι θα επαναλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές τους επιθέσεις κάθε φορά που οι Ισραηλινοί θα κάνουν τα ίδια σε κάθε πλοίο που επιχειρεί να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι πράξεις σας είναι παράνομες, εναντίον της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας», έλεγαν απευθύνοντας στην ισραηλινή κυβέρνηση την κατηγορία της «πειρατείας σε διεθνή ύδατα», πράξη «υπό μία παράνομη κάλυψη άμυνας» στην οποία «εμείς και οι λαοί του κόσμου δεν θα μείνουμε αδιάφοροι».

IDF και Σιν Μπετ ανακοίνωναν στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι ερευνούσαν τις αιτίες της δυσλειτουργίας,αμφισβητώντας την εκδοχή της κυβερνοεπίθεσης και υπογραμμίζοντας ότι είχαν πληγεί μόνο οι δημόσιες κυβερνητικές ιστοσελίδες, αλλά όχι και τα εσωτερικά ηλεκτρονικά δίκτυά τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το πειραματόζωο Ελλάδα, γίνεται ριάλιτι!

Posted: 07 Nov 2011 11:47 AM PST

"Go Greek for a Week'' είναι το νέο ριάλιτι της βρετανικής τηλεόρασης.Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί σήμερα από το Channel 4.

Στο ριάλιτι οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να ζήσουν για μια εβδομάδα προσαρμοσμένοι στην ελληνική πραγατικότητα των μειωμένων μισθών και της λιτότητας.

Φαίνεται πως η βρετανική πολιτεία προετοιάζει τους πολίτες της σε μια νέα εποχή οικονομικής εγκράτειας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τι προκαλεί τον πονοκέφαλο...

Posted: 07 Nov 2011 11:45 AM PST

Υποφέρεις καθημερινά από πονοκεφάλους και δεν ξέρεις πως να τους αντιμετωπίσεις; Τότε καλό θα ήταν να δώσεις ιδιαίτερη βάση … στις πιθανές αιτίες που ακολουθούν καθώς θα σε βοηθήσουν να προλάβεις τον πονοκέφαλο.

Αιτία 1η: ο προϊστάμενός σου

Ναι, μπορεί όντως να σου προκαλέσει πονοκέφαλο. Οτιδήποτε αυξάνει τα επίπεδα στρες μπορεί να σε κάνει πιο ευάλωτη στους πονοκεφάλους τάσεως ή στις ημικρανίες. Πιστεύεται ότι οι πονοκέφαλοι τάσεως προκαλούνται από αυξημένη ευαισθησία των νευρικών μονοπατιών που μεταδίδουν πόνο. Στη διάρκεια της ημικρανίας, εγκεφαλικά σήματα προκαλούν την έκκριση χημικών που μεταβάλλουν τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Αυτά τα σήματα ενεργοποιούν, επίσης, τη φλεγμονή στον εγκέφαλο, που μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανία.

Αιτία 2η: ο ζεστός καιρός

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το ίδιο συμβαίνει και με την πιθανότητα εμφάνισης ημικρανίας ή έντονου πονοκεφάλου. Σε πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση κατά 7,5% στον κίνδυνο πονοκεφάλου για κάθε αύξηση τη θερμοκρασίας κατά 12ο C. Η χαμηλή βαρομετρική πίεση, η οποία συνήθως προηγείται του πόνου, συσχετίστηκε στη μελέτη με μικρή αίσθηση πόνου στο κεφάλι.

Αιτία 3η: οι έντονες οσμές

Οι έντονες μυρωδιές, ακόμη και οι ευχάριστες, προκαλούν σε πολλούς ημικρανίες. Δεν είναι σαφές γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ίσως οι οσμές να ενεργοποιούν το νευρικό σύστημα. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η μπογιά, η σκόνη, τα αρώματα και ορισμένα είδη λουλουδιών.

Αιτία 4η: τα αξεσουάρ μαλλιών

Το πώς μαζεύεις τα μαλλιά σου μπορεί να επηρεάζει και το κεφάλι σου. Η σφιχτή αλογοουρά ενδέχεται να καταπονεί το συνεκτικό ιστό στο τριχωτό, δημιουργώντας πονοκέφαλο. Οι στέκες, τα λαστιχάκια και τα στενά καπέλα είναι πιθανοί ένοχοι. Εάν αυτή είναι η αιτία του πονοκεφάλου σου, θα νιώσεις γρήγορη ανακούφιση όταν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα.

Αιτία 5η: η έντονη άσκηση

Η κοπιαστική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του σεξ, ενδέχεται να οδηγήσει σε πονοκέφαλο εξαιτίας έντονης προσπάθειας. Το σωματικός άχθος προκαλεί πρήξιμο στα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι, στον αυχένα και στο κρανίο, παράγοντας αύξηση της πίεσης.

Αιτία 6η: η κακή στάση του σώματος

Δε χρειάζεται να ιδρώσεις για να προκαλέσεις πίεση στο κεφάλι και στους μυς του αυχένα. Το ίδιο κάνεις αν κάθεσαι καμπουριάζοντας στο γραφείο σου. Συνηθισμένες μορφές κακής στάσης είναι το καμπούριασμα των ώμων, η χρήση καρέκλας χωρίς πλάτη, η χρήση οθόνης που είναι τοποθετημένη πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά και η στήριξη του ακουστικού ανάμεσα στο αφτί και στον ώμο.

Αιτία 7η: το τυρί

Μία από τις πιο συχνές αιτίες είναι το πεπαλαιωμένο τυρί, συμπεριλαμβανομένου του μπλε τυριού, του μπρι, του τσένταρ, της φέτας, της μοτσαρέλα, της παρμεζάνας και των ελβετικών ποικιλιών. Ο ένοχος είναι μια ουσία που ονομάζεται τυραμίνη (μονοαμίνη με αγγειοσυσπαστικές ιδιότητες), η οποία σχηματίζεται όταν διασπώνται ορισμένοι τύποι πρωτεϊνών. Όσο περισσότερο παλαιώνει μια τροφή τόσο περισσότερη τυραμίνη περιέχει.

Αιτία 8η: το κόκκινο κρασί

Η τυραμίνη βρίσκεται επίσης στο κόκκινο κρασί και σε ορισμένα αλκοολούχα ποτά. Επειδή το αλκοόλ αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, τα συμπτώματα μπορεί να είναι ακόμη πιο έντονα.

Αιτία 9η: τα αλλαντικά

Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα αλλαντικά, έχουν δύο μειονεκτήματα. Συχνά περιέχουν τυραμίνη, καθώς και πρόσθετα όπως το νιτρικό άλας ή το νιτρικό οξύ. Αυτά τα πρόσθετα φαίνεται πως αυξάνουν τη ροή αίματος στον εγκέφαλο σε ορισμένους ανθρώπους. Οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από πρόσθετα των τροφών συνήθως επηρεάζουν και τις δύο πλευρές του κεφαλιού, σε αντίθεση με την κλασική ημικρανία, η οποία επηρεάζει μόνο μία πλευρά κάθε φορά.

Αιτία 10η: η παράλειψη γευμάτων

Αν παραλείψεις ένα γεύμα, το κεφάλι σου μπορεί να αρχίσει να πονάει πριν καταλάβεις ότι πεινάς. Το πρόβλημα προκαλείται από μια απότομη πτώση στο σάκχαρο του αίματος. Όμως, μην προσπαθήσεις να θεραπεύσεις έναν τέτοιο πονοκέφαλο με σοκολάτα. Τα γλυκά προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου που μετά πέφτει ακόμη χαμηλότερα.

Αιτία 11η: το κάπνισμα

Είναι γνωστό ότι προκαλεί πονοκεφάλους – και όχι μόνο σε αυτόν που κρατά το τσιγάρο. Ακόμη και το παθητικό κάπνισμα διοχετεύει νικοτίνη στον παθητικό καπνιστή, η οποία προκαλεί συστολή στα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου. Η διακοπή του καπνίσματος ή η μείωση της έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα αποδεικνύεται ιδιαίτερα επωφελής για τους ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία. Πρόκειται για εξαιρετικά επώδυνο πονοκέφαλο στη μία πλευρά του κεφαλιού που παρουσιάζεται κατά περιόδους.

Αιτία 12η: η καφεΐνη

Για όσους είναι επιρρεπείς στους πονοκεφάλους, στην καφεΐνη ταιριάζει το ρητό «εμείς μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε». Όταν καταναλώνεται με μέτρο, η καφεΐνη είναι συνήθως ωφέλιμη – μάλιστα, περιέχεται σε πολλά φάρμακα κατά του πονοκεφάλου. Όμως, η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων καφέ μπορεί να είναι αιτία πονοκεφάλου. Επίσης, αν έχεις εθιστεί στην καφεΐνη, η απότομη διακοπή της μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, αφού και το στερητικό σύνδρομο της καφεΐνης αποτελεί ακόμα μια αιτία πονοκεφάλου.

Απαλλάξου οριστικά!

* Κράτα ημερολόγιο Για να εντοπίσεις τις συνήθεις αιτίες, σημείωνε καθημερινά σε ένα «ημερολόγιο πονοκεφάλων» τι τρως, τα στρεσογόνα γεγονότα, τις αλλαγές του καιρού και τη σωματική σου δραστηριότητα.

* Διαχειρίσου το στρες Δοκίμασε τεχνικές όπως ο διαλογισμός, το μασάζ και η ρεφλεξολογία.

* Δοκίμασε τις διατάσεις στα πόδια Η ήπια άσκηση κάνει θαύματα στην ανακούφιση από το στρες. Το περπάτημα συνιστά ιδανική επιλογή, επειδή προσφέρει άμυνα έναντι των πονοκεφάλων τάσεως. Όταν περπατάς, η ταλάντωση των χεριών χαλαρώνει τους μυς στον αυχένα και τους ώμους.

* Τρώγε τακτικά γεύματα Η κατανάλωση ισορροπημένων γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας σε βοηθά να διατηρείς το σάκχαρό σου σε σταθερά επίπεδα. Τρώγε γεύματα και snacks που συνδυάζουν πρωτεΐνες με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ταχίνι και ψωμί ή στήθος κοτόπουλο και καστανό ρύζι. Φρόντισε, επίσης, να πίνεις πολύ νερό – η αφυδάτωση είναι ακόμη μια αιτία πονοκεφάλου.

* Φυσικοθεραπεία Συνδυάζει την άσκηση και την εκπαίδευση ώστε να μειωθεί ο πόνος και να βελτιωθεί το εύρος κίνησης. Στους ανθρώπους με πονοκεφάλους τάσεως, η φυσικοθεραπεία μπορεί να ενδυναμώσει τους μυς του αυχένα και να συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος.

* Φαρμακευτική αγωγή Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ασπιρίνη ή η ιβουπροφένη, είναι αποτελεσματικά σε πολλά είδη πονοκεφάλου. Απόφυγε όμως τη συχνή λήψη τους, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε κεφαλαλγίες από κατάχρηση φαρμάκων ή πονοκεφάλους που επανέρχονται μόλις περάσει η επίδραση του παυσίπονου. Εάν έχεις ημικρανίες, μίλησε με το γιατρό σου για φαρμακευτικές αγωγές που βοηθούν στην πρόληψή τους.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Posted: 07 Nov 2011 11:43 AM PST

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί... στο 32ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, στο ύψος του Βαθύλακκου Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 74χρονος ξέφυγε της πορείας του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε διαδοχικά με δύο αντιθέτως κινούμενα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Ο 74χρονος ανασύρθηκε νεκρός ενώ οι οδηγοί του δύο άλλων οχημάτων κι ένας ακόμη επιβάτης τους μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση για το περιστατικό, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σαρωτής τρισδιάστατων αντικειμένων!

Posted: 07 Nov 2011 11:42 AM PST

Ενώ όλοι γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα έφτανε η μέρα που η εκτύπωση τρισδιάστατων αντικειμένων από το σπίτι θα ήταν εφικτή... λίγοι ανέμεναν την άφιξη του εκτυπωτή Topshot της HP, ο οποίος όχι μόνο αντιγράφει, εκτυπώνει και στέλνει φαξ σαν ένα κανονικό πολυμηχάνημα, αλλά μπορεί και να σκανάρει 3D αντικείμενα κανονικά.

Αν και μοιάζει με ένα παλιό προβολέα, ο ψηλόλιγνος βραχίονας του Topshot διαθέτει στην πραγματικότητα μια ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή η οποία παίρνει έξι φωτογραφίες από οποιοδήποτε μικρό αντικείμενο που τοποθετείτε στο οπτικό της πεδίο.

Οι τρεις φωτογραφίες λαμβάνονται με φλας και άλλες τρεις με το υπάρχον, περιβάλλον φως. Ένα εγκατεστημένο πρόγραμμα συνθέτει μετά όλα τα στιγμιότυπα, παράγοντας έτσι μία ενιαία τρισδιάστατη ψηφιακή απόδοση του αντικειμένου.

Ένα WiFi router και μια είσοδο Ethernet επιτρέπει στον Topshot HP να ανεβάσει τις εικόνες αυτές απευθείας στο διαδίκτυο χωρίς τη διαμεσολάβηση κάποιου υπολογιστή.

Και η τιμή του που φτάνει τα 400 δολάρια, κάθε άλλο παρά εξωφρενική είναι, δεδομένου της καινοτόμου τεχνολογίας που προσφέρει.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ν.Χατζηνικολάου: Καταστροφή, μία εβδομάδα εκτός δελτίου! Δείτε γιατί...

Posted: 07 Nov 2011 11:41 AM PST

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και χωρίς να έχει εξαγγελθεί απεργία των τεχνικών ή των δημοσιογράφων του Alter, ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν θα παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Μία βαριά, όπως αποδείχθηκε, ίωση "χτύπησε" το λαιμό του κορυφαίου άνκορμαν, με αποτέλεσμα να του συστήσει ο γιατρός αφωνία για πολλές μέρες.

Αμέσως πολλοί φίλοι του έσπευσαν να του πουν περαστικά, όπως για παράδειγμα η Έλλη Κοκκίνου, γράφοντας: «Ευτυχώς που δεν τραγουδάς».

Ο ίδιος μετά από τις πολλές ευχές που δέχθηκε τους ευχαρίστησε όλους:

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σ. Ρουβάς: "Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, έλεος. Τελειώνετε...!"

Posted: 07 Nov 2011 11:36 AM PST


Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά από σχόλια σχετικά με την πολιτική επικαιρότητα της χώρας. ¨ολοι παρακολουθούν με μεγάλη αγωνία τα όσα συμβαίνουν και ίσως κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας αλλά και το δικό μας.

Στον παλμό της επικαιρότητας είναι και τα όσα γράφουν οι star της showbiz. Ανάμεσά τους και ο Σάκης Ρουβάς που εξέφρασε την αγανάκτησή του μέσα από τις σελίδες του στο facebook και το twitter.


Μετακόμισε λόγω… Σαλέα

Posted: 07 Nov 2011 11:38 AM PST

Η συναυλία του Βασίλη Σαλέα στο ΣΕΦ ανάγκασε τον Ολυμπιακό να… μετακομίσει και να προπονηθεί στο κλειστό του Περιστερίου ενόψει της αναμέτρησης με την Καντού.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έκλεισε ραντεβού εις διπλούν με τους παίκτες του ξεκινώντας την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την Καντού στην Ιταλία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων, ο Ολυμπιακός θα κάνει μια ακόμα εκγύμναση το μεσημέρι της Τρίτης και έπειτα θα αναχωρήσει για την Ιταλία. Η αποστολή θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Μιλάνο το απόγευμα της παραμονής του αγώνα και έπειτα, θα μεταβεί στο Καντού με πούλμαν.

Η συναυλία ωστόσο, του Βασίλη Σαλέα στο ΣΕΦ ανάγκασε τους «ερυθρολεύκους» να… μετακομίσουν και να προπονηθούν στο κλειστό του Περιστερίου.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πουλήθηκε το δόντι του John Lennon έναντι 22.000 ευρώ!

Posted: 07 Nov 2011 11:33 AM PST


Ένα από τα δόντια του θρύλου John Lennon αγοράστηκε πριν από λίγες ημέρες, έναντι 22.000 ευρώ. Ο κάτοχος του δοντιού αυτού και Καναδός οδοντίατρος, Michael Zuk, που έχει μάλιστα γράψει και βιβλίο γύρω από τα δόντια διάσημων ανθρώπων, δήλωσε ύστερα από την αγορά του αυτή σε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία: ''Κάποιοι θα το θεωρήσουν κουτό, ενώ κάποιοι άλλοι θα γοητευτούν''.



Ο Μichael πρόκειται να βάλει το δόντι στο ιατρείο του προκειμένου να το βλέπει ο κόσμος, ενώ μάλιστα σκοπεύει και να το πάρει μαζί του και να το δείξει σε ιατρεία άλλων πόλεων και χωρών, αλλά και σε σχολές οδοντιατρικής

Τέλος, όπως διαβάσαμε στο newser o Lennon κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 έκανε αφαίρεση του συγκεκριμένου δοντιού στον προσωπικό του οδοντίατρο και επιστρέφοντας σπίτι του είπε στην οικονόμο του ''Δώσε το στην κόρη σου ως ενθύμιο''.

Εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού θεατρικού επιχειρηματία

Posted: 07 Nov 2011 11:20 AM PST


Περίπου 100.000 ευρώ άρπαξαν οι δράστες από τη μονοκατοικία του θεατρικού επιχειρηματία και μουσικού παραγωγού στο Μαρούσι.

Οι δυο ληστές "χτύπησαν" στη μονοκατοικία στο Μαρούσι λίγα λεπτά μετά τις εννιά το βράδυ. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι και απείλησαν την οικιακή βοηθό από τη Γεωργία.

Την ακινητοποίησαν και επί ώρα σαν κύριοι έψαξαν ολόκληρο το σπίτι του επιχειρηματία στην οδό Αλεξανδρινου μέχρι που βρήκαν τα χρήματα που υπήρχαν .

Ο θεατρικός επιχειρηματίας που έχει συνεργαστεί και με μεγάλα ονόματα από το χώρο της μουσικής στο παρελθόν σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν βρισκόταν στο σπίτι.

Πληροφορήθηκε από την οικιακή βοηθό για τη ληστεία μόνο αφού έφυγαν οι δράστες και η γυναίκα κατάφερε να ζητήσει βοήθεια.

Ε. Μενεγάκη - Μ. Παντζόπουλος: Ρομαντικό γεύμα στα Μελίσσια!

Posted: 07 Nov 2011 11:14 AM PST


Η λαμπερή παρουσιάστρια που έκλεισε τα 42 της χρόνια, πέρασε ένα από καλύτερα Σαββατοκύριακα της ζωής της! Το Σάββατο γιόρτασε με τα παιδιά της στο σπίτι της στα Μελίσσια και την Κυριακή έκανε μια τρυφερή έκπληξη στον αγαπημένο της Ματέο.



Σύμφωνα με την εφημερίδα "Real life" την επομένη των γενεθλίων της μαγείρεψε στον αγαπημένο της Ματέο τις αγαπημένες του λιχουδιές, μιας και ο σύζυγός της Γιάννης Λάτσιος είχε πάρει τα παιδιά για μια μικρή εκδρομή.



Το Σάββατο ο φωτογραφικός φακός εντόπισε την Ελένη μαζί με τον Ματέο σε γνωστό σούπερ μάρκετ στην Κάτω Κηφισιά. Οι δυο τους πέρασαν πολλή ώρα στα ράφια με τα βιολογικά προϊόντα, ενώ αγόρασαν και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και πρωτεϊνες. Η παρουσία της Ελένης δεν άφησε τον απλό κόσμο αδιάφορο, καθώς πολλές ήταν οι κυρίες που έσπευσαν κοντά της για να την χαιρετήσουν. Όταν ολοκλήρωσαν τις αγορές, φόρτωσαν στο αυτοκίνητο τα ψώνια και κατευθύνθηκαν στο σπίτι της παρουσιάστριας!


Πότε το παιδί κινδυνεύει από την πιπίλα;

Posted: 07 Nov 2011 11:12 AM PST



Υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύει το παιδί σας από την πιπίλα; Πότε συμβαίνει αυτό; Τι θα πρέπει να προσέξετε για να μη δημιουργήσετε πρόβλημα στα δοντάκια του ή την ομιλία του;

Πότε είναι επικίνδυνη μια πιπίλα;

1. Όταν το παιδί σας κοιμάται ή παίζει θα πρέπει να το ελέγχουμε όταν έχει την πιπίλα του για να μην υπάρξει κίνδυνος να πνιγεί.

2. Πρέπει να επιλεγετε μεγάλες πιπίλες (μεγάλο κομμάτι γύρω από το στόμα) για να μην υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί το παιδί σας

3. Μη δένετε με κορδόνι την πιπίλα γύρω από το λαιμό του παιδιού ή στην κούνια του γιατί μπορεί κατά λάθος να τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του.

4. Πολλές ωτίτιδες σχετίζονται με τη χρήση της πιπίλας (ένας πόρος συνδέει την πιπίλα με το αυτί) και για αυτό το λόγο χρειάζεται πολύ καλό και συχνό καθαρισμό

5. Η μακροχρόνια χρήση πιπίλας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια του παιδιού όταν έχουν βγει τα μόνιμα δόντια.

6. Η πιπίλα μπορεί να αποτρέψει ένα παιδί από το να αρχίσει να μιλάει ή ακόμα και να του δημιουργήσει προβλήματα στην ομιλία του, γι'αυτο θα πρέπει να διακόπτεται στην κατάλληλη ηλικία

Μερικές συμβουλές για την πιπίλα είναι:

- Διακοπή της πιπίλας κατά το πρώτο έτος σε συνεργασία με τον παιδίατρο σας που θα σας δώσει οδηγίες

- Δε θα πρέπει να "αλοίφετε" την πιπίλα με μέλι ή ζάχαρη για να γίνει πιο ελκυστική για το μωρό σας γιατί μπορεί να του προκαλέσει προβλήματα στα δόντια

- Μην πιέζετε το παιδί να χρησιμοποιήσει την πιπίλα εφόσον δε θέλει

- Να αποστειρώνετε την πιπίλα συχνά

Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τον παιδίατρο σας είναι απαραίτητη.

Α. Αγγλούπας για τον πυροβολισμό στο σπίτι της Φαρμάκη: “Έπαθα σοκ όταν είδα αιμόφυρτη την Γωγώ!”

Posted: 07 Nov 2011 11:08 AM PST


Για το ατύχημα που συγκλόνισε την ελληνική showbiz, όταν το όπλο του εκπυσοκρότησε με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά την αδελφή της Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ, μίλησε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.
Ο γνωστός επιχειρηματίας που ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έγινε το κακό το μοιραίο βράδυ στο σπίτι της οικογένειας Φαρμάκη αποκάλυψε πως έγινε το ατύχημα, αλλά και τον αγώνα δρόμου που έδωσε με την Όλγα για να πάνε στο νοσοκομείο την αιμόφυρτη Γωγώ. "Έπαθα σοκ όταν είδα αιμόφυρτη την Γωγώ", εξομολογείται στην "Espresso" o Αλέξανδρος Αγγλούπας και προσθέτει: "Πάνω απ' όλα αυτή τη στιγμή σημασία έχει η υγεία της Γωγώς".

Δες όλο το χρονικό του ατυχήματος
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε: "Πρόκειται για ατύχημα. Δεν θα πυροβολούσα ποτέ κάποιον. Άκουσα διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τις τελευταίες ώρες. Είναι δυνατόν να ήθελα να πυροβολήσω; Με την Όλγα σκεφτόμαστε να παντρευτούμε το καλοκαίρι. Πώς θα μπορούσα να κάνω κακό σε αυτήν ή την οικογένειά της;" και συνέχισε: "Με την Όλγα είμαστε πάλι μαζί τους τελευταίους μήνες. Τα κορίτσια σε λίγες μέρες θα έφευγαν για Αμερική... Εγώ θα πρόσεχα το σκυλάκι που έχουν μέχρι την επιστροφή της Όλγας στην Ελλάδα".

Διάβασε για τη σχέση της Γωγώς με την Όλγα Φαρμάκη
Περιγράφοντας τη στιγμή του ατυχήματος, ο γνωστός επιχειρηματίας ανέφερε πως εκείνο το βράδυ είχε πάει στο σπίτι και τα κλορίτσια επέστρεψαν αργά. Η Όλγα έμεινε στον κάτω όροφο για να του φτιάξει καφέ κι εκείνος ανέβηκε για να δει το σκυλάκι και να μιλήσει λίγο με την Γωγώ. Έβγαλε το σακάκι του, άφησε το όπλο του στο τραπέζι κι αυτό εκπυσοκρότησε. "Τα έχασα, έπαθα σοκ. Ακούστηκε ένα "μπαμ" και σε κλάσματα του δευτερολέπτου η Γωγώ ήταν στο πάτωμα", δήλωσε.

To "Dancing" πάγωσε τον ανταγωνισμό ; Τι έδειξαν τα μηχανάκια της AGB ;

Posted: 07 Nov 2011 11:06 AM PST


Πρεμιέρα ήταν και πέρασε ! Πρεμιέρα ήταν και μάλιστα άκρως επεισοδιακή... Ο λόγος ; Ο λόγος όπως ίσως φαντάζεστε για την πολυσυζητημένη πρεμιέρα του "Dancing on ice". Το λαμπερό σόου του ΑΝΤ1 σήκωσε αυλαία και έχει ενδιαφέρον να δούμε για το αν η τηλεοπτική του παρουσία... πάγωσε τον ανταγωνισμό !

Τι κι αν το "Dancing" μεταδόθηκε μετά από περίπου δύο ώρες καθυστέρησης λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα να μείνει στον αέρα μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα; Τελικά απ ΄ότι έδειξαν τα μηχανάκια της AGB - Nielsen οι τηλεθεατές το αντέχουν το... ξενύχτι και παρά το γεγονός πως χθες ήταν Κυριακή και από σήμερα ξεκινά ακόμα μία δύσκολη εβδομάδα, το τίμησαν με την προτίμησή τους !

Αποτέλεσμα; Τα έβαλαν όντως τα... μανταλάκια στα βλέφαρα και έκατσαν να δουν τους εγχώριους σελέμπριτι να προκαλούν την τύχη τους ισορροπώντας πάνω στα παγοπέδιλα. Ετσι, κατά μέσο όρο το σόου του καναλιού του Αμαρουσίου έφτασε το 36,2%, ενώ στα νεανικά κοινά άγγιξε το 39,3% ! Μάλιστα, υπήρξαν και στιγμές που το "Dancing" ξεπέρασε ακόμα και το 45,0% !

Γ. Φαρμάκη: Mπαίνει για τρίτη φορά στο χειρουργείο- Πότε βγαίνει από την εντατική;

Posted: 07 Nov 2011 11:04 AM PST


O γιατρός της Γωγώς Φαρμάκη, μίλησε για την εξέλιξη της υγείας της. Η Γωγώ, αδελφή της Όλγας Φαρμάκη από τα ξημερώματα της Παρασκευής βρίσκεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ. Η κοπέλα που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον γνωστό επιχειρηματία και σύντροφο της αδελφής της Αλέξανδρο Αγγλούπα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της, λίγο πριν ανοίξει τα φτερά της για να πετάξει στο εξωτερικό.



Ο γιατρός που της έσωσε τη ζωή κάνονταςτο δεύτερο χειρουργείο και που την παρακολουθεί στενά, Στάθης Τσοχαταρίδης, μίλησε στο TLIFE:

"Αύριο στις 8:00 το πρωί η Γωγώ μπαίνει στο χειρουργείο. Είναι καλύτερα. Δεν είναι κάτι σοβαρό το αυριανό. Πρόκειται να βγάλουμε όσα είχαμε βάλει στην κοιλιά της ώστε να σταματήσει η αιμορραγία. Στην ουσία θα κάνουμε μια αποκατάσταση, δεν είναι χειρουργείο. Θα βγάλουμε τα υλικά, θα πλύνουμε την κοιλιά και θα την κλείσουμε. Η πύλη εισόδου της σφαίρας ήταν από το πόδι και πέρασε στη λεκάνη. Γι'αυτό είχε εκεί αιμορραγία.

Η σφαίρα δεν θα βγει ακόμη. Δεν χρειάζεται επί του παρόντος. Δεν μας απασχολεί η σφαίρα τώρα. Είναι κάπου σφηνωμένη. Η Γωγώ μετά το τρίτο χειρουργείο θα αποσωληνωθεί σταδιακά. Σε δύο με τρεις μέρες θα αποσωληνωθεί και σιγά σιγά θα ξυπνήσει. Μετά θα την πάμε πάνω στα δωμάτια. Θα βγει από την εντατική Θεού θέλοντος. Αίμα ζητήσαμε να υπάρχει προληπτικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

Οι γονείς της Γωγώς ανησυχούν φυσικά. Και ο πατέρας του Αλέξανδρου Αγγλούπα είναι καθημερινά εκεί και κλαίει ο άνθρωπος. Εγώ είμαι αισιόδοξος. Τον κίνδυνο πιστεύω ότι τον ξεπέρασε. Μπορούν να συμβούν λοιμώξεις κλπ αλλά όλα αυτά αντιμετωπίζονται."


H κόρη του Μπέκαμ είναι το γούρι του! Δες την να παρακολουθεί αγώνα!

Posted: 07 Nov 2011 11:01 AM PST


Το γεγονός ότι οι γιοι του David Beckham είναι οπαδοί του ποδοσφαίρου είναι γνωστό... Τώρα όμως φαίνεται πως και η μικρή του πριγκίπισσα, Harper Seven οδεύει στο να γίνει...

Η μπέμπα, που στις 10 Νοεμβρίου θα γίνει τεσσάρων μηνών, το απόγευμα της Κυριακής, όπως διαβάσαμε στην Daily Mail, παρακολούθησε για ακόμα μία φορά αγώνα του μπαμπά της με την ομάδα ''LA Galaxy''... και φαίνεται πως είναι του γούρι του Beckham...



Η μικρή Harper φαίνεται πως έφερε για ακόμα μία φορά τύχη στον μπαμπά της, μιας και η ομάδα του κέρδισε 3-1 και η νίκη αυτή αποτέλεσε το εισιτήριο του David και της ομάδας του για τους τελικούς κυπέλλου στο MLS στις 20 Νοεμβρίου.



Η Harper Seven, όση ώρα βρισκόταν στην αγκαλιά της δημοφιλούς μητέρας της, Victoria, δεν έπαιρνε το βλέμμα από τον χώρο του γηπέδου και παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη του αγώνα! Το ίδιο και οι τρεις του γιοι, οι οποίοι φαίνεται πως του έφεραν εξίσου καλή τύχη το βράδυ της Κυριακής!

Δες φωτογραφίες:










H χώρα χωρίς πρωθυπουργό αλλά το γυμναστήριο... γυμναστήριο!

Posted: 07 Nov 2011 10:58 AM PST


Οι δημοσιογράφοι στη Βουλή έτρεχαν να βρουν μικρόφωνα, κάμερες για να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό.

Ξαφνικά όλοι οι δημοσιογράφοι της Βουλής που παρακολουθούν τον πρωθυπουργό, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, καθώς υπήρξε η πληροφορία ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία μαζί με τον Λουκά Παπαδήμο ένα από τα πρόσωπα που φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για την πρωθυπουργία της νέας κυβέρνησης.

Οι δημοσιογράφοι που άλλοι ξεκουράζονταν, άλλοι είχαν πάει στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής και κοιμόντουσαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και άλλοι έπιναν έναν καφέ να "ξυπνήσουν" στο κυλικείο της Βουλής, άρχισαν να τρέχουν.

Η είδηση τους ξεσήκωσε όλους και άρχισαν να κατευθύνονται προς το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί όμως δεν υπήρχε κανένας Λουκάς Παπαδήμος! Αντίθετα υπήρχε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όμως είχε πάει εκεί όχι για συναντήσεις και επαφές, αλλά για να γυμναστεί, όπως κάνει άλλωστε κάθε μέρα. Δεν έκανε μόνο όμως γυμναστική αλλά έκανε και ένα σπα!

Οι δημοσιογράφοι βέβαια αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν μία τέτοια ημέρα ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να διατηρεί το πρόγραμμά του, ενώ σχεδόν όλη η υφήλιος περιμένει τις κρίσιμες ανακοινώσεις.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές