Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Γρανίτα ροδάκινο

Posted: 07 Nov 2011 11:54 AM PST

Υλικά: 
6 ροδάκινα 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 100 ml νερό ή χυμός πορτοκαλιού (ή χυμός γκρέιπφρουτ) χυμός 1/2 λεμονιού 1 κάψουλα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση: 

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα ροδάκινα με χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε 7-8 κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό ή το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, αν τη χρησιμοποιήσουμε και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει ελαφρά.

Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη, την ξαναχτυπάμε, στο μίξερ ή την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή την κτυπάμε με τον αυγοδάρτη και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.

Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές ακόμη, για να αφρατέψει η γρανίτα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη, την αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Κάθε φορά που σερβίρουμε τη γρανίτα, την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη.

Για να σερβίρουμε εύκολα τη γρανίτα σε ολοστρόγγυλες μπάλες,  βουτάμε το κουτάλι του παγωτού σε ένα ποτήρι με βραστό νερό να ζεσταθεί και τις βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι.

Τη στολίζουμε, αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ, από πάνω 2-3 λεπτές φέτες ροδάκινου και την προσφέρουμε με καλαμάκι.

Σημείωση:

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε γρανίτα από βερίκοκα, πεπόνι, ανανά ή άλλα φρούτα.

Μύδια σαγανάκι

Posted: 06 Nov 2011 12:57 PM PST

Υλικά: 
500 γρ. ψίχα από μύδια 10-15 μύδια με το κέλυφος (προαιρετικά) καλά πλυμένα και καθαρισμένα μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες δύο κουταλιές σούπας μουστάρδα 1/3 νεροπότηρο άσπρο κρασί λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.

Σοτάρουμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μουστάρδα και μετά όλα τα μύδια (και τη ψίχα και αυτά με το κέλυφος) και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε μαϊντανό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ιδέες για διακόσμηση βασιλόπιτας

Posted: 06 Nov 2011 11:08 AM PST

Ας δούμε άλλες δύο ιδέες διακόσμησης βασιλόπιτας,για όσους ακόμα προλαβαίνουν! na naa Και κάτι πιο απλό για όσους βιάζονται. n n1 Και οι δύο βασιλόπιτες είναι σκεπασμένες με λευκή σοκολάτα και οι φιγούρες είναι φτιαγμένες με ζαχαρόπαστα.

Αμερικάνικο Παντεσπάνι σοκολάτας

Posted: 06 Nov 2011 11:07 AM PST

014  

Υλικά 2 κούπες ημίγλυκη σοκολάτα σταγόνες 3/4 φλ. μαργαρίνη 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 2 κ.γ. βανίλια 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ μπέικιν 1/2 κ.γ αλάτι 1 1/2 κ. νερό

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Λιώνουμε το βούτυρο με την 1 κούπα σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και την βάζουμε ένα μεγάλο μπολ.

002

Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη και την χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

003

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

004

Προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε τη μισή κούπα αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα.

007

Στο αλεύρι που απέμεινε ρίχνουμε το νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός

008

και το προσθέτουμε στο μείγμα.

010

Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.Βάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

020

                                              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!

Τούρτα 'πακέτο'

Posted: 06 Nov 2011 11:06 AM PST

Συναρμολόγηση Διαλέγουμε τα χρώματα που θέλουμε να κάνουμε την τούρτα μας. Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα με έναν πλάστη και την τοποθετούμε πάνω στην τούρτα. Καλό είναι ο πλάστης μας να είναι σιλικόνης. Έπειτα ανακατεύουμε ένα κομμάτι ζαχαρόπαστα με μαύρο χρώμα,για το καπάκι του πακέτου.
Κόβουμε τη ζαχαρόπαστα όσο ειναι η φόρμα που ψήσαμε την τούρτα.
Έπειτα ανοίγουμε ένα πλακέ φύλλο και κόβουμε λωρίδες.
Τις κολλάμε γύρω-γύρω από την τούρτα,υγραίνοντας την πίσω επιφάνεια με λίγο νερό.
Έπειτα βάζουμε το κομμάτι που κόψαμε επάνω και τοποθετούμε γύρω-γύρω ένα κομμάτι πλακέ ακόμη.
Τέλος, εγώ το διακόσμησα με ένα φιόγκο!(Όταν το τελειοποιήσω θα σας δείξω τον τρόπο που το κάνουμε...)
Tip Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαύρο γλάσο για μεγάλη επιφάνεια,πάρτε έτοιμο,γιατί όσο και να ζυμώνεις, ομοιόμορφο δε θα γίνει ποτέ!

Γλάσο με Μarshmallows

Posted: 06 Nov 2011 11:05 AM PST

Ίσως το καλύτερο γλάσο  για επικάλυψη τούρτας !!!

Σαν  Μετάξι ...;..

 012016  

Υλικά 450γρ marshmallows 2 κ.σ. νερό 1 / 2 κ.γ. αλάτι 2 κουταλάκι χυμό λεμονιού 2 κ.γ. γλυκόζη 1 βανίλια 1 με 1 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη λίγο σπορέλαιο

Εκτέλεση Βάζουμε τα marshmallows  σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στην πιο δυνατή ισχύ.

018

Τα βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε το αλάτι, το χυμό την γλυκόζη και την βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν   εντελώς (αν δε έχουν λιώσει τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο).

021

Έπειτα ρίχνουμε μια μια τις κούπες με την άχνη,

024

Μόλις ρίξουμε 5 κούπες,βλέπουμε αν το γλάσο είναι μαλακό και κολλάει στα χέρια,ρίχνουμε ακόμη μια κούπα και ζυμώνουμε.

 027

Όταν πάρει όλη την ζάχαρη βρέχουμε τα χέρια με λίγο σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα χεριά (μπορεί να χρειαστεί λίγη παραπάνω άχνη)

028

                                              Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Τips

Μπορείτε επίσης το γλάσο να το ζυμώσετε σε επαγγελματικό μίξερ τύπου Κenwood με το γάντζο. Η ποσότητα του γλάσου είναι για 2  τούρτες.

Τούρτα Μπόμπ ο Σφουγγαράκης

Posted: 06 Nov 2011 11:03 AM PST

Για τους Μπομπ maniacs!!! Εικόνα 633 Υλικά Παντεσπάνι Έτοιμη κρέμα μιλφέιγ κρέμα σοκολάτα σιρόπι ζαχαρόπαστα σε μαύρο, κίτρινο, κόκκινο, πράσινο βουτυρόκρεμα Εκτέλεση 1η μέρα Κάνουμε το παντεσπάνι όπως λέει η συνταγή.Το κόβουμε σε 3 μέρη. Σιροπιάζουμε το κάτω κομμάτι και το μεσαίο (προσοχή όχι πόλυ σιρόπι και όχι στις άκρες για μην τρέξει).Το βάζουμε στο ψυγείο να τραβήξει το σιρόπι. 2η μέρα Στρώνουμε την κρέμα μιφλέιγ στο κάτω κομμάτι αλλά όχι μέχρι τις άκρες,να έχει περίπου ένα δάκτυλο κενό. Εικόνα 625Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και στρώνουμε την κρέμα σοκολάτα. Εικόνα 626Τέλος βάζουμε το τελευταίο κομμάτι. Αν δεν είναι ίσιο κόβουμε τις ατέλειες και στρώνουμε την βουτυρόκρεμα,να γίνει λεία η επιφάνεια της τούρτας. Ανοίγουμε ένα φύλλο με την κίτρινη ζαχαρόπαστα Εικόνα 629Το βάζουμε πάνω στην τούρτα να πιάνει 2/3 και κόβουμε περιμετρικά να γίνει ένα ορθογώνιο κομμάτι. Εικόνα 630Ανοίγουμε ένα φύλλο με την καφέ ζαχαρόπαστα.Το βάζουμε πάνω στην τούρτα να πιάνει 1/3 και κόβουμε. Εικόνα 631 Περνούμε λίγη άσπρη ζαχαρόπατσα.Κόβουμε με ένα φλιτζανάκι 2 στρόγγυλα για μάτια,δυο μικρά ορθογώνια για δόντια, ένα μακρύ κομμάτι για πουκάμισο το οποίο το βάζουμε να καλύψει την γραμμή ανάμεσα στο παντελόνι και το "σφουγγάρι" και 2 σαν καμπανούλες για μανίκια. Περνούμε λίγη μαύρη,ανοίγουμε φύλλο,κόβουμε το στόμα,2 μικρά κυκλάκια για τις κόρες τον ματιών,μερικά ορθογώνια κομμάτια για ζώνη και κάνουμε τα παπούτσια του Μπομπ. Εικόνα 632Με λίγο κόκκινο χρώμα κάνουμε την γλώσσα και την γραβάτα.Περνούμε την κίτρινη ζαχαρόπαστα που περίσσεψε και κάνουμε ένα παχύ μικρό μπαστούνι.Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και το στηρίζουμε στο κέντρο της τούρτας για μύτη. Κάνουμε 2 μικρά ρολλάκια για πόδια και 2 μεγάλα,τα οποία στην άκρη θα είναι χοντρά και θα τα χαράξουμε με ένα μαχαίρι για να κάνουμε τα δάκτυλα.Αυτά τα κομμάτια ενώνονται μεταξύ τους και με την τούρτα με μικρά κομμάτια οδοντογλυφίδας.Ησυναρμολόγηση στα κομμάτια πάνω στην τούρτα γίνονται με λίγο νεράκι. Εικόνα 634 Καλή Επιτυχία!!!!!!!! Tips Το παντεσπάνι το βάζουμε από την αρχή εκεί που θα βάλουμε την τούρτα και θα το καλύψουμε γύρω-γύρω με λαδόκολλα την οποία έπειτα θα την αφαιρέσουμε με προσοχή. Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι γέμιση θέλετε εσείς.Εγώ απλά προτείνω αυτή.

Παντεσπάνι σοκολάτας

Posted: 06 Nov 2011 11:02 AM PST

Βασική συνταγή που πάντα πετυχαίνει! Εικόνα 797 Υλικά για το παντεσπάνι 8 αβγά 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια αλεύρι 1 μπέικιν 6 κουταλιές κακάο 5 κουταλιές νερό Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Εικόνα 784Βουτυρώνουμε ένα βαθύ ταψί Εικόνα 786και απλώνουμε το μείγμα για το παντεσπάνι. Εικόνα 787Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή,περίπου 30-40 λεπτά. Εικόνα 791 Καλή επιτυχία!!!!!!!!! Εικόνα 803Tip Το συγκεκριμένο παντεσπάνι είναι καλυτέρα να το σιροπιάζετε λίγο,γιατί,όπως όλα αυτά που έχουν σοκολάτα,είναι λίγο πιο στεγνά.

Τούρτα Φράουλας

Posted: 06 Nov 2011 11:00 AM PST

Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!!!!!!

091

Υλικά για το παντεσπάνι 6 αβγά 5 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη 6 φλιτζανάκια του ελληνικού αλεύρι 1 βανίλια 1 μπέικιν

γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμη κρέμα μιλφέιγ 600γρ.φράουλες 4 κ.σ. κάστερ πάουντερ 11/2 φλιτζ.ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζ.κονιάκ 1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού

διακόσμηση σαντιγί φράουλες ζουμί από κομπόστα ροδάκινο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρην μέχρι να αφρατέψουν

001

και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 022

Γέμιση Χτυπάμε την κρέμα όπως στις οδηγίες.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ μέσα στο νερό και αφήνουμε στην άκρη.

034 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν.

033

Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε λίγο

037 και ρίχνουμε το νερό με το κάστερ.Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,αφού έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά.

039

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας στην κρέμα και ανακατεύουμε.

043044

Συναρμολόγηση Κόβουμε το παντεσπάνι στα i και το σιροπιάζουμε με την κομπόστα

042

Βάζουμε την κρέμα με τις φράουλες.

045

Χτυπάμε τη σαντιγί,την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τη διακοσμούμε με φράουλες.

055

059

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!

Tips H σάλτσα δε θέλει πολύ βράσιμο,γιατί θέλουμε οι φράουλες να κρατάνε. Εγώ την τούρτα δεν τη διακόσμησα με σαντιγί,επειδή ήθελα να την καλύψω με ζαχαρόπαστα.Εδώ σας δίνω την κανονική εκδοχή.

Την τούρτα την έκανα για τον παππού μου.

Τούρτα Κυψέλη

Posted: 06 Nov 2011 10:59 AM PST

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάσετε!!! SV108275 Υλικά 1 κιλό πτι μπερ 500 γρ.κουβερτούρα 500 γρ. μαλακό φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη(όχι soft) 11/2 κούπας άχνη ζάχαρη 1/2 κ.γ αλάτι 2/3 κούπας κονιάκ 2/3 κούπας γάλα 6 κροκάδια 2 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα και καβουρντισμένα για την επικάλυψη σοκολάτας 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος 2-3 κουταλιές ηλιέλαιο ζαχαρόπαστα για τη διακόσμηση Εκτέλεση 2-3 μέρες πρίν ξεκινήσετε την τούρτα ετοιμάστε φιγούρες με μελισσούλες από ζαχαρόπαστα και βάλτε τις σε ξύλινα σουβλάκια.Αφήστε τις να στεγνώσουν καλά. 30 Για την τούρτα Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το κονιάκ με το γάλα και με το μισό από αυτό το μείγμα βρέχουμε τα μπισκότα μας αφού τα σπάσουμε πρώτα σε κομματάκια. SV108077 Χτυπάμε καλά το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι να αφρατέψουν. SV108080 Ρίχνουμε στο μείγμα ένα ένα τα κροκάδια και το υπόλοιπο μείγμα γάλα-κονιάκ σε δόσεις. SV108083 Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. SV108085 Αδειάζουμε στο μπολ με τα βρεγμένα μπισκότα και ανακατεύουμε πάλι καλά όλα τα υλικά.SV108089 Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σφίξει!Μπορείτε να το αφήσετε και όλη τη νύχτα. Στρώνουμε τη βάση που θα χρησιμοποιήσουμε, με 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για να μην τη λερώσουμε. SV108133 Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και σχηματίζουμε την κυψέλη μας.Μπορούμε να δώσουμε ό,τι σχήμα μας αρέσει! SV108130 SV108133 Βάζουμε πάλι στο ψυγείο να στερεοποιηθεί καλά η τούρτα μας. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος μαζί με το ηλιέλαιο.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε την τούρτα. SV108146 Αφού στερεοποιηθεί τελείως η σοκολάτα αφαιρούμε τα κομμάτια της λαδόκολλας. SV108148 Στολίζουμε την τούρτα με ό,τι τρόπο θέλουμε εμείς. Εγώ έφτιαξα κορδόνια από ζαχαρόπαστα και τα τοποθέτησα το ένα επάνω στο άλλο βρέχοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν μεταξύ τους. Σκεπάστε την εσοχή της κυψέλης με ένα κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας. SV108264 Μπήξτε τις φιγούρες που έχουν στεγνώσει σε διάφορα σημεία,βάλτε μια μελισσούλα στην είσοδο της κυψέλης. SV108266 Κόψτε τα γράμματα του ονόματος που θέλετε και κολλήστε τα στην βάση βρέχοντάς τα με ελάχιστο νερό. SV108269 Η τούρτα μας είναι έτοιμη,διατηρείται σε δροσερό μέρος.Μην την βάλετε στο ψυγείο για να μην γυαλίσει η ζαχαρόπαστα. SV108265 Με τα υλικά αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ό,τι σχέδιο παιδικής τούρτας θέλουμε και να στολίσουμε ανάλογα. SV100131 TIP Συνταγές για ζαχαρόπαστα μπορείτε να βρείτε στο internet,διαλέξτε όποια σας αρέσει και φτιάξτε την μόνη σας ή αγοράστε έτοιμη. Χρωματίστε την με τα ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής.

31

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές