Συνταγές μαγειρικής |
- Γρανίτα ροδάκινο
- Μύδια σαγανάκι
- Ιδέες για διακόσμηση βασιλόπιτας
- Αμερικάνικο Παντεσπάνι σοκολάτας
- Τούρτα 'πακέτο'
- Γλάσο με Μarshmallows
- Τούρτα Μπόμπ ο Σφουγγαράκης
- Παντεσπάνι σοκολάτας
- Τούρτα Φράουλας
- Τούρτα Κυψέλη
Posted: 07 Nov 2011 11:54 AM PST Υλικά: 6 ροδάκινα 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 100 ml νερό ή χυμός πορτοκαλιού (ή χυμός γκρέιπφρουτ) χυμός 1/2 λεμονιού 1 κάψουλα βανίλιας (προαιρετικά) Εκτέλεση: Πλένουμε και σκουπίζουμε τα ροδάκινα με χαρτί κουζίνας. Βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε 7-8 κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό ή το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, αν τη χρησιμοποιήσουμε και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα ακόμη. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος, το σκεπάζουμε και κατόπιν στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη, την ξαναχτυπάμε, στο μίξερ ή την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή την κτυπάμε με τον αυγοδάρτη και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές ακόμη, για να αφρατέψει η γρανίτα και να μη δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη, την αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Κάθε φορά που σερβίρουμε τη γρανίτα, την ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. Για να σερβίρουμε εύκολα τη γρανίτα σε ολοστρόγγυλες μπάλες, βουτάμε το κουτάλι του παγωτού σε ένα ποτήρι με βραστό νερό να ζεσταθεί και τις βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι. Τη στολίζουμε, αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ, από πάνω 2-3 λεπτές φέτες ροδάκινου και την προσφέρουμε με καλαμάκι. Σημείωση: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε γρανίτα από βερίκοκα, πεπόνι, ανανά ή άλλα φρούτα. |
Posted: 06 Nov 2011 12:57 PM PST Υλικά: 500 γρ. ψίχα από μύδια 10-15 μύδια με το κέλυφος (προαιρετικά) καλά πλυμένα και καθαρισμένα μισό νεροπότηρο ελαιόλαδο 5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες δύο κουταλιές σούπας μουστάρδα 1/3 νεροπότηρο άσπρο κρασί λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο άνηθο ψιλοκομμένο καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Σοτάρουμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μουστάρδα και μετά όλα τα μύδια (και τη ψίχα και αυτά με το κέλυφος) και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε μαϊντανό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. |
Ιδέες για διακόσμηση βασιλόπιτας Posted: 06 Nov 2011 11:08 AM PST Ας δούμε άλλες δύο ιδέες διακόσμησης βασιλόπιτας,για όσους ακόμα προλαβαίνουν! ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αμερικάνικο Παντεσπάνι σοκολάτας Posted: 06 Nov 2011 11:07 AM PST Υλικά 2 κούπες ημίγλυκη σοκολάτα σταγόνες 3/4 φλ. μαργαρίνη 1 1/2 κούπα ζάχαρη 3 αυγά 2 κ.γ. βανίλια 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ μπέικιν 1/2 κ.γ αλάτι 1 1/2 κ. νερό Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Λιώνουμε το βούτυρο με την 1 κούπα σοκολάτα σε Μπεν Μαρί μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και την βάζουμε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στο μείγμα την ζάχαρη και την χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτουμε την βανίλια. Ανακατεύουμε τη μισή κούπα αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Στο αλεύρι που απέμεινε ρίχνουμε το νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός και το προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα.Βάζουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Καλή Επιτυχία!!!!!!!! |
Posted: 06 Nov 2011 11:06 AM PST ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tip Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαύρο γλάσο για μεγάλη επιφάνεια,πάρτε έτοιμο,γιατί όσο και να ζυμώνεις, ομοιόμορφο δε θα γίνει ποτέ! |
Posted: 06 Nov 2011 11:05 AM PST Ίσως το καλύτερο γλάσο για επικάλυψη τούρτας !!! Σαν Μετάξι ...;.. Υλικά 450γρ marshmallows 2 κ.σ. νερό 1 / 2 κ.γ. αλάτι 2 κουταλάκι χυμό λεμονιού 2 κ.γ. γλυκόζη 1 βανίλια 1 με 1 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη λίγο σπορέλαιο Εκτέλεση Βάζουμε τα marshmallows σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το νερό και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στην πιο δυνατή ισχύ. Τα βγάζουμε από το φούρνο ρίχνουμε το αλάτι, το χυμό την γλυκόζη και την βανίλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς (αν δε έχουν λιώσει τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο). Έπειτα ρίχνουμε μια μια τις κούπες με την άχνη, Μόλις ρίξουμε 5 κούπες,βλέπουμε αν το γλάσο είναι μαλακό και κολλάει στα χέρια,ρίχνουμε ακόμη μια κούπα και ζυμώνουμε. Όταν πάρει όλη την ζάχαρη βρέχουμε τα χέρια με λίγο σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα χεριά (μπορεί να χρειαστεί λίγη παραπάνω άχνη) Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!! Τips Μπορείτε επίσης το γλάσο να το ζυμώσετε σε επαγγελματικό μίξερ τύπου Κenwood με το γάντζο. Η ποσότητα του γλάσου είναι για 2 τούρτες. |
Posted: 06 Nov 2011 11:03 AM PST Για τους Μπομπ maniacs!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted: 06 Nov 2011 11:02 AM PST Βασική συνταγή που πάντα πετυχαίνει! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posted: 06 Nov 2011 11:00 AM PST Ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!!!!!! Υλικά για το παντεσπάνι 6 αβγά 5 φλιτζανάκια του ελληνικού ζάχαρη 6 φλιτζανάκια του ελληνικού αλεύρι 1 βανίλια 1 μπέικιν γέμιση κρέμα ζαχαροπλαστικής ή έτοιμη κρέμα μιλφέιγ 600γρ.φράουλες 4 κ.σ. κάστερ πάουντερ 11/2 φλιτζ.ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι νερό 1/2 φλιτζ.κονιάκ 1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού διακόσμηση σαντιγί φράουλες ζουμί από κομπόστα ροδάκινο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρην μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά το τα υπόλοιπα υλικά.Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκ.Βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Γέμιση Χτυπάμε την κρέμα όπως στις οδηγίες.Κόβουμε τις φράουλες στην μέση. Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ μέσα στο νερό και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις αρχίζουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε λίγο
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την σάλτσα φράουλας στην κρέμα και ανακατεύουμε. Συναρμολόγηση Κόβουμε το παντεσπάνι στα i και το σιροπιάζουμε με την κομπόστα Βάζουμε την κρέμα με τις φράουλες. Χτυπάμε τη σαντιγί,την απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας και τη διακοσμούμε με φράουλες. Καλή επιτυχία!!!!!!!!! Tips H σάλτσα δε θέλει πολύ βράσιμο,γιατί θέλουμε οι φράουλες να κρατάνε. Εγώ την τούρτα δεν τη διακόσμησα με σαντιγί,επειδή ήθελα να την καλύψω με ζαχαρόπαστα.Εδώ σας δίνω την κανονική εκδοχή. Την τούρτα την έκανα για τον παππού μου. |
Posted: 06 Nov 2011 10:59 AM PST Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιάσετε!!! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου