Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Σοκολατένιος κορμός με μπισκότα

Posted: 18 Oct 2011 11:35 AM PDT

Προετοιμασία+παρασκευή: 40΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες

Υλικά (για 8 - 10 μερίδες):

350 γρ. μπισκότα πτι μπερ 500 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη κοινή 150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη 100 γρ. κονιάκ 100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

Διαδικασία:

Βάζουμε τα αυγά και την κοινή ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε μια κατσαρόλα. Στερεώνουμε το σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα μπεν μαρί. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Με αυτό τον τρόπο παστεριώνουμε τα αυγά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών - ζάχαρης, που είχαμε αφήσει να κρυώσει.

Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή σε μια φόρμα για κορμό (σε μαγαζιά με εξοπλισμό κουζίνας), απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε, σκεπάζουμε με μπισκότα, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, ώστε να παγώσει καλά ο κορμός (για περίπου 3 ώρες). Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε προσεκτικά τη φόρμα σε ζεστό νερό (ώστε να λιώσει ελαφρώς η εξωτερική επιφάνεια του κορμού και να μπορέσει να ξεκολλήσει και να «γλιστρήσει» το γλυκό), σκεπάζουμε με την πιατέλα σερβιρίσματος, αναποδογυρίζουμε και αφαιρούμε τη φόρμα.

ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ

Posted: 18 Oct 2011 11:23 AM PDT

Υλικά Δημιουργίας Για το παντεσπάνι

 

6 αυγά

200γρ αλεύρι

200γρ ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για τη γέμιση

125γρ βούτυρο

200γρ κουβερτούρα

50γρ άχνη ζάχαρη

Για την επικάλυψη

½ φλτζ αμύγδαλο φιλέ

2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα σε νιφάδες

Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.  Σταματάμε το χτύπημα όταν μπορούν να δημιουργηθούν με το πιρούνι κορυφές από το μίγμα.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το βούτυρο λιωμένο. Βουτυρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 35 - 40 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σίτα να κρυώσει εντελώς.   Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.  Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη.  Χτυπάμε το μίγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια. Κάθε κομμάτι το κόβουμε οριζόντια σε τρία ίσα μέρη. Κρατάμε Ό από την κρέμα σοκολάτας στην άκρη για την επικάλυψη.  υναρμολογούμε ξανά το κέικ βάζοντας ανάμεσα στις στρώσεις την κρέμα σοκολάτας. Καλύπτουμε όλο το κέικ με το Ό της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τις νιφάδες σοκολάτας.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Posted: 18 Oct 2011 11:22 AM PDT

Υλικά δημιουργίας

4 αυγά

100γρ ζάχαρη

50γρ σκόνη αμυγδάλου

50γρ σκόνη φουντουκιού

50γρ αλεύρι

50γρ αμύγδαλο φιλέ

Για τη γέμιση

100γρ κουβερτούρα

2 κουταλιές βούτυρο

300γρ κρέμα γάλακτος

Καλλιτεχνική διαδικασία

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη αμυγδάλου και φουντουκιού και τα προσθέτουμε στα αυγά.  Ρίχνουμε το μίγμα σε δυο μικρές βουτυρωμένες φόρμες και ψήνουμε τα παντεσπάνια για 15-20λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα βγάλουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τα ενώνουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν. Στρώνουμε στο ένα παντεσπάνι τη μισή κρέμα και βάζουμε από πάνω το άλλο. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Posted: 18 Oct 2011 11:20 AM PDT

Υλικά Δημιουργίας Για το παντεσπάνι 250γρ αλεύρι 150γρ ζάχαρη 6 αυγά 2 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκη 1/2φλτζ βούτυρο 50γρ κουβερτούρα 1 κούπα αλεσμένα φουντούκια Για τη γέμιση 150γρ κουβερτούρα 150γρ βούτυρο 300γρ άχνη ζάχαρη 1/2φλτζ γάλα 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα φουντούκια Καλλιτεχνική Διαδικασία Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να μπορούν να γίνουν κορυφές από το μίγμα όταν το σηκώνουμε με ένα πιρούνι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με τα φουντούκια αλεσμένα. Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο Κελσίου για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το χωρίζουμε στα δύο οριζόντια. Για τη γέμιση λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με τη μισή άχνη και το γαλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη άχνη με την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με την κρέμα βουτύρου και στη συνέχεια προσθέτουμε την σαντιγί και τα φουντούκια αλεσμένα όσο γίνεται πιο πολύ. Απλώνουμε τη μισή γέμιση στο κάτω παντεσπάνι, σκεπάζουμε με το άλλα και με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε όλη την τούρτα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές