Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Christos An likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 11 Sep 2011 03:24 PM PDT

facebook
Christos An likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.
Update Greek Dating - Free Web Cam Chat Room
Προβολή όλων των ειδοποιήσεων
Το μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Θα πεινάσουμε έτσι κι αλλιώς...

Posted: 11 Sep 2011 01:11 PM PDT

Εφ' όσον κάθε μήνα θα επιβάλλονται νέοι φόροι και νέες εισφορές και ότι άλλο σκεφτούν επειδή δεν θα πιάνουμε τους στόχους των δανειστών... αναρωτιέμαι, μήπως θα ήταν μεσοπρόθεσμα ή και βραχυπρόθεσμα προτιμότερο να πεινάσουμε με δραχμές παρά με ευρώ? Οικονομολόγος δεν είμαι μία απορία διατυπώνω. Θα ήταν εύκολο να έχω μία σοβαρή απάντηση από ανθρώπους που γνωρίζουν?

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Φωτογραφίες από διάφορα μέρη του κόσμου!

Posted: 11 Sep 2011 01:10 PM PDT

Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω...

















Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Μέλι: ο βοηθός σας στο αδυνάτισμα

Posted: 11 Sep 2011 01:08 PM PDT

Μια από τις τροφές που συγκεντρώνει ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των θρεπτικών συστατικών του, είναι το μέλι.
Το μέλι είναι μια φυσική γλυκαντική τροφή που παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση.

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα πως το μέλι έχει αντισηπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Σε περίπτωση που βρεθούν μικρόβια μέσα σ' αυτό εξαφανίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς αφυδατώνονται εξαιτίας της μεγάλης απορροφητικής ικανότητας του μελιού. Την ιδιότητα αυτή γνώριζαν οι Αρχαίοι Έλληνες που το χρησιμοποιούσαν για να ταριχεύουν τους νεκρούς τους.

Αναφέρεται δε πως η σωρός του Μεγάλου Αλέξανδρου ταριχεύτηκε με αυτό τον τρόπο. Μάλιστα σε πρόσφατη έρευνα αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπεστημίου Αθηνών, από τις αναλύσεις 49 διαφορετικών τύπων μελιού από την Ελλάδα, έδειξε πως η αντιμικροβιακή δράση τους είναι σημαντική έναντι πρότυπων βακτηριακών στελεχών τόσο της στοματικής κοιλότητας, όσο και ανθροπογόνων βακτηρίων.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού δεν σταματούν εδώ. Περιέχει φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να δεσμεύουν το σίδηρο, αποτρέποντας έτσι το σχηματισμό ελευθέρων ριζών, δημιουργώντας μια προστατευτική ασπίδα για το γενετικό μας υλικό.

Επίσης, το μέλι περιέχει πρεβιοτικά συστατικά (κυρίως φρουκτολιγοσακχαρίτες και ινουλίνη) συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος. Αν δηλαδή είμαστε σε μια στρεσογόνο φάση της ζωής μας, ή καπνίζουμε πολύ, ή έχουμε περάσει μια φάση με συνεχείς διάρροιες, το μέλι αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για την επαναφορά της ισορροπίας του γαστρεντερικού συστήματος.

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δέχονται οι διαιτολόγοι είναι αν μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Και η απάντηση κατά γενική ομολογία είναι, φυσικά, ναι. Το μέλι αποδίδει περίπου 4 kcal ανά γραμμάριο, πολύ λιγότερες δηλαδή από άλλο αντίστοιχο λιπαρό γλυκό όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που αποδίδει περίπου 9 kcal ανά γραμμάριο λίπους που περιέχει.

Συνεπώς, θα ήταν συστηνόμενη λύση η αντικατάσταση λιπαρών σνακς στο διαιτολόγιό μας (κρουασάν, σοκολάτες κα) με ένα γιαούρτι με μέλι, για παράδειγμα. Και λιγότερες θερμίδες παίρνουμε, και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και ικανοποιούμε το αίσθημα της ευχαρίστησης που αποζητούμε από ένα τρόφιμο.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Απορριμματοφόρο της Θεσσαλονίκης με καύσιμο από λάδι τηγανίσματος

Posted: 11 Sep 2011 01:07 PM PDT

Από τον Απρίλιο του 2012 αναμένεται να βγει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το απορριμματοφόρο του Δήμου που θα κινείται... με βιοκαύσιμο από τα λάδια των εστιατορίων που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυτή τη στιγμή η ερευνητική ομάδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που ανέπτυξε τη σχετική τεχνολογία, ασχολείται πλέον με την παρασκευή ικανοποιητικής ποσότητας βιοκαυσίμου, ώστε το απορριμματοφόρο να μπορεί να κυκλοφορεί για τέσσερις περίπου μήνες.

Το βιοντίζελ θα παράγεται από τηγανέλαια που θα συγκεντρώνονται στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρονται από το τμήμα ανακύκλωσης του Δήμου της πόλης, για να παραχθεί το καύσιμο.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εν λόγω εφεύρεση εν μέσω οικονομικής κρίσης, αφού τα οφέλη ενός οικονομικού καυσίμου που αντικαθιστά με μεγάλη επιτυχία το ντίζελ είναι μεγάλα ενώ αποδίδει πολύ υψηλή ποιότητα βιοκαυσίμου.

Το συγκεκριμένο βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε όχημα κινείται με ντίζελ, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα τρακτέρ.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Στάχτη έγινε το σπίτι του Jack Nicholson

Posted: 11 Sep 2011 01:06 PM PDT

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην οικία του Jack Nichoslon στο Hollywood. Δεκάδες πυροσβέστες προσπάθησαν να...
σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε στο οίκημα του διάσημου ηθοποιού, ενώ δυο απ΄αυτούς τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν βρισκόταν κάποιος μέσα στην οικία την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ενώ οι αιτίες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε παραμένουν άγνωστες. Σίγουρα όμως δεν βρισκόταν μέσα ο Nicholson, μιας και το σπίτι που αγόρασε ο ίδιος το 1973, το νοίκιαζε στον William Tynan και τον William O΄Farrell. Στο σημείο βρέθηκε και ο ίδιος ο ηθοποιός που παρακολουθούσε για αρκετή ώρα τους πυροσβέστες να παλεύουν με τις φλόγες...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Angelina Jolie: «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι»

Posted: 11 Sep 2011 01:05 PM PDT

Το άγριο ερωτικό παρελθόν της Angelina Jolie το γνωρίζουμε όλοι πάνω-κάτω. Η διάσημη σταρ του Hollywood εκτός από την ομορφιά και το υποκριτικό της ταλέντο, έχει γίνει γνωστή και για κάτι άλλο. Τις μαζοχιστικές της τάσεις αλλά και τις kinky αφηγήσεις από την σεξουαλική της ζωή, που κατά καιρούς έχουν διαρρεύσει στα Μ.Μ.Ε, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Πιστεύαμε όμως πως μετά την σχέση της με τον Brad Pitt και το πέρασμα των χρόνων, η 36χρονη ηθοποιός είχε… «ηρεμήσει» λιγάκι. Αλλά... «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι» δεν λένε; Ε, κάτι τέτοιο λογικά πρέπει να συμβαίνει και με την Αngelina που εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Brad «Moneyball» στο 36ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, με ένα άκρως «kinky» τσαντάκι, που άναψε φωτιές.

Για ποιο λόγο; Επειδή το εν λόγω clutch αντί για χερούλι, είχε μια… χειροπέδα η οποία έδενε στον καρπό της Angelina. Oμολογουμένως πάντως εντυπωσιακό και… «ιδιαίτερο» το τσαντάκι γνωστού οίκου, που σε χρυσή απόχρωση έκανε την απόλυτη αντίθεση με την μαύρη σατέν τουαλέτα που επέλεξε να φορέσει η 36χρονη ηθοποιός.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η Μενεγάκη πάει επίσημα... μεσημέρι! - Η ανακοίνωση του Alpha για όλες τις εκπομπές!

Posted: 11 Sep 2011 03:35 AM PDT


Τέλος στα σενάρια έδωσε το κανάλι της Κάντζας με την ανακοίνωσή του πριν απο λίγο. Σύμφωνα με αυτή,η Ελένη Μενεγάκη περνάει και επισήμως στη μεσημεριανή ζώνη 13:00 - 16:00!

Διάβασε την ανακοίνωση του καναλιού:

"Η τηλεοπτική σεζόν 2010//2011 ήταν η καλύτερη στην ιστορία του Alpha. Η επιτυχία αυτή οφείλεται εν μέρει στην αυξημένη τηλεθέαση της καθημερινής απογευματινής ζώνης του σταθμού, η οποία περιελάμβανε μία συνεχόμενη ροή επιτυχημένων τηλεοπτικών brands, από το Δέστε Τους! στις 16:00, τις Οικογενειακές Ιστορίες στις 18:00, το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00 μέχρι και το Κάτι Ψήνεται στις 20:00, καθώς επίσης και σε ισχυρές εκπομπές του prime time όπως η #1 επιτυχία Αλ Τσαντίρι Νιουζ με τον Λάκη Λαζόπουλο, το Greek Idol και το Πάμε Πακέτο.
Το 2011 είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του σταθμού. Ο Alpha είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία και το Φθινόπωρο, με το νέο του πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει αγαπημένες εκπομπές που επιστρέφουν ανανεωμένες, καθώς και συναρπαστικές νέες προτάσεις.
Μετά από δεκαπέντε χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρετά την πρωινή ζώνη και θα καλωσορίζει τους τηλεθεατές από τη νέα της ώρα στις 13:00, ενισχύοντας περαιτέρω τη στρατηγική του Alpha για τη δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ συνεχόμενων επιτυχημένων τηλεοπτικών brands. H παρέα του Δέστε Τους!, η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, και της οποίας η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 59,3% (κοινό 15-44) το 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, επιστρέφει δυναμικά, με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Ηλιάκη. Οι Οικογενειακές Ιστορίες, η εκπομπή που τάραξε τα νερά, πέτυχε αύξηση τηλεθέασης για τον Alpha στη ζώνη 18:00-19:00 κατά 137% και επικράτησε στη ζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2011 με μέση τηλεθέαση 20,4%, συνεχίζουν. Το Δελτίο Ειδήσεων θα ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία της αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας που έχει ήδη χαράξει, ενώ και το Κάτι Ψήνεται, ο νικητής της ζώνης των 20:00, επιστρέφει.
Τα Σαββατοκύριακα, ο νικητής της πρωινής ζώνης, Μες Στην Καλή Χαρά, επιστρέφει με τη Ναταλία Γερμανού. Η Άση Μπήλιου και το Stars System, καθώς και ο νέος κύκλος του Chart*Show – Your Countdown με τη Ναταλία Γερμανού θα μεταδίδονται την Κυριακή.
Στην prime time, το πολυαναμενόμενο reality show με την Άννα Βίσση, θα προσφέρει στους τηλεθεατές ένα backstage pass στην επαγγελματική και προσωπική ζωή μίας γνήσιας superstar. To αναλυτικό πρόγραμμα του prime time του σταθμού, το οποίο θα περιλαμβάνει επιτυχίες που επιστρέφουν αλλά και νέες προτάσεις, θα ανακοινωθεί σύντομα".

Κινητοποίηση των επωνύμων για τον γνωστό ηθοποιό που χρειάζεται αίμα!

Posted: 11 Sep 2011 03:25 AM PDT


Αμέσως φαίνεται πως κινητοποιήθηκαν μέσα από το facebook και το twitter τους οι διάσημοι για να βοηθήσουν τον ηθοποιό Νίκο Δανδινόπουλο που έχει ανάγκη από αίμα, για μια εγχείρηση που θα κάνει τη Δευτέρα.
Ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός φαίνεται πως χρειάζεται 6 φιάλες για την εγχείριση στην οποία θα υποβληθεί στη Βιοκλινική Αθηνών σε δυο μέρες. Ο ίδιος έκανε έκκληση σε όσους είναι αιμοδότες ή έχουν την διάθεση να τον βοηθήσουν να δώσουν σήμερα αίμα για να συμπληρωθούν οι 6 φιάλες που χρειάζεται.
Η Ναταλία Γερμανού ανάρτησε μέσω της Καίτης Φίνου στο twitter την έκκληση που κάνει ο γνωστός ηθοποιός, γράφοντας: "Όποιος μπορεί ας βοηθήσει". Το ίδιο κάνει και η Καίτη Φϊνου η οποία έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον μεγάλο και γοητευτικό πρωταγωνιστή.



Πώς αλλιώς θα τη δούμε; H μικρή Suri φοράει κόκκινο κραγιόν!

Posted: 11 Sep 2011 03:18 AM PDT


Η μικρή Suri μπορεί να έκλαψε μία φορά στη ζωή της, αλλά μέρα με τη μέρα μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. Αν θυμηθούμε πρόσφατα, φορούσε τακούνια και μάλιστα μπορούσε καταπληκτικά να τρέξει με αυτά. Μπορεί να είναι 5 χρονών αλλά συμπεριφέρεται σαν μια κανονική κυρία!



Εκτός από τα τακούνια λοιπόν, τώρα πρόσθεσε... ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη για να μοιάζει ακόμα πιο πολύ με... μεγάλη! Φυσικά δεν είναι από μόνο του το κραγιόν που την κάνει κυρία, αλλά και το ροζ καπέλο που φοράει στο κεφάλι, η εσάρπα που έχει ρίξει στα χέρια της, αλλά και η συμπεριφορά της με αυτό το ύφος που διακρίνουμε στις φωτογραφίες.



Εσύ θα σκεφτείς τώρα όπως και όλες οι γυναίκες ότι το κόκκινο κραγιόν φοριέται περισσότερο το βράδυ. Η μικρή Suri όμως επέλεξε να το βάλει το πρωί που πήγε βόλτα στο Μανχάταν με την μαμά της, Katie Holmes.


"Μαύρη επέτειος" για την Αμερική - Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου!

Posted: 11 Sep 2011 03:09 AM PDT

Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη "μαύρη επέτειο" που οδήγησε στο θάνατο χιλιάδες αθώες ψυχές και τα νέα ντοκουμέντα και οι εικόνες της καταστροφής από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου συνεχίζουν να συγκλονίζουν.


Ουρλιαχτά, φωνές αγωνίας και συντρίμμια ήταν ο θλιβερός απολογισμός των επιθέσεων που δέχτηκε η Αμερική πριν από μια δεκαετία. Την ονόμασαν "η μέρα που άλλαξε τον κόσμο". 11 Σεπτεμβρίου 2001, περίπου στις 09:15 ώρα ΗΠΑ, ο Μοχάμεντ Άτα και η ομάδα του καταλαμβάνουν τα αεροσκάφη των American Airlines και τα οδηγούν στους Δίδυμους Πύργους, το "καμάρι" της Νέας Υόρκης και το πεντάγωνο.

Η πτήση 11 της American Airlines που πραγματοποιείται από ένα Boeing 767-223, συντρίβεται πάνω στον Βόρειο Πύργο του World Trade Center στις 8:46 π.μ. (τοπική ώρα). Λίγα λεπτά αργότερα η πτήση 175 της United Airlines, που πραγματοποιείται από ένα Boeing 767-222, συντρίβεται επάνω στον Νότιο Πύργο στις 9:02 π.μ. (τοπική ώρα). Η συντριβή μεταδόθηκε ζωντανά από τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο και οι σκηνές έμοιαζαν να είναι βγαλμένες από ταινία.

Σχεδόν μίση ώρα αργότερα η πτήση 77 της American Airlines, με ένα Boeing 757-223, πέφτει στο Πεντάγωνο, στις 9:37 π.μ. (τοπική ώρα). Ενώ, η πτήση 93 της United Airlines, ένα Boeing 757-222, συντρίβεται σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια στις 10:03 π.μ. τοπική ώρα. Τα ουρλιαχτά των επιβατών της πτήσης 93, που σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί τότε κατευθυνόταν στο Λευκό Οίκο, άφησαν άφωνους τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Κλίβελαντ.

Τα νέα ηχητικά ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα, λίγες μέρες πριν συμπληρωθούν 10 χρόνια από τη «μαύρη επέτειο» προκαλούν πάντα τα ίδια συναισθήματα: φόβο, τρόμο, πανικό. Αποκαλύπτουν όμως και κάτι ακόμα: το πως πάγωσαν όλοι μπροστά στα όσα αντίκρισαν. Οι συνομιλίες που ακολουθούν αποδεικνύουν ότι πρώτα ήρθε το σοκ. Όσοι είχαν εκείνη την ώρα βάρδια στους πύργους ελέγχου απλά σάστισαν. Δε μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τι γινόταν μπροστά στα μάτια τους. Όταν το έκαναν, έζησαν μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής τους...


Το "σημείο μηδέν" που βρίσκεται τώρα πια στη θέση των δίδυμων πύργων φέρνει στη μνήμη όλες εκείνες τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν οι άνθωποι που τόσο άδικα χάθηκαν...
Οι φωτογραφίες του James Nachtwey που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα του Time για τη "μαύρη επέτειο" κόβουν την ανάσα!













Μ. Χατζηγιάννης: Νέα ερωτική φωλιά για την αγαπημένη του!

Posted: 11 Sep 2011 03:07 AM PDT


Ένα νέο ερωτικό καταφύγιο στην Κύπρο έχτισε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης για την αγαπημένη του Ζέτα. Το γνωστό ζευγάρι βρέθηκε για ένα Σαββατοκύριακο στο νησί της Αφροδίτης και απόλαυσε τις ανέσεις του νέου εξοχικού του γνωστού τραγουδιστή.
Η υπερπολυτελής διώροφη μεζονέτα βρίσκεται σε ένα από τους πιο όμορφους προορισμούς της Κύπρου, τον Πρωταρά, νοτιοανατολικά του νησιού. Το ζευγάρι είχε βρεθεί πέρσι για λίγες μέρες στην περιοχή και ο Μιχάλης αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι εκεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Real Life", το σπίτι είναι χτισμένο σε δυο επίπεδα και σε πολύ μοντέρνα αρχιτεκτονική. Γυαλί, ξύλο και συγχρονες γραμμές συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εξωτερική του εμφάνιση. Βρίσκεται τρία λεπτά μακριά από την παραλία και ο δεύτερος όροφος έχει θέα το απέραντο γαλάζιο.

Το ισόγειο έχει μια ευρύχωρη κουζίνα και ένα τεράστιο σαλόνι και ο επάνω όροφος διαθέτει δυο υπνοδωμάτια και τζάκι για τις ρομαντικές στιγμές του ζευγαριού, ενώ στο πίσω μέρος του κήπου υπάρχει μια μεγάλη πισίνα.
Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν πριν λίγους μήνες και το σπίτι φαίνεται πως κόστισε στον τραγουδιστή 250.000 ευρώ.

Χωρίς βιβλία και δασκάλους χτυπά αύριο το κουδούνι!

Posted: 11 Sep 2011 03:05 AM PDT


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, η χρονιά που ξεκινά αύριο για 1.300.000 μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων αλλά και για 180.000 εκπαιδευτικούς χαρακτηρίζεται ως μία από τις δυσκολότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Το θέμα των βιβλίων, λέει το ρεπορτάζ είναι η "κορυφή του παγόβουνου" αν και δείχνει την ασυνενοησία μεταξύ υπουργείων Παιδείας, Ανάπτυξης και Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε τις ευθύνες στην απόρριψη του διαγωνισμού για το χαρτί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία το "παιχνίδι" χάθηκε μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου καθώς τα υπουργεία δεν συννενοήθηκαν εγκαίρως για να προλάβουν τα σημερινά.

Να σημειωθεί ότι επ' αυτού εκπαιδευτικοί κρίνουν πως πρόκειται για "πρόβα τζενεράλε" ώστε να καταργηθούν στο μέλλον τα βιβλία και να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό βιβλίο, κάτι που φαίνεται να αποτελεί επιλογή του υπουργείου και για τα Πανεπιστήμια.

Το θέμα αναμένεται πάντως να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα για τους εκπαιδευτικούς που αντί να μελετούν το μάθημα και τις παραδόσεις τους θα στήνονται μπροστά στο φωτοτυπικό για να βγάζουν αντίγραφα που θα μοιράσουν στα παιδιά.

Ορατό το ενδεχόμενο τα "σπασμένα" να τα πληρώσουν οι γονείς που ήδη σπεύδουν στα βιβλιοπωλεία για να προμηθευτούν όσα σχολικά βιβλία μπορούν.

Χωρίς βιβλία λοιπόν αλλά και χωρίς εκπαιδευτικούς η φετινή χρονιά αφού τα 2 τελευταία χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί πάνω από 17.000 δάσκαλοι και καθηγητές. Στη θέση τους προσλήφθηκαν λιγότεροι από 3.400. Παράλληλα έχουν συγχωνευθεί η καταργηθεί 2.400 σχολεία με τα τμήματα πλέον να περιλαμβάνουν ως και 30 μαθητές, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΟΛΜΕ Γ. Κοσσυφάκη.

Η σκιά του Χριστού στο ηφαίστειο

Posted: 11 Sep 2011 03:02 AM PDT

Τη φιγούρα του Χριστού, που αναδύεται μέσα από τα σύννεφα του όρους Μαφάτε, στις νήσους Réunion του Ινδικού Ωκεανού, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη περιηγητή.

Ο Λικ Περό ανέβηκε στην κορυφή Μαφάτε, σε ύψος 600 μέτρων, για να φωτογραφήσει τους σχηματισμούς που έκαναν τα σύννεφα στο ηφαιστειακό αυτό σύμπλεγμα, στις 10 Ιουλίου.

Την ώρα που ετοίμαζε τον εξοπλισμό του και καθώς κοιτούσε μέσα από το φωτογραφικό φακό, αντιλήφθηκε ότι μια αέρινη φιγούρα στεκόταν ανάμεσα στα σύννεφα.

«Καθώς ανέβασα το βλέμμα μου, πρόσεξα μια σκιά να αιωρείται στα σύννεφα, την οποία περιέβαλε το ουράνιο τόξο. Ξαφνιάστηκα. Όταν κοίταξα πάλι το στιγμιότυπο, μου έδωσε την αίσθηση της θεϊκής παρουσίας», δήλωσε ο Περό στην εφημερίδα Daily Mail.

Γύρω από τη μορφή υπήρχε ένα λευκό τόξο, που θύμιζε φωτοστέφανο. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος, ψυχοθεραπευτής στο επάγγελμα, δηλώνει εκστασιασμένος.

«Έγινα μάρτυρας ενός φαινομένου που διαβάζεις μόνο στα βιβλία και δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις!», δηλώνει.



Μάγισσες με σκουπόξυλα στον ουρανό του Μεξικού

Posted: 11 Sep 2011 03:00 AM PDT

Οι λόφοι μιας μικρής πόλης του Μεξικού έγιναν το επίκεντρο μιας περίεργης πτήσης «μαγισσών». Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά χρόνια στα περίχωρα του Μοντερέι και απασχόλησε τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης για αρκετό καιρό. Μάλιστα, η πτήση της μίας μάγισσας έχει καταγραφεί και σε βίντεο.

Στις έρευνες ζητήθηκε η γνώμη της λέσχης παρατήρησης UFO του Μεξικού. Αφού οι «ειδικοί» μελέτησαν το βίντεο, κατέληξαν ότι πρόκειται για πλάσμα με ανθρώπινη μορφή, που φορά κάπα και κάτι που μοιάζει με μυτερό καπέλο.

Στον ισχυρισμό αυτό προστέθηκαν οι καταθέσεις δύο αστυνομικών της μικρής αυτής πόλης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είδαν δύο πλάσματα να πετούν σε κύκλους, πάνω από το νεκροταφείο. Μάλιστα, ο ένας βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής, όταν η μία μάγισσα του επιτέθηκε! Η μάγισσα ήταν μαυροφορεμένη και είχε τεράστια κυρτά νύχια. Ο αστυνομικός, μετά την απροσδόκητη αυτή συνάντηση, χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.

Παρότι οι επιστήμονες προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα κοιτούν ψηλά στον ουρανό του Μοντερέι, θέλοντας να αντικρύσουν τα απόκοσμα πλάσματα.

Γυναικεία μορφή στον Άρη

Posted: 11 Sep 2011 02:54 AM PDT

Αυτή η φωτογραφία προέρχεται από την επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη και έχει τραβηχτεί από το διαστημικό ερευνητικό σκάφος Spirit της NASA.

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, διακρίνεται μία ανθρωπόμορφη γυναικεία μορφή να κάθεται κουρνιασμένη σε ένα βράχο στο έρημο έδαφος του Άρη.

Πολλοί θεώρησαν τη φωτογραφία οφθαλμαπάτη, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που στη μορφή αυτή είδαν την απόδειξη για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.

Η NASA δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη συγκεκριμένη φωτογραφία, καθώς ήταν μία από τις χιλιάδες που τράβηξε το Spirit.

Ωστόσο, ερασιτέχνες αστρονόμοι ανέσυραν τη φωτογραφία από τα αρχεία, αναδεικνύοντας αυτή τη συναρπαστική λεπτομέρεια.



Διέταξε κατάπαυση του πυρός

Posted: 11 Sep 2011 02:51 AM PDT

Τη διακοπή όλων των επιθέσεων κατά του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ μέχρι την ολοκλήρωση της απόσυρσής του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, διέταξε ο σιίτης πνευματικός Μοκτάντα αλ Σαντρ.

«Προκειμένου το Ιράκ να ανακτήσει την ελευθερία του χάρη στην απόσυρση των εισβολέων από τη γη μας, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουμε όλες τις ένοπλες επιχειρήσεις αντίστασης μέχρι την πλήρη απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων» δήλωσε ο Μοκτάντα Σαντρ.

«Αν η απόσυρση πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει πλέον κανένας Αμερικανός στρατιώτης στο έδαφός μας, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα σταματήσουν οριστικά, αλλά αν αυτό δε συμβεί και το Ιράκ παραμείνει σε κατάσταση εξάρτησης, θα ξαναρχίσουν πιο δυναμικά» πρόσθεσε.

Πνιγμός στα Νέα Μουδανιά

Posted: 11 Sep 2011 02:51 AM PDT

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα μίας 68χρονης αλλοδαπής, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου «χάθηκε» σε θαλάσσια περιοχή στα Νέα Μουδανιά.

Η σορός της μεταφέρθηκε μεταφερθεί στο Α.Π. Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών.

Επιμένουν για ένταξη στον ΟΗΕ

Posted: 11 Sep 2011 02:49 AM PDT

Οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να υποβάλουν το αίτημά τους για την ένταξη στα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά τις αμερικανικές "απειλές" για αναστολή της οικονομικής τους βοήθειας, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

"Θα πάμε στον ΟΗΕ για να επιτύχουμε μία διεθνή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης, παρά τα εμπόδια και τους κινδύνους, περιλαμβανομένων των αμερικανικών απειλών για αναστολή της ετήσιας βοήθειας ύψους 470 εκατομμυρίων δολαρίων" ανέφερε ο κ. Αμπάς στην κυβερνητική εφημερίδα της Ιορδανίας Al-Rai.

Αν η Ουάσιγκτον χρησιμοποιήσει το βέτο της εναντίον μας, αυτό δε σημαίνει μία διακοπή. Είχαμε και στο παρελθόν τις διαφορές μας με τις ΗΠΑ" σημείωσε.

Σχετικά με τις προσπάθειες συμφιλίωσης με την Χαμάς, ο κ. Αμπάς ανέφερε ότι οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης θα ξεκινήσουν ξανά μετά από τον Οκτώβριο, παρά τις απειλές του Ισραήλ να παγώσει τα κεφάλαια της Παλαιστινιακής Αρχής.

"Η επόμενη κυβέρνηση δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Θα είναι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα επιβλέψει τις εκλογές" δήλωσε, προσθέτοντας ότι αν διεξαχθούν τον Μάιο δε θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει νέα μέτωπα πολέμου στη Μεσόγειο

Posted: 11 Sep 2011 02:49 AM PDT

Του Κώστα Τζεβελέκου

Με αφορμή την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ ( Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης) η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει νέα μέτωπα πολέμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή στο γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Τουρκίας να βρίσκεται σε επιφυλακή ο τουρκικός στόλος ώστε να είναι έτοιμος προκειμένου να αποπλεύσει στη Μεσόγειο την ώρα που θα αρχίσουν οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ από Ισραηλινά και Αμερικανικά πλοία.

Το δόγμα Νταβούτογλου που αναφερότανε στη μη δημιουργία προβλημάτων με τους γείτονες σήμερα έχει ανατραπεί και η Τουρκία έχει προβλήματα με τη Συρία , Κύπρο , Ισραήλ και Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή έχει βρει τη Συρία ως τον αδύναμο κρίκο στη περιοχή και προσπαθεί να την στραγγαλίσει προκειμένου να μην έχει προβλήματα με τους Κούρδους, ώστε να ιδρύσει τη νέα Οθωμανική της Αυτοκρατορία.

Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και με τους Παλαιστίνιους όπου πιέζει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο να αναγνωρισθεί η Παλαιστίνη ως κυρίαρχο κράτος.

Γι αυτό το λόγο όλο το Τουρκικό λόμπι «τρέχει» στις ΗΠΑ προκειμένου να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι κινήσεις αυτές της Άγκυρας έχουν εξοργίσει την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία που θεωρούν προκλητική την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και την εμπλοκή της στα θέματα της Μέσης Ανατολής ,ιδιαίτερα τον «εναγκαλισμό» της με το Ιράν. Οι Σαουδάραβες μισούν το καθεστώς του Ιράν και είναι ποιο φανατικοί και από τους Αμερικανούς

Που αποσκοπούν οι κινήσεις της Τουρκίας ;

Η Τουρκία σήμερα είναι εγκλωβισμένη γιατί δεν αναγνωρίζει το δίκαιο της θάλασσας που εφαρμόζεται από το 1982 με αποτέλεσμα να της ξεφύγει η Κύπρος η οποία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ.

Προσπαθεί λοιπόν τώρα να αναγνωρισθεί το παλαιστινιακό κράτος προκειμένου η Παλαιστίνη να καθορίσει δική της ΑΟΖ σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τουρκίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ξαφνικά ο Ερντογάν έγινε ακτιβιστής και χρηματοδότησε την ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ η οποία με το καράβι Mavi Marmari επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας με τα γνωστά αποτελέσματα όπου σκοτώθηκαν 9 Τούρκοι .

Η Τουρκία μέσα στο μήνα θα πιέσει τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Την ώρα που θα αρχίσει η έρευνα από τα αμερικανικά και ισραηλινά σκάφη στην ΑΟΖ της Κύπρου η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες θα βγάλει τα πολεμικά της πλοία ώστε να προστατέψει τάχα τον εμπορικό της στόλο.

Με αυτό το τρόπο θα προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ΑΟΖ , ενώ παράλληλα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη θα πετούν πάνω από την θαλάσσια περιοχή που θα γίνονται οι έρευνες - γιατί οι Τούρκοι θα έχουν σχεδιάσει κάποια άσκηση,- θα εφαρμόσουν τα ίδια κόλπα που κάνουν και πάνω από το Αιγαίο. Οι Τούρκοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εμπόλεμη κατάσταση με στόχο να σταματήσουν οι έρευνες.

Τέλος ετοιμάζεται να θέση βέτο ώστε το Ισραήλ να μην γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και να το αποκλείσει από τη Θάλασσα ορίζοντας τη νέα ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας – Παλαιστίνης – Ψευδοκράτους.

Το πρόγραμμα του Φ. Κουβέλη στη ΔΕΘ

Posted: 11 Sep 2011 02:48 AM PDT

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 76η ΔΕΘ.

Στις 14.30 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και στις 20.00 θα έχει σύσκεψη με μέλη και φίλους του κόμματος.

Την Δευτέρα, στις 11,00, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ, στις 12.30 θα συναντηθεί με εκπροσώπους εργαζομένων στην επιχείρηση Φίλκεραμ Τζόνσον, στις 17.00 με τον πρόεδρο του ΚΘΒΕ, Μάκη Τρικούκη, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σωτήρη Χατζάκη, στις 18.00 με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και Helexpo Α.Ε. και στις 21.00 θα παραστεί σε συνεστίαση μελών και φίλων της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Ναυάγησαν» τα σχέδιά τους

Posted: 11 Sep 2011 02:47 AM PDT

Στα χέρια της αστυνομίας Πατρών βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ένας 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με το όχημά του έναν 23χρονο λαθρομετανάστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Πάτρας, λίγο πριν από την επιβίβαση των δύο ανδρών σε πλοίο, με προορισμό την Ιταλία.
Ωστόσο, χειροπέδες φόρεσαν και οι δύο, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Περιοδεία Ερντογάν στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης

Posted: 11 Sep 2011 02:42 AM PDT

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει από τις 12 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου περιοδεία στις χώρες της «Αραβικής Άνοιξης» και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο, στην Τυνησία και στην Λιβύη.

Η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στον μουσουλμανικό κόσμο, ιδιαίτερα μετά από τις αραβικές εξεγέρσεις, οι οποίες την ανάγκασαν να επανεξετάσει την εξωτερική πολιτική της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Τούρκου πρωθυπουργού στην Αίγυπτο εδώ και 15 χρόνια, ενώ σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές το Ισραήλ και οι Η.Π.Α. θα παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις του.

Ο κ. Ερντογάν αναμένεται να συναντηθεί στην Αίγυπτο με τον επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου Χουσέιν Ταντάουι, τον πρωθυπουργό Εσάμ Σαράφ καθώς και με εκπροσώπους του κινήματος που οδήγησε στην πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ.

«Χειροπέδες» σε εμπόρους ναρκωτικών

Posted: 11 Sep 2011 02:42 AM PDT

Αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη βρίσκονται τρία άτομα στη Θεσσαλονίκη, εις βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, πρόκειται για έναν 39χρονο ημεδαπό και δύο 40χρονους αλλοδαπούς.

Έπειτα από έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 17 κιλά κάνναβης, κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους, ηλεκτρονικές ζυγαριές και το ποσό των 2.200 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Θεωρούν υπεύθυνο τον Χριστόφια για την έκρηξη

Posted: 11 Sep 2011 02:40 AM PDT

Δύο μήνες μετά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς και μία εβδομάδα μετά την κατάθεση του Κύπριου Προέδρου της Δημοκρατίας στη Διερευνητική Επιτροπή οι πολίτες τοποθετούνται αρνητικά έναντι του Δημήτρη Χριστόφια.

Μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας LS Prime Market Research & Consulting Ltd για την εφημερίδα «Σημερινή», εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας έχει ευθύνες για την τραγωδία και αξιώνουν την παραίτησή του. Η Διερευνητική Επιτροπή του Πόλυ Πολυβίου τυγχάνει της εμπιστοσύνης μίας οριακής πλειοψηφίας, η οποία πιστεύει ότι επιτελεί σωστά το έργο της.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, ακόμα και αισθητή μερίδα ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ έχουν αρνητική γνώμη για τον τέως Γενικό Γραμματέα του κόμματός τους, με δύο στους δέκα ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, μάλιστα, να τάσσονται υπέρ της παραίτησής του από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η παρουσία του Δημήτρη Χριστόφια στη Διερευνητική Επιτροπή, την περασμένη Δευτέρα, δεν στάθηκε ικανή ν' ανατρέψει την αρνητική γνώμη των πολιτών για το πρόσωπό του. Επιπλέον, η κατάθεση που έδωσε στον Πόλυ Πολυβίου δεν κρίνεται ως επαρκής από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, καθότι 70% δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Προέδρου, σε αντίθεση με 20% των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στα μάτια της κυπριακής κοινωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρείται συνυπεύθυνος για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου. Η άποψη αυτή εκφράζεται από οκτώ στους δέκα πολίτες, οι οποίοι ούτε και μετά την κατάθεσή του στην Επιτροπή πείστηκαν ότι δεν έχει οποιεσδήποτε ευθύνες. Ποσοστό 60% εμφανίζονται απολύτως πεπεισμένοι για τις ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια. Αντίθετα, μόλις 10,76% πείστηκαν πως δεν έχει ευθύνες.

Επίσης το 60%των πολιτών τάσσεται υπέρ της παραίτησης του Δημήτρη Χριστόφια.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές