Συνταγές μαγειρικής |
Τι προσέχουμε όταν επιλέγουμε ένα καρπούζι Posted: 20 Jul 2011 11:17 PM PDT Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι αδιαμφισβήτητα το καρπούζι.Το πρόβλημα είναι πως ξεχωρίζουμε το γινωμένο από το άγουρο; Πως δεν θα μας βγαίνει " μάπα " το καρπούζι;
Δύο πραγματα μπορούν να συμβούν. Το πρώτο είναι να μας το " σφάξει " ο μανάβης και να το ελέγχξουμε. Το δεύτερο είναι αποκτήσουμε γνώσεις.Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε: 1. Η αποχρωματισμένη περιοχή, στο σημείο που το καρπούζι ακουμπά στο έδαφος, θα πρέπει να έχει κιτρινίσει. 2. Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα. 3. Θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του. 4. Όταν το χτυπάτε στο κέντρο του θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο. 5. Θα πρέπει ο φλοιός να έχει χάσει τη γυαλάδα του. 6. Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού. |
Posted: 20 Jul 2011 02:10 PM PDT ΡΟΛΑ ΕΣΚΑΛΟΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ Υλικά 10 μεγάλα εσκαλόπ, από μοσχάρι 250 γρ. προσούτο ή μπέικον, σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά, σε κομματάκια 1/3 κούπας μαργαρίνη 1/2 κούπα κρασί άσπρο 1 κονσέρβα 800 γρ. μανιτάρια 3 καρότα κομμένα σε λουλουδάκια ή μπαλάκια 1 κουταλιά κορν φλάουρ αλάτι και πιπέρι Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα Εκτέλεση Κόψτε κάθε εσκαλόπ σε δύο ή τρεις μακρόστενες λωρίδες. Πασπαλίστε τις με λίγο πιπέρι. Ενώστε και τυλίξτε μαζί κάθε λωρίδα εσκαλόπ με μια λωρίδα προσούτο. Το προσούτο πρέπει να προεξέχει, ώστε να τυλίγει τα ρολά εξωτερικά. Βάλτε σε κάθε ρολό ένα κομματάκι πιπεριάς και καρφώστε τα να στερεωθούν με ξύλινες φουρκέτες. Στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη. Λιώστε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετέ τα ελαφρά. Ρίξτε το κρασί και λίγο νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν. Στραγγίστε και ξεπλύντε καλά τα μανιτάρια. Σοτάρετέ τα σε λίγο βούτυρο με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζεματίστε τα καρότα 10' σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε τα και σοτάρετέ τα σε λίγο βούτυρο. Σε μια πυρέξ πιατέλα, αραδιάστε τριγύρω τα ρολά, αφού τα στραγγίσετε από το ζουμί τους. Βάλτε μια σειρά καρότα και αδειάστε στο κέντρο τα μανιτάρια. Δέστε το ζουμί από τα ρολά με το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το μετρήσετε. (Πρέπει να είναι 1 κούπα, αλλιώς συμπληρώστε νερό). Δοκιμάστε και αν χρειάζεται, ρίξτε λίγο αλάτι. Ρίξτε τη σάλτσα κουταλιά - κουταλιά και περιχύστε τα ρολά, τα μανιτάρια και τα καρότα. Καλύψτε την πιατέλα με αλουμινόχαρτο και κλείστε το ερμητικά κάτω και γύρω από τα χείλη της πιατέλας. Βάλτε τη σε θερμοθάλαμο ή σε φούρνο 50 βαθμών Κελσίου, ώσπου να σερβίρετε. |
Posted: 20 Jul 2011 02:06 PM PDT Παλιά που έκανα περισσότερα τραπέζια, μου άρεσε να έχω διαφορετικά μεζεδάκια κάθε φορά. Πριν από κάθε ένα τραπέζι λοιπόν, το τι τρώγανε οι δικοί μου δε λέγεται! Αυτό που θα φτιάξω σήμερα άρεσε πολύ στην πεθερά μου όταν το είχα φτιάξει για δοκιμή. Ακόμα και μετά από χρόνια, όταν το Αλτσχάιμερ είχε προχωρήσει και νόμιζε πως είμαι η μαγείρισσα του ξενοδοχείου και μου προξένευε το γιο της (:-) χωρίς καλά καλά να ξέρει να το πει με λόγια, όλο αυτό μου ζήταγε! Η συνταγή είναι από βιβλίο της Βέφας. Η ποσότητα στα υλικά είναι διαφορετική ανάλογα με τα γούστα μου αλλά η μόνη δική μου προσθήκη είναι το τυρί! χρειαζόμαστε 12 φέτες ψωμί του τοστ 1 κουταλιά βούτυρο 2 κουταλιές λάδι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο 100 γρ. ανάμικτα λαχανικά κατεψυγμένα (εγώ δεν είχα, έβαλα αρακά και καρότο) 1/2 φλιτζάνι γάλα 3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλιά σούπας αλεύρι αλάτι, πιπέρι Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λαχανικά για πέντε λεπτάκια. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ περίπου 8 εκ. διάμετρο, κόβουμε τις φέτες του τοστ. Τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές. Τις πιέζουμε μέσα στο μαφινοταψί. Εγώ έχω ένα πραγματάκι που έχω πάρει από τον Καναδά για τέτοιες περιπτώσεις αλλά και χωρίς αυτό μια χαρά γίνεται, ίσως και καλύτερα. Ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μισό βούτυρο και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε έτσι μια ψευτομπεσαμέλ. Με το υπόλοιπο βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το ζαμπόν, τα βρασμένα λαχανικά, τη μπεσαμέλ και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις ταρτούλες του ψωμιού. Ψήνουμε στους 180β για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε ζεστές! Και επειδή όπως έχουμε πει δεν πετάμε τίποτα, τα υπόλοιπα του ψωμιού τα κόβουμε σε κομμάτια, τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι, σκόνη σκόρδου και παρμεζάνα, τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο και έχουμε ωραιότατα σκορδοψωμάκια για το φαγητό μας. Καλή εβδομάδα να έχουμε! You might als Read more: cookandfeed: Ταρτάκια με ψωμί http://cookandfeed.blogspot.com/2009/12/blog-post_13.html#ixzz1Sg5rVV8t |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου