Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 16 Jun 2011 10:18 PM PDT Υλικά για 2 άτομα " ½ κιλό ψάρι γαλέος σε φέτες (φρέσκος ή κατεψυγμένος) " 2 ντομάτες φρέσκες " 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο " 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη " 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο " 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο " 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες " 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες " 2-3 πατάτες κομμένες, κυδωνάτες " αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Ξεπαγώνετε το ψάρι, αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο. Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες, προσθέτετε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και τον μισό μαϊντανό και ανακατεύετε. Ρίχνετε τη σάλτσα σε ταψάκι και αραδιάζετε από πάνω τις φέτες του ψαριού. Πάνω σε κάθε φέτα ψαριού, τοποθετείτε πρώτα μία φέτα ντομάτας, μετά μία ροδέλα πιπεριάς και αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε ενδιάμεσα τις πατάτες αφού, πρώτα, τις αλατοπιπερώσετε, και τις πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊ¬ντανό. Περιχύνετε το φαγητό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε στο ταψί λίγο νερό ώστε να μισοσκεπαστούν οι πατάτες, και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, για 50' περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα οι πιπεριές και οι ντομάτες και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό, σε πιάτα. |
Posted: 16 Jun 2011 10:16 PM PDT Υλικά " 6 φιλέτα κοτόπουλου " 6 κλαδάκια ρίγανης " 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μπαστούνια " 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μπαστούνια " 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μπαστούνια " 6 σπαράγγια " 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο " 1 ποτήρι του νερού κρασί " 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο " 100 ml κρέμα γάλακτος " μαϊντανός ψιλοκομμένος " σπάγκος ψησίματος Εκτέλεση 1. Ζητάτε από τον χασάπη σας να ανοίξει τα φιλέτα του κοτόπουλου, ώστε να μπορούν να γίνουν ρολά. 2. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ταψάκι. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρά, τα πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο κρασί, και τα αφήνετε σκεπασμένα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν. 3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα σπαράγγια με ένα κοφτερό μαχαιράκι, προσέχοντας ώστε να μην κόψετε τα κεφαλάκια τους, και τα ζεματάτε για 5' σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε. 4. Στραγγίζετε τα φιλέτα από την μαρινάδα και τα απλώνετε σε καθαρό πάγκο. Τοποθετείτε στο κέντρο τους από 1 σπαράγγι, λωρίδες από κόκκινες και πράσινες πιπεριές, 1 κλαδάκι ρίγανης και από 1 μπαστούνι κεφαλογραβιέρας. Γυρίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ρολά, και τα δένετε προσεκτικά με σπάγκο ψησίματος για να μην ανοίξουν. 5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζετε τα ρολά του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. 6. Τοποθετείτε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, τα ρολά του κοτόπουλου στη σειρά, τα περιχύνετε με το λάδι του τηγανιού, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο κρασί, και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 40' περίπου. Βγάζετε τα ρολά σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά. 7. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Αδειάζετε το ζουμί από το ταψί σε κατσαρολάκι, και το Βάζετε στη φωτιά. Ρίχνετε λίγο νερό στο ταψί, το ξύνετε με σπάτουλα για να διαλυθούν όλες οι ουσίες του, και το προσθέτετε στο κατσαρολάκι για να πάρει μια-δυο βράσεις. Διορθώνετε τη γεύση αν είναι απαραίτητο, και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. 8. Περιχύνετε τα ρολά του κοτόπουλου με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε το φαγητό με πιλάφι. |
Posted: 16 Jun 2011 10:14 PM PDT Υλικά 500 γρα΅΅. κι΅ά από ΅οσχαράκι γάλακτος 250 γρα΅΅. ρύζι γλασέ 2 κρε΅΅ύδια ξερά τρι΅΅ένα ½ φλ.κ. λάδι 2 ντο΅άτες τρι΅΅ένες 1 αβγό ½ ποτηράκι κρασιού λάδι 1 ποτηράκι κρασιού χυ΅ό λε΅ονιού 2 ντο΅άτες ξεφλουδισ΅ένες και χοντροκο΅΅ένες 1 ΅ατσάκι ΅αϊντανό ψιλοκο΅΅ένο λίγο αλεύρι αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ζυ΅ώνου΅ε σε ΅ια λεκάνη τον κι΅ά, τα κρε΅΅ύδια, το ρύζι, ένα φλιτζάνι λάδι, το ΅αϊντανό, το αβγό, τις ντο΅άτες, αλάτι και πιπέρι. Αφού ζυ΅ωθούν πολύ καλά, πλάθου΅ε ΅ικρά γιουβαρλάκια και τα αλευρώνου΅ε. Σε ΅ια κατσαρόλα βάζου΅ε νερό και προσθέτου΅ε το 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, λίγο αλάτι, τις χοντροκο΅΅ένες ντο΅άτες και το χυ΅ό λε΅ονιού. Μόλις βράσει το νερό ρίχνου΅ε στην κατσαρόλα ένα, ένα τα αλευρω΅ένα γιουβαρλάκια. Τα αφήνου΅ε να βράσουν και να χυλώσουν. Τρώγονται ζεστά. |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου