Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Γιουβέτσι με κοτόπουλο

Posted: 16 Jun 2011 03:45 AM PDT

Συστατικά

3 φιλετάκια κοτόπουλο 1,1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο 3 ντομάτες 1 κρεμμύδι 1 κύβο knor μεσογειακό κοτόπουλο ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες

    Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φιλετάκια κομμένα μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Σε ένα ποτήρι βραστό νερό διαλύουμε τον κύβο.Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο το βάζουμε μέσα στη γάστρα μαζί με το ελαιόλαδο όπου τριγαρίστηκε,το κριθαράκι,την τριμμένη ντομάτα,τον ζωμό,αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 200 για 45' περίπου μέχρι να φουσκώσει το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε χωρίς καπάκι για άλλα 10' να λιώσει το τυρί.

Τας κεμπάπ

Posted: 16 Jun 2011 03:37 AM PDT

Συστατικά

1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες 1 σκελίδα σκόρδο 4 ντομάτες τριμμένες 2 κουταλιές πελτέ 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα νερό 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 κουταλάκι ρίγανη 1/4 κουταλάκι κανέλα 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι

Οδηγίες

    Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά εντελώς. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφού τσιγαριστεί και το κρέας για λίγο σβήνουμε με το κρασί. Τέλος, βάζουμε την ντομάτα και το νερό και βράζουμε το κρέας μέχρι να γίνει πολύ μαλακό και να μείνει με τη σάλτσα του.

μπουγιουρντί

Posted: 16 Jun 2011 03:27 AM PDT

Υλικά: 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη 1 πράσινη πιπεριά 1 κομμάτι φέτα 2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη Εκτέλεση: Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισμένη ντομάτα. (Tip:για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ντομάτες τις βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν μόνη της ευκολότατα). Ομοίως κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά σε μικρά ροδελάκια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε αν και ακόμη και με σκέτη φέτα γίνεται θαυμάσιο. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 C για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Σερβίρισμα: Μετά το ψήσιμο ανακατεύετε με ένα κουτάλι να δέσουν τα υλικά και να πάει η ρίγανη παντού και το σερβίρετε μέσα στο πήλινο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτες ψημένου ψωμιού (ραντισμένες με ελαιόλαδο και ρίγανη).

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές