Συνταγές μαγειρικής |
Posted: 16 Jun 2011 03:45 AM PDT Συστατικά 3 φιλετάκια κοτόπουλο 1,1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο 3 ντομάτες 1 κρεμμύδι 1 κύβο knor μεσογειακό κοτόπουλο ελαιόλαδο 1 ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι κεφαλοτύρι τριμμένο Οδηγίες
|
Posted: 16 Jun 2011 03:37 AM PDT Συστατικά 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες 1 σκελίδα σκόρδο 4 ντομάτες τριμμένες 2 κουταλιές πελτέ 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα νερό 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 κουταλάκι ρίγανη 1/4 κουταλάκι κανέλα 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι Οδηγίες
|
Posted: 16 Jun 2011 03:27 AM PDT Υλικά: 1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη 1 πράσινη πιπεριά 1 κομμάτι φέτα 2-3 φέτες γκούντα (προαιρετικά) 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη Εκτέλεση: Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (κυβάκια) την ξεφλουδισμένη ντομάτα. (Tip:για να ξεφλουδίσουμε εύκολα ντομάτες τις βουτάμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Μετά από αυτό η φλούδα βγαίνει σχεδόν μόνη της ευκολότατα). Ομοίως κόβουμε και την φέτα σε μικρά κομματάκια και την πιπεριά σε μικρά ροδελάκια. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο τύπο τυριού θέλετε αν και ακόμη και με σκέτη φέτα γίνεται θαυμάσιο. Ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μικρό πήλινο (όπως αυτά που τοποθετείται το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι), ή σε οποιοδήποτε μικρό πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο (να πάει παντού) και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 C για ένα τέταρτο της ώρας περίπου. Σερβίρισμα: Μετά το ψήσιμο ανακατεύετε με ένα κουτάλι να δέσουν τα υλικά και να πάει η ρίγανη παντού και το σερβίρετε μέσα στο πήλινο. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτες ψημένου ψωμιού (ραντισμένες με ελαιόλαδο και ρίγανη). |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου