Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr


Ενημέρωση απο tsekouratoi.gr

Link to www.tsekouratoi.gr

Δείτε πως είναι η γυναίκα του Νίκου Αναδιώτη!

Posted: 28 Jan 2013 03:09 PM PST




Χορεύει στο "Dancing" και μαζί και οι κοιλιακοί του...



Κάθε φορά που τους δείχνει στην κάμερα καθηλώνει χιλιάδες γυναίκες κι όχι μόνο!



Όμως, μια γυναίκα μπορεί και αγγίζει το σμιλεμένο του κορμί. Η σύζυγος
του Βασιλική Παπαδοπούλου. Ο λόγος για το μοντέλο και ηθοποιό Νίκο
Αναδιώτη.



Ο γάμος του 29χρονου και της 32χρονης hair stylist έγινε στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι, τον περασμένο Αύγουστο.















Τα 10 ωραιότερα cafés στον κόσμο!

Posted: 28 Jan 2013 03:06 PM PST


perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Ο Βρετανός ποιητής του 20ού αιώνα Τ. S. Eliot έλεγε
χαρακτηριστικά ότι «έχει μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές καφέ!» και δεν είναι απίθανο οι περισσότεροι να έχουν κάνει κάτι παρόμοιο, καθώς ο καφές σε όλες του τις μορφές αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.  Από το τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μέχρι τη Βιέννη, την Πράγα και τη Βουδαπέστη, 10 εντυπωσιακά καταστήματα κερδίζουν τις εντυπώσεις με τη διακόσμησή τους και όχι μόνο.
1. «AIA Coffee & Restaurant», Πόρτο, Πορτογαλία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στεγάζει ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο, όπου η διακόσμηση κλέβει την παράσταση: vintage έπιπλα και διάφορες κορνίζες στους τοίχους, χειροποίητα λευκά είδη και προσεγμένα σερβίτσια μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
2. «D'espresso», Νέα Υόρκη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Εντυπωσιακό design που δημιουργεί την ψευδαίσθηση… ανάποδης βιβλιοθήκης. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή της ταπετσαρίας αλλά και στην «έξυπνη» τοποθέτησή της, γεγονός στο οποίο οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία του συγκεκριμένου cafe, πέρα από τον ονομαστό εσπρέσο που σερβίρει.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
3. «Le Procope», Παρίσι
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Είναι ένα από τα πλέον διάσημα cafes στην Ευρώπη, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1686, ενώ διάσημοι πολιτικοί, καλλιτέχνες αλλά και επιστήμονες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πελατών του εδώ και αιώνες. Στα must του καταστήματος είναι τα σπάνια έργα τέχνης σε τοίχους και βιτρίνες που θυμίζουν περισσότερο γκαλερί παρά cafe.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
4. «Coava Brew Bar», Πόρτλαντ, Όρεγκον
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Όταν ένα παλιό γκαράζ μεταμορφώνεται σε cafe, δεν μπορεί παρά να κινήσει το ενδιαφέρον των πελατών του. Οι ιδιοκτήτες του διατήρησαν το βιομηχανικό design στο εσωτερικό, αφήνοντας, μάλιστα, μηχανές και εργαλεία σε εμφανή σημεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό σύνολο.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
5. «Cafe New York», Βουδαπέστη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Τόπος συνάντησης καλλιτεχνών του 2ού αιώνα, το cafe στο κέντρο της πόλης αποτελεί έναν ζωντανό «θρύλο» για τους κατοίκους τους πόλης, και όχι μόνο. Η πρόσφατη ανακαίνισή του από τον σχεδιαστή Adam Tihany διατήρησε όλα τα στοιχεία του παρελθόντος, δίνοντας έμφαση στις χειροποίητες διακοσμήσεις στους τοίχους και τις οροφές αλλά και στα συλλεκτικά φωτιστικά οροφής.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
6. «Antico Caffè Greco», Ρώμη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Σε έναν από τους πλέον ιστορικούς δρόμους της Ρώμης, στο κέντρο της πόλης, ένα μικρό αρχοντικό του 18ου αιώνα συγκεντρώνει καθημερινά ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους απολαμβάνοντας έναν αρωματικό latte (φημισμένος καφές του καταστήματος), κάνοντας παράλληλα ένα μοναδικό μάθημα ιστορίας της τέχνης!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
7. «LAMILL Coffee Boutique», Καλιφόρνια
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
«Ειρωνικό, περίπλοκο, ρετρό αλλά και σύγχρονο» χαρακτηρίζουν το cafe «Lamill» οι ιδιοκτήτες του, που έδωσαν έμφαση στο μοντέρνο design, προσθέτοντας vintage πινελιές, όπως, για παράδειγμα, η χειροποίητη ταπετσαρία στους τοίχους, εξ ολολήρου ζωγραφισμένη στο χέρι. Το αποτέλεσμα είναι μια «διασκεδαστική» μείξη που ολοκληρώνεται με έντονα χρώματα στους τοίχους και ιδιαίτερους καναπέδες.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
8. «Cafe Central», Βιέννη
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Πέρα από τα παλάτια και τα ανάκτορα της Βιέννης, τα ιστορικά καφέ είναι τα πραγματικά αξιοθέατα της πόλης. Τα περίφημα βιεννέζικα καφέ είναι πηγή έμπνευσης για πολλές καφετέριες σε όλο τον κόσμο, και το «Café Central» είναι η πιο όμορφη και εμπνευσμένη απ' όλες. Στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα, που διατηρεί αναλλοίωτη την αίγλη του παρελθόντος, προσφέροντας στους επισκέπτες «φιλοξενία» άλλης εποχής!
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
9. Caffè Giubbe Rosse, Φλωρεντία
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Στέκι ακαδημαϊκών, λόγιων και διανοουμένων, το «Caffè Giubbe Rosse» βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του ιταλικού πολιτισμού ως εργαστήριο ιδεών, έργων και παθών, ενώ υπήρξε ο τόπος από όπου ξεκίνησαν διάφορα κινήματα στη χώρα. Στο χώρο θα βρείτε παλιές εφημερίδες και περιοδικά, ενώ φωτογραφίες διασήμων κοσμούν τους τοίχους.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
10. «Cafe Imperial», Πράγα
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!
Η ακμάζουσα «κοινωνία του καφέ» της Πράγας οδήγησε από τα τέλη του 19ου αιώνα στη δημιουργια πολλών cafes στην πόλη, τα περισσότερα από τα οποία καταστράφηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα από τα λίγα που διασώθηκαν είναι και το διάσημο «Café Imperial», ένα «στολίδι» Art Deco στο κέντρο της πόλης. πλέον εντυπωσιακά έφερε πίσω στη ζωή. Περίτεχνα ψηφιδωτά και διακοσμήσεις σε κολόνες και οροφές δημιουργούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά για να απολαύσει ο επισκέπτης πρωινό ή απογευματινό καφέ.
perierga.gr - Τα 10 ωραιότερα cafes στον κόσμο!








































«Ρώσικη ρουλέτα» το εφηβικό σεξ

Posted: 28 Jan 2013 03:04 PM PST


«Ρώσικη ρουλέτα» το εφηβικό σεξΠολύ
νωρίς και χωρίς προφυλάξεις αρχίζει η σεξουαλική ζωή των νέων μας

Τα τελευταία πέντε χρόνια γιατροί, γονείς και έφηβες κοπέλες στη χώρα μας έχουν στα χέρια τους ένα προληπτικό αντικαρκινικό «όπλο» το οποίο φαίνεται ότι μπορεί να εξαφανίσει από τον... χάρτη τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και όχι μόνο. Πρόκειται για το εμβόλιο του HPV, το οποίο, παρ' ότι έχει τύχει ευρείας αποδοχής σε άλλα κράτη, στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται ακόμα με δισταγμό. Και αυτό τη στιγμή που οι έλληνες έφηβοι δεν διστάζουν, όπως δείχνουν νέα ερευνητικά στοιχεία, να εμπλακούν σε σεξουαλικές σχέσεις οι οποίες τους αφήνουν «έρμαια» στα... αδυσώπητα χέρια του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Εγκριτοι ειδικοί ρίχνουν μιλώντας στο «Βήμα» φως στο προφίλ ασφαλείας των δύο εμβολίων για τον HPV που κυκλοφορούν στη χώρα μας και αναφέρουν κατηγορηματικά ότι η μόνη σοβαρή «παρενέργεια» της όλης υπόθεσης είναι η αδικαιολόγητη ανασφάλεια που υποθηκεύει το μέλλον της υγείας χιλιάδων παιδιών.
Το τελευταίο διάστημα ζει μια... τρέλα. Δεν φθάνει που έχει να διαχειριστεί σε καθημερινή βάση την έφηβη κόρη της - όσοι γονείς έχουν παιδιά στην εφηβεία καταλαβαίνουν καλά τι θα πει αυτό -, έχει να διαχειριστεί και το ζήτημα του εμβολίου για τον HPV της έφηβης κόρης της. Εχει ακούσει ότι το εμβόλιο σώζει από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ο γυναικολόγος της στον οποίον απευθύνθηκε συνέστησε τον εμβολιασμό του παιδιού (δεν συμβαίνει πάντως με όλους τους γυναικολόγους το ίδιο από ό,τι έμαθε). Ωστόσο ο παιδίατρος που παρακολουθεί τη μικρή από μωρό είχε ενδοιασμούς και της πρότεινε να περιμένει έως ότου παρέλθει ακόμη μεγαλύτερο διάστημα για να φανεί το «προφίλ ασφαλείας» του εμβολίου. Εκείνη δεν ήξερε τι να κάνει και ζήτησε τη γνώμη της φαρμακοποιού της την οποία γνωρίζει και εμπιστεύεται εδώ και... αιώνες. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική «άφησέ το καλύτερα, δεν ξέρουμε ακόμη τις παρενέργειες» και συνοδευόταν από το επιχείρημα «ούτε εγώ το έκανα στην κόρη μου. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος αφού δεν έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική ζωή της». Τι να κάνει η άμοιρη μητέρα; Αρχισε να ρωτά οποιονδήποτε της φαινόταν σχετικός με το ζήτημα, να ψάχνει στο Internet. Καθώς τα περισσότερα στοιχεία έκλιναν στη ζυγαριά υπέρ του εμβολίου αποφάσισε να αγοράσει την πρώτη δόση - και τα δύο εμβόλια που κυκλοφορούν για τον ΗPV στη χώρα μας χορηγούνται σε τρεις δόσεις συνολικά. Στην απόφαση συνέτεινε και το γεγονός ότι το εμβόλιο, παρά το υψηλό κόστος του, που κυμαίνεται συνολικά στα 450 ευρώ, έχει εισαχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και καλύπτεται από τα Ταμεία. Ωραία λοιπόν, όλα καλά... στη θεωρία, η απόφαση ελήφθη. Διότι στην πράξη, η μόνη απόφαση που έλαβε η δόλια μάνα είναι να συντηρεί το εμβόλιο στο... ψυγείο και να μην ξέρει τι να το κάνει αφού φοβάται.
Πέντε χρόνια... ομίχλη
Η μικρή αυτή πικρή ιστορία είναι η κοινή ιστορία πολλών ελληνίδων μητέρων, όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες που λαμβάνουμε πανταχόθεν. Παρ' ότι έχει παρέλθει μια πενταετία από την κυκλοφορία του πρώτου εμβολίου για τον ΗPV στη χώρα μας - πρόκειται για το Gardasil που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2007 ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκε και το έτερο εμβόλιο, το Cervarix -, φαίνεται ότι το τοπίο είναι... ομιχλώδες στο «κεφάλι» γονέων αλλά και γιατρών. Το σημαντικό όμως είναι, όπως ανέφεραν στο «Βήμα» έγκριτοι ειδικοί οι οποίοι κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, αυτή η ομίχλη να μη σκεπάσει το μέλλον πολλών νέων παιδιών χωρίς λόγο, στερώντας τους μια μοναδική ευκαιρία πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (και ίσως και άλλων καρκίνων, όπως του στοματοφάρυγγα, του κόλπου, του πέους και του πρωκτού, σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία) η οποία δίνεται πλέον απλόχερα - και δωρεάν - με ένα... τσίμπημα (άντε τρία).
Περίπου μια πενταετία κυκλοφορίας λοιπόν των εμβολίων για τον HPV, κατά την οποία έχουν χορηγηθεί περί τις 89 εκατομμύρια δόσεις του Gardasil και 25 εκατομμύρια δόσεις του Cervarix παγκοσμίως. Kαι όμως τα εμβόλια για τον HPV δεν φαίνεται να έχουν μπει όσο θα έπρεπε στη συνείδηση των Ελλήνων (ειδικών και μη), όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες σαν τις σκανδιναβικές, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, όπου τα ποσοστά κάλυψης κυμαίνονται μεταξύ 85% και 95%. Δεν είναι λίγοι οι ειδήμονες που λένε ότι σε μεγάλο βαθμό αιτία της άρνησης είναι η άγνοια. Ιδού λοιπόν τελευταία επίσημα δεδομένα για την ασφάλεια των εμβολίων προς γνώση (και συμμόρφωση):
Ηπιες και σχετικά λίγες παρενέργειες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) των αμερικανικών Κέντρων για τον Ελεγχο των Ασθενειών (CDC) και της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) από τα μέσα του 2006, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε το Gardasil στις ΗΠΑ (η έγκριση κυκλοφορίας δόθηκε τον Ιούνιο του 2006 για τα κορίτσια 9-26 ετών και τον Οκτώβριο του 2009 για τα αγόρια ηλικίας 9-26 ετών), ως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2011 είχαν χορηγηθεί περί τις 40.000.000 δόσεις του εμβολίου στη χώρα. Την ίδια στιγμή είχαν γίνει συνολικά 20.096 αναφορές σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Από το σύνολο των αναφορών το 92% αφορούσε ήπιες παρενέργειες ενώ το 8% εντασσόταν στην κατηγορία των σοβαρών παρενεργειών. Οι ειδικοί του προγράμματος VAERS τονίζουν μάλιστα ότι ο μέσος όρος αναφοράς σοβαρών παρενεργειών στο σύστημα σε ό,τι αφορά τα εμβόλια κυμαίνεται στο 10%-15%, γεγονός που μαρτυρεί ότι τα ποσοστά παρενεργειών για το εμβόλιο του HPV είναι μικρότερα από τον μέσο όρο.
Οι ήπιες παρενέργειες αφορούσαν πόνο και οίδημα στο σημείο χορήγησης του εμβολίου, πυρετό, ζάλη, ναυτία και λιποθυμία. Οπως τονίζουν οι ειδικοί των CDC η λιποθυμία (στα αγγλικά αποδίδεται με τον όρο syncope – κοινώς συγκοπή – ο οποίος δημιούργησε στην Ελλάδα παρανοήσεις και αδικαιολόγητο πανικό) είναι συχνή έπειτα από χορήγηση ενέσεων και εμβολίων, κυρίως στους εφήβους.
Το φάσμα του Guillain-Barré
Σε ό,τι αφορούσε τις σοβαρές παρενέργειες οι ειδικοί του VAERS σημειώνουν ότι έχουν γίνει κάποιες αναφορές για εμφάνιση του νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barré το οποίο συνδέεται με παράλυση μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Συμπληρώνουν ότι το σύνδρομο εμφανίζεται σε περίπου 1-2 ανά 100.000 εφήβους και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με το ότι το Gardasil αυξάνει τα ποσοστά του συνδρόμου σε σύγκριση με αυτά που καταγράφονται στον γενικό πληθυσμό, είτε έχει εμβολιαστεί είτε όχι.
Οι αμερικανοί επιστήμονες αναφέρονται επίσης στην εμφάνιση θρομβώσεων στην καρδιά, στους πνεύμονες και στα πόδια μετά τη χορήγηση του Gardasil και σημειώνουν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπήρχε αυξημένος κίνδυνος θρομβώσεων εξαιτίας παραγόντων όπως η λήψη αντισυλληπτικών, το κάπνισμα ή η παχυσαρκία.
Οι ειδικοί του VAERS κάνουν επίσης λόγο για 71 αναφορές θανάτων μεταξύ ατόμων που έλαβαν το Gardasil. Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, 57 αναφορές αφορούσαν κορίτσια, τρεις αναφορές αφορούσαν αγόρια ενώ σε 11 αναφορές δεν καταγραφόταν το φύλο. Από το σύνολο των αναφορών θανάτων 34 επιβεβαιώθηκαν ενώ 37 παραμένουν ανεπιβεβαίωτες λόγω ελλιπών στοιχείων των ασθενών. Οπως προέκυψε από τις 34 επιβεβαιωμένες αναφορές δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο μοτίβο που να παραπέμπει στο ότι το εμβόλιο ευθυνόταν για τον θάνατο. Σε ορισμένες μάλιστα αναφορές η αιτία θανάτου αποδείχθηκε τελικώς ότι ήταν άσχετη με το εμβόλιο.
Υπογραμμίζεται πως σε ό,τι αφορά το Cervarix, το οποίο έλαβε άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ για χορήγηση σε κορίτσια 10-25 ετών τον Οκτώβριο του 2009, στην έκθεση του VAERS αναφέρεται ότι η χρήση του στη χώρα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και έτσι δεν έχει συλλεχθεί μεγάλος όγκος στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση, ως τον Σεπτέμβριο του 2011 είχαν γίνει 52 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τη χορήγηση του εμβολίου, εκ των οποίων το 98% ήταν ήπιες.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα
Στα καθ' ημάς τώρα, από τις αρχές του 2007, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε το Gardasil στην Ελλάδα, έχουν χορηγηθεί περί τις 390.000 δόσεις του - έχουν επίσης χορηγηθεί περί τις 182.000 δόσεις του Cervarix που βγήκε στην κυκλοφορία μερικούς μήνες αργότερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που λάβαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το 2011 υπήρξαν 16 «κίτρινες κάρτες» που αφορούσαν αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τη χορήγηση των εμβολίων ενώ συνολικά από την κυκλοφορία των εμβολίων ως σήμερα στην Ελλάδα ο αριθμός των αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην εθνική βάση δεδομένων είναι 61 (σημειώνεται ότι δεν δόθηκαν στοιχεία σχετικά με το είδος των παρενεργειών, ωστόσο μεταξύ αυτών δεν περιλαμβάνεται αναφορά για θάνατο). Η αναλογία αυτή, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνάδει με τα στοιχεία του εξωτερικού και αποδεικνύει την ασφάλεια των εμβολίων.
Οπως αναφέρει στο «Βήμα» ο καθηγητής Μαιευτικής- Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογίας Τραχήλου κ. Ευ. Παρασκευαΐδης όλα τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων για τον HPV δείχνουν ότι η διστακτικότητα κάποιων παιδιάτρων και γυναικολόγων να συστήσουν τη χορήγησή τους είναι αβάσιμη. «Είμαι κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τους πιθανούς φόβους παρενεργειών από τη χορήγηση των εμβολίων. Δεν συνδέονται σε καμία περίπτωση με περισσότερες παρενέργειες από οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο» λέει ο καθηγητής.
Γιατί διστάζουν οι παιδίατροι;
Στο ερώτημα σχετικά με τα αίτια της διστακτικότητας η οποία συνεχίζει να αποτελεί γεγονός, ο κ. Παρασκευαΐδης απαντά πως σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τους παιδιάτρους «δεν δίνουν τη δέουσα σημασία καθώς δεν έρχονται σε επαφή με το πρόβλημα. Η εμφάνιση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δεν γίνεται στις μικρές ηλικίες κοριτσιών τα οποία παρακολουθούν οι παιδίατροι. Δεν βλέπουν 25χρονες κοπέλες με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας οι οποίες ζουν - τόσο οι ίδιες όσο και η οικογένειά τους - ένα δράμα έπειτα από μια διάγνωση, ακόμη και αν η πρόγνωση είναι καλή. Η ταραχή και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και μπορούν πλέον με τα εμβόλια να προληφθούν».
Στην περίπτωση των γυναικολόγων ο ειδικός αποδίδει τη διστακτικότητα σε άγνοια. «Ορισμένοι δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τα δεδομένα τα οποία έχουν δημοσιευθεί στα πιο έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και αποδεικνύουν την ασφάλεια των εμβολίων. Παράλληλα προβάλλονται κάποιες φορές ενστάσεις για τα κέρδη και τις σκοπιμότητες των εταιρειών που κρύβονται πίσω από τα δύο εμβόλια. Ωστόσο πάντα πίσω από τα φάρμακα υπάρχουν εταιρείες και η συζήτηση αυτού του είδους είναι ατέρμονη».

Πόσους θανάτους θα αποφεύγαμε...

Ο κ. Παρασκευαΐδης καταλήγει αφήνοντας τους αριθμούς να μιλήσουν από μόνοι τους. «Αν αναλογιστούμε ότι σήμερα στη χώρα μας έχουμε περί τις 600 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ετησίως και 200-250 θανάτους και λάβουμε υπόψη μας ότι τα εμβόλια για τον HPV σε συνδυασμό με τον τακτικό έλεγχο με Παπ είναι ικανά να μειώσουν αυτές τις περιπτώσεις κατά 95%, τότε λέμε ότι σε ολόκληρη τη χώρα θα μπορούσαμε να έχουμε περίπου 30 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας τον χρόνο και περί τους 10 θανάτους. Ισως τα νούμερα αυτά να φαίνονται μικρά, ωστόσο δεν είναι, αν λάβουμε υπόψη μας ότι με τα εμβόλια σχεδόν εξαλείφεται ένας καρκίνος».
Για ασφαλές εμβόλιο το οποίο αναμένεται να δείξει ακόμη περισσότερο τη δυναμική του στο μέλλον κάνει λόγο στο «Βήμα» ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Θηλωμάτων κ. Θ. Αγοραστός.
«Ολο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο HPV δεν είναι υπαίτιος μόνο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας του οποίου καταγράφονται περί το μισό εκατομμύριο περιπτώσεις και 250.000 θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο αλλά και για άλλους καρκίνους, όπως της στοματοφαρρυγικής κοιλότητας, του πρωκτού ή του πέους. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι ογκογόνοι τύποι 16 και 18 του ιού είναι κοινοί στο 70%-90% των περιπτώσεων μεταξύ του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των  καρκίνων που προαναφέραμε. Με βάση αυτά τα στοιχεία και με δεδομένο ότι στις ΗΠΑ έγινε σύσταση και για εμβολιασμό όλων των αγοριών ηλικίας 11-12 ετών, περιμένουμε αντίστοιχη σύσταση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Το εμβόλιο έχει αποδείξει την ασφάλειά του, αναφέρει κατηγορηματικά στο «Βήμα» και ο καθηγητής Παιδιατρικής, πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας κ. Α. Κωνσταντόπουλος. «Παγκοσμίως έχουν πλέον χορηγηθεί περισσότερες από εκατό εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων και οι παρενέργειες ήταν ήπιες. Οι περιπτώσεις λιποθυμίας που είχαν σχετιστεί με τα εμβόλια για τον HPV αφορούσαν χώρες όπου γίνονταν ομαδικοί εμβολιασμοί κατά τους οποίους οι συνθήκες εμβολιασμού παίζουν σημαντικό ρόλο ενώ καμιά παράλυση δεν αποδόθηκε στο εμβόλιο».
Πρέπει να εμβολιαστούν και τα αγόρια;
Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό και των αγοριών για τον HPV ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει ότι είναι σημαντικός. «Η πείρα μάς έχει δείξει ότι κανένα εμβόλιο δεν πέτυχε όταν χορηγήθηκε μόνο στο ένα φύλο, όπως για παράδειγμα συνέβη με το εμβόλιο της ερυθράς. Ωστόσο υπάρχει θέμα κόστους και για τον λόγο αυτόν εκτιμώ ότι θα πρέπει να έχουμε επιτύχει μια σημαντική κάλυψη άνω του 50% στα κορίτσια προτού πάρουμε απόφαση σύστασης λήψης του εμβολίου και από τα αγόρια στη χώρα μας. Αισιοδοξώ πάντως ότι μέσα στο επόμενο έτος τα ποσοστά κάλυψης θα ανέβουν σημαντικά από το 27%-30% που είναι σήμερα στα κορίτσια».
Η χρησιμότητα των εμβολίων για τον HPV έρχεται ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο μέσα από ανησυχητικά στοιχεία που δείχνουν τις επικίνδυνες (σεξουαλικές) σχέσεις των εφήβων στη χώρα μας. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 5ου Εντατικού Σεμιναρίου Εφηβικής Ιατρικής που διοργανώθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐα Κυριακού» (διευθύντρια καθηγήτρια Χρύσα Τζουμάκα - Μπακούλα) και ολοκληρώθηκε χθες.
Σεξ από μικροί χωρίς προφύλαξη

Οι έφηβοι στη χώρα μας ακολουθούν συχνά επιπόλαιες σεξουαλικές πρακτικές βάζοντας υποθήκη το μέλλον της υγείας τους
Τα στοιχεία που συνελέγησαν και αναλύθηκαν από ειδικούς της ΜΕΥ αφορούσαν αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων της Αττικής (1.072 έφηβοι, 568 κορίτσια και 504 αγόρια από 20 σχολεία του Λεκανοπεδίου) για το έτος 2010 - τα δεδομένα συγκρίθηκαν με αντίστοιχα που είχε συλλέξει η ΜΕΥ το 2007. Οπως προέκυψε, το 22% των εφήβων ηλικίας 15-16 ετών είχαν ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή (το αντίστοιχο ποσοστό το 2007 ήταν 16%). Η μέση ηλικία έναρξης των σεξουαλικών επαφών ήταν τα 14,5 έτη. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένα επιπλέον ποσοστό της τάξεως του 51,4% δήλωσαν ότι είχε σεξουαλική εμπειρία εκτός από τη διεισδυτική επαφή (το αντίστοιχο ποσοστό του 2007 ήταν μόλις 19,5%!).
Από τους σεξουαλικά δραστήριους εφήβους μόνο το 57,6% ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά την πρώτη επαφή ενώ παρουσιάστηκε σημαντική μείωση της χρήσης προφυλακτικού μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας σεξουαλικής επαφής - είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη σεξουαλική επαφή το 6% των εφήβων δεν χρησιμοποίησαν καμία απολύτως προφύλαξη έναντι 59,6% την πιο πρόσφατη. Την απόσυρση, που θεωρείται αναξιόπιστη μέθοδος προφύλαξης, χρησιμοποίησαν την πρώτη φορά το 7,4% των εφήβων έναντι 84% την πιο πρόσφατη φορά που είχαν σεξουαλική επαφή.
Τα ευρήματα τονίζουν «την αναγκαιότητα της σεξουαλικής αγωγής που ακόμη θεωρείται θέμα-ταμπού στη χώρα μας και την ανάγκη υπεύθυνης εφαρμογής σχετικών προγραμμάτων» αναφέρει στο «Βήμα» η επιστημονικώς υπεύθυνη της ΜΕΥ, λέκτορας Εφηβικής Ιατρικής κυρία Αρτεμις Τσίτσικα.

Η «ρώσικη ρουλέτα» και ο HPV
Ολες αυτές οι σεξουαλικές πρακτικές που θυμίζουν «ρώσικη ρουλέτα» δεν μπορεί παρά να συνδέονται και με την HPV λοίμωξη. «Μελέτες υποδεικνύουν ότι το pick της έκθεσης στον ιό είναι στην εφηβική ηλικία ενώ όσο πιο νωρίς ξεκινήσει η σεξουαλική δραστηριότητα τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα προκαρκινικών αλλοιώσεων και καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στο μέλλον, με πιο επιρρεπή την ομάδα εφήβων κάτω των 17 ετών» τονίζει η κυρία Τσίτσικα. Ερευνα της ΜΕΥ που διεξήχθη σε συνεργασία με την Α' Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» έδειξε ότι από τις σεξουαλικώς δραστήριες έφηβες 13,8 ως 19 ετών που προσήλθαν στη ΜΕΥ, το 54% ήταν θετικές σε κάποιον τύπο HPV ενώ το 23% ήταν θετικές σε τύπο υψηλού κινδύνου για καρκίνο.
Σύμφωνα με την επιστημονικώς υπεύθυνη της ΜΕΥ τα ανησυχητικά δεδομένα των μελετών δείχνουν ακόμη πιο έντονα τη σημασία των εμβολίων έναντι του ιού ΗPV. «Τα εμβόλια αυτά αποτελούν ένα σημαντικό όπλο πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και άλλων παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με τον ΗPV και έχουν ως αποτέλεσμα προσωπικό κόστος και δυσλειτουργία, κακή υγεία ή και θάνατο αλλά και μεγάλο κόστος σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί, ενώ το όφελος από τον μαζικό εμβολιασμό έχει επανειλημμένως υπολογιστεί με μαθηματικά μοντέλα και έγκριτες κλινικές μελέτες».
Είναι ενθαρρυντικό μέσα σε αυτό το γκρίζο για το μέλλον των παιδιών πλαίσιο ότι το τελευταίο έτος εμφανίζεται αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού για τον ΗPV στη χώρα μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ το 2009 χορηγήθηκαν 220.000 δόσεις των δύο εμβολίων ο αριθμός τους το 2010 (οπότε και προέκυψε το θέμα του πανδημικού εμβολίου για τη γρίπη με αποτέλεσμα να υπάρξει γενικότερη αμφισβήτηση των εμβολίων) «καταποντίστηκε» στις 120.000 δόσεις. Το 2011 υπήρξε όμως μια ανάκαμψη με 140.000 δόσεις ενώ και η πρώτη «γεύση» του 2012 είναι άκρως θετική.
Η κυρία Τσίτσικα υπογραμμίζει ότι τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης για τον HPV κυμαίνονται πλέον στο 27%-30%. «Τα ποσοστά αυτά είναι ενθαρρυντικά αν αναλογιστούμε ότι την άνοιξη του 2010 δεν ξεπερνούσαν το 18%. Χρειάζεται όμως περαιτέρω προσπάθεια. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα αποτελεί μια προνομιούχο χώρα σχετικά με τον συγκεκριμένο εμβολιασμό αφού τα δύο εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν δωρεάν από τα δημόσια ταμεία στα κορίτσια από την ηλικία των 12 ετών και ως την ηλικία των 26 ετών σε νεαρές γυναίκες που δεν εμβολιάστηκαν κατά την ηλικία σύστασης (12-15 ετών)».
Ο κίνδυνος του «άσε ακόμα...»
Σύμφωνα με την ειδικό ωστόσο, αυτό το «προνόμιο» μπορεί να δημιουργεί και ένα ιδιαιτέρως «χαλαρό» πλαίσιο εφαρμογής του εμβολιασμού και να οδηγεί σε αναβλητικότητα με τη λογική τού «έχω ακόμη καιρό να κάνω το εμβόλιο». Παράλληλα, η παραπληροφόρηση που προέκυψε στις αρχές κυκλοφορίας των εμβολίων σχετικά με παρενέργειες - στοιχεία που κατά την κυρία Τσίτσικα κατέπεσαν μέσα από την έγκριτη βιβλιογραφία - ενισχύει την αναβλητικότητα. «Ετσι γονείς και παιδιά περιμένουν να καταστεί πιο "σίγουρη" η επιστημονική κοινότητα για τον εμβολιασμό και αφήνουν τον χρόνο να περνά. Συγχρόνως κάποιοι γονείς συνδέουν συχνά το εμβόλιο με την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας των παιδιών τους και αδυνατούν να κατανοήσουν πώς το κοριτσάκι τους μπορεί να χρειάζεται μια τέτοια προστασία σε ηλικία 12 ετών».
Ωστόσο το εμβόλιο πρέπει να χορηγείται και μάλιστα στην ώρα του, όχι όμως επειδή δίνει το «πράσινο φως» για την έναρξη της σεξουαλικής ζωής. «Το εμβόλιο είναι προτιμητέο να γίνεται στην ώρα του, δηλαδή στην ηλικία σύστασης 12-15 ετών και ιδανικότερα στα 12 έτη - παρ' ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο ακόμη και αν μια κοπέλα έχει ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές - για διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την επικείμενη έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία αυτοί οι λόγοι αφορούν τη βέλτιστη αντισωματική απόκριση των εφήβων σε σύγκριση με μεγαλύτερες ηλικίες καθώς και τις λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως οι αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης και ο ηπιότερος πυρετός. Τελευταίο - αλλά όχι λιγότερο σημαντικό - είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να γίνει το εμβόλιο αφού μετά τα 14 έτη οι έφηβοι σπάνια χρησιμοποιούν υπηρεσίες υγείας εστιάζοντας στις σχολικές επιδόσεις και σε άλλες δραστηριότητες ενώ και οι γονείς επηρεάζουν όλο και λιγότερο το νεαρό άτομο» τονίζει η κυρία Τσίτσικα.
Οι ειδικοί λοιπόν που μιλούν επωνύμως (καθώς οι αντιδρώντες στη χορήγηση του εμβολίου δεν δέχθηκαν να πουν επισήμως την άποψή τους) υπογραμμίζουν τη σημασία τού να μη χάσει η νέα γενιά στη χώρα μας την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί ένα προληπτικό «δώρο» εναντίον του καρκίνου σε συσκευασία... μιας απλής ένεσης. Και προτείνουν στις έφηβες να μην... τσιμπάνε στην κοντόφθαλμη προοπτική του αβάσιμου φόβου αλλά σε εκείνη της μακροπρόθεσμης υγείας...

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
Το «βιογραφικό» των εμβολίων

Τα εμβόλια για τον HPV που κυκλοφορούν παγκοσμίως είναι δύο: το Gardasil της εταιρείας Merck και το Cervarix της εταιρείας GlaxoSmithKline. Αμφότερα  προστατεύουν από τα επικίνδυνα στελέχη 16 και 18 του ιού HPV τα οποία ευθύνονται περίπου για το 70% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Το Gardasil προστατεύει επίσης από τη μόλυνση με τα στελέχη 6 και 11 του ιού τα οποία προκαλούν το 90% των κονδυλωμάτων. Τα εμβόλια χορηγούνται ενδομυϊκώς σε τρεις δόσεις – η χορήγηση των δόσεων γίνεται συνολικά σε διάστημα έξι μηνών. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και μετά τον εμβολιασμό οι γυναίκες δεν πρέπει να ξεχνούν να υποβάλλονται σε έλεγχο με τεστ Παπ, καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερα στελέχη του ΗPV εκτός από αυτά που καλύπτουν τα εμβόλια.

ΣΥΝΔΡΟΜΟ GUILLAIN-BARRE
Ο φόβος της παράλυσης

Το σύνδρομο Guillain-Barré, το οποίο έχει κατά καιρούς συνδεθεί με τη χορήγηση εμβολίων, είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση με επίπτωση 1 ή 2 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού, η οποία χαρακτηρίζεται από σταδιακή παράλυση. Η απώλεια της κινητικής λειτουργίας ξεκινά από τα άκρα και μπορεί γρήγορα να επεκταθεί, ώστε να συμπεριλάβει τους αναπνευστικούς μυς, προκαλώντας αναπνευστική ανεπάρκεια ή και θάνατο. Η απώλεια της κινητικότητας μπορεί να εξελιχθεί σε διάστημα λίγων ημερών ως και δύο ή τριών εβδομάδων. Συχνά εκδηλώνεται πόνος στα ισχία, στους μηρούς και στη ράχη. Η ανάρρωση είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από ένα έτος. Το σύνδρομο μπορεί να προκαλέσει περιορισμένη μόνο μυϊκή αδυναμία ή καθολική παράλυση που ακολουθείται από πλήρη ανάρρωση ή μερική ανάρρωση με υπολειπόμενη αδυναμία των άκρων. Το Guillain-Barré χαρακτηρίζεται ως μεταλοιμώδης, ανοσοεπαγόμενη νόσος επειδή συχνά εμφανίζεται ύστερα από μια οξεία λοίμωξη, ειδικά με καμπυλοβακτηρίδιο, με κυτταρομεγαλοϊό ή με τον ιό Epstein-Barr. Οι ειδικοί θεωρούν ότι προκαλείται ως ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στα λοιμώδη αντιγόνα τα οποία παρουσιάζουν κοινούς επιτόπους με τα αντιγόνα των νευρικών κυττάρων του σώματος, με αποτέλεσμα να προκαλείται τελικώς απομυελίνωση των νεύρων. Οσον αφορά τη σύνδεση του συνδρόμου με τα εμβόλια, στοιχεία των Κέντρων για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC) αναφέρουν ότι πολύ σπάνια το σύνδρομο εμφανίζεται έπειτα από εμβολιασμό. Τα δεδομένα των CDC σε ό,τι αφορούσε τον πρόσφατο εμβολιασμό για το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 της νέας γρίπης (κάλυπταν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2009 ως τις 31 Μαρτίου 2010) έδειξαν αναλογία της τάξεως των περίπου 0,8 επιπλέον περιπτώσεων Guillain-Barré ανά εκατομμύριο εμβολιασμών, αναλογία που αντιστοιχεί σε εκείνη που εμφανίζεται με τη χορήγηση του εποχικού εμβολίου γρίπης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και η αναλογία όσον αφορά το εμβόλιο για τον HPV δεν ξεπερνά αυτή που αφορά τα άλλα εμβόλια - μάλιστα αναφέρεται ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί αιτιώδης σχέση μεταξύ χορήγησης του εμβολίου για τον HPV και εμφάνισης του συνδρόμου.

















































Ντοκουμέντο! Ποια κάθεται ανάμεσα σε Ρέμο και Xατζηγιάννη;

Posted: 28 Jan 2013 02:57 PM PST


Ώρα για
κουτσομπολιό...
Μπορεί να μην το συνηθίζουμε, αλλά όταν πέφτουν φωτογραφίες στα χέρια μας, δεν κρατιόμαστε!
Για σκεφτείτε ποια μπορεί να κάθεται ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες...


Στα όνειρά μου έχω πάντα χέρια

Posted: 28 Jan 2013 02:47 PM PST





Ένα πρώην
μοντέλο του οποίου η ζωή άλλαξε για πάντα όταν τα χέρια και τα πόδια της είχαν ακρωτηριασθεί έχει μια νέα εικόνα για τη ζωή, χάρη στην επιτυχία μιας χειρουργικής επέμβασης που σπάνια γίνεται.

Στην Lindsay Ess, 29 χρονών, έγινε μια διπλή μεταμόσχευση χεριών, μια χειρουργική επέμβαση που έχει επιχειρηθεί μόνο 60 φορές τα τελευταία.......

50 χρόνια, σύμφωνα με το ABC News . 





Η ιστορία της βγήκε στον αέρα στις Nightline του ABC.

Στην ηλικία των 24 ετών η Ess, μια ωραία πρόσφατη απόφοιτος κολεγίου που ειδικεύτηκε στο χώρο της μόδας στο Virginia Commonwealth University, πήγε για χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει μια εντερική απόφραξη που προκαλείται από τη νόσο του Crohn. Μια μαζική μόλυνση μετά την επέμβαση οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να ακρωτηριάσουν και τα δύο χέρια και τα δύο πόδια της.

Η Ess από τις δύο απώλειες, αυτή που δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ήταν η απώλεια των χεριών της.
"Έχω αποδεχθεί το γεγονός ότι έχασα τα πόδια μου", είπε στην Nightline. «Τα χέρια μου όμως όχι. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω ακόμα. Στα όνειρά μου έχω πάντα τα χέρια μου."

Η Ess αγωνίστηκε να μάθει να πίνει, να βουρτσίζει τα δόντια της και να στέλνει μηνύματα κειμένου, ακόμη και χωρίς τη χρήση των χεριών της.

Χρησιμοποίησε προσθετικά μέλη, αλλά τα βρήκε δυσκίνητα και άσχημα.

"Δεν μπορώ να κάνω τίποτα με αυτά τα προσθετικά Δεν μπορώ να κάνω τίποτα πίσω από το κεφάλι μου. Έχουν βάρος. Είναι κατασκευασμένα για τους άνδρες. Είναι σαν νύχια, δεν είναι απολύτως θηλυκά."
Μετά από μεγάλη αναμονή και αφού είχε τις προϋποθέσεις για μεταμόσχευση χεριών βρέθηκε δότης και οι γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια πραγματοποίησαν την 12ωρη χειρουργική επέμβαση.

Ένα χρόνο και τέσσερις μήνες αργότερα, η Ess κάνει περισσότερα πράγματα από όσα μπορεί να φανταστεί κανείς, και λέει ότι η όλη δοκιμασία την ανάγκασε να επανεκτιμήσει τις προτεραιότητές της.

" Κάποτε οι άνθρωποι γυρνούσαν και με κοιτούσαν όταν έβγαινα στο δρόμο επειδή ήμουν όμορφη.. Τώρα γυρίζουν και με κοιτούν γιατί είμαι σε μια αναπηρική καρέκλα και δεν έχω τα χέρια και τα πόδια μου. Ο τύπος του ατόμου που ήμουν θα γινόταν ο τύπος του ανθρώπου που θα μισούσα τώρα.".
Αυτά τα νέα χέρια, λέει, θα "χρησιμοποιηθούν για κάποιο σκοπό και όχι μόνο για να φαίνονται" 

pournari.blogspot.gr


14 εικόνες που θα σας δώσουν μια νέα προοπτική!

Posted: 28 Jan 2013 02:46 PM PST

 
Όταν η φαντασία συναντάει την τέχνη!!! Δείτε 14 εκπληκτικές
εικόνες


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.




























ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ANISTON ΓΙΑ ΤΗΝ KARDASHIAN;

Posted: 28 Jan 2013 02:44 PM PST





 ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ANISTON ΓΙΑ ΤΗΝ KARDASHIAN;




Το δίασημο αυτό κορίτσι, η Jeniffer Aniston, πάνω που βρήκε αιθηματική
γαλήνη στον Justin Theroux
βρήκε το ακριβώς αντίθετο από τον καλύτερο της φίλο Chris MCMillan.


Ο φίλος της αυτός είναι κομμωτής και την φροντίζει χρόνια, λέγεται ότι της είχε συμπαρασταθεί πολύ και στον χωρισμό της με τον Brad Pitt. Σύμφωνα με φήμες ο κομμωτής εγκατέλειψε την καλή φίλη και πελάτισσά του για την Kim Kardashian την οποία λένε ότι την θεωρεί και πιο όμορφη και πιο επιτυχημένη από την Aniston.


Κάτι που πλήγωσε την διάσημη ηθοποιό γιατί μαζί χλεύαζαν την διάσημη οικογένεια ενώ παρακολουθούσαν το ''Keeping Up With Kardashians".


Hypersonic SpaceLiner το πρώτο υπερ-υπερηχητικό σκάφος!

Posted: 28 Jan 2013 02:43 PM PST


spaceliner-hypersonic-model-02Αν τους πάνε καλά τα πράγματα στο German Aerospace Center
το έτος 2050 θα έχουμε και την πρώτη πτήση του υπερ-υπερηχητικού σκάφους, του SpaceLiner που θα φτάνει από το Λονδίνο στο Σίνδεϊ της Αυστραλίας σε 90 λεπτά!

Χάρη σε  μια σειρά από επαναστάσεις τεχνολογικές, το αεροσκάφους θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητες 24 μεγαλύτερες από την ταχύτητα του ήχου ενώ το SpaceLiner θα είναι σε όλα τα στοιχεία μοναδικό: με ειδικό χώρο απογείωσης και κυρίως, όπως λέει το Space μοναδική πτήση: σε 8 minutes το SpaceLiner θα φτάνει σε υψόμετρο 242 χιλιομέτρων και στη συνέχεια θα 'ίπταται' πίσω στο έδαφος με ταχύτητα 25,200 χλμ/ώρα (!)
Πως θα δουλεύει και θα προστατεύεται από τις απίστευτες θερμοκρασίες;
"…it looks like this vehicle is to be protected from the intense heat which is bound to be generated when traveling at said top speed by both several cooling technologies and a heat shield.
In order to reach the targeted hypersonic speeds, the SpaceLiner would require a liquid oxygen and hydrogen rocket fuel. "
Μια σειρά από εξωτικές τεχνολογίες λοιπόν ενώ το SpaceLiner κατά τα άλλα θα έχει κοινή αποστολή: μεταφορά ατόμων από το σημείο Α στο σημείο Β. Συνολική χωρητικότητα υπολογίζεται σε 50 άτομα.
"Maybe we can best characterize the SpaceLiner by saying it's a kind of second-generation space shuttle, but with a completely different task," λεέι ο κο Martin Sippel εκ των ερευνητών.
Ο μόνος δρόμος είναι πάνω.







Οι κύριες λειτουργίες των φυτικών ινών

Posted: 28 Jan 2013 02:42 PM PST





Απαραίτητες
για την καλή λειτουργία του οργανισμού


Ο ορισμός φυτική ή διαιτητική ίνα αποτελεί σημείο αντιδικίας εδώ και πολλές δεκαετίας. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος, ιδιαίτερα όταν διαβάζει έρευνες, είναι ότι οι ορισμοί και οι μέθοδοι μέτρησης των φυτικών ινών έχουν τροποποιηθεί με τα χρόνια. Πέρα από αυτό, οι ορισμοί και οι μέθοδοι μέτρησης διαφέρουν και μεταξύ των χωρών.

Οι Burkitt και Trowell, στις αρχές του 1970, ανέφεραν για πρώτη φορά τη σχέση των διαιτητικών ινών με τα διάφορα νοσήματα. Ως ίνες όρισαν το συστατικό των κυτταρικών τοιχωμάτων των φυτών, το οποίο δεν διασπάται στο λεπτό έντερο.

Σήμερα, σύμφωνα με τον ορισμό της EFSA, ως διαιτητική ίνα θεωρούνται οι μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι ανθεκτικοί στην υδρολυτική δράση των πεπτικών ενζύμων και η λιγνίνη. Ως ένα βαθμό σε συμφωνία με αυτόν τον ορισμό, διαφορετικά διατυπωμένος, είναι και ο ορισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιοι είναι όμως οι μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες;

Με τον ορισμό «μη απορροφήσιμοι υδατάνθρακες» αναφερόμαστε στους μη αμυλούχους πολυσακχαρίτες (NSP), το ανθεκτικό άμυλο (RS) και τους ανθεκτικούς ολιγοσακχαρίτες.

Ας τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά:

Μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες (NSP)

Το βασικό συστατικό της διαιτητικής ίνας είναι οι μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες (NSP), οι οποίοι βρίσκονται στα κυτταρικά τοιχώματα των φυτών. Αρχικά είχαν οριστεί ως το σκελετικό υπόλειμμα του κυτταρικού τοιχώματος των φυτών, το οποίο αντιστεκόταν στην υδρολυτική επίδραση των πεπτικών ενζύμων του λεπτού εντέρου.

Οι μη αμυλούχοι πολυσακχαρίτες διακρίνονται στην κυτταρίνη αλλά και στους μη κυτταρινούχους πολυσακχαρίτες όπως οι πηκτίνες, οι γλυκάνες, οι γόμες κα..

Μπορούν επίσης να διακριθούν στις διαλυτές φυτικές ίνες και στις μη διαλυτές. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επηρεάζουν την πέψη και την απορρόφηση ουσιών στο λεπτό έντερο, μειώνοντας την απότομη μετα-γευματική αύξηση των επιπέδων της γλυκόζης και των λιπών.

Στο παχύ έντερο, οι διαλυτές φυτικές ίνες δέχονται την επίδραση των αναερόβιων βακτηρίων με αποτέλεσμα την παραγωγή μεταβολιτών που επηρεάζουν τον περιφερικό μεταβολισμό. Διαλυτές φυτικές ίνες μπορούν να βρεθούν κυρίως στα φρούτα, τα λαχανικά, το κριθάρι, τα ξερά φασόλια και την βρώμη.

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες είναι πιο ανθεκτικές στην επίδραση των βακτηριδίων με αποτέλεσμα να δεσμεύουν νερό στο παχύ έντερο αυξάνοντας τον όγκο των κοπράνων. Βρίσκονται στις περισσότερες μη επεξεργασμένες τροφές, όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, το αναποφλοίωτο ρύζι, το πίτουρο του σταριού και στις φλούδες των φρούτων και των λαχανικών.

Ανθεκτικό Άμυλο (RS)

Το ανθεκτικό άμυλο (RS), είναι το άμυλο το οποίο δεν πέπτεται στο λεπτό έντερο και εισέρχεται στο παχύ. Υπάρχουν 4 τύποι ανθεκτικού αμύλου:

1. RS1: Φυσικά εσώκλειστο άμυλο μέσα σε άθικτα κυτταρικά τοιχώματα, όπου τα εντερικέ κύτταρα δεν μπορούν να το προσεγγίσουν για να το διασπάσουν.

2. RS2: Κοκκίδια ωμού αμύλου. Μπορούν να βρεθούν στην πράσινη μπανάνα

3. RS3: Ανάδρομη αμυλόζη. Όταν το μαγειρεμένο άμυλο κρυώσει, ένα μέρος του κρυσταλλώνει σε τέτοια μορφή όπου η αμυλάση δεν μπορεί να το διασπάσει.

4. RS4: Χημικά τροποποιημένο άμυλο (σε πρόσθετα τροφίμων). Μπορεί κατά μέρος να είναι ανθεκτικό

Ανθεκτικοί Ολιγοσακχαρίτες (ROS)

Οι ανθεκτικοί ολιγοσακχαρίτες (ROS) περιλαμβάνουν πολυμερή της φρουτκόζης όπως οι φρουτκο – ολιγοσακχαρίτες που βρίσκονται στα κρεμμύδια και την αγκινάρα, αλλά και οι γαλακτο – ολιγοσακχαρίτες από τα όσπρια.

Πηγές φυτικών ινών

Η φυτική ίνα βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά. Το περιεχόμενο της φυτικής ίνας στα δημητριακά εξαρτάται από τον βαθμό επεξεργασίας και κυρίως στο κατά πόσο αφαιρέθηκε ο εξωτερικός φλοιός του σπόρου.

Βάση των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2007) ένα τρόφιμο θεωρείται πηγή φυτικών ινών όταν περιέχει 3γρ φυτικών ινών στα 100γρ και πλούσια πηγή όταν περιέχει 6γρ ή περισσότερα στα 100γρ τροφίμου.

Κύριες λειτουργίες των φυτικών ινών

1. Βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

2. Προστατεύουν από διάφορες διαταραχές του εντέρου όπως είναι η δυσκοιλιότητα, τα εκκολπώματα, το ευερέθιστο έντερο και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

3. Προστατεύουν από το διαβήτη. Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην αργή και προοδευτική απορρόφηση των υδατανθράκων από το έντερο στο αίμα, με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

4. Δεσμεύουν τη χοληστερόλη και εμποδίζουν την αύξησή της στο αίμα. Αυτόν τον ρόλο τον έχουν κυρίως οι διαλυτές φυτικές ίνες όπως β-γλυκάνη.

Δεσμεύουν τη χοληστερόλη και αντί να απορροφηθεί από το έντερο και να μπει στην κυκλοφορία, αποβάλλεται με τα κόπρανα. Η β- γλυκάνη περιέχεται κυρίως στη βρώμη και στο κριθάρι.

5. Οι φυτικές ίνες αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Οπότε χορταίνουμε πιο γρήγορα και δεν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

6. Τα τρόφιμα με φυτικές ίνες, τυχαίνει να πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Οπότε καταναλώνοντας τα συγκεκριμένα τρόφιμα ενισχύουμε και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας, όχι μόνο λόγω των φυτικών ινών, αλλά και λόγω των υπόλοιπων θρεπτικών συστατικών.

Φυτικές ίνες και υγεία

Γαστρεντερικό σύστημα

Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες περιέχονται στα κυτταρικά τοιχώματα, συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία από δυσκοιλιότητα, εκκολπώματα, αιμορροϊδες και καρκίνο του παχέος εντέρου.

Όταν παρουσιαστούν όμως αυτές οι ασθενείς οι συστάσεις αλλάζουν. Η επαρκής όμως κατανάλωση των φυτικών ινών, συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη.

Καρκίνος

Οι φυτικές ίνες σίγουρα συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου από καρκίνο του παχέως εντέρου. Από κει και πέρα, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου και άλλων καρκίνων όπως του οισοφάγου, του στομάχου, του μαστού, κα.

Διαβήτης

Οι διαλυτές φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την απότομη αύξηση της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα. Οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες τόσο στον τομέα της πρόληψης, όσο και στον τομέα της αντιμετώπισης.

Καρδιαγγειακά

Η διαλυτές φυτικές ίνες πέρα από τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου, έχουν την ιδιότητα να δεσμεύουν της χοληστερόλη με αποτέλεσμα να μειώνουν τον κίνδυνο αθηρωμάτωσης.

Πέρα από αυτό, τα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, περιέχουν και άλλα συστατικά τα οποία επηρεάζουν και αυτά διάφορους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθειες, οπότε συνεργικά, όλα μαζί, μειώνουν τον κίνδυνο.

Βάρος

Η φυτική ίνα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους, αυξάνοντας του αίσθημα του κορεσμού. Οπότε μία καλή σαλάτα πρέπει πάντα να συνοδεύει τα γεύματά μας.

Προβιωτικά-πρεβιωτικά

Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνεχείς αναφορές για την σημασία των προβιωτικών και τον πρεβιωτικών. Τα προβιωτικά είναι μικροοργανιμοί, οι οποίοι έχουν προστεθεί στα διάφορα λειτουργικά τρόφιμα. Τα πρεβιωτικά όμως είναι μη – απορροφήσιμοι υδατάνθρακες, και βοηθούν στην καλή λειτουργία της μικροχλωρίδας του εντέρου.

Ως πρεβιωτικά μπορούν να δράσουν κάποιοι φρουκτο – ολιγοσακχαρίτες (FOS, ινουλίνη), ολιγο-σακχαρίτες κάποιου άλλου είδους ( πχ γαλακτο – ολιγοσακχαρίτες) αλλά και το ανθεκτικό άμυλο.

Ό,τι καταναλώνεται με υπερβολή δεν μας κάνει καλό

Οι φυτικές ίνες που συστήνονται είναι 25γρ ημερησίως. Για να τα καλύψουμε χρειαζόμαστε άφθονες σαλάτες, 2-3 μερίδες φρούτων και σύνθετους υδατάνθρακες (πχ όσπρια, καστανό ρύζι, ψωμί ολικής κλπ). Τα άτομα που δεν καταναλώνουν συχνά φυτικές ίνες, πρέπει να είναι προσεκτικά κατά την προσπάθεια αύξησής του, επειδή η απότομη αύξηση μπορεί να προκαλέσει διαφόρου βαθμού δυσφορία κατά την πέψη.

Ένα βασικό συστατικό των τροφών με φυτικές ίνες είναι και το φυτικό οξύ. Το φυτικό οξύ έχει την ιδιότητα να δεσμεύει το σίδηρο και το ασβέστιο, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την επαρκή απορρόφησή τους από τον οργανισμό.

Άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εκκολπώματα, ελκώδη κολίτιδα, νόσο Crohn, γαστρίτιδα και διάρροια πρέπει να είναι προσεκτικά στην ποσότητα των φυτικών ινών που καταναλώνουν.

Πηγή: diatrofi.gr


ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο πιο φοβητσιάρης γάτος του κόσμου!!

Posted: 28 Jan 2013 02:34 PM PST




Ο πιο φοβητσιάρης γάτος του κόσμου!Αυτός είναι ο πιο φοβητσιάρης
γάτος που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο!Ο ιδιοκτήτης του τον κατέγραψε σε βίντεο να τρομάζει στην θέα...

μιας κάλτσας!



Το μόνο που χρειάστηκε για να φτιαχτεί αυτό το ξεκαρδιστικό βίντεο ήταν ένα πιστολάκι για τα μαλλιά, μια κάλτσα και ο γάτος που φοβάται και την σκιά του...Δείτε τα 46 πιο τρομακτικά δευτερόλεπτα σε αυτό το... θρίλερ χαμηλού κόστους:


Φθιώτιδα: Κάθισε στο παγκάκι και είδε δίπλα του ένα ανθρώπινο κρανίο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Posted: 28 Jan 2013 02:33 PM PST





Μακάβριο
εύρημα στον Καραβόμυλο Στυλίδας
- Ο ανθρώπινος σκελετός ήταν θαμμένος κάτω από το δρόμο στην άκρη της θάλασσας


- Λιμενικό και αστυνομία διαφωνούσαν για το ποιος θα αναλάβει την υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν ένας κάτοικος της περιοχής πήγε να καθίσει στο παγκάκι δίπλα στη θάλασσα στον οικισμό "Πανόραμα" στον Καραβόμυλο. Ξαφνικά είδε δίπλα ένα ανθρώπινο κρανίο. Στην αρχή νόμισε ότι το ξέβρασε η θάλασσα. Στη συνέχεια όμως παρατήρησε ότι η θάλασσα "τρώγοντας" τον δρόμο έφερε στην επιφάνεια το μακάβριο εύρημα, αφού εκτός από το κρανίο, φέρεται να υπάρχει ολόκληρος ο ανθρωπινός σκελετός θαμμένος στο σημείο.





















Στην περιοχή αρχικά έφτασε το λιμενικό από τη Στυλίδα και στη συνέχεια ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας. Στο σημείο λίγο αργότερα ήρθε το εγκληματολογικό και η Ασφάλεια Λαμίας. Ωστόσο υπήρξε διαφωνία Αστυνομίας - Λιμενικού, για το ποια υπηρεσία θα αναλάβει την υπόθεση, αφού ήταν στην άκρη της θάλασσας.

Οι μεν αστυνομικοί έλεγαν ότι είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού, αφού ήταν στον αιγιαλό, οι δε λιμενικοί ότι ήταν της αστυνομίας, αφού το πτώμα φέρεται να είναι θαμμένο κάτω από το δρόμο, τον οποίο έφαγε σιγά - σιγά η θάλασσα.

Δείτε τι είπε στη κάμερα του LamiaReport ο αντιδήμαρχος Στυλίδας κ. Χρονόπουλος, που βρέθηκε επίσης στο σημείο.



Το φόρεμα που τρέλανε τον ανδρικό πληθυσμό

Posted: 28 Jan 2013 02:27 PM PST





Μπορεί να μας έχει
συνηθίσει σε σεμνές εμφανίσεις το "καλό κορίτσι" της μουσικής, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ήρθε η ώρα να "επαναστατήσει".Για το λόγο αυτό στην τελευταία της έξοδο πρόβαλλε της έντονη θηλυκότητα που έκρυβε εδώ και καιρό!


Αναφερόμαστε στην Αλίσια Κιζ (Alicia Keys) που εμφανίστηκε στην απονομή Βραβείων Συνθετών που έγιναν στη Μαδρίτη και έκλεψε τις εντυπώσεις. Με ένα μαύρο σιθρού φόρεμα που άφηνε την φαντασία των ανδρών να οργιάζει, εμφανίστηκε η τραγουδίστρια και ανέβασε κατά πολύ τη θερμοκρασία στα ύψη!



Τα μαλλιά της τα είχε πιασμένα κότσο ενώ το μακιγιάζ της ήταν σε γήινους χρωματισμούς. 





Σαν "μαγνήτης" τράβηξε όλα τα βλέμματα κατά την είσοδό της. Η ίδια πάντως απόλαυσε το γεγονός ότι έγινε το επίκεντρο και δεν σταματούσε ούτε λεπτό να χαμογελά!






Καλό ταξίδι Θανάση .....

Posted: 28 Jan 2013 02:25 PM PST





O Θανάσης Κετούγιας,
ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές body building, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 60 χρόνων... Όπως διαβάζουμε στο...

cityvoice.gr ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το πρώτο γυμναστήριο στην πόλη του Αγρίνιου και έκανε γνωστό το άθλημα στην περιοχή.





Ο άντρας δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες δύο ημέρες και το γεγονός ότι σήμερα το γυμναστήριό του παρέμεινε κλειστό ανησύχησε τους οικείους του, οι οποίοι με την βοήθεια κλειδαρά τον εντόπισαν νεκρό μέσα στο γυμναστήριο, στην οδό Παναγοπούλου.



Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη και πιθανολογείται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια.Ο Θανάσης Κετούγιας, γεννηθηκε το 1953 και ξεκίνησε την γυμναστική στα 19 του χρόνια.To πρώτο του αγωνιστικό βήμα ήταν το 1980,στο Πανελληνιο Πρωταθλημα της Wabba, ενω ακολούθησαν συμμετοχές σε Mr Hellas της WABBA, πανελληνια της IFBB, Mr Στερεα Ελλας, Μr Oδύσσεια, Παγκόσμιο Wabba.


Το φαινόμενο "bullying" στα ελληνικά σχολεία...

Posted: 28 Jan 2013 02:22 PM PST






Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει το
φαινόμενο "bullying", δηλαδή ο εκφοβισμός και πολλές φορές ξυλοδαρμός μαθητών από...

συμμαθητές τους στα ελληνικά σχολεία.



Περιστατικά σχολικού εκφοβισμού δεν σημειώνονται μόνο στις τάξεις του λυκείου και του γυμνάσιου, αλλά ακόμα και στην πρώτη δημοτικού.



Αποκαλυπτικές είναι έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 50 σχολεία και έδειξε ότι 1 στα 5 παιδιά έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού, ενώ τα ευρήματα δεύτερης έρευνας, που έγινε από το "Χαμόγελο του Παιδιού" ήταν ακόμα πιο τρομακτικά, καθώς 1  στα 3 παιδιά απάντησαν ότι έχουν πέσει θύματα  εκφοβισμού ή ξυλοδαρμού από συμμαθητές τους.


Ταξίδι στο μέλλον

Posted: 28 Jan 2013 02:21 PM PST





Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας κι όμως
… δεν είναι. Γερμανοί επιστήμονες διατείνονται ότι σε λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αμερική σε μία ώρα μέσω ενός υπερηχητικού διαστημικού οχήματος.





Το όχημα αυτό θα κινείται 24 φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη: Το πρώτο θα είναι ένας πύραυλος και θα χρησιμοποιείται προκειμένου να δίνεται επαρκής ώθηση κατά τη διάρκεια της απογείωσης και το δεύτερο θα αποτελεί τον βασικό θάλαμο που θα δύναται να «φιλοξενήσει» έως και 50 επιβάτες προκειμένου να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.



Oι επιστήμονες πλέον εστιάζουν τα πειράματά τους στο πώς θα θωρακιστεί ο θάλαμος των επιβατών για να μπορούν να αντέξουν το ταξίδι με τόσο υψηλές ταχύτητες.



Εμπνευστής το μεγαλεπήβολου εγχειρήματος είναι ο Martin Sippel, στέλεχος του Γερμανικού Αεροδιαστημικού Κέντρου, ο οποίος εκτιμάει ότι το project θα προσελκύσει ιδιωτική χρηματοδότηση εντός μίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ταξίδι από την Ευρώπη στην Αμερική θα μπορούσε να μειωθεί στα 60 λεπτά, ενώ η τιμή του εισιτηρίου, σε πρώτη φάση, θα ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Ο Sippel χαρακτήρισε το εν λόγω όχημα ως ένα είδος διαστημόπλοιου δεύτερης γενιάς, το οποίο θα χρειάζεται οκτώ λεπτά για να φτάσει στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης, πριν επιστρέψει σε αυτή με υπερηχητικές ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 15.000 μίλια την ώρα.



Το «καύσιμο» που θα χρησιμοποιείται στον υποβοηθητικό πύραυλο θα αποτελείται από υγρό οξυγόνο και υδρογόνο που με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας ψύξης και «θωράκισης» της θερμότητας θα προστατεύουν την κατασκευή του διαστημοπλοίου δεύτερης γενιάς από την υψηλή θερμοκρασία που εκλύεται κατά τη διάρκεια υπερηχητικών πτήσεων.

Επιπλέον, το διαστημικό όχημα θα είναι φιλικό στο περιβάλλον, καθώς ο πύραυλος που θα αποσπάται λίγο μετά την εκτόξευση θα επιστρέφει στη Γη και θα χρησιμοποιείται και πάλι σε μελλοντική πτήση.

Το τελικό σχέδιο του αεροσκάφους «SpaceLiner» θα έχει ως βάση την ευρωπαϊκή μελέτη FAST20XX που αφορά την ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας στις αεροπορικές μεταφορές.

Εκείνο που ενδεχομένως να ενδιαφέρει τους επιστήμονες και όσους απασχολούνται με τη δημιουργία του Spaceliner είναι το εάν τελικά θα μπορέσει να προσελκύσει το επιβατηγό κοινό, καθώς το κόστος αγοράς ενός εισιτηρίου αρχικά τουλάχιστον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό.




Ωστόσο ο Sippel δηλώνει αισιόδοξος πως καθημερινά θα πραγματοποιούνται περί τα 15 δρομολόγια.

Το διάστημα έρχεται όλο και πιο κοντά στη ζωή μας


Η εταιρία XCOR κατασκευάζει ήδη με γοργούς ρυθμούς το "Lynx," ένα διθέσιο επιβατικό αεροσκάφος που θα μπορεί να ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 2.500 χιλιομέτρων την ώρα, σε απόσταση 62 μιλίων πάνω από τη Γη.



Το διθέσιο "Lynx" που δοκιμάζεται τώρα, μπορεί να ταξιδεύει με 3,5 φορές την ταχύτητα του ήχου.



Αν και βλέποντας το «Λυνξ» ο νους πηγαίνει κατ' ευθείαν στο Concorde – το υπερηχητικό επιβατικό αεροσκάφος που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2003, για την ώρα το Λυνξ θα έχει στόχο να ταξιδεύει από πόλη σε πόλη σε κοντινές σχετικά αποστάσεις.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνει την διαδρομή Νέα Υόρκη-Τόκιο σε 90 λεπτά, επειδή θα μπορεί να απογειώνεται να πηγαίνει ψηλά και να κατεβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν έχετε την τύχη να μπορείτε να διαθέσετε 95.000 δολάρια, τότε, μπορείτε να κλείσετε ήδη τα εισιτήριά σας στην ιστοσελίδα της εταιρίας: http://www.xcor.com/contact/ticket.php

Έτσι θα γίνετε ένας από τους πρώτους ταξιδιώτες του διαστήματος. Ήδη έχουν κλείσει θέση 225 υποψήφιοι ταξιδιώτες, παρά την εξαιρετικά αλμυρή τιμή του εισιτηρίου. Πρόκειται για απλούς ταξιδιώτες, όσο και επιστήμονες. Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο της εταιρίας, οι πτήσεις του Λυνξ, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Η πρόβλεψη είναι να πραγματοποιούνται περί τις τέσσερις πτήσεις την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι ήδη πειραματίζονται στην κατασκευή του μήκους οκτώ μέτρων GLL-VK υπερηχητικού επιβατικού υπερηχητικού οχήματος που θα μπορεί να φτάνει ταχύτητα 14-15 Μαχ σε ύψος 70 χιλιομέτρων.

Τα ρωσικά πειράματα είχαν ξεκινήσει για την πολεμική αεροπορία αλλά προχώρησαν και για την επανάσταση στο μέλλον των εμπορικών ταξιδιών τόσο στη Γη όσο και το διάστημα.


Κλείστε το κινητό σας αν θέλετε να είστε ευτυχισμένοι

Posted: 28 Jan 2013 02:20 PM PST





Το μυστικό της
ευτυχίας κρύβεται στο… κινητό σας τηλέφωνο. Αν το αφήσετε στην άκρη και αφοσιωθείτε λίγο στους φίλους και την οικογένειά σας, αντί να στέλνετε μηνύματα, emails και να παίζετε παιχνίδια θα δείτε διαφορά στη ζωή σας, υποστηρίζει ο καθηγητής στο London School of Economics, Paul Dolan.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν τη συμπεριφορά τους, ενδέχεται να υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Καρταχένα της Κολομβίας ανέφερε ότι είναι ήδη γνωστές ψυχικές ασθένειες που συνδέονται με τον εθισμό στο διαδίκτυο και το «σύνδρομο της δόνησης-"φάντασμα"» (Phantom Vibration Syndrome), όταν κάποιος έχει το κινητό του στην τσέπη ή στην τσάντα και νομίζει ότι χτυπά ή έχει μήνυμα, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει.

«Η προσοχή μας είναι συνεχώς αποσπασμένη αλλού και αυτό είναι ένα "κόστος". Όταν κανείς εναλλάσσει τις ασχολίες του απαιτείται η προσοχή του. Το να δίνει κανείς σημασία σε αυτό που κάνει, με ποιον είναι και να απολαμβάνει το χρόνο που έχει με τους φίλους του και τους δικούς του ανθρώπους είναι πολύ καλύτερο από το να ελέγχει διαρκώς το τηλέφωνό του για μηνύματα και emails» είπε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να επιφέρουν μεγάλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα όταν πηγαίνει κανείς σε ένα εστιατόριο με τους φίλους ή το σύντροφό του, να μην τοποθετεί το κινητό του στη μέση του τραπεζιού.

Ο καθηγητής Dolan είπε ακόμη ότι η ευτυχία δεν έρχεται με τον πλούτο.

Πρόσφατη έρευνα κατέταξε τους κατοίκους της Κολομβίας στους πιο χαρούμενους ανθρώπους του κόσμου, παρότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα δεν ξεπερνά τις 5.000 δολάρια ετησίως.

Ακόμη, ότι οι μεσήλικες άνδρες γύρω στα 40 είναι ανάμεσα στους πιο δυσαρεστημένους, ενώ τα επίπεδα ικανοποίησης και ευτυχίας αυξάνουν μετά τα 50.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιαγιάς του βρέφους που πέθανε από ασιτία:«Έπαθε 11 ανακοπές, πόσο πολύ ήθελε να ζήσει»

Posted: 28 Jan 2013 02:09 PM PST




«Σκεφθείτε ότι έπαθε 11 ανακοπές, πόσο πολύ ήθελε να ζήσει»«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη
από όλο το νησί και να αποκαταστήσω τη φήμη του εξαιρετικού παιδιάτρου…» δηλώνει συγκλονισμένη η γιαγιά...

του 34 ημερών βρέφους που πέθανε λόγω ασιτίας, η οποία επιρρίπτει ευθύνες στη μητέρα για το θάνατο του μωρού.





«Όταν έφτασε το μωράκι εκεί ήταν σε αθλία κατάσταση. Επικοινωνούσα επανειλημμένως μαζί του και έλεγα και στην κοπέλα "γιατί βρε παιδί μου δεν πηγαίνεις το μωράκι στο γιατρό" ; "Θα το πάω όταν σαραντίσει"», λέει η γιαγιά του βρέφους σε συνέντευξή της στο aigaio-tv.gr.



«Δεν ξέρω πώς γίνεται. Όταν μια μάνα βλέπει το παιδάκι ότι κάτι έχει… δεν ξέρω, δεν ήμουνα, δεν έβλεπα, αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά πρέπει να πηγαίνεις στον παιδίατρο. Δεν μπορεί ο παιδίατρος να κάνει διάγνωση από το τηλέφωνο», αναφέρει στη συνέχεια.



Με δάκρυα στα μάτια η γιαγιά του άτυχου βρέφους περιγράφει το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην οικογένειά της, λέγοντας: «Να σκεφτείτε μόνο ότι έπαθε 11 ανακοπές. Πόσο πολύ ήθελε να ζήσει. Και στο κάτω- κάτω, αν δεν το πόνεσε, ας μου το έδινε εμένα…».




Καλό ταξίδι να έχεις...

Posted: 28 Jan 2013 02:00 PM PST



Τελευταίο αντίο στην Ειρήνη ΚουμαριανούΤο τελευταίο αντίο είπαν σήμερα στην
 ηθοποιό Ειρήνη Κουμαριανού, συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και το κοινό που την αγάπησε. Η κηδεία της...

ηθοποιού έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου στα Πατήσια, ενώ η ταφή στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.



Παρούσα σύσσωμη η ομάδα του «Παρά πέντε», του σήριαλ που η Ειρήνη Κουμαριανού είχε τον αγαπημένο από το κοινό ρόλο της γιαγιάς. Η Ειρήνη Κουμαριανού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών από καρδιά.


Δείτε τι λένε τα ζώδια για την Τρίτη 29/1!

Posted: 28 Jan 2013 01:54 PM PST




Τα Ζώδια Σήμερα
29 Ιανουαρίου 2013





Κριός


21/3-20/4


Σήμερα, αγαπητέ Κριέ, θα διαθέτεις τόση δυναμικότητα και ζωντάνια, που έχεις όλα τα φόντα, για να ξεπεράσεις προβληματικές καταστάσεις, που σε αγχώνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Προσπάθησε να βάλεις σε μια σειρά τις εκκρεμότητες που έχεις και, με συνετή συμπεριφορά, θα καταφέρεις να υπερπηδήσεις τα εμπόδια, που σου έχουν φέρει καθυστερήσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Η καλή σου διάθεση και ο ερωτισμός που θα έχεις σήμερα, φίλε Κριέ, θα σε βοηθήσουν να έρθεις πιο κοντά στον σύντροφό σου. Με τον Ερμή και τον Άρη στο ζώδιο του Υδροχόου, η νύχτα σου προμηνύεται αγαπησιάρικη και ιδιαιτέρως ερωτική. Οι ελεύθεροι Κριοί προτιμήστε να περάσετε την ημέρα σας μακριά από όσους σας αγχώνουν και σας δημιουργούν εκνευρισμό.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Κριός, σήμερα θα έχεις αρκετές υποχρεώσεις στο χώρο της εργασίας σου και ίσως να νιώσεις εξάντληση. Μπορείς να βάλεις έναν προγραμματισμό και να δώσεις προτεραιότητα στα θέματα που επείγουν. Στα οικονομικά σου, θα παρουσιαστούν κάποιες ευκαιρίες, όμως καλό θα είναι, πριν πάρεις σημαντικές πρωτοβουλίες, να σκεφτείς τις εκκρεμότητες που έχεις και πρέπει να τακτοποιήσεις.





Ταύρος


21/4-20/5


Η επικοινωνία θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας για το ζώδιό σου, φίλε Ταύρε. Οι ιδέες που θα έχεις θα είναι πάρα πολλές και θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο που μπορεί να νιώθεις. Προσπάθησε να μην κάνεις καμία υπερβολή, ούτε βιαστικές κινήσεις. Θα μπορέσεις να υλοποιήσεις τους στόχους που έχεις βάλει στο μυαλό σου, αν πρώτα έχεις εξετάσει καλά τις κινήσεις σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι Ταύρος, σήμερα ίσως να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα στη σχέση σου, από το πουθενά. Προσπάθησε να μιλήσεις με τον σύντροφό σου χαλαρά και ήρεμα, και είναι σίγουρο πως όλα θα πάνε καλά. Αν πάλι δεν έχεις ταίρι, σήμερα που η Σελήνη θα κινείται στο ζώδιο της Παρθένου, θα σου φέρει μια πολύ καλή γνωριμία μέσα από το επαγγελματικό σου περιβάλλον.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Θα έχεις πολλές συζητήσεις και πολλές επαφές στη δουλειά σου, αγαπητέ Ταύρε. Κινείς τα πράγματα με πολύ καλό τρόπο και θα δεις τα θετικά αποτελέσματα της εργατικότητάς σου πολύ σύντομα. Τα οικονομικά σου θα είναι σταθερά και δεν θα έχεις σημαντικές εξελίξεις. Θα δεχτείς προτάσεις, που μπορεί να αυξήσουν τα έσοδά σου.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Αυτήν την ημέρα, αγαπητέ Δίδυμε, μην αγχώνεσαι και μη φορτώνεσαι περισσότερες ευθύνες, χωρίς να έχεις τακτοποιήσει προηγουμένως τις υπάρχουσες εκκρεμότητές σου. Βάλε ένα πρόγραμμα και μη σε πιάνουν οι φόβοι σου, ότι δεν θα προλάβεις κάτι. Έχεις πολλές δυνατότητες και τα ταλέντα σου θα σε ωθήσουν να υλοποιήσεις όλους τους στόχους σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Μέρα που σου φυλάει πολλές εκπλήξεις θα είναι αυτή η Τρίτη για το ζώδιό σου, φίλε Δίδυμε. Μπορείς να περάσεις υπέροχα με τον σύντροφό σου, αρκεί όταν είσαι μαζί του να μην μιλάς για άλλα θέματα και τον αγχώνεις. Ονειρέψου, χαλάρωσε και απόλαυσε αγαπησιάρικες και ερωτικές στιγμές μαζί του. Αν αυτήν την περίοδο αναζητάς το άλλο σου μισό, μην διστάσεις να εκφράσεις αυτά που νιώθεις στο άτομο που θέλεις.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Δίδυμος, ο επαγγελματικός σου τομέας θα κινηθεί σε αρκετά καλά επίπεδα και η επικοινωνία που θα έχεις με τους συνεργάτες σου θα είναι πολύ καλή, με αποτέλεσμα να καταφέρετε να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσά σας. Στα οικονομικά σου, παρουσιάζονται ευκαιρίες, που πρέπει να τις εκμεταλλευτείς γιατί θα σου φέρουν πολύ καλά έσοδα





Καρκίνος
22/6-22/7

Πολλές υποχρεώσεις παρουσιάζονται και εσύ δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις εύκολα σε όλα, αγαπητέ Καρκίνε. Προγραμματίσου και μην αγχώνεσαι, γιατί αλλιώς δεν θα αποφύγεις τα λάθη. Άλλωστε, η δυναμικότητα που σου χαρίζει η Σελήνη από την Παρθένο είναι ιδιαιτέρως αυξημένη και πρέπει να την αξιοποιήσεις κατάλληλα. Είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να πετύχεις τους στόχους σου. Προχώρα μεθοδικά και δεν θα χάσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν καλύτερα στη σχέση σου, αν είσαι Καρκίνος, αλλά επιτέλους προσπάθησε και εσύ να εξωτερικευτείς λίγο περισσότερο στον σύντροφό σου και μην συνεχίζεις το αδιάκοπο σκωτσέζικο ντους, που συνηθίζεις να του κάνεις… Όσο για εσένα που… μιλάς ακόμη με την μοναξιά, κάνε και καμιά κουβέντα με τους γύρω σου και θα δεις ότι οι ιδέες και οι απόψεις τους θα σε καταπλήξουν.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Η δουλειά σου θα κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, φίλε Καρκίνε. Ο δυναμισμός και η ενεργητικότητα που θα έχεις, θα σε βοηθήσουν να λύσεις πολλά θέματα που σε προβληματίζουν μέχρι τώρα και θα ανοίξεις το δρόμο για να υλοποιήσεις τα σχέδια που ονειρεύεσαι. Στα οικονομικά σου πρέπει να προσέχεις, γιατί θα έχεις την τάση να κάνεις πολλά έξοδα και περιττές αγορές.





Λέων
23/7-23/8

Μην αφήσεις καταστάσεις του παρελθόντος να φρενάρουν την εξέλιξή σου, φίλε Λέοντα. Έχεις πάρα πολλές δυνατότητες και πρέπει να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Μην προσπαθείς να λύνεις μονομιάς όλα τα ζητήματα, γιατί αυτό θα σε κουράσει αρκετά και μπορεί να παρασυρθείς από τον ενθουσιασμό και την βιασύνη σου. Πορεύσου με την λογική και όχι το συναίσθημα και μέτρα καλά τις κινήσεις και τα λόγια σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αγαπητέ Λέων, με την συζήτηση που θα κάνεις με τον σύντροφό σου και με χαμηλούς τόνους, μπορείς να βάλεις άλλες βάσεις στη σχέση σου και να δρομολογήσεις νέα σχέδια για το μέλλον της. Η αγάπη και η τρυφερότητα που θα σου δείξει, θα σε απαλλάξει από τυχόν ανασφάλειες και ανησυχίες. Αν πάλι είσαι από τους Λέοντες που έχουν βαρεθεί την μοναξιά τους, να ξέρεις ότι είναι στο χέρι σου να την διώξεις, βγαίνοντας περισσότερο έξω, φλερτάροντας και διασκεδάζοντας.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Εσύ που είσαι Λέων, να θυμάσαι πως οι συνεργάτες σου είναι στο πλάι σου, για να σε βοηθήσουν σε αυτά που δεν μπορείς να καταφέρεις μόνος σου και να σε ξελαφρώσουν από την πίεση που τραβάς. Μην αρνηθείς να δεχτείς την προσφορά τους και δείξε τους ότι το εκτιμάς. Στα οικονομικά, απόφυγε περιττές σπατάλες και φρόντισε να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος.





Παρθένος
24/8-22/9

Πρέπει να οπλιστείς με ψυχραιμία αυτή την ημέρα, φίλε Παρθένε, για να αντιμετωπίσεις οικογενειακές και φιλικές καταστάσεις, που μπορεί να είναι προβληματικές αυτό το διάστημα. Φρόντισε να αξιοποιήσεις τα ταλέντα σου και εκμεταλλεύσου όσο το δυνατόν περισσότερο τις γνωριμίες σου, για να φέρεις τα πράγματα εκεί που θες. Άλλαξε και κάνε τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να υλοποιήσεις τους στόχους σου και μην ασχολείσαι με ανούσια θέματα.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι παρθένος, ίσως ο σύντροφός σου έχει ανάγκη από την παρουσία και τις συμβουλές σου. Φρόντισε να σταθείς δίπλα του και να τον υποστηρίξεις στις προσπάθειές του, αλλά και να κατανοήσεις της ανησυχίες του. Οι ελεύθεροι Παρθένοι, έχετε όλα τα φόντα, αλλά και την τόλμη να εκδηλώσετε αυτά που νιώθετε, σε όποιον σας αρέσει. Ρισκάρετέ το και δεν θα χάσετε!

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα μπορείς να τα πας πολύ καλά στη δουλειά σου, αρκεί να μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις και να κάνεις πρόγραμμα για το μέλλον της εργασίας σου. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να έχουν μια ισορροπία. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις εκκρεμότητες και χρέη του παρελθόντος.




Ζυγός
23/9-22/10

Ο συναισθηματισμός, η φαντασία και η διαίσθησή σου βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα αυτή την ημέρα, φίλε Ζυγέ. Πράγματα και πρόσωπα που ήταν κάποτε αδιάφορα για σένα, τώρα θα αποκτήσουν σημασία και ενδιαφέρον. Η επιθυμία σου για κάθε είδους διασκέδαση θα είναι κάπως έντονη και κάποιες φορές, θα σε κάνει να παραμελείς εσκεμμένα τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Από την άλλη, η δημιουργικότητα και η έμπνευσή σου θα βρίσκονται στα ύψη.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι Ζυγός, σήμερα θα σου δοθούν πολλές ευκαιρίες για να εκφράσεις στον σύντροφό σου όλα αυτά που θέλεις να πεις εδώ και αρκετό καιρό και από κοινού να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Όσο για εσένα, που ακόμη δεν λέει να σε αφήσει η μοναξιά, μην ανησυχείς και στεναχωριέσαι αλλά πέρνα το βράδυ με φίλους, που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αγαπητέ Ζυγέ, η δουλειά σου σε έχει κουράσει αρκετά με τους εξαντλητικούς ρυθμούς της και ο φόρτος των ευθυνών και υποχρεώσεών σου είναι ήδη μεγάλος. Φρόντισε λοιπόν, για δικό σου καλό, να αρνηθείς ό,τι επιπλέον σου ζητηθεί, γιατί θα εξαντληθείς και θα οδηγηθείς σε απερίσκεπτες ενέργειες. Στα οικονομικά σου, μην αμελήσεις τίποτε και προπάντων, μην αφήσεις τίποτε για αύριο. Μπορείς να κάνεις οικονομικές συζητήσεις.





Σκορπιός
23/10-22/11

Ξεκινάει μια ημέρα πολύ εποικοδομητική για το ζώδιό σου, αγαπητέ Σκορπιέ, σε ό,τι έχει σχέση με σχέδια του παρελθόντος, αλλά και με κάποιες εκκρεμότητες που έχεις με άτομα της οικογένειας. Περιόρισε το άγχος και την ένταση που νοιώθεις, για να μπορέσεις να βάλεις μερικά ζητήματα σε σειρά. Μην φοβηθείς να τολμήσεις κάποιες αλλαγές που σκέφτεσαι να κάνεις, γιατί η ημέρα σε ευνοεί.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν είσαι Σκορπιός, πολλά πράγματα που μέχρι σήμερα σε κούραζαν στη σχέση σου, αρχίζουν να αλλάζουν. Θα παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες για να βελτιώσεις την ατμόσφαιρα ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφό σου και να επαναφέρεις τον έρωτα και το πάθος στο προσκήνιο. Εσύ που βρίσκεσαι σε ερωτικές μοναξιές, να ξέρεις ότι πρέπει να κυνηγήσεις το όνειρό σου, αν θες να το πετύχεις. Μην κάθεσαι άλλο με σταυρωμένα τα χέρια.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Η ημέρα είναι κατάλληλη για να κάνεις κουβέντες με τους συναδέλφους και ανωτέρους σου, φίλε Σκορπιέ, σχετικά με την δρομολόγηση των σχεδίων σου και να εξετάσετε από κοινού αν πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις προϋποθέσεις και να αλλάξετε τα πλάνα σας. Στα οικονομικά σου, μπορείς να κάνεις οικονομικές συζητήσεις και να υπογράψεις συμβόλαια.





Τοξότης
23/11-21/12

Κάποια σχέδια που έχεις, φίλε Τοξότη, μπορεί να παρουσιάσουν μικρές καθυστερήσεις τη σημερινή ημέρα, αλλά μην το βάζεις κάτω. Σε αναταραχές και εντάσεις που μπορεί να προκύψουν, καλό θα ήταν να μην συμμετέχεις καθόλου. Με πολύ χαμηλούς τόνους και με μεγάλη επιμονή, μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου, χωρίς να λοξοδρομήσεις.

Αισθηματικές προβλέψεις
Θα δημιουργηθούν κάποια προβλήματα σήμερα στη σχέση σου, αγαπητέ Τοξότη, από το τίποτα. Καλό θα είναι να προσπαθήσεις να περάσεις όμορφα, για να αποφύγεις τα προβλήματα. Αν δεν έχεις ακόμη ταίρι, η μοναξιά σου τώρα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τέλος, με μια πολύ ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Τοξότης, μπορεί να δεχτείς προτάσεις σε σχέση με την εργασία σου, αλλά πριν απαντήσεις, πρέπει να δεις αν είναι συμφέρουσες. Στα οικονομικά δεν θα τα πας άσχημα αυτή την περίοδο. Έρχονται και κάποια χρήματα, από εκκρεμότητες που υπήρχαν στο παρελθόν.





Αιγόκερως
22/12-19/1

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, μοιάζει να είναι μέρα υπερβολών, τόσο σε λόγια όσο και σε πράξεις. Έχεις την τάση να υπόσχεσαι περισσότερα από όσα μπορείς να κάνεις πράξη. Καλύτερα να αποφύγεις μεγάλα λόγια, που τώρα μπορεί να εννοείς, αλλά δύσκολα θα μπορέσεις να υλοποιήσεις. Καμιά φορά γίνεται υπερεκτίμηση των δυνάμεών σου και πέφτεις σε παγίδες, που δύσκολα θα βγεις από αυτές.

Αισθηματικές προβλέψεις
Μην αμελείς βασικά πράγματα μέσα στη σχέση σου, φίλε Αιγόκερε, λόγω των προβλημάτων που έχεις στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Μπορείς να καταφέρεις πολλά και να βελτιώσεις κατά πολύ το κλίμα της σχέσης σου, αν όταν είσαι στο σπίτι έχεις το μυαλό σου εκεί και όχι κάπου αλλού. Εσύ που είσαι μόνος σου, μην αμελείς την εξωτερική σου εμφάνιση και γίνε όσο πιο γοητευτικός γίνεται, για να φλερτάρεις και να βρεις αυτόν ή αυτή που αναζητάς.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Αιγόκερως, φρόντισε να περιορίσεις τον παρορμητισμό στα επαγγελματικά σου, γιατί μπορεί να κάνεις κινήσεις, που στο μέλλον θα δυσκολευτείς να διορθώσεις. Μείνε συγκεντρωμένος και μην οδηγείσαι σε ατοπήματα, που από το πουθενά μπορούν να αποβούν μοιραία για την πρόοδο της καριέρας σου. Στα οικονομικά σου, μπορείς να ρυθμίσεις χρέη του παρελθόντος.





Υδροχόος
20/1-19/2

Σήμερα, αγαπητέ Υδροχόε, πρέπει ό,τι κάνεις να το ζυγίσεις πολύ καλά, γιατί διαφορετικά προβλέπονται προβλήματα μετά. Μπορείς να αλλάξεις κάποια πράγματα, αλλά όχι με βιασύνη. Η διάθεσή σου μάλιστα θα είναι αρκετά καλή, για να μπορέσεις να δρομολογήσεις τις όποιες εκκρεμότητες σου και να διαμορφώσεις εκ νέου το πρόγραμμά σου.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν κάποια πράγματα δεν σε ικανοποιούν στην αισθηματική σου σχέση, φίλε Υδροχόε, μπορείς να τα κουβεντιάσεις με τον σύντροφό σου και να έχεις θετικά αποτελέσματα, αρκεί βέβαια να έχεις αποδείξεις και επιχειρήματα. Διαφορετικά, προτίμησε τον δρόμο της σιωπής και μην ανοίγεσαι άλλο. Οι αδέσμευτοι Υδροχόοι βγείτε έξω, να διασκεδάσετε με τους φίλους σας. Μην παρασύρεστε από τις μελαγχολικές τάσεις που σας διακατέχουν.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Αν είσαι Υδροχόος, μπορείς στα επαγγελματικά σου να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να συζητήσεις με τους συνεργάτες σου, για αυτά που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής. Αν θέλεις να αυξήσεις τα οικονομικά σου, η μέρα είναι ευνοϊκή για να το πετύχεις.





Ιχθείς
20/2,20/3

Αγαπητέ Ιχθύ, η διάθεση και οι συναισθηματικές σου επιθυμίες γίνονται απόλυτη προτεραιότητα αυτήν την ημέρα στην ιεραρχία των καθημερινών σου υποχρεώσεων. Ίσως το ενδιαφέρον σου να στραφεί στο να εκπληρώσεις κάποια σχέδια ή να θέσεις τις βάσεις, για την επιτυχία κάποιων παλαιότερων στόχων. Πάρε και μια δεύτερη γνώμη, πριν αρχίσεις την δράση.

Αισθηματικές προβλέψεις
Αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς σήμερα δες μερικές καταστάσεις στη σχέση σου με περισσότερο ρεαλισμό. Μην θυμώνεις με το παραμικρό, γιατί μερικά πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι όπως δείχνουν. Και εσύ που ακόμη δεν έχεις αποχωριστεί την μοναξιά, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και απόλαυσε την ελευθερία σου. Είναι ό,τι καλύτερο έχεις να κάνεις.

Προβλέψεις για επαγγελματικά και χρήμα
Στη δουλειά σου, φίλε Ιχθύ, θα σου γίνουν προτάσεις και οι συνθήκες στις οποίες θα κινηθεί η μέρα σου, θα είναι αρκετά καλές και ήσυχες. Μην πάρεις αποφάσεις, αν δεν τις έχεις μελετήσει καλά από πριν. Στα οικονομικά σου, υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις και να τακτοποιήσεις θέματα που επείγουν.
Πηγή: myastro.gr

Κάτι περισσότερο από απλές φωτογραφίες... (pics)

Posted: 28 Jan 2013 01:48 PM PST






Οι παρακάτω φωτογραφίες κρύβουν τόσο γέλιο όσο και εντυπωσιακές σκηνές...

Απολαύστε τες!!!



















pistepseto





6 μυστικά που κάνουν μια σχέση να αντέχει πολύ!

Posted: 28 Jan 2013 01:42 PM PST






Δεν υπάρχει πιο επίμονη ερώτηση από όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε μία σχέση, από το πώς θα καταφέρουν να την κάνουν να κρατήσει..
..

Να μην ξεχνάς πως η δέσμευση είναι μια εσωτερική διεργασία. Δεν είναι ένας απλός όρκος.

Η διατήρηση του ενθουσιασμού

Το να διασκεδάζει ένα ζευγάρι μαζί, για παράδειγμα, είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσει ζωντανή τη σεξουαλική επιθυμία. Όμως, στη σύγχυση της καθημερινότητας, έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε περιφρονητικά τη δημιουργία θετικών εμπειριών. Ακόμη και για τα μακροχρόνια ζευγάρια, το να περνούν χρόνο μαζί σε νέες, ενδιαφέρουσες ή απαιτητικές δραστηριότητες –παιχνίδια, χορός, ακόμη και συζήτηση– ενισχύει τα αισθήματα οικειότητας, παθιασμένου έρωτα και ικανοποίησης προς τη σχέση. Με αυτούς τους τρόπους τα ζευγάρια ξαναβρίσκουν τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών του έρωτα.

Η προσωπική αλλαγή

Όσο σημαντικό κι αν είναι να διαλέξεις το σωστό σύντροφο, κρίνεται ίσως ακόμη πιο σημαντικό να είσαι ο σωστός σύντροφος. Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στο να αλλάξουν το λάθος άτομο στη σχέση·– αν πρέπει καν κάποιος να αλλάξει σε μια σχέση, αυτός είσαι εσύ. Ο γάμος είναι μια εσωτερική διεργασία και έχει σχέση με το να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Η ευτυχία δεν έχει να κάνει με την επικέντρωση στον εαυτό σου αλλά με τη διατήρηση των αξιών σου, με το να αποφασίσεις ποιος είσαι και να είσαι αυτό το άτομο. Το ερώτημα είναι τι είδους σύντροφος και άτομο θέλεις να είσαι. Στις καλύτερες σχέσεις, δε σκέφτεσαι εσύ μόνο ποιος θέλεις να είσαι, αλλά και ο σύντροφός σου είναι πρόθυμος να σε βοηθήσει να φτάσεις εκεί.

Η αμοιβαία βοήθεια

Στη σχέση είναι απαραίτητος ένας σύντροφος που να υποστηρίζει τα όνειρά σου, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που θέλεις να αναπτύξεις – είτε τα έχεις εκφράσει ξεκάθαρα είτε απλώς έχεις εκφράσει ασαφείς λαχτάρες. Έτσι, προωθεί την εμπιστοσύνη στο σύντροφο και ενισχύει τη δέσμευση. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να βρεις το τέλειο άτομο·– απλώς δεν υπάρχει. Ακόμη κι αν νομίζεις πως θα μπορούσες, το άτομο που είναι σήμερα δεν είναι το άτομο που θέλει να είναι σε 10 χρόνια από τώρα. Εσύ και ο σύντροφός σου βοηθάτε ο ένας τον άλλο να γίνει ένα πιο τέλειο άτομο – τέλειο, δηλαδή, σύμφωνα με τα δικά σας εσωτερικά ιδανικά. Με αμοιβαία βοήθεια, εξελίσσεστε και οι δύο.

Η συνεχής προσπάθεια

Δυστυχώς, δεν είναι αρκετοί άνθρωποι πρόθυμοι σήμερα να δουλέψουν σκληρά για να γίνουν πιο ώριμα άτομα. Πιστεύουν πως έχουν πολύ περισσότερες επιλογές και ότι η ζωή θα είναι πιο εύκολη σε μια άλλη σχέση. Αυτό που δε συνειδητοποιούν είναι ότι θα είναι ξανά η ίδια σχέση – απλώς με διαφορετικό όνομα.

Η επένδυση χρόνου

Πώς να συγκριθεί κάποιος με αυτό το τέλειο άτομο που βρίσκεται κάπου εκεί έξω, περιμένοντας απλώς να το βρεις; Δημιουργεί αμφιβολίες. Η σχέση χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί. Πρέπει να έχεις κάποιο λόγο για να αφιερώσεις χρόνο. Εάν είσαι γεμάτη αμφιβολίες από την αρχή, δεν πρόκειται να επενδύσεις χρόνο και θα είσαι επικεντρωμένη στο σύντροφο που θέλεις να έχεις, όχι σε αυτόν που θέλεις –ή πρέπει– να είσαι.

Η επικεντρωμένη επιλογή

Το να σκέφτεσαι συνεχώς τα δελεαστικά στοιχεία των εναλλακτικών που δεν επέλεξες- αυτό που οι οκονομολόγοι ονομάζουν κόστος ευκαιρίας- μειώνει την πιθανή ευχαρίστηση από την οποιαδήποτε επιλογή που κάνεις τελικά. Όσο περισσότερες οι πιθανότητες τόσο μεγαλύτερο το κόστος ευκαιρίας- κι όσο περισσότερο το σκέφτεσαι τόσο περισσότερο μετανιώνεις για κάθε επιλογή. Δεν έχουν σημασία οι τόσες επιλογές που πιθανόν να έχεις στη διάθεση σου, αλλά η επιλογή που έχεις κάνει και ήδη βρίσκεται πλάι σου. Δες τα θετικά, ανακάλυψε πράγματα που δε γνωρίζεις για εκείνον, αποφάσισε να αφοσιωθείς και σίγουρα η ευτυχία δεν θα είναι απλώς μία λέξη για σένα. Θα τη βιώνεις καθημερινά.

pistepseto





Δείτε το νέο look της Νάντιας Μπουλέ!

Posted: 28 Jan 2013 01:33 PM PST






Η Νάντια Μπουλέ αποφάσισε να αλλάξει look!...


Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια άλλαξε χρώμα μαλλιών!

Η Νάντια Μπουλέ μετά από πολλά χρόνια- έτσι την γνωρίσαμε- αποφάσισε να αποχωριστεί το ξανθό μαλλί και να γίνει καστανή!

Ενδεχομένως βαρέθηκε να βάφει κάθε τρεις και λίγο την ρίζα και έτσι πήρε την απόφαση να κάνει αυτή τη μεγάλη αλλαγή!

Εσάς σας αρέσει η Νάντια Μπουλέ καστανή;




pistepseto





VIDEO: Δείτε τι κάνουν μπαμπάς και γιος όταν η μαμά λείπει από το σπίτι!

Posted: 28 Jan 2013 01:27 PM PST






«Λείπει ο γάτος χορεύουν τα... ποντίκια» λέει ο λαός...
.

Τι συμβαίνει στο σπίτι όλο το απόγευμα, όταν η μαμά λείπει στη δουλειά;

Μπαμπάς και γιος μένουν σπίτι και τα κάνουν όλα άνω κάτω. Είναι η ώρα του μικρού και του μεγάλου παιδιού...

Μικρή λεπτομέρεια: η μαμά, έχει πολύ δουλειά μετά, με το καθάρισμα του σπιτιού.



pistepseto





Οι πιο χαλαροί κινηματογραφικοί χαρακτήρες ever!

Posted: 28 Jan 2013 01:19 PM PST






Δειτε...





Τζέιμς Γουίνφιλντ (Pulp Fiction)


Χρειάζεται ένα special είδος αστέρα για να ξεπεράσει σε cool βαθμό τον Τζον Τραβόλτα ενώ φοράει μία σγουρομάλλικη «λαδωμένη» περούκα και λέει φράσεις από τη βίβλο. Αυτός ο αστέρας είναι ο Σάμουελ Ελ Τζάκσον.Cool ατάκα: «Κανείς δεν θα πειράξει κανέναν. Θα είμαστε σαν τρεις μικρoί Fonzies. Και πως μοιάζει ο Fonzie;»







Φέρις Μπιούλερ (Ferris Bueller's Day Off)

Εάν είστε, ή εάν υπήρξατε ποτέ ένα αγόρι στην εφηβεία, δεν υπάρχει τίποτα πιο cool από τον Φέρις.  Όσο και να προσπαθεί ο Μάθιου Μπρόντερικ, θα παραμένει για πάντα ο Φέρις Μπιούλερ. Cool ατάκα: «Η ζωή κινείται πολύ γρήγορα. Εάν δεν σταματάς και να κοιτάς τριγύρω μία στο τόσο, μπορεί και να σου ξεφύγει».




Τζέιμς Μποντ (Doctor No)


Φέρτε το μυαλό σας πίσω στις μέρες πριν το franchise του Μποντ γίνει μία φάρσα, όταν ο Σον ήταν νεαρός και σέξι και δεν σκεφτόταν τίποτε άλλο από το να αγκαλιάζει και να φιλάει την Ούρσουλα Άντρες. Μπορείτε να σκεφτείτε κάποιον άλλον που θα προτιμούσατε να είστε; 








The Dude (The Big Lebowski)


Ο αγαπημένος όλων καπνιστής «χόρτου», παίκτης του bowling, πότης του White Russian, ιδιωτικός ντετέκτιβ. Ο Τζέφρι 'The Dude' Λεμπόφσκι ανακάλυψε με κάποιο τρόπο ένα δύσκολο να το εκφράσεις cool, μέσα σε μία ομίχλη από ηλιθιότητα και σύγχυση, και την ερμηνεία του Τζεφ Μπρίτζες που μπορείς να την ξαναβλέπεις ασταμάτητα. Έτσι έπρεπε να ήταν η ανεργία και η φτώχεια. Cool ατάκα: «Είναι ο Dude. Έτσι θα με φωνάζεις. Έτσι ή His Dudeness, ή Duder, ή El Duderino, εάν δεν είσαι της συντομίας».





Τάιλερ Ντάρντεν (Fight Club)


O Τάιλερ Ντάρντεν (Μπραντ Πιτ) είναι ο τύπος που πάντα ονειρευόσασταν να είστε.  To γεγονός πως δεν υπάρχει είναι το πιο cool πράγμα σχετικά με αυτόν. Cool ατάκα: «Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι: δεν μιλάτε για το Fight Club. O δεύτερος κανόνας του Fight Club είναι: ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ για το Fight Club».





Μπρίτζετ Γκρέγκορι (The Last Seduction)


Η Μπρίτζετ (Λίντα Φιορεντίνο) είναι η απόλυτη femme fatale: όμορφη, πολύ ευφυής και απόλυτα αδίστακτη. Με ένα εκατομμύριο χρήματα να «παίζονται», οργανώνει ένα διαβολικό σχέδιο που εμπλέκει τον εν διαστάσει συζυγό της, έναν redneck και μία τρ αβε στί. Και τα καταφέρνει μία χαρά. Cool ατάκα: «Σε τσεκάρισε κανείς τελευταία για να δεις εάν έχεις παλμό;».








Han Solo  (Star Wars)


Αυτή ήταν μία αγωνιώδης απόφαση. Han Solo ή Indiana Jones; Δεν μπορούσαμε να έχουμε και τους δύο. Τελικά, ο Han βρέθηκε στην πρώτη θέση επειδή έχει ένα πολύ funky διαστημόπλοιο.  Cool ατάκα: «Laugh it up, fuzzball!».








Cool Hand Luke (Cool Hand Luke)


O Πολ Νιούμαν μπορούσε να δείχνει cool αλλάζοντας ακόμα και ένα πάπλωμα, αλλά βάλτε τον σε μία ταινία να υποδύεται έναν ατίθασο κατάδικο σε μία «ιδρωμένη» φυλακή και έχετε μία ερμηνεία που ξεπηδά από την οθόνη και περνάει αμέσως στην ιστορία του κινηματογράφου. Και μπορεί να φάει πενήντα αυγά, που ίσως είναι το πιο cool πράγμα που έγινε ποτέ. Cool ατάκα: «Είναι γεννημένος για να ταρακουνά τον κόσμο».








Φράνκ Μπούλιτ (Bullitt)


Ο Στιβ ΜακΚούιν έπαιξε και πιο εντυπωσιακούς ρόλους από αυτόν, όμως ως βλοσυρός ντετέκτιβ Φράνκ Μπούλιτ έθεσε το πρότυπο για χιλιάδες αστυνομικά θρίλερ. Χωρίς το απίστευτο χάρισμά του, το Μπούλιτ θα ήταν απλώς μία αξιόπιστη διαδικαστική ταινία με μία καλή σκηνή κυνηγητού με αυτοκίνητα. Cool ατάκα: «Εσύ δούλεψε στη δική σου πλευρά του δρόμου, και εγώ θα δουλέψω στη δική μου».








Χάρι Λάιμ (The Third Man)


Εμφανίζεται μόνο στα τελευταία είκοσι λεπτά της ταινίας και περνάει τον περισσότερο χρόνο του μιλώντας για ρολόγια με κούκους. Όμως η σκιά του Χάρι Λάιμ που υποδύεται ο Όρσον Ουέλς, ένας αδίστακτος τύπος, με ειλικρινά εκπληκτικό στυλ, επιβάλει την παρουσία του σε κάθε πλάνο του The Third Man. Cool ατάκα: «Πιστεύω στο Θεό και στο Έλεος και σε όλα αυτά. Όμως οι νεκροί είναι πιο ευτυχισμένοι νεκροί. Δεν χάνουν και πολλά εδώ».








Τζόνι Στράμπλερ (The Wild One)


Το tagline του πόστερ έλεγε 'Μάρλον Μπράντο! Driven Too Far By His Own Blood!' και αυτό είναι ακριβώς ότι παίρνεις από την ταινία. Ο Μπράντο είναι Θεϊκός εδώ. Cool ατάκα: «Ενάντια σε τι επαναστατείς Τζόνι;». «Τι έχεις;».








The Bride (Kill Bill)


Ενώστε τη μοντέρνα τεχνογνωσία του Κουέντιν Ταραντίνο με τις απίστευτα «καυτές» κινήσεις της Ούμα Θέρμαν, προσθέστε ένα σπαθί σαμουράι και ένα κουβά από αίμα και έχετε την Bride, μία γυναίκα που εκδικείται σαν αστραπή μέσα σ' ένα εξαιρετικά στιλάτο κίτρινο δερμάτινο. Ένα είδωλο της σύγχρονης εποχής. Cool ατάκα: «Όσοι από εσάς είστε τυχεροί και έχετε τις ζωές σας, πάρτε τις μαζί σας. Ωστόσο, αφήστε τα άκρα που χάσατε. Ανήκουν σε μένα τώρα».








Ash (Evil Dead series)


Υπάρχει μία ολόκληρη υποκουλτούρα αφιερωμένη στη λατρεία του Ash και του ηθοποιού alter ego του Μπρους Κάμπελ, και για έναν καλό λόγο. Οι star των ταινιών τρόμου έρχονται και παρέρχονται, όμως οι star των ταινιών τρόμου που αντικαθιστούν το δικό τους τραυματισμένο χέρι με ένα αλυσοπρίονο είναι αιώνιοι. Cool ατάκα: «Ζήτω ο βασιλιάς μωρό!».








Ντάνι Όσιαν (Ocean's Eleven)


Ο Τζορτ Κλούνεϊ ακτινοβολεί το cool, έτσι ήταν η τέλεια επιλογή να παίξει τον κατεργάρικο, γοητευτικό ληστή καζίνο Ντάνι Όσιαν. Cool ατάκα: «Εάν παίζεις πολύ, δεν θα αλλάξεις ποτέ τα στοιχήματα και το καζίνο θα σε κερδίσει. Εκτός, εάν εμφανιστεί το τέλειο χέρι, τότε ποντάρεις και ποντάρεις πολύ, και τότε κερδίζεις το καζίνο».








Χάρι Πάλμερ (The Ipcress File)


Το τέλειο αντίδοτο στο δύσκολο να πιστέψεις, ταξιδιάρη 007, o Χάρι Πάλμερ είναι ένας κατάσκοπος που μπορείς να πιστέψεις, και το πρότυπο για το μοντέρνο Βρετανικό cool, ολοκληρωμένο με ογκώδη γυαλιά και τρελές μαγειρικές ικανότητες. Cool ατάκα: «Δεν ήρθες σε μένα για να μου μιλήσεις για άσπρα μανιτάρια και πουλιά».








Trinity (The Matrix)


Θα μπορούσε να ήταν ο σωτήρας της ανθρωπότητας, αλλά ο Κιάνου Ριβς είναι πολύ χαζός για να αποτελέσει ένα cool ίνδαλμα. Γι' αυτό πρέπει να κοιτάξετε στα δεξιά του, σ' αυτήν την υπέροχη μηχανή του κουνγκ φου μέσα στο εφαρμοστό της PVC, την Trinity (Κάρι Αν Μος). Cool ατάκα: «Σε πέρασα για άντρα». «Το παθαίνουν οι περισσότεροι άντρες».






Πηγή:msn.gr








σοκαριστικο video "δαιμονας" σερνει ποδοσφαιριστη

Posted: 28 Jan 2013 01:11 PM PST






Δείτε τις έντρομες αντιδράσεις συμπαικτών-διαιτητών...



Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο!!!

To βίντεο που ακολουθεί είναι 100% αληθινό και πραγματικά σοκάρει!!....

Δείτε Live σε ποδοσφαιρικό αγώνα αθλητή να τον πετάει κάποια ανεξήγητη δύναμη στον αέρα και να τον σέρνει σαν ανδρείκελο..


pistepseto





Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές