Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

"Paparazzi"


"Paparazzi"


Παναγιώτης Φασούλας: «Μετάνιωσα που ασχολήθηκα με την πολιτική»

Posted: 29 Jan 2013 09:31 AM PST

Παναγιώτης Φασούλας: «Μετάνιωσα που ασχολήθηκα με την πολιτική»

Το πρωτάθλημα της Ευρώπης του 1987 χαρακτήρισε ως την πιο δυνατή του ανάμνηση από τα χρόνια του στα παρκέ ο Παναγιώτης Φασούλας.

Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή είπε χαρακτηρίστηκα: «Ακόμη θυμάμαι την παραλιακή πλημμυρισμένη από κόσμο για 17 χιλιόμετρα», θυμάται ενώ όπως δηλώνει μετάνιωσε που ασχολήθηκε με την πολιτική. «Δεν πρέπει ένας αθλητής εθνικού επιπέδου να ασχολείται με την πολιτική. Υπερεκτίμησα τις δυνατότητες μου. Δεν έπρεπε να ασχοληθώ», δήλωσε στην κάμερα.

Για τα γενέθλιά του ζήτησε παπούτσια για όλο τον κόσμο!

Posted: 29 Jan 2013 06:46 AM PST

Για τα γενέθλιά του ζήτησε παπούτσια για όλο τον κόσμο!

Μάθημα ζωής σε πολύ κόσμο δίνει ένα 8χρονο αγοράκι από το Rio Rancho του New Mexico.

Ο Dylan Haugan είχε τα γενέθλιά του και όταν τον ρώτησαν τι δώρο θέλει τους άφησε όλους άφωνους με αυτό που ζήτησε.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr

Είναι 100 ετών και πηγαίνει ακόμα στη δουλειά!

Posted: 29 Jan 2013 08:16 AM PST

Είναι 100 ετών και πηγαίνει ακόμα στη δουλειά!

Ο Jim Clements από το Hertfordshire συνταξιοδοτήθηκε όταν έγινε 66 χρονών κι ενώ άλλοι στη θέση του θα φρόντιζαν να απολαύσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μακριά από αφεντικά και υποχρεώσεις, ο Jim βαρέθηκε τόσο με τον ελεύθερο χρόνο που είχε που... αποφάσισε να βρει μια νέα δουλειά.

 

Ο Clements προσελήφθη σε μια εταιρεία σεκιούριτι και 34 χρόνια μετά εργάζεται ακόμη εκεί.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ;

Posted: 29 Jan 2013 08:48 AM PST

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ;

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: Παιδιά στα αζήτητα. Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία.

Δεκάδες είναι τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν. Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;» Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.

Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

«Μια κληρονομιά» για την ΕΤ3

Posted: 29 Jan 2013 08:44 AM PST

«Μια κληρονομιά» για την ΕΤ3

«Μια κληρονομιά» είναι ο τίτλος της νέας σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα.

 

Το 1996-98 με τη συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς (ΙΑΠΕ) η ΕΤ3 κατέγραψε τις αφηγήσεις δεκάδων προσφύγων, που μικρά παιδιά το 1922-25 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους στην Ανατολική Θράκη, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μικρά Ασία.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ταραγμένα χρόνια» σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα παραγωγής '96-'97 αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα πραγμάτευσης αυτού του αρχειακού υλικού για την δημιουργία τηλεοπτικού προϊόντος. Η σειρά με τη χρήση δραματοποιημένων σκηνών, αρχειακού, κινηματογραφικού και φωτογραφικού υλικού, περιγραφικών και συμβολικών πλάνων ζωντάνεψε τις ψηφίδες μιας εποχής παιδικής αθωότητας που τη σάρωσαν οι πόλεμοι και οι ξεριζωμοί. Εκτός από την οθόνη της ΕΤ3 η ταινία-σύνοψη της σειράς με τον τίτλο «Ταραγμένα χρόνια» προβλήθηκε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008 και το επεισόδιο «Ανταλλάξιμοι» στο αφιέρωμα στο έργο της Κυριακής Μάλαμα που έκανε το 13ο Φεστιβάλ το 2011.

Η νέα σειρά «Μια κληρονομιά», εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ3, αποτελεί μια νέα απόπειρα και με διαφορετική μεθοδολογία πραγμάτευσης μέρους του εν λόγω αρχειακού υλικού, το οποίο μάλιστα είχε σοβαρά προβλήματα φθοράς και αποκαταστάθηκε μετά από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες του εργαστηρίου της ΕΤ3.

Η Φανή Τουπαλγίκη έγραψε τα σενάρια το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2008, προσπαθώντας να αφουγκραστεί τις αφηγήσεις των παππούδων και γιαγιάδων και να φανταστεί τον κόσμο τους έχοντας ως σημείο αναφοράς το παρόν. Το παρόν εγγράφεται στο σώμα των ταινιών με την εισβολή στη σκηνή θεατών που τους ενσαρκώνουν ηθοποιοί, απηχώντας σκέψεις και συναισθήματα των κατά συνθήκη θεατών και παρακολουθώντας τους αφηγητές στην οθόνη προσπαθούν να εισχωρήσουν στον κόσμο τους. Οι ιστορίες που αφηγούνται οι πρόγονοι, οι επισημάνσεις και τα σχόλια που κάνουν – θραύσματα μιας καταστροφής- αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες για το δικό μας προβληματισμό στο σύγχρονο κόσμο τόσο για το παρελθόν, 90 χρόνια μετά, όσο και για το παρόν και το μέλλον.

Η σκηνοθέτρια Κυριακή Μάλαμα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, με ευαισθησία και αφοπλιστική λιτότητα που καθηλώνει, ζωντάνεψε τα 10 σενάρια σε ταινίες με τη συμμετοχή πολύ καλών ηθοποιών. Συμμετείχαν η Έφη Δρόσου (Νερά της Λήθης), ο Γιάννης Ηλιόπουλος (Πιστεύω εις έναν Θεόν), ο Ακύλλας Καραζήσης (Με την ψυχή στο στόμα), η Όλια Λαζαρίδου (Η μάνα μου), η Αγγελική Λεμονή (Του καιρού γυρίσματα), ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (Ψίχουλα Ιστορίας), ο Πέτρος Μάλαμας (Αδερφέ μου που είσαι), η Έλενα Μαυρίδου (Αδερφέ μου που είσαι), ο Φάνης Μουρατίδης (Ξένη χώρα) η Μάνια Παπαδημητρίου (Κομμάτια και θρύψαλα), η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κομμάτια και θρύψαλλα) και η Μαρία Σκουλά (Μας πήρε ο αέρας και μας σήκωσε).

Η επεξεργασία του οπτικοακουστικού αρχείου και το μοντάζ επιμελήθηκε η Σόνια Μπρέλλου. Η διεύθυνση φωτογραφίας και η εικονοληψία είναι του Γιάννη Παρίση, ενώ στο steadicam συμμετείχε ο Κώστας Σταματίου. Η επιμέλεια του ήχου είναι του Δημήτρη Κούφτα, ενώ συνεργάστηκαν και οι Τάσος Χιδίρογλου και Νίκος Αποστολόπουλος. Πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Πέτρος Μάλαμας. Για τα ρούχα και τα σκηνικά φρόντισε η Ιωάννα Μάμαλη και σε μια ταινία ο Νίκος Καλαϊτζίδης. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Ειρήνη Μακιού. Η διεύθυνση παραγωγής είναι της Φανής Τουπαλγίκη και του Θεόδωρου Τσέπου.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2012.

Θάνος Μικρούτσικος: Παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Posted: 29 Jan 2013 08:39 AM PST

Θάνος Μικρούτσικος: Παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου.

  Είναι το επεισόδιο της σειράς «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης», που παρουσιάζει ο Θάνος Μικρούτσικος και θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θαυμάζω απεριόριστα την ποίησή του, τη στάση του και το ήθος του. Απ' όλους τους σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης που γνώρισα, Δάσκαλό μου θεωρώ τον Γιάννη Ρίτσο», λέει ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, αφηγητής του ντοκιμαντέρ για τον ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Η ζωή του Γιάννη Ρίτσου είναι σαν ένα μεγάλο μυθιστόρημα, μια μεγάλη περιπέτεια, που περικλείει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ουαιώνα. Παράλληλα, περιέχει όλη την περιπέτεια της ελληνικής Αριστεράς, τα μεγάλα οράματα και τη διάψευσή τους. Η βιωματική σχέση του ποιητή με την ιστορία καθόρισε το έργο του.

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1909 στη Μονεμβασιά. Είναι το τελευταίο παιδί μιας εύπορης οικογένειας. Η οικογένειά του σύντομα θα καταρρεύσει οικονομικά και θα βυθιστεί στο πένθος. Η μητέρα και ο μεγάλος αδελφός πεθαίνουν από φυματίωση. Το πατρικό σπίτι γίνεται το «νεκρό σπίτι» της ποίησής του.

Το 1926 προσβάλλεται και ο ίδιος από φυματίωση. Στο σανατόριο «Σωτηρία» θα γνωρίσει πολλούς κομμουνιστές που θα τον μυήσουν στο μαρξισμό.

«Απ' την πληγή μου κοίταξα του κόσμου την πληγή», γράφει ο ποιητής.

Τον Μάιο του 1936, η αιματηρή καταστολή της διαδήλωσης των απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη του εμπνέει τον «Επιτάφιο».

Είναι παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες της γενιάς του. Ποτέ δεν υπήρξε αποστασιοποιημένος παρατηρητής. Στην Κατοχή συμμετέχει στο ΕΑΜ και στη διάρκεια του Εμφυλίου συλλαμβάνεται και εξορίζεται.

Η διαδρομή είναι Λήμνος, Μακρόνησος, Αϊ – Στράτης. Σ' όλες τις εξορίες καταφυγή του είναι, εκτός από την ποίηση, η ζωγραφική. Αποφυλακίζεται το 1952.

Η Σάμος, τόπος καταγωγής της γυναίκας του, θα γίνει η δεύτερη πατρίδα του και πηγή έμπνευσης πολλών έργων του.

Όταν το 1956 εκδίδεται η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» ο Γάλλος ποιητής Λουί Αραγκόν γράφει :

«Στην αρχή δεν το ήξερα πως ήταν ο πιο μεγάλος από τους ζώντες ποιητές της εποχής μας, ορκίζομαι πως δεν το ήξερα. Το έμαθα σταδιακά από το ένα ποίημα στο άλλο»...

Πολλά χρόνια αργότερα το 1977 ο Λουί Αραγκόν θα τον συνοδεύσει στην τελετή απονομής του βραβείου Λένιν.

Η πολιτική του στράτευση -μέχρι το τέλος της ζωής του θα παραμείνει πιστό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος- αλλά και η γνωριμία του με το ευρύ κοινό μέσω της μελοποιημένης ποίησης, («Επιτάφιος»,«Ρωμιοσύνη», «Καπνισμένο Τσουκάλι») οδήγησαν συχνά σε μια μονοδιάστατη πρόσληψη του έργου του. Οι στίχοι του, έγιναν συνθήματα σε αγωνιστικές συγκεντρώσεις. Φωτίστηκε έτσι, το βαθύ επαναστατικό του πνεύμα αλλά έμειναν στο σκοτάδι μεγάλοι θησαυροί. Για πολλά χρόνια ήταν σπάνιες οι αναφορές στα μεγάλα του ποιήματα όπως η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» ή στους θεατρικούς μονολόγους της «Τέταρτης διάστασης».

Σήμερα, 20 και πλέον χρόνια μετά το θάνατό του, οι εκατοντάδες μεταφράσεις του έργου του σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης τα δεκάδες ανεβάσματα των μεγάλων του ποιητικών μονολόγων στο θέατρο μαρτυρούν ότι ο Ρίτσος είναι μια από τις μεγάλες ποιητικές φωνές για την παγκόσμια ποίηση στον 20οαιώνα.

Για το έργο του Γιάννη Ρίτσου και τη γνωριμία μαζί του μιλούν: η ποιήτρια Καίτη Δρόσου, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, οι πανεπιστημιακοί και συγγραφείς Γιώργης Γιατρομανωλάκης και Σόνια Ιλίνσκαγια, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαυρίκιος και η κόρη του Έρη Ρίτσου.

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Ευθέως»;

Posted: 29 Jan 2013 08:35 AM PST

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Ευθέως»;

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει καλεσμένο τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά και μιλάνε «Ευθέως».

 

Η εκπομπή θα προβληθεί αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 00.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η πολιτική, τα σκάνδαλα και η βίαιη αλλαγή του επιπέδου ζωής των Ελλήνων είναι στο επίκεντρο της συζήτησης του καθηγητή φιλοσοφίας με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα; Πόσο έχει επηρεάσει την κοινωνία η έξαρση της βίας;

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα κληθεί να δώσει απαντήσει ο κ. Χρήστος Γιανναράς.

Ακόμη, εξηγεί γιατί υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει όλο το πολιτικό προσωπικό και πού βρίσκονται οι ρίζες της αναταραχής και των επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

DWTS: Τι θα δούμε στο 12ο live του show;

Posted: 29 Jan 2013 08:27 AM PST

DWTS: Τι θα δούμε στο 12ο live του show;

Μοναδικές εκπλήξεις, αγαπημένη μουσική, δημοφιλείς guests και φυσικά πολύ χορό, φέρνει για τους τηλεθεατές το 12ο Live ή αλλιώς ο προημιτελικός του DANCING WITH THE STARS III την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

 

Στην πρώτη τους εμφάνιση οι διαγωνιζόμενοι χορεύουν DISCO, κάτω από τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών. Στη δεύτερη όμως, συναγωνίζονται στο DANCING TRIO! Αυτό σημαίνει πως τη χορογραφία θα αποτελούν 3 άτομα! Έτσι θα παρακολουθήσετε τον Νίκο Αναδιώτη μαζί με την Αναστασία και Νάντια Μπουλέ, τη Λάουρα Νάργες μαζί με τον Γιάννη και τον Κώστα Μαρτάκη- που θα τραγουδήσει και το νέο του hit-, τον Ηλία Βρεττό μαζί με την Κλώντια - Άννα και την Ευγενία Μανωλίδου, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου μαζί με τον Παύλο και τη Ματθίλδη Μαγγίρα!

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίζονται. Αγαπημένοι guests από προηγούμενα DANCING WITH THE STARS και από το DANCING ON ICE, θα λάμψουν στη σκηνή του show την Κυριακή το βράδυ. Η Αγγελική Ηλιάδη θα χορέψει το νέο της τραγούδι, η Νατάσα Καλογρίδη θα ξαναδοκιμάσει τις χορευτικές της ικανότητες και η Χριστίνα Παππά θα αποδείξει πως μπορεί να χορέψει το ίδιο καλά στο παρκέ όσο και στον πάγο!

Μοναδικά happenings που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο show, λαμπεροί guests και εντυπωσιακές χορογραφίες, σας δίνουν ραντεβού την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 21:00, στον πιο super προημιτελικό που είδατε ποτέ!

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία της αλεπούς που ζει σαν σκύλος!

Posted: 29 Jan 2013 08:10 AM PST

Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία της αλεπούς που ζει σαν σκύλος!

Βρέθηκε σχεδόν στραγγαλισμένη να κρέμεται από μια γέφυρα, με ένα σχοινί τυλιγμένο γύρω από το λαιμό της, όταν τη ...διέσωσαν τα μέλη του ασύλου αγρίων ζώων του Γουόργουιξαϊρ στην Βρετανία.

 

Σήμερα, η Ρόξι είναι μια ευτυχισμένη 13χρονη αλεπουδίτσα που ζει σχεδόν όλη της τη ζωή παρέα με σκυλιά!

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

DWTS: Αυτό που βλέπετε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείτε την Κυριακή

Posted: 29 Jan 2013 08:04 AM PST

DWTS: Αυτό που βλέπετε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείτε την Κυριακή

Την Κυριακή αρκετοί επώνυμοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο «Dancing with the stars» και θ' αποδείξουν ότι έχουν ταλέντο και στον χορό.

Μάλιστα, όλη την εβδομάδα κάνουν εντατικές πρόβες έτσι ώστε να είναι έτοιμη για το live της Κυριακής. Στην φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι άλλη από την Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία θα χορέψει με την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η Ματθίλδη απλά με φόρμες και αμακιγιάριστη προσπαθεί να μάθει την χορογραφία της. Βέβαια, δεν έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε έτσι, αφού προσέχει πάντα την εμφάνισή της όταν βγαίνει έξω. Ωστόσο, η Ντορέττα Παπαδημητρίου τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία και την ανέβασε στο twitter της και από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η Ματθίλδη δεν έχει… κόμπλεξ!

Παραλία της Αυστραλίας έβγαλε... αφρούς (Video)

Posted: 29 Jan 2013 07:46 AM PST

Παραλία της Αυστραλίας έβγαλε... αφρούς (Video)

Ευχάριστη για λίγους, δυσάρεστη για πολλούς ήταν η έκπληξη που περίμενε τους επισκέπτες της παραλίας στην περιοχή Μουλουλάμπα της Αυστραλίας, όταν διαπίστωσαν ότι η θάλασσα έβγαζε αφρούς...

 

Η παραλία και οι γύρω δρόμοι είχαν γεμίσει αφρό, καθώς αυτό ήταν το αποτέλεσμα που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Οσβαλντ στα βάθη του ωκεανού. Σύμφωνα με τους ειδικούς

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr

Lana Del Rey: το διάσημο κορίτσι άφησε κυριολεκτικά μουστάκι

Posted: 29 Jan 2013 08:02 AM PST

Lana Del Rey: το διάσημο κορίτσι άφησε κυριολεκτικά μουστάκι

Δείτε τη με ένα look που θα συζητηθεί.

 

Η 26χρονη τραγουδίστρια που έγινε γνωστή για την αισθαντική της φωνή και την εντυπωσιακή της εμφάνιση φαίνεται πως άφησε για λίγο το προσεγμένο της look και το έριξε στη δουλειά. Ενθουσιασμένη με το νέο της, η Lana μάλλον δεν προλαβαίνει ούτε αποτρίχωση να κάνει γι΄αυτό και τα αποτελέσματα της φωτογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Σόι πάει το βασίλειο…

Posted: 29 Jan 2013 08:10 AM PST

Η Κρις Τζένερ, μητέρα των θυγατέρων Καρντάσιαν, θα αποκτήσει το δικό της τηλεοπτικό τοκ σόου αργότερα μέσα στο χρόνο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox. Το σόου της Τζένερ, το οποίο θα έχει τον τίτλο "Κρις", θα ξεκινήσει να προβάλλεται το καλοκαίρι σε συνδρομητές του Fox στο Λος ...

Μόνιμος κάτοικος Ντουμπάι

Posted: 29 Jan 2013 07:45 AM PST

Ο Μεγακλής Βιντιάδης έχει μετακομίσει μόνιμα στο Ντουμπάι, όπου εργάζεται η σύζυγός του. Η αποχώρησή του από τον ALPHA ήταν απλώς η αφορμή, εξηγεί στην εφημερίδα «Real». «Ο χώρος που βρισκόμουν με κούραζε ψυχολογικά. Κι όταν κάτι με κουράζει δεν μπορώ να το ακολουθήσω. Ότι η τηλεόραση έπαιρνε την κατιού...

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ;

Posted: 29 Jan 2013 08:48 AM PST

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ;

Αυτοψία στην καθημερινότητα, στα προβλήματα των πολιτών, καταγράφοντας τις απόψεις των πρωταγωνιστών.

Η πρωτοποριακή ενημερωτική εκπομπή που με δυναμικό και ουσιαστικό τρόπο έθιξε φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα κάνοντας τους υπεύθυνους αυτόπτες μάρτυρες, επέστρεψε για δεύτερη σεζόν.

Την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, στις 23:00, η εκπομπή κάνει Αυτοψία σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, το οποίο αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα στις μέρες μας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης: Παιδιά στα αζήτητα. Μητέρες, οι οποίες μόλις έχουν γεννήσει, εγκαταλείπουν το βρέφος τους στα χέρια των νοσοκόμων, στα μαιευτήρια «Έλενα» και «Αλεξάνδρα», και εξαφανίζονται. Πίσω από κάθε παιδί κρύβεται και μια ιστορία.

Δεκάδες είναι τα παιδιά, τα οποία αφού περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους στους χώρους των μαιευτηρίων, θα οδηγηθούν στα Κέντρα Βρεφών. Ελάχιστα από αυτά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια ή στην καλύτερη περίπτωση, θα υιοθετηθούν. Μόλις το 15% θα επιστρέψει στους φυσικούς γονείς του. Στα Κέντρα Βρεφών, κάθε παιδί προσμένει να γίνει μέλος μιας οικογένειας. Η ερώτηση των παιδιών προς τους επισκέπτες είναι μία: «Είσαι ο μπαμπάς μου;» Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται για μια υιοθεσία, αλλά και οι προσδοκίες που έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να παραμένουν τελικά στα ιδρύματα.

Στην κάμερα της εκπομπής και τον Αντώνη Σρόιτερ, μιλούν για τη ζωή τους σε ίδρυμα ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, η τραγουδοποιός Μαρίζα Κωχ και ο ράπερ τραγουδιστής Στέλιος Μανταμαδιώτης, γνωστός με το όνομα Restelio.

«Μια κληρονομιά» για την ΕΤ3

Posted: 29 Jan 2013 08:44 AM PST

«Μια κληρονομιά» για την ΕΤ3

«Μια κληρονομιά» είναι ο τίτλος της νέας σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα.

 

Το 1996-98 με τη συνεργασία του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς (ΙΑΠΕ) η ΕΤ3 κατέγραψε τις αφηγήσεις δεκάδων προσφύγων, που μικρά παιδιά το 1922-25 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους στην Ανατολική Θράκη, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μικρά Ασία.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Ταραγμένα χρόνια» σε σενάριο Φανής Τουπαλγίκη και σκηνοθεσία Κυριακής Μάλαμα παραγωγής '96-'97 αποτέλεσε την πρώτη απόπειρα πραγμάτευσης αυτού του αρχειακού υλικού για την δημιουργία τηλεοπτικού προϊόντος. Η σειρά με τη χρήση δραματοποιημένων σκηνών, αρχειακού, κινηματογραφικού και φωτογραφικού υλικού, περιγραφικών και συμβολικών πλάνων ζωντάνεψε τις ψηφίδες μιας εποχής παιδικής αθωότητας που τη σάρωσαν οι πόλεμοι και οι ξεριζωμοί. Εκτός από την οθόνη της ΕΤ3 η ταινία-σύνοψη της σειράς με τον τίτλο «Ταραγμένα χρόνια» προβλήθηκε στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2008 και το επεισόδιο «Ανταλλάξιμοι» στο αφιέρωμα στο έργο της Κυριακής Μάλαμα που έκανε το 13ο Φεστιβάλ το 2011.

Η νέα σειρά «Μια κληρονομιά», εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ3, αποτελεί μια νέα απόπειρα και με διαφορετική μεθοδολογία πραγμάτευσης μέρους του εν λόγω αρχειακού υλικού, το οποίο μάλιστα είχε σοβαρά προβλήματα φθοράς και αποκαταστάθηκε μετά από επίπονες και χρονοβόρες προσπάθειες του εργαστηρίου της ΕΤ3.

Η Φανή Τουπαλγίκη έγραψε τα σενάρια το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2008, προσπαθώντας να αφουγκραστεί τις αφηγήσεις των παππούδων και γιαγιάδων και να φανταστεί τον κόσμο τους έχοντας ως σημείο αναφοράς το παρόν. Το παρόν εγγράφεται στο σώμα των ταινιών με την εισβολή στη σκηνή θεατών που τους ενσαρκώνουν ηθοποιοί, απηχώντας σκέψεις και συναισθήματα των κατά συνθήκη θεατών και παρακολουθώντας τους αφηγητές στην οθόνη προσπαθούν να εισχωρήσουν στον κόσμο τους. Οι ιστορίες που αφηγούνται οι πρόγονοι, οι επισημάνσεις και τα σχόλια που κάνουν – θραύσματα μιας καταστροφής- αποτελούν πολύτιμες παρακαταθήκες για το δικό μας προβληματισμό στο σύγχρονο κόσμο τόσο για το παρελθόν, 90 χρόνια μετά, όσο και για το παρόν και το μέλλον.

Η σκηνοθέτρια Κυριακή Μάλαμα με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο, με ευαισθησία και αφοπλιστική λιτότητα που καθηλώνει, ζωντάνεψε τα 10 σενάρια σε ταινίες με τη συμμετοχή πολύ καλών ηθοποιών. Συμμετείχαν η Έφη Δρόσου (Νερά της Λήθης), ο Γιάννης Ηλιόπουλος (Πιστεύω εις έναν Θεόν), ο Ακύλλας Καραζήσης (Με την ψυχή στο στόμα), η Όλια Λαζαρίδου (Η μάνα μου), η Αγγελική Λεμονή (Του καιρού γυρίσματα), ο Αλέξανδρος Λογοθέτης (Ψίχουλα Ιστορίας), ο Πέτρος Μάλαμας (Αδερφέ μου που είσαι), η Έλενα Μαυρίδου (Αδερφέ μου που είσαι), ο Φάνης Μουρατίδης (Ξένη χώρα) η Μάνια Παπαδημητρίου (Κομμάτια και θρύψαλα), η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κομμάτια και θρύψαλλα) και η Μαρία Σκουλά (Μας πήρε ο αέρας και μας σήκωσε).

Η επεξεργασία του οπτικοακουστικού αρχείου και το μοντάζ επιμελήθηκε η Σόνια Μπρέλλου. Η διεύθυνση φωτογραφίας και η εικονοληψία είναι του Γιάννη Παρίση, ενώ στο steadicam συμμετείχε ο Κώστας Σταματίου. Η επιμέλεια του ήχου είναι του Δημήτρη Κούφτα, ενώ συνεργάστηκαν και οι Τάσος Χιδίρογλου και Νίκος Αποστολόπουλος. Πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Πέτρος Μάλαμας. Για τα ρούχα και τα σκηνικά φρόντισε η Ιωάννα Μάμαλη και σε μια ταινία ο Νίκος Καλαϊτζίδης. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε η Ειρήνη Μακιού. Η διεύθυνση παραγωγής είναι της Φανής Τουπαλγίκη και του Θεόδωρου Τσέπου.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκαν το Δεκέμβριο του 2012.

Θάνος Μικρούτσικος: Παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Posted: 29 Jan 2013 08:39 AM PST

Θάνος Μικρούτσικος: Παρουσιάζει το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου.

  Είναι το επεισόδιο της σειράς «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης», που παρουσιάζει ο Θάνος Μικρούτσικος και θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Θαυμάζω απεριόριστα την ποίησή του, τη στάση του και το ήθος του. Απ' όλους τους σπουδαίους ανθρώπους της τέχνης που γνώρισα, Δάσκαλό μου θεωρώ τον Γιάννη Ρίτσο», λέει ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος, αφηγητής του ντοκιμαντέρ για τον ποιητή της Ρωμιοσύνης.

Η ζωή του Γιάννη Ρίτσου είναι σαν ένα μεγάλο μυθιστόρημα, μια μεγάλη περιπέτεια, που περικλείει ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ουαιώνα. Παράλληλα, περιέχει όλη την περιπέτεια της ελληνικής Αριστεράς, τα μεγάλα οράματα και τη διάψευσή τους. Η βιωματική σχέση του ποιητή με την ιστορία καθόρισε το έργο του.

Γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1909 στη Μονεμβασιά. Είναι το τελευταίο παιδί μιας εύπορης οικογένειας. Η οικογένειά του σύντομα θα καταρρεύσει οικονομικά και θα βυθιστεί στο πένθος. Η μητέρα και ο μεγάλος αδελφός πεθαίνουν από φυματίωση. Το πατρικό σπίτι γίνεται το «νεκρό σπίτι» της ποίησής του.

Το 1926 προσβάλλεται και ο ίδιος από φυματίωση. Στο σανατόριο «Σωτηρία» θα γνωρίσει πολλούς κομμουνιστές που θα τον μυήσουν στο μαρξισμό.

«Απ' την πληγή μου κοίταξα του κόσμου την πληγή», γράφει ο ποιητής.

Τον Μάιο του 1936, η αιματηρή καταστολή της διαδήλωσης των απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη του εμπνέει τον «Επιτάφιο».

Είναι παρών σε όλες τις μεγάλες μάχες της γενιάς του. Ποτέ δεν υπήρξε αποστασιοποιημένος παρατηρητής. Στην Κατοχή συμμετέχει στο ΕΑΜ και στη διάρκεια του Εμφυλίου συλλαμβάνεται και εξορίζεται.

Η διαδρομή είναι Λήμνος, Μακρόνησος, Αϊ – Στράτης. Σ' όλες τις εξορίες καταφυγή του είναι, εκτός από την ποίηση, η ζωγραφική. Αποφυλακίζεται το 1952.

Η Σάμος, τόπος καταγωγής της γυναίκας του, θα γίνει η δεύτερη πατρίδα του και πηγή έμπνευσης πολλών έργων του.

Όταν το 1956 εκδίδεται η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» ο Γάλλος ποιητής Λουί Αραγκόν γράφει :

«Στην αρχή δεν το ήξερα πως ήταν ο πιο μεγάλος από τους ζώντες ποιητές της εποχής μας, ορκίζομαι πως δεν το ήξερα. Το έμαθα σταδιακά από το ένα ποίημα στο άλλο»...

Πολλά χρόνια αργότερα το 1977 ο Λουί Αραγκόν θα τον συνοδεύσει στην τελετή απονομής του βραβείου Λένιν.

Η πολιτική του στράτευση -μέχρι το τέλος της ζωής του θα παραμείνει πιστό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος- αλλά και η γνωριμία του με το ευρύ κοινό μέσω της μελοποιημένης ποίησης, («Επιτάφιος»,«Ρωμιοσύνη», «Καπνισμένο Τσουκάλι») οδήγησαν συχνά σε μια μονοδιάστατη πρόσληψη του έργου του. Οι στίχοι του, έγιναν συνθήματα σε αγωνιστικές συγκεντρώσεις. Φωτίστηκε έτσι, το βαθύ επαναστατικό του πνεύμα αλλά έμειναν στο σκοτάδι μεγάλοι θησαυροί. Για πολλά χρόνια ήταν σπάνιες οι αναφορές στα μεγάλα του ποιήματα όπως η «Σονάτα του Σεληνόφωτος» ή στους θεατρικούς μονολόγους της «Τέταρτης διάστασης».

Σήμερα, 20 και πλέον χρόνια μετά το θάνατό του, οι εκατοντάδες μεταφράσεις του έργου του σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως επίσης τα δεκάδες ανεβάσματα των μεγάλων του ποιητικών μονολόγων στο θέατρο μαρτυρούν ότι ο Ρίτσος είναι μια από τις μεγάλες ποιητικές φωνές για την παγκόσμια ποίηση στον 20οαιώνα.

Για το έργο του Γιάννη Ρίτσου και τη γνωριμία μαζί του μιλούν: η ποιήτρια Καίτη Δρόσου, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, οι πανεπιστημιακοί και συγγραφείς Γιώργης Γιατρομανωλάκης και Σόνια Ιλίνσκαγια, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μαυρίκιος και η κόρη του Έρη Ρίτσου.

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Ευθέως»;

Posted: 29 Jan 2013 08:35 AM PST

Τι θα δούμε στην εκπομπή «Ευθέως»;

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει καλεσμένο τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά και μιλάνε «Ευθέως».

 

Η εκπομπή θα προβληθεί αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 00.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η πολιτική, τα σκάνδαλα και η βίαιη αλλαγή του επιπέδου ζωής των Ελλήνων είναι στο επίκεντρο της συζήτησης του καθηγητή φιλοσοφίας με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Ποια είναι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα; Πόσο έχει επηρεάσει την κοινωνία η έξαρση της βίας;

Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα κληθεί να δώσει απαντήσει ο κ. Χρήστος Γιανναράς.

Ακόμη, εξηγεί γιατί υποστηρίζει ότι πρέπει να αλλάξει όλο το πολιτικό προσωπικό και πού βρίσκονται οι ρίζες της αναταραχής και των επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

DWTS: Τι θα δούμε στο 12ο live του show;

Posted: 29 Jan 2013 08:27 AM PST

DWTS: Τι θα δούμε στο 12ο live του show;

Μοναδικές εκπλήξεις, αγαπημένη μουσική, δημοφιλείς guests και φυσικά πολύ χορό, φέρνει για τους τηλεθεατές το 12ο Live ή αλλιώς ο προημιτελικός του DANCING WITH THE STARS III την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

 

Στην πρώτη τους εμφάνιση οι διαγωνιζόμενοι χορεύουν DISCO, κάτω από τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών. Στη δεύτερη όμως, συναγωνίζονται στο DANCING TRIO! Αυτό σημαίνει πως τη χορογραφία θα αποτελούν 3 άτομα! Έτσι θα παρακολουθήσετε τον Νίκο Αναδιώτη μαζί με την Αναστασία και Νάντια Μπουλέ, τη Λάουρα Νάργες μαζί με τον Γιάννη και τον Κώστα Μαρτάκη- που θα τραγουδήσει και το νέο του hit-, τον Ηλία Βρεττό μαζί με την Κλώντια - Άννα και την Ευγενία Μανωλίδου, τη Ντορέττα Παπαδημητρίου μαζί με τον Παύλο και τη Ματθίλδη Μαγγίρα!

Οι εκπλήξεις όμως συνεχίζονται. Αγαπημένοι guests από προηγούμενα DANCING WITH THE STARS και από το DANCING ON ICE, θα λάμψουν στη σκηνή του show την Κυριακή το βράδυ. Η Αγγελική Ηλιάδη θα χορέψει το νέο της τραγούδι, η Νατάσα Καλογρίδη θα ξαναδοκιμάσει τις χορευτικές της ικανότητες και η Χριστίνα Παππά θα αποδείξει πως μπορεί να χορέψει το ίδιο καλά στο παρκέ όσο και στον πάγο!

Μοναδικά happenings που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται στο show, λαμπεροί guests και εντυπωσιακές χορογραφίες, σας δίνουν ραντεβού την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 21:00, στον πιο super προημιτελικό που είδατε ποτέ!

DWTS: Αυτό που βλέπετε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείτε την Κυριακή

Posted: 29 Jan 2013 08:04 AM PST

DWTS: Αυτό που βλέπετε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείτε την Κυριακή

Την Κυριακή αρκετοί επώνυμοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στο «Dancing with the stars» και θ' αποδείξουν ότι έχουν ταλέντο και στον χορό.

Μάλιστα, όλη την εβδομάδα κάνουν εντατικές πρόβες έτσι ώστε να είναι έτοιμη για το live της Κυριακής. Στην φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι άλλη από την Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία θα χορέψει με την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η Ματθίλδη απλά με φόρμες και αμακιγιάριστη προσπαθεί να μάθει την χορογραφία της. Βέβαια, δεν έχουμε συνηθίσει να την βλέπουμε έτσι, αφού προσέχει πάντα την εμφάνισή της όταν βγαίνει έξω. Ωστόσο, η Ντορέττα Παπαδημητρίου τράβηξε την συγκεκριμένη φωτογραφία και την ανέβασε στο twitter της και από αυτό καταλαβαίνουμε ότι η Ματθίλδη δεν έχει… κόμπλεξ!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές