Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Πιο βαριά παίρνουν τον τσακωμό οι γυναίκες

Posted: 06 Nov 2012 03:35 PM PST


 Πιο "βαριά" παίρνουν οι γυναίκες έναν καυγά που έχουν με το σύντροφό τους παρά οι άνδρες...


όπως και ότι οι τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για τους περισσότερους τσακωμούς σύμφωνα με έρευνα Ισπανών επιστημόνων!





Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν Τα Νέα, η έρευνα έδειξα πως οι γυναίκες ταράζονται περισσότερο από ένα τσακωμό με το σύντροφο ενώ οι άντρες είναι η αιτία των περισσότερων καυγάδων μεταξύ των ζευγαριών καθώς είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν «ισχυρά υπονομευτικά συναισθήματα» (περιφρόνηση/οργή)



Η μελέτη που αναρτήθηκε αρχικά στο Psychosocial Intervention έγινε από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδα, στηνΙσπανία, στην οποία συμμετείχαν 142 εθελοντές – 75 γυναίκες και 67 άντρες.



Στόχος της μελέτης ήταν να αναλυθεί το είδος των διαπροσωπικών συναισθημάτων που αναπτύσσουν άνδρες και γυναίκες όταν έρχονται αντιμέτωποι με διάφορους καυγάδες με τον/την σύντροφό τους.



Οι εθελοντές εκτέθηκαν σε πέντε διαφορετικές συνθήκες, που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν καυγά ανάμεσα στο ζευγάρι.



Στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος πρόσβαλλε τον άλλο ή του φερόταν με ασέβεια, οι γυναίκες ένιωθαν δυστυχισμένες, ενώ στις περιπτώσεις όπου ο ένας σύντροφος γινόταν επιθετικός προς τον άλλο στη διάρκεια του καυγά, οι γυναίκες ένιωθαν μεγαλύτερη απογοήτευση απ' ό,τι οι άντρες.



Σε ένα άλλο σενάριο, στο οποίο ο ένας σύντροφος διαστρέβλωνε την πραγματικότητα προκειμένου να «βγει από πάνω», οι γυναίκες ένιωθαν θλίψη, ενώ οι άντρες μετά βίας ένιωθαν ντροπή.



Στη διάρκεια των καυγάδων, οι άντρες δήλωσαν πως ένιωθαν πιο κυριαρχικά ή ισχυρά συναισθήματα, όπως οργή, θυμό ή περιφρόνηση, ενώ οι γυναίκες ένιωθαν πιο υποτακτικά συναισθήματα, όπως ενοχές, θλίψη ή φόβο.



Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης πως τα συναισθήματα των γυναικών είναι πιο έντονα.



Από πού μπορεί να πηγάζουν οι διαφορές αυτές; «Μάλλον από το κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο στο οποίο ανατρεφόμαστε και στους ρόλους που προαιώνια μαθαίνουμε ότι πρέπει να υπηρετούμε, αναλόγως με το φύλο», απαντούν οι ερευνητές.



in2life.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι fail εικόνες της ημέρας...

Posted: 06 Nov 2012 03:24 PM PST



Διάφορες fail εικόνες από όλο τον κόσμο...










http://www.kamikaze.gr/2012/11/fail.html
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Οι μεγαλύτερες παγίδες ξενερώματος στο σεξ!

Posted: 06 Nov 2012 03:15 PM PST



Ενημερώσου και απόφυγε τις παγίδες που σου χαλάνε την απόλαυση...


Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει: δεν έχει σημασία αν είναι η μαμά σου (του), κάποιος συνάδελφος, ακόμα και το ταξιδιωτικό γραφείο που θέλει να σου κάνει δώρο εκδρομή στις Σεϊχέλες, το κουδούνισμα του κινητού ή του σταθερού τηλεφώνου, μπορεί να στείλει περίπατο τον οργασμό.




Ειδικά στην περίπτωση που ο καλός σου είναι και λαικός τύπος, δεν υπάρχει χειρότερο ξενερωμα από το να θες να κορυφώσεις και την καυτή αυτή στιγμή να κουδουνίζει το κινητό του υπό το άσμα "Μια μολυβιά που σβήνει"!



Ο μπέμπης ελάλησε: εσύ θέλεις τον άντρα σκληρό στο κρεβάτι, κι εκείνος παρά τα μούσκουλα και την υπέρμετρη μαγκιά, σου βγαίνει Βούλης στο κρεβάτι. Κι εκεί ξεκινά να μιλά σαν μωρό 5 μηνών κι εσύ ξενερώνεις.



Μούγκα στη στρούγκα: εκεί που η σιωπή καλύπτει τα πάντα και ακόμα και ο παραμικρός θόρυβος από τα κορμιά σας που ενώνονται ακούγεται σαχλός, αστείος και περίεργος, το στρες μπαίνει στο παιχνίδι και ο οργασμός πάει περίπατο.



Η μουσική επένδυση της συμφοράς: σε πηγαίνει με πόθο και πάθος στο διαμέρισμά του, σου βάζει ποτάκι και ξεκινάει τα φιλάκια και λίγο πριν μπούμε στα βαθιά νερά,



Το τετράποδο λύθηκε: το αγαπημένο σας ζωάκι μπορεί να το αγαπάτε αλλά εκεί που εσείς κάνετε γλύκες και αυτό μπαίνει ακάλεστο στο κρεβάτι, δεν είναι εύκολο να το διώξεις και να συνεχίσεις. Ακόμα κι αν το έχεις απέναντί σου να κοιτάζει με την γλωσσίτσα έξω,



Να παίζει η τιβί αθλητικά: η τηλεόραση, ειδικά στο υπνοδωμάτιο μόνο εμπόδια μπορεί να φέρει στον οργασμό σου. Εκτός από την περίπτωση που έχετε βάλει μια ταινία πορνό να παίζει για την δικής σας ηδονή, όλα τα υπόλοιπα τηλεοπτικά προγράμματα μπορούν να πλήξουν την ερωτική σας ζωή. Ειδικά εκεί που ξεκινάτε να το κάνετε στο ημίχρονο του αγώνα και σε έχει με την ψυχή στο στόμα μήπως ξεκινήσει το παιχνίδι και χάσει το γκολ, ε πως να σκοράρεις κι εσύ;



Επικίνδυνα αέρια απελευθερώθηκαν: είτε ξέφυγαν από εσένα, είτε από εκείνον, τα αέρια με δυσάρεστη οσμή και για τους δύο την ώρα ακριβώς της σεξουαλικής πράξης, δυσχεραίνουν την διατήρηση ερωτικού κλίματος,. Αν εκείνος ξεπεράσει το σοκ και συνεχίσει απόκρημνος μπράβο του. Αν εσύ δεν τα καταφέρεις, κανείς δεν θα σε κατηγορήσει. Αν δεν θέλεις να θίξεις το θέμα, μπορείς να το κάνεις αλλά πρόσεξε μήπως η ανοχή στο θέμα, φέρει επαναλήψεις.



Χάρισε μου το ονοματάκι σου: είπαμε πως ο παπάς σε βάπτισε Δήμητρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ψύλλοι στα αυτιά σου θα μπουν λοιπόν, τη στιγμή που εκείνος σε αποκαλέσει την ώρα την κορύφωσης, κάπως αλλιώς. Και καλά να σε πει Τζούλια, θα πάει το μυαλό σου στην εθνική πορνοστάρ. Αν όμως σε αποκαλέσει με το όνομα της πρώην, κάτω από ποια πέτρα να κρυφτείς dear;



Η στάση άλλαξε απροειδοποίητα:έχεις βρει το ρυθμό σου, είσαι στην στάση που σε ικανοποιεί, δείχνεις πως το γλεντάς κι όμως εκείνος πιστεύει πως δεν σου αρέσει το όλο θέμα κι αλλάζει ξάφνου στάση και ρυθμό. Γιατί, μα γιατί;



clickatlife.gr


ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δείτε τι κάνει το photoshop!

Posted: 06 Nov 2012 03:00 PM PST

 Αν πιστεύετε ότι το Photoshop μπορεί μόνο να αφαιρέσει την κυτταρίτιδα από τις επώνυμες πρέπει να δείτε αυτές τις φωτογραφίες...



Ο Michael O χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία του photoshop αλλά και το 3D δημιουργεί αυτό το εκπληκτικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



Δείτε τις φωτογραφίες.













kokoria.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Δείτε πως είναι σήμερα η Τζούλι Μασίνο! Εκπληκτική αλλαγή!

Posted: 06 Nov 2012 02:52 PM PST




 Τρομάξαμε να τη γνωρίσουμε!



Εδώ και καιρό, η Τζούλι Μασίνο αποφάσισε να κάνει στροφή στη ζωή της και μέσα σε αυτή την απόφασή της είχε συμπεριλάβει και την εξωτερική της εμφάνιση..

Εκτός του ότι αδυνάτισε πάρα πολύ, η αγαπημένη δασκάλα φωνητικής των γνωστών τραγουδιστών της χώρας μας έχει κάνει αλλαγή και στο λουκ της.

Της πάει πολύ!


http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_8982.html
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αυτός είναι ο πιο σέξι άνδρας της χρονιάς!

Posted: 06 Nov 2012 02:46 PM PST


Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα ο φετινός νικητής αλλά φαίνεται πως...





ο Channing Tatum έχει το προβάδισμα ανάμεσα σε όλους τους συνυποψηφίους του. Άλλωστε έχει και όλα τα προσόντα! Νέος, ταλαντούχος και αναμφισβήτητα σέξι...



Κάπως έτσι προκύπτει και η πρωτιά στον διαγωνισμό που κάνει το περιοδικό People. Βέβαια, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου αλλά οι διαρροές πάντα υπάρχουν!







Αν ισχύουν λοιπόν όσα λέγονται, ο 32χρονος γόης θα πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο νικητή που δεν είναι άλλος από τον Bradley Cooper.



info.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Πίνεις για να ξεχάσεις; Ξέχνα το...

Posted: 06 Nov 2012 02:37 PM PST


 Ιδιαίτερα ευεργετικό στη διαδικασία της μνήμης και τις γνωσιακές λειτουργίες φέρεται πως είναι το αλκοόλ...





παρότι μέχρι σήμερα ήταν παραδεδεγμένο και ακολουθούνταν το «πίνω για να ξεχάσω».



H μελέτη έγινε από ειδικούς του Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν και κατέδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στη λειτουργία της μνήμης.



Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η μέθη λειτουργεί με τέτοιο τρόπο σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου ώστε, μας κάνει τελικά να θυμόμαστε γεγονότα πιο καθαρά.



«Το αλκοόλ μειώνει την ικανότητά μας να θυμόμαστε μία μικρή πληροφορία όπως ένα όνομα, που παρκάραμε το αυτοκίνητό μας. Εντούτοις, το υποσυνείδητο μπορεί να μαθαίνει και να θυμάται όπως και η μνήμη και ειδικά όσες πληροφορίες έχουν σχέση με συναισθήματα καταγράφονται και ανακαλούνται όταν πίνουμε», διευκρινίζει νευροβιολόγος Hitoshi Morikawa.



Ο ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το αλκοόλ ενισχύει τη συνοπτική πλαστικότητα στη βασική περιοχή του εγκεφάλου. Με απλά λόγια όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ ή ναρκωτικά, το υποσυνείδητο δεν ασχολείται μόνο με την ίδια την κατανάλωση αλλά μας κάνει και πιο δεκτικούς στη διαμόρφωση μνήμης και συνηθειών.



Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, ο εγκέφαλός μας αλλάζει διαρκώς. Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου για αλλαγή ονομάζεται πλαστικότητα (οι νευρώνες μεταβάλλουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν μεταξύ τους), όπως ένα αντικείμενο από πλαστελίνη, που τα επιμέρους τμήματά του μπορούν διαρκώς να επανασχηματίζονται.



vita.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τα πιο αποτυχημένα τατουάζ για... «σπασικλάκια» (pics)

Posted: 06 Nov 2012 02:28 PM PST







Θα τολμούσατε να κάνετε ένα από αυτά; Δείτε τις εικόνες και τα συμπεράσματα δικά σας...











































kamikaze
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ερωτας και facebook στην Ελλάδα!

Posted: 06 Nov 2012 02:18 PM PST


 Το φλερτ με αγνώστους αρέσει σ' έναν στους τέσσερις χρήστες του Facebook...





ένας στους πέντε δεν διστάζει να βγει ραντεβού με άτομα που γνώρισε μέσω αυτού του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης,ένας στους δέκα είχε κάπου είδους σεξουαλική εμπειρία με αγνώστους από το Facebook, ενώ ένα ποσοστό 12,1% εμφανίζει εξάρτηση απ' αυτό το κοινωνικό δίκτυο.



Αυτά είναι μερικά μόνο από τα συμπεράσματα μεγάλης έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, μεταξύ των χρηστών του Facebook.



Ποιοι είναι οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα.



Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι περισσότερες είναι οι γυναίκες, άτομα που ζουν κυρίως σε αστικές περιοχές και άτομα που είτε είναι έγγαμα, είτε έχουν κάποια σχέση.



Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι:



ως προς το φύλο,



το 74,8% του δείγματος ήταν γυναίκες



το 25,2% άντρες,





η περιοχή διαμονής ήταν



αστική στο 79,7% του δείγματος,



ημιαστική στο 14,9%



αγροτική στο 5,4%





ως προς την προσωπική τους ζωή



το 45,4% ήταν σε σχέση,



το 41,3% δεν είχε σχέση,



το 11,2% ήταν έγγαμοι



το 2,1% ήταν διαζευγμένοι.





Πώς χρησιμοποιούν το facebook για να φλερτάρουν, οι έλληνες χρήστες του



Αναφορικά με το φλερτ με αγνώστους από το Facebook, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι





στο 24,3% του δείγματος αρέσει να φλερτάρει με αγνώστους,



το 20,1% έχει βγει ραντεβού με αγνώστους



το 10,6% είχε κάποιου είδους σεξουαλική εμπειρία με αγνώστους από το Facebook.



Ένα ποσοστό 66,1% δεν ανέγραψε στο προφίλ του τη κατάσταση της σχέσης του, ενώ ένα ποσοστό 33,9% προσδιορίζει αν είναι σε σχέση ή όχι. Στην κατάσταση σχέσης, ένα ποσοστό 28,3% έγραψε ότι βρίσκεται σε σχέση, ένα 17,2% ότι είναι παντρεμένος/η ,το 17,2% ότι είναι ελεύθερος/η και το 5,6% δεν προσδιόρισε.



Το 50,1% δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει το Facebook ως μέσο απόδρασης από δυσφορική διάθεση (π.χ. θλίψη, στρες, ενοχή, αίσθηση ότι είναι αβοήθητος).



Το 55,09% δήλωσε ότι μένει συνδεδεμένο ενεργά με το Facebook για περισσότερο χρόνο απ΄ όσο υπολόγιζε. Το 22,99% έχει ανταλλάξει τηλέφωνα με άγνωστους/στες στο Facebook, ενώ το 11,1% έχει προσθέσει στο προφίλ του εφαρμογές για φλερτ.



tsantiri.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Tο σπουργιτάκι!

Posted: 06 Nov 2012 02:12 PM PST


 Μια μέρα προχωρούσε ο μπαμπάς με τον γιο του στο δρόμο και ξαφνικά...





βλέπει ο μικρός ένα σπουργιτάκι χάμω με τα ποδαράκια του ψηλά.



Ρωτάει τον μπαμπά του:



- Tι έπαθε το σπουργιτάκι;



- Πέθανε, του λέει ο μπαμπάς.



- Και γιατί έχει....



τα ποδαράκια του προς τον ουρανό;



- Έτσι θα έρθει ο Χριστούλης και θα το πιάσει πιο εύκολα να το ανεβάσει στον παράδεισο, λέει ο μπαμπάς του.



- Την άλλη μέρα παίρνει ο μικρός τηλέφωνο στο γραφείο τον πατέρα του και μες το κλάμα του λέει:



- H μαμά πήγε να πεθάνει σήμερα. Τι έγινε παιδί μου; του λέει ο μπαμπάς!



- Ήταν ξαπλωμένη με τα πόδια ψηλά και φώναζε:



- "Χριστέ μου έρχομαι", μα ευτυχώς που έπεσε από πάνω της, ο γαλατάς που

ήταν εκεί και την κράτησε, αλλιώς θα είχε φύγει κι όλας.



i-diadromi.com







ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Τι λένε τα ζώδια σήμερα Τετάρτη 7/11;

Posted: 06 Nov 2012 02:04 PM PST







Τα Ζώδια Σήμερα 7 Νοέμβριου 2012






Κριός


21/3-20/4


Θέλεις να κάνεις πάρα πολλές αλλαγές, αγαπητέ Κριέ. Σήμερα όμως, που ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη, δεν θα πρέπει να κάνεις βιαστικά βήματα, γιατί μπορεί να γίνουν λάθη, που μετά δεν θα μπορείς να διορθώσεις. Από την άλλη, σήμερα θα νιώσεις καλύτερα και θα αναθεωρήσεις κάποια θέματα, που αφορούν εσένα και το στενό σου περιβάλλον. Επιβάλλεται να κάνεις συζητήσεις με δικά σου άτομα, για να λύσεις προβλήματα του παρελθόντος.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στη σχέση σου, αν είσαι Κριός, θα περάσεις πολύ καλά με τον άνθρωπό σου και μπορείς να συζητήσεις μαζί του ό,τι σε προβληματίζει. Είναι σίγουρο ότι μετά θα έχεις καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Εσύ που κυνηγάς την ευτυχία στο πρόσωπο ενός συναδέλφου σου, να ξέρεις ότι οι οιωνοί είναι θετικοί για να τον πλησιάσεις και να του εκφράσεις τον έρωτα σου. Η ανταπόκριση του θα σε χαροποιήσει..

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, φίλε Κριέ, πολλά πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους και αρχίζεις να σχεδιάζεις τα επόμενά σου βήματα. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να έχουν ισορροπία. Μπορείς σήμερα να τακτοποιήσεις θέματα νόμου που σε προβληματίζουν, αρκεί να έχεις σκεφτεί από πριν τους τρόπους, που θα αντιμετωπίσεις πιθανές δυσκολίες.






Ταύρος


21/4-20/5


Σε πολλές καταστάσεις που μέχρι τώρα δεν έδινες λύσεις, αγαπητέ Ταύρε, γιατί σε δέσμευε η συναισθηματικότητά σου, θα αποφασίσεις επιτέλους να κάνεις πάρα πολλά ξεκαθαρίσματα. Πρέπει να δεις μερικά πράγματα με ηρεμία και να κινηθείς ανάλογα. Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Αυτή η Τετάρτη προσφέρεται για επαφές με πολύ δικά σου πρόσωπα, για ανταλλαγές απόψεων και εκτόνωση της ψυχολογίας σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στη σχέση σου σήμερα μπορείς να περάσεις υπέροχα, φίλε Ταύρε, αρκεί να αφήσεις όλα σου τα προβλήματα έξω από αυτήν και να αφεθείς στα χέρια του συντρόφου σου, που είναι έτοιμος να σε καλοδεχτεί. Κι αν ζεις ακόμη στην μοναξιά, μην διστάσεις να αποδεχτείς προτάσεις για βραδινές εξόδους από άτομα που ανήκουν στο επαγγελματικό σου περιβάλλον. Τουλάχιστον θα έχετε πολλά θέματα προς συζήτηση και θα περάσεις όμορφα το βράδυ σου.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Ταύρος, οι βάσεις που έχεις βάλει στη δουλειά σου είναι πολύ καλές. Σήμερα φρόντισε να στρώσεις κατάλληλα το πεδίο, ώστε να μπορέσεις να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου και να τελειώσεις μια και καλή με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Στα οικονομικά σου, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις πολλά ζητήματα που σε απασχολούν, ειδικότερα όσα σχετίζονται με γραφειοκρατικά ή νομικά θέματα.





Δίδυμοι
21/5-21/6

Η μέρα σου θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, φίλε Δίδυμε. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή όμως, να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη, πρέπει να βάλεις τις προτεραιότητές σου για το τι θέλεις να τελειώνεις πρώτα, ώστε να μην αγχωθείς. Οι δυνατότητές σου είναι πολλές και θα έχεις την τύχη με το μέρος σου, για να τα καταφέρεις. Οι κοινωνικές επαφές επίσης ευνοούνται και κάποιες από αυτές θα σε βοηθήσουν αρκετά, με κάποιες προτάσεις που θα σου κάνουν.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα προσωπικά σου, αν είσαι Δίδυμος, θα μπορέσεις να βελτιώσεις όποια κατάσταση μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση σου και συντηρεί το άσχημο κλίμα ανάμεσα σε εσένα και το σύντροφό σου. Εσύ που διανύεις ερωτικές μοναξιές, μην κάθεσαι καθόλου μέσα στο σπίτι και βγες έξω, να γνωρίσεις το άλλο σου μισό. Η τύχη είναι με το μέρος σου!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Η δουλειά σου, αγαπητέ Δίδυμε, θα έχει μεγάλο φόρτο, με κάποια απρόσμενα θέματα που θα προκύψουν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσεις την ψυχραιμία σου και, αν δεις ότι δεν προλαβαίνεις, ζήτα από τα άτομα που εμπιστεύεσαι να σε βοηθήσουν. Στα οικονομικά σου, φρόντισε να περιορίσεις τον παρορμητισμό σου, γιατί θα παρασυρθείς σε άσκοπα έξοδα και μετά θα αγχώνεσαι.





Καρκίνος
22/6-22/7

Ο καινούργιος τρόπος σκέψης που έχεις υιοθετήσει, αγαπητέ Καρκίνε, σε οδηγεί σήμερα σε μια περίοδο ανανέωσης και αναθεώρησης όλων των καταστάσεων στη ζωή σου, παρ' όλο του ότι ο πλανήτης της επικοινωνίας Ερμής ξεκινά την ανάδρομη κίνηση του στο ζώδιο του Τοξότη και προκαλεί καθυστερήσεις. Θα καταφέρεις να απαλλαγείς μια και καλή από ανθρώπους που σου δημιουργούν εμπόδια και χαλάνε την ψυχολογία σου και θα τακτοποιήσεις μισοτελειωμένα ζητήματα, που μέχρι τώρα απέφευγες να αντιμετωπίσεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στην προσωπική σου ζωή, αν είσαι Καρκίνος, θα κάνεις κάποιες συζητήσεις με τον άνθρωπό σου και ίσως διαπιστώσεις πως μερικά πράγματα δεν σου τα λέει ξεκάθαρα. Φρόντισε να μην φορτιστείς, αλλά με όμορφο τρόπο δώσε του να καταλάβει τι ζητάς και τι έχεις ανάγκη. Κι αν ακόμη περιμένεις να κάνει την εμφάνιση του το άλλο σου μισό, κάποια φλερτ που θα προκύψουν σήμερα, ίσως να υπόσχονται πολλά παραπάνω από αυτά που μπορούν να σου δώσουν. Έχε το νου σου!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στη δουλειά σου, φίλε Καρκίνε, μπορείς να κάνεις τις επαφές που θέλεις, αλλά σε κάποιες προτάσεις που θα σου κάνουν, καλό θα είναι να τις σκεφτείς πολύ καλά πριν απαντήσεις. Στα οικονομικά, απόφυγε να πάρεις σημαντικά ρίσκα και κινήσου ανάλογα, για να μπορέσεις να αυξήσεις τα έσοδά σου.






Λέων
23/7-23/8

Από σήμερα, αγαπητέ Λέων, κοίτα να καλύψεις κενά του παρελθόντος και να επεξεργαστείς στο μυαλό σου τις ιδανικότερες λύσεις στα ζητήματά σου. Χωρίς άγχος, χωρίς βιασύνη, απερίσπαστα και χωρίς να επηρεάζεσαι. Η ημέρα επίσης, με τον Ερμή να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στον Τοξότη, θα είναι καλή για ξεκαθαρίσματα, που αφορούν σε παρελθοντικές καταστάσεις. Απόφυγε τις τάσεις απομόνωσης που μπορεί να έχεις και συνεργάσου με τους οικείους σου, για να τονώσεις ευχάριστα την καθημερινότητά σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στην αισθηματική σου ζωή, αν είσαι Λέων, σε περιμένουν ευχάριστα μαντάτα, μιας και σήμερα ο σύντροφός σου θα σου ανακοινώσει τις αποφάσεις του, που αφορούν σε παρελθοντικές κουβέντες που είχατε κάνει και έχουν σχέση με το σπίτι σας. Αυτό θα σε ικανοποιήσει και θα διώξει τις ανασφάλειες σου. Κι αν ακόμη προσπαθείς να απαλλαγείς από την μοναξιά, μην το βάζεις κάτω αλλά προσπάθησε να διορθώσεις κάποια λάθη που κάνεις. Μόνο έτσι θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Σήμερα στη δουλειά σου θα μπορέσεις να διευθετήσεις σχέδια που έχεις βάλει από το παρελθόν, φίλε Λέων. Συνεργασίες και αλλαγές ευνοούνται, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως και εφόσον έχεις ήδη βάλει τις βάσεις για να ''ανθίσουν''. Αρχίζεις να ισορροπείς πολλές καταστάσεις στα οικονομικά σου και ίσως τώρα μπορέσεις να κάνεις και μία περιττή αγορά, που θα σε αναζωογονήσει.





Παρθένος
24/8-22/9

Σήμερα η επικοινωνία και οι συζητήσεις θα έχουν τον κυρίαρχο λόγο, αγαπητέ Παρθένε. Με τον κυβερνήτη σου Ερμή όμως να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του στο ζώδιο του Τοξότη, καλύτερα να αποφύγεις καινούργια ξεκινήματα, αν δεν έχεις τελειώσει ήδη με υπάρχοντα θέματα, που σε αφορούν. Έχεις αρκετούς προβληματισμούς σε σχέση με το μέλλον, αλλά και με εκκρεμή θέματα του παρελθόντος, που μέχρι τώρα σε κουράζουν και σε βάζουν σε σκέψεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στη σχέση σου, φίλε Παρθένε, δίνεις πάρα πολλά και οι βάσεις που έχεις βάλει είναι πολύ γερές. Για να την σταθεροποιήσεις ακόμα περισσότερο, καλό θα είναι να μην κλείνεσαι στον εαυτό σου και να εκδηλώνεις αυτά που νιώθεις στον άνθρωπο σου. Εσύ που είσαι μόνος, σταμάτα επιτέλους να ασχολείσαι με το παρελθόν και άνοιξε τα φτερά σου για να συναντήσεις νέους ανθρώπους και να ζήσεις νέες εμπειρίες.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αν είσαι Παρθένος, σήμερα θα δεχτείς τη βοήθεια των συνεργατών σου και τα σχέδια που έχεις για το μέλλον θα πάρουν εύκολα το δρόμο της υλοποίησης, χάρη στην βοήθεια τους. Τα οικονομικά σου θα βρίσκονται σε ισορροπία, αρκεί να κάνεις σωστό προγραμματισμό και να μην παρασύρεσαι σε περιττά έξοδα και αγορές.





Ζυγός
23/9-22/10

Οι ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν σήμερα θα είναι πολλές και ενδιαφέρουσες, αγαπητέ Ζυγέ. Λόγω της έναρξης όμως της ανάδρομης πορείας του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη, πρέπει να δεις τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις με σύνεση και προγραμματισμό και μετά να πάρεις αποφάσεις. Θα έχεις την ικανότητα να διακρίνεις ποια άτομα είναι αυτά που πραγματικά έχουν αγνές προθέσεις για σένα και ποια όχι, ώστε να τα απομακρύνεις από τη ζωή σου.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η ημέρα σου επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στην αισθηματική σου ζωή, αν είσαι Ζυγός, και ο σύντροφός σου θα σου εκφράσει τον έρωτά του με ξεκάθαρες κουβέντες και κινήσεις, γεγονός που θα σε κάνει να πετάξεις στον έβδομο ουρανό. Εσύ που ακόμη ψάχνεσαι, άνοιξε σήμερα τους ορίζοντές σου αλλά και τον κύκλο γνωριμιών σου, συναντώντας παλιούς φίλους και γνωστούς.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου μην μειώσεις τις προσπάθειες που κάνεις, φίλε Ζυγέ, μείνε πιστός στο πρόγραμμα που έχεις θέσει και είναι σίγουρο ότι θα φτάσεις πολύ γρήγορα στην επιτυχία που επιθυμείς. Τα οικονομικά σου δεν είναι στην καλύτερή τους κατάσταση. Φρόντισε να κινηθείς ανάλογα, για να μπορέσεις να αυξήσεις τα έσοδά σου και να τακτοποιήσεις τις οφειλές σου.






Σκορπιός
23/10-22/11

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, πρέπει να καταβάλεις πολλές προσπάθειες, για να μπορέσεις να φτάσεις στους στόχους που θέλεις. Η ημέρα θα είναι καλή για να ασχοληθείς με θέματα που αφορούν στα οικογενειακά σου και να προσέξεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και την υγεία σου. Πρέπει να προσέξεις και τη διατροφή σου, αν δεν θέλεις να έχεις προβλήματα στο μέλλον.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Θα κάνεις κάποιες συζητήσεις με το σύντροφό σου, για θέματα που αφορούν στη σχέση σας και την κοινή σας πορεία, φίλε Σκορπιέ. Προσπάθησε να μην εκνευριστείς, γιατί δεν θα μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. Εσένα που ακόμη κάνεις παρέα με την μοναξιά, σε περιμένει μία ευχάριστη είδηση από το άτομο που σε ενδιαφέρει ερωτικά. Το βράδυ σου προμηνύεται ιδιαίτερα ερωτικό..

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Σκορπιός, η δουλειά σου σήμερα θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα και οι αποδώσεις που θα έχεις, μπορούν να ξεπεράσουν προβληματικές καταστάσεις. Οι συνάδελφοι θα είναι στο πλευρό σου, για να σε βοηθήσουν σε πρακτικά ζητήματα. Στα οικονομικά σου, θα προκύψουν έξοδα που θα σε προβληματίσουν αρκετά, αλλά θα βρεις πηγές για να μπορέσεις να αυξήσεις τα έσοδά σου και να τα καλύψεις.





Τοξότης
23/11-21/12

Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, θα καταφέρεις σημαντικά βήματα σε παρελθοντικά θέματα, που καθυστερούσαν και δεν έβρισκαν λύσεις. Αν σε προβληματίζουν οικογενειακά ζητήματα, ευνοείσαι απόλυτα γιατί η ημέρα είναι κατάλληλη να τα διεκπεραιώσεις. Φρόντισε μόνο να μην εμπλακείς σε θέματα που είτε δεν είναι της δικής σου αρμοδιότητας, είτε σχετίζονται με ασαφή μελλοντικά σχέδια, γιατί θα βρεθείς αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Η Αφροδίτη σήμερα από το Ζυγό και ο Άρης από το ζώδιό σου, φίλε Τοξότη, θα σε κάνουν να εξωτερικευτείς περισσότερο και να δώσεις πολλά στο σύντροφό σου, ώστε να νιώσει πολύ καλύτερα και να σου το ανταποδώσει. Εσύ που ακόμη ψάχνεσαι, να περιμένεις να συμβούν κάποια ευχάριστα γεγονότα, που θα φέρουν την καινούργια γνωριμία που περίμενες.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Αν είσαι Τοξότης, στα θέματα της εργασίας τα πηγαίνεις πολύ καλά, αλλά έχεις έντονο το αίσθημα ότι θέλεις να προσφέρεις κι άλλα. Δεν υπάρχει λόγος να καταπιάνεσαι με υποθέσεις άλλων, μερίμνησε μόνο για τα δικά σου σχέδια. Στα οικονομικά, απόφυγε να πάρεις σημαντικά ρίσκα και να κάνεις οικονομικές συναλλαγές.





Αιγόκερως
22/12-19/1

Πολλά πράγματα αρχίζουν και μπαίνουν σε μια σειρά, αγαπητέ Αιγόκερε, γεγονός που σου προσφέρει απόλυτη ικανοποίηση αυτήν την Τετάρτη. Επειδή όμως υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσεις δυσκολίες στην επικοινωνία με τους γύρω σου και τα λόγια σου να μην γίνονται κατανοητά, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη, προσπάθησε να είσαι σαφής στις κουβέντες σου και μην προσπαθήσεις να μπερδέψεις τους συνομιλητές σου, γιατί στο τέλος εσύ θα είσαι ο ζημιωμένος.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στην αισθηματική σου ζωή, αν είσαι Αιγόκερως, θα πρέπει να επιδείξεις υπομονή και σύνεση και να μην πεις λόγια που μπορούν να οδηγήσουν το σύντροφό σου στα άκρα. Σταμάτα πια να ασχολείσαι με το παρελθόν και κοίτα μπροστά σου, για να φτιάξεις το μέλλον σου. Εσύ που κάνεις ακόμη παρέα με την μοναξιά, φρόντισε να βγεις έξω και να πλησιάσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει, με όμορφο και διακριτικό τρόπο. Η τύχη θα είναι με το μέρος σου!

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα θέματα της εργασίας θα τα καταφέρεις μια χαρά σήμερα, φίλε Αιγόκερε. Μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον, αλλά και να διευθετήσεις θέματα τα οποία έχουν σχέση με συνεργάτες σου. Στα οικονομικά σου δυστυχώς θα συνεχίσεις να ξοδεύεις αλόγιστα. Φρόντισε να βάλεις προγραμματισμό, γιατί ήδη έχεις βγει εκτός προϋπολογισμού.






Υδροχόος
20/1-19/2

Οι πολλές υποχρεώσεις της ημέρας θα σε αγχώσουν και θα σε αποσυντονίσουν, φίλε Υδροχόε. Προσπάθησε να έχεις πολύ συνετό προγραμματισμό σε ό,τι κάνεις και να κρατάς την ψυχραιμία σου σε κάποια θέματα που μπορεί να μην τελειώνουν ακόμη. Έτσι, θα μπορέσεις να τα φέρεις όλα εις πέρας με αποτελεσματικό τρόπο.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Υδροχόος, προσπάθησε να μην πιέζεις καταστάσεις στη σχέση σου και φρόντισε να εξηγήσεις στο σύντροφό σου τις δικές σου απόψεις. Θα δεις πως έτσι, όλα τα προβλήματα θα λυθούν. Η διαλλακτικότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σήμερα στις μεταξύ σας κουβέντες, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την ανάδρομη πορεία του Ερμή στο ζώδιο του Τοξότη, που θα μπλοκάρει τις επαφές σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου, μην περιμένετε τον έρωτα να έρθει να σας βρει, αλλά κάντε κινήσεις για να τον ανακαλύψετε εσείς.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Στα επαγγελματικά σου, αγαπητέ Υδροχόε, συνέχισε με τους ρυθμούς που έχεις και μην το βάζεις κάτω, με την πρώτη δυσκολία που θα σου παρουσιαστεί. Μην ξεχνάς την ανάδρομη πορεία του Ερμή, καθώς όλες αυτές οι αναβολές και τα προβληματάκια είναι αναμενόμενα. Στα οικονομικά, μπορείς να κάνεις συζητήσεις για το μέλλον, αλλά μην κλείσεις νέες συμφωνίες.




Ιχθείς
20/2,20/3

Τη σημερινή ημέρα θα έχεις έντονο εκνευρισμό, αγαπητέ Ιχθύ, και θα προσπαθείς να επιλύσεις πολλά θέματα, που σε προβληματίζουν. Πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν στο παρελθόν. Δεν πρέπει να βγαίνεις εκτός εαυτού ό,τι και αν γίνει και οφείλεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου με κάθε τρόπο, αν θέλεις να λύσεις τις προβληματικές καταστάσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Αισθηματικές Προβλέψεις.
Σήμερα, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Ιχθείς, φρόντισε να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά, για να βελτιώσεις τη σχέση σου. Είναι στο χέρι σου να γίνουν τα πράγματα πιο όμορφα. Εσύ που δεν έχεις βρει ακόμη κάτι αξιόλογο στη ζωή σου μην αγχώνεσαι, βγες έξω με τους φίλους σου και γίνε θετικός στα άτομα που θα γνωρίσεις. Θα έχεις πολλές πιθανότητες, μέσα από αυτά να βρεις και εκείνο που θα κάνει την καρδιά σου να χτυπήσει δυνατά.

Επαγγελματικές Προβλέψεις.
Προβλήματα που μπορεί να υπήρχαν στον χώρο της δουλειάς σου, φίλε Ιχθύ, τώρα αρχίζουν να λύνονται και θα νιώθεις καλύτερα ψυχικά. Φρόντισε να περιορίσεις τα άσκοπα έξοδα, γιατί θα βγεις εκτός προϋπολογισμού χωρίς να το καταλάβεις.
Πηγή: myastro.gr



http://www.kamikaze.gr/2012/11/711.html
ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

5η Νοεμβρίου: Η μέρα που επινοήθηκε η μεγαλύτερη συνομωσία

Posted: 06 Nov 2012 01:55 PM PST


Η νύχτα του Γκάι Φωκς και η Συνωμοσία της Πυρίτιδας




Στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων ανά τον κόσμο, η μορφή του Γκάι Φωκς, ξεπήδησε...


μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ «V for Vendetta».



Σαν σήμερα πριν 407 χρόνια, το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου ανακαλύφθηκε και συνελήφθη ο Γκάι Φωκς. Το τέλος της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας είχε φτάσει. Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605 είχε οργανωθεί από μια ομάδα Καθολικών, με σκοπό τη δολοφονία του βασιλιά Ιακώβου Α΄ της Αγγλίας, της οικογένειάς του αλλά και πολλών μελών της αριστοκρατίας, με την ανατίναξη των κτιρίων του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο κατά την έναρξη της Βουλής. Ανάμεσα στους συνωμότες πιο γνωστός είναι ο Άγγλος στρατιώτης, Γκάι Φωκς.



Η Συνωμοσία οργανώθηκε ως αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α . Οι συνωμότες βρήκαν ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και συγκέντρωσαν 36 βαρέλια πυρίτιδας, τα οποία θα ανατίναζαν για να δολοφονήσουν τα μέλη του Κοινοβουλίου. Κάποιοι συνωμότες, ωστόσο, ανησυχούσαν από το γεγονός ότι στο κτίριο της Βουλής θα βρίσκονταν κι άλλοι Καθολικοί, σαν κι αυτούς, των οποίων η ζωή μπορεί να κινδύνευε.



Έτσι στάλθηκε μια προειδοποιητική επιστολή στο Λόρδο Monteagle, τον οποίον προειδοποιούσαν να μην παρουσιαστεί στη συνέλευση. Του δημιουργήθηκαν όμως υποψίες κι έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή των Λόρδων. Ο Γκάι Φωκς συνελήφθη και μετά από βασανιστήρια, αποκάλυψε τα ονόματα των υπόλοιπων συνωμοτών, οι οποίοι καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν με αγχόνη και διαμελισμό. Η 5η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται στη Βρετανία ως η Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).



Η ιστορία του Γκάι Φωκς αποτέλεσε έμπνευση για το κόμικς των Άλαν Μουρ και Ντέιβιντ Λόιντ V for Vendetta, κεντρικός ήρωας της οποίας είναι ο V, που φοράει μια μάσκα του Γκάι Φωκς. Η απόπειρα του Γκάι Φωκς ενέπνευσε πολλά στιχάκια εκείνης της εποχής, όπως το εξής:



«Remember, remember, the fifth of November;

The Gunpowder treason and plot!

For I see no reason why the gunpowder treason

Should ever be forgot».



Που σημαίνει:



«Θυμήσου, θυμήσου την 5η Νοέμβρη

Την Προδοσία της Πυρίτιδας και της συνωμοσίας

Δεν βρίσκω το λόγο γιατί η Προδοσία της Πυρίτιδας

Πρέπει ποτέ να ξεχαστεί».



Οι στίχοι αυτοί είναι δημοφιλείς μέχρι και σήμερα μεταξύ των μικρών παιδιών, ενώ εξακολουθούν να υπενθυμίζουν στους Άγγλους γιατί το βράδυ της 5ης Νοεμβρίου γιατί σε κάθε πόλη και χωριό της Βρετανίας πυροτεχνήματα λάμπουν στον αέρα.



Η 5η Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Βρετανία ως η Νύχτα του Γκάι Φωκς (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).



Δείτε την αρχή της επιτυχημένης ταινίας V for Vendetta...









newsbeast.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο

Posted: 06 Nov 2012 01:48 PM PST





Οι αιώνες περνούν, οι εποχές αλλάζουν και μαζί μ' αυτές αλλάζουν και οι ανάγκες και οι απαιτήσεις του κόσμου....




Ωστόσο οι δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν. Η ανεργία και η αλλαγή των καιρών, πάντα θα αναγκάζει κάποιους να αναζητούν επαγγελματικό καταφύγιο σε διάφορες νέες εργασίες και να εγκαταλείπουν άλλες που δεν μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.



Πηγαίνοντας ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο θα ξαναθυμηθούμε κάποια επαγγέλματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εκλείψει εντελώς και ίσως να μην τα θυμόμαστε καν! Είναι εικόνες των παλιών επαγγελμάτων, που αφορούν κυρίως τον τόπο μας…



Ένα από αυτά είναι ο νερουλάς!



Στην παλιά Αθήνα που δεν υπήρχαν οι βρύσες μέσα στα σπίτια (ούτε φυσικά υδραυλική εγκατάσταση για πόσιμο νερό) , ο νερουλάς αναλάμβανε την τροφοδότηση τους με νερό. Υπήρχε συνήθως ένας νερουλάς σε κάθε γειτονιά και είχε σταθερή πελατεία. Έκανε πολλά κοπιαστικά δρομολόγια και αμειβότανε περίπου 1 δεκάρα τον τενεκέ. Το επάγγελμα του νερουλά διατηρήθηκε μέχρι το 1930, οπότε ιδρύθηκε η ΟΥΛΕΝ (η οποία με τη σειρά της αντικαταστάθηκε από την ΕΥΔΑΠ).



Ο πλανόδιος εφημεριδοπώλης!



Ασκούσε το επάγγελμά του χωρίς να έχει συγκεκριμένο μαγαζί. Παραλάμβανε τις εφημερίδες από τα Πρακτορεία Διανομής Τύπου και τις πουλούσε στους περαστικούς περπατώντας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του ή τις άφηνε στην είσοδο των σπιτιών των μόνιμων πελατών του (συνήθως φωνάζοντας δυνατά τους τίτλους των ειδήσεων της πρώτης σελίδας). Ο εφημεριδοπώλης των αρχών του 20ου αιώνα διαλαλούσε τη πραμάτεια του : το "Σκριπ", το "Άστυ", την " Ακρόπολη" και πολλές φορές ενημέρωνε για τα μεγάλα γεγονότα : "Εφημερίδες! Έκτακτο παράρτημα!". Αποτελούσε μία από τις χαρακτηριστικές φιγούρες της γειτονιάς.



Ο παγωτατζής!



Οι παγωτατζήδες βράζανε το γάλα και προσθέτανε ζάχαρη, αυγά , κακάο ή βανίλια , ανάλογα με τη γεύση που θέλανε να φτιάξουν. Όταν έβραζε το μείγμα , το κατέβαζαν από τη φωτιά και το τοποθετούσαν σε ένα μεταλλικό κάδο , ο οποίος βρισκόταν μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι. Στο κενό που υπήρχε ανάμεσα στο ξύλινο βαρέλι και στον κάδο , έβαζαν πάγο και συνέχιζαν να ανακατεύουν το μείγμα μέχρι να πήξει. Φορτώνανε το βαρέλι στο καρότσι , με μια ειδική μεταλλική κουτάλα , παίρνανε μαζί και τα χωνάκια τους και γύριζαν τις γειτονιές "γλυκαίνοντας" μικρούς και μεγάλους. Κατά διαστήματα έριχναν και κομμάτια πάγου εξωτερικά για να μη λιώσει το παγωτό.



Ο λούστρος!



Ο λούστρος έβαφε τα παπούτσια των περαστικών. Κουβαλούσε ένα ξύλινο κασελάκι με πλαϊνές θήκες που είχε τις μπογιές και τις βούρτσες του και ό,τι άλλο χρειαζόταν για το γυάλισμα των παπουτσιών . Το κασελάκι αυτό είχε μακρύ λουρί για την μεταφορά του στον ώμο και ένα καρεκλάκι για να κάθεται από το ένα μέρος στο άλλο που πήγαινε. Πάνω στο κασελάκι ο πελάτης έβαζε το πόδι του και ο λούστρος έκανε τη δουλειά του με γρήγορες κινήσεις. : καθάρισμα , βάψιμο , γυάλισμα. Πάντα όμως πριν ξεκινήσει έβαζε δυο κομμάτια χαρτόνι ή σκληρό πλαστικό στα πλαϊνά του παπουτσιού , ώστε να μην λερώνει τις κάλτσες του πελάτη



Βλέπετε πόσα επαγγέλματα έχουν χαθεί στο χρόνο ; Και να ήταν μόνο αυτά;

Ο πλανόδιος φωτογράφος, ο τσαγκάρης, ο αμαξάς, η μαμή , ο μυλωνάς, ο αγωγιάτης, ο δραγάτης (αγροφύλακας) , ο γραμματικός , η πλύστρα, η παραμάνα, ο τερζής (ράφτης των χονδρών μάλλινων υφασμάτων), ο στρωματάς, ο παγοπώλης, ο γαλατάς και πολλά άλλα που δεν γλιτώσανε από την πάροδο του χρόνου.





  metrogreece.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΔΕΙΤΕ: Όταν θα μεγαλώσω και θα γίνω γιατρός δεν θα σας παίρνω χρήματα

Posted: 06 Nov 2012 01:42 PM PST






Η συγκινητική απάντηση μιας 12χρονης όταν της δώρισαν ζακέτα για να ζεσταθεί..
.

Ένα από τα πιο ωραία δώρα απέκτησε η 12χρονη Παναγιώτα στο χαριστικό παζάρι που γίνεται κάθε εβδομάδα στην Αγία Μαρίνα της Χαλκίδας.



Όχι, δεν ήταν ένα πανάκριβο παιχνίδι ή ένα ακριβό κινητό τελευταίας τεχνολογίας. Ήταν, απλά, μια ζακέτα για να ζεσταίνεται τις κρύες μέρες του χειμώνα.



«Παναγιώτα μου, είναι δικό σου, τώρα που αλλάζει ο καιρός να το φοράς και να πηγαίνεις σχολείο» της είπε η κ. Σταυρούλα Γιοβανάκη, η γυναίκα που έχει εμπνευστεί το χαριστικό παζάρι και χαρίζει χαμόγελα σε άπορους συμπολίτες της.



Η απάντηση της έφηβης, που με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το δώρο της, ήταν αποστομωτική. «Όταν θα μεγαλώσω και θα γίνω γιατρός δεν θα σας παίρνω χρήματα». Αυτή είναι και η ανταμοιβή της κ. Γιοβανάκη. «Όταν βλέπω τα ματάκια των μικρών παιδιών να γεμίζουν από ευτυχία είναι η ανταμοιβή μου» λέει.



Η ανταπόκριση του κόσμου στο χαριστικό παζάρι είναι μεγάλη και αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως οι Έλληνες στα δύσκολα γίνονται μία γροθιά.



«Θέλω να ευχαριστήσω δεκάδες ανθρώπους που έχουν χρυσή καρδιά και βοηθούν σε αυτόν τον αγώνα. Όπως θέλω να ευχαριστήσω και την κυρία Ρούλα που μόλις έμαθε πως μικρά παιδιά δεν έχουν ρούχα και παπούτσια για να πάνε στο σχολείο, αμέσως ανταποκρίθηκε και έτσι δεν στερήσαμε την εκπαίδευση από τα παιδάκια» είπε.



Πολλές είναι οι στιγμές που έχει νιώσει χαρά και ανακούφιση για τη χαρά που έδωσε σε κάποιον άνθρωπο που την είχε ανάγκη. Και μία από αυτές τις στιγμές ήταν όταν κατάφερε να βρει στέγη και τροφή για έναν ηλικιωμένο που δυστυχώς η μοίρα τον άφησε μόνο.










newsbeast.gr







ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Έλενα Παπαβασιλείου: Το καυτό της φόρεμα και ο χορός πρωί πρωί! (pics)

Posted: 06 Nov 2012 01:35 PM PST






Τι και αν είναι σήμερα Δευτέρα, η Έλενα Παπαβασιλείου είχε τρελά κέφια..


Έβαλε τις μπότες, το καυτό φορεματάκι της και πήγε στη δουλειά της... στο ραδιοφωνικό σταθμό που κάνει καθημερινά εκπομπή με τον Βαγγέλη Περρή!

Μάλιστα, η παρουσιάστρια ήταν τόσο ευδιάθετη που χόρεψε πρωί πρωί ταγκό με τον αγαπημένο της συνεργάτη Βαγγέλη Περρή!

Οι δυο τους τράβηξαν φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της εκπομπής τους για να θυμούνται τις ωραίες στιγμές που περνάνε στο ραδιόφωνο.

Η Έλενα πόσταρε αμέσως στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter φωτογραφίες και σχολιάζοντας: «Καλημέρα και καλή εβδομάδα παιδιά»... «το «Ραδιοφωνικό μου ταίρι»!









ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΣΟΚ: Άγρια σκυλιά κατασπάραξαν παιδί σε ζωολογικό κήπο

Posted: 06 Nov 2012 01:29 PM PST






Το 3χρονο αγοράκι έπεσε κατά λάθος μέσα στο χώρο τους...


Ένα αγοράκι 3 ετών βρήκε τραγικό θάνατο στο Ζωολογικό Κήπο του Πίτσμπουργκ, όταν έπεσε μέσα στο χώρο όπου βρίσκονταν 11 άγρια αφρικανικά σκυλιά. Τα ζώα επιτέθηκαν στο παιδί και το κατασπάραξαν, πριν προλάβουν οι φύλακες να τα απομακρύνουν.



Το παιδί είχε πάει στο ζωολογικό κήπο με τους γονείς του. Κάποια στιγμή, σκαρφάλωσε στα κάγκελα πάνω από το χώρο όπου βρίσκονταν τα σκυλιά, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε.



Οι φύλακες έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν μερικά σκυλιά, αλλά ήταν ήδη αργά για το αγοράκι. Μάλιστα, δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν στο πτώμα του παιδιού, αφού τα σκυλιά παρέμεναν εξαγριωμένα. Τελικά, οι φύλακες χρησιμοποίησαν αναισθητικά βέλη για να κατευνάσουν τα ζώα, τα οποία φημίζονται για τις ικανότητές τους στο κυνήγι.



pinnokio.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

VIDEO: Πώς θα κοιμίσεις ένα μωρό;

Posted: 06 Nov 2012 01:21 PM PST






Τα μωρά κλαίνε διαρκώς, πολλές φορές χωρίς λόγο, και δυσκολεύονται να κοιμηθούν με τους ορθόδοξους τρόπους...


Ξέρετε «νάνι νάνι», βόλτες πάνω κάτω, τραγουδάκια και άλλα παρόμοια… Τις περισσότερες φορές οι γονείς πελαγώνουν και δεν ξέρουν τι να κάνουν με το σπλάχνο τους, αφού ο ύπνος δεν λέει να το πάρει με τίποτα! Στο βίντεο που ακολουθεί ορισμένες μαμάδες έψαξαν το θέμα λίγο παραπάνω και από τύχη ή ικανότητα -δεν ξέρω!- καταφέρνουν να κοιμίσουν τα μωρά τους σε… δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας απίστευτους τρόπους, που φαίνεται, όμως, να αποδίδουν άριστα (τουλάχιστον στα δικά τους μωρά). Μέχρι το φούρνο μικροκυμάτων και το i-Phone επιστράτευσαν! Πριν απογοητευτείτε, λοιπόν, πλήρως που ο κανακάρης σας δεν κοιμάται με τίποτα, ρίξτε μια ματιά και μπορεί να… σωθείτε!





perierga.gr







ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

VIDEO: Ο Ken Block αγωνίζεται ακόμη και όταν το Ford του πάρει φωτιά

Posted: 06 Nov 2012 01:13 PM PST






Κατά τη διάρκεια της φετινής SEMA, διεξήχθη και ο τελικός του πρωταθλήματος Global Rallycross 2012...


με τον Tanner Foust να νικά, αλλά ο Ken Block ήταν αυτός που έκλεψε τη παράσταση, αφού συνέχισε να τρέχει ακόμη και όταν το Fiesta HFHV του πήρε φωτιά.





autoblog.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

VIDEO: O Χρήστος Παππάς αμφισβητεί ευθέως το Πολυτεχνείο

Posted: 06 Nov 2012 01:06 PM PST






Μύθο χαρακτηρίζει τα όσα ξέρουμε για το Πολυτεχνείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής...


Λίγες ημέρες πριν την γιορτή του Πολυτεχνείου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, χαρακτηρίζει "μύθο" το Πολυτεχνείο και πως δεν πως δεν επρόκειτο για μια αυθόρμητη εξέργεση φοιτητών , αλλά για μία φτοαχτή εξέγερση από τους....Αμερικανοσιωνιστές , που ήθελαν αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο βουλευτής του κόμματος , είπε δε, πως ετοιμάζονται από...κέντρα και άλλα Πολυτεχνεία, με στόχο να δημιουργηθεί κρίση στην Ελλάδα, στα οποία η Χρυσή Αυγή δεν θέλει να συμμετάσχει...Δείτε το βίντεο:





parapolitika.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται μετεγγραφές με τη νέα ρύθμιση

Posted: 06 Nov 2012 01:00 PM PST

 Εισοδηματικά, κοινωνικά αλλά και κριτήρια αξιολόγησης θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές των φοιτητών...


Τα κριτήρια με τα οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές των φοιτητών, όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος, είναι τα εξής:



Σε ότι αφορά στα εισοδηματικά, στο εκκαθαριστικό της οικογένειας πρέπει να υπάρχει ο ποσό των 7.125 ευρώ ανά άτομο. Σε τι αφορά στις μονογονεικές οικογένειες το ποσό αυτό διπλασιάζεται. Και διαμορφώνεται γύρω στις 14.500 ευρώ.



Ακολουθούν τα κριτήρια του αδελφού ή της αδελφής που φοιτά σε άλλη πόλη, από αυτούς που είναι στη λίστα με τα εισοδηματικά κριτήρια. Στη συνέχεια ακολουθούν κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ορφανά ενώ στη συνέχει εισάγονται και κριτήρια αξιολόγησης με βάση τη βαθμολογία εισαγωγής στη σχολή.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε σήμερα Τρίτη για τους φοιτητές:



«Εχουμε επιτύχει να αυξήσουμε τον αριθμό των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα, από τους 57.000 στους 70.000. Ο στόχος μας είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών. Προχωράμε επίσης σε δύο επιπλέον στοχευμένα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, προκειμένου να απαλλάξουμε τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών από πρόσθετα οικονομικά βάρη. Τα δύο αυτά μέτρα δίνουν τη δυνατότητα:



1) Σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, να μεταγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.



2) Στους επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.



Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως, να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους».



protothema.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Αυτός είναι ο πιο σέξι άνδρας της χρονιάς!

Posted: 06 Nov 2012 12:56 PM PST

 Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί επίσημα ο φετινός νικητής αλλά φαίνεται πως...


ο Channing Tatum έχει το προβάδισμα ανάμεσα σε όλους τους συνυποψηφίους του. Άλλωστε έχει και όλα τα προσόντα! Νέος, ταλαντούχος και αναμφισβήτητα σέξι...



Κάπως έτσι προκύπτει και η πρωτιά στον διαγωνισμό που κάνει το περιοδικό People. Βέβαια, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τεύχος του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου αλλά οι διαρροές πάντα υπάρχουν!







Αν ισχύουν λοιπόν όσα λέγονται, ο 32χρονος γόης θα πάρει τον τίτλο από τον προηγούμενο νικητή που δεν είναι άλλος από τον Bradley Cooper.



info.gr




ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ο Κώστας Τσάκωνας ΞΕΣΠΑ στην Τατιάνα για την "αυτοκτονία" του

Posted: 06 Nov 2012 12:51 PM PST






Δείτε τι  δηλώνει ο Κώστας Τσάκωνας στην Τατιάνα για την υποτιθέμενη αυτοκτονία του
.

 Δείτε το βίντεο:

videocosmos.gr














ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Δείτε τι κάνει το photoshop!

Posted: 06 Nov 2012 12:45 PM PST

 Αν πιστεύετε ότι το Photoshop μπορεί μόνο να αφαιρέσει την κυτταρίτιδα από τις επώνυμες πρέπει να δείτε αυτές τις φωτογραφίες...


Ο Michael O χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία του photoshop αλλά και το 3D δημιουργεί αυτό το εκπληκτικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.



Δείτε τις φωτογραφίες.













kokoria.gr






ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Ερευνητές απέδειξαν ότι η σπανιότερη φάλαινα στον κόσμο ζει ακόμα

Posted: 06 Nov 2012 12:36 PM PST



H φάλαινα του είδους Mesoplodon traversii, είναι τόσο σπάνια που κανένας άνθρωπος δεν έχει κατορθώσει να τη ...


δει ζωντανή, αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το είδος αυτό είναι ακόμα ζωντανό.

Το 2010, δύο σκελετοί εντοπίστηκαν στη Νέα Ζηλανδία, μίας μητέρας και του μωρού της. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι τα ευρήματα αυτά θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν αυτό το μυστηριώδες είδος φάλαινας.



Νεοζηλανδοί και αμερικάνοι ερευνητές δημοσίευσαν σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό «Current Biology» ότι «για πρώτη φορά έχουμε περιγραφή για το σπανιότερο και πιο αινιγματικό θαλάσσιο θηλαστικό στον κόσμο».



Όπως αναφέρει το Fox News, οι αρσενικές και οι θηλυκές φάλαινες έχουν ράμφος και μοιάζουν με δελφίνια.



Σημειώνεται ότι τα κουφάρια βρέθηκαν την πρωτοχρονιά του 2010 στην παραλία Opape, αλλά οι επιστήμονες δεν κατάλαβαν πως πρόκειται για το σπάνιο αυτό είδος, με αποτέλεσμα να θάψουν τις φάλαινες.



Για καλή τους τύχη οι ερευνητές είχαν συλλέξει μέρη των ιστών από τα θηλαστικά κι όταν πραγματοποίησαν έναν έλεγχο ρουτίνας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.



Φέτος οι επιστήμονες επέστρεψαν για να ξεθάψουν τους σκελετούς για να τους μελετήσουν εξονυχιστικά. Το μόνο που είναι γνωστό για το είδος αυτό είναι ότι ζει στο νότιο Ειρηνικό ωκεανό.

lifo.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Νέα στοιχεία-σοκ για τους νεοναζί που εκτέλεσαν τον Έλληνα μετανάστη

Posted: 06 Nov 2012 12:30 PM PST





Ένα χρόνο μετά την είδηση-βόμβα για τη δράση μίας ομάδας νεοναζιστών...


εξτρεμιστών, οι οποίοι έστειλαν στο θάνατο, μεταξύ άλλων, και έναν έλληνα μετανάστη, νέα στοιχεία που προκαλούν σοκ αλλά και ποικίλα ερωτηματικά για το ρόλο των γερμανικών αρχών έρχονται στην επιφάνεια.



Η άκρη του νήματος βρέθηκε πριν από ένα χρόνο, στις 4 Νοεμβρίου του 2011, μετά από ληστεία στο Άιζεναχ της Γερμανίας, με πρωταγωνιστές δύο ληστές οι οποίοι διέφυγαν παίρνοντας λεία 70 χιλ. ευρώ.



Δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί πλησίασαν ένα ύποπτο τροχόσπιτο το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, ανακάλυψαν στο εσωτερικό του τα νεκρά σώματα δύο αντρών: του Ούβε Μούντλος και του Ούβε Μπένχαρτ, γνωστών για την παράνομη δράση τους νεοναζί κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Είχαν αυτοπυροβοληθεί αφού πρώτα είχαν βάλει φωτιά στο όχημα.



Τότε κανείς δεν υποψιαζόταν την έκταση και τις διαστάσεις της υπόθεσης, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η αστυνομία περισυνέλεξε μεγάλο αριθμό όπλων, ένα εκ των οποίων αποδείχθηκε ότι ήταν το πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία της αστυνομικού Μικέλε Κιζβέτερ στο Χάιλμπρον το 2007.



Τα πράγματα, όμως, επρόκειτο να γίνουν ακόμη πιο πολύπλοκα, όταν το ίδιο απόγευμα οικία τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από έκρηξη στο Τσβίκαου. Ήταν το σπίτι στο οποίο οι δύο νεοναζί συγκατοικούσαν μαζί με μία γυναίκα, την Μπεάτε Τσέπε.



Ανάμεσα στα συντρίμμια, οι αρχές βρήκαν ένα μακάβριο βίντεο, στο οποίο η ομάδα επαιρόταν για τους φόνους μίσους που είχε διαπράξει από τον Σεπτέμβριο του 2000.



Υποστήριζαν ότι είχαν δολοφονήσει όχι μόνο την αστυνομικό, αλλά και άλλους εννέα αλλοδαπούς άντρες.



Το συγκεκριμένο βίντεο έμελλε να αποτελέσει το κλειδί για τη διαλεύκανση μιας σειράς από δολοφονίες που προβλημάτιζαν την αστυνομία για χρόνια: οκτώ Τούρκων και ενός Έλληνα, του Θεόδωρου Βουλγαρίδη.

Οι εγκληματίες ήταν όλοι μέλη της προαναφερθείσας νεοναζιστικής οργάνωσης με την ονομασία NSU (Εθνικοσοσιαλιστικό αντεργκράουντ).



Μέχρι τότε, οι αρχές θεωρούσαν ότι οι φόνοι συνδέονταν με την τουρκική μαφία. Το βίντεο όμως αποδείκνυε ότι κίνητρό τους ήταν η ξενοφοβία και το μίσος.



Έντεκα χρόνια μετά τον πρώτο φόνο της νεοναζιστικής ομάδας, η Γερμανική κοινωνία τρομοκρατήθηκε όταν άκουσε την είδηση πως μία παρέα τριών νεοναζί εγκληματιών λυμαινόταν τη χώρα, ληστεύοντας τράπεζες και σκοτώνοντας τουλάχιστον δέκα άτομα.



Το σοκ για το κοινό ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν έγινε γνωστό ότι οι φόνοι θα μπορούσαν να έχουν προληφθεί: η Γερμανική υπηρεσία πληροφοριών ήξερε τα πάντα για τη δράση των τριών εξτρεμιστών ήδη από τη δεκαετία του 1990, χάνοντας όμως στη συνέχεια τα ίχνη τους.



Μήνες τώρα, κοινοβουλευτικές επιτροπές ερευνούν αυτή την αποτυχία των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ σχετικά πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σημαντικοί φάκελοι των υπηρεσιών σχετικά με τη δράση της ομάδας είχαν καταστραφεί εν αγνοία του επί χρόνια επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος, Χάινζ Φρομ, ο οποίος γι' αυτό το λόγο παραιτήθηκε.



Με την υπόθεση ασχολήθηκε ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ η οποία υποσχέθηκε στις οικογένειες των θυμάτων ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως.



Μέχρι σήμερα, όμως, πολλές πτυχές της παραμένουν σκοτεινές, καθώς αγγίζουν και το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, το οποίο αποτελεί την πολιτική – ανοικτά ακροδεξιά –πτέρυγα του βίαιου νεοναζιστικού κινήματος.





newscode.gr





ΚΑΝΕ LIKE ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Δείτε και αλλα θεματα απο κάτω deite

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές