Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Κλειστά τα δικαστήρια από Δευτέρα

Posted: 16 Sep 2012 10:32 AM PDT

Κλειστά από αύριο, Δευτέρα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων αποφάσισαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων από αύριο μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2...

Mισθολογικό σοκ για εργαζόμενους

Posted: 16 Sep 2012 08:14 AM PDT

Σοκ στις αμοιβές τους αναμένεται να υποστούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό. Στα «ρετιρέ» του Δημοσίου μεταφέρει η κυ­βέρνηση μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς, όπως διαπιστώνει το οι­κονομικό επιτελείο, μεγάλες κατηγορίες όπως οι βουλευτές, οι δικαστικοί και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, παρά τις περικοπές που υπέστησαν στην τελευταία διετία, εξακολουθούν να λαμ­βάνουν αμοιβές τις οποίες δεν αντέχει ο προ­ϋ...

Αγώνας επιβίωσης

Posted: 16 Sep 2012 07:48 AM PDT

Απογοήτευση φέρνουν στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελλη­νικού Εμπορίου τα συμπεράσματα έρευνας που διεξάγει για τη δυναμική της ανεργίας στον χώρο του εμπορίου και τις επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εμπόρων… Ο εμπορικός κόσμος ζητά δεκατρείς άμεσες δράσεις για ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Υπογραμμίζεται δε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως σε πολλές περι­πτώσεις οι έμποροι δεν μπορούν να κλείσουν την επιχείρησή τους εξαιτίας των οφειλών τους στην εφο...

Με την ψυχή στο στόμα

Posted: 16 Sep 2012 07:12 AM PDT

Λίγο περισσότερες από πενήντα ημέρες απομένουν ώς την προεδρική αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πο­λιτείες και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι περίπατος για τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται, τα δύο μεγά­λα κόμματα έκαναν τα φανταχτερά συνέδριά τους, όπου περισσότερο μετρούν οι εντυπώσεις και όχι η ουσία ή τα προγράμματα, και οι δύο αντίπαλοι ασκούνται σε ρητορικά τεχνάσματα είτε δηλώνουν ότι... δεν πρόκειται να απορρί­ψουν τελείως τις προτάσεις του αντιπάλου.

Οι σφυγμομετρήσεις δί...

Τα εγκαίνια... βλάπτουν σοβαρά την Υγεία

Posted: 16 Sep 2012 06:05 AM PDT

Tου Ερμογένη

Όλα είχαν ετοιμαστεί τέλεια από καιρό για να εντυπωσιαστεί η κοινή γνώμη στη Μεσσηνία, η οποία μάλιστα τυχαίνει να είναι η πατρίδα και η εκλογική περιφέρεια του σημερινού πρωθυπουργού.

Ο νεαρός διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αγχωμένος για το επαγγελματικό του μέλλον έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στα… εγκαίνια , όχι του νοσοκομείου, ούτε καν μιας πτέρυγας, αλλά της έναρξης λειτουργίας του αξονικού τομογράφου…

Ποντάρει μάλλον και στον ντόρο που θα δημιουργηθεί… Φωτογραφίες, τη...

Νέες κινητοποιήσεις για την ΟΛΜΕ

Posted: 16 Sep 2012 06:03 AM PDT

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Συγχρόνως το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει:

-Νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες.

-Συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στ...

Deja vu στον Περισσό

Posted: 16 Sep 2012 05:56 AM PDT

Την πρότασή του για τον «άλλο δρόμο ανάπτυξης» επανέφερε πριν από λίγες μέρες το ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τις εκτιμήσεις του για την οικονομία και τα μέτρα, αλλά και την κατεύθυνση που πρέ­πει να έχει το κίνημα το επόμενο διάστημα.

Στην ουσία η ηγεσία του ΚΚΕ, περίπου τρεις μήνες μετά τις εκλο­γές και την εκλογική του υποχώρηση στα προ εικοσαετίας επίπε­δα, επισφράγισε την προσήλωσή του στην πορεία που έχει χαρά­ξει διαψεύδοντας τις όποιες προσδοκίες για αλλαγή τακτικής ή, εν πάση περιπτώσει, για υ...

Φέκτερ: Χρόνος ναι, κι άλλα χρήματα όχι

Posted: 16 Sep 2012 04:11 AM PDT

Θετική εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, στο ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος να αποπληρώσει τους δανειστές της, αλλά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη σε πρόσθετη παροχή κεφαλαίων.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Oesterreich, τόνισε πως «αναμένουμε την έκθεση της τρόικα και η Ελλάδα πρέπει ακόμη να εφαρμόσει κάποιες δεσμεύσεις αλλά θα πετύχουμε μια ουδέτερη σε κόστος παράταση».

Αξίζει να σημειωθεί πως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Έ...

Τσίπρας: Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί

Posted: 16 Sep 2012 03:58 AM PDT

Την ανησυχία του ότι η χώρα οδηγείται σε ένα «μακρόσυρτο δράμα» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ

Όπως είπε, ανησυχεί ότι όχι μόνο δεν θα βγούμε από την κρίση αλλά ότι επιμένουμε στο λάθος. Το κλίμα στην κοινωνία αλλάζει ολοένα προς το χειρότερο, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί ώστε να μην περάσουν τα μέτρα και να σταματήσουμε τον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι με τα νέα μέ...

Κεδίκογλου: Μαυρογιαλούρος παλαιάς κοπής ο Τσίπρας

Posted: 16 Sep 2012 12:56 AM PDT

Για παλαιοκομματισμό κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Με το σημερινό του σόου, ο κ. Τσίπρας, απέδειξε και στους πλέον δύσπιστους, ότι πολιτεύεται ως Μαυρογιαλούρος παλαιάς κοπής που τάζει στους πάντες τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου.

«Το μόνο που δεν διευκρίνισε είναι σε ποιο… νόμισμα θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, καθώς και οι πλέον αδαείς σ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Posted: 16 Sep 2012 12:46 AM PDT

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας εφαρμόζει από τις 8 το πρωί η Τροχαία, λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ειδικότερα ισχύουν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

1. Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης από την 08.00΄ ώρα, έως το πέρας των εκδηλώσεων στην οδό Αγ. Ειρήνης, στο τμήμα της από την οδό Αθηναΐδος έως την οδό Αιόλου.

2. Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από την 10.30΄ ώρα έως το πέρας των εκδηλώσεων ...

«Λάβρος» κατά της κυβέρνησης ο Τσίπρας από την ΔΕΘ

Posted: 16 Sep 2012 12:38 AM PDT

Πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για συμπαράταξη σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για την απαλλαγή από το Μνημόνιο απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης, μιλώντας για «τριανδρία της χρεοκοπίας του λαού και του τόπου», και χαρακτήρισε επικίνδυνη αυταπάτη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, τονίζοντας ότι παρατε...

Συνεχίζονται οι ταραχές εξαιτίας της αμφιλεγόμενης ταινίας

Posted: 16 Sep 2012 12:32 AM PDT

Σε αναβρασμό παραμένει ο μουσουλμανικός κόσμος με αφορμή την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει κύμα αντιαμερικανικών διαδηλώσεων, κι ενώ η Αλ Κάιντα απηύθυνε κάλεσμα για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά αμερικανών διπλωματών.

Περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι, καθώς φέρονται να πήραν μέρος σε μια διαδήλωση, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το υπουργείο Εσωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία.

Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεκάδες άνδρες,...

Συνεχίζονται οι ταραχές εξαιτίας της αμφιλεγόμενης ταινίας

Posted: 16 Sep 2012 12:19 AM PDT

Σε αναβρασμό παραμένει ο μουσουλμανικός κόσμος με αφορμή την αντιισλαμική ταινία που έχει προκαλέσει κύμα αντιαμερικανικών διαδηλώσεων, κι ενώ η Αλ Κάιντα απηύθυνε κάλεσμα για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά αμερικανών διπλωματών.

Περίπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι, καθώς φέρονται να πήραν μέρος σε μια διαδήλωση, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το υπουργείο Εσωτερικών για να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία.

Όπως δήλωσαν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, δεκάδες άνδρες,...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές