Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Επονείδιστη πολιτική

Posted: 14 Sep 2012 10:00 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Το Αιγαίο θρηνεί και κλαίει.Η ελληνική κυβέρνηση απόφασισε να πουλήσει τις Βραχονησίδες σε ιδιώτες κροίσους και επιχειρηματίες.Πλέον όλοι φοβούνται ότι Πίσω από τα ξένα κεφάλαια κρύβονται και Τούρκοι που θέλουν να αποκτήσουν Ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ματωμένο Αιγαίο. Οι κάτοικοι των νησιών βλέπουν ότι η Αθήνα τους εγκαταλείπουν στο έλεος Του τουρκικού επεκτατισμού.Το πιο τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει κανένας πολιτικός Με θέση εξουσίας που να βάλ...

Στις κάλπες…

Posted: 14 Sep 2012 09:34 AM PDT

Νέους προϊσταμένους για τις νευραλγικές θέσεις της Δικαιοσύνης εκλέγουν το Σάββατο δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι προσέρχονται στις κάλπες για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στο πλαίσιο του νόμου για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων.

Κρίσιμη θεωρείται η αναμέτρηση για την εκλογή νέου προϊσταμένου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, απ' όπου αποχωρεί η Ελένη Ράικου έπειτα από επιτυχημένη θητεία, κατά την οποία δρομολογήθηκαν οι έρευνες για υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και αποκαλύφθηκε στο ...

Τελικά θα τους δώσουν και τα κλειδιά

Posted: 14 Sep 2012 09:11 AM PDT

Της Μιχαλούς

Σύγχρονο Νταχάου φαντάζονται την Ελλάδα οι εντολοδόχοι της Τρόικας… Ακόμη και η εφημερίδα  De Morgen τους κράζει λέγοντας ότι ζητούν οι Έλληνες να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα, δηλαδή 78 ώρες την εβδομάδα αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.

Πιέζουν επίσης τον Βρούτση για μείωση της αποζημίωσης στο 50% τουλάχιστον στο μισό που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας

Όλα αυτά τα ζητούν την ώρα που επίσημα στοιχεί...

Αστεία πράγματα…

Posted: 14 Sep 2012 09:09 AM PDT

Η ελληνική αστυνομία παρενέβη προκειμένου να σταματήσει η κατάληψη ενός κτηρίου στη Θεσσαλονίκη από το 2007. Και ο απίθανος αρμόδιος υπουργός κάνει επίσημη ανακοίνωση ότι η αποκατάσταση της νομιμότητας έγινε με εντολή του Σαμαρά. Δηλαδή γυρίζουμε πολιτικά στην εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, μιας και έχουμε γυρίσει και τηλεοπτικά. Ουστ ρε… Α.Χ.

Νέο πακέτο πακέτο «μεταρρυθμίσεων» υποσχέθηκε η Ισπανία στο Eurogroup.

Posted: 14 Sep 2012 09:02 AM PDT

Νέο πακέτο «μεταρρυθμίσεων» υποσχέθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στην Λευκωσία, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον Ρεν, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς ντε Γκίντος, δεσμεύτηκε ενώπιον του Eurogroup ότι θα παρουσιάσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου καινούργιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.

 «Ο υπουργός ντε Γκίντος ενημέρωσε επίσης σήμερα το Eurogroup ότι η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να υιοθετήσει ...

O tempora o mores!

Posted: 14 Sep 2012 09:01 AM PDT

Γράφει ο Αντώνης Μποσκοΐτης

Μπαίνω στο Praktiker ν' αγοράσω ένα κατσαβίδι και πέφτω πάνω σε ένα τριπλό CD της Μαρίας Κάλλας με τον εύγλωττο και πολύ απλoϊκό τίτλο «Legend collection». Να το πάρω - να μην το πάρω, αμφιταλαντεύομαι, αφού πριν από έναν χρόνο κάποια εφημερίδα είχε δώσει ακόμη μία συλλογή Κάλλας με τον ακόμη πιο εύγλωττο τίτλο «Οι ωραιότερες άριες». Αρκετά χρόνια πίσω, άλλη εφημερίδα είχε ξαναδώσει Μαρία Κάλλας σε κυριακάτικες δόσεις. Τελικά αγοράζω το τριπλό CD από το Praktiker, α...

«Υπό πολιορκία» πανεπιστήμια και πρεσβείες από οργισμένους Ισλαμιστές

Posted: 14 Sep 2012 08:58 AM PDT

Εντολή για εκκένωση όλων των κτιρίων έχει δώσει το Πανεπιστήμιο του Τέξας, μετά από τηλεφώνημα άνδρα που υποστήριξε ότι έχει σχέση με την Αλ Κάιντα και πως έχει τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα δέχθηκε τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας και έδωσε επίσης εντολή για γενική  εκκένωσή.

Αυτό το γεγονός έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των ταραχών που έχει προξενήσει η ταινία, η οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι προσβάλ...

Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει

Posted: 14 Sep 2012 08:46 AM PDT

Γράφει η Σίσσυ Παπαδάκη

«Το βιβλίο του Ρ. Τζ. Έλορι είναι ένα σύγχρονο αριστούργημα». «Θα αγγίξει την ψυχή σας όσο κανένα άλλο μυθιστόρημα». «Είναι μια περιπέτεια που θα σας κόψει την ανάσα»: Αν βάλετε το όνομα του Ρ. Τζ. Έλορι σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης, θα βρείτε αρκετά παρόμοια σχόλια για τα έργα του. Τα υπογράφουν ο Τζέλι Μπιν, ο Νικόδημος Τζόουνς και διάφοροι μπλόγκερ με τσαχπίνικα ψευδώνυμα… Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ο εξής... ένας: ο ίδιος ο συγγραφέας των «αριστουργημάτων» Ρ. Τζ. Ε...

Δίκτυο ενοικίασης ποδηλάτων και στην Αθήνα

Posted: 14 Sep 2012 08:21 AM PDT

Δίκτυο ενοικίασης ποδηλάτων στην Αθήνα, όπως έχουν ήδη δημιουργήσει άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό προωθεί η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποθαρρυνθεί η χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων γ. Καμίνης, έχει ήδη υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εταιρείες –εντός και εκτός Ελλάδος- που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενοικίασης ποδηλάτων.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης από πλευράς του δήμου και φορέων της πόλης τω...

Στα περίπτερα η «Εργασία Τώρα»

Posted: 14 Sep 2012 08:08 AM PDT

Απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο, για όσους ψάχνουν δουλειά, φιλοδοξεί να γίνει η νέα εβδομαδιαία εφημερίδα «Εργασία Τώρα» που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στα περίπτερα.  Στο νέο φύλλο συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, Παναγής Γκιόλμας, Ελένη Δελβινιώτη, Διονύσης Ελευθεράτος και Στέλλα Μικράκη.

Η «Εργασία Τώρα», σύμφωνα με τους συντελεστές της, φιλοδοξεί να γίνει χρήσιμη για όλους όσοι αναζητούν απασχόληση στους δυσκολους καιρούς μας. Δεν επιδιώκει, όμως, μόνον αυτό. Θα παρακολουθεί κάθε ε...

Κλάψα Ψωμιάδη

Posted: 14 Sep 2012 07:47 AM PDT

Και κλάμα ο Ψωμιάδης. Ο λόγος φυσικά για τον έκπτωτο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος σε στιλ Ξανθόπουλου άρχισε την κλάψα και τη μεταμέλεια για τον προεκλογικό αγώνα που έδωσε υπέρ της Ν.Δ. Αναφερόμενος στα εγκαίνια της ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο εξέφρασε ανοικτά την πίκρα του για την… «κολωνάκια» συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της κυβέρνησης: «Λυπάμαι, όμως, για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, αυτούς που κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη μας δεν βρήκαν χρόνο να ...

ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής των μνημονίων στην Ευρωζώνη

Posted: 14 Sep 2012 07:40 AM PDT

Για «πλήρες αδιέξοδο» της πολιτικής των μνημονίων που ακολουθεί η Ευρωζώνη, έκανε λόγο ο Γιάννης Μηλιός, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σημερινό Eurogroup.

Όπως αναφέρει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «βασική στρατηγική των ευρωπαϊκών οικονομικών και πολιτικών ελίτ είναι ο έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής των χωρών της Ευρωζώνης μέσω των χρηματαγορών, ώστε να υποβόσκει διαρκώς μια κρίση χρηματοπιστωτικής αξιοπιστίας». Με τη μέθοδο αυτή, πρόσθεσε, «νομιμοποιούν τα «μνημόνια», δηλαδή τις περι...

Μέτρα κατά της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ

Posted: 14 Sep 2012 07:32 AM PDT

Στον αυστηρό έλεγχο στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με στόχο τον περιορισμό της λαθρεπιβίβασης κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος κατέληξε σε μια σειρά αμέσων και βραχυπροθέσμων μέτρων για την ενίσχυση των διαδικασιών έλεγχου και την περιστολή της λαθρεπιβίβασης στα ΜΜΜ.

Αναλυτικά τα μέτρα αυτά έχουν ως εξής :

 

Αμεσα Μέτρα

 

ΜΕΣΑ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡ...

Το γκάλοπ που «έπαιξε» παντού

Posted: 14 Sep 2012 06:59 AM PDT

Η δημοσκόπηση της PulseRC για λογαριασμό του «Ποντι­κιού», η οποία δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο και περιλάμ­βανε την πρόθεση ψήφου των Ελλή­νων πολιτών τις πρώτες μέρες του Σε­πτεμβρίου, έκανε τον γύρο του Διαδι­κτύου σε όλο τον κόσμο.

Πολλά ήταν τα διεθνή μέσα που αναπαρήγαγαν και σχολίασαν τη δη­μοσκόπηση, όπως άλλωστε όλες τις τελευταίες έρευνες της Pulse για το «Π», αφού και αυτήν τη φορά τα ευ­ρήματά της προκάλεσαν αίσθηση, με σημαντικότερα τη φθορά της συγκυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και...

Τα μέτρα φέρνουν πονοκέφαλο

Posted: 14 Sep 2012 06:50 AM PDT

Ασκήσεις ισορροπίας επιχειρεί η Δημοκρατική Αριστερά μέσα στον φαύλο κύκλο των πιέσε­ων από και προς την τρόικα και το δί­δυμο Σαμαρά - Στουρνάρα, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη.

Οι αντιδράσεις στην Κοινοβουλευ­τική Ομάδα επιμένουν , ενώ και στο εσω­τερικό του κόμματος σιγά σιγά διευ­ρύνονται.

Η ηγεσία, η οποία προς το παρόν κερδίζει λίγο χρόνο, εφόσον η ανακοί­νωση του πακέτου μέτρων συνεχώς μετατίθεται, σταθμίζει τα δεδομένα επιλέγοντας να στείλει τα μηνύματά τη...

Τρέμουν τον κάβο των νέων μέτρων

Posted: 14 Sep 2012 06:42 AM PDT

Η συνοχή της Κοινοβουλευτι­κής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δο­κιμάζεται σοβαρά εν όψει της ψήφισης των εφιαλτι­κών μέτρων που θα πάρει η κυβέρνη­ση. Και αυτό επιχειρεί στην παρούσα φάση να αντιμετωπίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το οξύμωρο στη σημερινή συγκυρία είναι πως τα προβλήματα δεν προκαλούνται από αποστασιοποι­ημένα στελέχη, όπως ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης, που θα ψηφίσουν τα μέτρα, αλλά από βουλευτές πιστούς στον πρόεδρο, που αρνούνται να ση­κώσουν στις πλάτες τους τα επώδυνα μέτρα, λέγοντας ότι...

Άρση ασυλίας βουλευτών της Χ.Α ζητεί ο Άρειος Πάγος

Posted: 14 Sep 2012 06:40 AM PDT

Την άρση ασυλίας των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή και Π. Ηλιόπουλου, ζητεί από τη Βουλή ο Άρειος Πάγος έπειτα από αίτημα που διαβίβασε προς το ανώτατο δικαστήριο η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δικογραφία για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας των δύο βουλευτών αφορά τις βιαιοπραγίες που έγιναν πρόσφατα στη Ραφήνα, όταν ομάδα μελών της Χ.Α, μεταξύ των οποίων και οι δύο βουλευτές, διενήργησαν ελέγχους και επιτέθηκαν σε βάρος αλλοδαπών μικροπωλητών.

Τα αδικήματα για τα οποία η εισαγγελία ...

Μειώνεται κατά 50% η μηνιαία αποζημίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Posted: 14 Sep 2012 06:17 AM PDT

Μειώνεται στο μισό το ύψος της μηνιαίας χορηγίας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τροπολογία την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Προ ημερών, ο κ. Σταϊκούρας είχε γνωστοποιήσει το σχετικό αίτημα του Κάρολου Παπούλια

Συγκεκριμένα, το ύψος της μηνιαίας χορηγίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιορίζεται από το τετραπλάσιο στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, δηλαδή από το ποσό των 23.122 ευρώ στο ποσό των 11.561 ευρώ.

Ο περιορισμός ...

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου

Posted: 14 Sep 2012 06:15 AM PDT

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 2ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου , σε μια περιοχή όπου αλωνίζει η Χρυσή Αυγή. Α.Χ.

Τατσόπουλος: Χοντρή γκάφα το λευκό του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Posted: 14 Sep 2012 06:13 AM PDT

Έντονη κριτική άσκησε στο κόμμα του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, με μήνυμά του στο facebook για το «λευκό» που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής για την καταδίκη των βίαιων πράξεων της Χρυσής Αυγής.

«Χοντρή γκάφα το "λευκό" του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο καταδίκης της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Δεν ήμουν παρών, αλλά μπορώ να καταλάβω πώς παγιδεύτηκε ο συνάδελφος βουλευτής που εκπροσωπούσε τον ΣΥΡΙΖΑ από την επιμο...

Νέα άρνηση των Ελβετών για άνοιγμα λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών

Posted: 14 Sep 2012 05:37 AM PDT

Αρνητικά απάντησε και πάλι η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών στο αίτημα της Βουλής να ανοίξουν οι λογαριασμοί που πιθανώς διατηρούν Έλληνες βουλευτές στην Ελβετική Συνομοσπονδία.

«Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβε...

Έπιασαν τον «μεγάλο»

Posted: 14 Sep 2012 05:30 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών και των εμπόρων του θανάτου συνεχίζεται αμείωτος στο Μεξικό με τις κυβερνητικές αρχές να καταφέρνουν δύο σημαντικά χτυπήματα μέσα στην εβδομάδα.

Τη Δευτέρα το Ναυτικό συνέλαβε τον Μάριο Καρδένας ή «Χοντρό», υπαρχηγό του καρτέλ του Κόλπου του Μεξικού και την Πέμπτη προχώρησε ακόμη περισσότερο αφού έπιασε τον αρχηγό Χόρχε Καστίγιο.

Ο Καστίγιο ήταν επί σειρά ετών ο επικεφαλής στο καρτέλ του Κόλπου του Μεξικού που έκανε εμπόριο ναρκωτικών, απαγ...

Χωρίς καύσιμα τα περιπολικά

Posted: 14 Sep 2012 04:46 AM PDT

Δυσλειτουργίες σε αρκετά αστυνομικά τμήματα εξαιτίας έλλειψης καυσίμων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων .

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρει η ΠΟΑΣΥ, είναι η Χαλκιδική όπου σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιοχής τα οχήματα της υπηρεσίας «ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο επειδή το πρατήριό μας στέρεψε από 11-9-2012».

«Από εδώ και στο εξής οι πολίτες που ζητούν τη συνδρομή μας περιμένουν στο ακουστικό τους. Η παραβατικότητα και η εγκλημ...

Γιορτή ποδηλάτου στην Πάτρα

Posted: 14 Sep 2012 04:42 AM PDT

Μετά το περσινό επιτυχηµένο «πάντρεµα» των αγώνων για καρτ και ποδήλατο στην ίδια πίστα, οι Πατρινοί αποφάσισαν να επαναλάβουν το µοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, µετατρέποντας το ιστορικό κέντρο της πόλης σε πίστα για καρτ και σιρκουί ποδηλασίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου ∆ιεθνούς Σιρκουί Καρτ έχει ενστερνιστεί τα µηνύµατα που προσπαθεί να περάσει ο Ποδηλατικός Όµιλος Πατρών στην κοινωνία διαχρονικά και αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να εντάξει για δεύτερη χρονιά το σιρ...

Στην Ιταλία ο Παπούλιας

Posted: 14 Sep 2012 03:35 AM PDT

Με τον Ιταλό ομόλογό του Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο θα συναντηθεί τη Δευτέρα στη Ρώμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος θα επισκεφτεί την γειτονική χώρα με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη μάχη του Ρίμινι.

Την Κυριακή θα καταθέσει στεφάνι και θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος και στη συνέχεια θα συναντηθεί με επιζώντες Ριμινίτες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο κ. Παπούλιας θα ε...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές