Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Αναμένουν προέλαση

Posted: 11 Aug 2012 08:58 AM PDT

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του καθε­στώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού έχουν επικε­ντρωθεί στην πόλη Χαλέπι, στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Η πόλη αυτή, με πάνω από 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι προπύργιο των ανταρτών, που βλέπουν τώρα τις θέσεις τους να σφυροκοπούνται από το έδαφος και από τον αέρα με άρματα και ελικόπτερα.

Η έλλειψη σε καύσιμα έχει μειώσει την κίνηση των αυ­τοκίνητων στους δρόμους κατά 90%. Όποιοι β...

Βυθίζεται ο τουρισμός

Posted: 11 Aug 2012 08:47 AM PDT

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκε­ται η τουριστική κίνηση της χώρας μας, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δίνουν παράγοντες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά. Το κλίμα αβε­βαιότητας για την Ελλάδα, το οποίο επηρέασε τις κρατήσεις έως και τις εκλογές του Ιουνίου, αποτυπώνεται στα τουριστικά μεγέθη μέχρι τα μέσα της φετινής χρονιάς.

Με πτώση 4,9% στις διεθνείς αερο­πορικές αφίξεις έκλεισε το πρώτο εξά­μηνο του 2012, αριθμώντας 4,1 εκατ. τουρίστες σε σχέση με 4,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρ...

Το τέλος ΑΠΕ

Posted: 11 Aug 2012 08:34 AM PDT

Νέα επιβάρυνση έρχεται στους λογα­ριασμούς της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του τέλους υπέρ ΑΠΕ... Η αύξηση θα φθάσει το 47% του τέλους ΕΤΜΕΑΡ δηλαδή στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά, από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι σήμερα. Εξετά­ζεται επίσης η αύξηση να εφαρμοστεί αναδρομικά από 1ης Αυγούστου και η ανακοίνωση των αποφάσεων αναμέ­νεται εντός των επόμενων ημερών.

Το νέο χαράτσι, σύμφωνα με τα τζιμάνια της κυβέρνησης, κρίνεται ανα­γκαίο προκειμένου να μειωθεί το έλ­λειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέ...

Οι «βαρκάρηδες» του Έβρου

Posted: 11 Aug 2012 08:23 AM PDT

Όπως φαίνεται από τον σχεδιασμό και τη διάταξη των αστυνομικών δυνά­μεων στον Έβρο, πρόθε­ση των μεταναστοφάγων του υπουρ­γείου Δημόσιας Τάξης είναι η ίδρυση μιας νέας ειδικής υπηρεσίας αντιμε­τώπισης της παράνομης μετανάστευ­σης, η οποία βρίσκεται στα σκαριά. Ή μάλλον στο... μουράγιο. Κατά πλη­ροφορίες επίκειται η σύσταση ομά­δας 60 αστυνομικών με γνώσεις στην πλοήγηση σκαφών περιπολίας στον Έβρο, ώστε να αποτρέπουν την πα­ράνομη είσοδο των μεταναστών στη χώρα με πλωτά μέσα.

Στο πλαίσιο του σ...

Μια ισραηλινή αλεπού στο ελληνικό «παζάρι»

Posted: 11 Aug 2012 07:41 AM PDT

Μέσα στον καταιγισμό των δραματικών εξελίξεων που βιώνει η ελληνική κοινωνία στο οικονομικό επίπεδο τα τελευταία δυο χρόνια, προφανώς είχε ελάχιστη διάθεση και χρόνο για να παρακολου­θήσει άλλες, σημαντικότατες ανακα­τατάξεις, οι οποίες μπορεί να μην εί­ναι προφανείς, ωστόσο επηρεάζουν βαθύτατα τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Πρόκειται για ανακατατάξεις και ανατροπές οι οποίες έχουν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική της Ελλά­δας. Για μια από αυτές τις ανατροπές, τη σημαντικότερη ίσως, είχαμε...

Η Ολυμπιακή Φλόγα, η Ρόδος και τα κουλούρια

Posted: 11 Aug 2012 07:24 AM PDT

Μπορεί να μην ξέρουμε ή να μη θέλουμε να ξέ­ρουμε ποια είναι εκεί­να που μας ενώνουν με τους εξ Ανατολών γείτονες... Όμως οι γείτονές μας αποδεικνύονται αρκετά ευρηματικοί στο να ανακαλύπτουν όλο πιο συχνά ποια είναι εκείνα που μας χωρίζουν... προσπαθώντας να αυ­ξήσουν τη σφαίρα επιρροής τους.

Κάθε τόσο όλο και κάτι ανακαλύ­πτουν μέσα από την κοινή πορεία των δύο λαών και όχι μόνο διεκδικούν την πατρότητα και αποκλειστικότητά του, αλλά συχνά επιδιώκουν έτσι είτε να διευρύνουν τη σφαίρα επιρροή...

Για «τελειωτικό χτύπημα» κατά του λαού κάνει λόγο το ΚΚΕ

Posted: 11 Aug 2012 04:50 AM PDT

Για «ξεπούλημα» των ΕΛΤΑ και της ΕΒΟ μιλά το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίησή τους.

Η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωση πως: «Την ώρα που κυβέρνηση και ΕΕ τρομοκρατούν το λαό ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα, ξεπουλάνε, δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα, την ΕΛΒΟ που μπορεί να κατασκευάσει σύγχρονα φορτηγά και άλλα οχήματα».

Όπως υποστηρίζει,«αυτό επιβάλλει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και οι στρατιωτικές συμφωνίες, φανερές και κρυφές, με ιμπεριαλιστικές...

Λονδίνο 2012 – Ταε κβον ντο: Ήττα για τον Νικολαΐδη

Posted: 11 Aug 2012 03:12 AM PDT

Δεν ξεκίνησε νικηφόρα την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο αργυρός Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ηττήθηκε με 3-7 από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού και πλέον εξαρτάται από τα αποτελέσματα του αντιπάλου του για να δει αν θα μπορέσει μέσω ρεπεσάζ να έχει μία δεύτερη ευκαιρία.

 Πηγή: sport24.gr

 

ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη

Posted: 11 Aug 2012 02:23 AM PDT

Την ανάγκη τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης  Άνχελ Γκουρία,υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η Αθήνα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της έναντι των κρατών που τη στηρίζουν.

Ο κ.Γκουρία, επίσης, κατέστησε σαφή τη στήριξή του στις αγορές ομολόγων κρατών μελών της ευρωζώνης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας , στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα.

"Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ξεκάθαρα πώς η ΕΚΤ μπορεί να εκτονώσει την κρίσ...

Στο σφυρί τα ακίνητα και των μικροοφειλετών

Posted: 11 Aug 2012 01:26 AM PDT

Πιέσεις με σκοπό α αρθεί η απαγόρευση των πλειστηριασμών, ακόμα και για μικρά ποσά οφειλών από δάνεια ασκεί πλέον η τρόικα. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, δεδομένου ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 100.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, αν βγουν μαζικά προς πώληση στην αγορά αναμένεται να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών φέρνοντας επίσης μεγάλες ανατροπές στην κτηματαγορά. 

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες για ποσά οφειλών έως 200.000 ευρώ απαγορεύονται μέχρι το τέλος του ...

Σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα η φωτιά στο Άγιο Όρος

Posted: 11 Aug 2012 12:47 AM PDT

 Με τη σύμπραξη εναέριων μέσων, του στρατού, σέρβων πυροσβεστών και πολλών εθελοντών συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στο Άγιον Όρος, στην ευρύτερη περιοχή Χιλανδαρίου. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύει η ομώνυμη σερβική μόνη.

Στην περιοχή επιχειρούν 6 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα 64 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 49 σέρβοι πυροσβέστες με 8 οχήματα και 111 στρατιώτες.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη φωτιά σε κάποια σημεία ώστε να μην καούν οι μονές Οι άνεμοι δεν είναι ...

Πανικός στο ΥΠΟΙΚ από την καθίζηση των εσόδων

Posted: 11 Aug 2012 12:34 AM PDT

Καθίζηση παρουσιάζουν οι εισπράξεις δημοσίων εσόδων αφού μέσα σε ένα μόλις μήνα διπλασιάστηκε η «μαύρη τρύπα» έναντι των στόχων του προϋπολογισμού, προκαλώντας συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών μπροστά στην ανάγκη λήψης εισπρακτικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, η υστέρηση στα καθαρά έσοδα, έφτασε στα 2,79 δισ. ευρώ στις 31 Ιουλίου, έναντι 1,44 δισ. που είχε φτάσει στο τέλος Ιουνίου -σε ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του έτους δηλαδή. 

 

Η αδυναμία των πολιτώ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές