Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Λονδίνο 2012 – Κολύμβηση: Αποκλείστηκε με πανελλήνιο ρεκόρ!

Posted: 28 Jul 2012 12:21 PM PDT

Δεν τα κατάφερε η Κρίστελ Βουρνά στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 100μ. πεταλούδα και δεν θα δώσει το «παρών» στον τελικό του αγωνίσματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε στην έβδομη θέση με χρόνο 58.31, ωστόσο κατέρριξε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που κρατούσε από τον Μάιο κατά 8 εκατοστά του δευτερολέπτου!

Η εκκίνηση της Βουρνά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και… αναγκαστικά έμεινε πίσω στα πρώτα μέτρα της κούρσας. Η Αμερικανίδα Βόλμερ έμοιαζε… ανίκητη και μάλιστα τερμάτισε στην πρώτη θέση...

Ρέσλερ προς Σαμαρά: «Όχι άλλες δικαιολογίες»

Posted: 28 Jul 2012 11:17 AM PDT

Επανήλθε με νέες προκλητικές δηλώσεις ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, διαμηνύοντας ότι η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά χωρίς αντιπαροχές.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού στη δήλωσή του του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει» είπε χαρακτηριστικά:  «όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ. Ευχαρίστως, μπορεί να μας πείσει όλους για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρ...

Την παρέμβαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη Συρία ζητά ο Ολάντ

Posted: 28 Jul 2012 09:33 AM PDT

Την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία ζήτησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν μεγάλης έκτασης επιχείρηση στο Χαλέπι για την απώθηση των ανταρτών και ενώ ο αριθμός των νεκρών από την έναρξη της εξέγερσης έχει ξεπεράσει τις 20.000.

«Ο ρόλος των χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι να παρεμβαίνουν το γρηγορότερο δυνατόν» δήλωσε ο Ολάντ.

Είχε προηγηθεί δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ότι η σ...

Λονδίνο 2012 – Γυμναστική: Δεν τα κατάφερε ο Μάρας, περιμένει ο Τσολακίδης

Posted: 28 Jul 2012 08:48 AM PDT

Μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στον τελικό του δίζυγου πραγματοποίησε ο Βασίλης Τσολακίδης.

Ο 33χρονος Έλληνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής συγκέντρωσε στα προκριματικά του αγωνίσματος 15.466 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ωστόσο δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα οι αθλητές του τρίτου προκριματικού γκρουπ.

Από την άλλη, άτυχος στάθηκε ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο.  Ο 29χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως μί...

Δίχτυ... για τα αδήλωτα

Posted: 28 Jul 2012 08:27 AM PDT

Δίχτυ... για τα αδήλωτα 

Ειδική ρύθμιση προκειμένου πολλοί φορολογούμενοι να «πεισθούν» να εμφανίσουν αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία ετοι­μάζει το υπουργείο Οικονομικών, υλοποιώντας δέσμευση που είχε αναλάβει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμ­ματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

Στόχος της ρύθμισης είναι αφενός να έρθουν στο φως αόρατα για την εφορία περιουσιακά στοιχεία , που αποκτή­θηκαν με μη νόμιμα κεφάλαια, και αφετέρου να δημιουργηθεί μία ολοκλη­ρωμένη βά...

Zorba the Greek!

Posted: 28 Jul 2012 08:17 AM PDT

Του Γιώργου Λοβέρδου

Λέγανε πως μία φιλομνημονιακή κυβέρνηση θα έφερνε κάποιο τέλος στα διάφορα σενάρια περί εξόδου και αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Τελικά το ένα επετεύχθη, το άλλο όμως όχι.

Αν και το θέμα ήταν επείγον, λίγο το ένα, λίγο η ασθένεια του πρωθυπουργού, όλα κύλησαν αργά, πολύ αργά όταν πρόκειται για την οικονομία.

Μας έλεγαν ότι είναι επείγον, αλλά παρά τις καθυστερήσεις όλα κυλούν όπως πριν ή κάπως χειρότερα…

Κάθε ώρα, αν παρακολουθείς το διαδίκτυο, εμφανίζεται και μία δ...

Τριγμοί από τη συμμετοχή

Posted: 28 Jul 2012 08:13 AM PDT

Σταθερά προσανατολισμένη στη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τους όποιους τριγμούς έχουν παρουσιαστεί στο κόμμα ή στη βάση και στις ηχηρότερες των περι­πτώσεων σηματοδοτούνται με αποχω­ρήσεις. Μετά το μέλος της Εκτελεστι­κής Επιτροπής Στέφανο Μπαγεώργο, το μέλος της Κ.Ε. από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων Θανάσης Ζαχαρό­πουλος αποφάσισε να κουνήσει το μαντίλι στον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, ασκώντας κριτική για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση και τη διεύρυνση...

14 συλλήψεις μελών κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας

Posted: 28 Jul 2012 08:07 AM PDT

Σε 14 συλλήψεις προχώρησαν οι διωκτικές αρχές στην Κρήτη για την εξάρθρωση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης εδώ και δύο μέρες, ερευνώντας τα στοιχεία για το κύκλωμα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας στρατιωτικός και ένας Βρετανός τουρίστας στην Κρήτη, δύο κομμωτές, ένας τραπεζικός υπάλληλος, ένας δικηγόρος και άλλα οκτώ άτομα, για τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

Η έρευνα συνεχίζεται.

Αναστέλλουν την απεργία οι Χαλυβουργοί

Posted: 28 Jul 2012 05:13 AM PDT

Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση του Σαββάτου οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Ελλάδος.

Σε σύνολο 150 εργαζομένων που παραβρέθηκαν στη συνέλευση, 107 ψήφισαν υπέρ της αναστολής, 14 κατά και 29 δεν ψήφισαν.

Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους από Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή οι Χαλυβουργοί με τον Γ.Βρούτση ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδ...

Διευκρινίσεις από τη ΔΟΕ για τις δηλώσεις του Ζακ Ρογκ

Posted: 28 Jul 2012 04:57 AM PDT

Διευκρινίσεις έδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Ελλάδα η αποστροφή του Ζακ Ρογκ κατά τη χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ότι «υπό μία έννοια, οι Αγώνες γύρισαν σπίτι τους».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έπειτα από συνομιλία που είχε ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος με τον κ. Ρογκ, αναφέρει πως από την πλευρά της ΔΟΕ δόθηκαν οι παρακάτω διευκρινίσεις:

»O Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι, όπως γνωρίζουν ...

Λονδίνο 2012 – Κωπηλασία: Πρόκριση για τα αδέρφια Γκουντούλα

Posted: 28 Jul 2012 04:46 AM PDT

Την πρόκριση στους ημιτελικούς της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου πήραν στο Eton Dorney οι Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας. Οι δίδυμοι από τα Σέρβια της Κοζάνης τερμάτισαν τρίτοι στην τρίτη προκριματική σειρά παίρνοντας απευθείας την πρόκριση στους ημιτελικούς της Τετάρτης.

Οι 27χρονοι κωπηλάτες οδηγούσαν τη σειρά στα πρώτα 1000 μ. στη συνέχεια όμως κατέβασαν ρυθμούς τερματίζοντας σε 6:21.46.

Πρώτοι τερμάτισαν οι Βρετανοί Νας/Σατς με 6:16.58 και δεύτεροι οι Ιταλοί Μορνάτι/Καρμποντσίνι με 6:18.2...

Συζήτηση στη Βουλή για την ΑΤΕ ζητά ο Τσίπρας

Posted: 28 Jul 2012 04:43 AM PDT

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, με επιστολή του, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκη, τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών για την πώληση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στην επιστολή του ο Αλ.Τσίπρας υποστηρίζει πως η πώληση που ανακοινώθηκε χθες «έγινε χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους».

«Εκτιμώ ότι η δρομολόγηση τόσο σημαντικών για την οικονομία εξελίξεων, δίχως διαφάνεια και στοιχειώδη ενημέρωση της Βουλής...

Λονδίνο 2012 - Κολύμβηση: Στα ημιτελικά η Βουρνά

Posted: 28 Jul 2012 04:37 AM PDT

Στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πέρασε η Κριστέλ Βουρνά. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε έκτη στην τέταρτη προκριματική σειρά με χρόνο 58,74'', αρκετά κοντά στην καλύτερη φετινή της επίδοση .

Η 20χρονη αθλήτρια ήταν η τελευταία που προκρίθηκε βάσει επίδοσης, μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου μπροστά από την Καναδέζα Κατρίν Σαβάρ. Οι ημιτελικοί θα γίνουν σήμερα στις 21:40.

Οι επιδόσεις, όπου ξεχώρισε το ολυμπιακό ρεκόρ της Αμερικανίδας Ντάνα Βόλμερ με...

Διαψεύδει ο Σόιμπλε τα περί ισπανικής προσφυγής σε μηχανισμό διάσωσης

Posted: 28 Jul 2012 03:12 AM PDT

Διαβεβαιώσεις ότι δεν σχεδιάζεται πρόγραμμα διάσωσης για την Ισπανία παρείχε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, στον απόηχο της έντονης φημολογίας που ήθελε τη Μαδρίτη να εντάσσεται σε πλήρες μνημόνιο.

Ο Β.Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» της Κυριακής,  εμφανίζεται καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι μπορεί «τα υψηλά επιτόκια να είναι οδυνηρά, αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος εάν πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού κάποιος να πληρώσει λίγο περισσότερ...

Η ελληνική μάχη κατά των «φονιέντων»

Posted: 28 Jul 2012 02:55 AM PDT

Ειλικρινά το χαρήκαμε… Δεν υπήρχε καλύτερη εκδίκηση της ελληνικής γλώσσας από την απόφαση του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον να απαγγείλει αύριο κατά την τελετή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μία ωδή για τους Ολυμπιονίκες, γραμμένη στα αρχαία ελληνικά!!!

Την ώρα που τα ελληνικά και τα διεθνή μέσα άρχισαν να μεταδίδουν την είδηση και οι τηλεοράσεις να δείχνουν την εικόνα του δημάρχου να απαγγέλλει παθιασμένα την ωδή, σε ύφος Πινδάρου, αυτόματα σχεδόν η σκέψη μας οδηγήθηκε στον καβγά π...

Λονδίνο 2012: Αρνητικό το ελληνικό ξεκίνημα- Εκτός τελικού ο Δρυμωνάκος

Posted: 28 Jul 2012 02:50 AM PDT

Δεν ήταν το καλύτερο δυνατό το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού ο κολυμβητής μας Γιάννης Δρυμωνάκος έμεινε εκτός τελικού στα 400μ. μικτής ατομικής έχοντας όμως να αντιμετωπίσει στην ίδια σειρά μεγαθήρια όπως ο Μάικλ Φελπς και ο Λάζλο Τσεχ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε έβδομος στην τέταρτη προκριματική σειρά με 4:17,04, μακριά από την καλύτερη φετινή του επίδοση .

Πρώτος ήταν ο Αμερικανός με 4:13,33, ενώ ακολούθησε ο Ούγγρος με 4:13,4, που έμεινε εκτός τελι...

Στη Γερμανία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Γκάιτνερ

Posted: 28 Jul 2012 02:11 AM PDT

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ θα επισκεφθεί τη Γερμανία τη Δευτέρα, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού Υποικ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα βρεθεί, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, η «ευρωπαϊκή και η αμερικανική οικονομία». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών το απόγευμα της Δευτέρας στο Σι...

Χάος στη Συρία

Posted: 28 Jul 2012 02:10 AM PDT

Ο επιταχυνόμενος ρυθμός των συγκρούσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος και τους ενόπλους εξεγερμένους στη Συρία υποχρεώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να διαμορφώσουν επειγόντως εναλλακτικά σχέδια για την περίπτωση που οι εξελίξεις δημιουργήσουν ανεπιθύμητα τετελεσμένα!

Η αμερικανική κυβέρνηση διαπιστώνει ότι οι διπλωματικές της προσπάθειες απέτυχαν παταγωδώς και σπεύδει τώρα να προχωρήσει σε ενέργειες οι οποίες υπάρχει η ελπίδα ότι θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση του πρ...

S&P: Διατηρεί το ΑΑΑ για τη Βρετανία

Posted: 28 Jul 2012 01:41 AM PDT

Το τριπλό Α για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας με σταθερή προοπτική για την οικονομία διατήρησε στην αξιολόγησή της η Standard & Poor's, παρά την ύφεση που πλήττει τη χώρα.

«Η οικονομία της Βρετανίας, πλούσια και ποικίλη, η χαλαρή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική της και η ευέλικτη αγορά εργασίας της εξηγούν την αξιολόγησή μας όσον αφορά το χρέος» της Βρετανίας, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης στην ανακοίνωσή του.

Η αιτιολόγηση που δίνει ο οίκος για τη διατήρηση των σταθερών προοπ...

Εν αναμονή των αποφάσεων οι Χαλυβουργοί

Posted: 28 Jul 2012 12:39 AM PDT

Νέα γενική συνέλευση θα έχει σήμερα Σάββατο το σωματείο των εργαζομένων στη Χαλυβουργία προκειμένου να αξιολογήσει τις αποφάσεις του υπουργού εργασίας και να καθορίσει την περεταίρω στάση του.

Κατά τη συνάντηση που είχαν χθες Παρασκευή οι Χαλυβουργοί με τον Γ.Βρούτση ζήτησαν την άμεση επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους τους και την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το χώρο του εργοστασίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι απεργοί άφησαν αιχμές κατά του υπουργού για μη τή...

ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλές συχνότητες

Posted: 28 Jul 2012 12:27 AM PDT

Σε… υψηλές συχνότητες εκπέ­μπει ο Τσίπρας την προειδο­ποίηση ότι η κυβέρνηση όχι μόνο έχει εγκαταλείψει κάθε σκέψη για επαναδιαπραγμάτευση, αλ­λά έχει και την ευθύνη για τη συνέχι­ση της καταστροφικής πολιτικής που οδηγεί την κοινωνία σε έκρηξη και τη χώρα στη δραχμή.

Μπορεί το κοινοβουλευτικό έργο να μην έχει αρχίσει ουσιαστικά, τα κρίσι­μα ζητήματα να έχουν παραπεμφθεί για Σεπτέμβριο και οι πολλές αναλύ­σεις να έχουν πλέον κουράσει στη μέ­ση του καλοκαιριού, ωστόσο ο αρχη­γός της αξιωματικής...

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τα μέτρα

Posted: 28 Jul 2012 12:08 AM PDT

Νέα σύσκεψη θα έχουν τη Δευτέρα οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τη διετία 2013-14.

Η κυβέρνηση φέρεται να προτίθεται να θέσει επισήμως το αίτημα για διετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τροϊκανούς εξετάστηκε η πορεία  του ελληνικού προγράμματος, ενώ στο επί τάπητος τέθηκε και το πακέτο των 11,5 δισ. Ευρώ γι...

Πρόβα τζενεράλε για τη μεγάλη σύγκρουση

Posted: 28 Jul 2012 12:06 AM PDT

Επιχείρηση «συμμάζεμα ενός σπάταλου κράτους» ή επίδει­ξη πυγμής σε βάρος ενός δη­μόσιου τομέα που δεν έχει τίποτ' άλλο να δώσει; Ό,τι και αν πιστεύει κανείς, η επόμενη πολιτική μάχη στην Ελλάδα θα δοθεί σε αυτό ακριβώς το οικονομικό πεδίο.

Από τη διαχείριση της κρίσης στη Χαλυβουργία μέχρι και τη δημοσιοποί­ησης της λίστας των οργα­νισμών που θα συγχωνευθούν ή και θα κλείσουν, η κυβέρνηση του Αντώνη Σα­μαρά και των συνεργατών του δεν κρύβει την πρόθεσή της να έρ­θει σε σύγκρουση με την τάξη το...

Η μουσική έκλεψε την παράσταση

Posted: 27 Jul 2012 11:36 PM PDT

Αγγλική εξοχή, βιομηχανική επανάσταση, παραμύθια με κακούς και καλούς και φυσικά Mr Bean περιελάμβανε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Aυτό όμως που πραγματικά έσωσε την κατάσταση ήταν η εξαιρετική μουσική. Όσο για τη φλόγα; Μας έσκασαν αλλά χαλάλι! Έδωσαν τόπο στα νιάτα αφού επτά νεαροί αθλητές και αθλήτριες ήταν αυτοί που άναψαν τον βωμό που αποτελούνταν από 204 δοχεία-χωάνες .
70 πρόβατα, 12 άλογα, 12 κοτόπουλα και 10 χήνες έδωσαν βουκολικό χρώμα στην τελετή. Όλα αληθι...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές