Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


ΔΕΙΤΕ: Τι ζωγράφιζε ο μαθητής Γιαννάκης Μπουτάρης το 1948!

Posted: 23 May 2012 03:09 PM PDT

ΦΩΤΟ: Δείτε τί ζωγράφιζε ο μαθητής Γιαννάκης Μπουτάρης το 1948!
Είναι μια κλασσική ζωγραφιά παιδιού δημοτικού. Ένας μικρός μαθητής ζωγραφίζει το...






σχολείο του και λέει «Καλημέρα καλό μου σχολείο».



Ποιος όμως είναι αυτός ο μαθητής;



Το λέει και η υπογραφή!



Ο Γιαννάκης Μπουτάρης! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μαθητής της α δημοτικού το 1948 ζωγραφίζει το σχολείο του! Το σπάνιο αυτό υλικό φιλοξενείται στο λεύκωμα «1934-2009, 75 χρόνια Πειραματικό, Ο χρόνος επισκέπτεται αναλλοίωτος» . Πρόκειται για μια περιήγηση σε κείμενα και εικόνες που καταγράφουν την παρουσία του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης από το 1934, έτος ίδρυσής του, μέχρι σήμερα. Μαθητές του σχολείου ήταν επιφανείς Θεσσαλονικείς, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.



Δείτε τη ζωγραφιά του Γιαννάκη Μπουτάρη:





24ωρο







Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μοναχοπαίδι ο 30χρονος που δολοφόνησαν οι μετανάστες στην Πάτρα...

Posted: 23 May 2012 02:58 PM PDT

Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά στην Πάτρα...








Δεν πάει άλλο με τους μετανάστες λέει γεμάτος θλίψη και αγανάκτηση συγγενής του 30χρονου Θανάση Λαζανά...Πίσω απο τη δολοφονία του 30χρονου Ελληνα που συγκλόνισε την Πάτρα και οδήγησε πολλούς κατοίκους στο δρόμο να διαδηλώνουν για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα να έχουμε έκτροπα και επεισοδια με τραυματισμούς, κρύβεται μια οικογενειακή τραγωδία.



Οι ηλικιωμένοι γονείς του 30χρονου Θανάση Λαζανά είναι απαρηγόρητοι καθώς εχασαν τον μονάκριβό τους, το στήριγμα τους, το λογο που είχαν για να ζουν. Η οικογένεια του 30χρονου, οι κάτοικοι του συνοικισμού Ιτεών στην παραλία Πατρών, όλη η Πάτρα, όλη η Ελλάδα, θρηνεί για το καλόκαρδο παλληκάρι που χάθηκε τόσο ξαφνικά και με τόσο βίαιο τρόπο.



ΤΙ ΛΕΕΙ O ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ



Οπως δήλωσε o ξάδελφος του θύματος Θύμιος Κόκλας "ο ξάδελφος ήταν ένας κοινός τριαντάρης οπως όλοι μας. Προσπαθούσε να βρει δουλειά αλλά αν δεν έχεις τα 100 πτυχία σήμερα δουλειά δε βρίσκεις. Ο άνθρωπος όμως πέρα από αυτό έπρεπε να φροντίσει και τους ηλικιωμένους γονείς του και τη γιαγιά του αλλά βοηθούσε και τους ανθρωπους της γειτονιάς. Πέρναγε τις μέρες του κάνοντας θελήματα για όλη τη γειτονιά και ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά. Το χειροτερο πράγμα στη ζωή του που έκανε ήταν οτι πήγαινε να πιει ένα ποτό το βράδυ και γύρναγε στο σπίτι του στη μία και στις δυο το βράδυ. Δε νομίζω οτι είναι αυτο ειναι απαγορευτικό και θα πρέπει να κλεινόμαστε μέσα από νωρίς, γιατί κάποιοι μπορεί να πουν τι δουλειά είχε έξω στις δύο το πρωί.



Ο ξάδελφος μου ήταν μοναχοπαίδι και για εμάς τους συγγενείς του είναι απίστευτη η τραγωδία και όπως πάντα πιο πολύ στεναχωριέται αυτός που μένει πίσω και αυτος αντιμετωπίζει το θέμα της απώλειας. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, οι γονείς του δεν έχουν άλλο παιδί. Θα πρέπει να πεθάνουν με αυτή την κατάσταση, ξέροντας πια οτι είναι μόνοι στον κόσμο και ουσιαστικά χωρίς να έχουν λογο να ζουν.



Για εμάς η καθημερινότητα μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν οτι οι λαθρομετανάστες ή οι μετανάστες, δεν ξέρω ποιοι από αυτούς ειναι παράνομοι και ποιοι νόμιμοι, βοηθήθηκαν από τους κατοίκους της παραλίας Πατρών. Ολοι έχουμε συμπόνια, όλοι καταλαβαίνουμε οτι οι πιο πολλοί από αυτούς είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και ίσως αδικημένοι και γι΄αυτό τους βοηθουσαμε οσο μπορούσαμε είτε με φαγητά είτε με ρουχισμό και με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσαμε να τους κάνουμε κάτι καλό.



Καταλήξαμε τώρα σαν ευχαριστώ που τους δώσαμε χώρο να μείνουν και να κοιμηθούν, να είναι αυτοί στο δρόμο και εμείς να κλεινόμαστε μέσα και να μας δολοφονούν μπροστά στα σπίτια μας. Κάποια στιγμή έπρεπε να αντιδράσουμε για αυτό το πράγμα. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είχαμε αρχίσει ήδη να έχουμε προβλήματα από την έλλειψη οργάνωσης και την έλλειψη αστυνόμευσης και τη θρασύτητα που εκδήλωναν οι ομάδες αυτές των μεταναστών. Είμασταν ήδη στα όρια μας.



Η δολοφονία του ξαδελφού μου ήταν η σπίθα που άναψε τη φωτιά. Θα πολεμήσουμε όσο μπορούμε, οσο μπορεί ο καθένας από τη μεριά του. Δεν είμασε ούτε κόμμα, ούτε έχουμε πολιτικά οφέλη και είμαστε κατά της βίας και δεν έχουμε κανένα χρώμα σε αυτή τη κίνηση που κάνουμε. Δεν ενδιαφερόμαστε τι ψηφίζει ο καθένας από εμάς, ολοι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Και αυτός ο σκοπός είναι να νοιώσουμε ασφαλείς. Δε κοιτάμε τίποτα πέρα από το να νοιώσουμε ασφαλείς και εμείς και τα παιδιά μας και οι γυναίκες μας που κυκλοφορούν έξω και υπάρχει ο κίνδυνος να τις βιάσουν και οι ηλικιωμένοι γονείς μας. Εγώ αυτή τη στιγμή φοβάμαι για τους γονείς μου που κυκλοφορούν έξω βράδυ και πρέπει κάτι να κάνω γι΄αυτό.



Από εκεί και πέρα ευχομαι ο κάθε υπεύθυνος της πόλης, ο κάθενας που έχει μερίδιο ευθύνης να κάνει κάτι γιατί εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να πιεσουμε και να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι δε θα υποχωρήσουμε. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν πάει άλλο. Εχουμε κλειστεί μέσα στα σπίτια μας. Ετσι θα περάσουμε την υπολοιπη ζωή μας; Εγώ έβγαζα τα παιδιά μου στο δρόμο για να παίξουν μπροστά στο σπίτι μου. Τώρα που θα βγάλω το παιδί μου να παίξει, μεσα στο δωμάτιο του; Δε θα έχει μια μπάλα να την κλωτσήσει; Δεν πάει άλλο".

24ωρο



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυτό είναι όλο το νερό που υπάρχει στον πλανήτη!

Posted: 23 May 2012 02:44 PM PDT

Πώς θα ήταν όλο το νερό της Γης αν το μάζευε κανείς σε μια σφαίρα; ...








Πολύ μικρότερο απ' ότι φαντάζεστε.



Η εικόνα που βλέπετε δείχνει το νερό όλου του πλανήτη, από υπόγεια ύδατα, παγόβουνα κ.τ.λ. συγκεντρωμένο σε μια σφαίρα με διάμετρο 1.384 χιλιομέτρων.










Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το 97% του νερού στην Γη βρίσκεται σε ωκεανούς και θάλασσες και λιγότερο από 1% βρίσκεται σε λίμνες ή κάτω από το έδαφος. Και αυτό το 1% είναι και το πόσιμο νερό.

24ωρο



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επιρρεπείς στα καρδιακά τα παιδιά καπνιστών

Posted: 23 May 2012 02:31 PM PDT

Μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν
κάποια στιγμή στη ζωή τους σοβαρά καρδιοαγγειακά προβλήματα έχουν τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό των τσιγάρων των γονιών τους, σύμφωνα με έρευνα αυστραλών επιστημόνων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσοι ήταν παθητικοί καπνιστές ως....





παιδιά παρουσιάζουν μικρότερη ελαστικότητα των αρτηριών τους, σύμπτωμα κακής καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που εξετάζει τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του τσιγάρου στην κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, επισημαίνει η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Σόνα Γκαλ.

«Εξετάσαμε την ελαστικότητα των αγγείων μετρώντας την ικανότητα της αρτηρίας του βραχίονα να διαστέλλεται και να συστέλλεται. Συμπεράναμε πως τα άτομα που ήταν παθητικοί καπνιστές ως παιδιά εξαιτίας των γονιών τους, είχαν μικρότερη αρτηριακή ελαστικότητα, σημάδι κακής καρδιοαγγειακής υγείας», υπογράμμισε.

Η Γκαλ διευκρίνισε ότι για την έλλειψη ελαστικότητας των αγγείων ευθύνονται τα χημικά στοιχεία που περιέχονται στον καπνό των τσιγάρων, τα οποία επικάθονται στα τοιχώματα των αγγείων.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_7486.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αφγανιστάν: Δηλητηρίασαν παραπάνω από 120 μαθήτριες

Posted: 23 May 2012 02:25 PM PDT

Περισσότερες από 120 μαθήτριες και
sτρία μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού δηλητηριάστηκαν, στη δεύτερη επίθεση αυτού του είδους που σημειώνεται στη χώρα σε διάστημα ενός μήνα και η οποία αποδίδεται σε συντηρητικούς φανατικούς. Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Τάχαρ, όπου, σύμφωνα με την...




αστυνομία, οι φανατικοί που αντιτίθενται στην εκπαίδευση των γυναικών χρησιμοποίησαν μια άγνωστη τοξική σκόνη για να μολύνουν τον αέρα στις τάξεις. Πάρα πολλές μαθήτριες έχασαν τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών του Αφγανιστάν NDS, οι Ταλιμπάν δείχνουν να αποσκοπούν στο κλείσιμο των σχολείων ενόψει της αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα το 2014.

«Ένα μέρος της επιχείρησής είναι (...) να κλείσουν τα σχολεία. Θέλουν να προκαλέσουν φόβο δηλητηριάζοντας κορίτσια. Προσπαθούν να κάνουν τις οικογένειες να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NDS Λουτφούλα Μάσαλ.

Το υπουργείο Παιδείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 550 σχολεία σε 11 επαρχίες στις οποίες οι Ταλιμπάν χαίρουν μεγάλης υποστήριξης έχουν κλείσει.

Τον περασμένο μήνα 150 μαθήτριες δηλητηριάστηκαν στην ίδια επαρχία αφού ήπιαν μολυσμένο νερό.

Από το 2001 που εκδιώχθηκαν από την εξουσία οι Ταλιμπάν, τα κορίτσια επέστρεψαν στα σχολεία, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Καμπούλ. Προηγουμένως δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να πάνε σχολείο ή στις γυναίκες να εργαστούν.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/120.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η νύφη συνελήφθη στο γαμήλιο πάρτι

Posted: 23 May 2012 02:15 PM PDT

Φορώντας το νυφικό της συνελήφθη
μια 22χρονη Ρωσίδα, κατά τη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, επειδή την παραμονή του γάμου είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου έναν άνδρα που της χρωστούσε χρήματα. Το θύμα επισκέφθηκε την προηγουμένη το ζευγάρι, ενώ η 22χρονη βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. «Η Κάτια, μεθυσμένη, ξυλοκόπησε ανηλεώς τον...




οφειλέτη της κάτω από το παράθυρο του σπιτιού της, ενώ ο μέλλων σύζυγός της, νηφάλιος, παρακολουθούσε ατάραχος το θέαμα. Το νεαρό ζευγάρι επέστρεψε κατόπιν στο σπίτι, αφήνοντας το θύμα να ξεψυχήσει αβοήθητο στον δρόμο», ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της Οντμουρτίας (Ουράλια Όρη).

«Είναι κρίμα να πρέπει να χωρίσει κανείς ένα τόσο νεαρό ζευγάρι», καταλήγουν στην αναφορά τους οι διωκτικές αρχές της Ρωσίας.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_9152.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι ένας 8χρονος Ελληνοκύπριος

Posted: 23 May 2012 02:06 PM PDT

Ο 8χρονος Ανδρέας
Χατζηνικολάου, μαθητής της β' τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, στην κατηγορία του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις...




συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο. Ο Ανδρέας Χατζηνικολάου το 2010 και το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Τουρνουά Φιλίας και την πρώτη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών έλαβαν μέρος άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χατζηκωνσταντίνου οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη και δεύτερη θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρόνων, αντίστοιχα.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/8_23.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΦΩΤΟ: Την απέλυσαν επειδή έχει τεράστιο στήθος...

Posted: 23 May 2012 02:00 PM PDT

«Είσαι πολύ "καυτή" για να δουλεύεις σε αυτό το γραφείο» της είπαν οι εργοδότες της και την απέλυσαν.

Ο λόγος για την 29χρονη Lauren Odes η οποία είπε πως οι διευθυντές
της εταιρείας Native Intimates, την απέλυσαν επειδή έχει μεγάλο στήθος.
Αρχικά της είπαν να …

φοράει πολύ φαρδιά ρούχα και να τα κρύβει….
Στην συνέχεια την απέλυσαν από το τηλέφωνο ενώ εκείνη αγόραζε συντηρητικά ρούχα για την δουλειά της.
Η Lauren Odes που είναι από το New Jersey, κινήθηκε νομικά κατά της
εταιρείας ενώ για δικηγόρο προσέλαβε την Gloria Allred, που έχει
υπερασπιστεί διάσημους.

http://grtimes.info


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΦΩΤΟ: Δείτε πώς είναι το κινέζικο πληκτρολόγιο...

Posted: 23 May 2012 01:54 PM PDT

Είναι γνωστό πως οι Κινέζοι δε χρησιμοποιούν γράμματα καθώς η γλώσσα τους αποτελείται από χαρακτήρες-λέξεις.
Πώς είναι ένα κινέζικο πληκτρολόγιο λοιπόν? Δείτε....



e-frapedia.blogspot.com

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Posted: 23 May 2012 01:45 PM PDT

Μην αποδεχθείτε καμία από αυτές τις δοκιμασίες, χωρίς την κατάλληλη, γεμάτη αφοσίωση προπόνηση...


Πρέπει να σταματήσετε το ποτό και… τα πάντα…





Εάν πασχίζετε για να τρέξετε 5 χιλιόμετρα στο γυμναστήριο το πρωινό της Δευτέρας, τότε, εντάξει. Εάν πασχίζετε όμως για να φτάσετε έστω στο γυμναστήριο, τότε ίσως είναι καιρός για μία αλλαγή σκηνικού. Όχι, δεν μιλάμε για ένα διαφορετικό γυμναστήριο με ομορφότερες γυμνάστριες… Ας σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα για ένα λεπτό.

Όλοι ανταποκρινόμαστε καλά στις δοκιμασίες, βάζοντας στόχους, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα και νιώθοντας πως έχουμε πραγματικά καταφέρει κάτι. Όμως πιέζουμε πραγματικά τους εαυτούς μας όσο περισσότερο μπορούμε;

Σύμφωνα με τον αθλητικό ψυχολόγο της Harley Street, Τζάιλς Γουέμπστερ, «αυτό που ξεχωρίζει τον πρωταθλητή από τον πετυχημένο ερασιτέχνη είναι η ικανότητα να σπρώξει τον εαυτό του να γυμναστεί ακόμα πιο δυνατά, εκεί που ο ερασιτέχνης απλά θα τα παράταγε».

Έτσι, εάν ψάχνετε για κάτι που θα προκαλέσει την πνευματική και σωματική σας αντοχή, τότε διαβάστε για τις σκληρότερες αθλητικές δοκιμασίες στον κόσμο.





Αγώνας Κωπηλασίας στον Ατλαντικό


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: Αγώνας Κωπηλασίας στον Ατλανικό

Που: Στον Ατλαντικό Ωκεανό – από τους Κανάριους Νήσους μέχρι τις Δυτικές Ινδίες.

Ναι, διαβάσατε σωστά τον τίτλο. Είναι ένας αγώνας κωπηλασίας. Που διασχίζει τον Ατλαντικό. Τώρα, εάν έχετε δοκιμάσει να κωπηλατήσετε θα ξέρετε πως είναι κάτι κρύο, υγρό και καθόλου διασκεδαστικό, ακόμα και εάν το κάνεις σε ένα τελείως επίπεδο ποτάμι ή λίμνη. Φανταστείτε τώρα αυτό, αλλά προσθέστε ένα σαφέστατα μεγαλύτερο σκαρί, αμέτρητα πανύψηλα κύματα και μόλις τέσσερα άτομα για πλήρωμα.

Χρειάζεται περίπου από 40 μέχρι 90 ημέρες για να τερματίσεις και μετράει μία τεράστια απόσταση 4.830 χιλιομέτρων. Και ορισμένοι το κάνουν μόνοι τους, προφανώς επειδή μισούν τον εαυτό τους. Αλλά τουλάχιστον μπορείτε να τρέφεστε με ξηρά τροφή ενώ επιπλέετε μέσα στη γούρνα σας…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Παρακολουθήστε τον ετήσιο αγώνα κωπηλασίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια Όξφορντ και Κέμπριτζ από τις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, ενώ πίνετε μπύρα κάτω από την λιακάδα. Ή δείτε το στο laptop σας από την άνεση ενός ζεστού κρεβατιού.





O Μαραθώνιος της Άμμου


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: O Μαραθώνιος της Άμμου

Που: Μαρόκο

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να τρέχεις μαραθώνιους είναι λίγο χαζό -πρέπει να τρέχεις για αιώνες, συνήθως βρέχει και πρέπει να πας και κάποια στιγμή στην τουαλέτα. Εντάξει, το τελευταίο μέρος δεν είναι απαραίτητα αλήθεια, όμως προσθέτει, πιθανόν, ένα… vibe στη αυθεντική εμπειρία ενός μαραθωνίου.

Υπάρχουν τουλάχιστον 700 άνθρωποι που χρειάζονται κάτι περισσότερο από έναν αγώνα 26 μιλίων (42 χιλιόμετρα). Θέλουν έξι σαν κι αυτόν. Έναν την ημέρα για έξι συνεχείς ημέρες. Κατά μήκος της ερήμου. Κουβαλώντας όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη -σκηνή, υπνόσακο, φαγητό. Έτσι, εάν σας αρέσει ένα χαλαρό τζόγκινγκ στους 50 βαθμούς Κελσίου σ' ένα έδαφος που στην ουσία μοιάζει με το να ανεβαίνεις κυλιομένες σκάλες ανάποδα (αυτή είναι η απόλαυση της άμμου), τότε ο Μαραθώνιος είναι για εσάς.

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Κάντε βόλτες στους αμμόλοφους της ερήμου με ένα 4×4 – πολύ λιγότερη προσπάθεια και πολύ περισσότερη διασκέδαση.





Yukon Arctic Ultra


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: Yukon Arctic Ultra

Που: Καναδάς

Επειδή ο άνθρωπος προφανώς δεν βάζει όρια στην υπερβολή, βρίσκει καινούργιους και ασυνήθιστους τρόπους να καταστρέψει τον εαυτό του και να μας κάνει όλους εμάς να αισθανόμαστε σαν «λαπάδες». Για να είμαστε ακριβείς μιλάμε για έναν καινούργιο και ασυνήθιστο «δρόμο» 700 χιλιομέτρων, έναν αγώνα στον Αρκτικό κύκλο. Χιόνι, ΟΚ. Θερμοκρασίες με μέσω όρο μείον 20 βαθμούς Κελσίου, ΟΚ. Φαγητό εκτάκτου ανάγκης που φτάνει για 48 ώρες, ΟΚ. Φτυάρι για τις χιονοστιβάδες, ΟΚ.

Έχετε επιλογή για τον τρόπο που θα κινηθείτε εδώ. Δυστυχώς, τα snowmobile δεν έγιναν επιτρεπτά και έτσι η εκπληκτική σας επιλογή περιορίζεται στο ποδήλατο (δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τη λογική πίσω από αυτό…), στα σκι ή τα πόδια σας. Α, και το χρονικό περιθώριο είναι 13 μέρες. Απολαύστε ελεύθερα…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Κάνοντας σκι. Σε κατάβαση. Σε μία πίστα. Και μετά στο μπαρ και για ύπνο στο ζεστό σας σαλέ, έχοντας σκάσει από το φοντί.





Tough Guy Challenge


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: «Πρόκληση για Σκληρούς Τύπους»

Που: Στην Βρετανία

Δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτή τη λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε μία πρόκληση από τα Βρετανικά εδάφη. Ναι, αυτή η χώρα έχει να προσφέρει έναν από τους πιο απάνθρωπους αγώνες που έγιναν ποτέ. Λέμε αγώνα, αλλά αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι σούρσιμο, ανάβαση, σκαρφάλωμα, πλατσούρισμα μέχρι το λαιμό μέσα σε παγωμένο νερό. Συνηθισμένα Κυριακάτικα πράγματα…

Η διαδρομή είναι μόλις 16 χιλιόμετρα σε μήκος. Θα σας συγχωρέσουμε εάν σκεφτείτε πως ο τύπος που την σκάρωσε είναι πραγματικά ένας σαδιστής που τρέφει τρομερό μίσος στην ανθρωπότητα. Ορισμένα highlights αυτού του χαριτωμένου αγώνα περιλαμβάνουν: ένα αλα στυλ Βιετνάμ σύρσιμο σε τούνελ, μόνο που ορισμένα τούνελ καταλήγουν σε… βασικά… τίποτα, παρά μόνο έναν τοίχο, ή το τρέξιμο ανάμεσα σ' ένα σετ από λάστιχα. Σιγά το πράγμα θα πείτε. Α, σταθείτε. Τα λάστιχα αυτά φλέγονται…

Η δοκιμασία είναι εις διπλούν σκληρή -πρέπει να υπογράψετε ένα συμφωνητικό για τη ζωή σας στην κυριολεξία, πριν ξεκινήσετε. Που λέει πως εάν τα «τινάξετε» στην διαδρομή, δεν είναι κανενός άλλου το λάθος, παρά μόνο δικό σας.

H τεμπέλικη εναλλακτική: Παίζοντας Call of Duty από τον καναπέ σας. Απλώς επαναλαμβάνοντας τις αποστολές…





Μαραθώνιος Barkley


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: Μαραθώνιος Barkley

Που: Τενεσί, Αμερική

Πρέπει να είστε παντελώς θεότρελος για να δοκιμάσετε αυτόν τον βλακώδη μαραθώνιο. Χρησιμοποιούμε χαλαρά τον όρο «μαραθώνιο» εδώ, μιας και είναι κάτι λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα 42 χιλιόμετρα.

Είναι 100 μίλια, που είναι αρκετά μεγάλη απόσταση, αλλά κάπως τα καταφέρνεις. Το ζόρι είναι τα 18 χιλιόμετρα ανάβασης που πρέπει να κάνεις. Και δεν υπάρχουν μονοπάτια. Επιλέγεις το δικό σου, που είναι συνήθως καλυμμένο από ορισμένα από τα πιο ενοχλητικά πλάσματα της φύσης -βατόμουρα, αγκάθια, δέντρα που έχουν πέσει, ενώ πολύ συχνά, βρέχει κιόλας. Η κούρσα έχει χρονικό όριο 60 ωρών, κάτι που την κάνει ακόμα πιο απάνθρωπη, μιας και το ρεκόρ είναι λίγο πάνω από τις 55.

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Off-road βόλτα με ένα 4×4. Ο άνθρωπος έχει φτιάξει οχήματα μέσα στα οποία μπορεί να «κατακτά» (και) τα βουνά.





The Simpson Desert Bike Challenge


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: The Simpson Desert Bike Challenge

Που: Αυστραλία

Αν και το να ταξιδέψεις στην Αυστραλία είναι μία αρκετά οδυνηρή εμπειρία από μόνη της, κάποιοι αποφάσισαν να την κάνουν ακόμα πιο δυσάρεστη με αυτόν τον πενθήμερο, 590 χιλιομέτρων, ποδηλατικό αγώνα κατά μήκος ενός απόμερου μέρους της χώρας που αποτελείται κυρίως από άμμο και πέτρες.

Η ζέστη είναι αφόρητη με τη μοναδική μορφή παρηγοριάς να έρχεται από τις σποραδικές μπόρες βροχής, που μετατρέπουν το έδαφος σε βούρκο. Και πρέπει να έχεις το νου σου να ολοκληρώσεις τον αγώνα σε κάτω από 40 ώρες εάν δεν θέλεις να χάσεις τη ζωή σου από καμία αράχνη «μαύρη χήρα» ή κάποιο θανατηφόρο σκορπιό.

Για να σας αποζημιώσουν για το τέραστιο βασανιστήριο να πάρετε μέρος στον αγώνα, υπάρχει ένα συνεργείο που αναλαμβάνει το πλύσιμο σας και σας σερβίρει φαγητό. Αυτά είναι bonus…

H τεμπέλικη εναλλακτική: The Simpsons Dessert Bike Challenge -παρακολουθήσετε επεισόδια των Simpsons ενώ γεμίζετε το στόμα σας με μία πίτσα και ενώ κάθεστε σε ένα ποδήλατο γυμναστικής (ή απλά το κοιτάτε…).





The Norseman Xtreme Triathlon


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: The Norseman Xtreme Triathlon

Που: Νορβηγία

Κάτι σαν αγώνας τριάθλου Ironman αλλά για Βίκινγκς, με κάποια ακόμα ζόρικα bonus έτσι για να το σιγουρέψουμε…

Έχει περίπου απόσταση 225 χιλιομέτρων, όμως μπορείς να απολαύσεις πράγματα όπως το να κολυμπήσεις σε νερά που η μέγιστη θερμοκρασία τους φτάνει τους 17 βαθμούς (κλείστε τα μάτια σας, φανταστείτε ένα ωραίο, χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο και μετά αφήστε τους φίλους σας να αδειάσουν ένα βαρέλι παγωμένο νερό πάνω σας). Η τελευταία διαδρομή σας βάζει να τρέξετε ανηφορικά σ' ένα βουνό χωρίς ίχνος από μονοπάτι, δηλαδή θα «σκαλίζετε» βράχους για 17 ολόκληρα χιλιόμετρα. Ο αγώνας έρχεται πακέτο με την προειδοποίηση για ακραίες καιρικές συνθήκες. Διασκεδαστικό…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Επισκεφτείτε το Jorvik Viking Centre στο Γιορκ της Αγγλίας. Έχει ένα τρένο που κάθεστε και σας κάνει βόλτες…





The Badwater Ultramarathon


Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες


Τι: The Badwater Ultramarathon

Που: Αμερική

Έχει το «Κακό» στο όνομά του, αλλά και στη φύση του. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο σκληρότερος μαραθώνιος στον κόσμο.

Με μαραθώνιο μοιάζει και μόνο να προσπαθήσεις να διαβάσεις το επίσημο site του αγώνα. Είναι γεμάτο από πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση που απαιτείται για την αγώνα και ορίστε το γιατί. Ο αγώνας έχει απόσταση 217 χιλιόμετρα, φτάνει σε υψόμετρο πάνω από τα 2.500 μέτρα και πραγματοποιείται σε τρομακτικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Α, και γίνεται στην περίφημη Death Valley. Το ξέρετε το μέρος. Είναι εκεί που μπορείς να βράσεις αυγό επάνω σ' ένα βράχο. Λέξεις όπως «πόνος» και «υποφέρω» σε κυκλώνουν με μεγάλη γενναιοδωρία. Πολύ ενθαρρυντικό…

H τεμπέλικη εναλλακτική: Υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι να α) εξουθενώσετε τον εαυτό σας και να β) πάθετε αφυδάτωση. Όπως με το να ξαπλώσετε στην παραλία κάτω από τον ήλιο και να μεθύσετε…


24ωρο

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα

Posted: 23 May 2012 01:38 PM PDT

Πώς μπορεί κανείς να βάλει σε καλούπια ένα αίσθημα τόσο δυνατό και απρόβλεπτο όσο ο κεραυνοβόλος έρωτας...


Μπορούμε να φυλακίσουμε ένα τέτοιο «τέρας» στο εργαστήρι του βιολόγου και να το αναλύσουμε, την ώρα που το μόνο που ενδιαφέρει τον ερωτευμένο είναι να δει το άλλο του μισό και να κοιτάζουν μαζί ηλιοβασιλέματα ή να ιδρώνουν σεντόνια;

Κι όμως, όσο κι αν μας φαίνεται παράδοξο το να «απομυθοποιείται» κάτι εξ ορισμού «παραμυθένιο», η επιστήμη δεν άντεξε στον πειρασμό και έβαλε τα βέλη του Έρωτα κάτω από το μικροσκόπιο. Και μερικά από τα συμπεράσματά της, ομολογούμε πως μας εξέπληξαν – ή και μας δικαίωσαν. Ακολουθούν 15 από αυτές τις επιστημονικές ερωτικές αλήθειες.

 

  • Ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» υπάρχει
Εντάξει, ίσως όχι με την ολοκληρωμένη έννοια του όρου, αλλά μια παθιασμένη ερωτική ανταπόκριση είναι πιθανή. Ο εγκέφαλος μπορεί να εκκρίνει ορμόνες που σχετίζονται με τον έρωτα μέσα στο πρώτο πέμπτο(!) του δευτερολέπτου της πρώτης ματιάς, λένε οι ερευνητές. Πρόσφατο πείραμα μάλιστα έδειξε ότι ο έρωτας είναι σαν ναρκωτικό – πυροδοτεί δηλαδή το ίδιο αίσθημα ευφορίας που προκαλεί και η χρήση κοκαΐνης.

  • Όταν ερωτεύεσαι, είναι σαν να πάσχεις από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα (2)Ο οίκος Calvin Klein έδωσε σε ένα από τα αρώματά του το όνομα μιας από τις πρώτες φάσεις του έρωτα: Εμμονή (Obsession). Σε ιταλική επιστημονική μελέτη, βρέθηκε πως οι επί λιγότερο από έξι μήνες ερωτευμένοι έχουν κοινά στοιχεία με όσους πάσχουν από ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές: Και οι δύο κατηγορίες… «ασθενών» έχουν χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα τους.

  • Οι ουσίες που εκκρίνει… ο έρωτας
Όταν μας χτυπά το βέλος του μικρού φτερωτού θεού, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, που δημιουργούν το αίσθημα ευφορίας. Γι' αυτό και οι φρεσκο-ερωτευμένοι έχουν τη διάθεση να μιλούν όλη τη νύχτα, να ακούν λεπτομερώς όσα λέει το άλλο τους μισό ή να κάνουν ταξίδια μαζί τους. Ο έρωτας επίσης πυροδοτεί έκκριση αδρεναλίνης, που κάνει την καρδιά να χτυπά πιο έντονα και τα γόνατα να τρέμουν ελαφρώς όταν βρισκόμαστε κοντά στο αντικείμενο του πόθου.

  • Έρωτας… κι ιδρώτας
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα (3)Κάποιοι ευφάνταστοι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να μυρίσουν ιδρωμένες ανδρικές μπλούζες. Τα συμπεράσματα; Κάθε γυναίκα παρουσίασε ερωτική διέγερση όταν μύρισε τον ιδρώτα κάποιου άνδρα, ο οποίος είχε διαφορετικά ανοσοποιητικά γονίδια από τα δικά της. Αυτό πιστοποιείται και από το εξής βιολογικό γεγονός: Η φύση θεωρεί πιο ταιριαστά τα ζευγάρια με διαφορετικά ανοσοποιητικά γονίδια, γι' αυτό και οι απόγονοί τους συνδυάζουν και τα δύο κι έτσι είναι πιο «ανθεκτικοί» στις ασθένειες. Αυτό επίσης εξηγεί και την… απιστία: Οι γυναίκες με παρόμοια ανοσοποιητικά γονίδια με αυτά του συντρόφου τους είναι πιο πιθανό να τους απατήσουν!

  • Οι άνδρες έλκονται περισσότερο από γυναίκες που βρίσκονται σε ωορρηξία
Σε αντίστοιχο πείραμα με αρσενικούς συμμετέχοντες, η δοκιμασία της μυρωδιάς έδειξε το εξής: Οι άνδρες προτίμησαν τις μπλούζες με την μυρωδιά των γυναικών που βρίσκονταν σε στάδιο ωορρηξίας. Μάλιστα, σε άλλη έρευνα, αποδείχθηκε πως οι γυναίκες strippers έπαιρναν τα διπλάσια tips όταν είχαν ωορρηξία σε σχέση με τα tips της… περιόδου τους.

  • Αντιστρόφως, όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε ωορρηξία, έλκονται από άνδρες που συνδυάζουν τα εξής:
Πιγούνι και πρόσωπο με γωνίες και… καλή αίσθηση του χιούμορ. Τα δύο πρώτα υποδηλώνουν αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και επομένως καλή υγεία, ενώ το τελευταίο δείχνει αυξημένο IQ, σημαντικός παράγοντας για το ένστικτο της αναπαραγωγής. Βέβαια, με τις γυναίκες ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος: Άλλη έρευνα έδειξε πως σε διαφορετική περίοδο του ίδιου μήνα, τα γυναικεία γούστα αλλάζουν, και τείνουν προς τα πιο «απαλά», «θηλυκά» ανδρικά πρόσωπα, που αποτελούν δείγματα αφοσίωσης και πιθανής καλής γονικής συμπεριφοράς.

  • Η σοκολάτα και τα οστρακοειδή δεν είναι αφροδισιακά
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα (4)Η τεστοστερόνη, σε άνδρες και γυναίκες, είναι η μόνη ουσία που έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την σεξουαλική επιθυμία. Τα οστρακοειδή μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα ντοπαμίνης, αλλά δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις πως η κατανάλωσή τους ευνοεί την λίμπιντο. Από την άλλη και η σοκολάτα, μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα του λεγόμενου «μορίου της αγάπης» -οι επιστήμονες το λένε φαινυλεθυλαμίνη- αλλά δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι η κατανάλωσή της προκαλεί την έκκριση της ορμόνης με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένα ερωτικό άγγιγμα ή ένα βλέμμα.

  • Ο έρωτας είναι… εθισμός
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος μελετήθηκε διεξοδικά, και τα αποτελέσματα λένε πως οι ερωτευμένοι και οι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά έχουν κάτι κοινό: Οι ίδιες εγκεφαλικές περιοχές τους είναι διεγερμένες. Μάλιστα, τα συμπτώματα είναι επίσης τα ίδια: Όσο το «ρομάντζο» προχωρά, ο ερωτευμένος επιζητά συνεχώς «κι άλλο» από τον σύντροφο, ενώ ένας χωρισμός μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, υπνηλία και ψυχολογική παραίτηση, όπως στην περίπτωση μιας βίαιης διακοπής της χρήσης ουσιών.

  • Ο οργασμός μας βοηθά να… δεθούμε
Κατά την διάρκεια του οργασμού, στους άνδρες ανεβαίνουν τα επίπεδα της βασοπρεσίνης και στις γυναίκες της οξυτοσίνης. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να προκαλέσουν τα συναισθήματα της εγγύτητας και τους δεσμού, γι' αυτό και ονομάζονται «ορμόνες της αγκαλιάς». Οι επιστήμονες επίσης πιστεύουν ότι βοηθούν στον σχηματισμό στενών οικογενειακών δεσμών και, αφού παράλληλα οι «ουσίες του έρωτα» πέφτουν, η ερωτική έκσταση δίνει την θέση της στην αφοσίωση.

  • Οι αναλογίες μέσης που έλκουν τους άνδρες
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα (5)Οι αριθμοί μίλησαν και είπαν: Οι άνδρες προτιμούν την αναλογία μέση-προς-γοφό 70% -για παράδειγμα 64,8 προς 91,4 εκατοστά. Μάλιστα, το απέδειξε και η… τέχνη, καθώς σε μια μελέτη που ανέλυσε τις γυναικείες μορφές σε έργα ζωγραφικής των τελευταίων 32.000 ετών, ο κανόνας του 70% επαληθεύτηκε.

  • Δείξε μου τις φωνητικές σου χορδές, να σου πω τι σώμα έχεις
Γυναίκες βαθμολόγησαν σε ελκυστικότητα τυχαίες ανδρικές φωνές που απλώς μετρούσαν ως το 10 και το ίδιο έκαναν αντίστοιχα άνδρες. Πόρισμα του πειράματος ήταν το εξής: Οι καλύτερα βαθμολογημένες ανδρικές φωνές αντιστοιχούσαν σε άνδρες με φαρδιούς ώμους και στενούς γοφούς, ενώ οι πιο ελκυστικές γυναικείες φωνές αντιστοιχούσαν σε γυναίκες με λεπτή μέση και γοφούς με καμπύλες.

  • Οι ομοφυλόφιλοι αντιδρούν διαφορετικά στις σεξουαλικές ορμόνες
Σε άλλο πείραμα, μελετήθηκε το ποιοι διεγείρονται από την μυρωδιά συγκεκριμένων ορμονών. Η αρρενωπή ορμόνη της τεστοστερόνης διέγειρε τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τις ετεροφυλόφιλες γυναίκες, αλλά όχι τους ετεροφυλόφιλους άνδρες, όπως αναμενόταν, αλλά το περίεργο ήταν πως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες, παρουσίασαν μεγαλύτερη διέγερση στις θηλυκές παρά στις αρσενικές ορμόνες.

  • Ένα πρόσωπο με ισορροπημένες αναλογίες είναι πιο ελκυστικό
Γιατί οι άνθρωποι με συμμετρικά χαρακτηριστικά έχουν μεγαλύτερη ερωτική επιτυχία; Επειδή πρόκειται για σημάδι καλύτερου ανοσοποιητικού συστήματος, λένε οι βιολόγοι, ενώ οι έρευνες δείχνουν πως η συμμετρία αναλογεί και σε σεξουαλικό… ζενίθ: Οι άνδρες με ισορροπημένα χαρακτηριστικά κάνουν σεξ για πρώτη φορά σε μικρότερη ηλικία και με περισσότερες συντρόφους, ακόμη κι αν είναι παντρεμένοι. Οι γυναίκες από την άλλη, έχουν περισσότερους οργασμούς όταν κάνουν σεξ με αυτούς, παρά με άνδρες «ασύμμετρων χαρακτηριστικών».

  • Οι φερορμόνες δεν πυροδοτούν την λίμπιντο
15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον έρωτα (6)Έχει αποδειχθεί σε έντομα και σε ποντίκια, αλλά όχι στους ανθρώπους. Το αν υπάρχουν τελικά οι φερορμόνες και αν προκαλούν σεξουαλική έλξη στους άλλους, όπως συμβαίνει με άλλα ζώα, παραμένει ένα μυστήριο. Παρ' όλα αυτά, οι εταιρίες αρωμάτων συνεχίζουν να προωθούν τα προϊόντα τους, λέγοντας πως φτιάχνονται με βάση τις «ερωτικές» αυτές ουσίες.

  • Τα αντίθετα… δεν έλκονται
Κάντε μία λίστα με τα χαρακτηριστικά που θέλετε να έχει ο ιδανικός σας σύντροφος. Τώρα κάντε την ίδια λίστα για τον εαυτό σας. Το πιθανότερο είναι, λένε οι επιστήμονες, πως θα διαπιστώσετε ότι ψάχνετε κάποιον… σαν κι εσάς.


24ωρο

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΟΚ: Δεν της δίνουν το νεογέννητο παιδί της αν δεν πληρώσει!

Posted: 23 May 2012 01:29 PM PDT

http://www.prionokordela.gr/wp-content/uploads/2012/02/mwro_klaiei-iphone-thumb-large-400x300.jpgΑπίστευτο και όμως αληθινό…


Δεν δίνουν τα νεογέννητα παιδιά στις μητέρες τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τα νοσήλια!







Έτσι τουλάχιστον αναφέρει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC, αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένο περιστατικό.





Σε νοσοκομείο της Αθήνας μπήκε πριν λίγο καιρό η Άννα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα), για να γεννήσει. Η γέννα έγινε με καισαρική και όλα πήγαν καλά. Όταν η Άννα πήγε να πάρει το νεογέννητο παιδί της για να πάει στο σπίτι, της ζήτησαν 1.200 ευρώ. Όμως η ίδια δεν είχε να πληρώσει τόσα λεφτά και έδωσε όσα είχε. Και τότε της ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να πάρει το παιδί της αν δεν πληρώσει όλο το ποσό!





«Κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι. Δεν γίνεται αλλιώς. Οι μητέρες πρέπει να γεννήσουν αλλά αν δεν έχουν λεφτά τι θα κάνουν; Θα γεννήσουν στον δρόμο; Δεν γίνεται. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ασθενείς σε άλλους τομείς εκτός της γυναικολογικής», τονίζει η γιατρός Κατερίνα Στυψανέλη.



prionokordela.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sold out και ο τρίτος τελικός Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Posted: 23 May 2012 01:21 PM PDT

Sold out και ο τρίτος τελικός Ολυμπιακός - ΠαναθηναϊκόςΑνάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια του...
τρίτου τελικού του ελληνικού πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ.
Σήμερα (23/05) τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του τρίτου
αγώνα, που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή (27/05, 19.00)
στο φαληρικό στάδιο, και όπως αναμενόταν «εξαφανίστηκαν» από τους
φιλάθλους του Ολυμπιακού.
Είναι χαρακτηριστικό πως απέμειναν προς διάθεση μόλις 200, τα οποία
είναι πλέον θέμα χρόνου να εξαντληθούν. Όπως στον πρώτο τελικό, έτσι και
στον τρίτο στο ΣΕΦ δεν θα πέφτει ούτε… καρφίτσα, με τους φιλάθλους που θέλουν να ενισχύσουν τους παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς,
αλλά δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα το εισιτήριό τους, να πρέπει αύριο
(από τις 10.00, από τα εκδοτήρια του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας) να
σπεύσουν.




onsports.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μάθετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας των Windows 8!

Posted: 23 May 2012 01:15 PM PDT

Τα νέα Windοws αναμένονται λίγο...
αργότερα αυτή τη χρονιά και οι δύο
μεγαλύτερες αλλαγές που θα παρατηρήσετε είναι η νέα οθόνη έναρξης και οι
Metro-style εφαρμογές, χωρίς αυτό να... σημαίνει ότι
είναι και οι μόνες αλλαγές. Η Microsoft έχει κάνει επίσης κάποιες
σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της ασφάλειας για να καταστήσει το
σύστημά σας πιο ασφαλές και για να βελτιώσει την απόδοση των Windows
στην καταπολέμηση των ιών και των κακόβουλων προγραμμάτων. Οι
συγκεκριμένες βελτιώσεις είναι οι καλύτερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα
σε λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Υπάρχει προεγκατεστημένο λογισμικό anti-virus


Για πρώτη φορά στη ιστορία των Windows θα έχετε προστασία από ιούς,
trojans, rootkits και άλλων ειδών κακόβουλου λογισμικού από την πρώτη
μέρα που θα ενεργοποιήσετε το λειτουργικό σας σύστημα και χωρίς καθόλου
χρέωση. Τα Windows8 περιέχουν μια βελτιωμένη έκδοση του Windows Defender
που περιλαμβάνει παραδοσιακές λειτουργίες anti-virus λογισμικών
επιπλέον της προστασίας από spywareκαι άλλων χαρακτηριστικών ασφαλείας
που προσέφερε και στα Windows Vista. ΤοWindows Defender προσφέρει πλέον
παρόμοια προστασία με το δωρεάν anti-virusλογισμικό Microsoft Security
Essentials.

Επομένως δεδομένου του γεγονότος ότι το Windows
Defender παρέχει πλέον μια βασική προστασία από ιούς, η λήψη ενός δωρεάν
πακέτου anti-virus θα είναι προαιρετική ενώ μέχρι σήμερα θα μπορούσαμε
να πούμε ότι ήταν υποχρεωτική. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα
απενεργοποίησης του Windows Defender και έτσι θα μπορείτε να
εγκαταστήσετε ένα άλλο πρόγραμμα που διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά
και υπόσχεται πιο ολοκληρωμένη προστασία.

Καλύτερος έλεγχος λήψεων

Με
την εκκίνηση των Windows το τμήμα παρακολούθησης του Smart Screen
Filter(εντοπίζει και μπλοκάρει πιθανώς κακόβουλα προγράμματα που έχετε
κατεβάσει) είναι ενσωματωμένο στα ίδια τα Windows και θα λειτουργήσει
είτε χρησιμοποιήσετε Internet Explorer, Mozilla Firefox,Chrome, ή
οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης.





Στο νέο λειτουργικό τη πρώτη φορά που θα εκτελέστε ένα πρόγραμμα που
έχετε κατεβάσει από το διαδίκτυο, το Smart Screen Filter ελέγχει μια
λίστα από γνωστές ασφαλείς εφαρμογές και σας ειδοποιεί αν η συγκεκριμένη
που κατεβάσατε είναι άγνωστη και μπορεί να είναι κακόβουλο λογισμικό.
Αν υπάρξει ειδοποίηση μπορείτε να διερευνήσετε επιπλέον το πρόγραμμα
πριν το εκτελέσετε.

Ταχύτερη και πιο ασφαλής εκκίνηση

Από δω
και στο εξής η Microsoft θα προωθήσει ένα νέο είδος εκκίνησης με το
όνομα UEFI (Unified Extensible Firmware Interface), η οποία βελτιώνει
και αντικαθιστά το αρχαϊκό σύστημα εκκίνησης BIOS που χρησιμοποιείται
εδώ και δεκαετίες. Σε γενικές γραμμές το UEFI προσφέρει καλύτερους
χρόνους εκκίνησης, περισσότερη ασφάλεια και πολλά επιπλέον οφέλη.


Χάρη στη νέα αυτή μέθοδο ο υπολογιστής θα ξεκινάει πολύ γρήγορα(μόλις 8
δευτερόλεπτα απαιτούνται από τη στιγμή που θα πιέσετε το κουμπί
λειτουργίας μέχρι τα Windows να φορτώσουν πλήρως). Μια ακόμη σημαντική
βελτίωση είναι το χαρακτηριστικό ασφαλής λειτουργίας εκκίνησης του UEFI
που μπλοκάρει προηγμένα κακόβουλα προγράμματα, όπως είναι τα rootkits
και τα bootkits.

Αν και τα Windows 8 θα είναι συμβατά με
υπολογιστές που χρησιμοποιούν το σύστημα εκκίνησης BIOS, Η Microsoft θα
απαιτήσει νέους υπολογιστές που θα φέρουν την Πιστοποίηση για Windows 8
έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα εκκίνησης UEFI. Επιπλέον η
απαίτηση της ασφαλούς εκκίνησης έχει δημιουργήσει ανησυχία στη
βιομηχανία των υπολογιστών καθώς μπορεί να περιπλέξει τη διαδικασία
χρησιμοποίησης Linux ή της διπλής εκκίνησης πολλαπλών λειτουργικών
συστημάτων. Ωστόσο η Microsoft υποσχέθηκε να αφήσει τον έλεγχο εκκίνησης
στα χέρια των χρηστών και προσφέρει έναν τρόπο απενεργοποίησης της
ασφαλούς λειτουργίας εκκίνησης σε υπολογιστές, αλλά όχι σε tablets.

Δύο νέα είδη κωδικών πρόσβασης


Τα Windows 8 εισάγουν δύο νέους τύπους κωδικών πρόσβασης που μπορείτε
να χρησιμοποιήσετε όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας: έναν τετραψήφιο
κωδικό PIN και μια εικόνα-κωδικό.

Για τον κωδικό-εικόνα
μπορείτε να επιλέξετε μια φωτογραφία ή εικόνα και να ζωγραφίσετε 3
κινήσεις σε διαφορετικά σημεία για να δημιουργήσετε τον κωδικό σας.
Όποιον τρόπο και να επιλέξετε πάλι θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν
συνηθισμένο κωδικό πρόσβασης που θα σας χρειαστεί σε περιπτώσεις που
απαιτείται έγκριση διαχειριστή για ορισμένες αλλαγές του συστήματος.

Άλλα αξιοσημείωτα μέτρα προστασίας


Οι βελτιώσεις σε Windows Defender, SmartScreen, σύστημα εκκίνησης και
προστασία κωδικού πρόσβασης είναι οι πιο αισθητές βελτιώσεις ασφαλείας
στα Windows 8. Όμως το νέο λειτουργικό σύστημα έχει αρκετές ακόμα
βελτιώσεις που δεν είναι άμεσα αντιληπτές. Μερικά βασικά στοιχεία των
Windows, όπως ο πυρήνας του λειτουργικού, έχουν ενημερωθεί ώστε να
συνεισφέρουν στη μείωση κοινών επιθέσεων.





Διαπιστώνουμε επομένως ότι έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια από τους
ανθρώπους της Microsoft στον τομέα της ασφάλειας και περιμένουμε να
δούμε όλα τα χαρακτηριστικά των νέων Windows με μεγάλη ανυπομονησία.


24ωρο


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΒΕΛΓΙΟ: ΜΗΤΕΡΑ ΕΠΝΙΞΕ ΤΗ 4ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ

Posted: 23 May 2012 01:06 PM PDT

Η μητέρα ενός 4χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί από την Δευτέρα στο Βέλγιο ομολόγησε ότι έπνιξε το παιδί της
, τεμάχισε το πτώμα και έκρυψε τα κομμάτια στον καταψύκτη του σπιτιού της, όπως έγινε γνωστό από τις...
βελγικές δικαστικές αρχές.

Η Τζουλιάνα Σαντάνα Ντιράν, που κατάγεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πράξη της.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Σαρλερουά Πιερ Μανιέν, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το πρωί το σπίτι της γυναίκας στο Σατελινό, στα προάστια του Σαρλερουά, και βρήκαν μέσα στον καταψύκτη πλαστικές σακούλες στις οποίες η Ντιράν είχε τοποθετήσει το τεμαχισμένο πτώμα της μικρής Ντιάνα.

Η μακάβρια ανακάλυψη έδωσε τέλος στις εκτεταμένες έρευνες που γίνονταν σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό της μικρής. Χιλιάδες αφίσες με τη φωτογραφία και την περιγραφή της Ντιάνα είχαν μοιραστεί παντού, είχαν τοιχοκοληθεί ή αναρτηθεί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με την έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Η μητέρα δήλωσε την εξαφάνιση της 4χρονης το απόγευμα της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί την υποπτεύθηκαν αμέσως καθώς τους έδινε αντικρουόμενες πληροφορίες. Αρχικά έλεγε ότι το πρωί της ίδιας ημέρας άφησε το παιδί στο σχολείο του αλλά όταν πήγε να το παραλάβει το απόγευμα η Ντιάνα δεν βρισκόταν πουθενά.

Αργότερα είπε ότι η μικρή βρισκόταν στο αυτοκίνητό της ενώ η ίδια έκανε ψώνια και όταν γύρισε από τις αγορές της διαπίστωσε πως το παιδί είχε εξαφανιστεί.

Ομολόγησε τελικά όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τα ματωμένα ρούχα του παιδιού σε ένα παλιό, χαλασμένο πλυντήριο.
Μολονότι η ίδια δεν διευκρίνισε γιατί προέβη σε αυτήν την πράξη, ο βελγικός Τύπος υποστηρίζει οι σχέσεις της με τον εν διαστάσει σύζυγό της ήταν τεταμένες και ότι δεν μπορούσε να αντέξει την ιδέα της κοινής κηδεμονίας του παιδιού της.

fimotro

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΕ 24ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

Posted: 23 May 2012 12:58 PM PDT

Σε απεργίες διαρκείας αμέσως μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων
και πριν τις εκλογές προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στο Μετρό, καθώς ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης που τους δικαίωσε για τις μισθολογικές περικοπές του 2010. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), η Δικαιοσύνη με την απόφασή της έκρινε τις περικοπές των μισθών των...
εργαζομένων της πρώην ΑΜΕΛ, που είχαν επιβληθεί το 2010, «ως παράνομες και αντισυνταγματικές ...και υποχρεώνει την σημερινή διοίκηση της εταιρείας να μας καταβάλει τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα».

Όπως αναφέρεται, «μετά από συνεννόηση με την εταιρεία και το υπουργείο Υποδομών τηρήσαμε στάση αναμονής και προσπαθήσαμε να επιλύσουμε το θέμα στα πλαίσια του διαλόγου έχοντας ως κοινό παρονομαστή την επιταγή της δικαιοσύνης».

«Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από την Διοίκηση της Εταιρείας, ενημερωνόμαστε ότι η αδικία που υπεστήκαμε θα συνεχιστεί, καθώς οι διοικούντες πλέον ακολουθούν την τακτική "νίπτω τας χείρας μου" και παραπέμπουν το θέμα στις καλένδες νέων δικαστικών διαξιφισμών (εφετείο) και αντιπαράθεσης» σημειώνεται.

Έτσι, το ΣΕΛΜΑ προειδοποιεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι οποίες, όμως, θα ξεκινήσουν «άμεσα με την λήξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και πριν την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών», χωρίς, όμως ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία «εκκίνησης».

«Ζητάμε από όλα τα κόμματα, με την ευκαιρία των εκλογών να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την στάση που κρατάει η Διοίκηση της Εταιρείας, το υπουργείο και όσοι άλλοι αρνούνται να εκτελέσουν αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης» καταλήγει η ανακοίνωση.

fimotro

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απήγαγαν 15χρονη για να τη χρησιμοποιήσουν σε σεξουαλικά όργια του Βατικανού

Posted: 23 May 2012 12:47 PM PDT

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις ενός καθολικού ιερέα και εξορκιστή σχετικά με την τύχη ενός 15χρονου κοριτσιού
που έπεσε θύμα απαγωγής το 1983. Ο πάτερ Gabriel Amorth, έσπασε τη σιωπή του σχεδόν 30 χρόνια μετά αποκαλύπτοντας ότι η νεαρή κοπέλα, κόρη εργαζομένου στο Βατικανό, απήχθη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε...
σεξουαλικό όργια που διοργανώθηκε από κάποιους ιερωμένους στο ιερό κρατίδιο.

Ο Amorth, ο οποίος έχει φέρει σε πέρας περισσότερους από 70.000, μίλησε στην ιταλική La Stampa, κάνοντας τις τρομερές αποκαλύψεις. Συνέχισε, μάλιστα, σύμφωνα με το Business Insider αναφέροντας ότι και άλλα κορίτσια είχαν παρόμοια τύχη. Κατόπιν δολοφονούνταν και τα σώματά τους εξαφανίζονταν μαζί με τα ίχνη των εγκλημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές άνοιξαν τάφο στο Βατικανό, στην περιοχή που θάβονται Καρδινάλιοι και Πάπες και βρήκαν εκτός από το σώμα του ανθρώπου που ήταν θαμμένος εκεί και κόκκαλα άλλων ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

News24.gr

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απλά πράγματα που προσφέρουν απίστευτη ευχαρίστηση!

Posted: 23 May 2012 12:35 PM PDT


Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (1)Μερικά πράγματα της καθημερινότητας μας είναι τόσο απλά κι ασήμαντα, ωστόσο προσφέρουν απίστευτη ευχαρίστηση…


Να ξεκολλάς το πλαστικό από κάτι που μόλις αγόρασες
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (2)
Να βγάζεις την κόλλα από το πίσω μέρος μιας κάρτας
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (17)
Να κουνάς μια αλυσίδα πάνω από το χέρι σου και σιγά σιγά να την κατεβάζεις μέχρι να μαζευτεί όλη στην παλάμη σου
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (24)
Να χώνεις τα χέρια σου βαθιά σε ένα σακί με άβραστο ρύζι
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (18)
Ή φασόλια
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (14)
Να έχεις γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (33)
Να ξυπνάς στη μέση της νύχτας και να συνειδητοποιείς ότι είναι πολύ νωρίτερα απ' ότι νόμιζες
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (16)
Να ξυπνάς ξεκούραστος από έναν υπνάκο και να συνειδητοποιείς ότι έχει περάσει ελάχιστη ώρα
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (27)
Να τυλίγεις μια φρεσκοπλυμένη κουβέρτα γύρω σου
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (23)
Το πρώτο μπάνιο μετά από κούρεμα
Να κόβεις τέλεια ένα χαρτί από ένα μπλοκ
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (7)
Να χρησιμοποιείς μια καινούργια οδοντόβουρτσα για πρώτη φορά
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (11)
Να ξαναφοράς τα γυαλιά σου μόλις τα έχεις καθαρίσει
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (22)
Να φοράς ένα καινούργιο ζευγάρι κάλτσες
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (19)
Να βγάζεις τις κάλτσες σου ακριβώς πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (28)
Να έχεις… φουλ των ειδοποιήσεων στο Facebook
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (20)
Δωρεάν δείγματα
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (5)
Να κοιμάσαι με το κατοικίδιο σου
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (25)
Όταν ο οδοντίατρος σου λέει πως δεν χρειάζεσαι κανένα σφράγισμα
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (32)
Αυτή η αίσθηση στο στομάχι σου, όταν κατεβαίνεις έναν λόφο με το αυτοκίνητο
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (21)
Όταν ένας ξένος σταματά το ασανσέρ για σένα
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (4)
Όταν σβήνουν τα φώτα ακριβώς πριν ξεκινήσει μια συναυλία
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (8)
Να βλέπεις φωτογραφίες των γονιών σου όταν ήταν νέοι
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (31)
Να βλέπεις μια ταινία σε άδεια αίθουσα
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (6)
Να επιτυγχάνεις την τέλεια αναλογία γάλακτος και δημητριακών
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (3)
Να φοράς σορτς για πρώτη φορά τη νέα σεζον
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (1)
Να ανακαλύπτεις ότι έχεις έναν κοινό γνωστό με κάποιον που μόλις γνώρισες
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (29)
Να βλέπεις το γάλα να αναμειγνύεται με τον καφέ σου
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (15)
Η στιγμή που περνάς κάτω από μια γέφυρα ενώ βρέχει
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (12)
Να βρίσκεις μια κυματιστή πατάτα ανάμεσα στις κανονικές που παράγγειλες
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (30)
Τη στιγμή που μπαίνεις σε ένα κτήριο με κλιματισμό και νιώθεις το πρώτο κύμα δροσιάς
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (26)
Να βάζεις μια κασέτα στο βίντεο
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (9)
Δυστυχώς… Το τελευταίο δεν θα το ξανακάνεις
Απλά πράγματα που προσφέρουν ατέλειωτη ευχαρίστηση (13)


otherside.gr

Κανε Like Αν σου αρεσε !!


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 πράγματα που ένας άντρας δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει!

Posted: 23 May 2012 12:24 PM PDT

Μην σας παίρνει και από κάτω...




Με λίγη καλή προσπάθεια όλα γίνονται!

1) Να οδηγεί αργά ενώ είσαι μέσα στο αυτοκίνητο.

Προσποιούμενος ότι είναι οδηγός ράλι θα κάνει τα πάντα για να σε εντυπωσιάσει και δε θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει γιατί φοβάσαι όταν παίρνει τις στροφές με 100km/h.

2) Να πάει μαζί σου για ψώνια και να παραμείνει σε ένα κατάστημα ρούχων για περισσότερα από 10 λεπτά.

Τα πρώτα συμπτώματα θα είναι να έχει συνεχώς στραμμένο το βλέμμα του προς την έξοδο και μια έκφραση ανυπομονησίας ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Η αμέσως επόμενη αντίδραση του θα είναι να επιμένει πως ό,τι δοκιμάζεις σου πάει τέλεια ελπίζοντας ότι έτσι θα φύγετε κάποια στιγμή από εκεί.

3) Να πάει στο γιατρό εκτός κι αν πεθαίνει.

Είναι γεγονός ότι οι άντρες μισούν τους γιατρούς και ότι όσο δυνατοί και αν θέλουν να δείχνουν, κατά βάθος τους φοβούνται. Αυτός είναι και ο λόγος που τους αποφεύγουν συστηματικά και μόνο όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο αποφασίζουν να τους επισκεφθούν.

4) Να μην αφήνει μετά το ντους τις βρεγμένες πετσέτες του σε όλο το σπίτι.

Αν ζητούσαμε από έναν άντρα να μας πει το ιδανικό μέρος για να παρατήσει κανείς μια βρεγμένη πετσέτα θα έλεγε: «Στο πάτωμα», «Στο κρεβάτι», « Στο ψυγείο», « Πάνω στο σκύλο» και γενικά οπουδήποτε αλλού εκτός απ'το μπάνιο.

5) Να παρακολουθήσει αγώνα χωρίς να βρίσει.

Ακόμα κι αν παίζουν ομάδες χωρών που ούτε καν ξέρει που βρίσκονται στον χάρτη, θα πορωθεί τόσο πολύ σα να έπαιζε η ομάδα που υποστηρίζει και μοιραία θα ξεκινήσει το βρίσιμο.

6) Να μη φλερτάρει με την καλύτερη σου φίλη.

Αυτό βέβαια το κάνει ασυναίσθητα τις περισσότερες φορές για να κερδίσει τη συμπάθεια τους και για να έχει κι αυτός έναν υποστηρικτή σε περίπτωση τσακωμού.

7) Να έχει ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι.

Μπορεί στη δουλειά του να είναι σε θέση να διοικεί μια ολόκληρη εταιρεία, όμως ακόμα δεν έχει μάθει ότι οι βρώμικες κάλτσες μπαίνουν στο καλάθι για τα άπλυτα και ότι άπλυτα πιάτα δε ζουν κάτω απ'τον καναπέ.

8) Να βγει έξω για ένα ποτό.

Όταν θα πει ότι θα συναντηθεί με τους φίλους του γιατί κάτι προέκυψε, εννοεί ότι θα γυρίσει στις 6 το πρωί, τύφλα στο μεθύσι και ότι θα κοιμηθεί κάπου στο πάτωμα γιατί δε θα τα καταφέρει να φτάσει μέχρι το κρεβάτι.

9) Να είναι έτοιμος για sex την κατάλληλη στιγμή.

Είναι Κυριακή πρωί και εσύ έχεις κάνει το αφρόλουτρο σου, τις μάσκες σου και όλα τα σχετικά και είσαι έτοιμη για όλα. Μόνο που εκείνος θα έχει τρομερό πονοκέφαλο γιατί χθες ήπιε το Βόσπορο ή απλά θα έχει τρομερό πονοκέφαλο χθες ήπιε το Βόσπορο ή θα 'χει κανονίσει αγώνα σε 5x5 σε 20 λεπτά.

10) Να μαγειρέψει περισσότερα από τρία διαφορετικά γεύματα.

Ο μέσος άντρας μπορεί να μαγειρέψει τρία πράγματα : μακαρόνια, αυγά και τηγανητές πατάτες. Άρα αν ποτέ σε καλέσει σε δείπνο και σου προσφέρει φιλέτο με σάλτσα από σπαράγγια, να 'σαι σίγουρη ότι απλά τα παρήγγειλε με τα χεράκια του!

koutsoballa.blogspot.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στην ζωή μας πρέπει να έχουμε και να βάζουμε ‘προτεραιότητες’...

Posted: 23 May 2012 12:17 PM PDT



Έχετε ποτέ νιώσει πως ενώ κάνετε κάτι που σας αρέσει πάρα πολύ , την ίδια στιγμή χάνετε κάτι εξίσου ή και περισσότερο σημαντικό;




Στις φωτογραφίες βλέπετε κάποιους ειδικούς στο 'να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος'…





















www.exonea.com


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν! Για να ξέρετε τι πρέπει να αποφύγετε!

Posted: 23 May 2012 12:11 PM PDT



Μάθημα 1o:


Ένας άνδρας μπαίνει στο μπάνιο μόλις η γυναίκα του έχει κάνει ντουζ, και το κουδούνι της πόρτας χτυπά.
Η γυναίκα του ρίχνει μια...



πετσέτα επάνω της και τρέχει στην πόρτα….
Όταν ανοίγει την πόρτα βλέπει τον Γιώργο, τον γείτονα.
Πριν ανοίξει το στόμα της ο Γιώργος της λέει. Σου δίνω 1000 ΕΥΡΩ να βγάλεις την πετσέτα και να με αφήσεις να σου χαϊδέψω τα στήθη.
Μετά από λίγη σκέψη η γυναίκα βγάζει την πετσέτα και στέκεται γυμνή μπροστά στον Γιώργο. Αυτός την κοιτάζει για λίγο, τη χαϊδεύει, της δίνει τα 1000 ΕΥΡΩ και φεύγει.
Η γυναίκα βάζει πάλι την πετσέτα και γυρνά πίσω στο μπάνιο.
Ο άνδρας της την ρωτά.
Ποιος ήταν;
Ήταν ο Γιώργος ο γείτονας, απαντά αυτή.
Ωραία, λέει ο άνδρας, μήπως είπε τίποτα για τα 1000 ΕΥΡΩ που μου χρωστά;

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Εάν μοιράζεσαι έγκαιρα κρίσιμες πληροφορίες με τους συνεταίρους σου, μπορεί να προλάβεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μάθημα 2o:

Ένας ιερέας μετέφερε με το αυτοκίνητο του μια νέα καλόγρια.
Αυτή σταύρωσε τα πόδια της και φάνηκαν οι καλλίγραμμοι μηροί της.
Ο ιερέας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου για λίγο και όταν συνήλθε έβαλε το χέρι του πάνω στο γόνατο της.
Η καλόγρια είπε, Πάτερ, θυμήσου τον ψαλμό 129!
Ο ιερέας τράβηξε το χέρι του, αλλά σε λίγο ξαναέπιασε το γόνατο της καλόγριας.
Η καλόγρια είπε πάλι, Πάτερ, θυμήσου τον ψαλμό 129!
Ο ιερέας απήντησε: Συγνώμη αδελφή αλλά η σάρκα είναι αδύναμη.
Όταν έφτασαν στο μοναστήρι των γυναικών, η καλόγρια αναστέναξε βαθειά και έφυγε.
Μόλις έφτασε στην εκκλησία ο ιερέας έτρεξε να βρει τον ψαλμό 129.
Ο Ψαλμός έλεγε: Να στοχεύετε πιο ψηλά, έτσι θα βρείτε την αγαλλίαση.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Εάν δεν είσαι καλά πληροφορημένος για την εργασία σου, μπορεί να χάσεις καλές ευκαιρίες.

Μάθημα 3o:

Ένας υπεύθυνος πωλήσεων, ένας υπάλληλος Διοίκησης και ο Διευθυντής τους πήγαιναν να γευματίσουν όταν βρήκαν μια παλιά γκαζόλαμπα.
Την έτριψαν και βγήκε από μέσα ένα Τζίνι.
Το Τζίνι είπε: Θα ικανοποιήσω μια ευχή από τον καθένα σας.
Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος! λέει ο υπάλληλος Διοίκησης.
Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα ταχύπλοο, και να μη νοιάζομαι για τίποτα στον κόσμο.
Παφ.. Και έγινε.
Εγώ μετά, εγώ μετά! Λέει ο υπεύθυνος πωλήσεων.
Θέλω να είμαι στην Χαβάη, χαλαρώνοντας στην παραλία με την προσωπική μου μασέζ, και απολαμβάνοντας την αγάπη στην ζωή μου.
Παφ.. Και έγινε.
»Οκ η σειρά σου τώρα», λέει το Τζίνι στον Διευθυντή.
Ο Διευθυντής είπε, Θέλω αυτούς τους δύο πίσω στο γραφείο μετά το γεύμα.

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Πάντα αφήνουμε το αφεντικό να έχει τον πρώτο λόγο.

Μάθημα 4o:
Ένας αετός καθόταν επάνω σε ένα δένδρο χωρίς να κάνει τίποτα.
Ένα μικρό κουνέλι βλέπει τον αετό και τον ρωτά:
Μπορώ να κάθομαι σαν και εσένα και να μη κάνω τίποτα;
Ο αετός απάντησε: Βέβαια, γιατί όχι!
Το κουνέλι λοιπόν κάθισε κάτω στο έδαφος και αναπαύονταν. Ξαφνικά, εμφανίζεται μια αλεπού, ορμά και τρώει το κουνέλι

Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Για να μπορείς να κάθεσαι και να μη κάνεις τίποτα, πρέπει να βρίσκεσαι σε πολύ υψηλή θέση.

Μάθημα 5o:
Μια γαλοπούλα συνομιλούσε με ένα ταύρο.
Θα ήθελα να μπορούσα να ανεβώ στην κορυφή αυτού του δένδρου, είπε η γαλοπούλα, αλλά δεν έχω δυνάμεις.
'Γιατί δεν δοκιμάζεις λίγο από τα περιττώματα μου; απήντησε ο ταύρος. Είναι πολύ θρεπτικά.
Η γαλοπούλα τσίμπησε από έναν σωρό κοπριάς, και διαπίστωσε ότι του έδωσε αρκετή δύναμη για να φτάσει το κατώτερο κλαδί του δένδρου.
Την άλλη ημέρα, αφού έφαγε περισσότερη κοπριά, έφτασε στο δεύτερο κλαδί.
Τελικά μετά από τέσσερες νύχτες, η γαλοπούλα με περηφάνια σκαρφάλωσε στην κορυφή του δένδρου. Όμως γρήγορα έγινε αντιληπτή από έναν κτηματία, που την πυροβόλησε και την έριξε κάτω από το δένδρο.
Ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Τα σκατά (βλακείες=bullshit=σκατά ταύρου) μπορεί να σε ανεβάσουν ψηλά, αλλά δεν μπορεί να σε κρατήσουν εκεί.

Μάθημα 6o:
Ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο αγρό.
Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του.
Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε.
Η κοπριά το ξεπάγωσε.
Καθώς λοιπόν ήταν ζεστό και χαρούμενο, άρχισε να κελαηδά.
Μια περαστική γάτα άκουσε το κελάηδημα και έτρεξε να δει από πού προέρχονταν.
Ακολουθώντας τον ήχο, η γάτα βρήκε το πουλάκι στην στοίβα της κοπριάς, και αμέσως το άρπαξε και το έφαγε.

Ηθικά διδάγματα της ιστορίας:
(1) Όποιος σε χέζει δεν είναι απαραίτητα εχθρός σου.
(2) Όποιος σε βγάζει από τα σκατά δεν είναι απαραίτητα φίλος σου.
(3) Και όταν είσαι μέσα στα σκατά, είναι καλύτερο να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

πηγή:perierga.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Περίεργη τέχνη .

Posted: 23 May 2012 12:05 PM PDT













RC-CAFE

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απεβίωσε ο εφευρέτης του τηλεκοντρόλ

Posted: 23 May 2012 11:56 AM PDT

Έφυγε από τη ζωή, ο Γιουτζίν Πόλι, ο εφευρέτης του τηλεκοντρόλ.
Ήταν 96 ετών.
Ο Πόλι ήταν μηχανικός της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Zenith, όταν το 1955 κατασκεύασε ένα φορητό κουτί που εκτόξευε ακτίνα φωτός στην συσκευή της τηλεόρασης, επιτρέποντας στους χρήστες να αλλάζουν τα κανάλια και να ανοίγουν ή να κλείνουν τον δέκτη της τηλεόρασης.

Στην 47χρονη καριέρα του ως ηλεκτρονικός μηχανικός, ο Γιουτζίν Πόλι, κέρδισε 18 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Ορισμένες απ' τις άλλες εφευρέσεις του ήταν η αλλαγή σταθμών στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου με την χρήση κουμπιών και οι βίντεο-δίσκοι, οι προάγγελοι των γνωστών μας DVD.

voanews.com



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιαγιά πυροβόλησε τον εγγονό της 8 φορές!

Posted: 23 May 2012 11:48 AM PDT

«Με έχουν πυροβολήσει στο στήθος. Σας παρακαλώ, βοηθήστε με»
, ήταν τα τελευταία λόγια που πρόλαβε να πει ο 17χρονος Τζόναθαν Χόφμαν στην τηλεφωνήτρια του... αστυνομικού τμήματος του Ντιτρόιτ. Πριν η γιαγιά του, ονόματι Σάντρα Λάιν, η οποία καθόταν από πάνω του, τον πυροβολήσει άλλες τέσσερις φορές.

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα Δευτέρα πρωί σε ένα κυριλέ προάστιο του Ντιτρόιτ με την υπεράνω υποψίας συνταξιούχο δασκάλα να φτάνει, όπως φαίνεται, στο αμήν με τις συνήθειες του 17χρονου εγγονού της, τον οποίο είχε αναλάβει να μεγαλώσει μέχρι να καταφέρει να αποφοιτήσει από το λύκειο. Κάτι που θα συνέβαινε σε ένα μήνα από τώρα.

Η κατηγορούμενη για φόνο Α βαθμού, την οποία το δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερη με εγγύηση παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, δεν έβγαλε κιχ κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αλλά όλα δείχνουν ότι η υπερήλικας δολοφόνος είχε φτάσει στο σημείο να φοβάται τον εγγονό της, στο δωμάτιο του οποίου βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Το μοναδικό στοιχειό που μπορεί να την γλιτώσει από το να καθίσει στην ηλεκτρική καρέκλα, είναι ένα προηγούμενο επεισόδιο που έχει καταγραφεί στα πρακτικά της αστυνομίας, τον περασμένο Μάρτιο, με τον εγγονό, σε έξαλλη κατάσταση, στην μέση του δρόμου, να βρίζει χυδαία την γιαγιά του.

Από την άλλη, οχτώ σφαίρες είναι πολλές για να τις καταπιεί το δικαστήριο.

iefimerida.gr



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόντια έτρεχε 16 ημέρες και ήρθε πρώτη...

Posted: 23 May 2012 11:34 AM PDT

Πήρε μέρος στο διεθνή υπερμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος (trail running) 300 χιλιομέτρων στο Νεπάλ.
Έπειτα από τρέξιμο... 16 ημερών η Πόντια Ναταλία Παπουνίδου, τερμάτισε πρώτη από τις ευρωπαίες αθλήτριες και τρίτη συνολικά στις γυναίκες. Λέει η ίδια: «Πάντα το βουνό ήταν κομμάτι στη ζωή μου. Γι' αυτό κι όταν ήρθα στην Ελλάδα κι άκουσα για αγώνες τρεξίματος στο βουνό, αποφάσισα να πάω», εξηγεί η 46χρονη αθλήτρια. Το 2010 η πρωτιά στον αγώνα ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon τής έδωσε το εισιτήριο για τον υπερμαραθώνιο στο Νεπάλ. «Ονειρευόμουν έναν τέτοιο αγώνα κι επειδή ήθελα να είμαι έτοιμη για τις δύσκολες συνθήκες που θα συναντούσα έκανα προπόνηση ένα χρόνο: ποδήλατο, ορειβασία, τρέξιμο. Τις συνθήκες που ζήσαμε και οι 53 αθλητές δεν τις είχαμε ξανασυναντήσει. Για πέντε μέρες τρέχαμε σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 5.000. Είχα συχνούς πονοκεφάλους, ζαλάδες και όρεξη μηδέν. Κάθε μέρα έβλεπα συναθλητές μου να εγκαταλείπουν τον αγώνα. Εγώ όμως τα κατάφερα γιατί είχα θέληση».
katoci.com


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές