Κυριακή 20 Μαΐου 2012

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Ένα τεστ για… εθισμένους στο Facebook

Posted: 20 May 2012 03:12 PM PDT

Εκατομμύρια άνθρωποι περνούν πολλές ώρες καθημερινά στο Facebook, με τους επιστήμονες να κάνουν συχνά λόγο για πραγματικό ιντερνετικό εθισμό, που αποσπά τα άτομα από την πραγματικότητα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πολλοί, οι γυναίκες και οι νέοι είναι πιο επιρρεπείς σε έναν ....





τέτοιου είδους εθισμό. Τώρα, ομάδα υπό την Cecilia Schou Andreassen, στο Πανεπιστήμιο του Bergen, δημιούργησε το τεστ «Bergen Facebook Addiction Scale», ελέγχοντας στην κυριολεξία τον βαθμό που ένας χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι εθισμένος σε αυτό.

Μπορείτε να «εξετάσετε» τον εαυτό σας με αυτό. Σύμφωνα με τους κανόνες της πανεπιστημιακής ομάδας, αν η απάντησή σας σε τέσσερις ή περισσότερες από τις παρακάτω έξι ερωτήσεις με «συχνά» ή «πάντα», αυτό σημαίνει ότι είστε πιθανότατα… εξαρτημένος από το Facebook!

Οι ερωτήσεις του τεστ είναι οι εξής:

1. Ξοδεύω πολλή ώρα σκεπτόμενος το Facebook ή σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω το Facebook.

2. Νιώθω ολοένα και πιο έντονη την επιθυμία να χρησιμοποιώ το Facebook.

3. Χρησιμοποιώ το Facebook με σκοπό να ξεχάσω τα προσωπικά μου προβλήματα.

4. Προσπάθησα να ελαττώσω τη χρήση του Facebook χωρίς αποτέλεσμα.

5. Γίνομαι ανήσυχος και ενοχλούμαι εάν δε μου επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω το Facebook.

6. Το χρησιμοποιώ τόσο πολύ που έχει επηρεάσει αρνητικά την δουλειά μου/ σχολική επίδοση.
24h.gr

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έδωσαν σε δελφίνια ναρκωτικά..

Posted: 20 May 2012 03:01 PM PDT

...ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΑΝ
Τραγικό τέλος είχαν δύο δελφίνια σε πισίνα του πάρκου Lippeerswill στην Ελβετία, όπου διοργανώθηκε rave party, με την άδεια της πολιτείας. Τι συνέβη ακριβώς; Οι παρευρισκόμενοι, πιθανότατα μετά από ιδία χρήση ναρκωτικών, βρήκαν μάλλον «διασκεδαστικό» να προσφέρουν....




ναρκωτικά και στα δελφίνια της πισίνας. Η ουσία Buprenorphineτο, που χρησιμοποιείται και ως μέθοδος απεξάρτησης από την ηρωίνη, προκάλεσε άμεση βλάβη στον εγκέφαλο των δύο δελφινιών, αχρηστεύοντας το ένστικτό τους για αναπνοή. Έτσι, δεν εξήλθαν εγκαίρως από το νερό, λόγω της ουσίας, με αποτέλεσμα να πάθουν ασφυξία και να πνιγούν.

Τώρα, οι αρχές μελετούν τις ευθύνες διοργανωτών του πάρτυ αλλά και του ίδιου του πάρκου που παραχώρησε το χώρο για αυτό το σκοπό. Την ίδια ώρα, ακτιβιστές και ζωόφιλοι ανά τον κόσμο εκφράζουν την οργή τους για το κακόγουστο αστείο των ravers.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_475.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ρόδος: Τα ερωτικά παιχνίδια τους οδήγησαν... στο νοσοκομείο

Posted: 20 May 2012 02:51 PM PDT

Δονήθηκε η Ρόδος από το γαργαλιστικό περιστατικό που
ακολουθεί! Οι ερωτικοί πειραματισμοί δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα για ένα ζευγάρι από το νησί των Ιπποτών. Η 35χρονη σύζυγος θέλοντας να αναθερμάνει τη σχέση της με τον σύντροφό της θέλησε να βάλει και τρίτο «πρόσωπο» στο...




κρεβάτι τους. Δεν υπολόγιζαν όμως πως τα παιχνίδια, κάθε τύπου, ενέχουν κινδύνους.Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» ο δονητής, το τρίτο «πρόσωπο, εισχώρησε και φράκαρε με αποτέλεσμα να μεταβούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο… Η εισαγωγή έγινε τα ξημερώματα χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν τους νοσηλευτές για την πραγματική φύση του προβλήματος λόγω ντροπής. Φυσικά αναγκάστηκε να εξηγήσει καθώς οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Οι γιατροί πρότειναν μπει αμέσως χειρουργείο και να αφαιρεθεί ώστε να μη δημιουργήσει άλλες επιπλοκές, ή να περιμένουν να τελειώσει η μπαταρία και η λειτουργία του και να αποβληθεί από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο. Το ζευγάρι επέλεξε τη δεύτερη λύση και αποχώρησε αθόρυβα…
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_2391.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις ανά τον κόσμο

Posted: 20 May 2012 02:42 PM PDT

Είναι δυστυχώς μια θλιβερή
πραγματικότητα, αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα. Η Ελλάδα δεν είναι πια θελκτική για τους Έλληνες. Τα ποσοστά ανεργίας που εκτοξεύονται, οι συνεχείς μειώσεις μισθών, το ευρύτερο...




δυσοίωνο περιβάλλον και, βεβαίως, το γεγονός πως οι νεώτερες γενιές έχουν μεγαλώσει με το Internet και την ελεύθερη πληροφορία από το εξωτερικό και γνωρίζουν αρκετά καλά ποιες συνθήκες επικρατούν στον υπόλοιπο κόσμο, κάνουν πολλούς, κυρίως νέους, να σκέφτονται σοβαρά τη μετανάστευση. Το να φύγει βέβαια κανείς από την πατρίδα του και να ζήσει αλλού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα εγγυημένα. Αν, ωστόσο, είστε από εκείνους που έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται ότι το μέλλον τους ίσως να βρίσκεται εκτός ελληνικών συνόρων, καλό είναι να χτίζετε σιγά σιγά μια λίστα πιθανών προορισμών, ούτως ώστε, καταλήγοντας στους επικρατέστερους να δείτε τι διαδικασίες απαιτεί η κάθε χώρα.

 Η λίστα που ακολουθεί περιέχει τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανεις, σύμφωνα με το περιοδικό Monocle.
Πρόκειται για μια λίστα που το περιοδικό ανανεώνει κάθε χρόνο, αλλάζοντας ελαφρά και τα κριτήριά του, ανάλογα με τις τάσεις κάθε εποχής.
Προσοχή: δεν είναι μια λίστα με τις πόλεις όπου θα βρείτε σίγουρα δουλειά ή όπου οι μισθοί είναι οι πιο ψηλοί. Οι παράγοντες που μετρούν είναι πολλοί. Από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι την παγκοσμιοποίηση της κάθε πόλης και, φυσικά, το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων.

Το Monocle, έχοντας επενδύσει στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του, με ρεπόρτερ που ζουν μακριά από την έδρα του, το Λονδίνο, και που ταξιδεύουν διαρκώς σε ολόκληρο τον κόσμο, καταφέρνει να εκφράσει περισσότερο από κάθε άλλο μέσο τον «παγκόσμιο πολίτη».

Οι 20, λοιπόν, αυτές πόλεις, είναι εκείνες στις οποίες ο «πολίτης του κόσμου» θα αισθανόταν πιο άνετα να ζει. Ας πούμε οι πιο βιώσιμες και αυτές που μεριμνούν περισσότερο για τους δημότες τους. Από 'κει και πέρα, το τι ακριβώς γυρεύει ο καθένας από μια μετανάστευση είναι υπόθεση προσωπική. Και, δυστυχώς, στην περίπτωση πολλών Ελλήνων σήμερα, η επιλογή δεν θα είναι η πιο βιώσιμη πόλη, αλλά αυτή που θα μπορεί να τους προσφέρει έστω και μία δουλειά.

 Ας δούμε όμως την λίστα (Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε τις πόλεις αλφαβητικά και όχι με τη σειρά αξιολόγησης του περιοδικού, γιατί αυτή αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά οι συγκεκριμένοι 20 προορισμοί είναι πάνω-κάτω οι πρωταγωνιστές κάθε φορά. Σημειώνουμε ωστόσο τις πόλεις που διακρίθηκαν στην περιγραφή τους).

Βανκούβερ, Καναδάς Δυνατότερο σημείο: Ο πολιτισμός και το φαγητό
Θα σας αρέσει: Το σύστημα εκπαίδευσης, από τα καλύτερα στον κόσμο.
Δεν θα σας αρέσει: Το κρύο.
Πληθυσμός: 2,1 εκατ.

Βαρκελώνη, Ισπανία Δυνατότερο σημείο: Η αρχιτεκτονική και η ζωντάνια της.
Θα σας αρέσει: Η κουλτούρα της πόλης
Δεν θα σας αρέσει: Τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας είναι αρκετά έντονα εδώ.
Πληθυσμός: 5 εκατ.

Βερολίνο, Γερμανία Δυνατότερο σημείο: Μπορείτε ακόμη να βρείτε πολύ φθηνό νοίκι
Θα σας αρέσει: Η «ζωή» του, ο πολιτισμός, η ιστορία του.
Δεν θα σας αρέσει: Δεν υπάρχουν δουλειές και η εγκληματικότητα αυξάνεται.
Πληθυσμός: 3,5 εκατ.

Βιέννη, Αυστρία Δυνατότερο σημείο: Ότι ολόκληρη η πόλη μοιάζει μ' ένα ζωντανό μουσείο.
Θα σας αρέσει: Η άψογη καθαριότητα και το πυκνό δίκτυο ΜΜΜ.
Δεν θα σας αρέσει: Ότι όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά, η πόλη μοιάζει νεκρή.
Πληθυσμός: 3,5 εκατ.

 Ελσίνκι, Φινλανδία (Νο 1 στην λίστα του Monocle) Δυνατότερο σημείο: Έχει τόσο πλούτο που μπορεί να προσφέρει συνεχώς νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες στους κατοίκους της.
Θα σας αρέσει: Η εκπαίδευση. Όχι μόνο είναι δωρεάν μέχρι και το Πανεπιστήμιο, αλλά θεωρείται και η καλύτερη στον κόσμο.
Δεν θα σας αρέσει: Ο καιρός, ειδικά το χειμώνα.
Πληθυσμός: 1,3 εκατ.

Ζυρίχη, Ελβετία (Νο 2 στην λίστα του Monocle) Δυνατότερο σημείο: Τα πάντα λειτουργούν με «ελβετικό» τρόπο
Θα σας αρέσει: Η σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα και η αναλογία 410 κάτοικοι ανά γιατρό!
Δεν θα σας αρέσει: Η κίνηση στους δρόμους του κέντρου, κάπως υπερβολική για ελβετική πόλη. 
Πληθυσμός: 2 εκατ.

Κοπεγχάγη, Δανία (Νο 3 στην λίστα του Monocle) Δυνατότερο σημείο: Η ομορφιά της και η τοποθεσία της. 
Θα σας αρέσει: Ότι το 55% των μετακινήσεων καθημερινά γίνεται με το ποδήλατο!
Δεν θα σας αρέσει: Ότι αν τελικά προτιμήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εισιτήρια είναι σχετικά ακριβά.
Πληθυσμός: 1,2 εκατ.

Μαδρίτη, Ισπανία Δυνατότερο σημείο: Η ζωντάνια της πόλης και το ταμπεραμένο των κατοίκων της. 
Θα σας αρέσει: Το πόσο φθηνά είναι τα εισιτήρια των ΜΜΜ.
Δεν θα σας αρέσει: Η ανεργία (15%)
Πληθυσμός: 5,6 εκατ.

Μελβούρνη, Αυστραλία (Νο 4 στην λίστα του Monocle) Δυνατότερο σημείο: Η μεταμόρφωση της πόλης τα τελευταία χρόνια στη μεγαλύτερη μετρόπολη της Ωκεανίας (σε λίγο θα ξεπεράσει σε πληθυσμό και πλούτο το Σίδνεϊ).
Θα σας αρέσει: Το πράσινο, η θάλασσα, το μόλις 5% ποσοστό ανεργίας, το ότι μπορείτε να ανοίξετε επιχείρηση μέσα σε 2 μέρες!
Δεν θα σας αρέσει: Που οι ταξιτζήδες ξέρουν μόνο το κέντρο της ταχύτατα αναπτυσόμενης πόλης.

Μόναχο, Γερμανία (Νο 4 στην λίστα του Monocle) Δυνατότερο σημείο: Η ελάχιστη ανεργία και η ακμάζουσα οικονομία της περιοχής.
Θα σας αρέσει: Ο καιρός, τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία.
Δεν θα σας αρέσει: Το πόσο θα πρέπει να πληρώστε για ενοίκιο...
Πληθυσμός: 5,5 εκατ. 

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία Δυνατότερο σημείο: Η σύμπνοια των κατοίκων και ο πλούτος της πόλης βοηθούν στο να αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς. Θα σας αρέσει: Ότι στις περισσότερες γειτονιές λειτουργούν λαϊκές αγορές και την Κυριακή. Δεν θα σας αρέσει: Που βρίσκεται τόσο μακριά από την Ελλάδα Πληθυσμός: 1,5 εκατ.

Παρίσι, Γαλλία Δυνατότερο σημείο: Το ότι είναι στην ουσία η πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου. 
Θα σας αρέσει: Το εξαιρετικό σύστημα υγείας (μόνο που θα πρέπει να ζείτε 5 χρόνια στην Γαλλία πριν σας δοθεί το δικαίωμα να το χρησιμοποιείτε).
Δεν θα σας αρέσει: Που η πόλη ακόμη δεν έχει ανανεωθεί (π.χ. το μετρό είναι ακόμη κλειστό τη νύκτα, πολλά παλιά κτήρια είναι ακατοίκητα κλπ).
Πληθυσμός: 11,7 εκατ.

Πόρτλαντ, ΗΠΑ Δυνατότερο σημείο: Η οικονομική του ανάπτυξη.
Θα σας αρέσει: Ότι το 70% της πόλης είναι χώροι πρασίνου!
Δεν θα σας αρέσει: Η ανυπαρξία πολιτιστικής κληρονομιάς.
Πληθυσμός: 2,2 εκατ.

Σίδνεϊ, Αυστραλία Δυνατότερο σημείο: Η μόλις 4,8% ανεργία.
Θα σας αρέσει: Ο καιρός. 
Δεν θα σας αρέσει: Το απαρχαιωμένο σύστημα Μαζικών Μεταφορών.
Πληθυσμός: 4,4 εκατ.

Σινγκαπούρη Δυνατότερο σημείο: Είναι ένα νησί, πόλη-χώρα!
Θα σας αρέσει: Θεωρείται «ο κήπος της Ασίας» λόγω των μεγάλων εκτάσεων πρασίνου.
Δεν θα σας αρέσει: Οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων στρωμάτων του πληθυσμού.
Πληθυσμός: 5 εκατ. 

Στοκχόλμη, Σουηδία Δυνατότερο σημείο: Το άπλετο πράσινο και η ομορφιά της.
Θα σας αρέσει: Το εκπληκτικό δημόσιο σύστημα υγείας.
Δεν θα σας αρέσει: Ότι τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ είναι πανάκριβα (3,5 ευρώ κοστίζει το φθηνότερο!)
Πληθυσμός: 2 εκατ.

Τόκιο, Ιαπωνία Δυνατότερο σημείο: Τα καταστήματα και τα εστιατόριά του.
Θα σας αρέσει: Το εκπλητικό σύστημα ΜΜΜ και τα αρκετά φθηνά εισιτήριά τους.
Δεν θα σας αρέσει: Το πόσο ακριβή είναι γενικά η ζωή στην Ιαπωνία.
Πληθυσμός: 13 εκατ.

Φουκουόκα, Ιαπωνία Δυνατότερο σημείο: Ο κοσμοπολιτισμός της και η χαμηλή ανεργία (6%).
Θα σας αρέσει: Που ακόμη και το αεροδρόμιο απέχει ελάχιστα λεπτά από τον κεντρικό σταθμό του μετρό. 
Δεν θα σας αρέσει: Που παρ'ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, οι παραλίες της είναι μέτριες. 
Πληθυσμός: 1,5 εκατ.

Χονγκ Κονγκ Δυνατότερο σημείο: Είναι το κέντρο τέχνης και πολιτισμού της Ασίας.
Θα σας αρέσει: Που είναι τόσο κοσμοπολίτικη πόλη και η φιλοξενία των ντόπιων προς τους ξένους. 
Δεν θα σας αρέσει: Ο αέρας δεν είναι και ο πιο καθαρός της Ασίας...
Πληθυσμός: 7 εκατ. 

Χονολουλού, ΗΠΑ Δυνατότερο σημείο: Ότι βρίσκεται στη Χαβάη!
Θα σας αρέσει: Το πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας (5%).
Δεν θα σας αρέσει: Ότι ακόμη οι υποδομές της δεν είναι άριστες (έχει προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και με την ύδρευση).
Πληθυσμός: 950.000
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/20_20.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φιλί: Εκτός από τα προφανή τι άλλο προσφέρει;

Posted: 20 May 2012 02:32 PM PDT

Το φιλί, είναι μεγάλη υπόθεση, καμιά φορά πιο μεγάλη και από το σεξ. Ερωτικό, διεγερτικό, συναισθηματικό, απολαυστικό, επικοινωνία σε άλλο επίπεδο. Είναι μια τρυφερή πράξη που μοιράζονται δυο άνθρωποι και μπορεί να απογειώσει ή να καταστρέψει την στιγμή. Τα αποτελέσματα ενός κακού φιλιού αρκούν για...




να χαλάσουν το κλίμα σε έναν επίδοξο έρωτα ενώ αντίθετα ένα όμορφο και δυνατό φιλί, μπορεί να κάνει και τους δύο να ζητούν απεγνωσμένα να φιληθούν ξανά και ξανά και ξανά. Πέρα από τους προφανείς λόγους που μας κάνουν να επιζητάμε και να απολαμβάνουμε τόσο ένα φιλί, υπάρχου και άλλοι, πιο τεχνικοί που το κάνουν περισσότερο ενδιαφέρον: -Ξέρατε ότι το φιλί συμβάλλει στη μείωση της αποσύνθεσης δοντιών καθώς παράγεται περισσότερο σάλιο, το οποίο και καθαρίζει το στόμα; Ω, ναι! -Επίσης, το φιλί προστατεύει από την είσοδο βλαβερών βακτηριδίων στο στόμα μας. Υπολογίζεται ότι πέντε εκατομμύρια βακτηρίδια ανταλλάσσονται μεταξύ των συντρόφων σε ένα παθιασμένο φιλί, που όμως δημιουργούν αντισώματα στον οργανισμό μας (Παρένθεση: καλό είναι να πλένουμε αρκετά συχνά και σχολαστικά τα δόντια μας!). -Το φιλί μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες που μειώνουν το στρες, μειώνουν την πίεση και μας κάνει να αισθανόμαστε νεότεροι.Με ένα λεπτό φιλιού καταναλώνουμε 26 θερμίδες. Χρησιμοποιούμε μόνο δύο μύες για να δώσουμε ένα στιγμιαίο φιλί και όλους τους μύες του προσώπου σου κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού. -Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ειδικά νεύρα προκειμένου να συναντιούνται τα χείλη δύο ατόμων στο σκοτάδι. Εκπληκτικό; -Οι άνθρωποι που φιλούν το σύντροφο τους αρρωσταίνουν λιγότερο στην εργασία τους, παθαίνουν λιγότερα ατυχήματα με το αυτοκίνητο και ζουν περίπου πέντε χρόνια περισσότερο.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_5079.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

''Κρεμάστηκε'' ο ιδρυτής του Facebook!

Posted: 20 May 2012 02:19 PM PDT

Μην ψαρώνετε! Δεν αυτοκτόνησε ο
άνθρωπος! Απλά παντρεύτηκε, μια εξέλιξη στη ζωή που πολλοί άνδρες δεν θα ήθελαν να τη βιώσουν και τη χαρακτηρίζουν ως "κρέμασμα". Ο Mr Facebook, που λέτε, ο Mark Zoύκενμπεργκ, παντρεύτηκε την σύντροφό του, Πρισίλα Τσαν μια μέρα....





μετά το άνοιγμα του Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης! Της το επιφύλαξε μάλιστα ως έκπληξη αφού η σύντροφός του δεν ήξερε τίποτα!

Να ζήσει ο άνθρωπος! Και που είσαι. Μαρκ, προσοχή στην παντόφλα.
gazzetta

Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κορσικανική ομελέτα με φρέσκο τυρί και μέντα

Posted: 20 May 2012 02:11 PM PDT

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/3b924a87a417037fc071ba661f85e379_M.jpgΗ Frittata Incu u Brocciu a Menta, μια παραδοσιακή συνταγή της πατρίδας του Μεγ. Ναπολέοντα...

αποτελεί μια εύκολη και νόστιμη επιλογή είτε για χορταστικό πρωινό ή για ελαφρύ μεσημεριανό.







Υλικά





1 κούπα ρικότα

¼ της κούπας χοντροκομμένη μέντα

1 κγ σπασμένες νιφάδες τσίλι πιπεριάς

6 αυγά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κς ελαιόλαδο





Εκτέλεση





Προθερμάνετε τον φούρνο (στο γκριλ), σε υψηλή θερμοκρασία.

Χτυπήστε το τυρί, την μέντα, το τσίλι, τα αυγά και το αλατοπίπερο σε ένα μπωλ, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.





Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι (που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο) σε μέτρια/υψηλή φωτιά. Προσθέστε το μείγμα. Μαγειρέψτε μέχρι να σφίξει το κάτω μέρος του, όμως από πάνω να είναι ακόμα σχετικά υγρό, για περίπου 5 λεπτά.





Μεταφέρετε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε το ελαφρά, για περίπου μισό λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια της ομελέτας.



queen.gr


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αυστραλία: Οι καπνιστές δεν προσλαμβάνονται για δουλειά

Posted: 20 May 2012 02:06 PM PDT

Ως απαραίτητη προϋπόθεση να μην
είναι κάποιος καπνιστής θέτουν όλο και περισσότεροι εργοδότες στην Αυστραλία, προκειμένου να προσλάβουν κάποιον υπάλληλο στην επιχείρησή τους. Η νέα αυτή μορφή διάκρισης κατά των καπνιστών πρωτοέκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ και έχει...




αρχίσει να εξαπλώνεται σιγά σιγά και στην Αυστραλία. Εργοδότες που ζητούν οδηγούς, γραφίστες, γυμναστές αλλά και φροντιστές ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αυστραλία έχουν ήδη αρχίσει να θέτουν τον συγκεκριμένο όρο ως βασικό, προκειμένου να προσλάβουν προσωπικό.
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_8075.html
Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε

Posted: 20 May 2012 01:57 PM PDT


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhizWScLbgDWG0kTaFN6yTmuEaZIpO7hnvpR0WSwpfYHZw-X3NAVlUWrTn8ETQBH_Q1fiS6SWAo1fL-oZhyphenhyphens0djOw529zPmde41gpeO0Fx403WrPwmYPgDzzCj9JBaRSZ54Uuz4dbBTEXs/s320/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B2%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B9%25CF%2583%25CE%25BC%25CF%258C%25CF%2582.jpgΟι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο απ' τους
επιβάτες της οικονομικής θέσης...

Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.



-Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά...









-Οι Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός που δεν παίζει τυχερά παιχνίδια.

-Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Pωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Mανχάταν από τους Iνδιάνους με 24 δολάρια.

-Οι Η.Π.Α. παράγουν το 19% της παγκόσμιας ποσότητας σκουπιδιών, με τον μέσο Αμερικανό να είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη (2 κιλά ημερησίως).

-Οι καμηλοπαρδάλεις δεν έχουν φωνητικές χορδές.

-Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό, με το που θα γεννηθεί, κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων.

-Οι καρχαρίες δεν έχουν νηκτική κύστη. Για το λόγο αυτόν πρέπει να κολυμπούν συνεχώς, ώστε να επιπλέουν.

-Οι κάτοικοι των νησιών Φίτζι πιστεύουν ότι ο θεός τους (Ματαβαλού) έχει οκτώ στομάχια και, όπως είναι φυσικό, τρώει συνεχώς!

-Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της ζωής τους. Tεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.

-Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

-Οι πολικές αρκούδες είναι αριστερόχειρες.

-Όλοι οι κύκνοι στην Aγγλία είναι ιδιοκτησία του στέμματος, και κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει.

-Παράξενες μορφές χρήματος: μπρούτζινα τύμπανα στη Μαλαισία, κύβοι αλατιού στην Αιθιοπία, ένα μπολ για ποτό στα νησιά Φίτζι και μικροσκοπικά κομμάτια από όστρακα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Ινδιάνοι της Βορείου Αμερικής.

-Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!

-Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ", στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!

-Η πρώτη ομιλούσα κούκλα παρουσιάστηκε από τον Γιόχαν Μέιλζελ το 1820, ενώ βελτιώθηκε το 1887 από τον Τόμας Έντισον, ο οποίος εφάρμοσε στο παιχνίδι τον φωνογράφο του

-Η "ρόδα" του λούνα παρκ κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893, από τον Γκέιλ Φέρις, και παρουσιάστηκε στην Παγκόσμια Έκθεση Κολόμβου στο Σικάγο. Η διάμετρός της ήταν 80 μέτρα και χωρούσε 2.160 άτομα.

-Η σοκολάτα περιέχει την ίδια ουσία -φενιλεθιλαμίνη- που παράγει ο εγκέφαλος του ανθρώπου που είναι ερωτευμένος!

-Η τελευταία λέξη της μόδας στο πυρηνικό οπλοστάσιο ονομάζεται "Β61-11". Είναι μια βόμβα που εκρήγνυται αρκετά μέτρα κάτω απ' την επιφάνεια του εδάφους, προκειμένου να καταστρέψει τα υπόγεια πυρηνικά καταφύγια.

-Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν, το 1983, πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό "Playboy". Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!

-Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Keep the home fires burning" ("Κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες"), κάηκε μέσα στο σπίτι της.

-Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου. Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του Μεξικού.

-Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2 βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)

-H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

"Θα είναι σαν να πάτε βόλτα στην εξοχή. Δεν θα χρειαστείτε καν όπλα", ήταν τα λόγια ενός εκ των διοικητών των συμμαχικών δυνάμεων, στη μάχη του Σομ, το 1916. Σε λιγότερο από μία ώρα, οι απώλειες των συμμάχων είχαν φτάσει τους 57.470 άντρες.

-Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.

-Κάθε αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 2,500 ευρώ το χρόνο για φαγητό από Fast Food . Το αντίστοιχο έξοδο ενός Ιταλού είναι μόλις 350 ευρώ.

-Κάθε φορά που σαλιώνεις ένα γραμματόσημο καταναλώνεις 1/10 της θερμίδας .

-Καθε χρόνο, εκδηλώνονται περισσότερες από 55.000 σεισμικές δονήσεις παγκοσμίως, έντασης 3+ βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μόλις 1 σεισμός ξεπερνά τους 8 βαθμούς.

-Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται 500.000.000.000 τούβλα.

-Κάποια είδη μυρμηγκιών επιτίθενται σε φωλιές άλλων μυρμηγκιών, σκοτώνοντας την "βασίλισσα" και παίρνοντας τους "εργάτες" σαν σκλάβους. Μάλιστα, οι "εισβολείς" εξαναγκάζουν τους "δούλους" να κάνουν τις δυσκολότερες εργασίες.

-Κατά την διάρκεια της Α΄ Σταυροφορίας, μια ομάδα φανατικών στρατιωτών, οι οποίοι έστεκαν μεν καλά στα μυαλά τους, αλλά ήταν απελπισμένοι, βάδιζαν για πολλές ώρες πίσω από μια χήνα, καθώς πίστευαν ότι ήταν ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα!


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΑΜΠΡΙΝΑ: Είπαν ψέματα για τη διατροφή που ζήτησα

Posted: 20 May 2012 01:52 PM PDT


http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=578939&w=400&h=300&q=80Η Σαμπρίνα σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Κυριακάτικη εφημερίδα...


μίλησε για τη σχέση που διατηρεί με τον πρώην σύζυγό της και ξεκαθάρισε τις φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από το ποσό της διατροφής που είχε ζητήσει.







- Σας αγχώνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, μια και το επάγγελμα του καλλιτέχνη έχει υποστεί πλήγμα; «Πάρα πολύ, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά. Θα πρέπει να έχουμε μόνο θετική σκέψη, ότι όλα θα πάνε κατ' ευχήν, είτε εδώ είτε κάπου άλλου. Επειδή μου είχε συμβεί στο παρελθόν να είμαι αγχωμένη, για το πώς θα μεγαλώσω το παιδί μου και πώς θα μπορώ να του παρέχω μαζί με τον πατέρα του αυτά που χρειάζεται, έβγαλα το συμπέρασμα ότι ήταν κάτι που με εμπόδιζε να χαρώ το σήμερα και σταμάτησα να βασανίζομαι με τις άσχημες σκέψεις. Πάντως, πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι οι Ελληνες θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».





- Έχετε οικονομική βοήθεια από τον πρώην σύζυγό σας Παναγιώτη Λιαδέλη; «Βεβαίως, όχι εγώ προσωπικά, αλλά το παιδί μας. Κάποια στιγμή μού χρέωσαν ότι είχα υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις από τον σύζυγό μου στο θέμα της διατροφής. Αυτό ήταν ένα ψέμα! Όταν μπαίνεις στη διαδικασία ενός διαζυγίου ζητώντας κάποια ποσά, είσαι αναγκασμένος να πεις μέσω του δικηγόρου σου ποιες είναι οι οικονομικές απολαβές που έχει ο σύζυγος, όπως είσαι υποχρεωμένος να πεις πώς ζει το παιδί σου, τα έξοδά του, το σχολείο του, όλα αυτά. Ίσως κάποιος γονιός να μην μπορεί να τα προσφέρει και κάποιος άλλος να μπορεί και με το παραπάνω! Δεν μου αρέσουν τα δικαστήρια, μου αρέσει το αυτονόητο. Αν κι εγώ θέλω να καταγγείλω πως, ενώ κάνεις ένα δικαστήριο για το θέμα της διατροφής, η απόφαση βγαίνει έπειτα από έναν χρόνο. Εγώ μπορούσα να τα φέρω βόλτα έναν χρόνο, άλλες μητέρες όμως μπορούν; Είναι τραγικό...» απάντησε στην «Espresso της Κυριακής».





- Σήμερα πώς είναι η σχέση σας μαζί του; «Θα έλεγα καλή».





- Τελικώς τι έχει μεγαλύτερη αξία για τη Σαμπρίνα; Η επαγγελματική καταξίωση ή ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή; «Δεν το διαπραγματεύομαι. Η οικογενειακή ευτυχία είναι για μένα το παν».


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: Η κατάρρευση της σταρ

Posted: 20 May 2012 01:44 PM PDT


Μπορεί τον τελευταίο καιρό η Tara Reid να προσπαθούσε να ξεφύγει από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά...


αλλά απ' ότι φαίνεται ένα Σαββατοκύριακο στις Κάννες αρκεί για να ξαναπέσει στις παλιές, «καλές» της συνήθειες.

Η σταρ, την οποία γνωρίσαμε μέσα από ταινίες όπως η American Pie και η The Big Lebowski, είχε στο παρελθόν σοβαρό πρόβλημα με τις καταχρήσεις, με αποτέλεσμα η καριέρα της να έχει πάρει την κατιούσα. Όμως, κατά το promotion της τελευταίας της ταινίας American Reunion, η ξανθιά σταρ φαινόταν να έχει ξεπεράσει το πρόβλημά της και να θέλει να κάνει μια καινούργια αρχή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όμως, εθεάθη στις Κάννες και στο πάρτι της Eva Longoria στο πολυτελές γιοτ της στην κατάσταση που βλέπετε: μεθυσμένη, ταλαιπωρημένη, να μην μπορεί στα σταθεί στα πόδια της…

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι η Reid συνέχισε το… πάρτι με τον κοσμηματοποιό Fawaz Gruosi (ιδρυτής του οίκου deGrisogono) και τη συνοδό του.


fashionlove


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μετασεισμική δόνηση 5 ρίχτερ ταρακούνησαν την Ιταλία

Posted: 20 May 2012 01:38 PM PDT


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBr9DvR7l1n23b4vG_NI8AApCLbwyzyNjhmjXjxa66O2MVKDccz9J-I-0fL2bqbPQjHrqFIm24_UU6fii1CqcGe8ZDyElQuu3_hEE_HteY4m70Q6AzHPalJt_zh7FCL7IcDScMGVT4Wog/s400/d42ab26eb64b0a1dc135cafdf7cd1871_XL.jpgΙσχυρή μετασεισμική δόνηση 5 ρίχτερ συγκλόνισε την Εμίλια της Ιταλίας...


την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα ερείπια. Οι υλικές ζημιές από τον κύριο σεισμό είναι τεράστιες. Μέχρι στιγμής οι νεκροί είναι έξι, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50 και οι άστεγοι είναι τουλάχιστον 3000. Δεκάδες εκκλησίες και ιστορικά κτήρια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, είναι αδύνατον να υπολογιστεί, αυτή την στιγμή, το συνολικό κόστος των καταρρεύσεων, για την πολιτιστική κληρονομιά.







Η περιφέρεια της Μόντενα ζήτησε να καταργηθεί κάθε δέσμευση που της έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση Μόντι, σε ότι αφορά τον περιορισμό των εξόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, εκτάκτου ανάγκης.





Ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, έκανε γνωστό, ότι έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ολόκληρη η χώρα.



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ: 7 αρχιτεκτονικά θαύματα του αρχαίου κόσμου

Posted: 20 May 2012 01:27 PM PDT


Το Κολοσσαίο, η Μεγάλη Πυραμίδα, το Σινικό Τείχος και το Μάτσου Πίτσου...


είναι παγκοσμίως γνωστά αρχαία αρχιτεκτονικά θαύματα, αλλά δεν είναι τα μόνα. Τα 7 ιστορικά μνημεία που θα δείτε, όπως ένα απίστευτα βαθύ πηγάδι στην Ινδία και το λίκνο του πολιτισμού των Μάγια, συχνά παραβλέπονται, αλλά αποτελούν μερικά από τα πιο απίστευτα και μυστηριώδη κατορθώματα της μηχανικής από την αρχαιότητα μέχρι και τον μεσαίωνα.




Chand Baori, Ινδία

Ίσως ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα των προτύπων στον τομέα της αρχιτεκτονικής, το πηγάδι Chand Baori του 10ου αιώνα στο ινδικό κρατίδιο του Ρατζαστάν, είναι το βαθύτερο του κόσμου, 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Χτισμένο ως λύση για το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης σε αυτή την άνυδρη περιοχή, το πηγάδι έχει συνολικά 3.500 σκαλοπάτια σε 13 επίπεδα, δημιουργώντας ένα ανεστραμμένο "V" και είναι δίπλα στο ναό Harshat Mata. Οι τοίχοι του είναι τόσο απότομοι που όταν κάποιος είναι στον πάτο του πηγαδιού, μπορεί να δει όσους είναι από πάνω του. Ο τοπικός θρύλος λέει πως χτίστηκε από φαντάσματα μέσα σε μια νύχτα.



Sacsayhuaman, Περού

Πώς μετακίνησαν οι Ίνκας αυτές τις τεράστιες πέτρες; Αυτό είναι μόνο ένα από τα μυστήρια που περιβάλλουν το Sacsayhuaman, ένα τεράστιο κάστρο που βρίσκεται στις παρυφές του Κούσκο στο Περού. Ενώ το Μάτσου Πίτσου είναι διάσημο για τη θέα του, το Sacsayhuaman είναι ένα θαύμα της μηχανικής, διαψεύδοντας τους Ισπανούς κατακτητές που έμειναν έκπληκτοι από την κατασκευή, που νόμιζαν πως ήταν έργο δαιμόνων.

Η μεγαλύτερη από τις πέτρες που συνθέτουν τις τρεις ξερολιθιές του Sacsayhuaman -όλες ήρθαν από ένα λατομείο πάνω από 3 χλμ μακριά- ζυγίζει περίπου 120 τόνους. Αλλά το φαινομενικά υπεράνθρωπο κατόρθωμα της μετακίνησης αυτών των ογκόλιθων δεν είναι το μόνο απίστευτο. Ακόμη και χιλιάδες χρόνια μετά, οι πέτρες στα τείχη ταιριάζουν μεταξύ τους με τέτοια ακρίβεια, που δεν χωράει ούτε ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα τους. Αυτό, μαζί με τις διαφορετικού σχήματος πέτρες που ταιριάζουν μεταξύ τους σαν ένα παζλ, είναι πιθανόν ο λόγος που η κατασκευή έχει επιζήσει από τους σεισμούς που έχουν καταστρέψει την περιοχή.



Leshan Giant Buddha, Κίνα

Ο μεγαλύτερος πέτρινος Βούδας στον κόσμο έχει ύψος πάνω από 70 μέτρα, δάχτυλα με μήκος 3,35 μέτρα και ώμους μήκους 28 μέτρων. Ο Leshan Giant Buddha "βλέπει" τη συμβολή τριών ποταμών στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας. Ξεκίνησαν να τον κατασκευάζουν κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ το 713 μ.Χ., κατ' εντολήν του μοναχού Hai Tong, που ήλπιζε να κατευνάσει τα πνεύματα του νερού πιστεύοντας ότι αυτά ήταν υπεύθυνα για τα πολλά ατυχήματα που συνέβαιναν με τις βάρκες στα ποτάμια. Χρειάστηκαν χιλιάδες εργάτες και πάνω από 90 χρόνια για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι καλλιτεχνικές λεπτομέρειες είναι πιο πολύπλοκες και σημαντικές απ' όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά. Για παράδειγμα, οι 1021 μπούκλες στα μαλλιά του Βούδα είναι μέρος του συστήματος αποχέτευσης που συνεχίζεται πίσω από τα αυτιά, στο ένδυμα και κατά μήκος των άκρων, προστατεύοντας το άγαλμα από το νερό και τη βλάβη που προκαλεί.



Teotihuacan, Μεξικό

Ένα τεράστιο πολεοδομικό συγκρότημα που ορίζεται με ουράνιες, γεωγραφικές και γεωδαιτικές ευθυγραμμίσεις, ο αρχαιολογικός χώρος Teotihuacan στη λεκάνη του Μεξικού περιέχει μερικές από τις μεγαλύτερες πυραμιδικές δομές που δημιουργήθηκαν στην προ-Κολομβιανή Αμερική. Η πόλη ιδρύθηκε γύρω στο 100 π.Χ. και μπορεί να είχε μέχρι και 200.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια της ακμής της το 450 π.Χ.. Αποκαλείτε το πρώτο πραγματικό αστικό κέντρο στην Αμερική. Τα απομεινάρια της έχουν έκταση 3 χλμ περίπου, αλλά η πόλη μάλλον ήταν πολύ μεγαλύτερη και η επιρροή της έφτανε μέχρι τη Γουατεμάλα. Πολύ λίγα είναι γνωστά για τους κατοίκους του Teotihuacan ή τι μπορεί να προκάλεσε την πτώση της πόλης τον 8ο ή 9ο αιώνα.

Ένας αστρονόμος-ανθρωπολόγος, ονόματι Anthony Aveni, ανακάλυψε ότι το δίκτυο της πόλης βασίστηκε σε ένα σημείο πρωταρχικής αστρονομικής σημασίας. Οι κατασκευαστές φαίνεται πως είχαν ευθυγραμμίσει τον άξονα Ανατολής-Δύσης της πόλης, με το σημείο στον ορίζοντα κατά το οποίο ο ήλιος δύει στις 12 Αυγούστου, την επέτειο από την έναρξη του τρέχοντος Μεσοαμερικάνικου ημερολογίου.

Περιέργως, παχιά φύλλα μαρμαρυγίας (κατηγορία φυλλοπυριτικών ορυκτών) βρέθηκαν στις κερκίδες της Πυραμίδας του Ήλιου. Κρυμμένα ανάμεσα σε στρώματα πέτρας, η μαρμαρυγία σίγουρα δεν ήταν για διακόσμηση. Σήμερα χρησιμοποιείται ως μονωτικό υλικό στα ηλεκτρονικά, αλλά φαίνεται απίθανο να καταλάβαιναν οι αρχαίοι αυτές τις ιδιότητες. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος τύπος μαρμαρυγίας που χρησιμοποιήθηκε στο συγκρότημα εντοπίστηκε στη Βραζιλία, περίπου 3219 χλμ μακριά. Η Πυραμίδα του Ήλιου δεν ανασκάφτηκε ποτέ πλήρως.



Οι υπόγειες εκκλησίες της Lalibela, Αιθιοπία

Στη μικροσκοπική πόλη Lalibela, μια από τις ιερότερες πόλεις της Αιθιοπίας, υπάρχουν 11 μονολιθικές εκκλησίες -όλες σκαλισμένες στο ίδιο ηφαιστειακό κόκκινο βράχο- με τις στέγες τους στο επίπεδο του εδάφους. Μάλλον χτίστηκαν κατά το 12ο και 13ο αιώνα. 7 απ' αυτές, είναι λαξευμένες στις πλαγιές του βράχου και οι άλλες 4 είναι κτίσματα μέσα στον βράχο. Συνδέονται μεταξύ τους με ένα λαβύρινθο από υπόγειες σήραγγες. Η κατασκευή τους είχε σχεδιαστεί για να επωφεληθούν από τα φυσικά υδροφόρα στρώματα που υπάρχουν βαθιά στο έδαφος.



El Mirador, Γουατεμάλα

Τα 2023 τετ. χλμ του El Mirador στη Γουατεμάλα αναφέρονται ως «το λίκνο του πολιτισμό των Μάγιας» και περιλαμβάνουν 5 προκλασσικές πόλεις των Μάγια που χρονολογούνται 1000 χρόνια πριν από το πολύ πιο διάσημο Tikal, τη μεγαλύτερη σε όγκο πυραμίδα του κόσμου και τα ερείπια του πρώτου συστήματος «εθνικής» οδοποιίας στον κόσμο.

Μια απομακρυσμένη τοποθεσία που βρίσκεται βαθιά μέσα στη ζούγκλα, το El Mirador δεν είχε ανακαλυφθεί μέχρι το 1926, και δεν είχε χαρτογραφηθεί μέχρι το 1978. Το πολιτικό κέντρο της περιοχής καταλαμβάνει 26 τετ. χλμ και περιέχει περίπου 35 «τριαδικές» δομές, με το 70 μέτρων ύψους «La Danta» να είναι το πιο αξιοσημείωτο. Με όγκο 2.800.000 κυβικά μέτρα, είναι πολύ μεγαλύτερο από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο. Στο El Mirador υπάρχει επίσης ένα σύνθετο δίκτυο μεγάλων δρόμων, το οποίο συνέδεε κάποτε τις κοντινές πόλεις.

Το El Mirador απειλείται από κλέφτες, διακινητές ναρκωτικών και από την αποψίλωση των δασών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία στην περιοχή 3278 τετ. χλμ εθνικού πάρκου.



The Lost City of Mohenjo-Daro, Πακιστάν

4.500 χρόνια πριν, το Mohenjo-Daro ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα στις απαρχές του κόσμου. Άκμασε για πάνω από 1000 χρόνια, αλλά είχε ξεχαστεί εντελώς μέχρι που οι ανασκαφές αποκάλυψαν τα ερείπια του το 1921, κατά μήκος των πλημμυρών του Ινδού ποταμού εκεί που σήμερα είναι το Πακιστάν. Εγκαταλελειμμένο γύρω στο 1500 π.Χ. για άγνωστους λόγους, το Mohenjo-Daro διαθέτει ρυμοτομικό σχέδιο βασισμένο σε ένα πλέγμα κτιρίων, κατασκευασμένα από τούβλα και κονίαμα, που πιθανόν στέγαζαν περίπου 35.000 κατοίκους.

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του, αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο είναι το υδραυλικό και αποχετευτικό δίκτυο, που ήταν πιο πολύπλοκο από αυτό των περισσότερων Δυτικών νοικοκυριών μέχρι τον 20ο αιώνα. Όχι μόνο μερικά σπίτια είχαν εσωτερική τουαλέτα, αλλά υπήρχαν και υπόνομοι για τα λύματα κάτω από τους δρόμους.




Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

M.ΧΟΥΡΣΑΛΑ: Δεν νιώθω άνετα να μιλήσω για την εγκυμοσύνη μου

Posted: 20 May 2012 01:21 PM PDT


http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=578900&w=400&h=300&q=80Μπορεί η Μαριέττα Χρουσαλά να διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της...


αλλά η ίδια ούτε το επιβεβαιώνει, ούτε όμως και το διαψεύδει. Η κοιλίτσα της άλλωστε που πλέον δεν κρύβεται, αλλά και το χαμόγελο της, μαρτυρούν το μυστικό της.







Η ίδια, μιλώντας στην κάμερα του Star, είπε: «Με πετυχαίνετε σε καταστάσεις που δεν το επιτρέπουν να μιλήσουμε για τέτοια πράγματα. κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα και θα πούμε και γι΄αυτό!» Ο λόγος; «Δεν νιώθω άνετα ακόμα».





Τονίζει ωστόσο, πως ο σκοπός που παντρεύονται δυο άνθρωποι, είναι «για να δημιουργήσουν οικογένεια! Έτσι τουλάχιστον το αισθάνομαι εγώ και ο σύζυγος μου». Όσο για τη μητρότητα; Λέει πως «είναι μια εμπειρία που μόνο άμα τη ζήσεις θα καταλάβεις τι είδους μαμά είσαι ή θα γίνεις».





Η κάμερα του Star, την πέτυχε στη βάφτιση της κορούλας της Δέσποινας Καμπούρη, χωρίς τον σύζυγο της, ο οποίος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.





Φορώντας άσπρο φόρεμα με ζώνη στη μέση και ψηλοτάκουνες γόβες, η Μαριέττα Χρουσαλά έλαμπε από ευτυχία, με την κοιλίτσα της να είναι εμφανώς φουσκωμένη.


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες στο... μπαλκόνι σας

Posted: 20 May 2012 01:13 PM PDT


http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/87b6a42502e8ae10c5650bdc5d07fba2_M.jpgΚαλλιεργείστε το αγαπημένο σας φρούτο εύκολα και γρήγορα...


Ένα από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα οι φράουλες. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορείτε να τις καλλιεργείτε στο μπαλκόνι σας;







Ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιτυχία της καλλιέργειας είναι η ηλιοφάνεια. Η φράουλα έχει μεγάλη ανάγκη από ήλιο για να αναπτυχθεί, να δέσει τους καρπούς και να κοκκινίσει. Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε το σημείο του μπαλκονιού σας που βλέπει περισσότερο στον ήλιο. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε μία ζαρντινιέρα ενός μέτρου όπου θα τη γεμίσετε με αφράτο χώμα εμπλουτισμένο με κομπόστ. Αφού έχετε προμηθευτεί πέντε ρίζες φράουλας από κάποιο φυτώριο, ανοίξτε τρύπες ανά 20 cm και φυτέψτε τα φυτά φράουλας. Ποτίζετε αμέσως αφού τα φυτέψετε, με λίγο νερό γιατί τον πρώτο μήνα τα φυτά έχουν μικρό ριζικό σύστημα και υπάρχει πιθανότητα να σαπίσουν. Καλό είναι μία φορά τον μήνα να προσθέτετε λίγη κοπριά και να ανακατεύετε το χώμα καθώς αυτό βοηθά στην καλή ανάπτυξη των φυτών χωρίς να προκαλεί προβλήματα στον άνθρωπο.





Kαλή επιτυχία...


queen



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 ηλίθιες ιδέες που έκαναν κάποιους πολύ πλούσιους

Posted: 20 May 2012 12:59 PM PDT


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRfsElGX2QOOgO2c8ofjQS3_rOMYCLu1g9D2aVDguvGiKAe5HfK_ZCrE3xhn2iWRzmZOf7MDIfLo5LYMIRoTvWDG1vAuPOmNCAp_q9OsFojgspYW9zdCUM2wxSrkfs4GbzZAktmhlhNE7h/s320/a.jpgΕπιχειρηματικές ιδέες που οι πιο πολλοί θα τις απέρριπταν χωρίς δεύτερη σκέψη…


Κι όμως αυτές οι ιδέες δημιούργησαν εκατομμυριούχους.











1. Million Dollar Homepage

1.000.000 pixels, 1 δολάριο χρέωση ανά pixel – Είναι ίσως η πιο ηλίθια ιδέα για online επιχείρηση που θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος. Και όμως, ο 21χρονος Alex Tew, είναι τώρα εκατομμυριούχος.









2. SantaMail

Εντάξει, τώρα μιλάμε για μια λαμπρή ιδέα. Πάρε μια ταχυδρομική διεύθυνση στον Βόρειο Πόλο, προσποιήσου ότι είσαι ο Άγιος Βασίλης και χρέωσε τους γονείς 10 ευρώ για κάθε γράμμα που στέλνεις στα παιδιά τους. Λοιπόν, ο Byron Reese έστειλε πάνω από 200.000 γράμματα από την έναρξη της επιχείρησης του το 2001. Κάτι που τον έκανε μερικά εκατομμύρια πλουσιότερο.









3. Doggles

Κατασκεύασε γυαλιά για σκύλους και πούλησε τα online. Αυτό και αν είναι χαζή ιδέα για επιχείρηση. Πως στο καλό κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι και να ανοίξουν μαγαζιά σε όλο τον κόσμο με αυτή την ιδέα;









4. LaserMonks

Το LaserMonks.com είναι μια κερδοσκοπική θυγατρική της Cistercian Abbey of Our Lady of Spring Bank, ένα μοναστήρι 8 ατόμων στους λόφους του Monroe County, 145 χλμ. βορειοδυτικά του Μάντισον. Ναι, πραγματικοί μοναχοί ξαναγεμίζουν τα μελάνια του εκτυπωτή σου. Αλληλούια. Οι πωλήσεις τους το 2005 ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια! Δόξα στον Κύριο.









5. Antenaballs

Δεν θα μπορούσες να πουλήσεις μπαλάκια για κεραίες online. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και σίγουρα δεν θα γινόσουν πλούσιος. Και όμως, αυτό ακριβώς είναι που έκανε ο Jason Wall και τώρα είναι εκατομμυριούχος.









6. FitDeck

Φτιάξε μια τράπουλα με καθημερινές ασκήσεις και πούλα το online για 18,95 δολάρια. Μου ακούγεται σαν μια καταστροφική ιδέα. Αλλά ο πρώην καταδρομέας και νυν εκπαιδευτής Phil Black, δήλωσε πέρυσι πωλήσεις 4,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Σίγουρα παραπάνω από ότι τον πλήρωνε ο στρατός.









7. Designer Diaper Bags

Η Christie Rein είχε βαρεθεί να κουβαλάει συνεχώς μαζί της πάνες σε σακούλες. Η 34χρονη μητέρα τριών παιδιών, έβρισκε συνεχώς τον εαυτό της να φτιάχνει σακούλες με πάνες για να χωράνε στην τσάντα της. Η Christie ήθελε κάτι που να ήταν συμπαγής, κομψή και μοντέρνα. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2004, κάθισε με τον σύζυγο της Marcus και σχεδίασαν μια τσάντα ειδικά σχεδιασμένη για πάνες. Με πωλήσεις πάνω από 250.000 δολάρια το 2005, η εταιρεία της Christie (Diapees & Wippes) έχει τσάντες σε 22 διαφορετικά στυλ, διαθέσιμες online και σε 120 καταστήματα σε όλο τον κόσμο για 14,99 δολάρια.









8. PickyDomains

Προσέλαβε ένα άλλο άτομο να σκεφτεί ένα πετυχημένο όνομα για site, αντί για εσένα; Δεν υπήρχε περίπτωση ο κόσμος να πλήρωνε για αυτό. Στην πραγματικότητα, το να βρίσκεις domains για άλλους αποδείχθηκε μια αρκετά ακμάζουσα επιχείρηση. Το PickyDomains, έχει σήμερα μια λίστα αναμονής από άτομα που θέλουν να πληρώσουν για να τους βρει ένα "πιασάρικο" και αξέχαστο όνομα για site.









9. Lucky Wishbone Co.

Ψεύτικα τυχερά κόκαλα. Αυτή η ηλίθια ιδέα είναι σχεδιασμένη να βουλιάξει. Ποιος στον κόσμο έχει ανάγκη από ψεύτικα τυχερά κόκαλα; Πολλοί από ότι φαίνεται. Με παραγωγή 30.000 κομματιών καθημερινά (1.5 ευρώ τιμή λιανικής του κάθε κομματιού) ο Ken Ahroni, ιδρυτής της εταιρείας, είχε το 2006 πωλήσεις που έφθασαν το 1.000.000 δολάρια.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άγριο ξύλο στον εραστή της πρώην συζύγου!

Posted: 20 May 2012 12:49 PM PDT




Λίγο έλειψε να πληρώσει με τη ζωή... του τη σχέση που διατηρούσε με μια νεαρή χωρισμένη Ρουμάνα ένας 42χρονος
Έλληνας στη Μεσσηνία! Ο επίσης Ρουμάνος εν... διαστάσει σύζυγος της κοπέλας του έστησε καρτέρι στο χωριό της πρώην του και τον έστειλε στο νοσοκομείο βαρύτατα τραυματισμένο!

Ο
34χρονος Ρουμάνος που μένει στο χωριό Ηλέκτρα, πήγε κρυφά στο Κεντρικό
Οιχαλίας όπου κατοικεί η εν διαστάσει γυναίκα του και, μόλις είδε τον
εραστή της, του επιτέθηκε στη μέση του δρόμου και άρχισε να τον χτυπάει
αλύπητα με ένα
ρόπαλο! Αφού τον έριξε αιμόφυρτο στο έδαφος, έσπευσε να εξαφανιστεί και
δεν βρέθηκε, παρά τις έρευνες των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Μελιγαλά.

Ο τραυματισμένος Έλληνας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Καλαμάτας, αλλά είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διακομίστηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης όπου νοσηλεύεται. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή, αλλά δεν έχει ακόμη διαφύγει τον κίνδυνο.

* Με ένα
όπλο στα χέρια εισέβαλε ξαφνικά σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στα
Τρίκαλα ένας 56χρονος Έλληνας και άρχισε να βρίζει τον 44χρονο ιδιοκτήτη με τον οποίο είχε προηγούμενα, απειλώντας τον ταυτόχρονα! Οι θαμώνες κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον παραδώσουν στους αστυνομικούς οι οποίοι τον συνέλαβαν.


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνελήφθη 46χρονος για υδροπονική καλλιέργεια χασίς

Posted: 20 May 2012 12:37 PM PDT



Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στο... Ναύπλιο ένας 46χρονος Έλληνας,


γιατί σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι
του βρήκαν και κατάσχεσαν μία ταμπακιέρα και μία συσκευασία, που
περιείχαν χασίς συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων.


Επιπρόσθετα, σε έρευνα που ακολούθησε στο εργοστάσιο ιδιοκτησίας του, το
οποίο «επικοινωνούσε» με το σπίτι του, εντοπίστηκαν τέσσερα δενδρύλλια
χασίς καθώς και σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας, τα οποία επίσης
κατασχέθηκαν.


Το σύστημα υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούνταν από δύο ειδικούς
λαμπτήρες φθορίου, δύο ανεμιστήρες, καθώς και τέσσερα πάνελ επενδυμένα
με ειδική μεμβράνη.


Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μηχάνημα με δύο
ειδικούς λαμπτήρες, το οποίο χρησιμοποιείται για την ταχεία ανάπτυξη των
σπόρων σε φυτά. Ο 46χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ναυπλίου.








Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνελήφθη 28χρονος που πουλούσε ναρκωτικά

Posted: 20 May 2012 12:27 PM PDT



Συνελήφθη σήμερα πολύ νωρίς το... πρωί, στην Αμαλιάδα, από Αστυνομικούς

του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας,
ηλικίας 28 ετών, σε...

Για
την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις δράστες, ηλικίας από 34,
έως 28 ετών, οι οποίοι αγόραζαν ναρκωτικά από τον 28χρονο αλλοδαπό.

Ειδικότερα,
οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας
κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 28χρονος διακινούσε
μεγάλες ποσότητες κάνναβης στην Αμαλιάδα, εντόπισαν τους τέσσερις άνδρες
να έχουν μόλις πραγματοποιήσει συναλλαγές ναρκωτικών με αυτόν και τους
συνέλαβαν.

Στη συνέχεια συνελήφθη ο 28χρονος ο οποίος κατά τη
σύλληψη του προέβαλλε σθεναρή αντίσταση σε βάρος των Αστυνομικών
απειλώντας τους παράλληλα με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι που κατείχε.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
- Δυο σακούλες με κάνναβη συνολικού βάρους 165 γραμμαρίων.
- Δυο χάρτινες συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων.
- Τρεις σακούλες με υπολείμματα κάνναβης.
- Το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
- Τρία κινητά τηλέφωνα.
- Ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή.



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ίσως από τα κορυφαία αν και σόκιν ανέκδοτα με τον Τοτό! Απολαύστε το...

Posted: 20 May 2012 12:18 PM PDT



Η δασκάλα της Α' δημοτικού έχει πρόβλημα... με τον Τοτό που
όλο βρίζει και δε δίνει την παραμικρή σημασία στο μάθημα..

'Ποιο είναι το πρόβλημά σου;', τον ρωτάει εξαγριωμένη.





'Είμαι πολύ...
έξυπνος για να είμαι στην πρώτη τάξη'. Απαντά ο Τοτός
με ύφος.'Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη και είμαι πολύ εξυπνότερος
από αυτήν. Πιστεύω πως πρέπει να πάω τουλάχιστον στην τρίτη κι εγώ'.


Η δασκάλα τον πάει στον διευθυντή, ο οποίος συμφωνεί να του κάνουν
διάφορα tests γνώσεων κι εξυπνάδας κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν
στη τρίτη τάξη.



'Πόσο κάνει 3x13;', ρωτά ο διευθυντής.


'Τριάντα εννέα'.


'Ποια είναι η πρωτεύουσα της Φιλανδίας;'


'Το Ελσίνκι'.


'Πότε γιορτάζουμε το έπος της Αλβανίας;'


'Την 28η Οκτωβρίου'.


Σε όλες τις ερωτήσεις του διευθυντή, ο Τοτός απαντά σωστά. Όμως, μετά αρχίζει να ρωτά η δασκάλα, η οποία τον


έχει άχτι και θέλει να αποδείξει πόσο αθυρόστομος είναι.


'Τι είναι αυτά που η αγελάδα έχει 4 κι εγώ 2;', ρωτάει πονηρά η δασκάλα.


'Τα πόδια', απαντά ήρεμα ο Τοτός.


'Τι είναι αυτό που έχεις μέσα στο παντελόνι σου, ενώ εγώ δεν έχω;'


'Τσέπες'.


'Τι είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό?'



'Η καρύδα'.



'Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει μαλακό και βρεγμένο;'


Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του, αλλά πριν προλάβει να μιλήσει ο Τοτός λέει με αυτοπεποίθηση:

'Η τσίχλα'.


'Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και το σκυλί στα τρία πόδια του;', ρωτά ακόμη πιο έντονα η δασκάλα.


'Χειραψία'.


Η δασκάλα τα έχει πάρει στο κρανίο! Αποφασίζει λοιπόν να χτυπήσει πιο δυνατά:


'Χώνεις τα παλούκια μέσα μου. Με πιέζεις, με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω.
Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις κι εγώ βρέχομαι. Τι είμαι;'


Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πάλι πριν προλάβει να πει κάτι, ακούει τον Τοτό να απαντά:


'Η σκηνή!', απαντά με σιγουριά ο Τοτός.


'Βάζεις το δάχτυλο μέσα μου! Με παίζεις νευρικά! Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα. Τι είμαι;'


Ο διευθυντής πλέον άναυδος κοιτάζει σα χαμένος!

'Η βέρα!', λέει θριαμβευτικά ο Τοτός.


'Είμαι σε διάφορα μεγέθη. Όταν δεν είμαι καλά, στάζω. Όταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι.... Τι είμαι;'


'Η μύτη'.


'Είμαι σα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι με δύναμη τρέμοντας.. Τι είμαι;'


'Το βέλος!'.


'Αρχίζω από 'μ' και τελειώνω σε 'ι'. Όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι. Τι είμαι?'


'Το μέλι φυσικά!'


Ο διευθυντής φωνάζει:
























Φτάνει πια! Ποια τρίτη τάξη; Στείλε το
κωλόπαιδο κατευθείαν στο Πανεπιστήμιο! Εγώ από μέσα μου απάντησα λάθος
σε όλες τις ερωτήσεις...!!!



Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο καφές συμβάλλει στην μακροζωία

Posted: 20 May 2012 12:08 PM PDT



Παραδοσιακά, η καφεΐνη θεωρείται ...ανθυγιεινή ουσία.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η κατανάλωση καφέ ενδέχεται ενισχύει τη μακροζωία.


Η μελέτη διεξήχθη
ανάμεσα σε 400.000 ανθρώπους, μεταξύ 50 και 71 ετών, και κατέληξε στο
συμπέρασμα πως όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση καφέ, τόσο λιγότερες
είναι οι πιθανότητες θανάτου από διάφορες ασθένειες.


Αυτές περιλαμβάνουν τις καρδιακές παθήσεις, αναπνευστικές παθήσεις, εγκεφαλικά, διαβήτη, μολύνσεις, αλλά όχι το καρκίνο.


Η αμερικανική έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο The New England Journal
of Medicine, διεξήχθη υπό το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και Υγείας. Οι
ερευνητές διαπίστωσαν πως ο καφές δεν αποτελεί το κύριο αίτιο της μείωσης του κινδύνου θανάτου, αλλά ορισμένα συστατικά του συνδέονται με επί μέρους οφέλη.


Οι συμμετέχοντες ταξινομήθηκαν ανάλογα με τη ποσότητα καφέ που πίνουν σε καθημερινή βάση και συγκεκριμένα σε εκείνους που πίνουν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα και σε εκείνους που δεν πίνουν καθόλου.


Εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερο καφέ είχαν λιγότερες πιθανότητες
θανάτου από διάφορες παθήσεις. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα
αντιοξειδωτικά και το μαγνήσιο που εμπεριέχονται στο καφέ αποτελούν
συστατικά οφέλη για την υγεία, και όχι η καφεΐνη.


«Αυτή η σημαντική έρευνα παρέχει τα αποδεικτικά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ, 4-5 φλιτζανιών την ημέρα, είναι ασφαλής και σχετίζεται με διάφορα οφέλη της υγείας», τονίζει ο εκτελεστικός διευθυντής της βρετανικής ένωσης καφέ.










Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τρόμος για τις ακτές της Ηλείας

Posted: 20 May 2012 12:01 PM PDT




Αγωνιά η Ηλεία για τις ακτές της μετά...


το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου-
Κυλλήνης, που άφησε πίσω του ένα νεκρό και τρεις αγνοούμενους.
Το
τραγικό συμβάν σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, θέτοντας σε συναγερμό
όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ενώ πλέον και οι αρχές του Νομού Ηλείας
βρίσκονται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο ρύπανσης των ακτών, καθώς
κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει εάν τα καύσιμα του
πλοίου μολύνουν τη θαλάσσια περιοχή.

Πέταξαν φωτοβολίδες

Όλα
ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 χθες τα ξημερώματα και δεν χρειάστηκαν ούτε
πέντε λεπτά για να αναποδογυρίσει το πλοίο και να βυθιστεί, παίρνοντας
μαζί του και τέσσερις ανθρώπους.

Πρόκειται για το Φ/Γ «EROL
SENKAYA» σημαίας Τουρκίας με πλήρωμα δέκα αλλοδαπούς Τουρκικής
υπηκοότητας, το οποίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Παρασκευής από το Λιμάνι της Ζακύνθου, με φορτίο 2.200 τόνους χύμα πυρηνόξυλο- ελαιοπυρήνα, με προορισμό την Τουρκία.

Τα
πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το πλοίο οδηγήθηκε σε ναυάγιο λόγω
μετατόπισης φορτίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος αντίδρασης,
ούτε για να εκπέμψει S.O.S. το πλήρωμα.

Ήταν γύρω στις
1:15 τα ξημερώματα, όταν έγιναν αντιληπτές φωτοβολίδες και αμέσως
ειδοποιήθηκαν τα Λιμεναρχεία Ζακύνθου και Κυλλήνης. Το πλοίο εκείνη την
ώρα βρισκόταν μεταξύ Ζακύνθου και Κυλλήνης, μεταξύ των περιοχών
Βασιλικού και Αρκουδίου, 13 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Κυλλήνης, όταν άρχισε να παίρνει κλίση και χρειάστηκαν μόλις πέντε λεπτά για να ανατραπεί μέσα στο νερό.

Οι
ειδικοί επισημαίνουν ότι η μεταφορά πυρηνόξυλου- ελαιοπυρήνα, είναι το
πιο επικίνδυνο φορτίο, καθώς είναι ένα φορτίο ?χύμα? που μπορεί να
μετακινηθεί πολύ εύκολα και στη συγκεκριμένη περίπτωση εκτιμάται ότι
μετακινήθηκε προς τη μία πλευρά του πλοίου, με αποτέλεσμα με πολύ μικρό
κυματισμό να αναποδογυρίσει.

Όταν έγιναν αντιληπτές οι φωτοβολίδες, σήμανε συναγερμός στα Λιμεναρχεία της Ζακύνθου και της Κυλλήνης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Νεκρός ο πλοίαρχος


Εκείνη
την ώρα στην περιοχή βρισκόταν τυχαία για περιπολία το ναυαγοσωστικό
του Λιμεναρχείου Κατακόλου, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε έξι
ναυαγούς- μέλη του πληρώματος , οι οποίοι προφανώς την ώρα της βύθισης βρισκόντουσαν στο κατάστρωμα και πρόλαβαν να πέσουν στη θάλασσα.

Οι
ναυαγοί μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου και από εκεί στο Κέντρο
Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών και όπως διαπιστώθηκε είναι καλά
στην υγεία τους, ενώ αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό
τεσσάρων αγνοουμένων. Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε πλωτά Λ.Σ. ?
ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο Λ.Σ., ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα αεροσκάφος του FRONTEX, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, κλιμάκιο αποτελούμενο από έξι άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και έξι παραπλέοντα σκάφη.

Αργά
χθες το μεσημέρι η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος
Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισε και περισυνέλεξε νεκρό, τον πλοίαρχο η
σορός του οποίου μεταφέρθηκε στη Ζάκυνθο και μέχρι χθες το βράδυ
συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τριών
αγνοουμένων, του Ύπαρχου δηλαδή, ενός ναύτη και ενός λιπαντή.

Σε επιφυλακή για τη ρύπανση

Από
την πρώτη στιγμή οι Λιμενικές αρχές, πέραν των ερευνών για τον
εντοπισμό των αγνοουμένων, βρίσκονται σε επιφυλακή και για το ενδεχόμενο
εντοπισμού θαλάσσιας ρύπανσης.

Όπως ανέφερε ο λιμενάρχης της Κυλλήνης κ. Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστό το
συμβάν είναι επί ποδός, ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι Δήμαρχοι
του Νομού για το ενδεχόμενο θαλάσσιας ρύπανσης, προκειμένου να
βρίσκονται σε επιφυλακή.

«Ο κίνδυνος είναι πάντα υπαρκτός» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ?Πατρίς? ο κ. Σταθόπουλος, παρά το γεγονός ότι μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί κάτι, ωστόσο οι έλεγχοι είναι συνεχείς.

Παράλληλα,
το βυθισμένο πλοίο φυλάσσεται πλέον από σκάφη του Λιμενικού,
προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόσκρουσης άλλου πλεούμενου και
μέχρι χθες παρέμενε άγνωστο πώς θα γίνει η μεταφορά του από το σημείο,
κάτι που θα αποφασιστεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με
το ΓΕΝ.





Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της Άννας

Posted: 20 May 2012 11:47 AM PDT



Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη... παραχώρησε η Άννα Βίσση στο κυπριακό περιοδικό «Omikron».


Η επιτυχημένη τραγουδίστρια με αφοπλιστική ειλικρίνεια μίλησε για τα πάνω και τα κάτω της προσωπικής της ζωής και της 40χρονης καριέρας της!



Διαβάστε τα highlights της συνέντευξης της Άννας στον Σταύρο Χριστοδούλου:



- "Ο Νίκος Καρβέλας με έμαθε να μην ντρέπομαι. Μου έλεγε, θυμάμαι, "η φωνή σου πρέπει να πάλλεται μαζί με το κορμί σου". Αυτό με άλλαξε λυτρωτικά."


"Μπορώ να στήσω παραστάσεις με πιο θεατρικές ατμόσφαιρες και το έχω κάνει. Αλλά εμένα μ'α ρέσει και αυτή η τριβή με τη "λάσπη". Έχω αυτή την πλευρά, τη λίγο πιο βρώμικη. Νιώθω να ροκάρει πιο πολύ έτσι το πράμα."


- "Δεν είμαι ούτε χαζή, ούτε μου αρέσουν οι "αυλές". Τώρα απορώ πώς
επέτρεψα να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί το πλήρωσα. Και με κόστος ότι
κάποιες φορές βγήκε προς τα έξω μια εικόνα δική μου, που δεν
αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα."


"Αποθεώθηκαν οι λάθος άνθρωποι για τους λάθος λόγους, γι' αυτό και η κρίση τελικά θα ευνοήσει την αξιοκρατία. Οι πραγματικές αξίες πιστεύω ότι θα φανούν τώρα. Ο κόσμος έχει την τάση να ξεσκαρτάρει αναγκαστικά, γιατί δεν υπάρχει χώρος πια για όλους."


- "Ξέρω πολύ καλά ότι η φωνή μου δεν έχει τη φρεσκάδα
που είχε όταν ήμουν είκοσι χρονών. Τα τραγούδια που έλεγα το '80, τα
λέω ένα τόνο κάτω. Άμα βάλω δύο και τρεις τόνους κάτω, τότε θα αρχίσω να
ανησυχώ."


"Οι πιο απαιτητικοί ακροατές μου είναι η μάνα μου και ο Καρβέλας. Η μάνα μου είναι απίστευτη. "Γιατί φάλτσαρες εκεί; Αυτή τη νότα να την ξαναπείς. Πες τους να σου δυναμώσουν τη φωνή." Τέτοια μου λέει. Και με ύφος κιόλας."


- "Μεγάλωσα σε μία μητριαρχική οικογένεια, αλλά με την ανοχή του πατριάρχη. Διότι, ο μπαμπάς μου ήταν πολύ δυναμικός άνθρωπος, πολύ άντρας, αλλά καθόλου βίαιος. Ήτανε γλυκύτατος μπαμπάς, αλλά άφηνε τη μάνα μου να είναι αυτό που είναι, γιατί της άρεσε και γιατί εκείνος τη θαύμαζε."


"Δεν μπορώ να παίζω κάποιο ρόλο πάνω στη σκηνή. Για να καταλάβεις, στο "Fabulous Show", η εισαγωγή που έβγαινα δεν μου άρεσε. Δεν ήμουνα εγώ. Είναι από αυτά που απορώ γιατί τα έκανα. Ίσως για να μην τα ξανακάνω..."


- "Στη Eurovision δεν πέρασα καλά. Ούτε και σε δυο - τρεις συνεργασίες που έχω κάνει με κάποιους ανθρώπους που μπορεί να είναι καταπληκτικοί σε αυτό που κάνουν, αλλά δεν ταιριάξανε στις μουσικές μου αναζητήσεις."


- "Είμαι εύθραυστη. Υπολογίζω την αγάπη των άλλων, τη βλέπω, τη μετράω, τη χρειάζομαι και δεν τη δανείζομαι, τη ρουφάω όλη. Αλλά τη δίνω και πίσω."


- "Είμαι όσο χρονών είμαι και βγαίνω και το λέω. Δεν το φοβάμαι. Μου λένε όλοι επειδή δείχνεις έτσι. Ε και; Πώς δείχνω δηλαδή; Κια ρυτίδες έχω και το δέρμα μου δεν είναι σφριγηλό
και έχω αρχίσει να συμφιλιώνομαι με όλο αυτό. Γι' αυτό και δεν με
βλέπετε με τις απίστευτες πλαστικές. Ευτυχώς δεν έχω φρικάρει με αυτά τα
πράγματα. Καμιά φορά με βλέπουν οι φίλοι μου και μου λένε: "από κάτω τα
μάτια σου είνια κάπως κουρασμένα". "Ε, και τι έγινε;", λέω εγώ. Με
βρίσκω γοητευτική κι έτσι δηλαδή. Εμένα μ' αρέσουν οι γυναίκες που είναι ήρεμες με τον εαυτό τους και που μεγαλώνουν όμορφα. Τη Meryl Streep, ας πούμε, τη θεωρώ κούκλα για την ηλικία της. Τη Michelle Pfeiffer και τη Sharon Stone που είμαστε και συνομίληκες επίσης. Τι γυναίκες!"


- "Μια αλήθεια υπάρχει μόνο στη ζωή, ο θάνατος που θα 'ρθει. Αυτό είναι που ξέρω στα σίγουρα."


- "Την ευτυχία μου θέλω να τη σφραγίζω πρώτα απ' όλα με τη δική μου απόλαυση και με ένα ευχαριστώ απέναντι στη ζωή και στον Θεό. Οπότε, πρέπει να πω ευχαριστώ, γιατί έζησα πράγματα, αγχώθηκα, αντιμετώπισα, πάλεψα, στεναχωρήθηκα, χάρηκα, έκλαψα, συγκινήθηκα. Έγινα μητέρα, ερωτεύτηκα, τραγούδησα με την ψυχή μου και συνεχίζω ακόμα. Ας τελειώσει όταν έρθει η ώρα."



















Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι 30 Δίδυμοι - Η ανάλυση των μοιρών του ζωδίου

Posted: 20 May 2012 11:36 AM PDT


Οι 30 Δίδυμοι - Η ανάλυση των μοιρών του ζωδίουΜία έντονα λαμπερή προσωπικότητα που θα τύχει της εύνοιας... σημαντικών
προσώπων.

1-2 Διδύμων

Αξιοσημείωτη επιτυχία, οδηγούμενη από μεγάλη φιλοδοξία. Θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις γνώσεις αλλά και τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης της.

2-3 Διδύμων

Μία έντονα καλλιτεχνική φύση και ένας φιλόδοξος χαρακτήρας που θα αναζητά την ομορφιά.

3-4 Διδύμων

Η οξυδέρκεια θα συνυπάρχει με την πρακτικότητα και θα βοηθήσει στην απόκτηση διακεκριμένης θέσης.

4-5 Διδύμων

Προικισμένοι με διαλεκτικό ταλέντο θα διακριθείτε για τις
νεωτεριστικές σας εφαρμογές. Τα όμορφα μάτια σας θα είναι το πιο
διακριτό σημείο του προσώπου σας.


5-6 Διδύμων

Μία έντονα ευγενική φύση που θα αποκτήσει πλούτη και φήμη χάρη στην ανεπτυγμένη εγκεφαλικότητά της.

6-7 Διδύμων

Ιδιαίτερα ευφυής προσωπικότητα που θα δείξει προσήνεια και θα διοχετεύσει τις προσπάθειές της για το καλό του συνόλου.

7-8 Διδύμων

Ατίθαση φύση θα κυνηγήσει με αποφασιστικότητα τους στόχους της και θα ευνοηθεί από την εκφραστική της δεινότητα.

8-9 Διδύμων

Η μοίρα θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε δύναμη και να φτάσετε ψηλά. Θα σας αρέσουν και θα σας εξιτάρουν παιχνίδια που απαιτούν διανοητική προσπάθεια.

9-10 Διδύμων

Η έντονη προσωπικότητα και η ειλικρινής επιθυμία για κοινωνική προσφορά θα σας χαρίσουν πολλές συγκινήσεις.

10-11 Διδύμων

Η τύχη θα σας ακολουθεί σε όλους τους τομείς της ζωής ενώ η διορατικότητα θα αποτελέσει το μεγαλύτερο προτέρημα σας.

11-12 Διδύμων

Ο ανοιχτός σας χαρακτήρας θα σας προσφέρει την αγάπη και την συμπάθεια των άλλων. Θα επιδείξετε ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις μηχανές,

12-13 Διδύμων

Θα διακριθείτε για τη σοβαρότητα και την ευσυνειδησία που θα επιδεικνύετε. Θα έχετε κλίση στη μίμηση και την υποκριτική.

13-14 Διδύμων

Θα κυνηγήσετε μεθοδικά τους υλικούς σας στόχους αλλά παράλληλα θα είστε αναποφάσιστοι και επιφυλακτικοί σε θέματα σχέσεων.

14-15 Διδύμων

Οι εσωτερικές σας ανησυχίες θα σας ωθούν πάντα σε καινούργιους στόχους. Συχνά θα ξοδεύετε άσκοπα την ενεργητικότητα σας.

15-16 Διδύμων

Οι πνευματικές σας ικανότητες θα είναι αξιοσημείωτες και θα εκφραστούν για ειρηνικούς και καλούς σκοπούς.

16-17 Διδύμων

Μία έντονη προσωπικότητα με αχαλίνωτη περιέργεια που θα γνωρίσει επιτυχία και αναγνώριση.

17-18 Διδύμων

Θα διακρίνεστε για την οξύτητα της προσοχής και της αντίληψης. Θα επιδιώκετε σχέδια που απαιτούν φοβερή ακρίβεια κίνησης.

18-19 Διδύμων

Άτομο με ανεπτυγμένη φαντασία, συχνά θα αδυνατεί να ασχοληθεί με πρακτικά ζητήματα και θα επιδιώκει ευκολίες και ανέσεις.

19-20 Διδύμων

Θα αναπτύξετε μία έντονα φιλανθρωπική φύση αλλά παράλληλα θα χρειαστεί να μάθετε να πειθαρχείτε τη διαίσθησή σας.

20-21 Διδύμων

Είστε προορισμένοι να φτάσει ψηλά ιδιαίτερα σε τομείς που απαιτούν ανταγωνιστικό πνεύμα.

21-22 Διδύμων

Θα εξωτερικεύετε με την ομιλία τις σκέψεις ή τα συναισθήματά σας γρήγορα και θα εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους.

22-23 Διδύμων

Μια πολύ ισορροπημένη προσωπικότητα με ιδιαίτερα πνευματικά προσόντα που θα καταφέρει να τα αξιοποιήσει σχέδια με πρακτική εφαρμογή.

23-24 Διδύμων

Είστε ευχάριστοι στην παρέα και έχετε την τύχη να ζήσετε την πραγματική φιλία. Θα ξεχωρίσετε για τις διανοητικές ικανότητες και το ιδιαίτερο χιούμορ σας.

24-25 Διδύμων

Θα έχετε την τάση να αντιδράτε και να αμφισβητείτε πεπαλαιωμένες και συντηρητικές ιδέες.

25-26 Διδύμων

Προσωπικότητα με εξαιρετικό πνεύμα και μεγάλη διάνοια, μπορείτε να συλλαμβάνετε πρωτότυπες ιδέες.

26-27 Διδύμων

Προσωπικότητα που θα ξεχωρίζει για το ανοιχτό μυαλό της και τη σωστή κρίση. Αυτά τα δύο θα είναι και τα συστατικά της επιτυχίας και της κοινωνικής σας καταξίωσης.

27-28 Διδύμων

Η ακτινοβολία της προσωπικότητάς σας θα είναι πολύ έντονη σε όλα τα επίπεδα. Αν καταφέρετε να διοχετεύσετε τις προσπάθειες σας για το καλό του συνόλου θα μπορέσει να ανέλθετε σε υψηλά αξιώματα.

28-29 Διδύμων

Θα επιδείξετε αξιοσημείωτη ικανότητα για σοβαρή ερεύνα και θα γνωρίσετε την εύνοια και την επιτυχία.

29-30 Διδύμων

Προικισμένοι με κοινό νου θα προσπαθήσετε να βρείτε την ευτυχία μέσα από μακρόπνοους στόχους.


astrology


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το δαχτυλίδι του Αϊνστάιν αποκαλύπτει γαλαξία νάνο σκοτεινής ύλης

Posted: 20 May 2012 11:21 AM PDT




Εάν ένας απομακρυσμένος γαλαξίας εντοπιστεί ακριβώς πίσω

από ...έναν άλλο γαλαξία μπορεί η εικόνα του να στρεβλωθεί από τους βαρυτικούς φακούς. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «δαχτυλίδι του Αϊνστάιν». Η προσεχτική
ανάλυση του φαινομένου αυτού πρόσφατα αποκάλυψε την παρουσία ενός
αόρατου γαλαξία νάνου που επηρεάζει τους βαρυτικούς φακούς. Μπορεί να πρόκειται για έναν από τους πολλούς δορυφόρους σκοτεινής ύλης που προσδοκώνται από προσομοιώσεις της ψυχρής σκοτεινής ύλης.

Το κρυφτό δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα εύκολο παιχνίδι για τους γαλαξίες, αφού όταν κρύβονται ο ένας πίσω από τον άλλον το αποτέλεσμα είναι να φαίνονται μεγαλύτεροι και φωτεινότεροι. Όταν δύο γαλαξίες είναι τέλεια ευθυγραμμισμένοι σε σχέση με τον παρατηρητή, η εικόνα του πιο απομακρυσμένου μπορεί να διαστρεβλωθεί και να μοιάζει σαν ένας δακτύλιος γύρω από την κοντινότερη πηγή.

Αυτό
το φαινόμενο των βαρυτικών φακών ονομάζεται «δαχτυλίδι του Αϊστάιν»,
διότι περιγράφεται από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν στην γενική Θεωρία της
Σχετικότητας. Η βαρύτητα του κοντινότερου γαλαξία χρησιμεύει σαν
μεγενθυτικό γυαλί. Λυγίζει τα μονοπάτια του φωτός αλλοιώνοντας τοπικά το
χωροχρόνο.

Σύμφωνα με
την κοσμολογία, το σύμπαν αποτελείται από 5% συνηθισμένη ύλη
(βαρυόνια), 23% σκοτεινή ύλη και 72% σκοτεινή ενέργεια. Το αποτέλεσμα
αυτό προέκυψε από τις διακυμάνσεις
του μικροκυματικού κοσμικού υπόβαθρου (CMB) με τους πρόσθετους
περιορισμούς από τον σουπερνόβα τύπο la και από την διανομή μεγάλης
κλίμακας των γαλαξιών. Επειδή τα σωματίδια σκοτεινής ύλης είναι ακόμη άγνωστης φύσεως, τα ξεχωρίζουμε ως «ψυχρά» ή «θερμά», όπου τα «θερμά» θεωρούνται ότι κινούνται με υψηλή σχετική ταχύτητα, όπως τα νετρίνα για παράδειγμα.

Εάν η σκοτεινή ύλη είναι ψυχρή, πρέπει αρχικά να σχηματιστούν μικρής κλίμακας γαλαξίες και εν συνεχεία να ενωθούν ώστε να σχηματιστούν
μεγαλύτεροι γαλαξίες. Στην περίπτωση θερμής σκοτεινής ύλης όμως, πρώτα
θα σχηματιστούν μεγάλα στεφάνια φωτός τα οποία έπειτα θα τεμαχιστούν σε γαλαξίες διαφόρων μεγεθών.

Αριθμητικές προσομοιώσεις των δομών μεγάλης κλίμακας, από τις διακυμάνσεις του μικροκυματικού κοσμικού υπόβαθρου (CMB), ισχυρίζονται ότι η σκοτεινή ύλη πρέπει να κυριαρχείται από ένα ψυχρό συστατικό το οποίο λογοδοτεί για την παρατηρούμενη διανομή των γαλαξιών.

Υπάρχουν,ωστόσο, διάφορα προβλήματα με την ψυχρή σκοτεινή ύλη. Ένα από αυτά είναι ότι τέτοιες προσομοιώσεις υπερπροβλέπουν τον αριθμό των μικρών γαλαξιών που βρίσκονται σε πλήρη σπειροειδή τροχιά ή των ελλειπτικών γαλαξιών. Ενώ η ψυχρή σκοτεινή ύλη θα έπρεπε να καταλήγει σε χιλιάδες μικροσκοπικούς δορυφορικούς γαλαξίες γύρω από τον γαλαξία μας, οι αστρονόμοι έχουν παρατηρήσει ως τώρα μόνο 30 από αυτούς. Ως εκ τούτου, τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα πρέπει να μην έχουν ανακαλύψει το υλικό κλειδί ή πρέπει πράγματι να υπάρχουν πάρα πολλοί γαλαξίες σκοτεινής ύλης γύρω από τον δικό μας, αλλά να είναι σπάνια η ύπαρξη αστεριών σε αυτούς ώστε να μπορέσουν να γίνουν ανιχνεύσιμοι.

Ενώ μερικοί αστρονόμοι ερευνούν για γαλαξίες σκοτεινής ύλης στον δικό μας, άλλοι προσπαθούν να εντοπίσουν την παρουσία τους γύρω από απομακρυσμένους γαλαξίες χρησιμοποιώντας βαρυτικούς φακούς.

Η Σιμόνα Βετζέτι, μια μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ανήκει σε αυτή την δεύτερη ομάδα αστρονόμων και ήταν αρκετά τυχερή ώστε να εντοπίσει τα σημάδια ενός τέτοιου φευγαλέου γαλαξία σε κοσμολογικές αποστάσεις. Μαζί με τους συναδέλφους της στην Ολλανδία και στις ΗΠΑ, μελέτησε το
σύστημα φακών Β1938+666 στο οποίο το φαινόμενο των βαρυτικών φακών ενός
συμπαγούς ελλειπτικού γαλαξία, με ερυθρή μετατόπιση z≃0,9, δημιουργεί έναν γαλαξία στο φόντο (z≃2.1) που εμφανίζεται σαν ένα σχεδόν τέλειο δαχτυλίδι του Αϊνστάιν. Η μελέτη βασίζεται σε υπέρυθρες παρατηρήσεις με το τηλεσκόπιο 10 μέτρων Κεκ στην Μόνα Κέα, στην Χαβάη, και με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

Η ομάδα ανακάλυψε μία ελαφριά παραμόρφωση από το δαχτυλίδι του Αϊνστάιν η οποία θα είναι
το αποτύπωμα, βάση της μοντελοποίησης, ενός μικρού συντρόφου του
εστιασμένου ελλειπτικού γαλαξία. Ο γαλαξίας νάνος υπολογίζεται στα 190
εκατομμύρια ηλιακής μάζας και η φωτεινότητα του έχει ανώτατο όριο 54
εκατομμύρια ηλιακής φωτεινότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο λόγος της μάζας
προς το φως είναι 3,5 φορές μεγαλύτερος από του ήλιου. Τέτοια αναλογία είναι τυπική για γαλαξίες νάνους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον γαλαξία μας, όπως για παράδειγμα ο Φόρναξ και ο Αιγόκερως, αλλά και πάλι είναι μια τάξη μεγέθους κάτω από τις προσδοκίες των αριθμητικών προσομοιώσεων.


Κανε Like Αν σου αρεσε !!



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές