Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Συναντήσεις με Μέρκελ και Ολάντ είχε ο Π.Πικραμμένος

Posted: 23 May 2012 11:04 AM PDT

Διαδοχικές συναντήσεις με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π.Πικραμμένος.

Η συνάντηση του Π.Πικραμμένου με τον Φρανσουά Ολάντ διήρκησε 20 λεπτά. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας της ΕΕ υπό τον όρο να τηρήσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Παράλληλα, ο Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε ότι η κοινοτική βοήθεια θα έπρεπε ...

Μη χάσετε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» που κυκλοφορεί την Πέμπτη, 24 Μαΐου

Posted: 23 May 2012 10:57 AM PDT

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» κυκλοφορεί την Πέμπτη, 24 Μαΐου, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Aνεμομαζώματα- διαβολοσκορπίσματα» και ρεπορτάζ για το δεξιό γάμο που έγινε με κουμπάρους την τρόικα και τη διαπλοκή.  

ΤΣΙΠΡΑΣ: Διμέτωπος σε Ελλάδα και Ευρώπη με την προσοχή στραμμένη στην κάλπη της 17ης Ιουνίου. Όσο πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες του ΣΥΡΙΖΑ για πρωτιά, τόσο κλιμακώνονται οι επιθέσεις που δέχεται από «κέντρα» εντός και εκτός της χώρας.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο Ολάντ τον έβγαλε στον… αφρό. Παρ΄όλα αυτά μια ανεπίσημη συν...

Σαμαράς: Δεν πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης

Posted: 23 May 2012 10:55 AM PDT

«Οι στιγμές είναι κρίσιμες και για την Ελλάδα και για όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ζήτησε μέτρα τα οποία «θα σταματήσουν την κατρακύλα» γιατί αλλιώς η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση. Παράλληλα, ζήτησε μέτρα όχι μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και αναθεώρηση και τροποποιήσεις των πολιτικών οι οποίες δεν ...

Sky News: Έλληνες συνταξιούχοι ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό

Posted: 23 May 2012 10:21 AM PDT

Σοκαριστικές και δυσάρεστες εικόνες που λίγο-πολύ όλοι έχουμε αντικρύσει τον τελευταίο καιρό στα στενά της Αθήνας μεταδίδει το Sky News.

Οι συνταξιούχοι που ψάχνουν για λίγο φαγητό στα σκουπίδια, οι γιαγιάδες που συγκρίνουν την Κατοχή με τη σημερινή κρίση και ένας νέος άνθρωπος που μιλά για το πόσο δύσκολα περνάει, είναι οι πρωταγωνιστές του ρεπορτάζ του καναλιού.

 

 

Ζεσταίνονται οι μηχανές…

Posted: 23 May 2012 10:09 AM PDT

Τις μηχανές εκτύπωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 έχουν ξεκινήσει να «ζεσταίνουν» στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.  Α.Χ.

Νέος γύρος στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Posted: 23 May 2012 10:06 AM PDT

Η αποστροφή του Ευ.Βενιζέλου ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξ' ονόματος του ελληνικού λαού πυροδότησε νέα αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απ' ό,τι έμαθα με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, ενώ παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατονομάσει «ποια ήταν αυτά τα ...

Η υποκρισία του Σαλί Μπερίσα

Posted: 23 May 2012 09:53 AM PDT

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Ο Αλβανός πρωθυπουργός βγήκε σε συνέντευξη τύπου και απευθυνόμενος στα κράτη του Μαυροβουνίου,των Σκοπίων και της Ελλάδος τόνισε ότι η χώρα έχει καθαρά φιλικές διαθέσεις Απέναντι στους γείτονες της και ότι δεν πρέπει να την εχθρεύεται κανείς.Φαίνεται ότι είδε την Ένωση των χριστιανικών εθνών εναντίον της Αλβανίας. Τα κράτη της Βαλκανικής θα ηρεμήσουν και θα συνάψουν εμπορικές και πολτισμικές σχέσεις με την Αλβανία κάτω από ορισμένες προυποθέσεις...

Περί Ολανδρέου και άλλων φαιδρών

Posted: 23 May 2012 09:48 AM PDT

Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε στη Γαλλία η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί Ολανδρεϊσμού του νέου Γάλλου προέδρου αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.

Τα πρωτοπόρα ελληνικά μίντια κατάφεραν για άλλη μια φορά να κάνουν αίσθηση, αφού πρόλαβαν να παρεξηγηθούν για λογαριασμό των Γάλλων .

Η πατρότητα του νεολογισμού που τόσο σάλο προκάλεσε εδώ, ανήκει στον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς, Ζακ-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος χρησιμοποιούσε το «Ολανδρέου» καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατε...

Χτύπα κι άλλο, θα τ' αντέξω…

Posted: 23 May 2012 09:47 AM PDT

Της Μιχαλούς

Να τον κατασπαράξουν έπεσαν χθες τον Τσίπρα όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, πλήν των γαλλικών , για το "Ολαντ - ρεου"  που ξεστόμισε ταυτίζοντας τον Ολάντ με τον Παπανδρέου… Τι γκάφα λέγανε ότι έκανε, τι για το χαμηλό του επίπεδο μιλάγανε, τι αφελή τον ανεβάζανε, τι μικρομέγαλο τον κατεβάζανε, γλώσσα δεν έβαλαν μέσα τους!!! 

Και για να μπορεί ο καθείς να βγάλει τα συμπεράσματά του, ολόκληρη η δήλωση του Τσίπρα, αν και έχει χιλιοπαιχθεί, έχει ως εξής: «Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρί...

Εξακολουθούν να είναι οξυμμένα τα πνεύματα στην Πάτρα

Posted: 23 May 2012 09:34 AM PDT

Σε κλείσιμο του λιμανιού έχουν προχωρήσει κάτοικοι της Πάτρας, έχοντας ως αίτημα να φύγουν οι μετανάστες από την περιοχή τους. Στο μεταξύ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη, αποχώρησαν και οι ελάχιστοι μετανάστες που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής και μεταφέρθηκαν με πούλμαν στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας, Κώστας Πλατυκώστας, όλα τα κτίρια σφραγίστηκαν, ενώ εδώ και καιρό έχει διακοπεί η παροχή ύδρευσης ως μέσο πιέση...

Τουρίστες στον ήλιο

Posted: 23 May 2012 09:11 AM PDT

Λέτε οι ξεναγοί και οι τουριστικοί πράκτορες, που πιέζουν για διπλοβάρδια στα μουσεία , να ξέρουν κάτι παραπάνω και αφήνουν υπονοούμενα ότι κάποιοι αρχαιοφύλακες σαμποτάρουν το διευρυμένο ωράριο διότι κάνουν συνεννοήσεις «κάτω από το τραπέζι» για να ανοίγουν τους χώρους εκτός του περιορισμένου ωραρίου; Το διαβάσαμε στα «Νέα». Ή μήπως να πιστέψουμε τους φύλακες, που λένε ότι οι τουρίστες πάνε μόνο πρωί - πρωί διότι δεν αντέχουν τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο; Κι όμως. Εμείς ξέρουμε ξένους φίλους μ...

Καρατζαφέρης: Χρηματίστηκαν τα στελέχη που έφυγαν

Posted: 23 May 2012 08:32 AM PDT

Νέα βόμβα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ που άφησε σαφείς αιχμές για χρηματισμό των στελεχών του που προσχώρησαν στη ΝΔ.

«Είναι πράγματα που φοβίζουν και πανικοβάλουν αυτόν που γνωρίζει. Μου είπαν βουλευτές μου, ότι τους προσέγγιζαν και ότι προθυμοποιήθηκαν κάποιοι να τους «λύσουν τα προβλήματά τους». Ήξεραν αναλυτικά τι λογαριασμό είχαν και τι χρωστούσαν σε κάθε τράπεζα και πως θα μπορούσε να «μηδενιστεί»! Όλα αυτά δεν μπορεί να τα γνωρίζει ένα κόμμα. Σαφώς τους τα δώσανε» είπε σε συνέντευξη του στ...

Στο πλευρό των Ελλήνων ο Ολάντ

Posted: 23 May 2012 07:53 AM PDT

Την στήριξή του στη χώρα μας εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Συγκεκριμένα, αφού τόνισε ότι δεν υπάρχει για αυτόν άλλο σενάριο από την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, διεμήνυσε στους Έλληνες πως «μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη για τη δική του στάση υπέρ της Ελλάδας», επέμεινε όμως πως οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί πρέπει να τηρηθούν.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο κ. Ολάντ σημείωσε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ από τη θέση μου γ...

Ύφεση και ανεργία έχουν προκαλέσει προβλήματα κοινωνικής συνοχής

Posted: 23 May 2012 07:52 AM PDT

Για την ανάγκη εξεύρεσης ενός νέου προσανατολισμού για την ανάπτυξη, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα τόνισε ότι η ύφεση και η ανεργία έχουν προκαλέσει προβλήματα κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα και ότι τα αποτελέσματα των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου είναι κρίσιμα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο...

Eurogroup: Σχέδια για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Posted: 23 May 2012 07:49 AM PDT

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το ενδεχόμενο που θα αποφάσιζε η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ ζήτησε το Eurogroup Working Group από τα κράτη – μέλη.

Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους της ευρωζώνης τους οποίους επικαλείται το Reuters, αξιωματούχος με γνώση του τι συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα δήλωσε: «To Eurogroup Working Group συμφώνησε, κάθε κράτος της ευρωζώνης ξεχωριστά να προετοιμάσει ένα σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μίας ελληνικής εξόδου από το ευρώ.»

«Τίπ...

Επιστολή Κατσέλη σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγους

Posted: 23 May 2012 07:34 AM PDT

Για επιτακτική ανάγκη «συνεννόησης και συστράτευσης όλων των γνήσια προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να μπορέσουν να μετουσιώσουν σε πολιτική πράξη την απαίτηση της κοινωνίας για προοδευτική διακυβέρνηση» κάνει λόγο η Λούκα Κατσέλη σε επιστολή που απέστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.

Παράλληλα τους καλεί να συναντηθούν σύντομα «με τη βάσιμη ελπίδα ότι θα ευοδωθεί αυτή η πρωτοβουλία και θα υπάρξει συνεννόηση, προγραμματική σύγκλιση και,...

Στα μαλακά οι βενζινοπώλες

Posted: 23 May 2012 07:25 AM PDT

Χαμηλότερα πρόστιμα θα κληθούν να πληρώσουν οι βενζινοπώλες που είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα τα στοιχεία πώλησης πετρελαίου θέρμανσης στο σύστημα Ήφαιστος του υπουργείου Οικονομικών. Αντικαθιστώνται με χαμηλότερα πρόστιμα, που προβλέπονται στη σχετική νομοθετική ρύθμιση στην οποία προχώρησε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων θα προχωρήσει στη σύνταξη εκθέσεων με τις οποίες θα βεβαιώνονται τα νέα χαμηλότερα πρόστιμα στους βενζινοπώλες. Σημειώνεται ότι το θέμ...

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Eurobank

Posted: 23 May 2012 07:23 AM PDT

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της τράπεζας Eurobank απειλεί τους υπαλλήλους της ότι αν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν τις δουλειές τους και τους καλεί παράλληλα να ενημερώνουν τους καταθέτες τους ότι τα χρήματα τους κινδυνεύουν αν σχηματιστεί κυβέρνηση της αριστεράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ακραία, πρωτοφανής και παράνομη παρέμβαση της Διοίκησης της EUROBANK στις εκλογές, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Με οργανωμένες συναντήσεις στελεχών της Τράπε...

Οι ασθενείς αποτελούν βασική προτεραιότητα του ΣΦΕΕ

Posted: 23 May 2012 07:18 AM PDT

Αναφορικά με τα θέματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων για τη χώρα μας, ο ΣΦΕΕ δηλώνει ότι οι ασθενείς και η απρόσκοπτη πρόσβασή τους στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη που δικαιούνται, αποτελούν βασική του προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΦΕΕ προσπαθεί να διασφαλίσει και να ενισχύσει τις επενδύσει...

Περισσότερη οικονομία με το Οικογενειακό Πακέτο COSMOTE

Posted: 23 May 2012 07:11 AM PDT

Εκπτώσεις σε όλα τα μηνιαία πάγια, αλλά και επιπλέον δωρεάν χρόνο ομιλίας σε όλα τα καρτοκινητά, προσφέρει η COSMOTE με το Οικογενειακό Πακέτο, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομία στην επικοινωνία της οικογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, το Οικογενειακό Πακέτο προσφέρει:

Έκπτωση έως 20€ σε κάθε μηνιαίο πάγιο Συμβολαίου, ΚαρτοΣυμβολαίου, Internet On The Go & COSMOTE At Home.

Bonus 20% επιπλέον χρόνο ομιλίας, με κάθε ανανέωση που κάνουν τα Συμβόλαια σε Καρτοκινητά, ΚαρτοΣυμβόλαια & COSMOTE Int...

Βενιζέλος: «Το αυτί πολλών ηγετών είναι ανοικτό σε αυτά που λέμε»

Posted: 23 May 2012 07:03 AM PDT

Με τους ηγέτες των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ισπανίας, Αλφρέντο Ρουμπαλκάπα, της Ιταλίας, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι και της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι συζητήσεις που έχω με τους ηγέτες πολλών κομμάτων είναι φιλικές, είναι πρακτικές. Το αυτί τους είναι ανοικτό σε αυτά που λέμε. Αυτή είναι η εντύπωση που είχα από τις συναντήσεις μου με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Γερμανό ομόλογό μου» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Στην συνά...

Καλύτερα να πεθάνουμε, παρά να ψοφήσουμε της πείνας

Posted: 23 May 2012 06:59 AM PDT

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Σε μια εποχή που μοιάζει με τη σημερινή, σε μια κοινωνία που ζητάει απελπισμένα σε κάτι να πιστέψει, o Ρέιφ Φάινς στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του δίνει σάρκα και οστά στον ανατριχιαστικά επίκαιρο «Κοριολανό» του Σαίξπηρ. 

Φτώχεια. Πείνα. Δυστυχία. Οι πολίτες της Ρώμης ζουν την εξαθλίωση και την απάτη που γίνεται σε βάρος τους από τους άρχοντες και τους δημαγωγούς. Σε μια πόλη που πεθαίνει και αναζητά ήρωες, ένας ηγεμόνας αλαζονικός, πεισματάρης και γενναίος κερδίζει τον τίτ...

Τι βαριόμαστε στο θέατρο

Posted: 23 May 2012 06:54 AM PDT

 Της Ιωάννας Μπλάτσου

Όσο αγαπάμε το θέατρο ως μορφή τέχνης, άλλο τόσο μπορεί να μας κάψει τον εγκέφαλο η κακή εκδοχή του, που πόρρω απέχει από το να χαρακτηριστεί καλλιτεχνική έκφραση. 

Έλλειψη καλλιτεχνικής πρότασης

 Η λέξη «μαξιμαλισμός» τείνει να γίνει συνώνυμη της ελληνικής θεατρικής παραγωγής. Με μια πληθώρα παραστάσεων – περί τις 500 φέτος –, που συχνά μουδιάζει τον εγκέφαλο όχι μόνο αριθμητικά, αλλά και ως προς το άστοχον και το αστόχαστον της όλης καλλιτεχνικής πρότασης, η οποία μοιάζει...

Συνάντηση Τζήμερου - Φερχόφστατ

Posted: 23 May 2012 06:18 AM PDT

Με τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ θα συναντηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Τζήμερος, θα μεταφέρει στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν σοβαρές πολιτικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με δυνάμεις που υπογράφουν και ξεϋπογράφουν ή που διεκδικούν και στη συνέχεια νιώθουν ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να εφαρμόσουν τις συμφωνίες».

Ο κ. Τζήμερος υπογράμμισε επ...

Λιγότερο κράτος. Αλλά πώς;

Posted: 23 May 2012 06:15 AM PDT

Λέμε συχνά – και σωστά – ότι προέχει το λιγότερο κράτος, αρχής γενομένης από τη μείωση του αριθμού των υπουργείων. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ούτε άκριτα ούτε με γνώμονα μόνο τα δημόσια λογιστικά. Τρανό παράδειγμα η αποτυχημένη «τριχοτόμηση» του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο συμπεριέλαβε και τον τουρισμό στην αρμοδιότητά του. Γιατί; Διότι, κατά τη γνώμη μας, κανένας τομέας δεν ωφελήθηκε, τουναντίον ο πολιτισμός αφέθηκε περίπου στην τύχη του. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τα αφύλακτα, διά...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές