Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τρίτη 22 Μαϊου

Posted: 22 May 2012 04:29 AM PDT

Ο φωτογράφος Βαγγέλης Ρασσιάς παρουσιάζει την έκθεση «Πόδια Τοτέμ – Totem Legs» στον αίθριο χώρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση περιλαμβάνει 23 ασπρόμαυρα φωτογραφικά έργα. «Σε μία προσωπική ενδοσκόπηση διαπίστωσα τον ρόλο που είχαν τα γυναικεία πόδια στη φωτογραφική μου διαδρομή τα τελευταία 30 χρόνια», σημειώνει ο Β. Ρασσιάς.

 

Info: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418550. Διάρκεια έκθεσης έως 31.10.Είσοδος ελεύθερη.

Προσχωρούν στη ΝΔ Πλεύρης-Ανατολάκης

Posted: 21 May 2012 10:39 AM PDT

Την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία του Θάνου Πλεύρη και του Γιώργου Ανατολάκη ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τους δύο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ.

Εντονότατη η αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη, που κάνει λόγο «για πανστρατιά προδοτών». 

Ο Γ.Ανατολάκης με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «δεδομένων των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας θεωρώ υποχρέωση και ύψιστο καθήκον μου να διαφυλάξω και να στρατευθώ στην προσπάθεια για τη ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τ...

Αυτόνομη κάθοδος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές

Posted: 21 May 2012 10:10 AM PDT

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα εκφραστεί αυτόνομα στις επόμενες εκλογές ξεκαθάρισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ η επικεφαλής του γραφείου τύπου Δέσποινα Κουτσούμπα. 

«'Εχει ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο και διακριτό πρόγραμμα, το οποίο, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά της όργανα, θα εκφραστεί αυτόνομα και στις προσεχείς εκλογές, με κάλεσμα και σε άλλες αντικαπιταλιστικές δυνάμεις που τοποθετούνται ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ». 

«Φήμες που θέλουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποτάσσεται σε άλλα πολιτικά σχέδια δημιουργούν σκόπιμα λανθασμέ...

Δυσαρέσκεια για Αλέκο

Posted: 21 May 2012 09:36 AM PDT

Δυσαρέσκεια προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η πρόσφατη παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου με άρθρο του, όπου διατυπώνει τη θέση ότι «η έξοδος από το μνημόνιο οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ» και πως η Αριστερά πρέπει να πει στον κόσμο όλη την αλήθεια σχετικά με αυτό. Διευκρινίζοντας περαιτέρω σε κατοπινές δηλώσεις του, ο Αλαβάνος εστίασε στη σκέψη ότι η Αριστερά δεν πρέπει να απαντάει στα όποια διλήμματα εξαπολύονται εν είδει εκβιασμών με υποχωρητική διάθεση, δίνοντας εγγυήσεις στον αντίπαλο, αλλά να ε...

Τσίπρας: Η ΕΕ δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες

Posted: 21 May 2012 09:28 AM PDT

Την εκτίμηση ότι το μνημόνιο οδηγεί την Ελλάδα στην καταστροφή, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιερ Λοράν και τον επικεφαλής του γαλλικού Αριστερού Μετώπου στις προεδρικές εκλογές Ζαν Λικ Μελανσόν.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως «η κ. Μερκελ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην ΕΕ, η οποία δεν έχει ενοικιαστές ούτε ιδιοκτήτες».

Τέλος, αναφερόμενος στο δημοψήφ...

Η αμερικανική άνοιξη

Posted: 21 May 2012 09:17 AM PDT

Οι ακτιβιστές του κινήματος Occupy Wall Street ξεχύθηκαν για μία ακόμα άνοιξη στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Τα αιτήματα είναι πάγια: οι ανισότητες στα εισοδήματα, η διαφθορά μεταξύ των τραπεζών και των πολυεθνικών, οι κατασχέσεις των ακινήτων, η κλιματική αλλαγή, η αστυνομική βία.

Για τα μέλη του κινήματος είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συναντηθούν μεταξύ τους να ανταλλάξουν απόψεις και να απαιτήσουν αλλαγή.

Στη δημοσιότητα το ημερολόγιο του Άκη

Posted: 21 May 2012 08:56 AM PDT

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ημερολόγιο – βόμβα του πρώην υπουργού στο οποίο εστιάζονται πλέον οι εισαγγελικές έρευνες. 


Δικαστικές πηγές εκτιμούσαν ως πολύ σοβαρές τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και δεν απέκλειαν να πραγματοποιηθεί και νέος γύρος απολογιών και άσκησης ποινικών διώξεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: www.real.gr

Επιστολή Ρόμπει σε 27 Ευρωπαίους ηγέτες

Posted: 21 May 2012 08:52 AM PDT

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη, απέστειλε επιστολή στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τη στρατηγική για την ανάπτυξη την οποία θα πρέπει να προωθήσει η ΕΕ.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προτείνει οι συζητήσεις των «27» να επικεντρωθούν σε τέσσερα βασικά ζητήματα:

Πρώτον, θα πρέπει να υπογραμμιστεί η ανάγκη εφαρμογής υγιών εθνικών οικονομικών πολιτικών οι οποίες αποτελούν τον «ακρογωνιαίο λίθο»...

Πικρός καφές για Αβραμόπουλο

Posted: 21 May 2012 08:42 AM PDT

Αυτός ο πρωινός καφές της Ν.Δ. μέσα στην πίκρα είναι και εκεί που πάνε να τον γλυκάνουνε, άντε πάλι από την αρχή. Οι πληροφορίες λένε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έβαλε βέτο για τη συμμετοχή του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον πρωινό καφέ, αφού, όπως είναι γνωστό, του χρέωνε πολλά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο αλλά και τη σχετική αρθρογραφία του Φαήλου Κρανιδιώτη εναντίον του τις μέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Αρχικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. φάνηκε να πείθεται για το αίτημα...

Μπακογιάννη: Μπροστά στον κίνδυνο πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας

Posted: 21 May 2012 08:35 AM PDT

«Ήρθε η ώρα να παραμερίσουμε τις διαφορές για την Ελλάδα και να φτιάξουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο κατά του λαϊκισμού» ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

«Αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις για να δημιουργηθεί μια ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή, μεταρρυθμιστική κοινοβουλευτική δύναμη στη νέα Βουλή που θα δώσει κυβερνητική λύση στον τόπο, προτάσσοντας τη διατήρηση στο ευρώ, τις απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις και την ...

Προειδοποιητική απεργία στα ΜΜΕ στις 28 Μαΐου

Posted: 21 May 2012 08:11 AM PDT

Την κήρυξη προειδοποιητικής απεργίας για την Δευτέρα 28 Μαΐου αποφάσισε το Διασωματειακό των Ενώσεων στα ΜΜΕ με κύριο αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενώ ανοιχτό παραμένει το «παράθυρο» για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 24ώρες απεργίες στη συνέχεια. Ακόμη, την Τρίτη η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10.30 το πρωί μέχρι και τις 15.30 το μεσημέρι έτσι ώστε οι δημοσιογράφοι να δώσουν το παρών στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που θα πραγμα...

Η επαναδιαπραγμάτευση εντός του μνημονίου

Posted: 21 May 2012 07:56 AM PDT

Στον χρόνο που ακολούθησε τις εκλογές τέθηκε το ερώτημα τι μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από μία ήπια χαλάρωση του μνημο­νίου – στο πλαίσιο πάντα της... τήρησής του, διότι, αν αλλάξουν πολύ τα πράγματα, τότε ίσως μιλάμε με εντελώς άλλους όρους.

Ποια μπορεί να είναι αυτά:

Πρώτον: Η επιμήκυνση του χρόνου απο­πληρωμής των επιτοκίων, δηλαδή πρακτικά η παράταση του μνημονίου.

Δεύτερον: Η επιμήκυνση της κατανομής των μέτρων σε 3-4 χρόνια, από τα 2-3 που έχει συμφωνηθεί. Δηλαδή η λήψη των νέων μέ­τρων ...

Όλοι οι δείκτες στο... κόκκινο

Posted: 21 May 2012 07:43 AM PDT

Σε τεντωμένο σχοινί θα βαδίζει για του­λάχιστον ένα μήνα η χώρα. Και ο λόγος δεν είναι η αγωνία για το αποτέλεσμα των εκλογών όσο οι αρνητικοί παράγοντες που συσσωρεύονται σαν τα μαύ­ρα σύννεφα πριν από την καταιγίδα. Στην οικονομία δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό δεδομένο, καθώς όλα είχαν μετατεθεί για μετά τις εκλο­γές του Μαΐου, όταν όλοι προεξοφλούσαν την επικράτηση των μνημονιακών δυνάμεων και μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Όλες οι εκκρεμότητες όμως παραμένουν, με τις περισσότερες να μην μπορούν ...

Πορεία προς τις κάλπες σε συνθήκες αποσύνθεσης

Posted: 21 May 2012 07:37 AM PDT

Την πιο δύσκολη εκλογική δοκιμασία στην ιστορία του καλείται να διεξαγά­γει το ΠΑΣΟΚ σε συνθήκες αποσύνθε­σης και αυτοδιάλυσης και με τον Ευ­άγγελο Βενιζέλο να επιμένει ότι θα ανασυστή­σει το κόμμα μόνος του με μια γραμματέα. Η σπουδή με την οποία ο πρόεδρος του κόμμα­τος φρόντισε να σαρώσει όλα τα εναπομείνα­ντα όργανα πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση ή όχι κυβέρνησης, έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις και πολ­λές γκρίνιες.

Όλοι βρίσκονται με το «όπλο παρά πόδα», αλλ...

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Δημοκρατική Συμμαχία

Posted: 21 May 2012 07:31 AM PDT

Την αναστολή λειτουργίας του κόμματος αποφάσισε το πολιτικό συμβούλιο της ΔΗΣΥ.

Τα μέλη του εξουσιοδότησαν την πρόεδρο Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η κοινή κάθοδος του κόμματος με τη ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. 

Πρόκειται για απαραίτητη κίνηση ώστε να μην υπάρχει κανένα τυπικό κόλλημα στη χορήγηση του μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το κόμμα που θα έρθει πρώτο στις εκλογές.

Βάζεις στοίχημα;

Posted: 21 May 2012 07:20 AM PDT

Πολλά στοιχήματα μπαίνουν στη Ν.Δ. για τον χρόνο που θα ενεργοποιηθεί ο Κώστας Καραμανλής προκειμένου να συσπειρώσει την παράταξη, όπως του εισηγούνται πολλά στελέχη. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου δεν αποκλείεται να δούμε πράγματα και θάματα… Την εβδομάδα που μας πέρασε δεν ήταν πάντως λίγοι εκείνοι που ζήτησαν και τον είδαν στο γραφείο του στην Πλατεία Μαβίλη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Βλάχος, ο Ευρ. Στυλιανίδης και ο Νι...

Κομισιόν: Ευρωομόλογα υπό προϋποθέσεις

Posted: 21 May 2012 07:16 AM PDT

Θέμα πολιτικής απόφασης των κρατών μελών είναι η έκδοση ευρωομολόγων ανέφερε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ ερωτηθείς για την στάση της ευρωπαϊκής επιτροπής κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαΐου.

«Προϋπόθεση για το ευρωομόλογο»,όπως είπε, «είναι ο στενός συντονισμός των οικονομικών πολιτικών των κρατών-μελών της ευρωζώνης». 

Ο Α. Αλταφάζ υπογράμμισε ότι «τα ευρωομόλογα είναι μέρος της απάντησής μας στην κρίση» και παρέπεμψε στη δήλωση του επιτρόπου Όλι Ρεν στο Πανεπιστήμιο ...

Την έκδοση ευρωδραχμής προτείνει η Deutsche Bank

Posted: 21 May 2012 07:13 AM PDT

Για την αποφυγή της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγερ προτείνει την έκδοση ευρωδραχμής, χρεογράφων «ελληνικού ευρώ» που θα λειτουργούσαν ως  παράλληλο νόμισμα και θα επέτρεπαν την εξυπηρέτηση τουλάχιστον των υποχρεώσεων της χώρας.

Η εν λόγω πρόταση συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με το Reuters στην έκθεση του Μάγερ.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σεναρίου εί...

Από τον πύργο του Άιφελ στον πύργο του Φουζιμότο

Posted: 21 May 2012 06:16 AM PDT

Eπιµέλεια: MITSILA

Ο κρυφός πόθος κάθε αρχιτέκτονα και µηχανικού παγκοσµίως είναι να έχει κάποτε την ευκαιρία ώστε µέσω του έργου το όνοµά του να µείνει στην αιωνιότητα.

Όπως το 1889 που ο µηχανικός Γουστάβος Άιφελ κατασκεύασε τον οµώνυµο πύργο στο κέντρο του Παρισιού, δηµιουργώντας όχι µόνο το σήµα κατατεθέν της πόλης του Φωτός, αλλά και ένα από τα hot spot του πλανήτη.

Ύστερα από σχεδόν ενάµιση αιώνα, ένας Ιάπωνας αρχιτέκτονας φλερτάρει µε την παγκόσµια αναγνώριση µέσα από τη δηµιουργία του δι...

Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Κουρή

Posted: 21 May 2012 05:48 AM PDT

Δύο χρόνια φυλακή και τρία χρόνια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επιβλήθηκε στον εκδότη της «Αυριανής» Γιώργο Κουρή και τον διευθυντή της εφημερίδας, Γιώργο Τσιρογιάννη, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του προέδρου του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι ρεπορτάζ της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουνίου του 2011 ήταν αναληθές, συκοφαντικό και έβλαψε την τιμή και την υπόληψη του κ. Αλαφούζου.

Τα μουσεία είναι στη μόδα

Posted: 21 May 2012 05:43 AM PDT

Της Έλενας Γαλανοπούλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων ρωτήσαμε να μάθουμε πώς μπορούν τα μουσεία μας να γίνουν πιο ελκυστικά, όχι μόνο για τους μυημένους, αλλά για το ολοένα διευρυνόμενο κοινό τους.

Η λέξη «μουσείο» χρησιμοποιείται και μεταφορικά για να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο μεγάλης ηλικίας και αναχρονιστικών αντιλήψεων. Επίσης, μια από τις σημασίες του επιθέτου «μουσειακός» είναι του ξεπερασμένου, του απαρχαιωμένου, του πεπαλαιωμένου. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερ...

Σώτη Τριανταφύλλου: «Το θράσος αρέσει στην Ελλάδα»

Posted: 21 May 2012 05:40 AM PDT

Συνέντευξη στη Χρυσούλα Παπαϊωάννου

Την «πετύχαμε» αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Και, ναι, αυτό ήταν θέμα τύχης. Γιατί η Σώτη Τριανταφύλλου έχει επιλέξει να μη ζει μόνιμα στην Ελλάδα και, όπως λέει η ίδια, «να ανησυχώ για τρεις πόλεις», που δεν είναι άλλες από την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι. Ακούγεται κάπως… «on the road». Και μάλλον έτσι είναι και η ίδια από τη φύση της. Λίγο ροκ εν ρολ, λίγο αντισυμβατική, λίγο πνεύμα αντιλογίας, λίγο αιρετική, λίγο τολμηρή, ακόμα κι αν αυτό τη ρίχνει κ...

Λέξεις που άλλαξαν νόημα

Posted: 21 May 2012 05:34 AM PDT

Της Κατερίνας Αγγελιδάκη

Λέξεις που έχει αλλάξει το νόημά τους και έχουν πλέον άλλη σημειολογία παρατηρούμε πολλές τον τελευταίο καιρό. Διότι η κρίση – που δεν είναι μόνο οικονομική – νοηματοδοτεί αλλιώς λέξεις που μέχρι χτες είχαν τη δική τους σημασία.

Έτσι η λέξη σωτηρία σημαίνει πλέον ναυάγιο, η συμφωνία εκβιασμός, η ιδιωτικοποίηση ξεπούλημα. Όταν λέμε πρωθυπουργός εννοούμε τραπεζίτης, ο πολιτικός είναι λαμόγιο, ο μετανάστης κλέφτης, η αυτοδυναμία άπιαστο όνειρο και το υποκοριστικό Άκης προδ...

Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής ο Σήφης Βαλυράκης

Posted: 21 May 2012 05:21 AM PDT

Την απόφασή του να μην συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής Χανίων Σήφης Βαλυράκης.

«Δεν έχω καμιά ενημέρωση για το πώς θα καταρτιστεί η λίστα εγώ δεν έχω κανένα λόγο να συμμετέχω σε αυτό το ψηφοδέλτιο. Είπα σε αυτή την εκλογή δεν θα συμμετέχω. Θα είμαι εδώ παρών, βεβαίως θα βοηθήσω, αλλά δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο» δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος ανέφερε ότι την απόφασή του την γνωρίζει ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ αναφερ...

Διαψεύδει το Ισραήλ τα περί εγκατάστασης 20000 κομάντος στην Κύπρο

Posted: 21 May 2012 04:58 AM PDT

Ανυπόστατες χαρακτήρισε το Ισραήλ τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζει το ενδεχόμενο να αναπτύξει 20000 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο, προκειμένου να προστατευθούν τα ενεργειακά συμφέροντά στην περιοχή.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί στερούνται βάσης και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ  τονίζεται πως «το Ισραήλ ουδέποτε ανέπτυξε στρατεύματα σε ξένο έδαφος».

Η συγκεκριμένη ανακοίν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές