Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

"Spor"


"Spor"


Πρωτεύουσα της ανεργίας η Πάφος σύμφωνα με τις συντεχνίες!

Posted: 01 Jan 2012 05:32 AM PST

Πάφος: Στο 12% του ενεργού πληθυσμού της έφθασε πλέον η ανεργία στην επαρχία Πάφου, εκτιμούν συντεχνιακοί παράγοντες. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ ψηλό και καθιστά την Πάφο την «πρωτεύουσα της ανεργίας», τονίζουν χαρακτηριστικά. Με δηλώσεις του στον «Φ» ο επαρχιακός γραμματέας της ΣΕΚ Πάφου, Νεόφυτος Ξενοφώντος, επισημαίνει ότι το ποσοστό της ανεργίας στην επαρχία είναι κατά 4% υψηλότερο από ό,τι στις άλλες περιοχές της Κύπρου σήμερα. «Το πλέον ανησυχητικό», τόνισε, «είναι ότι δεν διαφαίνεται και καμία ένδειξη βελτίωσης των συνθηκών. Όλα δείχνουν ότι το 2012 θα είναι χειρότερο ακόμη και από φέτος στον τομέα αυτό για την Πάφο». Ο Νεόφυτος Ξενοφώντος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα «όραμα ανάπτυξης», κατά την έκφρασή του, το οποίο να μπορέσει να βγάλει την Πάφο και τους ανθρώπους της από το σημερινό τέλμα. Οι εκτιμήσεις των συντεχνιών φαίνεται να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τα αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα που υπάρχουν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ», η Πάφος ήταν η πόλη με τα υψηλότερα ποσοστά μορφωμένων νέων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναλογία πληθυσμού την τελευταία 20ετία. Ήταν επίσης παραδοσιακά η πόλη και επαρχία που στελεχώνει τα υψηλά δώματα της κυβερνητικής μηχανής και ημικρατικών οργανισμών. Τα τελευταία στοιχεία μεσούσης της οικονομικής κρίσης, επισημαίνεται στις αναλύσεις αυτές, καταδεικνύουν πλέον ότι η Πάφος έχει τα χαμηλότερα ποσοστά εργοδοτούμενων σε κυβέρνηση και ημικρατικούς οργανισμούς λόγω του μικρού μεγέθους της. Ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται αυτή τη χρονική στιγμή σε κατάσταση αποσύνθεσης, η τουριστική βιομηχανία είναι στα κάτω της και το κράτος δεν έχει να δώσει τα κίνητρα για επιπρόσθετη εκπαίδευση και μόρφωση ως αντιστάθμισμα στην οικονομική ύφεση, επισημαίνουν συντεχνιακοί και άλλοι παράγοντες. Από τις έρευνες διαφαίνεται ακόμη ότι η προοπτική να εργοδοτηθούν οι νέοι της Πάφου σε άλλες πόλεις είναι ανέφικτη λόγω των χαμηλών μισθών που προσφέρονται, αλλά και του υψηλού κόστους διαβίωσης. Μεγεθύνεται το πρόβλημα Το πρόβλημα στην Πάφο αναφορικά με τους νέους ανθρώπους, αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεγεθύνεται και από την έλλειψη δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό, υποστηρίζουν, δεν αφήνει καμία πιθανότητα σοβαρής οικονομικής ανάπτυξης του παραδοσιακού κέντρου της πόλης λόγω απουσίας ικανοποιητικού αριθμού νέων ανθρώπων.

ΑΠΟΕΛ: Με φάρο το δοξασμένο 2011!

Posted: 01 Jan 2012 05:25 AM PST

Το χρυσό 2011 πέρασε στην ιστορία για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αποχαιρέτησαν το έπος της ευρωπαϊκής επανάστασης και καταξίωσης και πλέον προσβλέπουν σε ακόμα καλύτερες μέρες.

Η χρονιά που έφυγε, εκτός από χαρά και περηφάνια, γεμίζει όλη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για ανάλογες επιτυχίες. Κακά τα ψέματα, η χρονιά που έφυγε ήταν η κορυφαία στην ιστορία των περσινών πρωταθλητών, αλλά και του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Το όνειρο συνεχίζεται Με οδηγό τις επιτυχίες του 2011, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την εντυπωσιακή τους πορεία. Από τη στιγμή που η ομάδα βρίσκεται στους 16 του Champions League, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας, μπορεί να συνεχίσει και τον νέο χρόνο ιδανικά. Είναι αντιληπτό πως με πιθανή πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, θα γραφτεί η πιο «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, η οποία θα είναι η συνέχεια των όσων επιτεύχθηκαν μέχρι πριν από λίγους μήνες, με τη διαφορά πως θα είναι μέσα στο 2012. Δεν αλλάζει κάτι Η χρονιά άλλαξε, αλλά οι στόχοι, η φιλοσοφία και το αγωνιστικό πλάνο που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ παραμένει ίδιο, όπως ξεκίνησε η ποδοσφαιρική περίοδος. Η ομάδα θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, με πρωταρχικό στόχο την πρόκριση επί της Λιόν. Μπορεί ο κόσμος να ονειρεύεται τον τίτλο του πρωταθλήματος, ωστόσο ποδοσφαιριστές και Γιοβάνοβιτς θέλουν να πετύχουν κάτι που ποτέ τους δεν το διεκδίκησαν και που ενδεχομένως δεν θα τους δοθεί άλλη ευκαιρία.

Οι προτεραιότητες Οι χριστουγεννιάτικες γιορτές φτάνουν προς το τέλος τους, ο νέος χρόνος μπήκε και οι διοικούντες την εταιρεία θέλουν να κλείσουν όλα τα κεφάλαια προγραμματισμού που παραμένουν ανοιχτά. Ένα απ' αυτά αφορά την περίπτωση του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη, η οποία βρίσκεται στις προτεραιότητες της διοίκησης. Το συμβόλαιο του έμπειρου μεσοεπιθετικού ολοκληρώνεται και στον ΑΠΟΕΛ βρίσκονται σε επαφές με τον ποδοσφαιριστή, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια. Η θέληση των δύο πλευρών για συνέχιση της συνεργασίας τους είναι δεδομένη, και πάνω σε αυτό ποντάρουν ώστε η μικρή διαφορά που υπάρχει να γεφυρωθεί. Χαραλαμπίδης και διοίκηση έχουν άψογες σχέσεις και από τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε την παραμονή του στην ομάδα, το θέμα μπορεί να θεωρείται τελειωμένο. Ο Χαραλαμπίδης θα υπογράψει συμβόλαιο χρονικής διάρκειας δυόμισι ή τριών χρόνων, με οικονομικές απολαβές που δεν θα προνοούν μεγάλη αύξηση. Εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση διοίκησης και ποδοσφαιριστή και, αν όλα πάνε καλά, θα μπουν και οι υπογραφές.

Μετεγγραφές εκ των έσω Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα κινηθεί στο μετεγγραφικό παζάρι του μήνα, καθώς αφενός δεν υπάρχουν κενές θέσεις στο ρόστερ και, αφετέρου, ο Γιοβάνοβιτς θεωρεί πως με τους ποδοσφαιριστές που έχει, μπορεί να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί. Ωστόσο, η επιστροφή των Μποαβεντούρα, Αΐλτον και Μαρσίνιο μπορούν να χαρακτηριστούν ως εσωτερικές μετεγγραφές, φτάνει να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Ο πρώτος έμεινε για αρκετούς μήνες εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ οι άλλοι δύο εκτός από τους τραυματισμούς είχαν πολύ μέτρια απόδοση στο πρωτάθλημα, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του Αλμέιδα στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντόρνο, ο οποίος στο πρώτο μισό δεν κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του. Και αν υποθέσουμε ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» βρίσκονται στη κορυφή χωρίς μεγάλη συνεισφορά από τέτοιους ποδοσφαιριστές, έχουν όλα τα φόντα για να κάνουν ακόμα καλύτερη πορεία, με την προϋπόθεση να ανεβάσουν στροφές και οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ!

Posted: 01 Jan 2012 05:20 AM PST

ap 300x211 ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ!

Η χρονιά που έφυγε άφησε πίσω της αλησμόνητες στιγμές για όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και ο πύρινος κόσμος της ομάδας της Λευκωσίας έζησαν το μεγάλο και πρωτόγνωρο για τα Κυπριακά δεδομένα, δηλαδή την είσοδο της ομάδας τους στους 16 κορυφαίους συλλόγους ανά την Ευρώπη.

Από τις 14 Ιουνίου που άρχισε η εφετινή χρονιά μέχρι σήμερα ο ΑΠΟΕΛ έδωσε 27 επίσημα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη. Η φιλοσοφία, το ροτέισον και γενικά ο τρόπος που σκέφτεται και ενεργεί ο προπονητής της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το μεγάλο ατού του γαλαζοκίτρινου πάγκου.

Όπως πολύ εύστοχα τόνισε και ο Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ Φοίβος Ερωτοκρίτου στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apoelfc.com.cy το 2011 ήταν η πιο δοξασμένη χρονιά στην 85χρονη ιστορία του σωματείου.

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έκαναν την υπέρβαση ξεπερνώντας τον εαυτό τους και έστειλαν ουκ ολίγες φορές στον έβδομο ουρανό τους χιλιάδες φίλους της ομάδας.

Προπονητές παγκοσμίου φήμης όπως ο Αλσατός Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ ασχολήθηκε με το μεγάλο κατόρθωμα της Κυπριακής ομάδας και έπλεξε το εγκώμιο των πρωταγωνιστών του έπους του Θρύλου.

Το μεγάλο στοίχημα που καλείται πλέον να κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ είναι να κατακτήσει το νταμπλ μετά από 16 τόσα χρόνια και το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα μετά από 62 χρόνια!

Στο αγωνιστικό μέρος, σήμερα δόθηκε ρεπό στους ποδοσφαιριστές για να γιορτάσουν με τις οικογένειες τους την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

ΑΠΟΕΛ: «Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»!

Posted: 01 Jan 2012 05:17 AM PST

foivos dilwseis gia ivan 300x173 ΑΠΟΕΛ: «Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Δηλώσεις στην επίσημη ιστισελίδα του ΑΠΟΕΛ έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας Φοίβος Ερωτοκρίτου. Ο ισχυρός άντρας του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε στην πιο πετυχημένη ζρονιά της ιστορίας της ομάδας αλλά και στα καλύτερα ...; που έρχονται.

Οι δηλώσεις του:

"Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους έχει ήδη αρχίσει, η πιο επιτυχημένη και δοξασμένη χρονιά του ΑΠΟΕΛ σε λίγο θα γραφτεί στην ιστορία. Αποχαιρετούμε το 2011 με περηφάνια, ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση για τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδα μας. Ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε κάθε προσδοκία, έκανε τα όνειρά μας πραγματικότητα και ταυτόχρονα κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή της Κύπρου στο εξωτερικό.

Αυτή η πορεία μας ενθαρρύνει για νέες επιτυχίες, ανατροπές και κατακτήσεις κατά τη νέα χρονιά. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, προσγειωμένα και με απόλυτη προσήλωση στους στόχους μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Δέσμευση και αποστολή μας είναι να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά το ΑΠΟΕΛ.

Εύχομαι σε όλους τους ΑΠΟΕΛίστες και σε όλο τον κόσμο υγεία, χαρά, και κάθε επιτυχία.

Καλή χρονιά!

Θέλει να γυρίσει πίσω

Posted: 01 Jan 2012 05:41 AM PST

Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες ενημέρωσε τον νέο προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, ότι θέλει να επιστρέψει στη Σεβίλλη, στην οποία άρχισε την καριέρα του...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Η δεύτερη ευκαιρία του Ντιόγκο

Posted: 01 Jan 2012 04:31 AM PST

Ο κύριος 9,5 εκατ ευρώ επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Και αυτή τη φορά είναι όλα διαφορετικά ...;

Πριν από 3,5 χρόνια; Έγινε ένα από τα σπουδαιότερα μεταγραφικά σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το wonder boy από τη Βραζιλία που ο Ολυμπιακός ξόδεψε το εξωπραγματικό ποσό των 9,5 εκατ ευρώ. Μόλις για το 65% των δικαιωμάτων του ...; Ένας ποδοσφαιριστής που πριν καν τον δούμε, είχε δημιουργήσει ένας «θρύλο» γύρω από το όνομα του. Αντίστοιχο της ελαφρότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή τέλος πάντων της δικής μας ...; άγριας Δύσης.

Περιμέναμε όλοι κάτι από Τζιοβάνι και Ριβάλντο σε συσκευασία του ...; ενός. Σε ηλικία 20 ετών. Και τελικά έτσι τον (κατά)κρίναμε και όλας. Γιατί δεν ήταν το υβρίδιο για το οποίο ο Ολυμπιακός πλήρωσε μια περιουσία.

Οι πλάτες του Ντιόγκο δεν στάθηκαν ικανές να σηκώσουν το βάρος της προσδοκίας μιας ολόκληρης ομάδας. Και εκεί είναι που ξεκίνησαν τα στραβά ...; Εννοείτε ότι έχει και εκείνος πολύ σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Άλλα όχι απαραίτητα το μεγαλύτερο. Ειδικά από την πρώτη χρονιά και έπειτα. Διότι στην πρώτη του σεζόν, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο ο Ντιόγκο είχε καλή παρουσία. Και συνολικά 16 σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι ήρθε τέλη καλοκαιριού έχοντας ήδη παίξει μισό πρωτάθλημα Βραζιλίας και τέλος πάντων ξεπερνώντας τα εξήντα ματς σε ένα έτος. 

Η δεύτερη σεζόν του ήταν τραγική. Όχι μόνο για τον ίδιο όμως. Πέμπτος κατέληξε ο Ολυμπιακός εκείνη τη χρονιά στο πρωτάθλημα. Τρίτη σεζόν δεν υπήρξε. Έπαιξαν οι Πειραιώτες εκείνα τα ματς με την Μακάμπι, αποκλείστηκαν αποβλήθηκε και ο Ντιόγκο και όλα μαζί τον έστειλαν ...; πακέτο στην πατρίδα του.

Και αύριο; Αύριο που επιστρέφει επίσημα μιας και όπως ειδοποίησε θα δώσει το παρών στην προπόνηση της Δευτέρας; Η δική του δευτέρα παρουσία, αλλά με τα δεδομένα τόσο διαφορετικά. Ούτε κόσμος στο αεροδρόμιο, ούτε τι θα δηλώσει, ούτε βέβαια προσδοκίες αντίστοιχες με εκείνες του παρελθόντος.

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς ουδείς έχει πια την ψευδαίσθηση ότι ο Ντιόγκο θα μπορέσει ποτέ να παίξει ποδόσφαιρο επιπέδου «9,5 εκατ ευρώ». Είτε στον Ολυμπιακό, είτε οπουδήποτε αλλού. Ούτε καν εκτιμούν οι περισσότεροι πως το επιθετικό καρέ των 80 γκολ των πρωταθλητών (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Φουστέρ, Πάντελιτς) θα «σπάσει» με την προσθήκη του Βραζιλιάνου. 

Όλα τα παραπάνω όμως ίσως να αποτελούν το καλύτερο εφόδιο προκειμένου ο Ντιόγκο αυτή τη φορά να πιάσει στον Ολυμπιακό. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν ζήτησε τυχαία την επιστροφή του. Έχει ποντάρει πάνω στον Βραζιλιάνο. Σταδιακά ...; Να τον εντάξει στην ομάδα, να του δώσει ρόλο μέσα από το rotation. Τώρα δεν θα είναι το πρώτο βιολί. Δεν θα περιμένει κανείς υπερβολές. Τώρα θα κριθεί δίκαια. Και ο Νιόγκο θα έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό, πολύ περισσότερο από ότι θα έχει η ομάδα τον Βραζιλιάνο.  Μπορεί το σχέδιο του προπονητή να σώσει τον 24άχρονο επιθετικό; Θα δείξει ...;Δεδομένα όμως αξίζει η προσπάθεια...

Γράμμα στον Άη Βασίλη: Κράτα μεγάλο σάκο, Άγιε μου!

Posted: 01 Jan 2012 04:30 AM PST

Μέρα που είναι, λογικό είναι να ζητήσουμε κάτι κι εμείς από τον Αη Βασίλη. Για τον Άρη, φρόντισε πανάρχαιε φίλε μου, να κρατάς μεγάλο σάκο ...;

Πρώτα πρώτα, κάνε μου μια χάρη και κράτα το φρόνημα όλων των Αρειανών ψηλά. Ξέρεις, δεν είναι δεδομένο πως με τη μέτρια πορεία, όλα τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, μπορεί ο κόσμος να μένει πιστός. Κυρίως δε, τα μικρά παιδιά που θέλουν δεν θέλουν ταυτίζονται με τις επιτυχίες. Κι αυτό είναι βασικό μέλημα όσων αγωνιούν για τον Άρη κι όχι μόνο για το εφήμερο φαίνεσθαι, για δημόσιες σχέσεις, ή το ευκαιριακό κέρδος.

Αγωνιστικά, Άγιε μου σε προσκαλώ να δεις μαζί μας ένα παιχνίδι του Άρη. Μήπως και καταλάβεις για ποιο λόγο παίκτες που γνωρίζουν ποδόσφαιρο, ώρες ώρες μοιάζουν να έχουν ξεκινήσει μόλις το άθλημα. Είναι μια σπαζοκεφαλιά που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο όλο το χρόνο. Ρώτησε και τον Μίχαλ Πρόμπιερζ για ποιο λόγο προκάλεσε όλη αυτή τη φασαρία τελευταία και γιατί ακολουθεί άτεγκτη πολιτική απέναντι σε παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν κι έχουν προσφέρει;   

Πιάσει τον Μιχάλη Σηφάκη και ρώτα τον μήπως σου έχει κι αυτός αδυναμία για να σου πει, δηλαδή, τι σκέφτεται να κάνει; Άραγε, γνωρίζει με πόση περηφάνια γεμίζει τους Αρειανούς κάθε φορά που αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος; Θα άκουσες φαντάζομαι τα σενάρια για ενδεχόμενο φυγής του ...; Και, γιατί παρακαλώ έκανε εγχείρηση που τον κρατά εκτός σχεδόν όλο το χρόνο; Μήπως, λέω μήπως, για να είναι έτοιμος για το Euro ...;

Α! Μήπως σου βρίσκεται κι ένας επιθετικός που σκοράρει; Βλέπεις, φίλε μου, κι εσύ και τα ξωτικά σου, πως ο Άρης έχει επιθετικούς μόνο κατ' όνομα, λες και τους δώσανε τον τίτλο για να κάνουμε εμείς και οι γραφίστες τα σχεδιαγράμματα, 4-3-2-κανένας. Και μην φέρεις κάποιον απ' αυτούς τους Λιντζ και τους άλλους, ας είναι και λίγο χειρότεροι, δεν πειράζει εδώ που βρεθήκαμε ...;

Για να πάμε λίγο και στο διοικητικό. Εκεί, Άγιε μου Βασίλη δεν νομίζω πως θα βγάλεις άκρη. Ένα διοικητικό συμβούλιο που έχει επαινεθεί κι αν έχει επαινεθεί, εμφανίζει ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα λόγω μιας χαρακτηριστικά περιορισμένης εισροής χρημάτων, αυτήν τουλάχιστον εμφάνισε. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Μη μου πεις για την οικονομική κρίση. Ξέρω πως ο κόσμος θα βρει ακόμη κι από το υστέρημά του για να πάει στο γήπεδο. Αρκεί να έχει κάτι να δει και να υποστηρίξει, να φύγει έστω και για λίγο γεμάτος προς το σπίτι του. Αρκεί αυτό ...;

10 χρόνια Contra.gr: Η βράβευση Ζαγοράκη για την κατάκτηση του Euro 2004

Posted: 01 Jan 2012 04:27 AM PST

Τη χρονιά που φεύγει το Contra.gr γιόρτασε τα δεκάχρονα από τη δημιουργία του (2001-2011) και μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας ανέδειξε τα σημαντικότερα γεγονότα της δεκαετίας. Πρώτο και σημαντικότερο, η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο αρχηγός της και ΜVP της διοργάνωσης, Θοδωρής Ζαγοράκης, παρέλαβε το ειδικό βραβείο του Contra.gr

Το Contra.gr, από τους πρωτεργάτες της νέας -διαδικτυακής- εποχής στην αθλητική δημοσιογραφία, γιόρτασε το 2011 τα δεκάχρονα από τη δημιουργία του - μια δεκαετία υπεύθυνης και αντικειμενικής ενημέρωσης.

Με αφορμή την επέτειο, το Contra.gr διενήργησε ανοιχτή ψηφοφορία, μέσω της οποίας οι αναγνώστες ανέδειξαν τα σημαντικότερα γεγονότα της δεκαετίας. Ως γεγονός της δεκαετίας αναδείχτηκε παμψηφεί -όπως ήταν φυσικό- η κατάκτηση του Euro από τη θρυλική, πλέον, ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, στα γήπεδα της Πορτογαλίας το καλοκαίρι του 2004.

Ήταν αναμφίβολα μια τεράστια, απρόσμενη και πρωτόγνωρη επιτυχία, που συγκλόνισε, συγκίνησε και γέμισε υπερηφάνεια τους Έλληνες, άφησε άφωνη τη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα και καταγράφηκε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του παγκόσμιου αθλητισμού.

O Σάκης Γκίνας παρέδωσε το ειδικό έπαθλο του Contra.gr στον αρχηγό της "χρυσής" Εθνικής ομάδας, MVP της διοργάνωσης και σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος με ικανοποίηση, αλλά και με τη σεμνότητα που τον διακρίνει το παρέλαβε στην αίθουσα συνεδριάσεων του γηπέδου της Τούμπας.

Ο ξενύχτης Ρούνεϊ και η σκληρή πειθαρχία του Φέργκιουσον

Posted: 01 Jan 2012 04:26 AM PST

Άλλο ένα επεισόδιο προστέθηκε στην ταραχώδη σχέση του Γουέιν Ρούνεϊ με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτό και τον κράτησε εκτός ομάδας στην αποστολή που γνώρισε την ήττα από την Μπλάκμπερν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πρωτοχρονιάτικης Mail, ο Ρούνεϊ και οι Ντάρον Γκίμπσον και Τζόνι Έβανς, ξενύχτησαν το βράδυ της Τρίτης, γι' αυτό κι ο Φέργκιουσον διέταξε προπόνηση για την Τετάρτη, ημέρα που κανονικά υπήρχε ρεπό. Τότε, ενημέρωσε και τους τρερις πως δεν θα έπαιζαν στον αγώνα της παραμονής του 2012, με συνέπεια να καθίσουν σε σοίυτα και να μην μπουν καν στην αποστολή. Κι αν ο Έβανς είναι τραυματίας, τι να πούμε για τον Ρούνεϊ, το μεγάλο πυροβολικό της ομάδας;

Ο Φέργκιουσον ρωτήθηκε για το θέμα, όμως, η απάντηση που έδωσε δεν έπεισε. «Ο Ρούνεϊ δεν προπονήθηκε καλά μέσα στην εβδομάδα, είχε κάποια μικροπροβλήματα κι έμεινε εκτός», είπε ο 70χρονος μάνατζερ. Παρ' όλα αυτά, φαίνεται πως η τιμωρία που του επέβαλε είναι ενός αγώνα, ακόμη και γι' αυτόν ωστόσο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το πλήρωσε. Είναι θέμα προτεραιοτήτων για τον Φέργκιουσον και λογικά, πρέπει να σταματήσει να παραξενεύει...

Ρεβεγιόν με οδυνηρή ήττα για τη Γιουνάιτεντ

Posted: 01 Jan 2012 04:24 AM PST

Η Μπλάκμπερν κατέστρεψε τη διπλή γιορτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο τελευταίο παιχνίδι για το 2011 και ανήμερα των 70ων γενεθλίων του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τα "ρόδα" θριάμβευσαν με 3-2 στο "Όλντ Τράφορντ" και δούλεψαν για τις έτερες διεκδικήτριες του τίτλου.

Αν και οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορούσαν τα κόκκινα, το ρόλο του... Άη Βασίλη είχε ο Γιακούμπου Αϊγεγκμπένι. Ο Νιγηριανός επιθετικός της Μπλάκμπερν έκανε θραύση απέναντι στα μπακ των "κόκκινων διαβόλων" και με δύο γκολ, στο 16' (με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τράβηγμα του Μπερμπάτοφ) και στο 51' (με προσωπική ενέργεια) έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του Λανκασάιρ. Ο Μπερμπάτοφ, παίρνοντας προσωπική ρεβάνς για το πρότερο λάθος του, κατάφερει να μιμηθεί τον Αϊγεγκμπένι, καθώς μείωσε στην επίθεση μετά τη σέντρα και μέχρι το 62' είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, οι οποίοι διεκδικούσαν πλέον επί ίσοις όροις τη νίκη. Ακόμη κι έτσι πάντως, το... κακό δεν αποφεύχθηκε. Ο Χέινλι σκόραρε δέκα λεπτά πριν από το φινάλε (80') και η Μπλάκμπερν πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που δεν αποκλείεται να αλλάξει τη μοίρα της μέσα στο 2012.

Ακόμη χειρότερη... αλλαγή χρόνου έκανε η Τσέλσι. Σε άλλο ένα κακό απόγευμα για την ομάδα του Βίλας-Μπόας, η Άστον Βίλα πέτυχε τρία γκολ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και κατέκτησε τη νίκη με 3-1. Μάλιστα οι "μπλε" είχαν προηγηθεί με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Οι "χωριάτες" όμως ισοφάρισαν πολύ γρήγορα με τον Άιρλαντ (28') και στο τελευταίο 10λεπτο "χτύπησαν" στην αντεπίθεση. Πετρόφ και Μπεντ πέτυχαν από ένα γκολ στο 83' και στο 86' και η ομάδα του Άλεξ ΜακΛις έκανε την έκπληξη στην πρωτεύουσα, αναγκάζοντας τους οπαδούς των γηπεδούχων σε έντονες αποδοκιμασίες.

Δύο βαθμούς άφησε και η τρίτη της βαθμολογίας Τότεναμ στο "Λίμπερτι Στέντιουμ" μετά το 1-1 με τη Σουόνσι, χάνοντας την ευκαιρία να κλείσει την ψαλίδα από τη Γιουνάιτεντ. Ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ άνοιξε το σκορ για τα "σπιρούνια" στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Σινκλέρ πρόλαβε να σώσει το βαθμό για τους γηπεδούχους με το γκολ που πέτυχε στο 84'. 

Το... γόητρο των μεγάλων έσωσε η Άρσεναλ. Ο συνήθης φαν Πέρσι σκόραρε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα στο "Έμιρέιτς" και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατέβαλε την αντίσταση της ΚΠΡ με το φτωχό, αλλά πολύτιμο 1-0.

Η ισοπαλία κυριάρχησε πάντως ως αποτέλεσμα στην αγωνιστική. Η Μπόλτον προηγήθηκε της Γουλβς, αλλά ο Φλέτσερ ισοφάρισε στο τελικό 1-1 του "Ρίμποκ", η Στόουκ γύρισε το ματς με τη Γουίγκαν, αλλά ο Ουάτσον ισοφάρισε με πέναλτι στο 87' για το 2-2 στο "Μπριτάνια", ενώ η Νόριτς "έκλεψε" βαθμό στο 90' από τη Φούλαμ, με τον Τζάκσον να απαντά έστω και καθυστερημένα στο τέρμα του Ορλάντο Σα (7').

Διαβάστε τι συνέβη στο παιχνίδι της Παρασκευής.

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Λίβερπουλ - Νιούκαστλ 3-1

(29', 67' Μπέλαμ, 78' Τζέραρντ - 25'αυτ. Άγκερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπλάκμπερν 2-3

(52', 62' Μπερμπάτοφ - 16'πεν., 51' Γιακούμπου, 80' Χέινλι)

Άρσεναλ - ΚΠΡ 1-0

(60' φαν Πέρσι)

Μπόλτον - Γουλβς 1-1

(22' Ρίκετς - 49' Φλέτσερ)

Τσέλσι - Άστον Βίλα 1-3

(23'πεν. Ντρογκμπά - 28' Άιρλαντ, 83' Πετρόφ, 86' Μπεντ)

Νόριτς- Φούλαμ 1-1

(90' Τζάκσον - 7' Σα)

Στόουκ - Γούιγκαν 2-2

(77'πεν. Ουόλτερς, 84' Τζερόμ - 45' Μόουζες, 87' Ουάτσον)

Σουόνσι - Τότεναμ 1-1

(84' Σινκλέρ - 44' φαν ντερ Φάαρτ)

Κυριακή 1 Ιανουαρίου

14:30 Γουέστ Μπρομ - Έβερτον

17:00 Σάντερλαντ - Μάντσεστερ Σίτι

Μεγάλη εμφάνιση από Μπάινουμ

Posted: 01 Jan 2012 03:16 AM PST

Με νίκη 92-89 επί του Ντένβερ αποχαιρέτησαν το 2011 οι Λέικερς. Αξιοσημείωτη είναι η εκπληκτική εμφάνιση του Άντριου Μπάινουμ, ο οποίος με 29 πόντους και 13 ριμπάουντ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Βόλεϊ: Στις 7/1 Ηρακλής- ΑΕΚ

Posted: 31 Dec 2011 01:42 PM PST

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΚ Βόλεϊ Γυναικών με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ανακοίνωσε Χιμένεθ η Σαραγόσα

Posted: 31 Dec 2011 12:58 PM PST

Είναι οριστικό… Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι κι επίσημα ο νέος τεχνικός της Σαραγόσα, καθώς ο ισπανικός σύλλογος ανακοίνωσε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, την πρόσληψή του...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Άρσεναλ: Στα «πιτς» και ο Βερμάελεν

Posted: 31 Dec 2011 12:51 PM PST

Από τον τραυματισμό του Τόμας Βερμάελεν επισκιάστηκε η νίκη (1-0) της Άρσεναλ επί της ΚΠΡ. Ο Βέλγος αμυντικός αποχώρησε από το ματς κουτσαίνοντας και ο Αρσέν Βενγκέρ δήλωσε μετά το...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Άρης: Ανέβασαν στροφές οι Γκαρσία και Βράνιες

Posted: 31 Dec 2011 12:43 PM PST

Αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβουν τον προσεχή (3/1) αγώνα του Άρη με την Κέρκυρα κάνουν οι Γιούριτσα Βράνιες και Ρόναλντ Γκαρσία. Οι δύο παίκτες στη σημερινή τελευταία...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Καουκένας: «Μακάρι να είχα πέσει με το κεφάλι»

Posted: 31 Dec 2011 12:34 PM PST

Για τον τραυματισμό (ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο) που υπέστη στον αγώνα της Σιένα με την Κρεμόνα μίλησε ο Ριμάντας Καουκένας. «Δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί ακόμα η...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

«Καταστροφική αυτή η ήττα»

Posted: 31 Dec 2011 12:21 PM PST

«Ξινά» έβγαλαν οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τα 70α του γενέθλια, καθώς του έκαναν… δώρο μία αναπάντεχη ήττα με 3-2 σκορ από την Μπλκάμπερν στο...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Δανεικός στη Γουλβς ο Φρίμπονγκ

Posted: 31 Dec 2011 12:06 PM PST

Δανεικό στη Γουλβς παραχώρησε η Άρσεναλ τον Εμάνουελ Φρίμπονγκ έως το τέλος της σεζόν. Ο 19χρονος μέσος, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι «κανονιέρηδες», θα...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Τον αποκάλεσε νέγρο οκτώ φορές!

Posted: 31 Dec 2011 11:52 AM PST

Το φως της δημοσιότητας είδε η έκθεση της επιτροπής της αγγλικής ομοσπονδίας, σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους τιμωρήθηκε με οκτώ αγωνιστικές ο Λουίς Σουάρες...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Δύο επιστροφές στον Εργοτέλη

Posted: 31 Dec 2011 11:34 AM PST

Ετοιμοπόλεμοι, ενόψει του προσεχούς (3/1) αγώνα του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο είναι οι Μάριο Μπούντιμιρ και Σίλβα Τζούνιορ. Οι δύο παίκτες επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα κατά τη...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές