Συνταγές μαγειρικής |
- Αίγα με ντομάτα από την Κρήτη
- Clam chowder (άσπρη σούπα θαλασσινών)2
- Τας κεμπάπ(40 lepta)
- Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα
- Μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδα/πορτοκαλί Συνταγή για 4 άτομα
- ΣΥΝΤΑΓΗ: Τα πιο υγιεινά cupcakes
- Μοσχάρι μπουργκινιόν
- Mousse αχλάδι και σοκολάτα 2
- Milk chocolate truffle2
- Creme de marron (κέικ κάστανο)
Posted: 16 Jan 2012 05:46 PM PST ΠεριγραφήΧαρακτηριστικό φθινοπωρινο φαγητό της Κρήτης, ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του. Οι τρόποι παρασκευής της αίγας με ντομάτα δεν διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή.Τι χρειαζόμαστε: 1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας) 1/2 ποτήρι λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες αλάτι πιπέρι Πως το κάνουμε:
|
Clam chowder (άσπρη σούπα θαλασσινών)2 Posted: 16 Jan 2012 03:37 PM PST Τι χρειαζόμαστε: 36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια 4 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές αλεύρι 2 1/2 κούπες νερό 400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα 4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό αλάτι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Η συνταγή είναι από τα βιβλία της Βέφας. Την έχω δοκιμάσει στην Αμερική και ένα έχω να πω: είναι φανταστική σούπα! |
Posted: 15 Jan 2012 06:09 AM PST |
Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα Posted: 15 Jan 2012 05:57 AM PST |
Μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδα/πορτοκαλί Συνταγή για 4 άτομα Posted: 15 Jan 2012 05:55 AM PST |
ΣΥΝΤΑΓΗ: Τα πιο υγιεινά cupcakes Posted: 15 Jan 2012 05:53 AM PST Τα cupcakes έχουν κερδίσει εδώ και καιρό ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας... τόσο με την εμφάνιση όσο και με την απίστευτη γεύση τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ότι πιο θρεπτικό για το σώμα μας -μάλλον το αντίθετο. Αν όμως κάνετε τα παρακάτω cupcakes, όχι μόνο θα έχετε τα χαριτωμένα γλυκάκια ανά πάσα στιγμή μέσα στο σπίτι σας, φτιαγμένα από τα χέρια σας μέσα σε ελάχιστη ώρα, αλλά θα είναι και μια υγιεινή και νόστιμη λύση για τις λιγούρες σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Υλικά 1 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 1 1/2 κούπα Branflakes Kellogs 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 1κ.σ. κανέλα 1κ.γ. baking powder 1κ.γ. σόδα 1/4κ.γ. αλάτι 1 κούπα cranberries (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια) 1 κούπα καρότο τριμμένο 1 3/4 κούπας ξινόγαλα 1/4 κούπας ηλιέλαιο 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο ξύσμα από ένα λεμόνι Εκτέλεση 1. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες για cupcakes (αν είναι σιλικόνης κατευθείαν αλλιώς λαδώστε τις ελαφρά για να μην κολλήσουν) και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου μισή ώρα. 3. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά, βγάλτε τα από τις φόρμες και σερβίρετε. |
Posted: 15 Jan 2012 04:44 AM PST ΠεριγραφήΕνα πολύ νόστιμο φαγητό με λεπτή γεύση, κατάλληλο για τραπέζι και όχι μόνοΤι χρειαζόμαστε: 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα) 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση) 1 φύλλο δάφνη 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι λάδι αλάτι - πιπέρι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Μοιάζει σαν ένα απλό κοκκινιστο αλλά πιστεψτε με, η λεπτή γεύση του θα σας συναρπάσει. Είναι κλασσικό γαλλικό φαγητό που το έφιαχνε συχνά η μητέρα μου. |
Posted: 15 Jan 2012 04:36 AM PST ΠεριγραφήΕπίσημη ονομασία: Charlotte aux poires et au chocolat. Γλυκό με μους αχλάδι και μους σοκολάτα. Κλασσική συνταγή με αξεπέραστη γεύση.Τι χρειαζόμαστε: 50 μπισκότα σαβαγιαρ 1 δόση Mousse σοκολάτας (υπάρχουν συνταγές στο site). Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι Για τη mousse αχλάδι: 5 πολύ ώριμα αχλάδια 200 γρ. ζάχαρη 500 ml κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι χυμό 2 βανίλιες 7-8 φύλλα ζελατίνης Σερβίρει 10 άτομα Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΓια μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε τη mousse αχλάδι με αχλάδια κομπόστα σε πουρέ ανακατεμένα με τη σαντιγύ. Μη βρέχετε πολύ τα μπισκότα. Πρέπει να νοτίσουν και όχι να μαλακώσουν. Μπορείτε να βάλτε στο μπωλ πρώτα όλη τη mousse σοκολάτα, μετά μια στρώση μπισκότα, από πάνω όλη τη mousse αχλάδι και τέλος μια στρώση μπισκότα. Σ'αυτή την περίπτωση προσοχή στο ξεφορμάρισμα. Μπορείτε να μην καλύψετε τον πάτο του μπωλ με μπισκότα. Αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιγόμενη φόρμα ψηλή και να στολίσετε με φλούδες λευκής σοκολάτας ή σαντιγύ ή με τριμένα μπισκότα σαβαγιάρ και φράουλες κλπ |
Posted: 15 Jan 2012 04:28 AM PST ΠεριγραφήΣοκολατάκια-τρούφες γάλακτος. Αυθεντική Γαλλική συνταγή.Τι χρειαζόμαστε: 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% 130 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 20 ml. σκούρο ρούμι Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα (καθαρό, χωρίς ζάχαρη) Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Προσοχή η κουβερτούρα να είναι κάλης ποιότητας! |
Creme de marron (κέικ κάστανο) Posted: 15 Jan 2012 04:23 AM PST ΠεριγραφήΕύκολο, ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο! Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή (μου την έστειλε η αδερφή μου που βρίσκεται στη Γαλλία), παρ'όλο που δε μου αρέσουν πολύ τα κάστανα το κεικ αυτό με τρέλανε! Όσοι μπορείτε, αξίζει να το δοκιμάσετε!Τι χρειαζόμαστε: 80 γρ ζάχαρη 3 αυγά 80 γρ λιωμένο βούτυρο 1 βανίλια 150 γρ αλεύρι 1/2 σακουλάκι μαγιά ξερή 2 κ.σ. ρούμι 300 γρ creme de marron (κρέμα κάστανο) Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΤην κρέμα κάστανο μου την έφερε η αδερφή μου απο τη Γαλλία, εδώ νομίζω πως δεν υπαρχει. Μπορείτε να τη δείτε στο google, αυτή που είχα ήταν των 500 γρ έτσι έκανα τη διπλή δόση και την έβαλα σε 2 φόρμες του κέικ και ήταν μια χαρά! Μπορείτε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μεσα παραμένει κάπως νωπό! Προσέξτε το αλεύρι να ρίχνετε λίγο λίγο μεχρι να πάρει το μείγμα τη σωστή μορφή εγω έβαλα αρκετά λιγότερο! Διατηρείται αρκετές μέρες! |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου