Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Αίγα με ντομάτα από την Κρήτη

Posted: 16 Jan 2012 05:46 PM PST

Περιγραφή

Χαρακτηριστικό φθινοπωρινο φαγητό της Κρήτης, ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του. Οι τρόποι παρασκευής της αίγας με ντομάτα δεν διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή.

Τι χρειαζόμαστε:

1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας) 1/2 ποτήρι λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες αλάτι πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα και το αλατοπίπερο.

Clam chowder (άσπρη σούπα θαλασσινών)2

Posted: 16 Jan 2012 03:37 PM PST

Τι χρειαζόμαστε:

36 clams ή άλλα κοχύλια θαλασσινά, όπως χάβαρα, γυαλιστερές, χτένια, στρείδια 4 κουταλιές βούτυρο 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο 2 κουταλιές αλεύρι 2 1/2 κούπες νερό 400 γρ πατάτες σε μικρούς κύβους 1/4 κουταλάκι άσπρο πιπέρι 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα 4 κουταλιές ψιλικομμένο μαϊντανό αλάτι

Πως το κάνουμε:

    Τρίψτε καλά τα κοχύλια με μια σκληρή βούρτσα κάτω από νερό που τρέχει, να φύγει όλη η άμμος και να καθαρίσουν καλά. Ξεπλύντε τα με άφθονο νερό. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με 2 κούπες νερό επάνω σε χαμηλή φωτιά, ν΄ανοίξουν. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί. Περάστε το ζουμί από λεπτό τουλπάνι. Καθαρίστε τα κοχύλια, κρατήστε το φαϊ και πετάξτε τα όστρακα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο και σωτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να μαραθει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και σωτάρετε για 1΄. Προσθέστε το ζουμί από τα κοχύλια, το νερό, τις πατάτες, πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν οι πατατες. Ψιλοκόψτε το φαϊ από τα κοχύλια και προσθέστε το μαζί με την κρεμα γάλακτος στη σούπα. Ανακατέψτε πάνω στη φωτιά, ώσπου να ζεσταθεί καλά η σούπα χωρίς να βράσει. Πασπαλίστε τη με μαϊντανό και σερβίρετέ την

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τα βιβλία της Βέφας. Την έχω δοκιμάσει στην Αμερική και ένα έχω να πω: είναι φανταστική σούπα!

Τας κεμπάπ(40 lepta)

Posted: 15 Jan 2012 06:09 AM PST

Υλικά Για 2-4 άτομα 
500 γραμμάρια ντομάτες ώριμες 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι πιπέρι 1 μπούτι αρνιού μέχρι 1 κιλό 700 γραμμάρια κρεμμύδια 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ανάλογο λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού γεμάτο κόκκινο κρασί Εκτέλεση Παίρνουμε ένα κρεμμύδι και το τρίβουμε, το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το...... .. αφήνουμε μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν ρίχνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά κομματάκια. Όταν μαραθούν και αυτά, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μικρά κομματάκια (σαν ένα μεγάλο καρύδι), τα τσιγαρίζουμε καλά. Έπειτα τα σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 35 λεπτά. Όταν θα είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σε στρογγυλή πιατέλα με πιλάφι (βάζουμε το πιλάφι σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση). Το πιλάφι το ξεφορμάρουμε σε ζεστή πιατέλα και στη μέση τοποθετούμε το κρέας. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα

Posted: 15 Jan 2012 05:57 AM PST

Λινγκουίνι με γαρίδες σε μεθυσμένη σάλτσα Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά: 500γρ λινγκουίνι, ζυμαρικά 16-18 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος και το εντεράκι 1/2 φλιτζάνι, λευκό ημίξηρο κρασί 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα ντομάτας 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο 1 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο 1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα Αλάτι/Πιπέρι Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα Προετοιμασία: Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία για αλ τέντε. Στραγγίστε τα λινγκουίνι και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν και να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα που τα ετοιμάσαμε, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη την κατσαρόλα, μακριά από την φωτιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις γαρίδες και την γλυκιά πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για ακόμα 2 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κρασί, την ντοματόπαστα, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν το αλκοόλ εξατμηστεί κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη. Προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Επαναφέρουμε στην φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε στο τηγάνι το τριμμένο τυρί και τα λινγκουίνι. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί να ενωθούν και αφήνουμε να ζεσταθούν τα μακαρόνια. Σερβίρετε τα μακαρόνια σας ζεστά γαρνιρισμένα με το φρέσκο μαϊντανό. Καλή Όρεξη!

Μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδα/πορτοκαλί Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 15 Jan 2012 05:55 AM PST

Μπριζόλες με σάλτσα μουστάρδα/πορτοκαλί  Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά: 4 μπριζόλες με κόκαλο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση honey mustard) 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι) Προετοιμασία Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντι-κολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις μπριζόλες και στις 2 πλευρές (4 λεπτά κάθε πλευρά). Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, την σάλτσα σόγιας, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε την σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες, σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε για ακόμα 6-8 λεπτά, μέχρι να είναι ψηθεί το κρέας. Όσο ψήνονται οι μπριζόλες γυρίζουμε το κρέας 2-3 φορές. Σερβίρετε τις μπριζόλες σας με πατάτα πουρέ και βραστά λαχανικά. Καλή Όρεξη!

ΣΥΝΤΑΓΗ: Τα πιο υγιεινά cupcakes

Posted: 15 Jan 2012 05:53 AM PST

Τα cupcakes έχουν κερδίσει εδώ και καιρό ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας... τόσο με την εμφάνιση όσο και με την απίστευτη γεύση τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ότι πιο θρεπτικό για το σώμα μας -μάλλον το αντίθετο. Αν όμως κάνετε τα παρακάτω cupcakes, όχι μόνο θα έχετε τα χαριτωμένα γλυκάκια ανά πάσα στιγμή μέσα στο σπίτι σας, φτιαγμένα από τα χέρια σας μέσα σε ελάχιστη ώρα, αλλά θα είναι και μια υγιεινή και νόστιμη λύση για τις λιγούρες σας. Ακολουθήστε τη συνταγή και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Υλικά 1 κούπα αλεύρι 1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 1 1/2 κούπα Branflakes Kellogs 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη 1κ.σ. κανέλα 1κ.γ. baking powder 1κ.γ. σόδα 1/4κ.γ. αλάτι 1 κούπα cranberries (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια) 1 κούπα καρότο τριμμένο 1 3/4 κούπας ξινόγαλα 1/4 κούπας ηλιέλαιο 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο ξύσμα από ένα λεμόνι Εκτέλεση 1. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 2. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες για cupcakes (αν είναι σιλικόνης κατευθείαν αλλιώς λαδώστε τις ελαφρά για να μην κολλήσουν) και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου μισή ώρα. 3. Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά, βγάλτε τα από τις φόρμες και σερβίρετε.

Μοσχάρι μπουργκινιόν

Posted: 15 Jan 2012 04:44 AM PST

Περιγραφή

Ενα πολύ νόστιμο φαγητό με λεπτή γεύση, κατάλληλο για τραπέζι και όχι μόνο

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους 3-4 καρότα κομμενα σε χοντρές ροδέλες 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια (αν θέλετε χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένα) 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες 1 φλυτζάνι του τσαγιού μανιτάρια (χρησιμοποιήστε της κονσέρβας τα ολόκληρα για καλύτερη εμφάνιση) 1 φύλλο δάφνη 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 1 φλυτζάνι λάδι αλάτι - πιπέρι

Πως το κάνουμε:

    Βάζετε σε μέτρια φωτιά το κρέας να ροδίσει για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτετε τα χορταρικά (κρεμμύδια, μανιτάρια, καρότα, φύλλο δάφνης) και συνεχίζετε το ανακάτεμα άλλα 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά 1 1/2 ώρα μέχρι να πιεί το ζουμί και να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του Αν χρειστεί προσθέστε λίγο νεράκι κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μοιάζει σαν ένα απλό κοκκινιστο αλλά πιστεψτε με, η λεπτή γεύση του θα σας συναρπάσει. Είναι κλασσικό γαλλικό φαγητό που το έφιαχνε συχνά η μητέρα μου.

Mousse αχλάδι και σοκολάτα 2

Posted: 15 Jan 2012 04:36 AM PST

Περιγραφή

Επίσημη ονομασία: Charlotte aux poires et au chocolat. Γλυκό με μους αχλάδι και μους σοκολάτα. Κλασσική συνταγή με αξεπέραστη γεύση.

Τι χρειαζόμαστε:

50 μπισκότα σαβαγιαρ 1 δόση Mousse σοκολάτας (υπάρχουν συνταγές στο site). Λίγο ρούμι ή λικέρ αχλάδι Σιρόπι από κομπόστα αχλάδι

Για τη mousse αχλάδι:

5 πολύ ώριμα αχλάδια 200 γρ. ζάχαρη 500 ml κρέμα γάλακτος 1 λεμόνι χυμό 2 βανίλιες 7-8 φύλλα ζελατίνης
Σερβίρει
10 άτομα

Πως το κάνουμε:

    Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια στα δύο αφαιρώντας τα κουκούτσια. Βάλτε σε κατσαρόλα τα αχλάδια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τις βανίλιες και σκεπάστε με νερό. Βράστε 10-15' να μαλακώσουν. Κατεβάστε, λιώστε τα αχλάδια σε πουρέ, προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και φυλάξτε στο ψυγείο. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και κρατήστε στο ψυγείο. Πάρτε ένα μπωλ για Charlotte βουτυρώστε και στρώστε τον πάτο και τα πλαϊνά με μπισκότα σαβαγιάρ που έχετε βουτήξει πριν στο σιρόπι κομπόστας αχλάδι που έχετε αρωματίσει με ρούμι ή λικέρ αχλάδι. Να μην υπάρχουν μεγάλα κενά. Βγάλτε τον πουρέ αχλάδι, ανακατέψτε καλά και ενσωματώστε σιγά-σιγά τη σαντιγύ. Βγάλτε τη mousse σοκολάτα και ανακατέψτε απαλά. Βάλτε μια στρώση mousse σοκολάτα στον πάτο του μπωλ. Βάλτε από άνω μια στρώση μπισκότα σαβαγιαρ βρεγμένα, από πάνω βάλτε μια στρώση mousse αχλάδι και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει το μπωλ. Η τελευταία στρώση είναι με μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει. Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και στολίστε με φλούδες σοκολάτας και σοκολάτα σε σκόνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για μεγαλύτερη ευκολία φτιάξτε τη mousse αχλάδι με αχλάδια κομπόστα σε πουρέ ανακατεμένα με τη σαντιγύ.

Μη βρέχετε πολύ τα μπισκότα. Πρέπει να νοτίσουν και όχι να μαλακώσουν.

Μπορείτε να βάλτε στο μπωλ πρώτα όλη τη mousse σοκολάτα, μετά μια στρώση μπισκότα, από πάνω όλη τη mousse αχλάδι και τέλος μια στρώση μπισκότα. Σ'αυτή την περίπτωση προσοχή στο ξεφορμάρισμα.

Μπορείτε να μην καλύψετε τον πάτο του μπωλ με μπισκότα. Αλλά τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιγόμενη φόρμα ψηλή και να στολίσετε με φλούδες λευκής σοκολάτας ή σαντιγύ ή με τριμένα μπισκότα σαβαγιάρ και φράουλες κλπ

Milk chocolate truffle2

Posted: 15 Jan 2012 04:28 AM PST

Περιγραφή

Σοκολατάκια-τρούφες γάλακτος. Αυθεντική Γαλλική συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε:

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% 130 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 20 ml. σκούρο ρούμι Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα (καθαρό, χωρίς ζάχαρη)

Πως το κάνουμε:

    Σε ένα μπόλ κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το ρούμι. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Αν έχει ακόμα κομματάκια σοκολάτας, βάζετε το μπόλ σε μπέν μαρί. Βάζετε το μείγμα στην κατάψηξη για 15-20 λεπτά, για να σφίξει. Σχηματίζετε με το μείγμα μικρές μπαλίτσες και τις αφήνετε για λίγη ώρα στο ψηγείο να σφίξουν. Βάζετε το κακάο σε ένα μπόλ και ρίχνετε μία-μία τις μπαλίτσες μέσα, ανακατεύοντας απαλά με ένα πιρούνι. Διατηρούνται στο ψηγείο για 4-5 ημέρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή η κουβερτούρα να είναι κάλης ποιότητας!

Creme de marron (κέικ κάστανο)

Posted: 15 Jan 2012 04:23 AM PST

Περιγραφή

Εύκολο, ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο! Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή (μου την έστειλε η αδερφή μου που βρίσκεται στη Γαλλία), παρ'όλο που δε μου αρέσουν πολύ τα κάστανα το κεικ αυτό με τρέλανε! Όσοι μπορείτε, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Τι χρειαζόμαστε:

80 γρ ζάχαρη 3 αυγά 80 γρ λιωμένο βούτυρο 1 βανίλια 150 γρ αλεύρι 1/2 σακουλάκι μαγιά ξερή 2 κ.σ. ρούμι 300 γρ creme de marron (κρέμα κάστανο)

Πως το κάνουμε:

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ (με σύρμα, ακόμα και με πιρούνι) τη ζάχαρη με τα αυγά, και προσθέτουμε το βούτυρο (δεν μας πειράζει αν καίει). Ρίχνουμε την κρέμα κάστανο, το ρούμι και το αλεύρι με τη μαγιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα λεπτόρευστο μείγμα. Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε λαδόκολλα (αν δεν έχουμε τη βουτυρώνουμε) και βάζουμε το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο περίπου 40-45'. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την κρέμα κάστανο μου την έφερε η αδερφή μου απο τη Γαλλία, εδώ νομίζω πως δεν υπαρχει. Μπορείτε να τη δείτε στο google, αυτή που είχα ήταν των 500 γρ έτσι έκανα τη διπλή δόση και την έβαλα σε 2 φόρμες του κέικ και ήταν μια χαρά!

Μπορείτε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μεσα παραμένει κάπως νωπό!

Προσέξτε το αλεύρι να ρίχνετε λίγο λίγο μεχρι να πάρει το μείγμα τη σωστή μορφή εγω έβαλα αρκετά λιγότερο!

Διατηρείται αρκετές μέρες!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές