Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !

Posted: 31 Dec 2011 02:05 PM PST

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     Κανε Like και εσύ!!

Τα καλύτερα βίντεο του 2011

Posted: 31 Dec 2011 01:47 PM PST




Αυτά είναι τα καλύτερα βίντεο με ζώα για το 2011
Ας τα ξαναθυμηθούμε..






Oskar το τυφλό γατάκι



Τα πρώτα του βήματα!



Το πιο γλυκό σκυλάκι



Τα δύο αρκουδάκια




Eνα Μωρό χιμπαντζή χορεύει



Τα μωρά Panda



Το φιλί των κόκκινων Panda



Το μωρό φώκια




Οι μικροί χιμπατζήδες



Οι μικρές μαύρες αρκούδες



huffingtonpost


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δεν έκανε σεξ και την πλήρωσε

Posted: 31 Dec 2011 01:41 PM PST

Δεν έκανε σεξ και την πλήρωσεΑποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ διεκδίκησε και...
κέρδισε μία Γαλλίδα από τον σύζυγο της λόγω «έλλειψης σεξ κατά την διάρκεια 21 ετών γάμου», σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Εξ αν Προβάνς της νότιας Γαλλίας.

Για να δικαιολογήσουν την ετυμηγορία τους, οι αρχές επικαλέστηκαν το άρθρο 215 του γαλλικού αστικού κώδικα, βάσει του οποίου τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να αποφασίζουν από κοινού το πρόγραμμα του καθημερινού βίου τους, αναφέρει το «Έθνος».

Το ζευγάρι είχε καταλήξει στα δικαστήρια πριν από δύο χρόνια, όταν η κυρία κατέθεσε αίτηση για διαζύγιο κατηγορώντας το σύζυγό της για… ασεξουαλικότητα και ασυνέπεια στην εκπλήρωση των συζυγικών του καθηκόντων.

Όσο για τον ίδιο τον κατηγορούμενο, αυτός δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε ότι απέφευγε το σεξ λέγοντας πως είχε… πονοκέφαλο φυσική κόπωση και προβλήματα υγείας.








Πηγή 24wro







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις εκλείψεις του 2011

Posted: 31 Dec 2011 01:32 PM PST




Τη χρονιά που μας πέρασε είχαμε μια σειρά από εντυπωσιακές ηλιακές αλλά και σεληνιακές εκλείψεις που έγιναν ορατές σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Στις αρχές κιόλας του 2011, η Μέση Ανατολή και πολλές χώρες της Ευρώπης είχαν το προνόμιο να δουν τη μερική έκλειψη ηλίου.

Τον Ιούνιο είχαμε όμως την πρώτη πλήρη έκλειψη σελήνης του έτους. Διήρκησε για 100 ολόκληρα λεπτά και ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη σελήνης τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αν και οι κάτοικοι της Βορείου Αμερικής δεν είχαν το προνόμιο να τη δουν από τα σπίτια τους, μεταδόθηκε διαδικτυακά για όσους επιθυμούσαν να γίνουν μάρτυρες αυτού του φαινομένου. Και μπορεί με την έκλειψη σελήνης η Βόρεια Αμερική να μην στάθηκε τόσο τυχερή, ωστόσο στις αρχές Δεκεμβρίου όσοι ζουν εκεί μπόρεσαν να παρακολουθήσουν μια πλήρη ηλιακή έκλειψη που είχε διάρκεια 51 λεπτά. Όσοι την παρακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα τυχεροί καθώς η επόμενη δεν θα σημειωθεί σε χρονικό διάστημα συντομότερο των τριών ετών.

Η μερική έκλειψη ηλίου όπως τη θαύμασαν οι κάτοικοι της δυτικής Γαλλίας.






Η μερική έκλειψη σελήνης όπως φάνηκε πάνω από την πόλη του Βελιγραδίου.






Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη βόρεια Γαλλία και απαθανατίζει τη μερική έκλειψη ηλίου.




Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στο Βελιγράδι στις 15 Ιουνίου του 2011.








Η ολική έκλειψη σελήνης μέσα από τα παλιά τείχη της Ιερουσαλήμ.




Η μερική έκλειψη ηλίου όπως την παρακολούθησαν οι κάτοικοι στη Γάζα στις 4 Ιανουαρίου του 2011.




Άντρας στην Ιορδανία «φυλακίζει» στην παλάμη του την αντανάκλαση της μερικής έκλειψης ηλίου.



Η μερική έκλειψη ηλίου διαπερνάει την ομίχλη στην Αυστρία.




newsbeast





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η πιο όμορφη πρωτοχρονιά της ζωής σας είναι μέσα με τα παιδιά σας!

Posted: 31 Dec 2011 01:30 PM PST


Aκόμα κι αν επιλέξετε να μην βγείτε κάπου έξω αυτήν την παραμονή πρωτοχρονιάς...
μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να περάσετε μια διαφορετική και ποιοτική βραδιά οικογενειακώς στο σπίτι.





Μπορεί να ακούγετε συνηθισμένο αλλά κάθε άλλο! Θα είναι μια πρωτοχρονιά την οποία θα θυμάστε με αγάπη! Μερικές ιδέες ακολουθούν αλλά μπορείτε κι εσείς να εμπνευστείτε και να προσθέσετε και δικές σας!

- Βάλτε τα καλά σας! Ντυθείτε εσείς και τα παιδιά σας όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερη βραδιά! Μόνο και μόνο το οτι ξεφεύγεις από τις συνηθισμένες πυτζάμες και φόρμες μες στο σπίτι αλλάζει την ψυχολογία και κάνει την βραδιά αυτή ακόμα πιο ξεχωριστή! Είναι όμορφο αυτή τη φορά να σας δουν τα παιδιά να ετοιμάζεστε αλλά όχι για να βγείτε έξω αλλά για να μείνετε σπίτι μαζί τους!

- Ανταλλάξτε δώρα! Αν δεν το κάνατε τα Χριστούγεννα μπορείτε να το κάνετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δε χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό η αγορασμένο...Μπορείτε να πείτε 2 μέρες η 1 μέρα πριν σε όλους ότι ο καθένας θα φτιάξει κάτι δικό του για τον καθένα. Μπορεί να είναι από μια ζωγραφιά μέχρι μια σύνθεση από διάφορα μικροαντικείμενα του σπιτιού! Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και παιχνιδιάρικη διάθεση.

- Συμμετέχετε όλοι! Ναι, για εσάς τους "μεγάλους" λέω...Μπείτε στο κλίμα, μετατρέψτε την κούραση σας σε θετική ενέργεια και ευχαριστηθείτε την οικογένεια σας. Γελάστε με τα παιδιά σας, μεταδώστε τους την καλή αυτή διάθεση! Βγάλτε τη μάσκα του γονέα για ένα βράδυ και γίνετε παιδιά μαζί με τα παιδιά σας!

- Στολίστε το σπίτι σας και στρώστε τα καλά τραπεζομάντιλα για να δειπνήσετε! Γεμίστε το χώρο μπαλόνια και κεριά! Φτιάξτε ατμόσφαιρα! Βάλτε μουσική με χαρούμενα τραγούδια η φτιάξτε ένα playlist για τη βραδιά αυτή από πριν.

- Χορέψτε! Ναι! Πόσο καιρό έχετε να το κάνετε αυτό; Ο χορός μας ανεβάζει τη διάθεση και μας κάνει χαρούμενους σε συνδυασμό με καλή μουσική! Χορέψτε με τον/την σύντροφο σας, με τα παιδιά σας, με τη κόρη σας με το γιό σας και αν δεν ξέρουν καλά μάθετε τους και διασκεδάστε το!

- Παίξτε παιχνίδια! Επιτραπέζια, δημιουργικά, ή ότι κατεβάσει ο νους σας! Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τι να παίξετε όλοι μαζί! Ακολουθήστε τα εσείς! Δε χρειάζεται να τα ξέρετε όλα σαν γονιός! Αφήστε τα να σας οδηγήσουν και να προτείνουν κι αυτά δραστηριότητες για την πρωτοχρονιά αυτή!

- Δείτε παλιές οικογενειακές ταινίες ή ακόμα και δικές σας ταινίες απο οικογενειακές σας παλιές στιγμές! Θυμηθείτε πώς ήταν τα παιδιά σας πιο μικρά, δείτε διάφορες σκηνές από διακοπές η περσινά Χριστούγεννα! Φτιάξτε ποπ κορν και απολαύστε!

- Δώστε μια υπόσχεση μπροστά σε όλους την οποία μπορείτε να τηρήσετε και έχει να κάνει με κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε φέτος από τον εαυτό σας! Είναι σημαντικό αυτό το οποίο θα υποσχεθείτε να είναι εφικτό και να είναι μια αλλαγή την οποία τα παιδιά σας θα δουν να την εφαρμόζετε έμπρακτα. Με αυτό το τρόπο τους δείχνουμε και πόσο σπουδαίο είναι να κρατάμε τις υποσχέσεις μας καθώς και να αλλάζουμε κάποια στοιχεία που μας ενοχλούν από τον χαρακτήρα μας ώστε να γινόμαστε καλύτεροι! (όχι για τους άλλους αλλά για τον εαυτό μας)

Πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε μια τέτοια βραδιά μαζι με το σύντροφο μας και τα παιδιά μας όταν μας τρώει η καθημερινότητα και δεν υπάρχει καλή διάθεση πάντα;







Πηγή cosmo





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πρωτοχρονιά: Το έθιμο του ποδαρικού

Posted: 31 Dec 2011 01:26 PM PST

ierosagon1131 200x102 Πρωτοχρονιά: Το έθιμο του ποδαρικούΚαλή Χρονιά! Μία ευχή που από σήμερα θα ακούγεται και για μέρες πολλές με όλο το νόημα της ευχής …



Καλή χρονιά και από την Goggle με το νέο σήμα και τα πυροτεχνήματα!

Καλή χρονιά με τα κάλαντα θα μας πουν τα παιδιά το πρωί:

"Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά

ψηλή μου δεντρολιβανιά,

κι αρχή – κι αρχή καλός μας χρόνος,

εκκλησιά – εκκλησιά με τ' άγιο θρόνος…

Έθιμα πολλά!

Προληπτικοί ή μη, οι περισσότεροι απο εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο καλό… ποδαρικό την πρώτη μέρα του νέου έτους! Ο πρώτος άνθρωπος που θα μπει στο σπίτι ή στο γραφείο μας μετά την αλλαγή του χρόνου, θεωρείται πως μεταδίδει την καλοτυχία ή την κακοτυχία του για μία ολόκληρη χρονιά!

Αρχικά το έθιμο του ποδαρικού ήταν διαφορετικό από εκείνο του σπασίματος του ροδιού. Το μεν πρώτο, γινόταν με το πάτημα ενός σίδερου από εκείνον που έκανε το ποδαρικό, ενώ το δεύτερο ήθελε ολόκληρη την οικογένεια να παρακολουθεί τη λειτουργία του Αγίου Βασιλείου στην εκκλησία και ο άντρας του σπιτιού να έχει μαζί του το ρόδι για να το "λειτουργήσει" πριν το σπάσει στην είσοδο του σπιτιού!

Με τα χρόνια, οι δύο αυτές παραδόσεις ενώθηκαν, προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες ζωής και οδήγησαν σε ένα πιο… σύγχρονο ποδαρικό! Αυτό μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον πρωτότοκο γιο ή ένα μέλος της οικογένειάς αλλά και από κάποιον φιλο ή συγγενή που θεωρείται "καλότυχος" και "γουρλής".Σας παρουσιάζουμε παρακάτω τον… πεντάλογο του καλού ποδαρικού, σύμφωνα με τις προσταγές της παράδοσης.

Ο πεντάλογος του καλού ποδαρικού!

1ον, αυτός που κάνει το ποδαρικό, πρέπει οπωσδήποτε να χτυπήσει το κουδούνι ή την πόρτα και όχι να ανοίξει με δικά του κλειδιά

2ον, κρατάει το ρόδι με το δεξί του χέρι. Αν τα άτομα που κάνουν το ποδαρικό είναι περισσότερα από ένα, τότε θα πρέπει να έχουν ένα μόνο ρόδι, το οποίο θα αγγίζουν όλοι μαζί με το δεξί τους χέρι.

3ον, μπαίνει μέσα στο σπίτι με το δεξί πόδι. Σε κάποιες περιοχές, τον βάζουν να πατήσει με αυτό ένα σίδερο για να είναι όλοι "σιδερένιοι" και υγιείς μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια πετάει με δύναμη το ρόδι στο πάτωμα για να σπάσει και να πεταχτούν οι κόκκινες ρώγες του στο εσωτερικό του σπιτιού (γεγονός που δημιουργεί ένα πρόβλημα στις νοικοκυρές, αλλά η παράδοση είναι παράδοση!)

4ον, την ώρα που σπάζει το ρόδι λέει δυνατά την ευχή : "όσες ρώγες έχει το ρόδι, τόση υγεία, ευτυχία και χαρά να έχει το σπίτι μας και τόσα χρήματα η τσέπη μας όλη τη χρονιά!".

5ον, σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, κοιτούν τις ρώγες που έχουν βγει από το σπασμένο ρόδι και τις ερμηνεύουν αναλόγως. Όσο πιο γερές και κόκκινες είναι, τόσο πιο ευλογημένος θα είναι ο νέος χρόνος για το σπιτικό.

Αμέσως μετά, οι σπιτονοικοκύρηδες προσφέρουν στον άνθρωπο που έκανε το ποδαρικό ένα κέρασμα – παλιά συνήθιζαν να δίνουν γλυκό του κουταλιού- ενώ αν είναι παιδί, τον ανταμείβουν με ένα χρηματικό ποσό- όπως κάνουμε στα κάλαντα.

Είτε πιστεύετε, είτε όχι, στις παραδόσεις, σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε μία καλή χρονιά!









Πηγή ierosagon





KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Συμβουλή γιατρού: Πως να παίζεις το πουλί σου!!

Posted: 31 Dec 2011 01:15 PM PST


Έχεις ελεύθερο χρόνο και θέλεις να παίξεις με το πουλί σου , αλλά είσαι αρχάριος και δεν ξέρεις πως να το κάνεις;;Η λύση αγαπητέ μου φίλε είναι απλή!Δες παρακάτω και θα γίνεις expert αμέσως...



Τώρα πλέον ξέρεις...πάρε την κότα , το καναρίνι ή ότι άλλο πουλί έχεις...και ξεκίνα εξάσκηση!
.............................................................................
Μα καλά τι νόμιζες..ότι θα δεις πως να παίζεις το ''πουλί'' σου;;;Σα δε ντρέπεσαι!!

frappedoupoli


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα αγοράκι μαθαίνει τον σκύλο του να τρώει!

Posted: 31 Dec 2011 12:59 PM PST


Ο μπόμπιρας είναι τόσο χαρούμενος με το σκυλάκι που πήρε, που του μαθαίνει πως να τρώει με τον δικό του τρόπο…
Όπως φαίνεται θα γίνουν αχώριστοι φίλοι…











http://www.prionokordela.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Παντρεύτηκαν μέσω …διαδικτύου

Posted: 31 Dec 2011 12:50 PM PST


Αυτό θα πει έρωτας με την πρώτη ματιά! Ζευγάρι που είχε γνωριστεί σε μικρή ηλικία για λίγα λεπτά, βρέθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο και …
παντρεύτηκε!

Όλα ξεκίνησαν όταν τυχαία εντόπισε o 28χρονος Syed Islam την συνομήλικη του Monira Chowdhury στο internet και άρχισαν να επικοινωνούν μέσω Skype....
Τελικά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον και αποφάσισαν να ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου παρόλο που τους χώριζαν 3.500 μίλια!
«Ξέρω ότι ο γάμος μέσω διαδικτύου είναι ασυνήθιστος, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται τη ζωή τους μέσω της τεχνολογίας» είπε ο 28χρονος Syed Islam και συμπλήρωσε, «τη συνάντησα πρώτη φορά μετά τον γάμο στο αεροδρόμιο του Heathrow και την αγκάλιασα.
Στην αρχή ήταν ντροπαλή αλλά μετά χαλάρωσε. Εγώ ήμουν ενθουσιασμένος». Αν και ο γάμος τους έγινε εξ´ αποστάσεως εκείνοι δηλώνουν ευτυχισμένοι για το μεγάλο βήμα που έκαναν…
http://www.tragiko.com


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το κορίτσι του Ράδιο Αρβύλα ετοιμάζεται να παίξει Σαίξπηρ

Posted: 31 Dec 2011 12:34 PM PST

Το όνομά της είναι Ευγενία Σαμαρά και μαζί με τη Χριστίνα Μουστάκα...

πλαισιώνουν την υπόλοιπη ομάδα του Ράδιο Αρβύλα. Σέξι κορίτσι, επαγγελματίας και με μεγάλη αγάπη στην υποκριτική.Οι σπουδές της και τα πρώτα βήματα στην τηλεόραση

Από τα έδρανα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου πίσω από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και από τις κάμερες του τηλεοπτικού πλατό και στο σανίδι της θεατρικής σκηνής. Η Ευγενία Σαμαρά αν και μας συστήθηκε σαν το κορίτσι των Ράδιο Αρβύλα σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γεγονός πως η νεαρή παρουσιάστρια τράβηξε την προσοχή κυρίως με την όμορφη και γοητευτική παρουσία της, ωστόσο γνωρίζοντας την κάποιος καλύτερα, θα συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για ένα καλλιεργημένο άτομο με δυναμικό χαρακτήρα και έντονες ανησυχίες..Στην συμπρωτεύουσα έχει ένα φανατικό κοινό που την θαυμάζει και όσο κοινωνική είναι σαν άτομο, τόσο δύσκολο είναι να εμπιστευτεί κάποιον ή κάποια στην ζωή της. Όλοι μας την παρακολουθούμε στην πετυχημένη εκπομπή Ράδιο Αρβύλα που προβάλλεται στον ΑΝΤ1. Η Ευγενία παρουσιάζει την ενότητα των βίντεο από το διαδίκτυο. Εκεί μαζί με την Χριστίνα Μουστάκα μοιράζονται μια θέση ηλεκτρική καρέκλα. Ως ηθοποιός έγραψε, σκηνοθέτησε , ασχολήθηκε με την παραγωγή αλλά και πρωταγωνίστησε μαζί με τον Νέλσων Λούκας στην θεατρική παράσταση «Άλλη μια ασήμαντη ιστορία». Εκεί είχε την στήριξη του Αντώνη Κανάκη και όλων των συνεργατών της και την γέμισε με αυτοπεποίθηση. Όταν το όνειρο της τηλεόρασης ξεκινούσε δε περίμενε να είναι τόσο μεγάλη. Μάλιστα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της σε αθλητική εφημερίδα είχε δηλώσει. « Αρχικά γνώρισα και συνεργάστηκα με τα παιδιά μέσω του ραδιοφώνου Imagine . Όταν αποφάσισαν ότι θέλουν και μια γυναικεία παρουσία στο Ράδιο Αρβύλα με ρώτησαν αν θα ήθελα να συμμετάσχω και αφού πέρασα από ένα κάστινγκ με πήραν. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δε μπορώ να αντιμετωπίσω την Αρβύλα σαν δουλειά, γιατί όταν είμαι εκεί αισθάνομαι ότι είμαι κάπου με την παρέα μου» δήλωνε με αφοπλιστικό τρόπο η 25χρονη ηθοποιός.

Ερωτευμένη και λάτρης της ρεμπέτικης μουσικής

Λατρεύει το θέατρο και ετοιμάζει πυρετωδώς ένα έργο του Σαίξπηρ και συγκεκριμένα το « Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός». Όσο κόντρα έρχεται όλο αυτό με την σέξι εικόνα της, τόσο σοβαρά προετοιμάζει με πολύωρες πρόβες το επόμενο βήμα της. Έχει χρόνο για την προσωπική της ζωή και ένα αγόρι 24 ετών έχει κερδίσει την καρδιά της εδώ και δύο χρόνια. Το όνομά του είναι Θοδωρής και δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο της υποκριτικής και της τηλεόρασης. Δε διστάζουν να κυκλοφορούν μαζί αλλά αποφεύγουν να κάνουν εμφανίσεις που θα είναι παρών φωτογράφοι και κάμερες. Η γνωριμία τους έγινε το 2009 μέσω κοινών γνωστών και από τότε είναι αχώριστοι. Ευγένεια, σεβασμός και ανεξαρτησία είναι το τρίπτυχο για μια ήρεμη και ευτυχισμένη προσωπική ζωή για το μελαχρινό κορίτσι που δε μπορεί να έχει γύρω της δήθεν ανθρώπους. Έχει αρνηθεί να κάνει αισθησιακές φωτογραφήσεις και σήμερα αν την ρώταγε κάποιος τι θα απαντούσε σε μια πρόταση τέτοια θα ήταν αρνητική . Αλλά για το μέλλον κανείς δε το γνωρίζει. Είναι ανοιχτή σε προτάσεις που δεν την προσβάλλουν. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό που είναι 29 χρονών και διατηρούν άψογη σχέση. Στην ραδιοφωνική της εκπομπή προτιμά τα ξένα κομμάτια ενώ στην διασκέδασή της έρχεται και πάλι κόντρα με την εικόνα της και είναι fun της ρεμπέτικης μουσικής.

queen.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η μακρά και όμορφη προέλευση και ιστορία της Βασιλόπιτας

Posted: 31 Dec 2011 12:19 PM PST

Το κατεξοχήν Πρωτοχρονιάτικο έθιμο στη χώρα μας είναι η Βασιλόπιτα..

. Είναι ένα έθιμο που το συναντάμε σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο με αρκετές βέβαια παραλλαγές. Οι παραλλαγές αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με τη σύσταση της Βασιλόπιτας. Έτσι σε κάποια μέρη η Βασιλόπιτα είναι κέικ ή τσουρέκι, σε άλλα αλμυρή ή γλυκιά πίτα με φύλλα, ενώ σε κάποια άλλα είναι ψωμί σαν το Χριστόψωμο. Διαφορές στις Βασιλόπιτες συναντάμε και στη διακόσμηση που φέρουν. Κοινό στοιχείο πάντως της διακόσμησης είναι ένας σταυρός και η αναγραφή του νέου έτους. Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις είναι στρογγυλή και κρύβει μέσα της ένα φλουρί.

Στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες κόβουν την Βασιλόπιτα αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Σε μερικές όμως περιοχές της Ελλάδας η Βασιλόπιτα κόβεται στο μεσημεριανό τραπέζι, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και του Αγίου Βασιλείου, με το ανάλογο πάντα εθιμοτυπικό του σταυρώματος της πίτας με το μαχαίρι και την ακόλουθη κοπή με την αφιέρωση των κομματιών προς τον Χριστό , την Παναγία κ.ο.κ. Το έθιμο της Βασιλόπιτας είναι πολύ παλαιό. Προέρχεται από εκείνο το τελούμενο στην αρχαία εορτή των «Κρονίων», όπου τότε συνήθιζαν να βάζουν ένα κλαράκι μέσα στην πίτα για την καλή σοδειά και των ρωμαϊκών «Σατουρναλίων», που παρέλαβαν οι Φράγκοι, από τους οποίους και προήλθε η συνήθεια της τοποθέτησης νομίσματος μέσα στη πίτα και της ανακήρυξης ως «Βασιλιά της βραδιάς» αυτού που το έβρισκε.

Κατά άλλο έθιμο, αντί νομίσματος, έβαζαν φασόλι και αυτόν που το έβρισκε τον αποκαλούσαν «φασουλοβασιλιά». Ως Βασιλόπιτα όμως καθιερώθηκε τον 4ο μ.Χ. αι. στην Καισάρεια. Όταν ο Ιουλιανός ο παραβάτης, ο ασεβής και διώκτης των Χριστιανών, θέλησε να πάει στην Περσία να πολεμήσει, πέρασε κοντά από την Καισάρεια. Ο Άγιος Βασίλειος γνωρίζοντας τον από την Αθήνα, όπου ήταν συμφοιτητές, πήγε μαζί με τον λαό να τον τιμήσει. Ο Ιουλιανός απαίτησε να του δωρίσει, αφού ο Άγιος δεν είχε τίποτε άλλο, τρεις από τους κριθαρένιους άρτους του. Ο Άγιος το έκανε και ο Ιουλιανός διέταξε τους υπηρέτες να ανταμείψουν τη δωρεά και να δώσουν χόρτο από το λειβάδι. Ο Άγιος Βασίλειος, βλέποντας την καταφρόνηση του βασιλιά, του είπε «εμείς, βασιλιά ό,τι μας ζήτησες από εκείνο που τρώμε σου το προσφέραμε κι εσύ μας αντάμειψες από εκείνο που τρως».

Τότε ο Ιουλιανός θύμωσε πάρα πολύ και απείλησε, ότι όταν θα επιστρέψει από την Περσία νικητής, θα κάψει την πόλη και τον λαό θα τους πάρει δούλους. Όσο για τον ίδιο τον Άγιο Βασίλειο, θα τον ανταμείψει όπως πρέπει. Ο Άγιος Βασίλειος, όταν πήγε στην πόλη, ζήτησε από το λαό να μαζέψουν ό,τι πολύτιμο είχαν και να το αποθηκεύσουν κάπου έως ότου επιστρέψει ο φιλοχρήματος Ιουλιανός για να του το προσφέρουν. Ίσως έτσι κατευνάσουν την οργή του. Όταν έμαθε ότι επιστρέφει ο άφρων βασιλιάς, ο Άγιος Βασίλειος ζήτησε από τους πολίτες να προσευχηθούν και να νηστεύσουν τρεις μέρες. Μετά όλοι μαζί ανέβηκαν στο δίδυμον όρος της Καισαρείας, όπου στη μια από τις δύο κορυφές ήταν ο ναός της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εκεί, προσευχόμενος ο Άγιος, είδε σε οπτασία μια μεγάλη ουράνια στρατιά, να κυκλώνει το όρος και στη μέση να κάθεται σε θρόνο μια γυναίκα (η Παναγία) και να δοξάζεται, η οποία γυναίκα είπε στους αγγέλους να της φέρουν τον Μερκούριο για να φονεύσει τον Ιουλιανό, τον εχθρό του υιού της.

Έπειτα είδε τον Μάρτυρα Μερκούριο να φθάνει οπλισμένος μπροστά στη βασίλισσα των Αγγέλων κι όταν εκείνη τον πρόσταξε, αυτός να φεύγει γρήγορα. Κατόπιν προσκάλεσε τον Άγιο Βασίλειο και του έδωσε ένα βιβλίο που ήταν γραμμένη όλη η δημιουργία της κτίσεως κι έπειτα του ανθρώπου. Στην αρχή του βιβλίου ήταν η επιγραφή «Είπε» και στο τέλος του βιβλίου εκεί που έγραφε για την πλάση του ανθρώπου ήταν η επιγραφή «Τέλος». Μόλις είδε την οπτασία αυτή ο Άγιος ξύπνησε. Το νόημα της οπτασίας του βιβλίου ήταν ότι ο Άγιος Βασίλειος έγραψε, όντως, ερμηνεία στην Εξαήμερον του Μωϋσέως, στην οποία διηγείται πως ο Θεός εποίησε τον ουρανό, την γη, τον ήλιο, την σελήνη, τη θάλασσα, τα ζώα και όλα τα αισθητά κτίσματα.

Όταν, όμως, έμελλε να γράψει και για την έβδομη ημέρα, κατά την οποία ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, τότε ο Μέγας αυτός Άγιος άφησε την τελευταία του πνοή στη γη και πήγε στους ουρανούς να συναντήσει τον Κύριον του που με δύναμη αγάπησε και που γι' Αυτόν μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα που έζησε έπραξε τόσα πολλά και τόσο μεγάλα. Το έργο του συμπλήρωσε κατόπιν ο αδελφός του ο Άγιος Γρηγόριος ο Αρχιεπίσκοπος Νύσσης, που έγραψε για την έβδομη ημέρα της πλάσεως του ανθρώπου. Όταν ο Άγιος είδε την οπτασία, πήγε στην πόλη με μερικούς κληρικούς, στο Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μερκουρίου, όπου μη βρίσκοντας το λείψανο του Αγίου και τα όπλα του που φυλάσσονταν στον Ναό έναν αιώνα αφότου μαρτύρησε επί της βασιλείας του Βαλεριανού και Βαλερίου, κατάλαβε τι είχε συμβεί κι έτρεξε αμέσως στο λαό να τους ειδοποιήσει ότι ο άφρων Ιουλιανός φονεύθηκε.

Βλέποντας το θαύμα οι Χριστιανοί και την παρρησία του Αγίου Βασιλείου δεν θέλησαν να πάρουν πίσω την περιουσία που είχαν αποθηκεύσει για τον τύραννο Ιουλιανό. Ο Άγιος όμως, αφού τους επαίνεσε για την πράξη τους, το ένα τρίτο του ποσού τους το έδωσε και τα υπόλοιπο ποσό το διέθεσε για να κτίσουν πτωχοτροφεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γηροτροφεία και ορφανοτροφεία. Από τότε οι Ορθόδοξοι Έλληνες τιμούν τον Μέγα και Άγιο Βασίλειο με την Βασιλόπιτα την ημέρα που εορτάζεται, για να θυμούνται πάντα την αγωνία του και την προσφορά του στο συνάνθρωπο!

prionokordela.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

VIDEO: Ο χλωμός Ιππότης!

Posted: 31 Dec 2011 12:10 PM PST

Αντανάκλαση ή επιβεβαίωση της Αποκάλυψης...

Μια χλωμή φιγούρα ενός καβαλάρη ξεπροβάλει στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια αιματηρής διαδήλωσης.

Είναι ο τέταρτος ιππότης της αποκαλύψεως, που φέρει μαζί του το θάνατο; To μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το βίντεο το είδαν εκατομμύρια άνθρωποι το 2011 στον πλανήτη και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από τις παραλλαγές του και τις απόψεις όσων το είδαν.


prionokordela.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

VIDEO: Τα φρύδια που χορεύουν

Posted: 31 Dec 2011 11:53 AM PST

Το κορίτσι του βίντεο που θα παρακολουθήσετε και έχει γίνει ήδη μεγάλη...

επισκεψιμότητα

στο YouTube έχει έναν απίστευτο έλεγχο των χαρακτηριστικών του προσώπου της – και ιδίως, των φρυδιών της. Τόσο που μπορεί να τα κάνει να χορεύουν! Ένα είναι σίγουρο.. Δεν έχει κάνει ποτέ botox!


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

ΔΕΙΤΕ: Εκπληκτικός μάγειρας και χειριστής της φωτιάς, ή απλώς ένας πανέξυπνος xιμπατζής;

Posted: 31 Dec 2011 11:42 AM PST


Μαζεύει ξύλα και καρπούς από το δάσος, ανάβει φωτιά, παίρνει το τηγάνι και τα...


λοιπά σκεύη και στρώνεται στη διαδικασία της μαγειρικής. Το υπέροχο της υπόθεσης όμως είναι ότι δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για χιμπατζή. Χωρίς όμως κάτι τέτοιο να σημαίνει ότι υπάρχει και μεγάλη διαφορά τελικά.






Με μια ιδιαίτερη αγάπη για το μπάρμπεκιου, ο Kanzi αποκαλύπτει όχι μόνο την βαθιά ευφυΐα του, αλλά και την ομοιότητά του με το ανθρώπινο είδος.



Παρόλο που αρκετοί χιμπατζήδες έχουν χρησιμοποιήσει κλαδιά και φύλλα ως εργαλεία μαγειρικής, κανένας τους δεν έχει δείξει τέτοια επιδεξιότητα στο μαγείρεμα.



Ο 31χρονος Kanzi (το όνομά του στα Σουαχίλι σημαίνει θησαυρός) ανήκει στο είδος Bonobo , των οποίων το DNA είναι κατά 98 με 99% παρόμοιο με το ανθρώπινο. Υπό την προστασία του Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενός από τους κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο για την συμπεριφορά των πιθήκων, ο ξεχωριστός αυτός χιμπατζής έχει αναπτύξει ιδιαίτερες δεξιότητες. Όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Dailymail, ο Kanzi, μετά από μερική εκπαίδευση, θυμίζει έναν προσεκτικό μάγειρα.





Μάλιστα, ο πανέξυπνος χιμπατζής έχει μάθει να χρησιμοποιεί ειδικά διαμορφωμένα πληκτρολόγια και έτσι καταφέρνει- μέσω 500 διαφορετικών λέξεων- να συνομιλεί με τον Dr Sue Savage-Rumbaugh, ενώ μπορεί να καταλάβει 3000 λέξεις.





Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους













Πηγή 24wro


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τη ζημιά την έκανε ο Κολόμβος

Posted: 31 Dec 2011 11:28 AM PST


Εδώ και χρόνια συνεχίζεται η διαμάχη αν πράγματι ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι υπεύθυνος...



για την άφιξη της σύφιλης, μιας από τις πρώτες παγκόσμιες ασθένειες, στην ευρωπαϊκή ήπειρο.






Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής τον 15ο αιώνα, η φήμη του διάσημου ερευνητή κηλιδώθηκε, επειδή κατηγορήθηκε ότι μετέφερε με τα πλοία του και τους ναυτικούς του την τρομερή αφροδίσια νόσο στην Ευρώπη.






Νεότεροι όμως ερευνητές παρουσίασαν στοιχεία ότι η σύφιλη υπήρχε ήδη στη γηραιά ήπειρο, προτού ο Κολόμβος επιστρέψει στην Ισπανία το 1493. Αλλά μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να... αποκαταστήσει την τάξη, επαναφέροντας, με νέα στοιχεία, την ορθότητα των παλαιότερων κατηγοριών.






Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιολόγο-αρχαιολόγο Τζορτζ Αρμελάγκος του πανεπιστημίου Έμορι και την Κριστίν Χάρπερ του πανεπιστημίου Κολούμπια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό ανθρωπολογίας «American Journal of Physical Anthropology», σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail» και το «Scientific American», θεωρούν ότι οι συνολικά 54 μελέτες που αθωώνουν τον Κολόμβο, είναι λανθασμένες.






«Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές ενδείξεις ούτε για ένα περιστατικό σύφιλης στην Ευρώπη πριν το 1492», δήλωσε ο Τζ. Αρμελάγκος.






Η σύφιλη, που σήμερα πια θεραπεύεται με αντιβιοτικά, προκαλείται από το βακτήριο της ωχράς σπειροχαίτης και στα παλιά χρόνια ήταν συχνά θανατηφόρα, πλήττοντας διάφορα μέρη και όργανα του σώματος (κεφάλι, καρδιά, εγκέφαλο, οστά, μάτια κ.α.), σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων.






Τα πρώτα καταγεγραμμένα περιστατικά της σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, που πήραν μορφή επιδημίας, συνέβησαν το 1495, δηλαδή τρία χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική, κι έκτοτε οι ειδικοί ερίζουν για την προέλευσή της.






Αρκετοί ερευνητές υποστήριξαν ότι, λόγω της έλλειψης επαρκών γνώσεων, οι γιατροί του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αδυνατούσαν να ξεχωρίσουν τα συμπτώματα της σύφιλης από άλλες σοβαρές μολυσματικές παθήσεις (π.χ. τη λέπρα) και πιστεύουν ότι η νόσος πρέπει να υπήρχε στην Ευρώπη αρκετά χρόνια πριν την φέρει ο Κολόμβος.






Ως επιχείρημα προβάλλουν 50 περίπου σκελετούς από την προ Κολόμβου Ευρώπη, οι οποίοι φαίνονται να φέρουν σημάδια χρόνιων συφιλιδικών αλλοιώσεων.






Όμως η νέα μελέτη δεν θεωρεί κανένα από αυτά τα στοιχεία ως πλήρως αξιόπιστο. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, μελέτησαν εξονυχιστικά κάθε μία από τις 54 δημοσιευμένες μελέτες που δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Κολόμβο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε αυτές δεν υπάρχει ούτε μια αποδεδειγμένη, πέρα από κάθε αμφιβολία, περίπτωση σύφιλης που να χρονολογείται πριν το επικό ταξίδι του μεγάλου εξερευνητή.






Οι αμερικανοί ανθρωπολόγοι και βιολόγοι διαπιστώνουν διάφορες ελλείψεις στις προηγούμενες «αθωωτικές» έρευνες, όπως ανεπαρκείς διαγνώσεις της νόσου, αναξιόπιστες τεχνικές χρονολόγησης και ανύπαρκτές ή κακής ποιότητας αποδεικτικές φωτογραφήσεις των επίμαχων σκελετών.






Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιος σκελετός φέρει σίγουρα σημάδια σύφιλης, η χρονολόγησή του με την μέθοδο του ραδιο-άνθρακα πάσχει, επειδή οι σκελετοί βρέθηκαν σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες. Αυτό σημαίνει ότι, όσο ζούσαν, τα πιθανά θύματα της νόσου θα είχαν φάει πολλά θαλασσινά, τα οποία όμως περιέχουν ίχνη άνθρακα ηλικίας πολλών χιλιάδων ετών, με συνέπεια να είναι πολύ πιθανή η παραπλάνηση της χρονολόγησης.






Πηγή 24wro

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

5 τρομερες εικονες πριν το 2012!

Posted: 31 Dec 2011 11:15 AM PST



Μπορείτε να καταλάβετε τι είναι το παρακάτω;

1. Εργοστάσιο της Honda στην Ταϊλάνδη ,μετά τις πλυμμήρες του Οκτώβρη!



2.Λιβύη





3.Πολυκατοικίες στην Κίνα





4.Ξενοδοχείο Marina Bay Sands Resort στην Σινγκαπούρη





5.Aokigahara,το δάσος των αυτοκτονιών,Ιαπωνία


http://www.funfair.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Τραγικός πατέρας ενημερώθηκε για το θάνατο του γιου του μέσω Facebook!

Posted: 31 Dec 2011 11:04 AM PST

Οργισμένος ο τραγικός πατέρας

τα βάζει με τις βρετανικές και ινδικές αρχές καθώς ουδείς μπήκε στον κόπο να τον ενημερώσει για το θάνατο του γιου του, ο οποίος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.


Ο πατέρας που ζει στην Ινδία πληροφορήθηκε για τον θάνατο του παιδιού του μέσα από το Facebook καθώς ο γιος του βρισκόταν στην Αγγλία για τις ημέρες των εορτών. Οι αρχές αν και είχαν στην κατοχή τους το τηλέφωνο του νεαρού δεν ειδοποίησαν την οικογένειά του!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ένας άγνωστος πλησίασε τον νεαρό, τον ρώτησε για την ώρα και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, στην περιοχή Salford στο Μάντσεστερ. Το ταξίδι στη Βρετανία ήταν όνειρο του νεαρού θύματος, ενώ το πανεπιστήμιο του Lancaster προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα για το ταξίδι επιστροφής του άτυχου νεαρού.


Στο Facebook ήδη έχουν δημιουργηθεί σελίδες στη μνήμη του θύματος, που ζητούν δικαιοσύνη και τονίζουν ότι ο Anuj Bidve σκοτώθηκε για μια απλή ερώτηση: ''Τι ώρα είναι''...


Οι αρχές πάντως μιλάνε για ρατσιστικό έγκλημα και έχουν ήδη προχωρήσει σε συλλήψεις...





mediagate.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Φωτογραφίες τραβηγμένες τη κατάλληλη στιγμή

Posted: 31 Dec 2011 10:43 AM PST




Φωτογράφοι στα τυχερά τους









newsbeast.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μπλακ Τζακ: Συμβουλές κι στρατηγική από τον Τζον Τάραμας

Posted: 31 Dec 2011 10:33 AM PST


Ο Έλληνας που κέρδισε τα καζίνα σε όλο τον κόσμο

παίζοντας Μπλακ Τζακ, είναι ο καταλληλότερος για να δώσει συμβουλές προς τους παίκτες. Ο κύριος Τζον Τάραμας, μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις του για την βασική στρατηγική του Μπλακ Τζακ. Αν υπάρχουν συμβουλές με πραγματική... αξία, σίγουρα είναι αυτές!





Τι είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να πείτε στους παίκτες αυτές τις ημέρες που καθιερωμένα θα πάνε στα καζίνο;



- Τζον Τάραμας:
Ειδικά τώρα στις γιορτές, που τα παιχνίδια του καζίνο έχουν μεγαλύτερη ζήτηση, καλό είναι οι παίκτες να γνωρίζουν μερικά βασικά πράγματα για να μπορούν να παίζουν σωστά και να απολαμβάνουν το παιχνίδι περισσότερο. Το λέω συνέχεια και δε θα σταματήσω να το λέω. Πρέπει να παίζουν για διασκέδαση και αυτό γίνεται μόνο όταν ποντάρουν το περίσσευμα. Δεν πρέπει να χαρούν όταν θα νικήσουν, ούτε να στεναχωρηθούν αν θα χάσουν. Αυτά τα συναισθήματα σε κάνουν να εθιστείς. Αν κερδίζεις λες: «Θα ξαναπάω είμαι καλός», όμως αν δεν αφήσεις το συναίσθημα της νίκης να σε συνεπάρει και να κυριαρχίσει πάνω σου δε θα κάνεις το λάθος να επιστρέψεις και να δώσεις πίσω ό,τι πήρες. Παίζεις μόνο για την πλάκα. Δεν είναι τρόπος εξοικονόμισης χρημάτων, αλλά καθαρά θέμα διασκέδασης. Δεν πρέπει να ταράσσεται η οικογενειακή, προσωπική και επαγγελματική γαλήνη.



Όταν τζογάρεις χάνεις πάντα ή όταν το κάνεις μελετημένα, μπορείς να βγεις κερδισμένος;



- Τζον Τάραμας: Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Στο τζόγο χάνεις πάντα. Όταν παίζεις Μπλακ Τζακ, παίζεις κάτι στο οποίο οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου. Παρ' όλα αυτά στο BlackJack και στο Poker, επειδή χρειάζονται και τεχνικές ικανότητες, η δυνατότητα επιτυχίας μεγάλωνει. Δεν προτείνουμε σε κανέναν να ασχοληθεί με αυτό αν δεν έχει πρώτα μελετήσει, εξασκηθεί και προσπαθήσει σε βάθος να μάθει τα μυστικά του παιχνιδιού. Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεται να αφιερώσεις όλη σου τη ζωή.



Παίζουμε λοιπόν Black Jack στο καζίνο. Πως μπορούμε να μειώσουμε το μαθηματικό πλεονέκτημα που έχει το καζίνο εις βάρος μας;



- Τζον Τάραμας: Για να μειώσουμε το πλεονέκτημα που έχει το καζίνο εις βάρος μας, πρέπει να ξέρουμε τη βασική στρατηγική. Η βασική στρατηγική μαθαίνεται και όσοι θέλουν να εξασκηθούν από την άνεση του σπιτιού τους, προτείνω το InCasino.gr. Στο διαδίκτυο, το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια και στο InCasino.gr νιώθω πραγματικά ασφαλής. Οι πληρωμές γίνονται άμεσα και οι άνθρωποι της εταιρείας είναι κόντά στον παίκτη. Είναι η εταιρεία του διαδικτύου που εμπιστεύομαι για να παίξω παιχνίδα σε online καζίνο





Ποια είναι τα κυριότερα σημεία της βασικής στρατηγικής;




- Τζον Τάραμας: Είναι κάποια βασικά σημεία, που αν ο παίκτης τα γνωρίζει, αυξάνει τις πιθανότητες που έχει για να κερδίσει τελικά.



1. Αρχικά να πούμε ότι όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5 ή 6, είναι σωστό να σταματάμε ακόμα και στο 12.



2. Ενώ, όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 7, 8, 9, 10, ή Α, ζητάμε φύλλο πάντα, ακόμα και από 16. Στο 17 σταμάτάμε, εκτός αν έχουμε Α-6, γιατί είναι είτε 7 είτε 17, οπότε ζητάμε φύλλο αν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 7 ή μεγαλύτερο.



3. Όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 2, 3, 4, 5, ή 6, κάνουμε split τα ίδια φύλλα από 6 και πάνω (6άρια, 7άρια, 8άρια, 9άρια). Αν πάρουμε την ίδια κάρτα μετά το split, κάνουμε πάλι split. Τα συνεχόμενα σπλιτ με αυτά τα φύλλα, όταν η μάνα έχει μικρό φύλλο είναι υπέρ του παίκτη, γιατί ποντάρει περισσότερα όταν έχει μαθηματικό πλεονέκτημα. Τα 10άρια στη βασική στρατηγική, δεν πρέπει να γίνονται ποτέ

σπλιτ.



4. Όταν τα δύο πρώτα μας φύλλα είναι Α-7, ζητάμε φύλλο μόνο όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 9, 10, ή Α.



Γνωρίζουμε για τον διπλασιασμό του στοιχήματος, το γνωστό double. Τι σημαίνει αυτό και πότε συμφέρει να το κάνουμε;



- Τζον Τάραμας: Διπλασιασμός στοιχήματος (double) μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και σημαίνει ότι ο παίκτης διπλασιάζει το στοίχημά του, αλλά θα πάρει μόνο μία κάρτα ακόμα. Double πρέπει να κάνουμε:



- Είτε όταν τα δύο πρώτα φύλλα μας αθροίζουν σε 9, και ταυτόχρονα η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5, ή 6.

- Είτε όταν τα δύο φύλλα μας αθροίζουν σε 10 ή 11, και η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο από 2 ως και 8. Αν η μάνα έχει ανοιχτό 9, τότε κάνουμε double μόνο αν έχουμε εμείς 11

- Είτε όταν τα δύο μας φύλλα είναι soft hands (A-2, A-3, A-4, A-5, A-6 ή A-7) οπότε και συμφέρει να κάνεις double, όταν η μάνα έχει ανοιχτό φύλλο 4, 5, ή 6. Από Α-8 και πάνω, πρέπει να σταματάμε, δηλαδή δεν ζητάμε φύλλο και δεν κάνουμε double.



Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν συμφέρει να παίρνουμε ασφάλεια (Insurance) όταν έχουμε Black Jack και δεν παίρνουμε even money όταν μας τα προσφέρει η μάνα.



Πηγή: http://www.madata.gr/


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Υποδεχτείτε το 2012 με super cocktails

Posted: 31 Dec 2011 10:21 AM PST

Η αντίστροφη μέτρηση για το 2012 αρχίζει και
ο νέος χρόνος θα σε βρει με ένα ποτό στο χέρι. Αντί να είναι λοιπόν η καθιερωμένη σαμπάνια μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις τρία διαφορετικά κοκτέιλ για σένα και τους φίλους σου.




Happy New Year
Η αλήθεια είναι πως το όνομα δεν είναι τόσο πιασάρικο, ωστόσο αυτό είναι ένα κλασικό κοκτέιλ για την Πρωτοχρονιά.
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς


Θα χρειαστείς:
4 μεζούρες σαμπάνια

3/4 μεζούρας πόρτο

3/4 μεζούρας χυμός πορτοκάλι

1/4 μεζούρας μπράντι

πάγο
Βάλε στο shaker και ανακάτεψε το μπράντι, το πόρτο, τον χυμό και τον πάγο. Χτύπησε για λίγο και στη συνέχεια βάλε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σαμπάνιας. Τέλος, γέμισε το ποτήρι με σαμπάνια.


Leap Year
Leap Year είναι το δίσεκτο έτος και παρόλο που έρχεται κάθε 4 χρόνια μπορείς να εντυπωσιάσεις με αυτό το κοκτέιλ κάθε Πρωτοχρονιά.
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς


Θα χρειαστείς:
2 μεζούρες τζιν

Μισή μεζούρα γλυκό βερμούτ

Μισή μεζούρα λικέρ Grand Marnier

1/4 μεζούρας χυμό λεμόνι

πάγο

ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα shaker και χτυπάς. Στη συνέχεια βάζεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ και βάζεις το λεμόνι.


Resolution Martini
Αρκετά δυνατό για να σε βοηθήσει να κάνεις τον απολογισμό του 2011.
 Τα κοκτέιλ της πρωτοχρονιάς


Θα χρειαστείς:
3 μεζούρες τζιν

1 μεζούρα μπράντι βερίκοκο

Μισή μεζούρα χυμό λεμόνι

πάγο

Φέτα λεμόνι ή ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα
Βάζεις τα υλικά στο shaker με πάγο και χτυπάς. Βάζεις το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι martini και τοποθετείς το λεμόνι.
Διάλεξε όποιο θες για την αλλαγή του χρόνου, όλα έχουν υπέροχη γεύση και είναι ό,τι πρέπει για να σε συνοδεύσουν ολόκληρη τη βραδιά. Αν το παρακάνεις βέβαια… το πρωινό hangover είναι αναπόφευκτο!





http://tsouvali.blogspot.com/2011/12/2012-super-cocktails.html

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Επιτέλους, ο Τοτός σε φωτογραφία!!

Posted: 31 Dec 2011 10:11 AM PST


Όλοι σας νομίζω έχετε γελάσει με κάποιο από τα πολλά ανέκδοτα που κυκλοφορούν με τον...
Τοτό

.



Αυτό που σίγουρα δεν ξέρετε είναι πώς ο Τοτός είναι υπαρκτό πρόσωπο και όχι φανταστικό δημιούργημα.



Εμείς, λοιπόν, ψάξαμε όλον τον κόσμο και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μόνο για εσάς τον αληθινό Τοτό σε φωτογραφία. Επιτέλους...

















ta-perierga


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Posted: 31 Dec 2011 09:56 AM PST









Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης

Η μαγεία της οφθαλμαπάτης


Πηγή: http://www.kamikazi.gr/2011/12/blog-post_10.html#ixzz1i2M91AJH


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Όταν ο Άγιος Βασίλης σπέρνει... τον τρόμο (pics)

Posted: 31 Dec 2011 09:39 AM PST

Κάποια μωρά δεν θα τον αγαπήσουν ποτέ...











http://www.newsbeast.gr






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ολόκληρο το 2011 σε... εικόνες (pics)

Posted: 31 Dec 2011 09:23 AM PST

Αν και μπορεί κάποιος να πει ότι η γεύση
που αφήνει το 2011 είναι κυρίως πικρή, λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης και της γενικευμένης –και καθ'όλα δικαιολογημένης- κατήφειας την οποία αυτή προκαλεί, πολλές από τις παρακάτω φωτογραφίες
δίνουν και ελπίδα ανάμεσα σε άλλα, μα κατά βάσει θα μας θυμίσουν στιγμές παγκόσμιες, στιγμές δυνατές, και γεγονότα που μας καθήλωσαν.



Ιδού, λοιπόν, το 2011….



Βασιλικό φιλί:







Prince William and Kate Middleton kiss for the crowds (Sarah Burton's Alexander McQueen design)





Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί:







France's First Lady Carla Bruni-Sarkozy (C), wife of European Commission President Margarida Barroso (L), Canada's Prime Minister wife Laureen Harper (2nd L), wife of European Council President Geertri Van Rompuy (2nd R) and Russia's President's wife Svetlana Medvedev pose after their arrival at the G8 summit in Deauville, May 26, 2011.





Κιμ Γιονγ-Ιλ:







Η κηδεία τού Βορειοκορεάτη ηγέτη σε μία παγωμένη Πιονγκγιάνγκ και μία χαμογελαστή φωτογραφία του, για να τον θυμάται ο κόσμος όπως εκείνος επιθυμούσε.





Μπερλουσκόνι:







Τα πάρτι Μπούνγκα-Μπούνγκα άφησαν εποχή και… «ατίμασαν» την τιμή του Καβαλιέρε.





Μλάντιτς –Μλάντιτς 2:











Ο άλλοτε ισχυρός Σέρβο-Βόσνιος ηγέτης Ράτκο Μλάντιτς, φανερά καταβεβλημένος, οδηγείται στη Χάγη της Ολλανδίας όπου και θα δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια τού πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.





Christchurch-N.Z.:







Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Ζηλανδίας χτυπήθηκε από σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και άμορφες μάζες κτιρίων πεσμένα πάνω σε αυτοκίνητα και κατεστραμμένους δρόμους.





Amy Winehouse:







Το τέλος της τραγικό, οι μουσικές και τα τραγούδια της υπέροχα αν και «σκοτεινά». Η 27χρονη αμφιλεγόμενη ντίβα της soul, Amy Winehouse βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της, στο Λονδίνο. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έκανε λόγο για ατυχές συμβάν (misadventure).





Αγανακτισμένοι-Νέα Υόρκη:







Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» και οι Αμερικανοί «αγανακτισμένοι» οργάνωσαν πολύμηνες διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, διαδηλώνοντας κατά των υπέρογκων κερδών στη Γουόλ Στριτ.





Egypt:







Η Αραβική Άνοιξη έφτασε για την Αίγυπτο-Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους τού Καΐρου διαδηλώνοντας κατά τού Μουμπάρακ τον οποίο και «έριξαν».



Δίκη Μουμπάρακ:







Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ κατά τη δίκη του στο Κάιρο.





Strauss Khan:







Το σκάνδαλο Strauss Khan συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη Γαλλία και όχι μόνο και στέρησε τη θέση τού Διοικητή τού ΔΝΤ από τον ισχυρό Γάλλο οικονομολόγο και πολιτικό.





Καντάφι:







Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι θανατώνεται με λύσσα από αντικαθεστωτικούς που τον έπιασαν και το πτώμα του, προτού τοποθετηθεί σε «δημόσια» θέα, σκυλεύτηκε από τους θύτες του.





Λιέγη:







Η ήσυχη και σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς βελγική πόλη Λιέγη, ταράζεται «συθέμελα» από την φονική επίθεση τού Nordine Amrani, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 6 νεκρούς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα.



Μπρέιβικ:







Ο Νορβηγός τρομοκράτης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκορπίζει το θάνατο στο νησί Ουτόγια. Οι νεκροί έφτασαν τους 69.



Φουκουσίμα:







Η έκρηξη στους αντιδραστήρες τού πυρηνικού εργοστασίου, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από σεισμό στην περιοχή, έσπειρε τον πανικό στη χώρα και σε συνδυασμό με το καταστρεπτικό τσουνάμι άφησε τεράστια τραύματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.





Λονδίνο:







Η βρετανική μητρόπολη ζει στιγμές πρωτόγνωρες. Πυρπολήσεις κτιρίων και αυτοκινήτων και αμέτρητες λεηλασίες καταστημάτων, κυρίως από νεαρά παιδιά ήταν η κορνίζα στην οποία φωτογραφιζόταν η πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας για πολλές ημέρες.



protothema.gr






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Στην ζωή μας πρέπει να έχουμε και να βάζουμε ‘προτεραιότητες’

Posted: 31 Dec 2011 09:13 AM PST


Έχετε ποτέ νιώσει πως ενώ κάνετε κάτι

που σας αρέσει πάρα πολύ , την ίδια στιγμή χάνετε κάτι εξίσου ή και περισσότερο σημαντικό; Στις φωτογραφίες βλέπετε κάποιους ειδικούς στο 'να βλέπουν το δέντρο και να χάνουν το δάσος'…

































www.exonea.com



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές