Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

www.tsekouratoi.gr


www.tsekouratoi.gr


Αύξηση ιατρικών λαθών και στην Ελλάδα

Posted: 15 Dec 2011 03:34 PM PST



Ζητήματα ιατρικών σφαλμάτων απασχολούν όλο και πιο συχνά πλέον
τους ίδιους τους ιατρούς, τα νοσοκομεία (δημόσια ή ιδιωτικά), τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και την κοινή γνώμη. Έγκυρα έντυπα, όπως το «British Medical Journal», εκτιμούν ότι τα ιατρικά λάθη στη M. Βρετανία σκοτώνουν 30.000 πολίτες κάθε χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες τα σφάλματα των γιατρών
αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου.
Στη χώρα μας, αν και δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία, κάποιες εκτιμήσεις μιλούν ακόμα και για 6.000 θανάτους ετησίως που οφείλονται σε πιθανά ιατρικά λάθη.

Από το 2005 με την ψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο του νέου «Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας» (3418/2005) έπαψε πλέον και επίσημα να ισχύει η πατερναλιστική θεώρηση της ιατρικής. Αυτό σημαίνει ότι ο ιατρός δεν είναι πλέον ο άνθρωπος που αποφασίζει ό,τι θεωρεί ο ίδιος καλό για την υγεία του ασθενούς του.

Αντίθετα ο ιατρός σήμερα πρέπει να ενημερώνει πλήρως τον ασθενή του σε όλα τα στάδια της ιατρικής πράξης αλλά και να πράττει οποιαδήποτε ιατρική παρέμβαση μόνο κατόπιν της συναίνεσης του ίδιου του ασθενούς.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οι υποθέσεις ιατρικών σφαλμάτων που φτάνουν στα ποινικά ή πολιτικά δικαστήρια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Αύξουσα είναι και η παρουσίαση αντίστοιχων περιπτώσεων από τα ΜΜΕ. Σημαντικό είναι όμως να κατατεθούν δύο διαπιστώσεις:

Πρώτον πράγματι υπάρχει ένα σύστημα υγείας που δυσλειτουργεί και μερικοί ιατροί μπορεί να κάνουν λάθη, αλλά δεν μπορεί να διασύρεται όλος ο ιατρικός κόσμος για τυχόν αμέλειες ή λάθη μερικών και δεν μπορεί να διασύρεται οποιοσδήποτε ιατρός ως «χασάπης» ή «εγκληματίας», χωρίς να αποδειχθεί πρώτα η ευθύνη που του αποδίδεται. Ακόμα όμως και όταν αποδίδεται ευθύνη σε έναν ιατρό για μία
συγκεκριμένη πράξη, δεν είναι δυνατόν αυτή να γενικεύεται και τελικά να οδηγεί τον ιατρό στην επαγγελματική απαξίωση ή και καταστροφή.

Δεύτερον είναι αλήθεια ότι το πραγματικό «θύμα» ενός ιατρικού λάθους πρέπει να αποζημιώνεται, όχι μόνο για μία πιθανή αποκατάσταση της ιατρογενούς βλάβης, αλλά και για τις συνέπειες που αυτή έχει στην επαγγελματική και προσωπική ζωή τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το θύμα αυτό να γίνει για δεύτερη φορά θύμα πιθανών συγκαλύψεων και τελικά να αναγκαστεί να σηκώσει μόνο του και το βάρος της όποιας αποκατάστασης.

Είναι βέβαιο ότι και στο ζήτημα των ιατρικών λαθών η ελληνική κοινωνία θα προσαρμοστεί στα δυτικά πρότυπα. Συνεπώς οι μηνύσεις και οι αγωγές έναντι ιατρών θα πληθύνουν. Είναι χρέος όλων των εμπλεκομένων φορέων σε κάθε περίπτωση να ακολουθούν μία εκλογικευμένη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας, έτσι ώστε ο θύτης να χρεώνεται τη συγκεκριμένη πράξη και το θύμα να αποζημιώνεται την πραγματική του ζημία. Ιδιαίτερα σημαντικός σε αυτή τη διαδικασία είναι ο ρόλος του Ιατροδικαστή. Το ιδανικό θα είναι ο ενδιαφερόμενος να αναζητά ιατροδικαστική εκτίμηση πριν ακόμα ξεκινήσει την όποια νομική διαδικασία. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να του εξασφαλίσει ότι οι επιλογές που θα ακολουθήσουν θα αποδώσουν τελικά περισσότερα οφέλη παρά επιπλέον απώλειες.

Γρηγόρης Λέων
MD MSc PhD, Ιατροδικαστής

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Λιάνα Κανέλλη: Πώς αγόρασα το σπίτι των 90 εκατομμυρίων στην Εκάλη

Posted: 15 Dec 2011 03:26 PM PST


Τη δική της απάντηση σε όσους την «κατηγορούν» ότι ενώ είναι βουλευτής του ΚΚΕ μένει σε πολυτελές σπίτι στην Εκάλη δίνει η Λιάνα Κανέλλη με συνέντευξή της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε στο περιοδικό Crash, η Λιάνα Κανέλη αγόρασε το σπίτι από μια συμμαθήτρια της μητέρας της αντί 90 εκ. δραχμών με δάνειο:

«Αγόρασα το σπίτι από μία συμμαθήτρια της μητέρας μου ,που ήθελε να μετακομίσει.Το αγόρασα 90.000.000 δραχμές με δάνειo, το οποίο ξεχρέωσα τον περασμένο μήνα», λέει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια κατηγορεί όσους συνδέουν τον τόπο διαμονής με την «ιδεολογία»:

«Ο τόπος του σπιτιού προδιαγράφει την πολιτική σκέψη; Δεν υπάρχει ΚΥΠατζής στο Πέραμα, καθίκι στο Κολωνάκι και σταλινικός στην Βουλιαγμένη;» αναρωτιέται και στη συνέχεια εξηγεί από που προήλθε το όνομα Εκάλη:

«Η Εκάλη, πήρε το όνομα της από μια γριά, καθώς ο Θησέας, πηγαίνοντας προς τον Μαραθώνα για να πιάσει τον ταύρο, βρήκε καταφύγιο στην καλύβα μιας γριάς, την οποία λέγανε Εκάλη. Η γριά του υποσχέθηκε πως θα έκανε θυσία για να πετύχει η αποστολή του και γυρνώντας ο Θησέας από τον Μαραθώνα, θέλησε να βρει και πάλι την γριά, η οποία όμως είχε πεθάνει. Προς τιμήν της ανήγειρε το ιερό του Εκάλειου Διός» εξηγεί η βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας...
coctailnews


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το ξύρισμα της Ανατολής

Posted: 15 Dec 2011 03:17 PM PST



Αν θες πραγματικά βαθύ ξύρισμα, ώρα να μάθεις πώς το κάνουν οι παραδοσιακοί
μπαρμπέρηδες του Μαρόκο. Αυτοί... ξέρουν!Συμβουλές απευθείας από Μαρόκο!

Τα παραδοσιακά μπαρμπέρικα του Μαρόκο είναι ως εξής: 2 αναπαυτικές δερμάτινες καρέκλες, ένα ντουλαπάκι, ένα φορητό ραδιόφωνο και μια μεγάλη φωτογραφία του βασιλιά!
Μπορεί στη διακόσμηση να μην παίρνουν άριστα, παίρνουν ωστόσο 10΄ στο ξύρισμα...

Όσο για το μυστικό του απόλυτου ξυρίσματος, αυτό είναι επτασφράγιστο! Για τους μύστες του Μαρόκο το ξύρισμα είναι τέχνη, μια τελετουργία με κανονισμούς και τεχνικές που σπάνια αποκαλύπτονται σε μας που μεγαλώσαμε στη Δύση. Το delamagen κατάφερε να βρει τη μυστική δίοδο που οδηγεί στην τέχνη του παραδοσιακού ξυρίσματος και σου παρουσιάζει σήμερα τις καλά κρυμμένες συνταγές των μπαρμπέρηδων της Ανατολής...

Προθέρμανε το πρόσωπό σου για το ξύρισμα. Είναι το «Α» και το «Ω» του ξυρίσματος. Η σωστή προετοιμασία του προσώπου σου για την επιδρομή της ατσάλινης λεπίδας είναι υποχρεωτική, όχι προαιρετική. Πλύνε λοιπόν το πρόσωπο σου με άφθονο ζεστό νερό και κάλυψέ το μετά με μια ζεστή και αχνιστή πετσέτα. Άφησε το πρόσωπό σου τυλιγμένο με την πετσέτα για 1,5 λεπτό περίπου, πιέζοντας περιοδικά την πετσέτα πάνω στο πρόσωπο, κυρίως στα σημεία που θα ξυρίσεις μετά. Μόλις ο ατμός της πετσέτας εξασθενίσει, είναι μια καλή στιγμή να την αφαιρέσεις από το πρόσωπό σου. Γιατί το κάνουν αυτό; Για να ανοίξουν διάπλατα οι πόροι του προσώπου και να μαλακώσουν τα γένια, πριν περάσει πάνω τους η λεπίδα. Το ίδιο «μαγικό» γίνεται και με ένα ζεστό ντουζάκι πριν από το ξύρισμα.

Χρησιμοποίησε αποκλειστικά κρέμα ξυρίσματος. Κάθε μπαρμπέρης της Ανατολής γνωρίζει το μυστικό καλά: αφροί και gel ξυρίσματος δεν κάνουν τη δουλειά αποτελεσματικά! Ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος είναι η κρέμα, και το πινέλο φυσικά για να την εφαρμόσεις. Αν θες λοιπόν να κατακτήσεις την τέχνη του ξυρίσματος, εφάρμοσε δυο μικρές «μπαλίτσες» κρέμας στο πρόσωπό σου, μία στο πηγούνι και μία στο μάγουλο. Και ξεκίνα μετά το βούρτσισμα με το πινέλο! Μη βιαστείς όμως να τελειώσεις, η διαδικασία του πινέλου πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 3 λεπτά, ναι, τόσο σημαντική είναι! Γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί ακόμα και η πιο μικρή και κρυμμένη τρίχα θα ανασηκωθεί και θα μαλακώσει, περιμένοντας καρτερικά τη λεπίδα.

Οι λεπίδες πρέπει να είναι καινούριες. Εντάξει, αν δεν ξυρίζεσαι με straight razor, όπως οι μπαρμπέρηδες του Μαρόκο, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Καλό είναι να ανακαλύψεις κάποια στιγμή τη μαγεία του γυμνού ατσαλιού, αλλά και το ξυραφάκι σου θα κάνει τη δουλειά μια χαρά. Φρόντισε απλώς η ανταλλακτική λεπίδα να είναι σε καλή κατάσταση, αν όχι εντελώς καινούρια. Μην τη χρησιμοποιείς δηλαδή περισσότερο από μία βδομάδα.

Ακολούθησε τη φορά της τρίχας, αλλά δοκίμασε και κόντρα. Αν πας για το απόλυτο ξύρισμα, σαν αυτό που κάνουν στην Ανατολή, είναι υποχρεωτικό να ακολουθήσεις την ιεροτελεστία των 2 κύκλων: ξυρίσου πρώτα κατά τη φορά των γενιών σου και τη δεύτερη φορά πάρ' τα κόντρα. Ανάμεσα στους δύο ξυριστικούς κύκλους, εφάρμοσε πάλι κρέμα στο πρόσωπό σου και βούρτσισε με το πινέλο για τουλάχιστον 1 λεπτό. Κι αν δεν είναι υπερβολή, χρησιμοποίησε για την κόντρα σου καινούρια λεπίδα. Οι μπαρμπέρηδες του Μαρόκο έτσι το κάνουν τουλάχιστον και σκοπός είναι εσύ στο σπίτι να μιμηθείς όσο περισσότερα μπορείς από την τεχνική τους. Όσο για την κόντρα τη σωστή, κάνε μικρές και κοφτές «ξυρισιές», πιέζοντας τη λεπίδα όσο μπορείς στο πρόσωπό σου.

Φρόντισε το δέρμα σου και μετά το ξύρισμα. Γιατί το ξύρισμα το ανατολικό δεν τελειώνει με την κοπή των γενιών! Το δέρμα παραμένει ευάλωτο για μπόλικες ώρες αν δεν το περιποιηθείς: έχει χάσει προσωρινά τη φυσική του προστασία και κάποιος πρέπει να του την παρέχει. Οι μπαρμπέρηδες της Ανατολής έχουν αυτές τις περίεργες πέτρες που τρίβουν στο πρόσωπο, ωστόσο για τις ανάγκες του σπιτικού ξυρίσματος ένα καλό αλκοολούχο aftershave θα κάνει τη δουλειά αποτελεσματικά, αν και λίγο επώδυνα. Το καλό με το αλκοόλ είναι ότι εξοντώνει κάθε βακτήριο που έχει παραμείνει στο πρόσωπο, προστατεύοντας επαρκώς το δέρμα. Μετά το aftershave, σβήσε το κάψιμο με μια καλή ενυδατική κρέμα, όπως κάνουν και οι μύστες του ξυρίσματος. Η ενυδάτωση είναι υποχρεωτική όχι μόνο για να ξαναδώσει στο δέρμα τα θρεπτικά του συστατικά, αλλά κυρίως για να λειτουργήσει ως ασπίδα απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία, τον αέρα και τα βακτήρια που παραμονεύουν...

delamagen


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

5 gadgets που θα εξαφανιστούν έως το 2020

Posted: 15 Dec 2011 03:11 PM PST


Εν αρχή ην το… βινύλιο, οι κασέτες και οι βίντεο κασέτες. Μετά ξεκίνησε
η επέλαση των ψηφιακών CD και DVD, η οποία μας έκανε να βάλουμε στην αποθήκη τα πικάπ και τα VCR.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν τα double layer DVD και τα Blue Ray. Και όλα αυτά μόνο στον τομέα της οικιακής ψυχαγωγίας. Κινητά νέας γενιάς, tablet pc, εξελιγμένες τηλεοράσεις με ενσωματωμένους players… Και η λίστα δεν έχει τέλος.
Είναι γεγονός πως κάθε gadget κάνει τον κύκλο του και κάποια στιγμή «σβήνει» ή εξαφανίζεται εντελώς από την αγορά. Είναι μάλιστα τέτοια η «έκρηξη» της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια σε κάθε τομέα που αρκετά gadgeτs πιθανώς να μην είναι στα χέρια μας μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Οι ειδικοί μιλούν για πέντε από αυτά και κάνουν προβλέψεις για το – αβέβαιο- μέλλον τους.

Αυτόνομα GPS
Μπορεί να έκαναν το «μπαμ» πριν μερικά χρόνια όταν και εμφανίστηκαν στις αγορές, αλλά σύμφωνα με αναλυτές τα μηχανήματα GPS μάλλον δεν θα την βγάλουν… καθαρή μέχρι το 2020. Όπως αναφέρει ο Charles S. Golvin της εταιρείας έρευνας αγοράς Forrester «Φορητές συσκευές GPS όπως αυτές της Garmin ή της Tom Tom πιθανότατα να μην πωλούνται μέχρι το 2020. Αφενός τα εξελιγμένα smartphones με χάρτες όπως οι Google Maps ή αντίστοιχες εφαρμογές, αφετέρου τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων τα οποία έχουν ενσωματωμένο GPS, θα καταστήσουν τα αυτόνομα GPS ουσιαστικά άχρηστα». Επομένως, σε μια δεκαετία από τώρα δεν θα υπάρχει λόγος να αγοράσουμε μια συσκευή που μοναδική της λειτουργία είναι να μας δίνει κατευθύνσεις.
Ήδη για τα smartphones έχουν κυκλοφορήσει εφαρμογές πλοήγησης όπως το Navigon, ενώ οι Google Maps είναι ήδη δωρεάν ενσωματωμένοι σε αυτά, παρέχοντας ικανοποιητικές υπηρεσίες με την δυνατότητα επιλογής εναλλακτικών διαδρομών.

«Συμβατικά» κινητά
Η «έκρηξη» στην αγορά των smartphones φαίνεται πώς θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα απλά κινητά τηλέφωνα με κουμπάκια (που παρ' όλα αυτά θα μείνουν για πάντα στις… καρδιές μας). Ο Tim Bajarin μάλιστα, συντάκτης του PC Magazine και σύμβουλος τεχνολογίας σε εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft, η IBM και η Compaq, προβλέπει πώς το 80% όλων των κινητών τηλεφώνων που θα πωλούνται το 2015 θα ανήκουν στην κατηγορία των smartphones, ενώ το 2018 όλα τα κινητά που θα πωλούνται θα είναι smartphones. «Ακόμα και σήμερα, τα έσοδα των κατασκευαστικών δεν είναι από την ίδια την συσκευή, αλλά από τις υπηρεσίες που προσφέρει στον χρήστη σε συνδυασμό με τον πάροχο», αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι οι πάροχοι θα προτιμούν στο μέλλον τα smartphones αντί των συμβατικών κινητών.

Ψηφιακές μηχανές
Ακόμα μια ομάδα συσκευών που «απειλείται» από την κυριαρχία των smartphones είναι οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Όταν πριν από μερικές εβδομάδες η Apple παρουσίαζε το νέο iPhone 4S, οι ανταγωνιστές της δεν ήταν οι μόνοι που ανησύχησαν… Οι κατασκευαστές ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών σίγουρα δεν έμειναν ψύχραιμοι με την κάμερα 8 megapixel του νέου iPhone, η οποία μάλιστα καταγράφει βίντεο σε HD ανάλυση 1080p. Μέχρι πρόσφατα τέτοια χαρακτηριστικά αποτελούσαν αποκλειστικό προνόμιο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, αλλά πλέον τα smartphones δείχνουν τα… pixels τους και σε αυτόν τον τομέα.

«Σε μερικά χρόνια οι καταναλωτές δεν θα έχουν ανάγκη της ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, όταν έχουν στο τσεπάκι τους ένα κινητό τηλέφωνο που βγάζει φωτογραφίες ίδιας ποιότητας», λέει ο Rob Enderle αναλυτής του Enderle Group. Από την άλλη πλευρά, ο Enderle προβλέπει ότι οι πιο ακριβές ψηφιακές υψηλής τεχνολογίας θα έχουν καλύτερο μέλλον, αλλά σε ένα μικρότερο ποσοστό της αγοράς μιας και η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν θα έχει ανάγκη από επαγγελματικές φωτογραφικές υψηλής ευκρίνειας και τιμής. Θα είναι ικανοποιημένοι με την ψηφιακή του smartphone τους.

DVD players
Με την κυκλοφορία των Blue Ray Players, οι «παραδοσιακοί» δίσκοι DVD έχουν παραγκωνιστεί και όπως όλα δείχνουν θα αφανιστούν από την αγορά μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Ο λόγος; «Το DVD Player πιθανότατα θα αντικατασταθεί από τις ψηφιακές υπηρεσίες», εκτιμά ο Ian Olgeirson αναλυτής στην SNL Sagan θεωρώντας ότι υπηρεσίες όπως το Netflix είναι το μέλλον στην ψηφιακή ψυχαγωγία. «Το Blue Ray ή οποιαδήποτε άλλη εξελιγμένη μορφή δίσκων κυκλοφορήσει θα μπορούσε να παρατείνει την διάρκεια ζωής τους, αλλά κάποια στιγμή το DVD θα καταργηθεί», προσθέτει.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, σε λίγα χρόνια οι δίσκοι DVD θα αποκτήσουν… συλλεκτική αξία όπως ακριβώς και το βινύλιο.



Κονσόλες
Δημοφιλείς κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών όπως το Wii, το PS3 και το XBOX αναμφίβολα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα σπίτια μέχρι την επόμενη δεκαετία αλλά θα είναι εντελώς διαφορετικές. Αντί να αγοράσουν μια ξεχωριστή κονσόλα οι καταναλωτές, σύμφωνα με τον Enderle, θα προτιμήσουν «έξυπνες» τηλεοράσεις με ενσωματωμένα βιντεοπαιχνίδια ή κάποιο smartphone ή tablet το οποίο μέχρι τότε θα προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες για gaming.

«Φαίνεται πως τα αναλογικά συστήματα βιντεοπαιχνιδιών δεν θα 'βγάλουν' το τέλος της δεκαετίας», λέει ο Enderle. «Ήδη βλέπουμε πως το Wii τα έχει βρει σκούρα στην αγορά, όπως και το Playstation». Σύμφωνα με τον Ederle, οι κονσόλες που θα επιβιώσουν στο μέλλον θα είναι αυτές που θα καταφέρουν να «ξεφύγουν» από το concept του να εστιάζουν αποκλειστικά στα βιντεοπαιχνίδια, διευρύνοντας τις λειτουργίες τους και στον τομέα των ταινιών ή άλλων ψυχαγωγικών επιλογών.
kamikazi.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Βρέθηκε ο χαμένος αδελφός του Τσακ Νόρις

Posted: 15 Dec 2011 03:05 PM PST

Ο χαμένος αδερφός του Τσακ Νόρις επιτέλους βρέθηκε και δεν είναι άλλος από τον
...






Φώτη Μεταξόπουλο!





kamikazi.gr



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Ένα άκρως απόρρητο βίντεο της KGB για την τηλεκίνηση

Posted: 15 Dec 2011 02:59 PM PST



Μπορεί οι λέξεις, όπως τηλεκίνηση και τηλεπάθεια, να είναι πολύ της μόδας
τελευταία, και πάνω τους να στηρίζονται ολόκληρα τηλεοπτικά show ανά τον κόσμο, αλλά η συγκεκριμένη τεχνική μόνο καινούργια δεν είναι.Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Nina Kulagina, μία Ρωσίδα με φοβερές πνευματικές δυνάμεις, που μπορούσε να κινήσει με το μυαλό της σχεδόν οτιδήποτε.

Γεννήθηκε το 1926 και την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε στο πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ. Ασχολήθηκε πειραματικά με τα φαινόμενα της παραψυχολογίας. Η τηλεκίνησή της αποδίδεται στο γεγονός ότι η Kulagina, κατά τη στιγμή της συγκέντρωσης, γινόταν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ως αποτέλεσμα, ο έντονος ιονισμός που προκαλείτο στον αέρα μπορούσε να μετακινήσει τα διάφορα αντικείμενα.




ipokabos.blogspot


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Πάτρα: Φοιτητής έστελνε ροζ e-mail σε 60χρονη για μία αγγελία

Posted: 15 Dec 2011 02:53 PM PST

Σε περιπέτειες μπήκε μια 60χονη στην Πάτρα, όταν έβαλε προσωπική αγγελία,
αναζητώντας σύντροφο για να δώσει τέλος στην μοναξιά της.
Όμως έκτος από τον αριθμό τηλεφώνου της έδωσε και ηλεκτρονική διεύθυνση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν μαζί της και μέσω email ή να της στείλουν φωτογραφία τους για να έχει εικόνα για την εξωτερική τους εμφάνιση.
Όπως αναφέρει dete.gr, ένας νεαρός, ο οποίος δήλωσε φοιτητής, άρχισε να μετατρέπει σε μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας. Στην αρχή της έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα χωρίς φωτογραφία, αποκαλύπτοντας ότι ήταν νεαρός και όχι γύρω στα 60, όπως η ίδια ζητούσε. Της υπογράμμιζε ακόμη πως ήταν αρκετά ώριμος και αναζητούσε και εκείνος μια γυναίκα κάποιων…
Μαίων για συντροφιά. Η 60χρονη τσίμπησε από την ευγένεια και τα κολακευτικά του λόγια και του απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ενδιαφερόταν για μια απλή συντροφιά αλλά για κάτι πιο σοβαρό. Τότε εκείνος από τα γλυκόλογα πέρασε στα βρομόλογα, ενώ ανάμεσα στα άλλα άρχισε να της στέλνει και γυμνές φωτογραφίες του. Ωστόσο, δεν αποκάλυπτε το πρόσωπό του.
Παρά της εκκλήσεις της να σταματήσει να της στέλνει πορνο-υλικό, ο φοιτητής συνέχιζε το ίδιο «βιολί». Μάλιστα την έπιασε απελπισία όταν ανακάλυψε, ότι ο αποστολέας των ροζ-email, είχε δημιουργήσει μία ηλεκτρονική διεύθυνση με ψεύτικα στοιχεία μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Η 60χρονη απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές και το θέμα παραπέμπεται στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αθήνας.tragiko.com

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το μεγαλύτερο burger στον κόσμο

Posted: 15 Dec 2011 02:44 PM PST


Συνολικά, 84 κιλά ζυγίζει το χάμπουργκερ που κατάφερε να εξασφαλίσει
μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Δημιουργός αυτού του ιδιαίτερου burger είναι Steve Mallie, ιδιοκτήτης του Mallie's Grill and Bar στο Southgate της πολιτείας του Michigan.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ξοδεύτηκαν 8 ώρες, μόνο για το ψήσιμο του ψωμιού. Ο ευτυχής εστιάτορας δήλωσε: Το να είμαι στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχω κάνει ποτέ. Εργάστηκα ολόκληρη τη ζωή μου για να φτιάξω αυτό το εστιατόριο και το να έχω την διασημότητα που δίνει το Guinness είναι μια μεγάλη επιβράβευση .
Το burger ψήθηκε για 15 ώρες πριν μπει από πάνω τυρί, μαρούλι, ντομάτα και τοποθετηθεί σε καροτσάκι για να μεταφερθεί στο εστιατόριο, ενώ η τιμή για εκείνον που θα θελήσει να το φάει είναι 499 δολάρια.


himaira
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Δες την συναρπαστική θέα από το νέο World Trade Center

Posted: 15 Dec 2011 02:36 PM PST

Η θέα από το under construction νέο World Trade Center είναι συναρπαστική
. Η Νέα Υόρκη μοιάζει σαν έργο Τέχνης είτε έχει φωτογραφηθεί μέρα, είτε νύχτα. Παρακολούθησε όροφο όροφο μέσα από τις φωτογραφίες την πρόοδο των εργασιών. We always Love NY!








Η θέα από την κορυφή του Πύργου της Ελευθερίας ή, όπως θα ονομαστεί τελικά, του Κτιρίου 1 του Νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στις 10 Αυγούστου 2011.

Ατσάλινες κολόνες τοποθετήθηκαν στις 10 Αυγούστου στον 78ο όροφο.



Σίδερα μεταφέρονται στις 20 Σεπτεμβρίου.


Όπως πήγαιναν τα έργα στις 28 Σεπτεμβρίου. Δύο τετράγωνες δεξαμενές βρίσκονται εκεί που άλλοτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι. Ανάμεσα στις δύο δεξαμενές βρίσκεται ο κήπος με τις 400 λευκές βελανιδιές, εκεί όπου φυτεύτηκε και το "δέντρο της επιβίωσης", ένα δέντρο που κάπως ανεξήγητα έμεινε σχεδόν ανέπαφο από την πύρινη λαίλαπα της επίθεσης.


Κοιτάζοντας βόρεια από τον 77ο όροφο.

Η θέα ανατολικά στις 14 Οκτωβρίου.


Ναι, οι Αμερικανοί μπορούν να δουλεύουν γρήγορα. 6 Δεκεμβρίου.

Όχι δεν είναι πειραγμένη φωτογραφία... Τοπίο στην ομίχλη στις 8 Δεκεμβρίου.



Υπέροχη νύχτα στις 13 Δεκεμβρίου.


Ευλογημένη πόλη...


Hello Brooklyn!!! 14 Δεκεμβρίου.


cosmo.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Και η λέξη της χρονιάς είναι... ελληνική!

Posted: 15 Dec 2011 02:29 PM PST

Το γνωστό λεξικό της αγγλικής γλώσσας Merriam-Webster
επέλεξε τη λέξη της χρονιάς... Και η επιλογή τους είχε καθαρά ελληνικά χρώματα.

Έτσι ως λέξη για το 2012 επέλεξαν το ''pragmatic'', το οποίο το χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι για να δηλώσουν το ''πρακτικός, ρεαλιστικός, δραστήριος'', και ήταν μια από τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο online λεξικό τους την περίοδο αυτή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Μάλιστα υπεύθυνοι του λεξικού τονίζουν η λέξη αυτή εκφράζει όχι μόνο αυτό το οποίο θέλει να είναι πολύς κόσμος στην καθημερινή του ζωή, αλλά δηλώνει επίσης και τις θετικές και ρεαλιστικές πολιτικές τις οποίες περιμένει από τις αρχές.
κορυφή ξεπερνώντας λέξεις όπως : ''austerity'' (αυστηρότητα) ή το ''occupy'' (καταλαμβάνω).
mediagate.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται με σχόλια σε Facebook - Twitter!

Posted: 15 Dec 2011 02:23 PM PST

Μια πανέξυπνη ιδέα είχαν φέτος οι Καναδοί για να ενισχύσουν το εορταστικό πνεύμα
, αφού έστησαν ένα ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον σταθμό Union του Τορόντο.

Το δέντρο είναι στολισμένο με 3.100 λαμπάκια, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με σχόλια που γίνονται γι' αυτό στο facebook, το twitter, στις ειδήσεις, στα blog αλλά και στην ιστοσελίδα www.christmasspirittree.ca.
Όταν τα φώτα είναι λευκά σημαίνει ότι το δέντρο σχολιάζεται σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook και το twiiter.
Όταν γίνονται πράσινα, η ιδέα τους αναφέρεται στις ειδήσεις.
Το κόκκινο σημαίνει κίνηση σε forum και blog, ενώ το μπλε ότι ποστάρονται μηνύματα στην ιστοσελίδα τους.
Στο www.christmasspirittree.ca μπορείτε να βρείτε και live βίντεο που δείχνει τις αλλαγές των χρωμάτων.Το δέντρο του «Πνεύματος των Χριστουγέννων» είναι η εφεύρεση της Tribal DDB, μιας διαφημιστικής εταιρίας που επικεντρώνεται στα ψηφιακά μέσα..


Δες το βίντεο:



pinokio.gr


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Αποφοίτησε από το λύκειο στα 90 του χρόνια!!!

Posted: 15 Dec 2011 02:17 PM PST

Ένας 90χρονος στις ΗΠΑ κατάφερε να αποκτήσει το απολυτήριο
του λυκείου θέλοντας να αποτελέσει παράδειγμα για τις νέες γενιές. "Χωρίς πτυχίο" δεν κάνεις τίποτα δήλωσε.

Ένας γηραιός κύριος από το Λας Βέγκας θεώρησε πως δεν ήταν αργά, για να αποκτήσει το πολυπόθητο απολυτήριο του λυκείου. Έτσι, επέστρεψε στα θρανία και κατάφερε στα 90 του χρόνια να αποφοιτήσει από το λύκειο "Desert Rose Adult High School".
Ο Michael Zone εργάστηκε για χρόνια ως κτηνίατρος και έχοντας συγκεντρώσει μεγάλη πείρα ζωής και εργασιακή εμπειρία δεν κυνήγησε ποτέ του το απολυτήριο.
Όμως, ύστερα από την προτροπή του 8χρονου εγγονού του, Matthew, ο τρομερός παππούς επισκέφτηκε για μία τελευταία φορά τις αίθουσες διδασκαλίας. Ωστόσο, δεν τα βρήκε και τόσο εύκολα.
Για να αποκτήσει το πολυπόθητο απολυτήριο, έπρεπε να γράψει ικανοποιητικά σε τέσσερα διαγωνίσματα. Δυστυχώς, όμως ο Michael δεν κατάφερε να περάσει το τελικό διαγώνισμα των μαθηματικών.
Παρ' όλα αυτά, δεν τα παράτησε και μετά από πολλές ώρες διαβάσματος μπόρεσε να περάσει και το τελευταίο του μάθημα. Ο φοβερός παππούς ήθελε με αυτό τον τρόπο να ωθήσει τις νέες γενιές να μην εγκαταλείψουν το σχολείο.
"Θέλω να είμαι μία έμπνευση για τα άλλα παιδιά", είπε ο κύριος Zone. "Χωρίς ένα πτυχίο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα", πρόσθεσε. ierosagon




KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Οι πιο παράξενες καρέκλες..

Posted: 15 Dec 2011 02:12 PM PST




Υπάρχουν πολλοί σχεδιαστές με μεγάλη φαντασία.
Τα περισσότερα σχέδια είναι φτιαγμένα για να τραβάνε την προσοχή με εναν διαφορετικό τρόπο, από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.
Μερικοί άνθρωποι θέλουν το κάτι διαφορετικό ακόμα και αν αυτό είναι μια καρέκλα...


Ρίξτε μια ματιά στις πιο παράξενες καρέκλες που κυκλοφορούν...













himaira

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το Facebook Timeline διαθέσιμο για όλο τον πλανήτη!

Posted: 15 Dec 2011 02:06 PM PST

Η μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που το Facebook παρουσιάζει τα προφίλ
των χρηστών και των δεδομένων τους, άρχισε να εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο σήμερα.

Το Timeline, που απασχόλησε το τελευταίο καιρό αρκετό κόσμο και πολύ είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να βγει, με τις συνεχείς καθυστερήσεις του, λανσαρίστηκε πριν μια βδομάδα, για τους χρήστες της Νέας Ζηλανδίας. Τώρα όμως μπορεί ο καθένας να το αποκτήσει, ενώ επειδή είναι κατανοητό ότι μπορεί να υπάρξει γκρίνια από τους χρήστες, το Facebook δίνει μία περίοδο 7 ημερών, μέσα στην οποία θα μπορέσετε τσεκάρετε τι πληροφορίες που αυτό περιέχει προτού κάποιος από τους φίλους αρχίσει να το διαβάζει. Θα είστε σε θέση, επίσης, να προωθήσετε κάποιες δραστηριότητες και events που θέλετε, αλλά και να κρύψετε όσες πάλι δεν επιθυμείτε να είναι ορατές από όλους.
Για να ενεργοποιήσετε Timeline σήμερα, πηγαίντε στην τοποθεσία Timeline demo του Facebook και κάντε κλικ στο «Get Timeline».
to-kounavi


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Νίκησε τη μελαγχολία βάσει ζωδίου

Posted: 15 Dec 2011 01:58 PM PST


Δεν είναι μυστικό ότι το χειμώνα μια μελαγχολία σε πιάνει..
.Κάτι που τελείωσε το καλοκαίρι, κάτι που δεν έχεις όρεξη για δουλειά, δεν θέλει και πολύ για να σε πάρει από κάτω. Διάβασε λοιπόν πώς θα αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία του φθινοπώρου ανάλογα με το ζώδιο σου και ξεκίνησε σήμερα κιόλας...


Κριός: εμπιστεύσου τον εαυτό σου και την ικανότητα σου να προχωρήσεις και να πας παρακάτω, ααφού αυτή η εποχή ενδείκνυται για όλα: να ξεπεράσεις τον πρώην, να βρεις νέα δουλειά ακόμη και να αρχίσεις δίαιτα!

Ταύρος: το ότι είσαι προσγειωμένη είναι χαρακτηριστικό του ζωδίου σου και ξέρεις πότε είναι η εποχή σου και πότε όχι. Αν τώρα δεν είναι η εποχή για να κάνεις βήματα, χαλάρωσε απόλαυσε αυτά που έχεις αφού έτσι κι αλλιώς, χειμώνας είναι θα περάσει!


Δίδυμοι: αυτές τις μέρες δεν αποκλείεται να έχεις τις μαύρες σου σαν γνήσιο Διδυμάκι. Βγάλε λοιπόν στην πρώτη θέση τα αγαπημένα σου dvd, άκουσε την αγαπημένη σου μουσική αυτή που σε ανεβάζει και άρχισε να ξαναβρίσκεις τον εαυτό σου.

Καρκίνος: σε απείλησε λιγάκι ο καιρός και κλείστηκες στο αγαπημένο σου μέρος στον κόσμο; Την οικογένεια και το σπιτάκι σου! Πολύ καλά έκανες αφού τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν σου δίνει μεγαλύτερη χαρά από το να είσαι περιτριγυρισμένη από τους δικούς σου ανθρώπους!

Λέων: δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου γιατί η ενέργεια σου έχει πέσει κατακόρυφα λόγω του καιρού; Σχεδίασε το επόμενο χειμερινό σου ταξιδάκι και θα δεις πώς θα πετάς στα ουράνια σε λίγα λεπτάκια!

Παρθένος: είσαι πάντα πολύ καλά προετοιμασμένη για την νέα εποχή που ξεκινά και τώρα δουλεύεις πιο σκληρά από ποτέ για να προετοιμαστείς κατάλληλα για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε. Συνέχισε να κοιτάζεις μπροστά και θα δεις όλα σου τα όνειρα να πραγματοποιούνται!

Ζυγός: ίσως τώρα κλείνεσαι περισσότερο στο καβούκι σου κι γίνεσαι κάπως αντικοινωνική. Τι πρέπει να κάνεις; Να οργώσεις τα κλαμπ, να φορέσεις τα καλά σου ρούχα και τους εντυπωσιάσεις όλους!

Σκορπιός: σου αρέσει η σκοτεινή, μελαγχολική πλευρά της ζωής αφού το μυστήριο κυλάει στο αίμα σου και έτσι λατρεύεις αυτή την εποχή. Οργανώσου τώρα και χαλάρωσε στο σπίτι για να ανασυγκροτήσεις ξανά τις δυνάμεις σου.

Τοξότης: μπορεί να μην είσαι στα down σου αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος σου φτιάχνει τη διάθεση. Σχεδίασε μαι εκδρομή με το έτερο σου ήμισυ και απόλαυσε την περιπέτεια στο φουλ για να έρθει ξανά το χαμόγελο στα χείλη σου!


Αιγόκερως: τώρα έχεις την αίσθηση ότι κάτι έχει τελειώσει και μια νέα σημαντική περίοδος ξεκινάει για εσένα. Χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα για να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου και κάνε τα ξεκαθαρίσματα σου.

Υδροχόος: μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα σου φτιάχνει σίγουρα τη διάθεση και τώρα είσαι αναγκασμένη να κλειστείς στους πέντε τοίχους; Δεν πειράζει είσαι Υδροχόος και σίγουρα κάτι θα βρεις να απασχοληθείς δημιουργικά!



Ιχθείς: τώρα είναι η εποχή να απομακρυνθεί μαι και καλή από ανθρώπους που σε ρίχνουν ψυχολογικά και να επιλέξεις να βρίσκεσαι μόνο με εκείνους που σε γεμίζουν χαρά. Μπορείς να αντλήσεις αισιοδοξία από τους γύρω σου και θα δεις για πότε θα σου περάσει η μελαγχολία!


tromaktiko



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Η εξομολόγηση της μητέρας, που έχασε το μωρό της στο μακελειό της Λιέγης

Posted: 15 Dec 2011 01:52 PM PST


Είχαν βγει οικογενειακή βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της Λιέγης, εκείνη με τον σύζυγο και τον 17 μηνών Gabriel.




Περίμεναν το λεωφορείο στη στάση μαζί με άλλους επιβάτες. Ο σύζυγός
Romauld κρατούσε το μικρό αγόρι...

Όταν είδε το λεωφορείο να έρχεται της
έδωσε το παιδί. Και τότε ακούστηκε ο θόρυβος...

«Ακούστηκε σαν ήχος κανονιού και μετά είδα ένα φως σαν αστραπή. Τα μάτια
του παιδιού μου γύρισαν. Έβαλα τις φωνές αλλά δεν είδα ότι είχε
χτυπηθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού γιατί έγερνε προς το μέρος μου»,
λέει η 29χρονη Olivia, που εκτός από τον μικρό Gabriel έχει τρεις
μεγαλύτερες κόρες.







Στο νοσοκομείο οι γιατροί της είπαν ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να σωθεί
το παιδί. Εκείνη έβαλε έναν σταυρό στον λαιμό του και ένας ιερέας τον
βάφτισε. «Θα προτιμούσα να πεθάνω εγώ αντί ο γιος μου!» λυγίζει η
τραγική μητέρα κα προσθέτει: «Ο Gabriel ήταν το πιο μικρό μου παιδί, το
αγόρι που θέλαμε τόσο πολύ».


tromaktiko


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Μάθε πως να φτιάχνεις το δικό σου κραγιόν!

Posted: 15 Dec 2011 01:45 PM PST


Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εύκολα μπορείς να φτιάξεις διάφορες αποχρώσεις κραγιόν με υλικά που 99% έχεις στο σπίτι σου.
Θα χρειαστείς βαζελίνη, σκιά σε σκόνη και γενικά ότι παλιά καλλυντικά δεν χρησιμοποιείς που είναι σε μορφή σκιάς ή ρουζ...


Φυσικά τα χρώματα σκιάς που θα διαλέξεις θα πρέπει να είναι είτε ροζ, είτε καφέ, κόκκινα, μωβ και γενικά χρώματα που μπορούν να φορεθούν στα χείλια – απλά φαντάσου το χρώμα που έχει το αγαπημένο σου κραγιόν.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή:
Σε ένα μικρό πιατάκι βάλε λίγη βαζελίνη. Πρόσθεσε την σκιά σε μορφή σκόνης με ένα κουταλάκι έτσι ώστε να ελέγχεις την ποσότητα που ρίχνεις (όποιο χρώμα σου αρέσει) και ανακάτεψέ το με την βαζελινή μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.


Αν το χρώμα δεν σου αρέσει ιδιαίτερα, μπορείς να προσθέσεις και άλλο χρώμα σκιάς ή ακόμα και ρουζ πειραματίσου μέχρι να πετύχεις την απόχρωση που σου
ταιριάζει.


Ανακάτεψέ τα καλά και με ένα κουταλάκι τοποθέτησέ το μείγμα που έχεις φτιάξει μέσα σε μία θήκη σαν αυτή που χρησιμοποιούμε για τους φακούς επαφής (βλέπε φώτο). Το νέο σου κραγιόν είναι έτοιμοκαι made by you!
Για την εφαρμογή θα χρειαστείς απλά ένα πινελό χειλιών :-)







tromaktiko



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εκπληκτικό βίντεο! Πυροτεχνήματα στο φως της μέρας...

Posted: 15 Dec 2011 01:32 PM PST


Δείτε το! Συνέβη στο Κατάρ από τον Κινέζο καλλιτέχνη Cai Guo-Qiang στο αραβικό μουσείο σύγχρονης τέχνης.
..


























tromaktiko






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Aξιολάτρευτα αγιοβασιλάκια για τα μάτια σας μόνο!

Posted: 15 Dec 2011 01:27 PM PST


Τέλεια! Δείτε τα ΌΛΑ..
.


















3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.



14.


15.


16.


17.


18.


19.




20.


21.





22.



23. BONUS: Baby Elf





tromaktiko







KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Υπέρογκη δωρεά της Google για την εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας

Posted: 15 Dec 2011 01:22 PM PST


Ο κολοσσός Google ανέλαβε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εταιρική πρωτοβουλία για την στήριξη του αγώνα κατά της δουλείας,
με ανακοίνωση των υπευθύνων της εταιρείας ότι δωρίζουν...

11,5 εκατ. δολάρια σε διάφορους οργανισμούς που μάχονται για την εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας, της οποίας θύματα είναι 27 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.



Στελέχη της Google ανέφεραν χθες Τετάρτη ότι η εταιρεία επέλεξε οργανισμούς με αποδεδειγμένο ιστορικό δράσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Όπως τονίζει η Google τα χρήματα αυτά θα συμβάλλουν στην απελευθέρωση 12 χιλιάδων ανθρώπων από σύγχρονες μορφές δουλείας και θα αποτρέψουν «εκατομμύρια άλλους να πέσουν θύματα». Συνολικά δέκα οργανισμοί θα λάβουν χρήματα από την τεχνολογική εταιρεία.



Η υπηρεσία προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Διεθνής Αποστολή Δικαιοσύνης", που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, είναι ένας από τους οργανισμούς που θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια, με τις οργανώσεις Polaris Project και Slavery Footprint σε μια πολυετή διαδικασία που θα στοχεύει εν μέρει στη διάσωση θυμάτων δουλείας, αλλά και στην άσκηση πίεσης για καλύτερα αποτελέσματα των υπηρεσιών τήρησης του νόμου στο εξωτερικό.



tromaktiko






KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Σοβαρή έλλειψη σκληρών δίσκων, η παρενέργεια των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη

Posted: 15 Dec 2011 01:57 PM PST


Σοβαρές παρενέργειες στη βιομηχανία υπολογιστών προκαλούν οι πρόσφατες πλημμύρες στην
Ταϊλάνδη, λόγω των οποίων σταμάτησε η παραγωγή σκληρών δίσκων στη χώρα.

Η Intel ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα περιορίζει τις πωλήσεις, όπως είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα και άλλες μεγάλες εταιρείες.



«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει έλλειψη σκληρών σε όλη τη βιομηχανία ως αποτέλεσμα της καταστροφής» είχε δηλώσει στα μέσα Οκτωβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ. Όπως αναφέρει το Reuters, ανάλογες προειδοποιήσεις, λιγότερο ή περισσότερο απαισιόδοξες, έχουν εκδώσει το τελευταίο διάστημα και οι Hewlett-Packard, Dell, Lenovo και Acer.



Οι πλημμύρες που σάρωσαν την Ταϊλάνδη από τα τέλη Ιουλίου προκάλεσαν εκατοντάδες θανάτους και έπληξαν επίσης την αλυσίδα προμηθευτών μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.



Intel: πέφτει η παραγωγή PC



«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε η έλλειψη έγινε πιο εμφανής, καταγράφουμε μια σημαντική αλλαγή στο ρυθμό παραγγελιών. Οι περισσότεροι πελάτες μας ανησυχούν ότι η έλλειψη θα συνεχιστεί, ειδικά στο αρχικό μέρος του πρώτου τριμήνου [του 2012» ανακοίνωσε σε αναλυτές ο αντιπρόεδρος της Intel Τιμ Κίλροϊ.



Σύμφωνα με τον αναλυτή της Stifel Nicolaus Κέβιν Κάσιντι, οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη θα μειώσουν την παραγωγή σκληρών δίσκων κατά το ένα τρίτο το τρέχον τρίμηνο.



Η Western Digital, ο κατασκευαστής σκληρών που επλήγη περισσότερο, ξανάρχισε την παραγωγή αυτό το μήνα, προειδοποίησε όμως ότι η έλλειψη σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάσει το Δεκέμβριο τους 60 εκατομμύρια σκληρούς δίσκους και αναμένεται να συνεχιστεί το 2012.



Η Western Digital συναγωνίζεται τη Seagate για τον τίτλο του μεγαλύτερου κατασκευαστή σκληρών δίσκων. Τα εργοστάσια της Seagate στην Ταϊλάνδη δεν υπέστησαν ζημιές, ωστόσο η παραγωγή μειώθηκε λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα προμηθευτών.



Σύμφωνα με την εταιρεία HS-iSuppli, οι πλημμύρες επηρέασαν κι άλλους κατασκευαστές σκληρών όπως η Hitachi και η Toshiba.



Σύμφωνα με την εταιρεία DisplaySearch, στην Ταϊλάνδη βρίσκονται τα εργοστάσια της Nidec, η οποία παράγει το 70 με 80 τοις εκατό των κινητήρων που χρησιμοποιούν για την περιστροφή τους οι σκληροί δίσκοι.



Με την έλλειψη να εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί το επόμενο έτος, η μόνη θετική εξέλιξη που προβλέπει η Intel είναι η ταχύτερη διάδοση των «οδηγών στερεάς κατάστασης», ή SSD, μονάδων αποθήκευσης που αντικαθιστούν τους σκληρούς δίσκους με τσιπ μνήμης flash.




tromaktiko



KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Το καλύτερο κόλπο με τράπουλα που έχετε δει! [video]

Posted: 15 Dec 2011 01:57 PM PST


Την παράσταση δίνει ο Dave
Cremin στην Times Square! Δείτε το...


























tromaktiko


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Κάντε τα παιδιά σας πιο υγιή

Posted: 15 Dec 2011 01:05 PM PST


Τα μέλη της οικογένειας είναι σημαντικό να τρώνε όλα μαζί αρκετές φορές την εβδομάδα, αν είναι εφικτό.
Η κατανάλωση … γευμάτων θα πρέπει να γίνεται στο τραπέζι της κουζίνας ή στην τραπεζαρία και όχι μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο απολαμβάνουν καλύτερα το φαγητό.

Κατά τη διάρκεια του φαγητού, το ήρεμο κλίμα και το ευχάριστο περιβάλλον βοηθάει στο να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή. Επίσης τα παιδιά καλό θα είναι να πέρνουν μέρος στην προετοιμασία του γεύματος, ακόμα και με το να βοηθήσουν στο στρώσιμο του τραπεζιού ή το σερβίρισμα.

Η καθημερινή διατροφή των παιδιών πρέπει να αποτελείται από 5-6 γεύματα π.χ πρωινό, κυρίως γεύμα το μεσημέρι, ένα ελαφρύ γεύμα το βράδυ και ενδιάμεσα γεύματα. Είναι απαραίτητη η καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Το ελαιόλαδο να είναι το κύριως λίπος στα φαγητά ενώ τα ζωικά λίπη να περιορίζονται. Να προτιμάται η κατανάλωση προιόντων ολικής αλέσεως όπως ψωμί, δημητριακά και μακαρόνια ολικής αλέσεως ή καστανό ρύζι. Ακόμα να καταναλώνονται ψάρι και όσπρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Επίσης τα παιδιά δε πρέπει να συνδέουν τα γλυκά ή γενικότερα το φαγητό με την επιβράβευση ή την παρηγοριά ή ως αντάλλαγμα για να συμπεριφέρονται καλά.

Οι γονείς θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους ώστε να δείχνουν στα παιδιά τους ότι νοιάζονται για αυτά. Από την άλλη, η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους του παιδιού.

Έτσι οι γονείς είναι απαραίτητο να ενθαρύνουν τα παιδιά τους να κάνουν κάποιο άθλημα που φυσικά αρέσει στα ίδια. Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά:

1. Ο οργανισμός αντιστέκεται περισσότερο στις ασθένειες.

2. Η απόδοση στο σχολείο είναι καλύτερη.

3. Νιώθουν λιγότερο κουρασμένα και έχουν μεγαλύτερη αντοχή και δύναμη.

4. Βοηθάει στο να είναι ο ύπνος καλύτερος και το πρωινό ξύπνημα με περισσότερη ενέργεια.

5. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη διάθεση, μειώνοντας το άγχος και αποφεύγοντας την κατάθλιψη.

6. Όταν κάνουν κάποιο άθλημα διασκεδάζουν και παράλληλα κάνουν περισσότερες παρέες. Άρα έχουν ενίσχυση της κοινωνικότητας και βελτίωση της αυτοπεποίθησης τους.

7. Βελτιώνει το συντονισμό και τον έλεγχο των κινήσεων.

8. Βοηθάει στην ανάπτυξη ενός υγιούς μυοσκελετικού συστήματος και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

Συνεπώς, η τακτική σωματική δραστηριότητα έχει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες ευεργετικές επιδράσεις στα παιδιά, αφού επηρεάζει τη νοητική, τη συναισθηματική καιτη σωματική υγεία τους.


tromaktiko
KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Greenpeace: Το μέλλον ανήκει στην καθαρή ενέργεια

Posted: 15 Dec 2011 01:01 PM PST


Η Greenpeace τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση,
που πρέπει να κινηθεί αστραπιαία... προς την απεξάρτηση της χώρας μας από τα ορυκτά καύσιμα και την αξιοποίηση του πραγματικού μας πλούτου (ήλιος, αέρας, γεωθερμία) ως όχημα εξόδου από την κρίση.

Ο Ευρωπαϊκός Οδικός Χάρτης για την Ενέργεια ως το 2050, αναλύει διαφορετικά σενάρια για το ενεργειακό σύστημα της Ευρώπης, και δείχνει ότι ένα μέλλον που στηρίζεται στις ΑΠΕ δεν έχει μεγαλύτερο κόστος από τη συνέχιση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα ή την πυρηνική ενέργεια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερεύνησε πέντε διαφορετικές 'οδούς': μία που στηρίζεται σε ένα μείγμα διαφορετικών τεχνολογιών και τέσσερις που στηρίζονταν στην εξοικονόμηση, τις ΑΠΕ, την πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα με τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης άνθρακα (CCS). Τα συνολικά επενδυτικά κόστη είναι σχεδόν ίδια για όλες τις επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του σεναρίου αναφοράς. Παρά την ύπαρξη στρεβλών παραδοχών εις βάρος των ΑΠΕ και υπέρ της βρώμικης ενέργειας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον επίσημο τρόπο τον σχετικό οδικό χάρτη της Greenpeace, την Ενεργειακή Επανάσταση, ενώ καλεί τις κυβερνήσεις να εξετάσουν την προοπτική υιοθέτησης νομικά δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ έως το 2030.

Ο Οδικός Χάρτης, προβλέπει ανάλογα με τα σενάρια ένα εύρος της συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική χρήση ενέργειας έως το 2050, από 55% έως 75% (97% ΑΠΕ επί της ηλεκτροπαραγωγής). Στο σενάριο ΑΠΕ, η πυρηνική ενέργεια και ο άνθρακας συρρικνώνονται υπό το 1,5% και το 1% αντίστοιχα επί της συνολικής χρήσης ενέργειας.


"Σήμερα καταρρίπτονται και οι τελευταίες δικαιολογίες όσων πολεμούν τις ΑΠΕ. Ο Οδικός Χάρτης αποδεικνύει ότι ένα μέλλον στηριγμένο στις ΑΠΕ δεν κοστίζει περισσότερο από ένα επικίνδυνο σενάριο που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα ή την πυρηνική ενέργεια. Αντίθετα προσφέρει θέσεις εργασίας, προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία και προωθεί την παγκόσμια ασφάλεια. Η Ελλάδα οφείλει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα και να προωθήσει αποφασιστικά ένα βιώσιμο μέλλον που θα στηρίζεται στις ΑΠΕ", τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, Συντονιστής Εκστρατειών στο Ελληνικό Γραφείο της Greenpeace.

H Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση:



-Να επιταχύνει την ολοκλήρωση του Ελληνικού Οδικού Χάρτη για την Ενέργεια (Εθνικός Ενεργειακός Σχεδιασμός έως το 2050)
-Να εγκαταλείψει κάθε σχέδιο που παρατείνει την εξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.
-Να επιλύσει άμεσα τα χρηματοδοτικής φύσης προβλήματα (έλλειμμα ΔΕΣΜΗΕ) που απειλούν τη βιωσιμότητα των ΑΠΕ στη χώρα, να λάβει πολιτικές πρωτοβουλίες στήριξης των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης έως το 2020 και να υποστηρίξει την υιοθέτηση νομικά δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ έως το 2030.

tromaktiko


KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Εφιαλτικό σενάριο για την Αμερική από την Pravda

Posted: 15 Dec 2011 12:54 PM PST


Ο ψυχρός πόλεμος είναι εδώ και επίσημα με την Ρωσική εφημερίδα Pravda
να ξεκινάει με ένα σοκαριστικό σενάριο καταστροφής των ΗΠΑ... ενώ ήδη με την αποστολή στόλου στις βάσεις της στην Συρία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι παρών και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμπλακεί εκεί. Το άρθρο της Pravda με τον τίτλο " Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Αμερική" δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί 15/12/2011 και ξεκινάει. Φανταστείτε μια μέρα που ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν......οικοδομηθεί μετά τη δεκαετία του 1970 κάθε όχημα να μην μπορεί να κινηθεί, δεν θα υπάρχουν τρένα , αεροπλάνα και λεωφορεία. Μόνο οι μυς θα είναι σε θέση να δώσουν κίνηση σε ότι μπορεί να κινηθεί σε στεριά και θάλασσα.


Δεν θα υπάρχει καμία ηλεκτρική ενέργεια, δεν θα είναι δυνατόν να κρατήσουν το φαγητό στο ψυγείο, δεν θα υπάρχει θερμότητα χωρίς κλιματισμό, δεν θα υπάρχουν ηλεκτρικά εργαλεία η συσκευές εργασίας, δεν θα υπάρχει και η δυνατότητα άντλησης νερού για το σπίτι. Φανταστείτε ότι δεν θα υπάρχει καμία τηλεφωνική υπηρεσία οποιουδήποτε είδους, κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν παρά μόνο όσοι είναι σε απόσταση που μπορείς να πας με τα πόδια. Αυτό σημαίνει πως χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δεν υπάρχει διαδίκτυο, δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, iPod, τηλεόραση και ραδιόφωνο. Ο Κόσμος είναι σιωπηλώς εκτός από τιτιβίσματα πουλιών και γαβγίσματα σκύλων και αυτά δεν θα κρατήσουν για πολύ χωρίς τροφή. Θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο ανθρώπινες κραυγές πείνας και απελπισίας.



Η Χώρα θα έχει μεταφερθεί πίσω στην Λίθινη εποχή. Η δυνατότητα να βρείτε τροφή θα είναι περιορισμένη γιατί δεν έχετε πρόσβαση σε σπόρους, ενώ θα εξαρτάστε από την βροχή.
Υπάρχουν ταραχές στις πόλεις. Οι μόνοι που θα έχουν πρόσβαση σε φρέσκα τρόφιμα είναι εκείνοι που θα έχουν όπλα που μπορούν να κυνηγήσουν η θα ζουν κοντά σε θάλασσα και ξέρουν να αλιεύσουν βρώσιμα ψάρια. Οι κονσέρβες θα τελειώσουν γρήγορα μια και δεν θα μπορούν να μαγειρευτούν αλλά και τα εργοστάσια δεν θα μπορούν να παράγουν νέες να αντικαταστήσουν όσες θα καταναλώνεται.
Μήπως αυτό σας φαντάζει σαν επιστημονική φαντασία ? Δεν είναι. Στην πραγματικότητα αρκεί ένα πυρηνικό όπλο που θα ενεργοποιηθεί στην ατμόσφαιρα 300 μίλια πάνω από την χώρα, θα καλύψει ολόκληρη την ήπειρο και θα περιλαμβάνει ακόμα και τμήματα του Μεξικό και του Καναδά.
Δεν μπορεί αυτό το όπλο να το αποτρέψει καμία αντιπυραυλική άμυνα. Το κοινός Ε.Μ.Ρ η ηλεκτρομαγνητική έκρηξη παλμού απελευθερώνει τέτοια ενέργεια που αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο της Γης και παράγει μια εξαιρετικά γρήγορη και ισχυρή ηλεκτρομαγνητική έκρηξη που τρέχει προς το έδαφος με το 94% της ταχύτητας του φωτός, χτυπάει τα πάντα στο έδαφος με δύναμη ίση με 50.000 βολτ ανά τετραγωνικό. Είναι δεδομένο ότι κάποια εξουσία η ομάδα ανθρώπων μου θεωρείτε εξοργισμένη με την συμπεριφορά των ΗΠΑ μπορεί να αποφασίσει να προβεί σε ένα τέτοιο χτύπημα ακόμα και αν δεν έχει πυρηνικά υπάρχουν συστήματα που παράγουν Ε.Μ.Ρ.



Αν οι Αμερικανοί γνώριζαν για αυτή την πολύ πραγματική πιθανότητα θα τους καταλάμβανε πανικός. Είναι στο χέρι τους να κάνουν την Κυβέρνηση τους να εξαγριώνει τους άλλους και να τους πούνε να κοιτάξουν τα του εσωτερικού τους ώστε να σταματήσουν να ασχολούνται και να παρεμβαίνουν σε ολόκληρη την υδρόγειο. Κανείς δεν πιστεύει πια ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι για την "υπεράσπιση της ελευθερίας" η υπερασπίζονται την χώρα τους. Θα κατανοήσουμε ότι υπερασπίζουν την χώρα σας μόνο αν είναι στο έδαφος της η πολύ κοντά σε αυτό, αλλά όχι έναν ωκεανό μακριά δήθεν για την καταπολέμηση της Τρομοκρατίας. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν καταπολεμάτε την Τρομοκρατία αλλά δημιουργήσατε συνθήκες που γεννούν περισσότερους !
Ίσως θα έπρεπε να κλείσουν οι βάσεις να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να γυρίσουν όλα τα στρατεύματα εκεί που ανήκουν, πριν φτάσουμε στο σημείο να μην υπάρχει τρόπος να γυρίσουν εκεί όπου ανήκουν.

tromaktiko

KANE LIKE ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WWW.TSEKOURATOI.GR Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Κανε Like και εσύ!!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές