Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Posted: 28 Dec 2011 04:50 AM PST

Το Μέγαρο Μουσικής παρουσιάζει ένα περιπετειώδες και γοητευτικό μουσικό παραμύθι εμπνευσμένο από τον «Σταυρό του Νότου», σε ποίηση Νίκου Καββαδία, έργο-σταθμό στην τραγουδοποιία του Θάνου Μικρούτσικου. Στην παράσταση με τίτλο «Ταξιδεύοντας με τον Σταυρό του Νότου» τα κείμενα υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη. Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο πολυθέαμα με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και χορευτών, που απευθύνεται στη φαντασία και την ωριμότητα των παιδιών αλλά και στην ε...

Σε πιστεύομεν άρρωστε!

Posted: 27 Dec 2011 01:07 PM PST

Της Τζένης Κ.

Τι να πρωτοπιάσει κανείς από την υπόθεση «Εφραίμ» χωρίς να λερωθεί; . Το ιστορικό του σκανδάλου; Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα; Την επικοινωνιακή διαχείριση του σκανδάλου και τη χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε στο απόγειό της; Την κοινοβουλευτική του διαχείριση και τον ερευνητικό αυνανισμό των Κλουζό της Δημοκρατίας; Την επικοινωνιακή διαχείριση και το τάιμινγκ της επιστροφής Εφραίμ στην επικαιρότητα, σήμερα; Τον καρικατουρίστικο ρόλο της Δικαιοσύνης; Τον επίσης καρικ...

Γιούνκερ: Απαραίτητα τα προγράμματα λιτότητας στην Ευρώπη

Posted: 27 Dec 2011 10:38 AM PST

Στην ανάγκη πιστής εφαρμογής των αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναφέρθηκαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζ.Γιούνκερ.

«Δεν αρκεί η συμφωνία σε νέους κανόνες και νέες συνθήκες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γιούνκερ επισημαίνοντας ότι απαιτείται η εφαρμογή «σφιχτών σχεδίων» δημοσιονομικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Από την πλευρά του ο Σόιμπλε τόνισε ότι μπορεί να δοθεί βοήθεια στα κράτη ...

Σύλληψη για οφειλές προς το Δημόσιο

Posted: 27 Dec 2011 10:21 AM PST

Στη σύλληψη ενός 52χρονου εμπόρου για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο προχώρησε την Τρίτη η Υποδιεύθυνση της Ασφάλειας Βόλου.

Ο 52χρονος χρωστούσε στο Δημόσιο 277.838,12 ευρώ. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου. 

Δεκάδες πιστοί έξω από το Εφετείο για τον Εφραίμ

Posted: 27 Dec 2011 10:09 AM PST

Η «Συντονιστική Επιτροπή φίλων του Αγίου Όρους και συμπαράστασης στον Γέροντα Εφραίμ» πραγματοποιεί αυτήν την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εφετείο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και Λουκάρεος. Οι συγκεντρωμένοι παραμένουν εδώ και ώρα έξω από το Εφετείο, περιμένοντας τον ηγούμενο για να του συμπαρασταθούν.

Παράλληλα το ανώτατο διοικητικό όργανο του Αγίου Όρους έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αναιρέσει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ενώ υπάρχουν και μηνύματα...

Άνοιγμα στον κόσμο

Posted: 27 Dec 2011 09:59 AM PST

Η Εθνική Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πόρτες της για τον κόσμο. Ωραία εικόνα να βλέπεις παιδιά να τριγυρνούν μέσα στο Κεντρικό Αναγνωστήριο. Τραγούδια, κάλαντα, παραδοσιακοί χοροί, λογοτεχνικές αναγνώσεις, σχολικές ορχήστρες και χορωδίες, δώρα, βιβλία και κουραμπιέδες. Ευχόμαστε αυτή η εξωστρέφεια να έχει και συνέχεια.  A.A.

Στις 500 μονάδες ξανά τα ιταλικά spread

Posted: 27 Dec 2011 09:50 AM PST

Ξεπέρασε και πάλι τις 500 μονάδες βάσης η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου, το λεγόμενο spread. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έχει επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης και ετοιμάζεται - πιθανότατα αύριο - να συζητήσει με τους υπουργούς του μέτρα και παρεμβάσεις που να μπορέσουν να επισπεύσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Τα spread στην Ιταλία άγγιξαν εκ νέου σήμερα τις 515 μονάδες. Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έφτασε το 7,12%. ...

Το Ιράν καλεί την Ρωσία να παίξει ένα πιο δυναμικό ρόλο στην περιοχή

Posted: 27 Dec 2011 09:48 AM PST

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε την Ρωσία να παίξει έναν πιο δυναμικό ρόλο στην περιοχή. Σε συνάντηση που είχε χθές στην Μόσχα με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Mikhail Bogdanov, ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Amir Abdollahian είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με την περιοχή της Μέσης Ανατολής, βόρειας Αφρικής και άλλα διεθνή θέματα. Όπως επισημάνθηκε από τον Ιρανό αξιωματού...

Κόκκινο... στους "Πράσινους"

Posted: 27 Dec 2011 09:41 AM PST

Χωρίς την υποστήριξη – σε οργανωμένο τουλάχιστον επίπεδο – των οπαδών του θα παίξει ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό καθώς στην σύσκεψη που έγινε για τα μέτρα ασφαλείας, η Αστυνομία άναψε… κόκκινο.

Το πρωί της Τετάρτης έγινε η σύσκεψη στην οποία την πράσινη ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος αγώνων, Γιάννης Ζαβραδινός και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Τάσος Τεντζέρης. Εκ μέρους του Παναιτωλικού, ο Μάκης Μπελεβώνης δέχθηκε να δοθούν εισιτήρια, αλλά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ξεκαθάρ...

Ιράν: Aρχισε η δίκη Αμερικανού για "κατασκοπεία"

Posted: 27 Dec 2011 09:19 AM PST

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη ενός Αμερικανοϊρανού ο οποίος είχε συλληφθεί στα μέσα Δεκέμβρη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της CIA.

Το πρακτορείο Fars μετέδωσε σχετικά με την υπόθεση: «Η πρώτη ακροαματική διαδικασία στην δίκη του Αμίρ Μιρζαΐ Χεκματί που είχε συλληφθεί πρόσφατα για κατασκοπεία επ' ωφελεία των Ηνωμένων Πολιτειών άρχισε το πρωί της Τρίτης στο 15ο δικαστήριο της Τεχεράνης». Από τη μεριά της, η Ιρανική τηλεόραση μετέδωσε στα μέσα Δεκεμβρίου εικόνες στις οποίες ο Χεκματί...

Ένας χρόνος Στέγη

Posted: 27 Dec 2011 08:38 AM PST

Γιορτή για τον έναν χρόνο λειτουργίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, έγινε την περασμένη Κυριακή στo City Link , στο κέντρο της Αθήνας. Ζεστή και απλή ατμόσφαιρα, με τους συνεργάτες και φίλους της Στέγης να περνούν από το πρωί για καφέ, κρασί και ωραίους μεζέδες, με μουσικές και χριστουγεννιάτικα στολίδια να… κρέμονται από τον ουρανό και με όλους τους υπεύθυνους να είναι εκεί και να υποδέχονται τον κόσμο. Χωρίς φανφάρες και με χαμόγελα μέχρι τ' αυτιά. A.A.

Η εξάπλωση του αλβανικού σωβινισμού

Posted: 27 Dec 2011 08:30 AM PST

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Τελικά η Αλβανία αποδεικνύεται ένας πολύ ενοχλητικός και επικίνδυνος γείτονας. Στα Τίρανα Αλβανοί και Κοσοβάροι γλύπτες ετοίμασαν και παρουσίασαν τις μακέτες Για ένα μνημείο που θα στηθεί στο χωριό Κλογγέρι των Αγίων Σαράντα.Υποτίθεται ότι το γλυπτο-μνημείο θα αναπαριστάνει την υποτιθέμενη σφαγή από τους Τσάμηδες Το 1943 από τους `Ελληνες. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πλούσιους Ευρωπαίους αστούς και την Αλβανική Κυβέρνηση η οποία δηλώνει συνέχε...

Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν σε γαλλικές ιστοσελίδες

Posted: 27 Dec 2011 08:28 AM PST

Επιθέσεις από Τούρκους χάκερ δέχτηκαν περίπου εκατό ιστότοπους που είχαν σχέσεις με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία. Παράλληλα, ηλεκτρονική επίθεση δέχτηκα και ο εισηγητής του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ομάδα των Τούρκων χάκερ που ανέλαβε την ευθύνη επέλεξε το όνομα «MilliKuvvetler»για την «πειρατεία», ενώ στους ιστότοπους εμφανίζονταν μηνύματα στην τουρκική γλώσσα, τα οποία κατηγορούσαν τη Γαλλία για τη «γενοκτονία στην Αλγερία».

Ένα από αυ...

Times: Φέτος οι Ελληνες δεν κάνουν Χριστούγεννα

Posted: 27 Dec 2011 08:14 AM PST

Μαύρη εικόνα παρουσιάζουν οι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας, σύμφωνα με δημοσίευμα των βρετανικών «Times», για τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα. «Άδεια καταστήματα, λιγοστές σακούλες και μια πλατεία Συντάγματος δίχως δέντρο» είναι η εικόνα που περιγράφει η εφημερίδα, ενώ σημειώνεται πως η πτώση του τζίρου κατά την εορταστική περίοδο και σύμφωνα με τους καταστηματάρχες είναι της τάξης του 30%.

«Το καταθλιπτικό σκηνικό της ελληνικής πρωτεύουσας συμπληρώνουν τα άδεια καταστήματα του άλλοτε γεμάτου απ...

Ισχυρός σεισμός στη Ρωσία

Posted: 27 Dec 2011 08:12 AM PST

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ πραγματοποιήθηκε στη νοτιοανατολική Ρωσία στα σύνορα με τη Μογγολία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 45 χλμ. και το επίκεντρο σε απόσταση 92 χλμ. βορειοανατολικά του Κιζίλ στη Ρωσία.

ΣΥΝ: "Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι"

Posted: 27 Dec 2011 07:53 AM PST

«Φοβούνται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι» είπε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, μετά και την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών του Πρωθυπουργού με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, από τις οποίες προκύπτει παράταση του βίου της παρούσας κυβέρνησης.

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε σχετικά λέγοντας: «Η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ' ελά...

Τούρκοι ναυαγοί αρνήθηκαν ελληνική βοήθεια

Posted: 27 Dec 2011 07:25 AM PST

Το 12μελές πλήρωμα τουρκικού φορτηγού πλοίου που έπλεε ανοιχτά της Σάμου και εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πρωί της Τρίτης, αρνήθηκε να δεχθεί βοήθεια από το ελληνικό λιμενικό και τελικά παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό σκάφος.

Τα αίτια της ημιβύθισης του τουρκικού φορτηγού πλοίο Dogu Haslaman, που έπλεε 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου παραμένουν άγνωστα.

Το πλοίο που μετέφερε λιπάσματα, είχε αναχωρήσει από το Νικολάγιεφ της Ουκρανίας, με προορισμό το Ισραήλ. Στις 10:55 το πρωί της Τρίτης...

Spiegel: «Απέτυχε η κυβέρνηση Παπαδήμου»

Posted: 27 Dec 2011 06:56 AM PST

Αποτυχία στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου χρεώνει το περιοδικό Spiegel το οποίο τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα έχουν παγώσει, ακόμη και οι πιο επείγουσες.

«Η Ελλάδα σπάει την υπόσχεση προς τους επενδυτές της: Η μεταβατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στον πληθυσμό της Ελλάδας στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει το δημοσίευμα του Spiegel.

Στη συνέχεια, το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι ενώ η διχόνοια έχει παραλύσει το Υπουργικό Συμβ...

Λέτο: Ποτέ δεν ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού

Posted: 27 Dec 2011 06:55 AM PST

Συνέντευξη παραχώρησε ο φετινός ηγέτης του Παναθηναϊκού στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή» μιλώντας κυρίως για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον… αιώνιο αντίπαλο.

Ο Αργεντινός σταρ μίλησε για το πρωτάθλημα, την προσωπική του απόδοση, το ρόλο του στην ομάδα, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα του «τριφυλλιού», της Ελλάδας αλλά και της Αργεντινής.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αργεντινού άσου στο περιοδικό «Κ» της εφημερίδας «Καθημερινή»:

«Μεγάλωσα στο Αλεχάντρο Κορ...

Τρεις λαθρομετανάστες πέθαναν από το κρύο στον Έβρο

Posted: 27 Dec 2011 06:50 AM PST

Τρεις λαθρομετανάστες έχασαν τη ζωή τους από το κρύο όταν προσπάθησαν να διασχίσουν κολυμπώντας τον ποταμό Έβρο.

Πρόκειται για έναν 12χρονο και την 59χρονη μητέρα του ιρακινής καταγωγής και για έναν Αφρικανό άνδρα ηλικίας 25-30 χρονών.

Ο 12χρονος βρέθηκε νεκρός δίπλα στην παγωμένη σορό της μητέρας του, στις όχθες του ποταμού Έβρου στην περιοχή Φερών, ενώ ο Αφρικανός στην περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός τους οφείλεται στις κακουχίες που υπέστησαν και στις δυσμε...

Οnline καμπάνια για την απελευθέρωση του Εφραίμ

Posted: 27 Dec 2011 06:25 AM PST

Εάν πρόκειται για φάρσα είναι πράγματι πολύ καλοστημένη. Εάν όχι να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Εφραίμ, o oποίος δεν έχει καν προφυλακιστεί . Στη διεύθυνση freegerontaefraim.com λοιπόν, μπορεί κανείς να υπογράψει μια επιστολή που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, τον Προεδρο της Δημοκρατίας και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι υπάρχει μίσος και αδικία για τον Εφραίμ κάτι που τεκμηριώνεται με επιχειρήματα όπως το ότι η σύλ...

Για όλα φταίνε οι ξένοι;

Posted: 27 Dec 2011 06:01 AM PST

«Τα χώνει» κανονικά το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαι­ώματα του Ανθρώπου στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή όσα είπε πρόσφατα για το AIDS και τις αδήλωτες πόρνες. Τον κατακεραυνώνει με μια σκληρή ανακοίνωση που έχει τον τίτλο «Ο ρατσισμός στο σαλόνι: Και για το AIDS φταίνε οι ξένοι!»... Του καταλογίζουν ότι δήλωσε ότι «είναι ανάγκη να απε­λαθούν οι ιερόδουλες φορείς του AIDS, προκειμένου να πάψουν να συνιστούν απειλή για την ελληνική οικογένεια». Με έμφα­ση ακόμη του υπενθυ...

Χορευτής δίχως σύνορα

Posted: 27 Dec 2011 05:45 AM PST

Της Έλενας Γαλανοπούλου

Ο όρος «διεθνής καριέρα» στην περίπτωση του Αντώνη Φωνιαδάκη δικαιώνεται στο ακέραιο. Είναι ο άνθρωπος που κάνει υπερήφανη την Ελλάδα στον σύγχρονο χορό, ως ένας από τους πιο περιζήτητους γκεστ χορογράφους στα πιο διάσημα μπαλέτα του κόσμου.

Μεγαλωμένος ώς τα δεκαοκτώ του στην Ιεράπετρα της Νότιας Κρήτης, πήρε τα πρώτα του χορευτικά μαθήματα στην τοπική σχολή της Νίκης Παπαδάκη για να φτάσει σήμερα να είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους γκεστ χορογράφους στα μπαλέτα τ...

Παρέμβαση Τέντε για τον Γιλμάζ

Posted: 27 Dec 2011 05:40 AM PST

Την επείγουσα εκ νέου διερεύνηση όλων των δικογραφιών για τους εμπρησμούς της διετίας 1995 - 1997 παρήγγειλε στις κατά τόπους εισαγγελίες της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.

Στόχος είναι να διερευνηθούν και να αξιολογηθούν τα στοιχεία σε σχέση με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, καθώς όπως εκτιμάται, πιθανόν να οδηγήσουν στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των εμπρησμών.

Η διπλή ζωή της Αθηνάς

Posted: 27 Dec 2011 05:39 AM PST

Tου Βάιου Μαχμουντέ

Η ζωή της Αθηνάς Ανδρεάδη μοιάζει σαν να είναι χωρισμένη σε δύο πόλεις, το Λονδίνο και τη Θεσσαλονίκη. Αφού έκοψε την ανάσα των Βρετανών με τα εύθραυστα και συναισθηματικά τραγούδια της, τώρα η διάσημη τραγουδίστρια ετοιμάζει το νέο της άλμπουμ. Αυτή τη φορά θα είναι ελληνικό.

Πριν από μερικά χρόνια η εκφραστική και πανέμορφη Αθηνά Ανδρεάδη, που ζει και δημιουργεί στο Λονδίνο, εξέπληξε τους πάντες με το εξαιρετικό ντεμπούτο της «Breath With Me». Ένας δίσκος που «έκοψε την αν...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές