Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Το ΠΟΝΤΙΚΙ art προτείνει για την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Posted: 15 Dec 2011 09:22 PM PST

Το θέατρο Badminton παρουσιάζει το εξαιρετικό, φαντασμαγορικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας και την παράσταση «Afrikania» στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2011.

Η παράσταση  περιγράφει μια απρόσμενη συνάντηση ενός ζευγαριού, που βρίσκεται σε εξωτικό ταξίδι στην Αφρική, με έναν ταχυδρόμο, ο οποίος βρίσκεται τυχαία στη θέση του ρεσεψιονίστα ενός εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου. Ολόκληρη η ιστορία διαδραματίζεται σε μαγευτικά αφρικάνικα τοπία. Έντονα χρώματα, υπέροχα κοστούμια που θυμίζουν ζώα της ζούγκλας, σ...

Ακυβέρνητη...

Posted: 15 Dec 2011 11:11 AM PST

Όσο περνά ο χρόνος τα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που έχει κληθεί να παίξει η κυβέρνηση Παπαδήμου πολλαπλασιάζονται. Τα ερωτήματα σχετίζονται με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της χώρας, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι, κάτω από το καπέλο της διακομματικής συνεργασίας, η εργολαβία της υιοθέτησης ακόμη σκληρότερων μέτρων συνεχίζεται απρόσκοπτα...

Τα ερωτήματα αυτά αποκτούν πολιτικό περιεχόμενο καθώς τα κόμματα που σήμερα στηρίζουν τον Παπαδήμο έχουν προφανείς και διαφορετικούς στόχους. ...

Καρατζαφέρης: Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει πιο ευέλικτο σχήμα

Posted: 15 Dec 2011 11:02 AM PST

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρης, τόνισε ότι είναι αναγκαίο ένα «μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα που θα διαθέτει περισσότερο χρόνο για να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις που έρχονται».

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως παρέδωσε τον πρωθυπουργό μια επιστολή, προκειμένου να του εκφράσει τις απόψεις του απέναντι στα τρέχοντα γεγονότα.

Επιπλέον, φαίνεται να έκανε έκκληση και για επιτάχυνση της εφαρμογής των...

Άκερμαν: Στάσιμες οι συζητήσεις για το PSI

Posted: 15 Dec 2011 11:01 AM PST

Εμπόδια έχουν ανακύψει στις διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Γιόζεφ Άκερμαν.

«Οι συζητήσεις για το PSI βρίσκονται σε στάσιμο σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο Άκερμαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι συζητήσεις «έχουν βαλτώσει», όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, επειδή η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους ιδιώτες να ...

Απεταξάμην τις εκλογές...

Posted: 15 Dec 2011 10:56 AM PST

Δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι από τους υποψήφιους... πρωθυπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, απερίφραστα και χωρίς πολιτική ντροπή, ότι πρέπει να παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν των συμφωνηθέντων στη σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Γιατί το κάνουν;

Μα είναι προφανής ο στόχος τους:

- Θέλουν να αγοράσουν χρόνο για να κερδίσουν πόντους στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

- Να περάσει καιρός από τότε που συμφωνούσαν σε ό,τι μπούρδα έλεγε ο Παπανδρέου πε...

Σύγκρουση Βορίδη – Ραγκούση για τα ταξί

Posted: 15 Dec 2011 10:50 AM PST

«Την ώρα που πλήττονται στο εισόδημά τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι και αυξάνει η ανεργία, είναι μείζον ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης να μην εξαιρούνται πελατειακές συντεχνίες από το άνοιγμα των επαγγελμάτων» σχολίασαν κύκλοι του κ. Ραγκούση, αναφορικά με το ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί.

Παράλληλα, επεσήμαναν πως «βέβαια την ώρα που η χώρα δίνει υπαρξιακή μάχη επιβίωσης κατά της φοροδιαφυγής, είναι μείζον ζήτημα πολιτικής ηθικής να μην εξαιρούνται συστήματα μαύρης αγοράς για ψηφοθηρι...

Θα ξεπεραστεί ο στόχος των εσόδων από το «χαράτσι» εκτιμά η ΔΕΗ

Posted: 15 Dec 2011 10:39 AM PST

Την εκτίμηση ότι θα ξεπεραστεί τελικά ο στόχος για είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ από το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, εξέφρασε στέλεχος της επιχείρησης την Πέμπτη, στο Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ήδη έχουν εισπραχθεί 650 εκατ. ευρώ και η επιχείρηση εκτιμά ότι τελικά θα ανέλθουν στα 2 δισ. ευρώ.

Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ ο επικεφαλής της Αρθ. Ζερβός δήλωσε ότι η επιχείρηση συζητά με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του χρέους 1,2 δι...

Το «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Οι αλλοδαποί χωρίς χαρτιά»

Posted: 15 Dec 2011 10:35 AM PST

Το μη Κυβερνητικό σωματείο «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες» διοργανώνει άτυπη συζήτηση με θέμα «Αλλοδαποί χωρίς χαρτιά» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, με στόχο την προσπάθεια την συμβολής στην επίλυση των προβλημάτων των ατόμων που έχουν αναγνωρισθεί ως πολιτικοί πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού ΓΑΛΑΞΙΑΣ, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, που βρίσκεται κοντά στην στάση του τραμ – Αγία Φωτεινή – στις 20 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ.

Ειδ...

Αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας

Posted: 15 Dec 2011 10:15 AM PST

Αισθήματα ανακούφισης στην Ισπανία μετά την επιτυχή δημοπρασία ομολόγων την Πέμπτη, από την οποία αντλήθηκαν 6,03 δις ευρώ.

Η κάλυψη διπλασιάστηκε και τα επιτόκια για τα δεκαετή ομόλογα έπεσαν στο 5,54% από το 6,97% της προηγούμενης αντίστοιχης δημοπρασίας.

Η Ισπανία εκμεταλλευόμενη το ευνοϊκό κλίμα δανείστηκε περισσότερο από τον αρχικό της στόχο τα 3,5 δισ. ευρώ, μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε από τους αναλυτές ως «ιδιαίτερα έξυπνη» δεδομένου του κινδύνου αντιστροφής του κλίματος.

Η είδηση οδήγη...

Ο Λουκάς «παίρνει» μέτρα

Posted: 15 Dec 2011 10:12 AM PST

Νέα μέτρα για την περίοδο 2013 - 2014 προα­νήγγειλε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Τα μέτρα αυτά θα καθοριστούν από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ θα έχουν αποφασιστεί έως τον ερχόμενο Ιούνιο!!! Παράλληλα, ο πρωθυπουρ­γός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο πακέτο παρεμβάσεων στην οικονομία για να καλυφθούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπο­λογισμού. Γνωστοποίησε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να υπάρξει ένα νέο δημοσιονομικό συμβόλαιο, με βασικό κανόνα τους ισοσκελισμέ­νους προϋπολογισμο...

Καμία χώρα δεν θα μείνει αλώβητη, τονίζει η Λαγκάρντ

Posted: 15 Dec 2011 09:48 AM PST

Καμία οικονομία στον κόσμο δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ υπογράμμισε ότι οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας είναι δυσοίωνες.

«Καμία οικονομία στον κόσμο -ούτε οι χώρες χαμηλού εισοδήματος, ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες, ούτε οι χώρες μεσαίου εισοδήματος, ούτε οι μεγάλες οικονομίες δεν θα μείνει απρόσβλητη από την κρίση, η οποία όπως βλέπουμε όχι μόνο εξελίσσεται, αλλά κλιμακώνεται» δήλωσε συγκεκριμένα η...

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο ο Δ.Ρέππας

Posted: 15 Dec 2011 09:15 AM PST

Μέσω μιας διαδικασίας αξιολόγησης και όχι οριζόντια θα μπορούσε, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, να μελετηθεί το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Ο Δ.Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα σε περίπτωση που κάτι τέτοιο, όπως είπε, εξυπηρετούσε την μεταρρύθμιση του κράτους.

«Αν έρθει στο τραπέζι οποιαδήποτε πρόταση θα τη συζητήσουμε. Απολύσεις, όμως, έτσι όπως τίθενται, όχι. Απολύσεις ωστόσο που οδηγούν στην αναδιοργάνωση του κράτους ...

Βρήκε στέγη…

Posted: 15 Dec 2011 09:09 AM PST

Τα στοιχειωμένα γραφεία του πάλαι ποτέ υπουργείου Προεδρίας στη Βα­σιλίσσης Σοφίας, όπου ήταν να μετα­φερθεί ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου και η συντονιστική γραμ­ματεία υπό τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, τελι­κά χρησιμοποιήθηκαν, αφού ξαραχνιάστηκαν. Τοποθετήθηκε εκεί μαζί με τους συνεργάτες του ο υπουργός Επι­κρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, που έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Α.Χ

Άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο έως τις αρχές Φεβρουαρίου θα συγκαλέσει ο Ρόμπεϊ

Posted: 15 Dec 2011 08:51 AM PST

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, «τιτίβισε» μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι θα συγκαλέσει άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο έως τις αρχές Φεβρουαρίου του 2012.

Παράλληλα, «ανακοίνωσε» πως δεν έχει οριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης των αρχηγών των 27 κρατών μελών της ΕΕ, ωστόσο αναμένεται να γίνει κάπου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα διπλωματική πηγή σημείωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ότι θα πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής στ...

Βαριά πρόστιμα σε τρεις ασφαλιστικές

Posted: 15 Dec 2011 08:38 AM PST

Πρόστιμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε τρεις μεγάλες πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρείες λόγω των αδικαιολόγητα υπέρογκων αυξήσεων που είχαν επιβάλλει σε ασφάλιστρα τα τελευταία τρία χρόνια.

Πρόκειται για τις εταιρείες Axa Ασφαλιστική, Groupama Φοίνιξ και ING.

Έπειτα από έρευνα της Διεύθυνσης Προστασίας της γενικής γραμματείας Καταναλωτή που διεξήχθη ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω εταιρείες προέβησαν σε αυθαίρετες αναπροσαρμ...

Σε δύο εφέτες ανακριτές τα «στημένα»

Posted: 15 Dec 2011 08:37 AM PST

Η σημερινή απόφαση της Ολομέλεια Εφετών που προέκυψε κατόπιν αυξημένης πλειοψηφίας των μελών της, για αντικατάσταση του τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη, στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων θεωρείται ως φυσιολογική εξέλιξη. Εδώ και εβδομάδες το κλίμα που είχε διαμορφωθεί ήταν ιδιαίτερα αρνητικό, για τον άνθρωπο που εισηγήθηκε τη μη προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε δύο εφέτες ανακριτές, λόγω της σοβαρότητάς της .

Η Τουρκία απειλεί με ανάκληση του πρεσβευτή της από τη Γαλλία

Posted: 15 Dec 2011 08:34 AM PST

Η Τουρκία θα ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από το Παρίσι, σε περίπτωση που η Γαλλία εφαρμόσει το νόμο που θα καθιστά αδίκημα την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους, δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας.

Το Παρίσι είχε ήδη ζητήσει από την Τουρκία να αναγνωρίσει τις δολοφονίες των Αρμενίων ως γενοκτονία, ενώ ήδη βρίσκονται στη διαδικασία να καταθέσουν πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να ορίζεται ως αδίκημα, η μη αποδοχή ότι οι μαζικές δολοφ...

«Αν θέλετε να το κάνετε Alter εδώ μέσα, κάντε το»...

Posted: 15 Dec 2011 07:42 AM PST

γράφει ο Τυπικός

... Με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Σπανολιός, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, καλούσε σήμερα τους εργαζομένους του ΣΚΑΙ να δείξουν τη...  δέουσα ευφροσύνη, να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί για ακόμη μια φορά η διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού και να μην απεργήσουν. Αλλιώς θα αρχίσουν οι απολύσεις...

Προκλητικός ή όχι, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί χρόνια τώρα η διοίκηση του ΣΚΑΙ καλώντας αυτή την φορά τους εργαζομένους να βάλουν την...

Σύλληψη συνταξιούχου αστυνομικού για πλαστογραφία

Posted: 15 Dec 2011 07:10 AM PST

Στη σύλληψη ενός 54χρονου συνταξιούχου αστυνομικού προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται για απάτη και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα ο 54χρονος έφτιαξε και χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα προκειμένου να εμφανίζεται ως πατέρας 19 παιδιών και με αυτό τον τρόπο να λαμβάνει επίδομα από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.


Το συνολικό ύψος των επιδομάτων που κατάφερε να αποσπάσει με αυτό τον τρόπο, ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

Ο 54χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Στα ύψη οι ακάλυπτες επιταγές

Posted: 15 Dec 2011 07:03 AM PST

Στα 2,15 δις ευρώ ανήλθαν οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία.

Από την αρχή του έτους έχουν σφραγιστεί 164.993 επιταγές, ύψους 1,943 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο σφραγίστηκαν 14.181 επιταγές συνολικού ύψους 165,8 εκατ. ευρώ.
Το εν λόγω ποσό έχει αυξηθεί κατά 38,66% συγκριτικά με τον Οκτώβριο, ενώ εμφανίζει πτώση της τάξης του 5,28% σε ετήσια βάση.
Παράλληλα, 12.023 συναλλαγματικές έμειναν απλήρωτες το Νοέμβριο, συν...

Στο μισθολογικό καθεστώς των εισηγμένων ΔΕΚΟ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Posted: 15 Dec 2011 07:01 AM PST

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, βάσει της οποίας οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και στη γενική γραμματεία ενημέρωσης εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων ενημέρωσης εντάσσονται πλέον στο μισθολογικό καθεστώς των εισηγμένων ΔΕΚΟ με πρόβλεψη οι μισθοί τους να μειωθούν ως και 35% ή διαφορετικά οι αποδοχές τους να μην ξεπερνούν το 65% των αποδοχών που ...

Απέσυρε την τροπολογία που αφορούσαν δημοσιογράφους ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΓΓΕ ο Βενιζέλος

Posted: 15 Dec 2011 07:01 AM PST

Αποσύρθηκε η τροπολογία που κατέθεσε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός οικονομικών, βάσει της οποίας οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ και στη γενική γραμματεία ενημέρωσης εξαιρούνταν από το ενιαίο μισθολόγιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής επισήμανε ότι «επειδή το βαθμολόγιο-μισθολόγιο και γενικά η δέσμη των διαρθρωτικών αλλαγών είναι ζωτικής σημασίας για την κυβερνητική πολιτική και για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, επειδή το νομοθετικό έργο πρέπει να ασ...

Ο Πάνος Μπεγλίτης νέος εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ

Posted: 15 Dec 2011 06:43 AM PST

Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Ο Γ.Παπανδρέου είχε συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης με τον Π.Μπεγλίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να αναλάβει ο τελευταίος εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος.

Διαφημίζοντας… «τα του οίκου του»

Posted: 15 Dec 2011 06:21 AM PST

Σάλος ξέσπασε στη Νέα Ζηλανδία, μετά την απόφαση του ιερέα της Αγγλικανικής εκκλησίας Αγίου Μάτθαίου, να συμπεριλάβει στη διαφημιστική καμπάνια, αφίσες που απεικονίζουν την Παναγία να κοιτά έκπληκτη ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης, ενώ σε μια άλλη εκδοχή εμφανίζεται η Παναγία και ο Ιωσήφ στο κρεβάτι.

Από την πλευρά του, ο αιδεσιμότατος Κάρντι, υπεραμυνόμενος την «θεϊκή» του έμπνευση για την διαφήμιση, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Χριστούγεννα δεν είναι μόνο ο Άγιος Βασίλης και τα κάλαντα, αλλά και ό...

ΠΑΟΚ είσαι…

Posted: 15 Dec 2011 06:18 AM PST

Χαρακτήρα φιέστας για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League, θα έχει η σημερινή αναμέτρηση του «δικεφάλου» με την Ρούμπιν Καζάν για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης.

Ο Λάζλο Μπόλονι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους Κρέσιτς, Έττο, Μπαλάφα, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Γεωργιάδη και Αθανασιάδη.

Σε περίπτωση νίκη ή ισοπαλίας στην κατάμεστη Τούμπα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα περάσει ως πρώτη στον όμιλό της, κάτι που θ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές