Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Οι άνδρες λένε πιο εύκολα “σ' αγαπώ

Posted: 19 Dec 2011 12:13 PM PST

2 στους 3 άνδρες λένε πρώτοι τη φράση "σ'αγαπώ" σε μια σχέση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.
Καταρρίπτοντας τον μύθο του "φοβικού" σε σχέση με τη δέσμευση, η έρευνα απέδειξε πως οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές στο να πουν το "σ'αγαπώ" στο έτερον τους ήμισυ.



Η Λώρα Μπερμαν που ηγήθηκε της έρευνας ανέφερε όμως πως οι άνδρες θεωρούν πως είναι ο πιο "εύκολος" τρόπος να κάνουν σεξ με την γυναίκα που τους ενδιαφέρει.



"Ο άνδρας προσφέρει τρυφερότητα γιατί θέλει σεξ. Η γυναίκα προσφέρει σεξ, γιατί θέλει τρυφερότητα", σχολίασε η Μπερμαν.

Γυναίκες εθισμένες στο πορνό

Posted: 19 Dec 2011 12:12 PM PST

Πλέον η "ιδιωτικές προβολές" ταινιών με υπόθεση δεν αφορά μόνο τους άνδρες. Το internet έχει βοηθήσει τις γυναίκες να βλέπουν όλο και συχνότερα ερωτικές ταινίες, χωρίς να χρειάζεται να νιώθουν άβολα στα βίντεο κλαμπ ή τα περίπτερα.
Δεκάδες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες έχουν εντρυφήσει στα ροζ βίντεο και τα αποζητούν στον ίδιο βαθμό όσο και οι άνδρες.



"Το στίγμα ελαχιστοποιείται, γιατί οι ερωτικές ταινίες πλέον παρέχονται στην οθόνη του υπολογιστή"
, εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Ανίτα Σμιθ, στο wstp.com.



Όμως τι νιώθουν οι γυναίκες όταν η ταινία τελειώσει;



"Συνήθως ενοχές" απαντά ο Τζέισον Ντιν, υπεύθυνος του Κέντρου Απεξάρτησης από την Πορνογραφία στην Μεγάλη Βρετανία.



Ο ίδιος αναφέρει ότι 1 στις 3 ανθρώπους που απευθύνονται στο Κέντρο για αποτοξίνωση είναι γυναίκες.



"Δύο χρόνια πριν μας επισκέφθηκε η πρώτη γυναίκα και μας ζήτησε βοήθεια",
λέει ο Ντιν και προσθέτει: "Τότε μου έκανε εντύπωση. Τώρα, πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο".



Αξιοπρόσεκτη είναι η πρωτοβουλία της Κρίσταλ Ρενόντ, μιας 26χρονης που από τα 14 της χρόνια βλέπει πορνό και έφτασε στο σημείο να απομονωθεί από φίλους και οικογένεια.



Σε συνέντευξη της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Κρίσταλ παραδέχεται ότι οι ερωτικές σκηνές της είχαν γίνει καθημερινότητα.



"Η πορνογραφία είναι οικονομική, προσβάσιμη και κυρίως ανώνυμη. Αυτό μπορεί να γίνει υποκατάστατο μιας ερωτικής επαφής"
, λέει η Κρίσταλ που έγραψε μάλιστα και βιβλίο για τον εθισμό της.



"Κάποια στιγμή, πριν από 3 χρόνια ετοιμαζόμουν για μια συνέντευξη για δουλειά. 15 λεπτά πριν ξεκινήσω, ήθελα να εκτυπώσω το βιογραφικό μου. Άνοιξα τον υπολογιστή, και μετά από δευτερόλεπτα δισταγμών, άνοιξα το pornhub.com.



Είπα μέσα μου ότι δεν προλαβαίνω και πρέπει να φύγω για τη δουλειά, αλλά τελικά δε με άκουσα...",
είπε η Κρίσταλ, προσθέτοντας: "Τελικά έχασα το ραντεβού και τότε συνειδητοποίησα ότι πραγματικα έχω πρόβλημα...".

Οι άθεοι κάνουν καλύτερο σεξ!

Posted: 19 Dec 2011 12:09 PM PST

Νέα έρευνα κατέδειξε ότι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, κάνουν καλύτερο σεξ, καθώς το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές!
Πανεπιστήμιο του Κάνσας, διεξήγαγε έρευνα, που διενεργήθηκε σε 14.500 άτομα.



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της, οι άθεοι απολαμβάνουν πολύ περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή σε σχέση με όσους κατακλύζονται από ενοχές κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και για εβδομάδες αργότερα.



Όπως κατέδειξε η μελέτη, όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις εμπειρίες τους.



Και οι δύο ομάδες ατόμων, δηλαδή οι άθεοι αλλά και αυτοί που πιστεύουν στο Θεό, παραδέχτηκαν ότι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ο αυνανισμός, η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, το στοματικό σεξ και οι εξωσυζυγικές σχέσεις.



Όμως, όσοι ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν απολάμβαναν τόσο τις εμπειρίες τους εξαιτίας των ενοχών, που τους δημιουργούσαν τα πιστεύω τους.



Μάλιστα, η σεξουαλική πράξη τους δημιουργούσε έντονα αισθήματα μεταμέλειας και ενοχής ακόμα και αμέσως μετά τον οργασμό ή κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.



Το παράδοξο στην υπόθεση είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα είχαν περίπου ίδιο αριθμό ερωτικών επαφών κάθε εβδομάδα, ενώ είχαν γίνει και σεξουαλικά ενεργοί περίπου στην ίδια ηλικία.



Δηλαδή, αυτοί που ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν διαμόρφωναν τη σεξουαλική ζωή τους σύμφωνα με τις επιταγές της, αλλά είχαν ενοχές που δεν τις ακολουθούσαν.

Οι γυναίκες θέλουν σεξ και οι άντρες... χάδια!

Posted: 19 Dec 2011 12:08 PM PST

Αντιστρέφονται οι ρόλοι των φύλων που ήθελαν τη γυναίκα να θέλει χάδια και τον άντρα μόνο σεξ... Έρευνα αμερικανών επιστημόνων αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο!
Το σεξ μέσα στη σχέση είναι όπως φαίνεται το "άλφα και το ωμέγα" για το γυναικείο φύλο ενώ για το αντρικό είναι τα... χάδια!

Στην έρευνα που εκπονήθηκε από αμερικανούς επιστημόνες συμμετείχαν 1.009 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια από ΗΠΑ, Βραζιλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ισπανία, που είχαν ηλικία 25 έως 76 ετών.

Οι ερευνητές στην επιθεώρηση "Archives of Sexual Behavior", ζήτησαν από τους εθελοντές τους να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια, ώστε να αξιολογήσουν το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι τόσο από τη σχέση τους όσο και από την ερωτική τους ζωής.

Οι απαντήσεις τους ήταν ανατρεπτικές: Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως οι άντρες που ανέφεραν πως αγκαλιάζονται και φιλιούνται συχνά με τις συντρόφους τους, ήταν κατά μέσον όρο τρεις φορές πιο ικανοποιημένοι από τη σχέση τους σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες τρυφερές στιγμές!

Aπό την άλλη, ο γυναικείος πληθυσμός δε δήλωνε ικανοποιημένος μόνο και μόνο από μερικά χάδια παραπάνω... Για τις γυναίκες, η τρυφερότητα έπρεπε να συνοδεύεται από σεξ!

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες με το πέρασμα των χρόνων φαίνεται πως απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ με τον σύντροφό τους, καθώς, όσες ήταν με τον ίδιο σύντροφό επί 15 χρόνια ή περισσότερο, δήλωσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό.

Προτιμούν τις φίλες παρά τον άνδρα τους οι παντρεμένες

Posted: 19 Dec 2011 11:56 AM PST

Με τις φίλες τους παρά με του σύζυγό τους προτιμούν να περνούν το χρόνο τους οι παντρεμένες κυρίες σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Ο λόγος; Επειδή με τις φίλες τους κάνουν πλάκα και τον απαραίτητο κοινωνικό σχολιασμό. Επίσης, πηγαίνουν για βόλτες στα μαγαζιά, σε σπα ή τρώνε παρέα.

Στην έρευνα που έκανε το Lakeside Shopping Centre το 1/3 των γυναικών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι θέλουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο με τις φίλες τους παρά με το σύζυγό τους.

Μάλιστα, το 60% προτιμά να πηγαίνει για ψώνια με φίλες μια και εμπιστεύεται το γούστο τους και δεν υποκρίνονται ότι αυτό που θα αγοράσουν είναι φτηνό.

"Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά όλοι θέλουμε να ξεφύγουμε και να βρούμε λίγο χρόνο για μας. Ήταν έκπληξη που είδαμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κυριών ήθελε να περάσει χρόνο με τις φίλες τους παρά με το ταίρι τους. Επιπλέον, μια στις δέκα παραδέχτηκε πως δεν είναι ο εαυτός της μπροστά στο σύντροφό της", είπε ο εκπρόσωπος του Lakeside Shopping Centre.

Οι γυναίκες παχαίνουν με το γάμο - οι άντρες με το διαζύγιο!

Posted: 19 Dec 2011 11:54 AM PST

Πιο πιθανό για το γυναικείο φύλο είναι το να αποκτήσει μερικά παραπανίσια κιλά μέσα στο γάμο, από ότι για το αντρικό, που τα αφήνει για... μετά το διαζύγιο, σύμφωνα με μελέτη αμερικανών επιστημόνων.

Οι έρευνα που διεξήχθη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο σε 10.000 αμερικανούς εθελοντές ήταν σαφής και αποκαλυτική: Οι γυναίκες, είναι πιο επιρρεπείς στην απόκτηση παραπάνω κιλών κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου ιδιαίτερα μετά τα 30 τους χρόνια.

Μέσα στον γάμο συνήθως η γυναίκα παίρνει περισσότερα κιλά, τρώει περισσότερες ανθυγιεινές τροφές και ασκείται λιγότερο, λόγω των ολοένα αυξανόμενων υποχρεώσεών της.

Ο άντρας, αντίθετα, βελτιώνει τις διατροφικές του συνήθειες μέσα στο γάμο, μιας και συνήθως βρίσκει έτοιμο φαγητό, συνεπώς κερδίζει χρόνο για τη σωματική του άσκηση, όπως κατέδειξε η έρευνα.

Τα αποτελέσματα αντιστρέφονται, όταν μιλήσουμε για το διαζύγιο. Κάπου εκεί, οι άντρες φαίνεται πως χάνουν την μπάλα και παίρνουν μέσα στα πρώτα δύο χρόνια που έπονται του διαζυγίου, μερικό βάρος. Ο κύριος λόγος είναι η απότομη αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών προς... το χειρότερο!

"Είναι σαφές ότι η είσοδος και η έξοδος από έναν γάμο ασκεί επίδραση στο σωματικό βάρος των δύο φύλων", δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντιμίτρι Τάμιν. "Η επίδραση αυτή είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες και, μολονότι δεν είμαστε σίγουροι, πιθανώς ευθύνονται οι διαφορετικοί ρόλοι που έχουν μέσα στον γάμο".

Η ηλικία του γάμου ή του διαζυγίου είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας που "κινεί" το δείκτη της ζυγαριάς. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερης ηλικίας ήταν οι γυναίκες όταν παντρεύονταν, τόσο πιθανότερο ήταν να παχύνουν. Το ίδιο ίσχυε αντίστοιχα για την αύξηση των κιλών των αντρών, αλλά για την περίοδο που έπεται του διαζυγίου!

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ανησυχητικά αφού συνήθως τα κιλά των δύο περιπτώσεων δεν είναι τόσα πολλά ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στην υγεία.

Στο πρώτο ραντεβού καταλαβαίνει ο άνδρας αν είστε η γυναίκα της ζωής του

Posted: 19 Dec 2011 11:52 AM PST

Μια φλογερή ματιά, ένα λαμπερό χαμόγελο και έντονο άρωμα κάνουν έναν άνδρα να ερωτευτεί, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Και όσες νομίζατε ότι για να σας θεωρήσει γυναίκα της ζωής του θα πρέπει πρώτα να σας μιλήσει, κάνετε λάθος! Από την άλλη πλευρά, το γυναικείο φύλο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ερωτευτεί τον άνδρα που της αρέσει.

Αυτό σημαίνει πως ο άνδρας είναι πιο πιθανό να ερωτευτεί κεραυνοβόλα και να θεωρήσει το αντικείμενο του πόθου του ως γυναίκα της ζωής του παρά μια γυναίκα.

Ένας στους πέντε άνδρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση παραδέχτηκαν πως ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά ενώ οι μισοί δήλωσαν πως τα βέλη του έρωτα τους χτύπησαν από το πρώτο ραντεβού εν αντιθέσει με τις γυναίκες που ήθελαν τουλάχιστον τρία ραντεβού για να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

Πιο αναλυτικά μια στις δέκα συμμετέχουσες είπε πως ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά και μάλιστα οι περισσότερες τόνισαν πως περίμεναν μέχρι το 6ο ραντεβού για να αποφασίσουν αν όντως βρήκαν το άλλο τους μισό.

Ο διδάκτωρ ψυχολογίας Alexander Gordon και μέλος της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, δήλωσε πως οι διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα είναι έντονες και ότι οι άνδρες κοιτάνε περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση.

Οι γυναίκες, συμπληρώνει, είναι πιο πολύπλοκες και πρώτα σκέφτονται τα θετικά και τα αρνητικά για να επιλέξουν.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail, έλαβαν μέρος 1.500 άνδρες και 1.500 γυναίκες και θα αποτελέσει μέρος του μυθιστορήματος The Way We Were γραμμένο από την Elizabeth Noble.

Τέλος, πιο πιθανό είναι να πει ο άνδρας πρώτος "σ'αγαπώ" παρά μια γυναίκα.

Οι γυναίκες προτιμούν να απατήσουν, παρά να χαλάσουν τη δίαιτά τους!

Posted: 19 Dec 2011 11:51 AM PST

Περισσότερες ενοχές νιώθει το γυναικείο φύλο αν χαλάσει τη δίαιτά του, παρά αν ... απιστήσει προς τον σύντροφό του!

Τουλάχιστον αυτό έδειξε μια νέα βρετανική δημοσκόπηση, όπως επίσης και το ότι μία στις δύο σκέφτεται το φαγητό περισσότερο απ' ό,τι το σεξ!

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.290 εθελόντριες από τη Βρετανία, οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τις δίαιτες και για το πώς επηρεάζουν τις προσωπικές τους σχέσεις.

Δίαιτα-Πίστη= 1-0

Μια στις τέσσερις γυναίκες δεν έκρυψε πως η δίαιτα είναι πιο σημαντική από ότι η σχέση με τον σύντροφό τους και μάλιστα δήλωσε πως είναι διατεθειμένη να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια στο να χάσει βάρος παρά να μη χωρίσει!

Φαγητό- Σχέση/Σεξ= 2-0(!)

Περισσότερες από μία στις τρεις (το 37,5%) αποκάλυψαν πως σκέφτονται το φαγητό και τη δίαιτα περισσότερο απ' ό,τι τον σύντροφό τους, ενώ περισσότερες από τις μισές (το 54%) ομολόγησαν πως σκέφτονται το φαγητό περισσότερο απ' ό,τι το σεξ!

Η διατροφολόγος του κέντρου αδυνατίσματος, Linda O'Byrne, για λογαριασμό του οποίου διεξήχθη η έρευνα, είπε πως η δίαιτα πρέπει να αποτελεί κομμάτι της ζωής κάθε ανθρώπου και όχι εμμονή.

"Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται κανείς από την δίαιτά του είναι να έχει οποιοδήποτε αρνητική συνέπεια στην ζωή του", δήλωσε σχετικά με την έρευνα, η οποία έδειξε ακόμη πώς οι γυναίκες αρχίζουν μια δίαιτα είναι επειδή θέλουν να έχουν τέλειο σώμα για να βγουν το καλοκαίρι στις παραλίες.

Υπολογίζεται πως τα τρία τέταρτα των γυναικών κάνουν δίαιτα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Τα Do και τα Don't με τον καλό σας στον ίδιο online χώρο, θέλει προσοχή

Posted: 19 Dec 2011 11:49 AM PST

Εσύ, αυτός και τα social media. Να του μιλήσω όταν είναι ανοιχτός για συζήτηση; Να πατήσω Like σε κάτι που έκανε; Να κάνω ή όχι post τον έρωτά μου για εκείνον. STOP. Διάβασε πρώτα και αποφάσισε μετά.

Powered by glamourmagazine.gr

Σάββατο βράδυ, περιμένετε να έρθει να σας πάρει να πάτε για ποτό. Κι ενώ κάνετε κους-κους στο Facebook με μια φίλη σας, ξαφνικά παρατηρείτε ότι τα τραγούδια που ανεβάζει στο Twitter είναι μες τη μαύρη κατάθλιψη. Μα τι του συνέβη; Μήπως άλλαξε γνώμη για το ραντεβού σας; Και αυτός ο στίχος σε ένα από τα τραγούδια που λέει «ακόμα σε θυμάμαι», μήπως απευθύνεται στην πρώην του; Για να τον πάρετε τηλέφωνο να του τα ψάλλετε ένα χεράκι… ΟK, στοπ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχετε στα social media με τη σχέση σας είναι ίδιος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο που διατρέχετε και με τον υπόλοιπο κόσμο: να παραγνωριστείτε. Αφήστε κάτω το ακουστικό. Μέχρι να έρθει, έχετε χρόνο να τσεκάρετε την παρακάτω λίστα online συμπεριφοράς.

Είναι Do…

- Να κάνετε retweet κάτι έξυπνο / χαριτωμένο / αστείο / σέξι που είπε, ακόμη κι όταν αναφέρεται σε σας.

- Να διαβάζετε το blog του, ακόμη κι αν το θέμα του blog δεν σας ενδιαφέρει (λέγεται ενδιαφέρον για τα ενδιαφέροντα του άλλου).

- Να μιλάτε μαζί του στο chat του Facebook για να κανονίσετε πράγματα (ή απλώς για να μιλήσετε), αντί να χρεώνεστε με SMS.

- Να τον πάρετε τηλέφωνο για να σχολιάσετε κάτι που έγραψε στο Twitter.

- Να βάλετε μια κοινή σας φωτογραφία ως Facebook Profile Pic και το όνομά του στο relationship status σας, κατόπιν συνεννόησης ότι ναι, παραδέχεστε στον κόσμο πως έχετε σχέση.

- Να ανεβάσετε ένα post στο blog σας για κάτι που σας απασχολεί, ακόμη κι αν δεν θα θέλατε να το συζητήσετε μαζί του. Δεν πρέπει να νιώθετε καταπιεσμένη στο ίδιο σας το «διαδικτυακό ημερολόγιο».

- Να κάνετε add τους φίλους του στο Facebook. Φυσικά, μόνο αν τους μιλάτε και στην πραγματική ζωή – όχι αν απλώς σας μιλάει εκείνος γι' αυτούς.

- Να γράψετε στο Twitter, με κομψό τρόπο πάντα, πως νιώθετε για κείνον.

Είναι Don't…

- Να κάνετε retweet κάτι ρομαντικό / μελιστάλαχτο / πρόστυχο που είπε και απευθύνεται σε σας μόνο.

- Να αφήνετε comment σε κάθε post του blog του, με username κάτι του τύπου «to_morakisou».

- Να θεωρείτε a priori πως έχει όρεξη να σας μιλήσει, ΚΑΘΕ φορά που φαίνεται online στο chat του Facebook.

- Να τον πάρετε τηλέφωνο για να του κάνετε σκηνή για κάποια με την οποία μιλάει στο Twitter.

- Να βάλετε μια κοινή σας φωτογραφία ως Facebook Profile Pic και το όνομά του στο relationship status σας, ενώ εκείνος δηλώνει ακόμη single γιατί «δεν ασχολείται με τα status του Facebook».

- Να ανεβάσετε ένα post στο blog σας για κάτι που σας απασχολεί σε σχέση με εκείνον. Sorry, αλλά πώς θα σας φαινόταν να έκανε το ίδιο, δημοσιοποιώντας ένα σας πρόβλημα;

- Να μπλέκεστε συνέχεια στις κουβέντες που κάνει με τους φίλους του στο Facebook. Σκεφτείτε την εικόνα που τους περνάτε: μιας κοπέλας που θέλει να έχει λόγο σε οτιδήποτε σκέφτεται, λέει και κάνει ο κολλητός τους. Θα τη συμπαθούσατε, αυτή την κοπέλα;

- Να γράψετε στο Twitter, ότι χωρίζετε. Κι ότι σας ράγισε την καρδιά.

http://pantocratoria.blogspot.com/2011/12/blog-post_9018.html

Posted: 19 Dec 2011 11:48 AM PST

Μία από τις αρετές που θα μπορούσε να έχει μια ισχυρή προσωπικότητα είναι η υπομονή.

Υπομονή έχουμε σε κάθε είδους σχέση... Είτε είναι φιλική, είτε ερωτική, είτε επαγγελματική. Δίνοντας μεγάλο πλεονέκτημα, όταν τίθεται θέμα ακεραιότητας χαρακτήρα, αλλά και ωριμότητας, η υπομονή μας γλιτώνει από απίστευτα σκαμπανεβάσματα.

Γι' αυτό πάντα όταν πλησιάζετε τα πεθερικά σας μην σας έρχεται ως πρώτη σκέψη να πληρώσετε την συμπεριφορά τους με ίδιο νόμισμα αλλά να δείξετε ανωτερότητα και χαρακτήρα διατηρώντας έτσι καλή σχέση με ανθρώπους που είτε έχετε κοντά σας ή πρόκειται να γνωρίσετε μέσα από μία συνεργασία ή σχέση.

Φυσικά, κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του βιώματα αλλά και εμπειρίες οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία αλλά και πολλούς άλλους παράγοντες.

Πότε αθωώνονται οι ερωτικές παρανομίες των αντρών!

Posted: 19 Dec 2011 11:44 AM PST

Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη. Μπορεί να κάνουμε προσπάθειες για να συναντηθούμε κάπου στη μέση (συνήθως την ώρα του σεξ), αλλά πολύ συχνά χανόμαστε στη μετάφραση, όσο προσπαθεί ο ένας να κατανοήσει τα κίνητρα, τις σκέψεις και το γιατί πίσω από τη συμπεριφορά του άλλου.

Powered by glamourmagazine.gr

Εμείς, οι άντρες, θεωρούμε ότι είμαστε πολύ απλοί ως προσωπικότητες. Απολαμβάνουμε μια απλή συνταγή μαγειρικής χωρίς να πρέπει να έχει αστέρι Michelin ο άνθρωπος που την εκτέλεσε. Λατρεύουμε τις παγωμένες μπίρες και ας μην έχουν lime από βιοκαλλιέργεια της Βραζιλίας.

Φοράμε ένα κοντομάνικο και ένα τζην για να βγούμε έξω. Έτσι, απλοί, είμαστε (περίπου) και στην ερωτική μας ζωή.

Επιπλέον, είμαστε πιστοί στις συνήθειές μας, είτε βρίσκεστε δίπλα μας είτε όχι, ενώ πολύ δύσκολα μας βγάζει κανείς από αυτές. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο φλερτ, στην περίπτωση του οποίου οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν να σπάσουν πέντε μανικιούρ στη σειρά παρά να τις αποδεχτούν.

Επειδή όμως θεωρούμε ότι, όπως πάντα, υπερβάλλετε, θα μου επιτρέψετε να σας αναλύσω μερικές από τις βασικές μας συμπεριφορές, αλλά και πότε πρέπει να σημάνει το καμπανάκι του συναγερμού. Θα δείτε ότι δεν χρειάζεται να είστε συνεχώς έτσι θέλουμε και από εσάς την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στο επίμαχο σημείο. Χωρίς να σημαίνει ότι θέλουμε να δούμε και σχήματα καρδιάς ή την αστερόεσσα.

Παρανομία #1

Η εμμονή του με το πορνό

Το θέμα: Αν θέλετε να δείτε τον φίλο σας να λέει ψέματα, ρωτήστε τον απλά αν βλέπει ερωτικές ταινίες/ βίντεο στο youtube/ κλπ. ή πότε ήταν η τελευταία φορά που το έκανε. Δεν υπάρχει περίπτωση η ειλικρινής απάντηση να είναι «ναι» στην πρώτη ερώτηση και «πριν δύο λεπτά» στη δεύτερη. Επειδή όμως είναι σίγουρος πως θα αρχίσετε να ψάχνετε για το αλυσοπρίονο, θα πάρει το πιο αθώο, ελαφίσιο βλέμμα του και θα αρνηθεί κάθε του ανάμειξη με αυτές αισχρές εφηβικές συνήθειες.

Τι συμβαίνει: Τι να συμβεί; Είμαστε οπτικά πλάσματα και δεν σταματάμε να απολαμβάνουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ. Όσο τέλεια κι αν είναι η ερωτική μας ζωή, κανείς δεν θα πει όχι σε λίγο θέαμα, είτε εντός είτε εκτός παρέας. Δεν θεωρούμε τις πορνό ταινίες «αηδιαστικές», ούτε ότι υποβιβάζουν τις γυναίκες, ενώ, μέχρι μιας ηλικίας, το να δούμε μία μαζί με φίλους είναι μια αφορμή για ανταλλάξουμε διάφορες ατάκες. Ξεπεράστε το. Δεν ανταγωνίζεστε καμία. Ούτε έχετε σταματήσει να τον καλύπτετε ερωτικά.

Συναγερμός: Αν μουρμουράει συνεχώς ότι πρέπει να «βάλετε στήθος» ή ανοίγετε το ντουλάπι της κουζίνας μόνο και μόνο για να πέσει πάνω σας ένα κύμα από εκατοντάδες DVDs.

Αντιμετωπίστε το: Ζητώντας να δείτε μαζί μια ταινία, που μπορείτε να διαλέξετε εσείς για να σας αρέσει η θεματολογία. Και μετά αντιγράψτε αυτά που βλέπετε. Η επίθεση είναι, σύμφωνα με όλα τα στρατιωτικά εγχειρίδια, η καλύτερη άμυνα.

Παρανομία #2

Το φλερτ με άλλες

Το θέμα: Κάθεστε στο αγαπημένο σας εστιατόριο, έχετε παραγγείλει εκείνα τα τέλεια ζυμαρικά με λευκή σος και με το που πιάνετε το πιρούνι θέλετε να το προσγειώσετε σε αυτόν και όχι στα μακαρόνια. Ο λόγος; Τον πιάσατε να κοιτάει μια όμορφη κοπέλα που μόλις μπήκε μέσα.

Τι συμβαίνει: Είμαστε προγραμματισμένοι κυνηγοί. Θέλετε να ερχόμαστε εμείς σε εσάς, να κάνουμε την πρώτη κίνηση, να σας πούμε αυτά που θέλετε να ακούσετε. Ε, το πρώτο και βασικότερο πράγμα σε αυτήν την ιστορία είναι να διαλέξουμε τον στόχο. Πώς θα το κάνουμε αυτό αν δεν έχουμε εκπαιδεύσει την όρασή μας; Κάπως έτσι ξεκινάει μια αγαπημένη συνήθεια που είναι δύσκολο να κοπεί. Από την άλλη, το ωραίο πρέπει πάντα να εκτιμάται. Σωστά;

Συναγερμός: Όταν αυτό το πράγμα γίνεται συνεχώς και με διάρκεια που ξεπερνά μερικά αθώα δευτερόλεπτα. Επίσης, όταν δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε κάτι που τον ρωτήσατε επειδή χάθηκε στο μπούστο της απέναντι.

Αντιμετωπίστε το: Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου να ρίξει μια ματιά εδώ και εκεί. Κάντε και εσείς το ίδιο με κάποιον που σας άρεσε, ενώ μη διστάσετε να σχολιάσετε θετικά μια όμορφη κοπέλα. Θα δείξετε πολύ cool.

Παρανομία #3

Η επικοινωνία του με την πρώην

Το θέμα: Ενώ θεωρείτε ότι είστε η μοναδική γυναίκα στη ζωή του αυτήν τη στιγμή, κατά καιρούς δέχεστε «παρεμβολές» από μια σκιά του παρελθόντος. Την πρώην του. Ένα μήνυμα εδώ, μια αναφορά για το πώς ήταν μαζί εκεί, είναι αρκετά για να σας γεμίσουν αμφιβολίες ή και οργή.

Τι συμβαίνει: Ορισμένα ζευγάρια χωρίζουν και το μαθαίνουν δυο τετράγωνα παρακάτω από τις φωνές και τα σπασμένα βάζα. Κάποια άλλα όμως διαλύονται… ησύχως, αφού το πάθος έχει εξατμιστεί ή πολύ απλά και πολιτισμένα συνειδητοποίησαν ότι δεν ταιριάζουν. Είναι πολύ πιθανό ο φίλος σας να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και να έχει διατηρήσει μια φιλική επαφή με μια γυναίκα με την οποία έχει περάσει στιγμές μαζί. Δεν είναι πάντα όλα τόσο πονηρά, ακόμη και όταν μιλάμε για άντρες.

Συναγερμός: Όταν η συχνότητα της επικοινωνίας αυξάνεται πολύ, τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα. Πόσα πράγματα έχουν να πουν πια καθημερινά που δεν μπορούσαν να τα συζητήσουν όταν ήταν μαζί; Επίσης, αν διαβάζει μήνυμά της και χαμογελάει πάνω από την οθόνη...

Αντιμετωπίστε το: Μια γυναίκα από το παρελθόν του φίλου σας δεν είναι απαραίτητα μια απειλή που θα βάλει φωτιά στη σχέση σας. Ρωτήστε τον με έναν ήρεμο, αλλά σοβαρό τόνο τι συμβαίνει και ακούστε τι έχει να σας πει. Το ένστικτό σας θα σας δώσει να καταλάβετε, αλλά όπως και να έχει αφήστε στην άκρη το δράμα.

Παρανομία #4

Οι βόλτες στα strip clubs

Το θέμα: Σκεφτείτε το λίγο. Ένα club με δυνατή μουσική, χαμηλό φωτισμό, βολική πίστα-διάδρομο, όπου μπορεί κανείς να δει αιθέριες υπάρξεις να κυκλοφορούν (ημίγυμνες ή ολόγυμνες) ανάμεσά του και τη δυνατότητα να νιώσει (καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο) βασιλιάς. Ποιος μπορεί να πει όχι; Καλώς ή κακώς, τα strip clubs είναι ένα κομμάτι της αντρικής κουλτούρας, που δεν πρόκειται να φύγει εύκολα.

Τι συμβαίνει: Εκτός και αν μιλάμε για υπερβολικά ύποπτα μέρη, τα strip clubs είναι χώροι που προσφέρουν μια σχετικά αθώα, γυαλιστερή εκδοχή της βασικότερης φαντασίωσης των αντρών. Ότι είμαστε ακαταμάχητοι (ναι, ακόμη και ο περιπτεράς με τη φαλακρίτσα και την κοιλιά το πιστεύει όταν είναι μόνος του) και μπορούμε να αρέσουμε στο 99,9% των γυναικών εκεί έξω. Επίσης, είναι ένας τρόπος να διασκεδάσουμε με τους φίλους μας συζητώντας live για το αγαπημένο μας χόμπι, δηλαδή εσάς, να πειράξουμε ο ένας τον άλλον, να προκληθεί μια «αναστάτωση» σε έναν χώρο όπου οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί γίνονται τέχνη.

Συναγερμός: Αν ο φίλος σας αρχίσει να γίνεται θαμώνας και να προκύπτουν συνεχώς bachelor parties όπου πρέπει, πρέπει, πρέπει να πάει, έχετε κάθε δίκιο να αναρωτηθείτε για το πόσους φίλους έχει που είναι να παντρευτούν είτε για το πότε θα σας αποκαλύψει τον έρωτά του για τη Vicky, την Αγγλίδα χορεύτρια από το Manchester.

Αντιμετωπίστε το: Η λύση του να αρχίσετε να προσφέρετε υπηρεσίες αυτοσχέδιου striptease δεν είναι και τόσο ιδανική, εκτός πια και αν έχετε σώμα που το επιτρέπει, αλλά και τις σωστές κινήσεις built in. Γιατί είναι πολύ πιθανό να φανείτε πολύ λίγες μπροστά σε γυναίκες που αυτό είναι το επάγγελμά τους και άρα δύσκολα να συγκριθείτε επιτυχώς. Μπορείτε να φερθείτε κάπως πιο «αντρικά»: ζητήστε να τον συνοδέψετε σε επόμενη επίσκεψή του και να είστε χαλαρές (πληρώνοντάς του για παράδειγμα έναν privé χορό) ή, ακόμη καλύτερα, να πάτε με τις φίλες σας σε ένα women only πάρτι. Έτσι και αυτός θα μπει στη δική σας θέση και πιθανόν να το σκεφτεί πολύ περισσότερο την επόμενη φορά που θα κανονίσει το «πονηρό» ραντεβού με την παρέα του.

Παρανομία #5

Το internet chat

Το θέμα: Βλέπετε ότι στις σελίδες του στο Twitter και το Facebook οι τοπ φίλοι και followers είναι όλοι γυναίκες. Tόσο όμορφες, που μέχρι και εσείς θα θέλατε να βγείτε μαζί τους. Από την άλλη, τον πετυχαίνετε πάνω από μια οθόνη που λάμπει να κάνει chat με αγνώστους. Μπορεί δε να μιλάει και με γυναίκες. Πρέπει να γυρίσουμε στην Εποχή τoυ Λίθου για να κοιμάστε επιτέλους ήρεμες;

Τι συμβαίνει: Ναι, η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει και ως εργαλείο εξαπάτησης. Είναι όμως και ένα βασικό μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων στην digital εποχή που διανύουμε. Ο φίλος σας, όπως κατά πάσα πιθανότητα και εσείς, έχει αναπτύξει ένα δικό του δίκτυο φίλων, αντρών και γυναικών, με τους οποίους διατηρεί επαφή. Επίσης, κατά καιρούς, μπορεί να μπει και στη διαδικασία τού να κάνει chat. Τα πράγματα γίνονται θολά αν και όταν αρχίσει το διαδικτυακό φλερτ, αλλά για μερικούς από εμάς είναι ένας σχετικά αθώος τρόπος αποσυμπίεσης και στιγμιαίας ικανοποίησης του εγωισμού μας, ειδικά σε στιγμές που αισθανόμαστε πίεση από διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως από τη δουλειά. Βέβαια, δεν έχουν όλοι τις ίδιες αντιστάσεις στον πειρασμό.

Συναγερμός: Μέτρον άριστον. Όταν η εμμονή του με το net και κυρίως τα social networking sites και το chat αρχίζουν και του τρώνε χρόνο και διάθεση από τη σχέση σας, είτε μιλάει με γυναίκες είτε όχι, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Ακόμη, αν κλείνει ξαφνικά τον υπολογιστή και λέει πως πρέπει να φύγει έξω εκτάκτως για μια δουλειά, μάλλον δεν είναι εντελώς ειλικρινής. Ίσως είναι η στιγμή να ψάξετε εκείνο το αλυσοπρίονο από την «Παρανομία» Νούμερο 1.

Αντιμετωπίστε το: Πρέπει να δείτε το θέμα στις ρεαλιστικές του διαστάσεις: αν κάποιος θέλει να σας απατήσει, μπορεί να το κάνει βρίσκοντας συνένοχο είτε εντός είτε εκτός διαδικτύου. Το μέσο δεν είναι το πρόβλημα, η πρόθεση είναι που μετράει. Επίσης, μέχρι ενός βαθμού, το φλερτ στο ίντερνετ είναι μια πολύ διασκεδαστική απασχόληση, που δίνει ένα στιγμιαίο boost αυτοπεποίθησης σε όποιον το δοκιμάζει. Κάντε το και εσείς και θα δείτε. Αρκεί να κρατιέται ένα ήπιο επίπεδο δράσης και βέβαια όταν κλείσει η οθόνη του υπολογιστή ο φίλος σας να αφήσει το όλο θέμα εκεί και να επιστρέψει στη live εκδοχή του ερωτικού παιχνιδιού, εσάς.

Ποινική δίωξη στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

Posted: 19 Dec 2011 11:32 AM PST

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ βρέθηκαν στους λογαριασμούς του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασ. Παπαγεωργόπουλου. Ποινική δίωξη και κατά τριών συνεργατών του. "Για κόπους μιας ζωής" είχαν κάνει λόγο στο παρελθόν οι κατηγορούμενοι

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, άσκησε στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης για το οικονομικό έγκλημα Λάμπρος Τσόγκας.

Διώξεις ασκήθηκαν και κατά του τότε γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος, κατά του πρώην αντιδήμαρχο Μιχάλη Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.

Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008.

Σύμφωνα με τον "Αγγελιοφόρο", η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά στο πολυσέλιδο πόρισμά της διαπίστωσε καταθέσεις στους κοινούς λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και των συζύγων τους, που δεν συνάδουν με τα έσοδα που έχουν δηλωθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Ποσά που προκαλούν

Πιο αναλυτικά, σε τραπεζικούς λογαριασμούς του τέως δημάρχου βρέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 1.000.040 ευρώ, ενώ τα ποσά στους λογαριασμούς του Μ. Ζορπίδη και του Μ. Λεμούσια είναι αντιστοίχως 6 εκατ. και 870.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον ανώτερο υπάλληλο του δήμου βρέθηκε κατατεθειμένο σε τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 160.000 ευρώ.

Οι παραπάνω, που αναμένεται το επόμενο διάστημα να απολογηθούν για την εν λόγω υπόθεση στον γ΄ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, κατά την ανωμοτί εξέτασή τους σε προανακριτικό στάδιο, φέρεται να είπαν ότι πρόκειται για τους "κόπους μιας ζωής", ενώ έκαναν, παράλληλα, λόγο για καταθέσεις που προέρχονται από επενδύσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση του εισαγγελέα εφετών

Αντίθετα, δεν βρέθηκαν στοιχεία, σύμφωνα με το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας στους λογαριασμούς των άλλων δύο πρώην Αντιδημάρχων, Θεόδωρου Αθανάσαρου και Αναστάσιου Γερογιάννη, οι οποίοι πάντως συμπεριλαμβάνονται στα 23 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ο πρώην υπάλληλος της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του βρέθηκαν 3.500.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να υποβάλλει την πρότασή του προς το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή όχι σε δίκη των 23 συνολικά κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας σύμφωνα με την επιθεωρήτρια που πραγματοποίησε την έρευνα αγγίζει τα 51,4 εκατ. ευρώ.

Τέλος, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσίευσε, αποφάσισε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Μιχ. Λεμούσια, ο οποίος συμπλήρωσε το 6μηνο της προφυλάκισης.

Διάσημοι που επέλεξαν το διαμέρισμα από τη βίλα!

Posted: 19 Dec 2011 11:29 AM PST

Όλο και περισσότεροι διάσημοι και πάμπλουτοι stars απαρνιούνται τις πολυτελείς και πανάκριβες βίλες τους στο Hollywwod για τη ζεστασιά που προσφέρει ένα κομψό και καλαίσθητο διαμέρισμα στο κέντρο μεγάλων πόλεων.

Ιδού οι πιο γνωστοί stars και τα διαμερίσματά τους:

1) Chace Crawford

Ο Chace, γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά Gossip Girl, νοίκιασε ένα ρετιρέ στο κέντρο της Νέας Υόρκης, για το οποίο πληρώνει ενοίκιο 5.100 δολάρια το μήνα!

Τα διαμερίσματα του κτιρίου Dwell95, έχουν διακοσμηθεί από τον διάσημο Γάλλο, Philippe Starck.

2) Alec Baldwin

Ο Alec Baldwin πρόσφατα αγόρασε ένα κλασικό διαμέρισμα, ανακαινισμένο, με τέσσερις κρεβατοκάμαρες και αντίστοιχο αριθμό μπάνιων, στην καρδιά του Greenwich Village.

Η τιμή του; 12,5 εκατ. δολάρια!

3) Kevin Spacey

Ο Kevin Spacey κάποτε είχε αυτό το διαμέρισμα στην Tribeca, με τρεις κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια.

Το διαμέρισμα εκτεινόταν στους δύο τελευταίους ορόφους σε ένα κτίριο πέντε ορόφων και το αγόρασε για 5 εκατ. το 2008.

4) Sheryl Crow

Η Sheryl Crow κατείχε μια σοφίτα στη Νέα Υόρκη μέχρι το 1998 και μετέτρεψε τον αστικό και βιομηχανοποιημένο χώρο σε vintage σπίτι.

5) Diddy

Ο Diddy αγόρασε ένα διαμέρισμα κοντά στο Central Park, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Benjamin Noriega-Ortiz.

6) Leonardo DiCaprio

Ο σταρ του Τιτανικού αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Riverhouse, το οποίο είναι και οικολογικό!

Το εσωτερικό του σχεδιάστηκε από τον Thom Filicia.

7) Justin Timberlake

Ο δημοφιλής τραγουδιστής και ηθοποιός αγόρασε το συγκεκριμένο διαμέρισμα με τρεις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια στην Tribeca για 4.774 εκατ. δολάρια το 2008.

8) Mariska Hargitay

Η Mariska Hargitay κάποτε είχε στην ιδιοκτησία της ένα ρετιρέ με τρεις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια, σε ένα ιστορικό κτίριο στο Chelsea της Νέας Υόρκης.

Το έβγαλε προς πώληση το 2008 για 8.25 εκατ. δολάρια.

9) Natalie Portman

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε κάποτε ένα διαμέρισμα με τρεις κρεβατοκάμαρες, τρία μπάνια, το οποίο βρισκόταν στο κτίριο του Richard Meier στην Charles Street στο Manhattan.

Η Natalie το πούλησε το 2008 για 6.55 εκατ. δολάρια.

10) Scarlett Johansson

Η σέξι ηθοποιός κατείχε ένα διώροφο διαμέρισμα στην Tribeca του Manhattan.

11) Christian Lacroix

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Christian Lacroix ζούσε σε ένα διαμέρισμα στην διάσημη περιοχή Marais του Παρισιού.

Το 2009 αποφάσισε να το πουλήσει για 2,6 εκατ. δολάρια.


Κρέμα φούρνου μόκα σοκολάτα

Posted: 19 Dec 2011 11:25 AM PST

Μία συνταγή που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Κρέμα φούρνου μόκα σοκολάτα

Συνταγή για 2 άτομα

Υλικά:

3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρης

50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ εσπρέσο, αλεσμένο

2 μεγάλους κρόκους αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Σαντιγί, για το γαρνίρισμα

Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα, για το γαρνίρισμα

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150οC.

Βάζουμε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε την φρέσκα κρέμα με την ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις πάρει μία βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και τον καφέ εσπρέσο. Αφήνουμε τα υλικά μας στο κατσαρολάκι να σταθούν για 1 λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τους κρόκους ένα-ένα και ανακατεύουμε το μείγμα μας συνεχώς με ένα σύρμα. Προσθέτουμε και την βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Βάζουμε τα φορμάκια στην μέση ενός ταψιού με ψηλά τοιχώματα και γεμίζουμε με το ζεστό νερό το ταψί μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση της κάθε φόρμας.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο της κρέμας μας. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν ελαφρά.

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως την κρέμα μας ζεστή γαρνιρισμένη με σαντιγί και λίγο ξύσμα από σοκολάτα ή να την παγώσουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ημέρα πριν το σερβίρισμα.

Απολαύστε!

Σαλάτα με Κοτόπουλο και Βινεκρέτ Πορτοκαλιού

Posted: 19 Dec 2011 11:20 AM PST

Πείτε τέλος στην κλασσική συνταγή σαλάτας με κοτόπουλο και δοκιμάστε κάτι νέο!

Συνταγή για 4-6 άτομα

Υλικά:

Σαλάτα:

500γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο στην σχάρα, κομμένο σε λωρίδες

3 φλιτζάνια πράσινο μαρούλι χοντροκομμένο

2 φλιτζάνια κόκκινο μαρούλι, χοντροκομμένο

2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

1/2 φλιτζάνι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Βινεκρέτ:

Χυμός από 1 πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάζουμε την βινεκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεκρέτ σε ένα μπλέντερ και κτυπούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Την σάλτσα αυτή μπορείτε να την διατηρήσετε αεροστεγώς στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Για την σαλάτα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ την σαλάτα και περιχύνουμε με την βινεκρέτ.

Σερβίρετε την σαλάτα αυτή σε θερμοκρασία δωματίου. Να είσταστε σίγουροι ότι είναι από τις συνταγες που λίγοι μπορούν να αντισταθούν.

Καλή Όρεξη!

Economist: "Έχει πράγματι έρθει το απόλυτο τέλος;"

Posted: 19 Dec 2011 11:14 AM PST

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist. Μιλά για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του ευρώ, του οποίου η "διάρκεια ζωής είναι μικρή". Ανάγκη για άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων. Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα.

Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν.

Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες "ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις".

Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα, επισημαίνει ο Economist.

Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση.

Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας.

Μόνο οι τολμηρές πολιτικές μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από αυτόν τον κύκλο, λέει ο Economist, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες "φαίνονται ανίκανοι ή απρόθυμοι να είναι αρκετά τολμηροί" και δεν έχουν ιδέες πώς να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση.

Αν δεν δοθούν λύσεις, "το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες" αλλά, όπως προειδοποιεί ο Economist, όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο τολμηρές αποφάσεις πρέπει να πάρουν οι ηγέτες.

Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed.

Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Το 2011 μέσα από 11 αξέχαστα αντικείμενα

Posted: 19 Dec 2011 11:05 AM PST

Καθώς ο παλιός ο χρόνος 2011, μας αφήνει σιγά - σιγά, το περιοδικό "Vanity Fair" υπολόγισε ότι του αξίζουν 18 αντικείμενα που θα μείνουν στην ιστορία. Δείτε 11 από αυτά, που εμείς με τη σειρά μας, ξεχωρίσαμε...

1. Μπλιαχ!

Μετά από μήνες κλεισίματος της εφημερίδας του μεγιστάνα των μίντια, "News Of The World" Rupert Murdoch, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών βρωμάει ακόμα. Η πιο σιχαμερά κουτσομπολίστικη εφημερίδα έκλεισε ύστερα από 168 χρόνια.

2. No Jobs (πράγματι)

Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την Apple χωρίς τον Steve Jobs. Το τραγικό υπέροχο για εκείνον είναι ότι παραιτήθηκε έξι εβδομάδες πριν από το θάνατό του και πρόλαβε να ζήσει την απεριόριστη αγάπη και ευγνωμοσύνη των θαυμαστών του.

3. Όπως έστρωσε, κοιμήθηκε

Η χρονιά ήταν άκρως αποκαλυπτική όσον αφορά στις ερωτικές προτιμήσεις του πρώην διευθυντή του Δ.Ν.Τ., Dominique Strauss-Kahn. Παρά, πάντως, τον χείμαρρο των ειδήσεων, θα παραμείνει μυστήριο τι έγινε με την καμαριέρα στο New York Sofitel.

4. Με κοιτάς, πώς σε κοιτάω;

Μετά την εικόνα χωρίς χιόνια και ύστερα από τον κρυστάλλινο ήχο του HD, η χρονιά προσπάθησε να ήταν και 3D.

5. Ho. Ho. Ho.

Έχοντας χάσει 149 ημέρες αγωνιστικές ημέρες, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η κανονική περίοδος του NBA θα είναι αρκετά κοντή για το ύψος του αμερικανικού πρωταθλήματος. Η έναρξη του φετινού καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

6. Τα φώτα έκλεισαν στο φεγγάρι

Ύστερα από 42 χρόνια και μία μέρα που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο "Atlantis" προσγειώθηκε για τελευταία φορά στις 21 Ιουλίου και κατευθύνθηκε προς το Εθνικό Μουσείο. Η NASA δεν έχει στο άμεσο μέλλον προγραμματίσει κάποιο διαστημικό πρόγραμμα.

7. Οι λάτρεις των φρεσκο-τυπωμένων μυθιστορημάτων θρηνούν

Για πρώτη φορά το 2011 τα e - books ξεπέρασαν σε πωλήσεις στο Amazon τα... παλιά, μυρωδάτα, χάρτινα βιβλία.

8. Πίπα has a face

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τον γάμο της χρονιάς, της απλής Kate Middleton με τον πρίγκιπα William. Την ίδια ώρα άλλοι τόσοι άντρες γκούγκλαραν τις φωτογραφίες της αδερφής της, Pippa, και συγκεκριμένα του πίσω συστήματος της.

9. Παρέα με τα ψάρια

Σχεδόν 10 χρόνια μετά την 9η Σεπτεμβρίου ο Osama Bin Laden δολοφονήθηκε και φωτογραφήθηκε νεκρός προς ευχαρίστηση του Κογκρέσου. Με συνοπτικές διαδικασίες οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη θάλασσα, όπως άλλωστε ορίζει το Ισλάμ.

10. Πώς το πίνετε το τσάι σας, Πρόεδρε;

Όση ζάχαρη και να βάζει στο τσάι του ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama, τόσο πιο πικρή είναι η γεύση των τελευταίων ποσοστών δημοτικότητας του. Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει το TEA party που ξαναπήρε τα πάνω του.

11. For her eyes only

Αν η Elizabeth Taylor είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας στη γη, σίγουρα ο Θεός έχει κρατήσει μια λαμπερή θέση για εκείνη στον παράδεισο.

Δεν πείθουν ότι είναι μόνο φίλοι οι Cameron Diaz και P. Diddy

Posted: 19 Dec 2011 11:02 AM PST

Όλο και περισσότερες ρομαντικές βραδιές περνούν οι Cameron Diaz και Diddy, φουντώνοντας τις φήμες που τους θέλουν ζευγάρι.

Η κοινή εμφάνιση της Cameron Diaz με τον Diddy στο Roof Garden του ξενοδοχείου Dream Downtown Hotel στη Νέα Υόρκη, έδωσε τροφή στα ξένα ταμπλόιντς για την σχέση (;) τους. Σε κάποια από αυτά μάλιστα ανέφεραν πώς πολλοί τους είδαν να ανταλλάσουν φιλιά εκείνο το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα, όταν η δημοφιλής ηθοποιός και ο hip hop τραγουδιστής είχαν ένα ερωτικό τετ α τετ σε δείπνο. Την κοινή τους αυτή εμφάνιση ακολούθησε μια ακόμη συνάντησή τους στο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Marble Lane, όπου διασκέδασαν μαζί.

Όπως αναφέρει μια πηγή του People, η Cameron και ο Diddy "ήταν πολύ τρυφεροί μεταξύ τους". Ωστόσο, εκπρόσωπος της Diaz υποστηρίζει ότι δεν είναι ζευγάρι, αλλά μόνο φίλοι".

Από το Playboy στα έδρανα της βουλής!

Posted: 19 Dec 2011 10:58 AM PST

Η 27χρονη που πέταξε τα βινύλ εσώρουχα και φοράει ταγιέρ!

Τις πασαρέλες και τις hot φωτογραφήσεις άφησε πίσω της η Μαρία Κοζεβνίκοβα και εντάχθηκε στο πλευρό του Πούτιν. Η 27χρονη Μαρία το 2009 είχε φωτογραφηθεί ολόγυμνη σε εξώφυλλο του Playboy.

Το ρωσικό Maxim την είχε ανακηρύξει ως η πιο σέξι γυναίκα της χρονιάς.

Το πρώην μοντέλο άνηκε στην νεολαία του κόμματος του Πούτιν ενώ και οι γονείς της ψηφίζουν δαγκωτό Βλάντιμιρ...

"Τη σκότωσα γιατί νόμιζα ότι με απατούσε"

Posted: 19 Dec 2011 10:56 AM PST

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την ταυτότητα του 35χρονου δράστη που δολοφόνησε την 21χρονη φίλη του επειδή νόμιζε πως τον απατά

Λόγους ζηλοτυπίας επικαλείται ο δράστης της άγριας δολοφονίας στην Καστοριά που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

"Ήμουν ερωτευμένος με την Ανδριάνα. Ζήλευα όταν την έβλεπα με άλλους άνδρες. Υποψιαζόμουν ότι με απατούσε γι' αυτό τσακωθήκαμε", δήλωσε στις αρχές ο 35χρονος που αφαίρεσε με τον πιο φριχτό τρόπο της ζωή της 21χρονης φίλης του.

Ο δράστης της στυγερής δολοφονίας πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας στην ανακρίτρια προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για τους λόγους που τον οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα.

Σοκαριστική είναι και η έκθεση του ιατροδικαστή σύμφωνα με την οποία προηγήθηκε ερωτική συνεύρεση θύτη και θύματος στο αυτοκίνητο του δράστη, ενώ στη συνέχεια η κοπέλα βασανίστηκε με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι, πριν δολοφονηθεί με περισσότερες από 30 μαχαιριές.

Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται ο δράστης της άγριας δολοφονίας να μεταφερθεί στην Καστοριά προκειμένου να δικαστεί.

Τα μέτρα ασφαλείας, δεδομένου ότι υπάρχουν απειλές και οργή για τον δολοφόνο, θα είναι δρακόντεια για τη μεταφορά του, που, σύμφωνα με το alphafm.gr, θα επιχειρηθεί υπό άκρα μυστικότητα.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταδικαστεί πριν από χρόνια για το βιασμό μιας φοιτήτριας και αφού έμεινε 1,5 χρόνο στη φυλακή, κυκλοφορούσε και πάλι ελεύθερος.

Η κηδεία της 21χρονης κοπέλας, που τελέστηκε στο Περιβόλι Κέρκυρας από όπου και καταγόταν, τελέστηκε σε κλίμα οδύνης.

Συγκλονισμένοι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί της 21χρονης κοπέλας είπαν το στερνό αντίο με τραγικές φιγούρες τους γονείς και τα αδέρφια της που δεν μπορούν να πιστέψουν το απροσδόκητο, άδικο και τόσο βίαιο τέλος της.

Το χωριό της κοπέλας πενθεί τον άδικο χαμό της και έχει συμβολικά ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του ΤΕΙ Καστοριάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής μνημόσυνο στη μνήμη της πρόωρα χαμένης κοπέλας στο σημείο της δολοφονίας.

Θύματα κακοποίησης οι Ελληνίδες- Αυξάνονται οι SOS κλήσεις

Posted: 19 Dec 2011 10:54 AM PST

Οι διακρίσεις ενάντια στο γυναικείο φύλο εξακολουθούν να υφίστανται, ακόμη και στον 21ο αιώνα, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία της γραμμής SOS., με την ανεργία και την κακή οικονομική κατάσταση να μαστίζει τη ζωή τους,πάνω από 2000 γυναίκες τηλεφώνησαν το τελευταίο εξάμηνο στη συμβουλευτική γραμμή.

Αυξάνονται όλο και περισσότερο τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων το διάστημα από 11/3/2011 έως 11/9/2011 η ειδική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 πήρε "φωτιά" από γυναίκες που θέλησαν να μιλήσουν για τον εφιάλτη που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Τα στατιστικά στοιχεία από το τελευταίο εξάμηνο λειτουργίας της συμβουλευτικής γραμμής 15900 για κακοποιημένες γυναίκες παρουσιάστηκαν από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Από τις 11 Μαρτίου ως τις 11 Σεπτεμβρίου φέτος, το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 2.090 κλήσεις. Οι γυναίκες ή οι οικείοι τους που αναζήτησαν βοήθεια αφορούσαν θύματα που ήταν 77% Ελληνίδες, 11% μετανάστριες, 1% μέλη μειονοτήτων, αλλά και 2% ΑΜΕΑ και 0,5% από κάποια κατηγορία άλλων μειονεκτούντων ατόμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γραμματείας, επί του συνόλου των κλήσεων, 1653 (79%) είναι αυτές που αφορούν την καταγγελία περιστατικών έμφυλης βίας. Από αυτές οι 1247 κλήσεις (60%) αφορούν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών, ενώ οι 406 κλήσεις (19%) αφορούσαν σε καταγγελίες από τρίτα πρόσωπα.

Από τις 1247 κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες των ίδιων των κακοποιημένων γυναικών οι 1082 κλήσεις (87%) ανέφεραν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ( είτε από σύζυγο είτε από σύντροφο), οι 46 κλήσεις (4%) κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση, ενώ οι 20 κλήσεις βιασμό. Οι 112 κλήσεις (9%) αφορούσαν σε καταγγελία άλλων μορφών βίας πέραν των παραπάνω.

"Πηγή" βίας η κακή οικονομική κατάσταση

Η οικονομική κατάσταση των γυναικών φαίνεται να είναι σχετικά ανάλογη των πιθανοτήτων βίας εναντίον τους. Από τα θύματα που απάντησαν στη σχετική ερώτηση, την περιέγραψαν ως κακή (24%), μέτρια (19%),καλή (14%).Αντίστοιχα, μεγάλο ποσοστό των γυναικών που τηλεφώνησαν ήταν άνεργες (38%).

Απροστάτευτες οι γυναίκες ανεξαρτήτως "πτυχίου"

Το επίπεδο της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να προστατεύει τις γυναίκες από τη βία που ασκείται εναντίον τους, καθώς το 0,3% είναι τυπικά αναλφάβητες, το 15% έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια ή κατώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 12% την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το 7% τη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση μη τριτοβάθμιου επιπέδου, ενώ το 15,5% την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τα παραπάνω στοιχεία, πρόκειται να παρουσιασθούν σε ημερίδα που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων. Η ημερίδα "Βία κατά των Γυναικών – Μεθοδολογία Συμβουλευτικής" θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30/9/2011 και ώρα 09:30 – 15:30 στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 – δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Συνελήφθη 62χρονος που βίαζε 13χρονη

Posted: 19 Dec 2011 10:52 AM PST

Στα χέρια της αστυνομίας 62χρονος που ξεσπούσε τις ορέξεις του σε 13χρονη. Το περιστατικό κατήγγειλαν στην αστυνομία οι γονείς της ανήλικης. Θετικά σε βιασμό τα αποτελέσματα των γυναικολογικών εξετάσεων

Ένα ακόμα σοκαριστικό γεγονός αποκαλύφτηκε στη Ζάκυνθο, με τους κατοίκους του νησιού να παραμένουν έκπληκτοι στο άκουσμα της είδησης.

Η ανατριχιαστική υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα Πέμπτη, η εφημερίδα "Ημέρα", αναφέρει ότι κάτοικος του νησιού κατηγορείται για βιασμό ανήλικου κοριτσιού, ηλικίας μόλις 13 χρόνων.

Η είδηση έχει προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση, καθώς ο φερόμενος ως δράστης είναι 62 χρόνων.

Η 13χρονη κοπέλα από την Βουλγαρία, που ζει οικογενειακώς στον Αγαλά της Ζακύνθου, γύρισε το βράδυ της Τετάρτης κλαίγοντας στο σπίτι της και αποκάλυψε στους γονείς της ότι ένας 62χρονος την είχε εξαναγκάσει δια της βίας να υποστεί τις αρρωστημένες του ορέξεις.

Αμέσως, οι γονείς της ανήλικης κατήγγειλαν τον βιασμό στο αστυνομικό τμήμα Λαγανά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 62χρονο και σήμερα Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Ο δράστης πήρε 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Σύμφωνα μάλιστα με την Αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν το βιασμό της 13χρονης Βουλγάρας, αφού η αποτρόπαια αυτή πράξη έχει επιβεβαιωθεί και από γυναικολογική εξέταση.

Το προφίλ του στυγερού δολοφόνου της 22χρονης στην Καστοριά

Posted: 19 Dec 2011 10:50 AM PST

Πανελλήνιο σοκ από το έγκλημα πάθους στην Καστοριά. Σύλληψη για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού για τον 35χρονο μάνατζερ. Προηγήθηκε καβγάς πριν της καταφέρει μαχαιριές στο σώμα και το πρόσωπο. Διαβάστε πληροφορίες σχετικά με τον αδίστακτο δράστη.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της 22χρονης φοιτήτριας από την Κέρκυρα, ενώ η κοινή γνώμη παραμένει σοκαρισμένη από το αποτρόπαιο έγκλημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το "Πρώτο Θέμα", ο 35χρονος δράστης είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού και παράνομη οπλοκατοχή και εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Ο 35χρονος είχε συλληφθεί μετά από έρευνες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και στην κατοχή του είχαν βρεθεί πάνω από τριάντα χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με ιδιαίτερα σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακόμη, στην κατοχή του είχαν βρεθεί ένα αεροβόλο όπλο, τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, που ήταν κρυμμένοι μέσα σε ύφασμα καναπέ, έντεκα οπτικοί πολυμορφικοί δίσκοι (DVD), ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο κινητά τηλέφωνα, επτά αμπούλες αερίου, ένα σπρέι πιπεριού και μία πτυσσόμενη ράβδος.

Το πάθος τού όπλισε το χέρι

Η άγρια δολοφονία της 22χρονης φοιτήτριας από τον 35χρονο μάνατζερ έχει προκαλέσει σοκ και οργή σε όλη την Ελλάδα.

Τα δύο νεαρά παιδιά γνωρίστηκαν στην Καστοριά πριν από έναν χρόνο. Το κορίτσι είχε πάει για να σπουδάσει Δημόσιες Σχέσεις στο ΤΕΙ, ενώ ο 35χρονος κατάγεται σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων από τη Θεσσαλονίκη και διοργάνωνε events σε μπαρ.

Η άτυχη κοπέλα ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία, καθώς συμμετείχε στην παρουσίαση του τοπικού καρναβαλιού, τα Ραγκουτσάρια, με γνωστό παρουσιαστή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, η φοιτήτρια είχε έναν έντονο καυγά στο σπίτι της με τον σύντροφο της.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν εκείνος την ανάγκασε μετά να ανεβάσει στο προφίλ της στο fb φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν ο ίδιος και η σε τρυφερές στιγμές.

Λίγη ώρα αργότερα ο 35χρονος σκότωσε την νεαρή κοπέλα, καρφώνοντας ένα μαχαίρι δέκα φορές στο στήθος της αγαπημένης του και χτυπώντας την στο λαιμό με ένα κατσαβίδι.

Στη συνέχεια την έριξε στη λίμνη και έφυγε με κατεύθυνση το Κιλκίς.

Φτάνοντας στο Κιλκίς η αστυνομία είδε το αυτοκίνητό του, το θεώρησε ύποπτο και του έκανε νόημα να σταματήσει.

Εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη το αυτοκίνητο του εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Στην έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ίχνη αίματος και τρίχες από τα μαλλιά της κοπέλας.

Ο δράστης μεταφέρθηκε στο Γενικό νοσοκομείο Κιλκίς όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς και τους αποκάλυψε και το σημείο στο οποίο είχε γίνει το έγκλημα.

Να σημειωθεί ότι στο προφίλ του δράστη στο fb εκφράζουν την αγανάκτησή τους δεκάδες πολίτες, φτάνοντας στα περίπου 1.000 σχόλια κατά του δράστη.

Τρίχρονο αγόρι έχει αλλεργία στα... Χριστούγεννα!

Posted: 19 Dec 2011 10:49 AM PST

Τα περισσότερα παιδάκια περιμένουν πώς και πώς τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του Άγιου Βασίλη. Όχι όμως και ένα τρίχρονο αγόρι, που έχει αλλεργία στα... Χριστούγεννα.

Την πιο χαρούμενη εποχή του χρόνου, ο Charlie Smith, δεν μπορεί να χαρεί, όπως τα άλλα παιδάκια, αφού έχει αλλεργία στα περισσότερα "χριστουγεννιάτικα" τρόφιμα, όπως η σοκολάτα με ξηρούς καρπούς, οι γιορτινές τάρτες, ακόμα και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, όταν είναι αληθινά.

Η οικογένεια δεν στολίζει αληθινό δέντρο τα Χριστούγεννα, γιατί αυτό θα μπορούσε να στείλει τον μικρό στο νοσοκομείο με κρίση άσθματος.

Όπως εξηγεί η μητέρα του τρίχρονου αγοριού από το Worcester, Jo, αρκεί να ακουμπήσει κάποιον που έχει φάει φιστίκα για να τον πιάσει αμέσως πολύ έντονη φαγούρα.

"Είναι τρομακτικό", λέει η μητέρα του στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail. "Το καταλάβαμε όταν ήταν 18 μηνών και τον κρατούσε αγκαλιά ο πατέρας μου, ενώ έτρωγε φυστίκια. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς έγινε το παιδί. Άρχισε να ξύνεται απίστευτα, σε σημείο που άρχισε να ματώνει".

Οι γονείς του μικρού τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου με ειδικές εξετάσεις βρέθηκε ότι είναι αλλεργικός στα φυστίκια.

όπως λέει η μητέρα του όσο μεγαλώνει το παιδί η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη, αφού ο μικρός Charlie καταλαβαίνει πλέον πόσο διασκεδαστική είναι αυτή η εποχή για τα παιδιά και εκείνος δεν μπορεί να τη χαρεί λόγω της αλλεργίας του.

Οι γονείς του ακόμα και στις σχολικές γιορτές τον στέλνουν πάντα με το δικό του φαγητό, αφού φοβούνται ότι μπορεί να φάει κάτι που θα τον πειράξει, αλλά ειδικά τα Χριστούγεννα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή, καθώς τα γλυκά και οι ξηροί καρποί αφθονούν σε κάθε σπίτι.

Παράξενα έθιμα που έχουν διάφορες χώρες γύρω από το σεξ

Posted: 19 Dec 2011 10:21 AM PST

Δείτε τι συμβαίνει όταν μπαίνει το σεξ ως ζήτημα σε άλλες χώρες. Έθιμα που καλλιεργούνται γύρω από το σεξ

1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!

2) Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλαση στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..

3) Οι Μουσουλμάνοι νεκροθάφτες, υποχρεούνται να καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.

4) Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.

5) Άνδρες στη Γκουάμ, έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το προνόμιο να έρθουν σε επαφή για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το νόμο αυτό είναι παράνομο να παντρεύονται οι παρθένες.

6) Στο Χονγκ Κόνγκ μία προδομένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον άπιστο άνδρα της αλλά μόνο εάν το κάνει με τα ίδια της τα χέρια. Η ερωμένη του από την άλλη, επιτρέπεται να θανατωθεί με οποιοδήποτε τρόπο...

7) Οι γυμνόστηθες πωλήτριες είναι νόμιμες στο Λίβερπουλ αλλά μόνο σε μαγαζιά με τροπικά ψάρια..

8) Στο Κάλι, στην Κολομβία, μπορεί να γίνει η σεξουαλική πράξη με έναν άντρα και μία γυναίκα εφόσον είναι και η μητέρα της μπροστά.

9) Στο Σάντα Κρουζ, στη Βολιβία, είναι παράνομο για ένα άνδρα να έχει σεξουαλικές σχέσεις με μία γυναίκα και την κόρη της ταυτόχρονα. (Φαντάσου τι έχουν δει τα ματάκια τους).

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές