Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Τα καλύτερα "βρώμικα" στους δρόμους όλου του κόσμου

Posted: 29 Dec 2011 06:52 AM PST

Μπορεί το περιτύλιγμα των γκλάμουρ
εστιατορίων με τους «σκούφους» και τις περγαμηνές να μοιάζει αρκετά δελεαστικό ωστόσο οι αυθεντικές και νόστιμες δημιουργίες κρύβονται σε γωνιές του κόσμου. Εκεί που η κουλτούρα του street food ζει και βασιλεύει.
1. Vada pav, Ινδία
Σε κάθε γωνία στη μητρόπολη του Μουμπάι μπορείς να γευτείς το πεντανόστιμο «βρώμικο» ινδικής εκδοχής. Γνωστό και ως το «μπέργκερ του φτωχού», το vada pav δεν περιέχει κρέας αλλά το λεγόμενο masala vada, ένα vegetarian πανέ κατασκεύασμα από αλεύρι, κανέλα, κάρυ, κρεμμύδι και κόκκινη πιπεριά. 2. Churros, Ρίο ντε Τζανέιρο
Κάθε Κυριακή οι «καριόκας» της Ιπανέμα δίνουν ραντεβού στη διάσημη πλατεία General Osorio, όπου από το πρωί μέχρι το απόγευμα, στην υπαίθρια αγορά που στήνεται, παρελαύνει παράδεισος γεύσεων. Την παράσταση κλέβει η σουβλιστή γαρίδα και τα τύπου λουκουμαδάκια, churros, με γέμιση καραμέλας. 3. Tάκος, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε
Κάποτε οι φουριόζικοι καουμπόηδες έτρωγαν στο χέρι τα τάκος. Σήμερα στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε που βρίσκεται τέσσερις ώρες από την πρωτεύουσα του Μεξικό, στέκεσαι στην ουρά για το καλύτερο σνακ στη συμβολή των οδών Calle de Mesones και Pepe Llanos. 4. Πράσινη σαλάτα παπάγια, Μπανγκόκ
Σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στη γειτονιά Soi Ari της Μπανγκόκ, στην οδό Phaholyothin Soi 7, βρίσκει κανείς την καλύτερη εκδοχή της επιτομή της ταϊλανδέζικης κουζίνας που δεν είναι άλλη από την πράσινη σαλάτα παπάγια. 5. Bahn mi, Χο Τσι Μινχ, πρώην Σαϊγκόν
Δεν χρειάζεται ούτε λεπτό για να ξετρελαθείς με το παραδοσιακό banh mi. Τυλιγμένο σε μια εφημερίδα από τον κλασικό πλανόδιο πωλητή της οδού 37 Nguyen, το βιετναμέζικο σνακ διεκδικεί μια θέση στη λίστα των πιο γευστικών σάντουιτς στον κόσμο. 6. Panino con lampredotto, Φλωρεντία
Είναι γνωστό ότι η επαρχία της Τοσκάνης φημίζεται για τα αρώματα και τις γεύσεις της. Λίγοι όμως είναι εκείνοι οι τολμηροί που δοκιμάζουν το panino con lampredotto, ψωμί με εντόσθια και ενίοτε αγκινάρα δηλαδή, από το υπαίθριο σταντ Civilta della Trippa. 7. Currywurst, Βερολίνο
Η Γερμανία έχει τόση ποικιλία λουκάνικων όση η Γαλλία στα τυριά και η Ιταλία στα ζυμαρικά. Ωστόσο μια ξεχωριστή θέση στο στομάχι των κατοίκων του Βερολίνου κατέχει το πασίγνωστο, πικάντικο currywurst. Το βρίσκουμε παντού αλλά το προτιμάμε από το Krasselt's. 8. Κεφάλι προβάτου, Μαρόκο
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η περίφημη κεντρική πλατεία του Μαρακές Τζέμα-ελ-Φνα γεμίζει από πάγκους λαϊκής αγοράς μέχρι να δύσει ο ήλιος. Τότε αναλαμβάνουν δράση σχεδόν εκατό φορητές κουζίνες με την τσίκνα να διαχέεται στην ατμόσφαιρα και το κεφάλι προβάτου να γίνεται ο καλύτερος μεζές. 9. Sabich, Τελ Αβίβ
Μπορεί το φαλάφελ να κυριαρχεί σε όλη την ανατολική επικράτεια ωστόσο οι Ισραηλίτες μένουν πιστοί στο παραδοσιακό τους sabich, την πίτα σουβλάκι με γέμιση αυγού και το προτιμούν στη γενέτειρα του, τη συνοικία Ραμάτ Γκαν. 10. Καπνιστό χοιρινό και κοτόπουλο, Τζαμάικα
Όποιος επισκεφθεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της Τζαμάικας, το Ότσο Ρίος, επιβάλλεται να δοκιμάσει το καπνιστό χοιρινό και κοτόπουλο που σερβίρεται στους υπαίθριους πάγκους κατά μήκος της κοιλάδας Faith's Pen.

Η Συνταγή της Ημέρας

Posted: 29 Dec 2011 05:53 AM PST

Βασιλόπιτα του Νικ. Τσελεμεντέ Συνταγή γνήσια του πασίγνωστου Έλληνα Σεφ
που χρονολογείται από την δεκαετία του 1920 (σε ελεύθερη μετάφραση στην Δημοτική) Υλικά: 1 οκά αλεύρι (1282γρ.) 8 αυγά 1/2 οκά γάλα (641γρ.) 75 δράμια βούτυρο (241γρ.) 10-12 δράμια μαγιά της μπύρας (32-38γρ.) 75 δράμια ζάχαρη (241γρ.) Άρωμα βανίλιας ή φλούδα λεμονιού Εκτέλεση: Βάζουμε την μαγιά σε ένα μέτριο μπολ και προσθέτουμε δύο πρέζες αλάτι και το μισό γάλα (το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό - ούτε κρύο αλλά ούτε καυτό). Ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλα μας για να διαλυθεί η μαγιά. Όσο ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτουμε τόσο αλεύρι όσο να γίνει το μείγμα μας μία απαλή ζύμη σαν κουρκούτι. Σκεπάζουμε την λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη μαγιάς. Αφού φουσκώσει αρκετά η ζύμη ξεκινούμε την διαδικασία για να φτιάξουμε την βασιλόπιτα μας. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε στο κέντρο το αλεύρι και κάνουμε μία τρύπα μέσα στο αλεύρι. Σπάζουμε τα αυγά μέσα στην τρύπα και προσθέτουμε το βούτυρο το οποίο έχουμε λιώσει από προηγούμενος και πλέον έχει κρυώσει. Προσθέτουμε επίσης το υπόλοιπο γάλα (πρέπει να είναι χλιαρό), τη ζάχαρη, τη ζύμη μαγιάς (που ετοιμάσαμε προηγουμένως), το άρωμα ή τη φλούδα (ανάλογα). Ξεκινούμε να ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας από το κέντρο προς τα έξω παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι και προσέχοντας να μην μας σβολιάσει. Αν νιώσουμε ότι η ζύμη μας είναι είτε πολύ σφικτή τότε προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα ή ακόμη ένα αυγό. Δουλεύουμε τη ζύμη μας για 12-15 λεπτά. Αλείφουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αν θέλουμε κόβουμε ένα μικρό μέρος της ζύμης και πλάθουμε με αυτή σχήματα για να στολίσουμε την βασιλοπιτα μας (π.χ. το αριθμό του νέου έτους). Βάζουμε την ζύμη μέσα στο ταψί που ετοιμάσαμε και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Σπάζουμε ένα αυγό σε ένα μπολ και το κτυπάμε με μία κουταλιά ζάχαρη. Αλείφουμε με το αυγό τη βασιλόπιτα. Πασπαλίζουμε την ζύμη από πάνω με λίγη ζάχαρη και λίγα αμύγδαλα χοντροκομμένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά σε μέτρια θερμοκρασία και μετά σε πιο δυνατή μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω.

Ρώσικη Αλοιφή

Posted: 28 Dec 2011 01:11 PM PST

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες (βρασμένες) 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους 1/2 φλιτζάνι αρακάς (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο) 1/2 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους 3 μέτρια αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα  4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Χυμό ενός λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σκόνη Αλάτι και πιπέρι Προετοιμασία: Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα μπιζέλια, τα πράσινα φασολάκια και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και καλύψτε με νερό. Αφήστε να κοχλάσουν και σιγοβράστε τα λαχανικά για περίπου 8 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε τα λαχανικά σε μεγάλη σαλατιέρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και προσθέστε στα υπόλοιπα υλικά στην σαλατιέρα. Όταν κρυώσουν τα βρασμένα λαχανικά προσθέστε και τα ψιλοκομμένο τουρσί στην σαλατιέρα.  Προσθέστε τη μαγιονέζα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού στο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με την μαγιονέζα. Σκεπάστε την σαλάτα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σερβίρετε την σαλάτα παγωμένη με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Πρωτοχρονι​άτικη κρεατόπιτα​, Θεσσαλία

Posted: 28 Dec 2011 07:04 AM PST

ΥΛΙΚΑ
Για 10 άτομα. 1 κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια. 1/2 κιλό κοτόπουλο. 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο. 2 φλυτζάνια τραχανά γλυκό. 1 1/2 φέτα ψιλοτριμμένη. 3-4 γαρύφαλλα. 2 κομμάτια σέλινο. 2 φύλλα δάφνης. 6 κ τ σ βούτυρο. 1 κ τ γ αλάτι. 1 κ τ γ πιπέρι. 1 κιλό φύλλο χωριάτικο. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Βράζετε δύο λίτρα νερό σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα στο βραστό νερό αρχικά το κρεμμύδι πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, το σέλινο, το κοτόπουλο και το χοιρινό. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35 - 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό ο οποίος σχηματίζεται στην επιφάνεια. Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίσει και να κρυώσει. Ξεκοκκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με δύο κουταλιές βούτυρο μέχρι να "γυαλίσουν". Ρίχνετε το κοτόπουλο και τα κομμάτια του χοιρινού και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τον τραχανά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και ψήνετε για 8-10 λεπτά. Βουτυρώνετε τη βάση και τη διάμετρο ενός ταψιού και στρώνετε 3-4 φύλλα επίσης αλειμμένα με βούτυρο. Αδειάζετε τη μισή γέμιση στο ταψί, τη στρώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με ένα μόνο φύλλο. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση, τη στρώνετε και πασπαλίζετε με την φέτα. Σκεπάζετε με 3 φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Χαράσσετε με ένα μυτερό μαχαιρι τα κομμάτια. Ραντίζετε ε το υπόλοιπο βούτυρο και με λίγο νεράκι. Ψήνετε στο μέσο του φούρνου στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πριν την κόψετε.

Σνίτσελ Κοτόπουλου Συνταγή για 2 άτομα

Posted: 28 Dec 2011 06:56 AM PST

Σνίτσελ Κοτόπουλου Συνταγή για 2 άτομα
Υλικά: 2 στήθη κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλο), φιλεταρισμένα και κτυπημένα (1cm πάχος) 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1 αυγό χτυπημένο 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα 3/4 φλιτζανιού λεπτο-τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο Προετοιμασία: Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν όλα μαζί. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα με το αλεύρι για να καλυφθεί σε όλες τις πλευρές. Κτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίστε τα αλευρωμένα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα των αυγών, και αμέσως μετά στη φρυγανιά. Καλύψτε τα φιλέτα καλά με την φρυγανιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και λιώστε πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το κρέας και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι και στραγγίστε το σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα σνίτσελ ζεστά με φρέσκια σαλάτα και με λίγη κέτσαπ.
Καλή Όρεξη!

Μια γλυκιά καλημέρα με μια γλυκιά συνταγή: Σαλάμι σοκολάτας με καρύδια και φιστίκι Αιγίνης

Posted: 27 Dec 2011 01:59 PM PST

Υλικά
200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη 1 ζαχαρούχο γάλα 100 γραμμ. μαργαρίνη 4 κ.σ. κακάο 1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο (να φαίνεται όταν το κόβουμε, να μην είναι πούδρα) 1 πακέτο (225 γραμμ.) μπισκότα βουτύρου Λίγο κονιάκ ή λικέρ (προαιρετικά) Εκτέλεση.......... Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, τη μαργαρίνη, τη σοκολάτα και το κακάο. Αφού λιώσουν καλά, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό. Σπάμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και αν θέλουμε ραντίζουμε το μείγμα με λίγο κονιάκ ή λικέρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Τυλίγουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες, να σφίξει. Το σερβίρουμε με παγωτό. μερίδες 12 Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά Χρόνος ψύξης 120 λεπτά

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για την πίτσα... ! Γκουρμέ… πίτσα από σοκολάτα

Posted: 27 Dec 2011 01:55 PM PST

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για την πίτσα ...;
Ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια, πιπεριές, ντομάτα και τυρί μπαίνουν στο περιθώριο και δίνουν τη θέση τους στην υψηλής ποιότητας βελγική σοκολάτα, λευκή, μαύρη και γάλακτος... Αυτό έκανε μια βρετανική εταιρεία, παρασκευάζοντας ευφάνταστες σοκολατένιες πίτσες 10 τεμαχίων για όλα τα γούστα, τις οποίες προσφέρει σε χάρτινα κουτιά πίτσας, και μάλιστα μέσω delivery! Η περίφημη «The Gourmet Chocolate Pizza Company» δέχεται δεκάδες παραγγελίες καθημερινά, ενώ οι πελάτες της επιλέγουν οι ίδιοι τα υλικά, το σχήμα αλλά και το σχέδιο που θα έχει η σοκολατένια πίτσα τους. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι η πίτσα θα είναι έτοιμη την επόμενη μέρα! perierga.gr - Γκουρμέ πίτσα από σοκολάτα! perierga.gr - Γκουρμέ πίτσα από σοκολάτα! perierga.gr - Γκουρμέ πίτσα από σοκολάτα! perierga.gr - Γκουρμέ πίτσα από σοκολάτα!

Η σοκολατένια πουτίγκα των Χριστουγέννων

Posted: 27 Dec 2011 01:42 PM PST

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή 

η οποία θα σας δώσει την τέλεια χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σοκολάτας... το πλέον γιορτινό γλυκό για αυτή την περίοδο δηλαδή, η οποία και θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας. Τι λέτε, θα την σερβίρετε αύριο; Υλικά 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1/2κ.γ. αλάτι 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη 6κ.σ. κακάο 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο (1,5% λιπαρά) 2κ.σ. βούτυρο λιωμένο 1 κάψουλα βανίλιας 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή 1 1/2 φλιτζάνι βραστό νερό.

Ρωσική Σαλάτα Συνταγή για 4 άτομα

Posted: 27 Dec 2011 01:39 PM PST

Ρωσική Σαλάτα Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά: 3 μέτριες πατάτες (βρασμένες) 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους 1/2 φλιτζάνι αρακάς (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο) 1/2 φλιτζάνι φασολάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη σε μικρούς κύβους 3 μέτρια αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Χυμό ενός λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, σκόνη Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία:
Βάλτε σε μια κατσαρόλα τα καρότα, τα μπιζέλια, τα πράσινα φασολάκια και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και καλύψτε με νερό. Αφήστε να κοχλάσουν και σιγοβράστε τα λαχανικά για περίπου 8 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά, στραγγίστε και τοποθετήστε τα λαχανικά σε μεγάλη σαλατιέρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Κόψτε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και προσθέστε στα υπόλοιπα υλικά στην σαλατιέρα. Όταν κρυώσουν τα βρασμένα λαχανικά προσθέστε και τα ψιλοκομμένο τουρσί στην σαλατιέρα. Προσθέστε τη μαγιονέζα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού στο μπολ σαλάτας και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά με την μαγιονέζα. Σκεπάστε την σαλάτα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σερβίρετε την σαλάτα παγωμένη με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές