Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Κοτόπουλο με πιπεριές φλωρίνης και γιαούρτι

Posted: 18 Dec 2011 01:57 PM PST

Τι χρειαζόμαστε:

6 μπουτάκια κοτόπουλου 6 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κ.σ. πάπρικα λίγο μπρόκολο 2-3 ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης 1/2 φλ. κονιάκ 1 συσκευασία ντοματάκια con case 1 κ.σ. αλεύρι 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
Πως το κάνουμε:
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απο όλες τισ μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την  πάπρικα. Μόλις ξανθίσει το κρεμμύδι ελαφρά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ελάχιστο νερό, αλατίζουμε χαμηλόνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο περίπου μια ώρα. Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό στο τέλος. Αραιώνουμε το αλεύρι με 2-3 κ.σ. νερό, προσθέτουμε και το γιαούρτι και μετά  παιρνουμε ζωμό απο το φαγητό το αραιώνουμε ολο μαζί και σαν αυγολέμονο περιχύνουμε το φαγητό.

Κοτόπουλο με πιπεριές και κρεμμύδια 2

Posted: 18 Dec 2011 01:55 PM PST

Τι χρειαζόμαστε:

1 κοτόπουλο 1 φλυτζάνι λάδι 1 κιλό κρεμμύδια 500 γρ. πιπεριές 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί 2 κ.σ μαϊντανό 2 κ.σ  γιαούρτι 2 σκελίδες σκόρδο 1 φύλλο δάφνης 1 καυτερή πιπεριά 1 κ.σ πελτέ 2 φλυτζάνια χυμό ντομάτας
Πως το κάνουμε:
    Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές ψιλοκομμένα Προσθέτουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο Σβήνουμε με το κρασί Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέτο, μαϊντανό, τη δάφνη και τα κρεμμύδια με τις πιπεριές Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν Μόλις βράσει το κοτόπουλο ρίχνουμε τις 2 κουταλιές γιαούρτι και ανακατεύουμε

Κοτόπουλο με πιπεριές

Posted: 18 Dec 2011 01:53 PM PST

Νόστιμο κοτόπουλο με διάφορα χρώματα πιπεριές, στο τηγάνι

Τι χρειαζόμαστε:
1 κοτόπουλο ενός κιλού 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 250γρ μανιτάρια 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 125 ml κρέμα γάλακτος 4 κ.σ. μουστάρδα αλάτι, πιπέρι 3 ντοματούλες κομμένες σε κυβάκια 1 ποτηράκι χλιαρό νερό
Πως το κάνουμε:
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Βάζουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και μετά τις πιπεριές. Μόλις σωταριστούν όλα μαζί, ρίχνουμε τη μουστάρδα και μετά την κρέμα γάλακτος και αν θέλουμε και μια κουταλιά βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε τις ντοματούλες, αλάτι και λίγο πιπέρι και αφήνουμε για καμιά ώρα στο τηγάνι να γίνει το φαγήτό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια γερμανική συνταγή

Κοτόπουλο με πατάτες ψημένο στη σακούλα

Posted: 18 Dec 2011 01:52 PM PST

Ίσως το πιό νόστιμο ψητό κοτόπουλο που έχω μαγειρέψει. Ζουμερό και μυρωδάτο, άρεσε σε όλους. Η σακούλα ψησίματος είναι καταπληκτική. Θα τη χρησιμοποιώ συχνότερα στο εξής.

Τι χρειαζόμαστε:

1 μεγάλο κοτόπουλο, κομένο σε μερίδες 2 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλάκια κόκκινο γλυκό πιπέρι 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη 1 κουταλάκι ρίγανη χυμό από 2 λεμόνια 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο 4-5 πατάτες κομένες κυδωνάτες 50 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια 1 σακούλα ψησίματος στο φούρνο
Πως το κάνουμε:
    Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλάτι, τα πιπέρια, το τζίντζερ και τη ρίγανη με το χυμό του λεμονιού και το ελαιόλαδο. Παίρνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ένα ένα, τα βουτάμε στο μίγμα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Λίγο "βρώμικη" δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο. Τοποθετούμε τα κομμάτια στη σακούλα. Βάζουμε τις πατάτες λίγες λίγες στο μπολ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια. Τις βάζουμε κι αυτές στη σακούλα. Αν περισέψει καθόλου από το μίγμα του λαδιού, το ρίχνουμε κι εκείνο μέσα. Από πάνω, σκορπίζουμε τα κομμάτια του βουτύρου. Κλείνουμε τη σακούλα, κάνουμε με ένα μαχαίρι τις απαραίτητες τρύπες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Οταν σερβίρουμε στο πιάτο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό με λίγο από το ζουμί της σακούλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δική μου έμπνευση, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι την ίδια έμπνευση την είχε και κάποιος άλλος.

Μπορεί κάποιος να προσθέσει ή να αφαιρέσει μπαχαρικά. Αυτό όμως που δεν πρέπει να λείψει, είναι το κόκκινο πιπέρι που θα δώσει στο φαγητό απίστευτο χρώμα.

Καλή όρεξη.

Κοτόπουλο με πάπρικα και μουστάρδα

Posted: 18 Dec 2011 01:50 PM PST

Τι χρειαζόμαστε:

3 κ.σ. ελαιόλαδο 8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλο, το κάτω μέρος, χωρίς κόκκαλο 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κ.γ. γλυκιά ή καυτερή πάπρικα (ανάλογα με τα γούστα σας) 2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί 100 ml ξηρό σέρυ 300 ml ζωμό κοτόπουλου 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι Ψιλοκομμένος μαιντανός
Πως το κάνουμε:
    Ζεσταίνετε 1 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και τα σωτάρετε μέχρι να κοκκινίσουν απ όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια τους κύβους πατάτας, τη μουστάρδα, τον πελτέ ντομάτας - ανακατέψτε και αφήστε να γίνουν για 1 λεπτό. Πασπαλίστε με την πάπρικα και προσθέστε το σέρυ, το ξύδι και τον ζωμό κοτόπουλου. Δυναμώστε τη φωτιά, αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήνετε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Συνεχίζετε για άλλα 8 λεπτά με ξεσκέπαστο το τηγάνι μέχρι να μελώσει η σάλτσα και το κοτόπουλο με τις πατάτες να είναι έτοιμα. Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας πάνω από κάθε μερίδα μια κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίζοντας με μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν λέμε ξηρό σέρυ (sherry) ΔΕΝ εννοούμε το γνωστό λικέρ "τσέρυ" (cherry) φτιαγμένο από κεράσια. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

ΣΗΜ.: Μπορείτε αντί για μπουτάκια να χρησιμοποιήσετε φιλέτα κοτόπουλου

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές