Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


ΣΥΝΤΑΓΗ: Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέρασμα

Posted: 15 Dec 2011 03:41 AM PST

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο κέρασμα Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό το
κέρασμα, αλλά στις Βόρειες Χώρες και στις Η.Π.Α. γιορτές χωρίς eggnog δεν γίνονται έτσι μπορείτε και εσείς να ...φέρετε λίγο ξενικό αέρα δοκιμάζοντας φέτος να κεράσετε τους καλεσμένους σας αυτή την παραδοσιακή συνταγή.
Υλικά 12 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια 6 κούπες γάλα 2 κούπες κρέμα γάλακτος 2 κούπες μπέρμπον 1,5 κούπα ζάχαρη 3/4 της κούπας μπράντι 2 κουταλιές μοσχοκάρυδο Εκτέλεση 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη με ένα μίξερ για δέκα λεπτά μέχρι το μείγμα να πάρει το χρώμα του βουτύρου. 2. Αφού περάσουν δέκα λεπτά ρίξτε σιγά σιγά το μπέρμπον και το μπράντι και συνεχίστε να ανακατεύετε. 3. Όταν έχετε ρίξει όλα τα αλκοολούχα σας βάλτε το μπολ στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι και έξι ώρες πριν έρθουν οι καλεσμένοι. 4. Μισή ώρα πριν σερβίρετε το eggnog ρίξτε στο μπολ το γάλα και ανακατέψτε. 5. Συνεχίστε με 1,5 κουταλιά μοσχοκάρυδο. 6. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφρός. 7. Σε ένα τρίτο μπολ ανακατέψτε ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. 8. Ρίξτε ασπράδια στο άλλο μπολ με το μείγμα αβγού σιγά σιγά. 9. Και μετά ρίξτε τον αφρό από την κρέμα γάλακτος 10. Όταν σερβίρετε τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω από το ποτήρι και το eggnog σας είναι έτοιμο.

Δέκα τροφές που βελτιώνουν την εμφάνιση

Posted: 15 Dec 2011 03:30 AM PST

Πολύ συχνά ακούμε τη φράση «είμαστε ότι τρώμε»,αναφερόμενοι στο πώς μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την εμφάνισή μας. Όσο κι αν ακούγεται περίεργος αυτός ο συσχετισμός, η επιλογή τελικά ορισμένων τροφίμων μπορεί να έχει αισθητικό αντίκτυπο στο ανθρώπινο σώμα και πιο συγκεκριμένα στο δέρμα, τα μάτια, τα μαλλιά, τα δόντια, τα νύχια και τη μυϊκή μας μάζα. Συμπεριλάβετε λοιπόν στη διατροφή σας τα παρακάτω 10 τρόφιμα και βοηθήστε το σώμα σας να βελτιώσει την εμφάνισή του από μέσα προς τα έξω. Ρίγανη Η ρίγανη αποτελεί σπουδαία πηγή βιταμίνης K και C, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του αλατιού, δίνοντας εξαιρετική γεύση στο φαγητό σας. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την υπερβολική ποσότητα νατρίου στη διατροφή, η οποία προκαλεί με τη σειρά της κατακράτηση υγρών, διόγκωση των ιστών γύρω από το μάτι και σακούλες. Μπανάνα Η μπανάνα περιέχει βιταμίνες A, B, C και D, κάλιο και ποτάσιο, αλλά το κυριότερο είναι ότι προσφέρει λάμψη, απαλότητα και μεγάλη ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η φτωχή σε βιταμίνες διατροφή μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το πιο ευάλωτο. Επομένως, φροντίστε να εντάξετε τη μπανάνα στη διατροφή σας και ξαναβρείτε τη χαμένη υγρασία και ελαστικότητα στο δέρμα σας. Αβοκάντο Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα θρεπτικά αιθέρια έλαια. Οι βιταμίνες A, B και E που βρίσκονται στο αβοκάντο φροντίζουν την υγεία του δέρματος και των μαλλιών, προσφέροντας θρέψη, ενυδάτωση και ανανέωση στην εμφάνισή σας. Κόκκινο λάχανο Το συγκεκριμένο λάχανο είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, χλώριο, φώσφορο, ιώδιο και θείο. Τα παραπάνω συστατικά σας βοηθούν να καθαρίσετε εκ των έσω, απαλλάσοντας το σώμα σας από τις επιβλαβείς τοξίνες, οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην υγεία του δέρματος και δημιουργούν προβλήματα, όπως η ακμή. Με λίγα λόγια, το κόκκινο λάχανο συντελεί στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά και στη φυσική κάθαρσή του, από μέσα προς τα έξω. Καρύδια Βραζιλίας Όπως οι περισσότεροι ξηροί καρποί, έτσι και τα καρύδια Βραζιλίας είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό σεληνίου και μαγνησίου, αλλά και εξίσου σημαντικές ποσότητες από ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και φώσφορο. Τα παραπάνω μέταλλα συμβάλλουν στην καλή υγεία των δοντιών και των οστών, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια πηγή θειαμίνης (βιταμίνη B1), η οποία ως αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις αρνητικές συνέπειες της γήρανσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση, γιατί υψηλές δόσεις σεληνίου μπορούν να προκαλέσουν τοξικότητα. Παντζάρι Κι όμως το παντζάρι μπορεί να συντελέσει στη βελτίωση της εμφάνισης, γιατί εκτός του ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, περιέχει και μια ουσία, την βεταΐνη, η οποία βοηθάει στη διάσπαση του λίπους και συνεπώς στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χυμός παντζαριού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη φυσική κατάσταση ενός ατόμου, το καρδιαγγειακό του σύστημα και ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Γκρέιπφρουτ Το εσπεριδοειδές αυτό φυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C θεωρείται απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ παράλληλα αποτελεί ασπίδα προστασίας από τον ήλιο. Επιπλέον, συμμετέχει στην αποκατάσταση και συντήρηση των ιστών, αλλά και στην επούλωση των πληγών. Τέλος, πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι το γκρέιπφρουτ περιέχει μια ουσία, τη ναρινγενίνη, η οποία μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση περιττών κιλών ή ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Αυγά Τα αυγά αποτελούν σημαντική πηγή ενέργειας, ενώ μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα με ποικίλους τρόπους. Περιέχουν σίδηρο, βιοτίνη (βιταμίνη B7) και θείο, ουσίες που δρουν ενάντια στην τριχόπτωση, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών, διατηρώντας τα απαλά και λεία. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που θρέφουν τους μυς, αλλά και βιταμίνες A, B2, B5, B6, B9 και B12 που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς και λαμπερού δέρματος. Κρεμμύδι Τα κρεμμύδια είναι γνωστά για τις αντιμικροβιακές και αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και κυρίως κουερσετίνη, ουσίες πλούσιες σε αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση, που βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των δοντιών και των ούλων. Επίσης, η συχνή κατανάλωση κρεμμυδιού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στρείδια Τα στρείδια, εκτός του ότι προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα, περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος B (κυρίως B12), ψευδάργυρο, αλλά και μεγάλες ποσότητες λιπαρών οξέων ωμέγα-3, που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην καλή υγεία του δέρματος. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και χαμηλά σε λιπαρά. Τέλος, τα στρείδια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή σιδήρου, η δράση του οποίου συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη δόμηση και προστασία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.

Το μεγαλύτερο χάμπουργκερ του κόσμου

Posted: 15 Dec 2011 03:29 AM PST

Στο βιβλίο Guinness μπήκε το χάμπουργκερ που έφτιαξε ο Steve Mallie, ιδιοκτήτης του Mallie's Grill and Bar στο Southgate της πολιτείας του Michigan και ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, 84 κιλά. Μόνο για να φτιάξει το ψωμάκι που θα ήταν ικανό να στηρίξει το κρέας, ο Mallie χρειάστηκε 8 ώρες. Όπως δήλωσε: "Το να είμαι στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχω κάνει ποτέ. Εργάστηκα ολόκληρη τη ζωή μου για να φτιάξω αυτό το εστιατόριο και το να έχω την διασημότητα που δίνει το Guinness είναι μια μεγάλη επιβράβευση". Το burger ψήθηκε για 15 ώρες πριν μπει από πάνω τυρί, μαρούλι, ντομάτα και τοποθετηθεί σε καροτσάκι για να μεταφερθεί στο εστιατόριο, ενώ η τιμή για τον "μερακλή" που θα θελήσει να το φάει είναι 499 δολάρια.

Εορταστικές συνταγές: Βότκα με γεύσεις

Posted: 14 Dec 2011 03:02 AM PST

Η βότκα με γεύσεις κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις μας και στο εμπόριο κυκλοφορούν εδώ και χρόνια βότκες με διάφορες γεύσεις, από την γνωστή σε όλους κατακόκκινη ursus μέχρι βότκες με γεύση κίτρου, βανίλια ακόμα και κοκτέιλ με βότκα και σοκολάτα ή ακόμα και βύνη μπύρας... Εξαιτίας της δημοφιλίας τους οι τιμές αυτών των έτοιμων ποτών είναι λιγάκι «τσιμπημένες», μπορούμε όμως να εντυπωσιάσουμε τους προσκεκλημένους μας ή να προσφέρουμε σε μια επίσκεψη που θα πάμε σε φίλους, ένα μπουκάλι σπιτική βότκα με "γεύση". Ας δούμε πως ...; Το να φτιάξουμε σπιτική βότκα με γεύσεις μας επιτρέπει να αφήσουμε ελεύθερη την δημιουργικότητά μας και να χρησιμοποιήσουμε βότανα, μπαχαρικά, φρούτα, ακόμα και λαχανικά. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ένα μπουκάλι καλής ποιότητας απλή βότκα, ένα σουρωτήρι, μία μεγάλη γυάλινη κανάτα και τα αγαπημένα σας μυρωδικά. Πρόκειται για μια πολύ απλή διαδικασία που η επιτυχία της βασίζεται αποκλειστικά σε μικρές λεπτομέρειες που θα δούμε παρακάτω. 1. Διαλέξτε καλή βότκα Η επιλογή της βότκας είναι το βασικότερο στην όλη διαδικασία. Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξετε μια πολύ καλής ποιότητας βότκα, γιατί αν δεν το κάνετε, όσο καλή και αν είναι η επιλογή της γεύσης, το αποτέλεσμα θα πάει χαμένο. 2. Χρησιμοποιήστε φρέσκα συστατικά Για να έχετε άριστο αποτέλεσμα θα πρέπει να τα συστατικά που θα επιλέξετε να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα. Τα καταψυγμένα φρούτα ή οι κομπόστες δεν είναι καλή ιδέα καθώς θα διαλυθούν μέσα στο ποτό και το αποτέλεσμα θα είναι και άσχημο αισθητικά και γευστικά. Φρέσκα μυρωδικα και μπαχαρικά και ολόκληρα φρούτα εποχής είναι οι πιο καλή λύση. 3. Επιδείξτε δημιουργικότητα Μπορείτε να βάλετε την φαντασία σας να δουλέψει στο φουλ. Σχεδόν κάθε φρούτο, κάθε μυρωδικό και κάθε μπαχαρικό ταιριάζει με την βότκα. Αν θέλετε να γίνεται λίγο πιο τολμηρές, συνδυάστε 2-3 υλικά μαζί φτιάχνοντας μια βότκα που ίσως μείνει γνωστή με ...; το όνομά σας! 4. Προετοιμάστε τα συστατικά Αν χρησιμοποιήσετε φρούτα για να προσθέσετε γεύση στην βότκα, πλύντε τα πρώτα πολύ καλά και στεγνώστε τα. Κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια ή φέτες. Μερικά φρούτα είναι καλό να χρησιμοποιήσετε μαζί με την φλούδα τους, όπως για παράδειγμα τα εσπεριδοειδή που στην φλούδα τους κρύβονται σχεδόν όλα τα αρωματικά τους έλαια. Άλλα, όπως το πεπόνι, πρέπει να τα χρησιμποιήσετε ξεφλουδισμένα. Μην ξεχάσετε επίσης να αφαιρέσετε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Αν χρησιμοποιήσετε βότανα ή μπαχαρικά όπως η κανέλα, η λεβάντα και το δεντρολίβανο, χρησιμοποιήστε τα ολόκληρα και όχι τριμμένα ή ψιλοκομμένα. Θυμηθείτε, όλα αυτά θα πρέπει να στραγγιχτούν πριν την κατανάλωση και θα πρέπει να μην μπορούν να περάσουν από τις τρυπούλες του σουρωτηριού. 5. Συνδυάστε γεύσεις Βάλτε τα φρούτα ή τα λαχανικά της επιλογής σας σε μια μεγάλη κανάτα και γεμίστε την με βότκα. Να έχετε στο μυαλό σας πάντα ότι όσο περισσότερα υλικά βάζετε (σε ποσότητα ή ποικιλία) τόσο πιο έντονη θα γίνεται η γεύση της βότκας. Η δοσολογία έχει πάνω κάτω ως εξής: Για φρούτα: Γεμίζετε την κανάτα μέχρι τη μέση με φρούτα και συμπληρώνετε μέχρι να γεμίσει με βότκα Για μυρωδικά και μπαχαρικά: Μια μεγάλη χούφτα είναι αρκετή για ένα μπουκάλι βότκα. Ρίχτε τα μπαχαρικά στην κανάτα και συμπληρώστε την βότκα. Στη συνέχεια καλό θα είναι να σκεπάσετε την κανάτα με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο για να μην εξατμιστούν οι μυρωδιές. 6. Περιμένετε Αφού ετοιμάσετε την κανάτα σας, βάλτε την στο ψυγείο και κάντε τουλάχιστον μια μέρα υπομονή. Μερικά φρούτα ίσως χρειαστούν περισσότερες από μία ημέρες για να βγάλουν τα αρώματά τους. Δοκιμάζετέ την κάθε μέρα για να δείτε την δύναμη της γεύσης της. Ίσως χρειαστεί μια ολόκληρη εβδομάδα για να αποκτήσει η βότκα την γεύση που επιθυμείτε γι' αυτό θα πρέπει να κάνετε υπομονή. 7. Σραγγίξτε Όταν η γεύση της βότκας είναι όπως ακριβώς την θέλετε, σουρώστε την σε μια καθαρή κανάτα με ένα λεπτό σουρωτήρι για να απομακρύνετε τα διαλυμμένα φρούτα, τα βότανα ή τα μπαχαρικά. Αν χρειάζεται ξανασουρώστε την βάζοντας μέσα στο σουρωτήρι σας λίγο βαμβάκι ή ένα φίλτρο από την μηχανή του γαλλικού καφέ. Ξαναγεμίστε το μπουκάλι που ήταν αρχικά η βότκα αν δεν έχει κούμπωμα ασφαλείας ή σε ένα νέο μπουκάλι. 8. Σερβίρετε Ένα από τα πιο ωραία σημεία αυτής της διαδικασίας είναι το σερβίρισμα. Η βότκα με γεύσεις επειδή μπορεί να θεωρηθεί κοκτέιλ από μόνη της μπορεί να σερβιριστεί σε εντυπωσιακά ποτήρια, διακοσμημένα με κομμάτια από φρούτα σαν αυτά που χρησιμοποιήσατε κατά την ανάμειξη. Συνταγές για αρωματισμένη βότκα Βότκα με μήλα και κανέλα - Ένα μπουκάλι βότκα (750 ml) - 4 ολόκληρα ξυλάκια κανέλας - 6 μεγάλα κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα Βότκα με τζίντερ - Ένα μπουκάλι βότκα (750 ml) - Μια σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες Βότκα με βρώμη και μέλι - Ένα μπουκάλι βότκα (750 ml) - Ύ κούπας καλής ποιότητας μέλι - 2 κούπες βρώμη Tip: Όσες ημέρες θα την έχετε στο ψυγείο, καλό θα είναι να την ανακατεύετε για να βγάλει η βρώμη όλα τα αρώματά της. Βότκα πιπεράτη - Ένα μπουκάλι βότκα (750 ml) - 5-6 ολόκληρες καυτερές πιπεριές- τσίλι όποιου είδους σας αρέσει (japalenos, habanero κτλ) πλυμένες, κομμένες στη κάθετα στα δύο και έχοντας αφαιρέσει τα σποράκια.

Κοτόπουλο με πάπρικα

Posted: 13 Dec 2011 10:52 AM PST

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό κοτόπουλο 3 κ.γ αλευρι 2 κ.γ αλάτι 1/4 κ.γ κόκκινο πιπέρι 4 κ.σ μαργαρινη 1 και 1/2 φλ.κομμένο κρεμμύδι 1 κ.γ πάπρικα 1 φλ. νερό
Πως το κάνουμε:
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Στη συνέχεια βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε την μαργαρίνη και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Αφού τσιγαριστεί το βγάζουμε και κάνουμε το ίδιο και με τα κρεμμύδια. Μόλις τσιγαριστούν τα κρεμμύδια βάζουμε το κοτόπουλο πάλι στο τηγάνι, προσθέτουμε την πάπρικα και 1 φλ.νερο. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μια συνταγή που την βρήκα στο περιοδικό prevention! Την δοκίμασα και με ενθουσίασε!!!!

Κοτόπουλο με μπύραα

Posted: 13 Dec 2011 10:50 AM PST

Τι χρειαζόμαστε:

3 - 4 κομμάτια κοτόπουλο 2 - 3 πατάτες κομμένες από τη μέση 1 τενεκδάκι μπύρα 1 μανιταρόσουπα έτοιμη (Φακελάκι) 1 τενεκεδάκιτης μπύρας νερό (ζεστό) Αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
    Προθεμένουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς. Διαλείουμε τη μανιταρόσουπα με το νερό. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο ταψί και τα ανακατέβουμε καλά, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα για να πιούν τα ζουμιά τους.  Μετά την 1 ώρα τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε να κοκκινίσουν όπως και όσο μας αρέσει.

Κοτόπουλο με μπάμιεςς

Posted: 13 Dec 2011 10:48 AM PST

Κοτοπουλο με μπαμιες στο φουρνο.

Τι χρειαζόμαστε:

4 μπουτακια κοτοπουλο 500gr μπαμιες 3 ντοματες χοντροκομμενες 2 κουταλιες πελτε 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο ροδελες μισο ματσακι μαιντανο αλατι-πιπερι ελαιολαδο λιγο φρεσκο βουτυρο νερακι
Πως το κάνουμε:
    Βαζουμε ολα τα υλικα στο ταψι. Τα ανακατευουμε να απλωθει η σαλτσα παντου. Ψηνουμε και για 1 ωρα και κατι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβιρετε με χοντροκομμενες τηγανητες πατατες!!

Κοτόπουλο με μπάμιες

Posted: 13 Dec 2011 10:47 AM PST

Κοτοπουλο με μπαμιες στο φουρνο.

Τι χρειαζόμαστε:

4 μπουτακια κοτοπουλο 500gr μπαμιες 3 ντοματες χοντροκομμενες 2 κουταλιες πελτε 1 μεγαλο κρεμμυδι κομμενο ροδελες μισο ματσακι μαιντανο αλατι-πιπερι ελαιολαδο λιγο φρεσκο βουτυρο νερακι
Πως το κάνουμε:
    Βαζουμε ολα τα υλικα στο ταψι. Τα ανακατευουμε να απλωθει η σαλτσα παντου. Ψηνουμε και για 1 ωρα και κατι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβιρετε με χοντροκομμενες τηγανητες πατατες!!

Κοτόπουλο με μουστάρδα στο λαδόχαρτο

Posted: 13 Dec 2011 10:45 AM PST

Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που θα αρέσει σε όλους τους λάτρεις της μουστάρδας αλλά και στα μικρά παιδιά!

Τι χρειαζόμαστε:
8 μπουτάκια κοτόπουλου μουστάρδα ελαιόλαδο πάπρικα, ρίγανη, αλάτι και βέβαια λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο
Πως το κάνουμε:
    Απλά αλατήστε το κοτόπουλο, αλείψτε το με όση μουστάρδα χρειαστέι ωστε να το καλύψει όλο (όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα), πασπαλήστε με πάπρικα και ρίγανη. Κόψτε ενα κομμάτι λαδόχαρτο που να έιναι διπλάσιο από το πλάτος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε και κόψτε ομοίως το αλουμινόχαρτο. Βάλτε στον πάτο το αλουμινόχαρτο, απο πάνω το λαδόχαρτο και μέσα το κοτόπουλο. Βάλτε λίγο λάδι απο πάνω και έπειτα κλέιστε καλά το λαδόχαρτο διπλώνοντας τις 2 ακρες και τέλος το αλουμινόχαρτο ωστέ να σκεπάζεται το λαδόχαρτο. Βάλτε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμους φούρνο για 2μιση ώρες περίπου. Απολαύστε το με τηγανιτές πατάτες, με ρύζι ή απλα με μια πλούσια σαλάτα εποχής.. Χαμηλά λιπαρά και πολλή γεύση. Τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντι για μπουτάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος (για ακόμα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα) ή και μισό ή ολόκληρο κοτόπουλο. Σε αυτη την περίπτωση ίσως αλλάζει ο χρόνος ψησίματος. Η μουστάρδα μπορέι να είναι καυτερή ή απαλή ανάλογα με το γούστο σας. Εγώ σας προτείνω αυτή που είναι με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι απο μία συγκεκριμένη μάρκα. Δίνει το πίο γευστικό αποτέλεσμα. Εγγυημένα..

Οι τροφές της χαράς

Posted: 13 Dec 2011 03:48 AM PST

Αν και οι περισσότεροι από ε΅άς αγνοούν πως η κατανάλωση ορισ΅ένων τροφών ΅πορεί να αλλάξει τη χη΅εία του εγκεφάλου. .. και πως ό,τι τρώ΅ε επιδρά στον ψυχισ΅ό ΅ας, πολυάριθ΅ες έρευνες αναφέρουν ότι συγκεκρι΅ένες θρεπτικές ουσίες, που ανιχνεύονται στα τρόφι΅α, επηρεάζουν την ποσότητα 5-6 νευροδιαβιβαστών... που παράγονται από τον εγκέφαλο. ΅πορούν κατά συνέπεια να ρυθ΅ίσουν τα επίπεδα της διάθεσης και του στρες. Έτσι, κάποιες τροφές ΅πορούν να ρίξουν τη διάθεσή ΅ας, ενώ άλλες να την ανεβάσουν. Η διατροφή επηρεάζει συνήθως τους νευροδιαβιβαστές σεροτονίνη, ντοπα΅ίνη και νοραδρεναλίνη. Οι αλλαγές της συγκέντρωσης της σεροτονίνης στον εγκέφαλο σχετίζονται ΅ε αλλαγές της συ΅περιφοράς, της συναισθη΅ατικής κατάστασης και της ψυχικής διάθεσης. Η ντοπα΅ίνη συνδέεται ΅ε την κινητοποίηση και την εγρήγορση, ενώ η νοραδρεναλίνη έχει σχέση ΅ε την διάθεση, την ενέργεια και την απόδοση. Η επίδραση των τροφών στην ποσότητα αυτών των νευροδιαβιβαστών και στον οργανισ΅ό, γίνεται αισθητή περίπου 1,5 -2 ώρες ΅ετά την κατανάλωσή τους. Ποιες είναι ό΅ως οι τροφές της ...; χαράς; Σοκολάτα Η σοκολάτα περιέχει περισσότερες από 300 χη΅ικές ουσίες, κάποιες από τις οποίες έχουν δράση παρό΅οια ΅ε αυτή των κανναβοειδών. Επιδρούν σε νευροϋποδοχείς του εγκεφάλου που εκκρίνουν την ντοπα΅ίνη, η οποία φέρνει ευφορία. Επίσης, στη σοκολάτα περιέχεται η ανανδα΅ίδη, ένα λιπίδιο που ΅πορεί να διαφοροποιήσει τη διάθεσή ΅ας, αλλά και τρυπτοφάνη, που ΅εταβολίζεται στη σεροτονίνη. Σύ΅φωνα ΅ε έρευνα Ολλανδών επιστη΅όνων, οι άνδρες που έτρωγαν ΅ικρή ποσότητα σοκολάτας καθη΅ερινά είχαν χα΅ηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και χα΅ηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων, αλλά και καλύτερη διάθεση. Τσάι Ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αναφέρεται ότι το τσάι δεν βελτιώνει ΅όνο την πνευ΅ατική κατάσταση, αλλά και τη διάθεση. Αυτό οφείλεται κυρίως σε δυο φυσικές ουσίες που περιέχει το τσάι: την καφεΐνη και την θειανίνη, η οποία βοηθά την λειτουργία του εγκεφάλου, χωρίς να προκαλεί την νευρικότητα που δη΅ιουργεί η καφεΐνη. Αλκοόλ Είναι αποδεδειγ΅ένο επιστη΅ονικά ότι η ΅έτρια κατανάλωση αλκοόλ, βοηθά στη χαλάρωση. Μεγάλες ποσότητες ό΅ως, ΅πορούν να ΅ειώσουν την διάθεση του ατό΅ου, εντείνοντας το στρες και να προκαλέσουν διαταραγ΅ένο ύπνο. Ανάλογα ΅ε την ποσότητα αλκοόλ που θα καταναλώσετε, ΅πορεί να περάσετε απότο΅α από την αίσθηση χαλάρωσης στην υπερένταση και στη δυσκολία συγκέντρωσης. Τρόφι΅α ολικής αλέσεως Οι ΅η επεξεργασ΅ένες τροφές, όπως τα τρόφι΅α ολικής αλέσεως, τα φασόλια, οι σπόροι και τα αυγά, έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα τη χη΅εία του εγκεφάλου. Καρύδια Τα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως ΅ία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον ό΅ως, γνωρίζου΅ε πως είναι και ΅ια άριστη πηγή ω΅έγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά. Ψάρια Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν ΅ικρότερο κίνδυνο να ε΅φανίσουν συ΅πτώ΅ατα κατάθλιψης, όταν καταναλώνουν ΅εγάλες ποσότητες ψαριών, ιδιαίτερα λιπαρών ψαριών, όπως ο σολο΅ός, καθώς είναι πλούσια σε ω΅έγα-3 λιπαρά οξέα. Τα ω΅έγα-3 λιπαρά, που περιέχονται στα ψάρια, φαίνεται να επηρεάζουν θετικά τη διάθεση, ενώ έχουν συσχετιστεί ΅ε ΅ειω΅ένο κίνδυνο κατάθλιψης ΅ετά τον τοκετό. Καλές πηγές ω΅έγα-3 λιπαρών είναι η ρέγκα, η πέστροφα, ο σολο΅ός, οι σαρδέλες και ο τόνος. Φακές Αποτελούν άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητο για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων. Mελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38% των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη, έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακό΅η καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, η συγκεκρι΅ένη ουσία φαίνεται να επηρεάζει το ΅εταβολισ΅ό της σεροτονίνης, της ντοπα΅ίνης και της νοραδρεναλίνης. Kαλές πηγές φυλλικού οξέος αποτελούν τα ε΅πλουτισ΅ένα δη΅ητριακά πρωινού, τα σκουροπράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το ΅πρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές