Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Τα σενάρια της επόμενης μέρας σύμφωνα με το Reuters

Posted: 04 Nov 2011 12:15 PM PDT

Τρία πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό, εξετάσει το Reuters για την Ελλάδα, μετά τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορίας τα οποία έχουν κοινό παρονομαστή την πολιτική αστάθεια και την αβεβαιότητα.

O Πρωθυπουργός "κερδίζει"

Tο πιθανότερο σενάριο, για το ειδησεογραφικό πρακτορείο είναι να πάρει ο Παπανδρέου σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνεχεία ναα παραιτηθεί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαβουλεύσεις ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για σχηματισμό εθνικής κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός "χά...

Μέτρον άριστον

Posted: 04 Nov 2011 11:49 AM PDT

Όταν, την Τρίτη, βγήκε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου με άρωμα στήριξης ή, έστω, αξιοποίησης της πρωτοβουλί­ας του πρωθυπουργού για δημοψήφι­σμα επί της επόμενης δανειακής σύμ­βασης, η πρώτη - λογική - ερμηνεία ήταν ότι ο Γιώργος έπαιζε ένα μεγάλο παιχνίδι στηριζόμενος σε ισχυρές πλά­τες. Την Τετάρτη, ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης Fitch προεξοφλούσε ότι το ΔΝΤ, στο οποίο η επιρροή των Αμερικανών είναι πανί­σχυρη, θα μπορούσε να διακόψει την ελληνική χρηματοδότηση, απειλώντας μάλιστα με τα παραδε...

Ρουτέ: "To ευρώ πιο σημαντικό απ' την Ελλάδα"

Posted: 04 Nov 2011 11:35 AM PDT

Σε πρώτη προτεραιότητα τοποθετεί το ευρώ έναντι της Ελλάδας, ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφύγουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας» δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε και πρόσθεσε «κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης». Παράλληλα, επεσήμανε πως «Εν τέλει το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα και την συμμετοχή της στην ευρωζώνη».

Δραματική έκκληση της Ακα­δημίας Αθηνών

Posted: 04 Nov 2011 10:06 AM PDT

Η δραματική έκκληση της Ακα­δημίας Αθηνών προς τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνενωθούν για να σώσουν τη χώρα. Πού ήταν όλοι αυτοί οι αξιότιμοι καθηγητές τόσον καιρό; Αλλού ζούσαν ή απλώς παρακολουθούσαν τις εξελίξεις από τους περίοπτους θώκους τους; Και όταν ανακάθισαν στα βελούδα τους είπαν να δημοσιεύσουν κάτι ρηξικέ­λευθο, με αφορμή το αλβανικό έπος; Πάντως, για να μην είμαστε άδικοι, κάτι μάθαμε από την ανακοίνωση. Ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυ...

Επιθυμεί να γίνει... «επενδυτής» στον κόσμο του λουκέτου ο Γιαννίκος!

Posted: 04 Nov 2011 10:01 AM PDT

γράφει ο Τυπικός

Κλίμα έντασης και απειλές για λουκέτο στον «Κόσμο του Επενδυτή» από τον Κώστα Γιαννίκο καθώς ο εκδότης έθεσε θέμα αναστολής της έκδοσης,  ωστόσο, η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει κανονικά το Σάββατο, παρά την έντονη φημολογία ότι δεν θα βρεθεί στα περίπτερα.

Νωρίτερα, ο Κώστας Γιαννίκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μιλώντας στους εργαζομένους, σε μια συνάντηση από την οποία δεν έλειψαν η ένταση και το τεταμένο κλίμα, είπε ότι από εδώ και στο εξής μπορεί να πληρώνει στα μέσα και στα ...

Το Ιράν καταγγέλει τις Η.Π.Α.

Posted: 04 Nov 2011 09:57 AM PDT

Ο γραμματέας του ανωτάτου συμβουλίου ασφαλείας του Ιράν,Saeed Jalili παρουσίασε σήμερα δυο ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται η διασύνδεση των Η.Π.Α. με γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις. Το Ιράν υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύουν την επίσημη ανάμειξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών σε αντι-Ιρανικές μεθοδεύσεις και σε τρομοκρατικές απόπειρες και σαμποτάζ στο Ιράν και σε άλλες γειτονικές χώρες.

Τα ντοκουμέντα που παρουσίασε ο κ. Jalili εμφ...

Ένας έρωτας παράφορος

Posted: 04 Nov 2011 09:55 AM PDT

Η Άννα Παναγιωτοπούλου μας δίνει φέτος, για δεύτερη χρονιά, μια πολύ δυνατή ερμηνεία στον ρόλο της Μοντ στην παράσταση «Χάρολντ και Μοντ» στο θέατρο Μουσούρη, με συμπρωταγωνιστή της τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ερμηνεύτρια κλάσης, επιλεκτική στους θεατρικούς ρόλους της, ήρεμη, σίγουρη για τον εαυτό της, καταφέρνει να συγκινήσει, να πείσει και να βγάλει γέλιο δίνοντας σάρκα και οστά στην ηρωίδα της, που εμπνέει έναν νεαρό άνδρα, με τον οποίο τη χωρίζει αβυσσαλέα διαφορά ηλικίας, να την ερωτευτεί παράφ...

Ψιτ αγαπούλα, στην ομάδα υπάρχει και ο… Παπανδρέου!

Posted: 04 Nov 2011 09:39 AM PDT

Του Παναγιώτη Τσόγκα

Ασφαλώς και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος μόνο άνετα δε θα αισθάνθηκε προ ημερών, όταν στα γήπεδα της χώρας άκουσε τα… μύρια-όσα από οργανωμένους και μη οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων. Τα περισσότερα συνθήματα μάλιστα είχαν υβριστικό περιεχόμενο τόσο για τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και για μέλη της οικογένειάς του.

Δεν κάνει όμως να έχουμε βραχεία μνήμη. Για ορισμένα… «γατάκια» που γρήγορα ξεχνούν, το όνομα «Γιώργος Παπανδρέου» έχει δοξαστεί στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας και ...

Στις 13 του μηνός ο Κλασικός Μαραθώνιος

Posted: 04 Nov 2011 09:39 AM PDT

Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί στην Αθήνα ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, ο οποίος αντιπροσωπεύει αξίες που χαρακτηρίζουν έναν αγώνα μοναδικό. Ένα γεγονός που ξεπερνά τη σημασία του αθλητικού δρώμενου, άμεσα ταυτισμένο με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Ειρήνη, Δημοκρατία, Προσπάθεια, Συμμετοχή, Ισότητα, Άμιλλα, Κληρονομιά.

Ως αθλητικό γεγονός, ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει ιδιαίτερη σημασία και διεθνή εμβέλεια, έχοντας λάβει από την IAAF τον χαρακτηρισμό «Gold». 

Ως κομμάτι της Ι...

Υπό καθεστώς ΔΝΤ η Ιταλία – Σε επίπεδο ρεκόρ το κόστος δανεισμού

Posted: 04 Nov 2011 09:34 AM PDT

Ύστερα από την απόφαση της Ιταλίας να τεθούν οι οικονομικές της μεταρρυθμίσεις, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ η απόδοση των 10ετών ομολόγων της χώρας άγγιξε το 6,362%, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε ότι η Ιταλία δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις με την βοήθεια του ΔΝΤ. Παράλληλα, τόνισε  ότι «πάντως, δεν ασκήθηκαν πιέσεις στην Ιταλία να ζητήσει τη βοήθεια».

Νωρίτερα, ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Ι...

Στα 4,22 δισ. τον Οκτώβριο τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού

Posted: 04 Nov 2011 09:02 AM PDT

Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού άγγιξαν τα 4,2 2 δις. ευρώ για τον μήνα Οκτώβριο.

Στο 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου οι συνολικές καθαρές εισπράξεις του προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν στα 39,1 δισ. ευρώ, ήτοι κατά 4,4% χαμηλότερες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης βάσει του ...

Φωτιά τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Posted: 04 Nov 2011 08:30 AM PDT

«Πακέτο» θα πάνε οι πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Με την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύσουν από το νέο έτος.

«Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πωλεί ηλεκτρι­κή ενέργεια στους τελικούς χρήστες, σύμφωνα με ρυθμιζόμενα τιμολόγια που δεν αντικατοπτρί­ζουν τα κόστη. Συνεπώς, η Ελλάδα οφείλει να προχωρήσει σε πλήρως κοστοστρεφή τιμολόγια και αναίρεση των σταυροειδών επιδοτήσεων», αναφέρεται...

45χρονος Ρώσος ζούσε μαζί με… 26 πτώματα

Posted: 04 Nov 2011 08:21 AM PDT

Μια ιδιαίτερη υπόθεση νεκροφιλίας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έχει σοκάρει την κοινωνία της Ρωσίας, καθώς ένας επιφανής καθηγητής ιστορίας και δημοσιογράφος πήγαινε σε νεκροταφεία και ξέθαβε πτώματα τα οποία και κρατούσε στο σπίτι του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ανατόλι Μόσκβινα είχε «επισκεφθεί» πάνω από 750 νεκροταφεία για να ικανοποιήσει τις διεστραμμένες φαντασιώσεις όπου ξέθαβε τα πτώματα και τα μετέφερε στο Νίζνι Νοβγκόροντ όπου διαμένει.

Το γεγονός α...

Το σχέδιο Μέρκελ για την επόμενη μέρα

Posted: 04 Nov 2011 08:20 AM PDT

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι παίζει ο Γιώργος Παπανδρέου με τους Ευρω­παίους ομολόγους του. Παρά τα όσα διαρρέει το περιβάλλον του, η κίνηση να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το νέο πακέτο διάσωσης άφησε τους πά­ντες άφωνους.

Αυτό που έλεγε κατά καιρούς ο πρωθυπουργός σε συζητήσεις του με τους εταίρους ήταν μια γενικόλογη πεποίθηση για δημοψήφισμα που θα άλλαζε το πολιτειακό πλαίσιο. Τίποτε όμως πιο συγκεκριμένο. Και σίγουρα δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο την περασμέ­νη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Στ...

Ελλάς-Ιρλανδία… συμμαχία

Posted: 04 Nov 2011 07:41 AM PDT

Δύο πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση με τη Σάμροκ Ρόβερς, χαιρετίστηκαν και από τους φιλάθλους της ιρλανδικής ομάδας, καθώς ήταν γραμμένα στην αγγλική γλώσσα. Το ένα έγραφε στα αγγλικά «ΔΝΤ πάρε δρόμο από εδώ» και το άλλο «Κλέψτε από τους πλούσιους, δώστε τα στους φτωχούς».

Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν πικρή πείρα από το IMF και παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί της Σάμροκ στενοχωρήθηκαν από το τελικό αποτέλεσμα, χειροκρότησαν την πρωτοβουλία των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Πήρε η μπάλα και τη ΝΔ

Posted: 04 Nov 2011 07:18 AM PDT

Ο τραγέλαφος που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ με τους βου­λευτές που αμφισβητούν τις αποφάσεις του Γ. Παπαν­δρέου έχει μεταφερθεί σε μικρότερο βαθμό και στη Ν.Δ. Έτσι, πριν από λίγες μέρες ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αγνοώντας τη θέση του προέδρου του ότι ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ. είναι εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, πρότεινε δημοσίως στον πρόεδρο Αντ. Σαμα­ρά να αφήσει τα προσχήματα και να μιλήσει με τον Γ. Καρατζαφέρη αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να δη­μιουργηθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας από τα κόμμ...

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ το δημοσίευμα του CNN

Posted: 04 Nov 2011 07:18 AM PDT

Με ανακοίνωση του, το ΥΠΕΞ διαψεύδει το δημοσίευμα που είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του CNN που ανέφερε ότι «στο CNN αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η χώρα τυπώνει δραχμές αυτή τη στιγμή».

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, τονίζει στην ηλεκτρονική του επιστολή προς την συντάκτρια του CNN:

«Αγαπητή κυρία dos Santos

Ειδικότερα η επιστολή του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ προς την συντάκτρια του άρθρου αναφέ...

Αντίδραση ΥΠΟΙΚ για δημοσιεύματα αναφορικά με την 6η δοση

Posted: 04 Nov 2011 06:58 AM PDT

Την έντονη αντίδραση του ΥΠΟΙΚ προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το ότι η 6η δόση προς την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής

Σε σχέση με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, προφανώς και δεν περιλαμβάνεται, ...

Μπαρόζο – Ρόμπεϊ: Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Posted: 04 Nov 2011 06:22 AM PDT

«Επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δεδομένου ότι θα μείνει προσηλωμένη στο συμφωνημένο πακέτο της 27ης Οκτωβρίου και θα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ», δήλωσαν Μπαρόζο και Ρόμπεϊ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, επεσήμανε από τις Κάννες ότι η ευρωζώνη δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα. Τόνισε, παράλληλα, πως «η Αθήνα θα πρέπει να αποφασίσει αν επιθυμεί να αναλάβει τις απαραίτητες δεσμεύσεις για τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευ...

Μία από τα… ίδια στη δίκη «Φιλόπουλου»

Posted: 04 Nov 2011 06:16 AM PDT

Ένταση, επεισόδια, κουκουλοφόροι και μολότοφ. Το σκηνικό έξω από τη δικαστική αίθουσα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην εκδίκαση της υπόθεσης του Μιχάλη Φιλόπουλου ήταν πάλι το ίδιο.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα, ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα έπειτα από μισή ώρα.

Η εκδίκαση της έφεσης τελικά δεν έγινε, καθώς σήμερα οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους.

«Τα λαμόγια πίνουν τον καφέ τους στο Μόντε Κάρλο»

Posted: 04 Nov 2011 06:06 AM PDT

Σε μία χειμαρρώδη τοποθέτησή του για την πολιτική και αθλητική κατάσταση της χώρας, ο Αλέξης Κούγιας κυριολεκτικά ξέσπασε, κάνοντας λόγο για λαμόγια.

Παραθέτουμε ορισμένα από τα αποσπάσματα της συνέντευξής του στο «ΦΩΣ»:

«Τα λαμόγια πίνουν τον καφέ τους στο Μόντε Κάρλο, στη Γενεύη, στο Ντουμπάι, στην υγειά των κορόιδων. Και κάμποσοι εφοπλιστές της αρπαχτής που δεν επένδυσαν στην Ελλάδα, φωτογραφίζονται στα γκαλά στο Λονδίνο, τα δημιουργήματα των τραπεζών, με τις επώνυμες κυρίες με τις πλαστικές...

Άνδρες, προσοχή στην πεντάδα

Posted: 04 Nov 2011 06:03 AM PDT

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων και το μονίμως αναπάντητο ερώτημα «γιατί κάποιος/ κάποια απατά την/τον σύντροφό του/της;» απασχολούν πολάκις τους επιστημονικούς κύκλους.

Το πανεπιστήμιο του Οντάριο στον Καναδά έκανε πρόσφατα μια εκτεταμένη έρευνα προσπαθώντας να βρει τα αίτια της απιστίας.

Οι ερευνητές αυτή τη φορά εστίασαν στις γυναίκες και έψαξαν να βρουν τους λόγους που μια γυναίκα απατά τον σύζυγό ή τον φίλο της. Και αν για μας το κριτήριο είναι το σεξ για τις γυναίκ...

Παραιτήθηκε από την Marfin ο Βγενόπουλος

Posted: 04 Nov 2011 05:58 AM PDT

Την παραίτησή του από τη θέση του μη εκτελεστικού  Προέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Popular Bank ανακοίνωσε Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι υπέβαλε την παραίτησή του λόγω των κανονιστικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στην Κύπρο για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής:

«Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και μέλους του Διοικητικού Σ...

Εξαιρέθηκε από την ατζέντα του Eurogroup η εκταμίευση της 6ης δόσης

Posted: 04 Nov 2011 05:37 AM PDT

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα τέθηκε εκτός της ατζέντας του προσεχούς Eurogroup, το ζήτημα της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Η απόφαση για την καταβολή του μεριδίου της Ευρωζώνης για την 6η δόση, ύψους 5,8 δισ. ευρώ,  δεν θα ληφθεί στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του  MEGA, Μανώλης Σπινθουράκης, καθώς υπάρχει αβεβαιότητα για το κατά πόσο η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμπεφωνημένα.

Παράλληλα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ξεκαθ...

«Ο Παπανδρέου θα χάσει την εξουσία» twittαρει ο Ζαν Κατρεμέρ

Posted: 04 Nov 2011 05:25 AM PDT

O δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας "Λιμπερασιόν" Ζαν Κατρεμέρ λέει μέσω του twitter του πως πιστευει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός θα χάσει τελικά την εξουσία και μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες.

«Το tweet μου για τον Παπανδρέου, που έκανε λόγο για απειλή πραξικοπήματος, έκανε θόρυβο στην Ελλάδα. Ο Παπανδρέου δεν είναι έξω από το δάσος, θα χάσει την εξουσία στις επόμενες λίγες ώρες...» αναφέρει.

 

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές