Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Χαράτσι ΔΕΗ: Ποιοί εξαιρούνται- Τι γίνεται με όσους έxoυν στεγαστικά δάνεια- Οι διακανονισμοί Θα εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας

Posted: 21 Nov 2011 11:21 AM PST

Χαράτσι ΔΕΗ: Ποιοί εξαιρούνται- Τι γίνεται με όσους έxoυν στεγαστικά δάνεια- Οι διακανονισμοί  Θα εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας
Σε απαλλαγές ευπαθών ομάδων από την καταβολή του τέλους ακινήτων προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να μη διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε όποιον έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους. Επιπλέον, θα γίνει προσπάθεια, για όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών σε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων και της διοίκησης της ΔΕΗ αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλοι όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και να εξαιρεθούν όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Εφόσον υπάρχουν ευπαθείς ομάδες ή ακόμα και ατομικές περιπτώσεις που δεν υπάγονται στις ρητά προβλεπόμενες από το νόμο εξαιρέσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ένταξης στις εξαιρέσεις μετά από έλεγχο της κάθε ειδικής περίπτωσης που ζητά την υπαγωγή της στις εξαιρέσεις αυτές. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως.

Επίσης, αποφασίστηκε η ΔΕΗ να εφαρμόσει έτσι τις σχετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην διακόπτεται η παροχή ρεύματος σε κάποιον που έχει αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής του τέλους, αλλά να διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτούς που παρά την δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση, δεν το πράττουν καλυπτόμενοι πίσω από την ευαισθησία που δικαιολογημένα δημιουργείται στην κοινή γνώμη για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή ατομικές περιπτώσεις.

Σε όσους έχουν πρόβλημα καταβολής της δόσης λόγω μείωσης των αποδοχών τους και επειδή βαρύνονται με στεγαστικό δάνειο, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στον διακανονισμό των δανείων να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, λόγω της κατάληψης στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ καθυστερεί για λίγες μέρες η αποστολή στους δήμους των μηχανογραφημένων στοιχείων που αντιστοιχούν στα ακίνητα κάθε δήμου, προκειμένου και αυτοί με τη σειρά τους να καλέσουν τους πολίτες να διορθώσουν προβλήματα που έχουν τυχόν παρατηρηθεί σε σχέση με το εμβαδόν, την τιμή ζώνης, ή την παλαιότητα. Αυτό θα γίνει το ταχύτερο δυνατό, ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση των δημοτικών αρχείων με τα αρχεία της ΔΕΗ και το αρχείο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον, συνεπώς, παρατηρούνται υπερβάσεις ή αποκλίσεις στο ποσό πληρωμής, αυτές θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά.

Επιπλέον, όσοι δεν είχαν προλάβει να στείλουν μέσω sms την αίτηση υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του νόμου, μπορούν να το κάνουν με έναν δεύτερο γύρο αποστολής sms έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε ακόμη ότι η ροή εξόφλησης του ειδικού τέλους μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ είναι ικανοποιητική και αντίστοιχη με τη συνήθη ροή εξόφλησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Όπως ανέφεραν οι κύκλοι του υπουργείου, η εξόφληση τείνει ήδη στο 80%.




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Προσφέρει αμοιβή σε όποιον βρει την χαμένη κολεξιόν του!

Posted: 21 Nov 2011 10:06 AM PST


Προσφέρει αμοιβή σε όποιον βρει την χαμένη κολεξιόν του!
Ένα αρκετά μεγάλο ποσό θα αποδοθεί ως αμοιβή από τον Marc Jacobs σε όποιον δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τη χαμένη… κολεξιόν του η οποία εκλάπη σε γειτονιά του Λονδίνου την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Huffington Post, η αστυνομία εκτιμά την αξία των κλεμμένων προϊόντων γύρω στις 40.000 λίρες Αγγλίας (σχεδόν 63.528 δολάρια).
Ο σχεδιαστής, ανέφερε στο twitter: «Μήπως είδατε κομψούς οδηγούς φορτηγών να περιδιαβαίνουν την Ευρώπη φορώντας την #Κολεξιόν ΑΚ12; Βγάλτε φωτογραφία και τηλεφωνήστε στο 212-343-0222. Αμοιβή».


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Έκανε στριπτίζ μέσα στο λεωφορείο!

Posted: 21 Nov 2011 10:00 AM PST


Έκανε στριπτίζ μέσα στο λεωφορείο!
Στριπτίζ μέσα στο… ΚΤΕΛ Ζακύνθου έκανε ένας επιβάτης  προκαλώντας σοκ στους συνεπιβάτες του.
Το ΚΤΕΛ κατευθυνόταν από την Πάτρα στην Κυλλήνη για να επιβιβαστεί στο πλοίο με προορισμό την Ζάκυνθο, όταν ξαφνικά ένας από τους παρισταμένους άρχισε να… τα «κατεβάζει» αδιαφορώντας για τους υπολοίπους, αλλά και για το κρύο που είχε.
Σύμφωνα με το site the best, ο άνδρας εκνευρίστηκε όταν ο οδηγός και ο συνοδός του έκαναν παρατήρηση και τα «έβαλε» μαζί τους.
Τελικά, οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία και ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ρίου, αφού διαπιστώθηκε ότι χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται!

Posted: 21 Nov 2011 09:56 AM PST


Θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται!
Οι φονικές φλόγες τούς στέρησαν παιδιά και εγγόνια. Το σπίτι τους στην Αρτέμιδα Ηλείας έγινε παρανάλωμα του πυρός και εκείνοι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στον δρόμο να θρηνούν.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, οι γονείς της άτυχης Αθανασίας Παρασκευοπούλου, της μητέρας που κάηκε ζωντανή αγκαλιά με τα τέσσερα αγγελούδια της, έρχονται αντιμέτωποι με το ανάλγητο κράτος που τους δείχνει το σκληρό του πρόσωπο.

Ο 81χρονος Δημήτρης Κάρτας και η 75χρονη σύζυγός του Μαρία καλούνται να πληρώσουν ειδικό έκτατο φόρο για τα ακίνητα, ύψους 266 ευρώ, τη στιγμή που η σύνταξή τους αγγίζει μόλις τα 350 ευρώ και το χώμα του νεκροταφείου ποτίζεται καθημερινά από τα δάκρυά τους.

«Οι γονείς μου είναι χαροκαμένοι, ταλαιπωρημένοι. Είναι θαύμα το πώς έχουν καταφέρει να κρατηθούν στη ζωή μετά το κακό που μας βρήκε. Λόγω της αναλγησίας του κράτους χάσαμε αδελφό, αδελφή, τέσσερα μικρά παιδιά και την πεθερά της αδελφής μου. Επτά άτομα κάηκαν» ανέφερε φανερά εξοργισμένος στην «Espresso» ο γιος τους Σπήλιος Κάρτας και πρόσθεσε:

«Και αντί να τους αφήσουν στην ησυχία τους, ζητούν να τους πληρώσουν και φόρο για ένα σπίτι που κάηκε και ξαναφτιάχτηκε χάρη στη δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν τους χρωστάμε, μας χρωστάνε!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κράτος πρόνοιας σε ανθρώπους που έχουν βασανιστεί από την αμέλεια του ίδιου, το οποίο δεν φρόντισε να τους προστατέψει, ζητεί τώρα να πληρώσουν και τη νύφη. Αυτό είναι απαράδεκτο! Ας φέρουν πίσω τον αδελφό μου, την αδελφή μου, τα τέσσερα παιδιά της και την πεθερά της που κάηκαν στη φονική στροφή της Αρτέμιδας και θα τα πληρώσω όλα! Αλλά αυτό δεν γίνεται... Δεν φτάνει που έχουμε καεί, έχουμε καταστραφεί, μας ζητούν να πληρώσουμε και από πάνω!» τονίζει και συνεχίζει:

«Η σύνταξη του πατέρα μου είναι πεενιχρή. Το αν μπορεί να ζήσει, δεν ενδιαφέρει απ' ό,τι φαίνεται τους υπευθύνους. Αν θα έχει να φάει ή να πάρει τα φάρμακά του. Ντρέπομαι πραγματικά για λογαριασμό τους!»
Το ηλικιωμένο ζευγάρι, όπως και άλλοι συντοπίτες του από τα μαρτυρικά χωριά της Αρτέμιδας και της Μάκιστου, δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο Σπήλιος Κάρτας, «ας έρθουν να τα πάρουν οι ίδιοι. Ας τολμήσουν να χτυπήσουν την πόρτα! Μας έκαψαν, μας κατέστρεψαν και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το θράσος τους» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας: «Ας αφήσουν επιτέλους τον κόσμο ήσυχο να θρηνήσει τους νεκρούς του».




Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το αστείο με το στρινγκ χώρισε παντρεμένο ζευγάρι!

Posted: 21 Nov 2011 09:39 AM PST


Το αστείο με το στρινγκ χώρισε παντρεμένο ζευγάρι!
Για πλάκα ξεκίνησε, αλλά τελικά οδήγησε σε χωρισμό! Πρωταγωνιστές της ιστορίας δύο Πατρινοί που πριν από μερικές εβδομάδες θέλησαν να κάνουν πλάκα σε φίλο τους, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τα καράβια! Ενώ λοιπόν πήγαιναν και οι τρεις βόλτες με το αυτοκίνητο του ναυτικού, ο ένας άνοιξε το ντουλαπάκι του οχήματος και τοποθέτησε στο εσωτερικό του ένα εσώρουχο στρινγκ (και μάλιστα «καυτό»)! Ο ναυτικός... δεν το πήρε χαμπάρι (δεν κοίταξε στο ντουλαπάκι), οι φίλοι του πίστευαν πως... κάποια στιγμή θα το δει και έτσι το άφησαν εκεί... και περίμεναν! Μόνο που αυτή που το ανακάλυψε ήταν η σύζυγος!
Μόλις η γυναίκα του ναυτικού είδε το «μικροσκοπικό» εσώρουχο, έγινε... το έλα να δεις! Ο άνδρας δεν ήξερε τι να πει, η σύζυγός του ισχυριζόταν πως της έλεγε ψέματα, συζήτησε με τους φίλους του αυτό που του συνέβη, εκείνοι του αποκάλυψαν την αλήθεια και, όπως ήταν φυσικό, ο ναυτικός... έπεσε από τα σύννεφα!
Τους έπεισε να ομολογήσουν στη σύζυγό του την «πλάκα», αλλά εκείνη δεν άλλαζε γνώμη ! Πίστευε πως και οι φίλοι... ήταν στο κόλπο! Αποτέλεσμα; Το ζευγάρι να οδηγείται στο Δικαστήριο για την έκδοση διαζυγίου. Οι φίλοι που έκαναν την πλάκα ελπίζουν πως, έστω και την τελευταία ώρα, η γυναίκα του ναυτικού θα μεταπεισθεί! Άλλωστε, και οι δύο φίλοι ορκίζονταν σε ό,τι έχουν ιερό πως εκείνοι είχαν την ιδέα της τοποθέτησης του εσωρούχου... στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Zougla.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ρουπακι: Ενδεχόμενο αυτοκτονίας του πατέρα με τα παιδιά του

Posted: 21 Nov 2011 09:30 AM PST


Ρουπακι: Ενδεχόμενο αυτοκτονίας του πατέρα με τα παιδιά του
«Μπαμπά, μην τρέχεις... θα σκοτωθούμε... Ήταν τα λόγια που πρόλαβε να ψελλίσει ο 11χρονος Στέφανος μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν… δει τον κόσμο του να γκρεμίζεται.

Μόλις λίγες στιγμές, πριν δει τα δύο από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα, τον πατέρα του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, να «χάνονται».

Μόλις λίγες στιγμές πριν ξεκινήσει... η πιο «εφιαλτική» νύχτα της ζωής του. Λίγο πριν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 71χρονος πατέρας του συγκρουστεί με την τσιμεντένια γέφυρα στο εργοτάξιο της Ολύμπιας Οδού στο Ρουπάκι.

Πέρασαν ώρες μέχρι να αντιληφθεί κάποιος το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 71χρονο Α. Ζ. και την 14χρονη κόρη του. Η τραγωδία αποκαλύφθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής, όταν κάτοικοι της περιοχής πέρασαν από το σημείο και είδαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφωμένο» πάνω στην τσιμεντένια γέφυρα.



 







Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Παπαδήμος: "Ναι στις εγγυήσεις αλλά οι αρχηγοί θα αποφασίσουν πώς»

Posted: 21 Nov 2011 09:27 AM PST


Παπαδήμος: "Ναι στις εγγυήσεις αλλά οι αρχηγοί θα αποφασίσουν πώς»
«Μονόδρομος» για τον ελληνικό λαό είναι η παραμονή στο ευρώ, τόνισε σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες. Και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κομισιόν χαρακτήρισε «απαραίτητη» την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εγγυήσεις των πολιτικών αρχηγών που ζητεί η Κομισιόν, ο κ. Παπαδήμος είπε αρχικά ότι η κυβέρνηση έχει δώσει εγγυήσεις και μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στη Βουλή.
Ωστόσο, τόνισε ότι είναι σημαντικό να δωθούν έγγραφες εγγυήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόσθεσε πως οι ηγέτες των κομμάτων θα αποφασίσουν πώς θα γίνει η βεβαίωση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει.
Ο έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα, ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, προσθέτοντας ότι «προγραμματίζουμε δράσεις στο τομέα των μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».
Ο πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου υπήρξε συναίνεση.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αρκεί και η Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της. Ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει έναν ηράκλειο άθλο, αλλά έχει τις ικανότητες να τα καταφέρει», κατέληξε.


Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Κάποτε έπρεπε να μπουν

Posted: 21 Nov 2011 09:25 AM PST

Καιρός ήταν να βάλει τις βολές ο Ίαν Βουγιούκας που...έσπασε τα καλάθια με ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ.

Καιρός ήταν να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος από τη γραμμή των προσωπικών ο Ίαν Βουγιούκας που στα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ, Μπάμπεργκ έσπασε τα καλάθια.

Ο ψηλός είχε 2/6 βολές με τους Ρώσους και 4/8 στη Γερμανία, λίγο πιο εύστοχος να ήταν και ο πρωταθλητής Ευρώπης θα είχε ήδη "καθαρίσει" με την Ευρώπη, στα υπόλοιπα ματσάκια θα είχε την ευκαιρία να κάνει δοκιμές σε σχήματα/τακτικές. Χθες ο Ίαν ήταν αλάνθαστος απ' τη γραμμή (8/9 προσπάθειες) κι έφθειρε με τις καλές του κινήσεις τους αντίπαλους ψηλούς, κερδίζοντας πολλά φάουλ. Όσο σκεφτόμαστε ότι αυτό τον (καλό, συμπληρωματικό) αθλητή τον είχαν στο λιμάνι και δεν του έδωσαν καν σημασία...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Πάει Μασσαλία ...φορτωμένος!

Posted: 21 Nov 2011 09:24 AM PST

Τον χάλασε τον Ράφικ Τζιμπούρ η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και ο τρόπος που πήρε ο αιώνιος αποτέλεσμα στο "Καραϊσκάκη". Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δηλώνει θυμωμένος ο Αλγερινός!



Μετά τα όσα λέει στα ελληνικά Μέσα, τώρα ο "τρομοκράτης" τονίζει πως τα έχει ...πάρει στο κρανίο για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και στα ξένα ΜΜΕ. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού μιλώντας στην "Le Buteur" της πατρίδος του, είπε:

"Είμαι θυμωμένος γιατί έπρεπε να είχαμε κερδίσει. Ειλικρινά είμαι λυπημένος με την ισοπαλία που παραχωρήσαμε στο γήπεδό μας.

Εύχομαι στη συνέχεια τα γκολ μου να δίνουν νίκες στην ομάδα, γιατί χωρίς τη νίκη ότι σκοράρω εγώ δεν με ικανοποιεί. Δεν μπορέσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και για αυτό φυσικά είμαι απογοητευμένος", επεσήμανε για να συνεχίσει:

"Δεν είμαι… γεμάτος με την ισοπαλία που πήραμε. Είμαι θυμωμένος όχι με κάποιον συγκεκριμένα, αλλά για το αποτέλεσμα. Ακολουθήσαμε μία τακτική να κερδίσουμε τον αγώνα αλλά δεν τα καταφέραμε και είναι πολύ κακό που η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας".

Ο Ράφικ θέλει τώρα να "ξεφορτώσει" στο ματς με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία, ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει το αποτέλεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό στο Champions League.

Αυτό τουλάχιστον λέει τις τελευταίες ώρες στο περιβάλλον του. Πως ένα γκολάκι στο "Βελοντρόμ" θα γλυκάνει την απογοήτευση για τις χαμένες ευκαιρίες και τους δύο βαθμούς που πέταξε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, παίζοντας πολύ καλύτερα από τον αντίπαλό του...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Το έλλειμμα, οι φοροφυγάδες και οι 256 κροίσοι!

Posted: 21 Nov 2011 09:23 AM PST

Τις δύο όψεις μιας και μεγάλης αλήθειας δείχνουν τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε αντιπαραβολή με τη στατιστική επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων.
Η φοροδιαφυγή οργιάζει και το κράτος αδύναμο να επιβάλλει φορολογική συμμόρφωση κάθε χρονιά απλώς παρακολουθεί τα έσοδα και τα ελλείμματα να εκτρέπονται των στόχων, τρέχοντας την τελευταία στιγμή να διορθώσει τα αδιόρθωτα και φτάνοντας εν τέλει στις πύλες της χρεοκοπίας.

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού δείχνουν ότι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου τα καθαρά έσοδα αντί να αυξάνονται κατά 1,4% εμφανίζουν μείωση 4,1%, με αποτέλεσμα να έχουν εισπραχθεί 39,230 δισ. ευρώ (από 40,913 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Για να κλείσει ο προϋπολογισμός εντός των στόχων, το τελευταίο δίμηνο του έτους θα πρέπει να εισπραχθούν 12 δισ. ευρώ. Παρά το εκτεταμένο φοροκυνηγητό των τελευταίων ημερών από το ΣΔΟΕ και την Οικονομική Αστυνομία, με συλλήψεις και αυτόφωρο για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, παρά την επικείμενη δημοσιοποίηση της μαύρης λίστας των μεγαλοοφειλετών, παρά τη βροχή από ειδοποιητήρια με χαράτσια και φόρους που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, το άνοιγμα φαίνεται δύσκολο να κλείσει.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ήδη εγκαταλείπουν τον στόχο για είσπραξη 12 δισ. ευρώ, λένε όμως ότι θα εισπραχθούν περισσότερα από 10 δισ. ευρώ!

Τα 2 δισεκατομμύρια όμως έχουν φτάσει (μετά τη βουτιά του ΑΕΠ λόγω ύφεσης) ναισοδυναμούν με περίπου 1% του ΑΕΠ (220 δισ. ευρώ υπολογίζεται το ΑΕΠ με ύφεση 5,5%, η οποία μάλλον και αυτή θα είναι μεγαλύτερη), άρα η απόκλιση 2 δισ. ευρώ στα έσοδα φορτώνει το έλλειμμα με έναν επιπλέον… πόντο.

Ήδη, άλλωστε, από τον Οκτώβριο το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν φαίνεται να έχει τις καλύτερες προοπτικές. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στο δεκάμηνο άγγιξε τα 20,104 δισ. ευρώ με αύξηση 11,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν στο σύνολο του έτους με αύξηση 5,1% θα πρέπει να διαμορφωθεί στα 22,558 δισ. ευρώ, για να βγει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 8,5% του ΑΕΠ. Ο στόχος ήδη μεταφέρεται προς το 8,9% του ΑΕΠ, αν όχι παραπάνω, διότι, πέραν της απόκλισης των εσόδων, υπάρχει και η υπέρβαση των δαπανών. Οι πρωτογενείς δαπάνες σε περίοδο πρωτοφανούς λιτότητας αντί να μειώνονται κατά 0,7% (σε ετήσια βάση) αυξάνονται κατά 2,4%.

Από το σκηνικό γίνεται κατανοητή η οργή της κοινωνίας. Το κράτος από τη μία πλευρά κόβει ανελέητα μισθούς και συντάξεις, όμως οι πρωτογενείς δαπάνες -χωρίς τόκους- έχουν και πάλι ξεφύγει, ενώ έπειτα από μια ανελέητη φοροκαταιγίδα δεν μπορεί να εισπράξει τους φόρους που οφείλονται (οι επιπτώσεις της ύφεσης έχουν προφανώς εξαλειφθεί σε επίπεδο στόχων ύστερα από τρεις αναθεωρήσεις).

Τα συνήθη θύματα

Σε αυτό το φόντο, τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που προκύπτουν από την επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκαν το 2010 (με τα εισοδήματα του 2009), έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή. Πριν καν ληφθούν έκτακτα μέτρα, αυτοί που συνήθως δηλώνουν ό,τι αποκτούν, διότι ακόμα και να ήθελαν να το κρύψουν δεν μπορούν, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν αυξημένα εισοδήματα σε σχέση με το 2008, σε αντιδιαστολή με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες, τους εισοδηματίες, τους αγρότες και τους εργολάβους, των οποίων τα εισοδήματα μειώθηκαν (μάλλον διότι αυξήθηκε περισσότερο η φοροδιαφυγή).

Συγκεκριμένα, το 2009 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι δήλωσαν 78,5 δισ. ευρώ εισοδήματα (68,23% του συνόλου) και πλήρωσαν 6,9 δισ. ευρώ φόρους (το 52,59%). Το 2010 δήλωσαν 81,2 δισ. ευρώ εισοδήματα και πλήρωσαν 7 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, οι λοιποί φορολογούμενοι το 2009 δήλωσαν εισοδήματα 19,8 δισ. ευρώ(17,25%) και το 2010 περίπου 400 εκατ. ευρώ λιγότερα (19,4 δισ. ευρώ ή 16,79%). Έτσι πλήρωσαν και αναλογικά λιγότερους φόρους. Από 2,19 δισ. ευρώ, 1,995 δισ. ευρώ.

Τα «ωραία» δεν σταματούν εδώ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτουν τα εξής:

• Επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσαν το 2010 εισοδήματα κάτω από το (τότε) αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και συνολικά μόλις 36 ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν περισσότερα από 500.000 ευρώ.

• Στο σύνολο των φορολογουμένων μόνο 204 είναι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα μεταξύ των 500.000 και των 900.000 ευρώ.

• Στην Ελλάδα οι κροίσοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 900.000 ευρώ είναι μόλις 52. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι 15 από αυτούς είναι μισθωτοί.

Πρακτικά, δηλαδή, στην Ελλάδα μόνο 256 άνθρωποι είναι «πολύ» έχοντες...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τρύπιοι πλανήτες...

Posted: 21 Nov 2011 09:21 AM PST

Λέω στον εαυτό μου καθημερινά, να κοιτάζω τα παιδιά μέσα στα μάτια! Είναι το αντίδοτο, μου λέω! Τους μεγάλους τους βαρέθηκα!Έχουν μιζέρια στις μπροστινές τσέπες και... απωθημένα στις πίσω! Δε λέω κωλότσεπες γιατί καμία τσέπη δεν είναι του κώλου! Χρήσιμες όλες.. Τα άτομα και η κοινωνία, είναι του κώλου, με ό,τι περιλαμβάνει αυτή η μεταφορά! Δε το παίζω Άγιος, γιατί δεν είμαι. Ούτε και θα 'θελα, να σου πω την αλήθεια! Μου φτάνει να είμαι χρήσιμος.. Έστω και κωλότσεπη! Στις πίσω τσέπες, βάζω συνήθως αυτά που θέλω να θυμηθώ πρώτα! Στην αριστερή, διάφορα σκουπιδάκια, όπως περιτυλίγματα καραμέλας, αποδείξεις, ίσως κάποιες φορές και λίγο παρελθόν.. Στην δεξιά, τα κλειδιά μου! Είμαι αριστερόχειρας βέβαια, αλλά νιώθω ασφάλεια να τα ελέγχω με το δεξί. Και φυσικά το δεξί, δεν το βάζω ποτέ σε καμία τσέπη, για πάνω από λεπτό! Η γροθιά μου, θέλω να είναι ετοιμοπόλεμη πάντα! Ναι, είμαι αριστερόχειρας όπως σου είπα και πριν, αλλά σε κάποιες στιγμές της ζωή μου.. Τώρα ας πούμε που γράφω, χρησιμοποιώ και τα 2 χέρια, αφού πληκτρολογώ στον υπολογιστή. Αν έγραφα σε χαρτί, θα πραγματωνόταν με το αριστερό! Δεν είμαι αριστερός, ούτε δεξιός. Αυτό συμβαίνει πάντα! Ανήκω σε οτιδήποτε είναι χρήσιμο! Στις τσέπες όλες.. Δεν σου είπα τι βάζω συνήθως στις μπροστινές. Στην αριστερή, πορτοφόλι, καμιά κάρτα που μου έκανε εντύπωση και πήρα από κάποιο κατάστημα πρόσφατα, ενώ στην δεξιά, καραμέλες και στυλό! Για να γράφω με το αριστερό και να ξετυλίγω με τα δύο! Σκέψου εσύ τι βάζεις στις τσέπες και ποια αγαπάς περισσότερο.. Μιλήσαμε για τις 4 του παντελονιού μόνο, βέβαια. Υπάρχουν και άπειρες άλλες. Σε μπουφάν, σακάκια, πουκάμισα, ταγιέρ, φούστες, φορέματα κ.α. Όλες τις αγαπώ! Οι τσέπες είναι σαν τα παιδιά. Αθώες. Εμείς τις κάνουμε ένοχες, με το τι διαλέγουμε να κρύψουμε μέσα τους.. Οι τσέπες μπορούν να κρατήσουν μυστικά, αλλά όχι για πολύ. Κάποια στιγμή, κάποιο χέρι θα τρυπώσει και θα ανακαλύψει ό,τι κρύβεται εκεί, για λεπτά, ώρες, μέρες, μήνες ή μπορεί και χρόνια! Φαντάσου απόψε, να αρχίσεις να ψάχνεις ό,τι τσέπη υπάρχει σπίτι σου, τι θα γίνει.. Πολλά μπορούν να συμβούν. Αν ψάξεις τις δικές σου, θα βρεις πράγματα που θα σου γεννήσουν χαμόγελο, σκέψη, συγκίνηση και ποιος ξέρει τι άλλο.. Αν ψάξεις κάποιου άλλου κοντινού προσώπου (που δεν είναι σωστό) ίσως να μάθεις μυστικά που λέγαμε λίγο πριν και θα έπρεπε να μείνουν ακόμα ανενεργά! Είναι ρίσκο, να βάζεις τα χέρια σε ξένες τσέπες. Κάποιες φορές αυτές οι ξένες τσέπες, έχουν γιαούρτι, που το φυσάς και δεν κρυώνει και κάποιες άλλες είναι άδειες. Κενές. Σαν την μέχρι τωρινή στιγμή σου, που ήθελες απλά μία αφορμή για να αλλάξεις.. Δεν σου μίλησα για τις κυριότερες τσέπες. Τις τρύπιες. Τις κράτησα για το τέλος. Ίσως γιατί κάθε τρύπια τσέπη είναι ένα τέλος. Αλλά και μία αρχή ταυτόχρονα. Θα σου πω κι ένα παράδειγμα. Αν βάλεις μέσα σε μία άδεια τσέπη, το τηλέφωνο κάποιου ανθρώπου που γνώρισες στο πλοίο, θα το χάσεις. Αυτό σημαίνει τέλος, στην αρχή που θα μπορούσες να δώσεις.. Αλλά ο άλλος άνθρωπος που έχει το τηλέφωνό σου, μπορεί να δώσει αρχή, σε ένα τέλος που αργότερα θα προκαλέσεις.. Οπότε η συγκεκριμένη τρύπια τσέπη, μπορείς να πεις πως γλιτώνει και τον χαμένο χρόνο! Σε μια άλλη τρύπια τσέπη όμως, που θέλησες να βάλεις την ταυτότητα και σου έπεσε στον δρόμο και την βρήκε κάποιος άνθρωπος και την πήγε στην αστυνομία και σε κάλεσαν να σου την δώσουν και θέλησες να μάθεις ποιος την βρήκε, - για να τον γνωρίσεις - και έτσι γνώρισες την μητέρα των παιδιών σου ή τον καλύτερο σου φίλο, πάλι σε γλίτωσε από χαμένο χρόνο! Τον χαμένο χρόνο που θα ζούσες μακριά τους.. Συμπέρασμα; Ποτέ μην ράβεις τρύπιες τσέπες. Είναι σαν να ράβεις το σωστό και να το κάνεις λάθος.. Μία τρύπια τσέπη, μπορεί να χωράει ολόκληρη την ζωή σου! Θα χωρούσε μία ολόκληρη ζωή, σε έναν πλανήτη 7Χ7;

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Γιατί ματώνει η μύτη; Τι πρέπει να κάνουμε στην ρινορραγία;

Posted: 21 Nov 2011 09:19 AM PST


Ματώνει συχνά η μύτη (επίσταξη, ρινορραγία)

Η μύτη είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Το εσωτερικό της μύτης είναι πλούσιο σε αιμοφόρα αγγεία, τα οποία για πολλούς λόγους μπορεί να σπάσουν και να ματώσει η μύτη.
Οι ρινικές μεμβράνες είναι ευαίσθητες σε μεταβολές της υγρασίας και της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Η ξηρότητα και η χαμηλή υγρασία, καθιστούν επιρρεπή τη μύτη σε ρήξεις.

Ένα συχνό αίτιο είναι ο τραυματισμός του εσωτερικού της μύτης από χτύπημα ή από σκάλισμα με το δάχτυλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το αίτιο είναι ξεκάθαρο. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες η μύτη ματώνει από μόνη της, αυτόματα. Όταν συμβαίνει αυτόματη αιμορραγία θα πρέπει να γίνεται προσεκτική εξέταση του εσωτερικού της μύτης με ενδοσκόπηση (βιντεοκάμερα). Τα αίτια μπορεί να είναι "αθώα", όπως ένα δίκτυο αγγείων πάνω στο ρινικό διάφραγμα έως όγκοι στο εσωτερικό της μύτης. Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάζεται η αρτηριακή πίεση και ο πηκτικός μηχανισμός του αίματος (πόσο καλά πήζει το αίμα). Ακτινολογικός έλεγχος γίνεται συνήθως σε περιπτώσεις όγκων. Η αντιμετώπιση μπορεί να είναι αιτιολογική (αντιμετωπίζουμε το αίτιο που προκαλεί την αιμορραγία) ή/και καυτηριασμός του αγγείου, που αιμορραγεί.

Τα «ρουφήγματα» και σκαλίσματα της μύτης, η υψηλή θερμοκρασία κατά το καλοκαίρι, η χαμηλή θερμοκρασία κατά τον χειμώνα και τα κακώς ρυθμισμένα κλιματιστικά είναι κοινοί παράγοντες που προκαλούν μικροαιμορραγίες από τη μύτη, σε ένα υγιή οργανισμό.

Υπάρχουν νοσήματα που ευθύνονται για το σύμπτωμα αυτό;

Οι παθολογικοί παράγοντες που προκαλούν ρινορραγίες διαιρούνται σε:

1. Συστηματικούς παράγοντες και νοσήματα (π.χ. αρτηριακή υπέρταση, παρενέργειες από φάρμακα, διαταραχές της πήξης του αίματος).

2. Τοπικούς παράγοντες και νοσήματα (π.χ. λοιμώξεις, νεοπλάσματα, τοπικά καρκινώματα, spray, χημικές ουσίες του περιβάλλοντος). Ο μηχανισμός είναι μεικτός σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουμε και να ζητήσουμε ιατρική βοήθεια;

Η ιατρική βοήθεια είναι επιβεβλημένη, όταν συμβαίνει ένα από τα κάτωθι:

1. Όταν το άτομο εμφανίζει αίμα για πρώτη φορά, χωρίς να έχει προηγηθεί σαφές εκλυτικό αίτιο (π.χ. σκάλισμα μύτης).

2. Όταν η αιμορραγία δεν ελέγχεται με απλή πίεση και διαρκεί πάνω από δεκαπέντε λεπτά.

3. Όταν επαναλαμβάνεται.

4. Όταν έχει προηγηθεί τραυματισμός της μύτης.

5. Όταν συνυπάρχει πόνος στην περιοχή.

6. Όταν συμβαίνουν αιμορραγίες και σε άλλα σημεία του σώματος.

Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις ρινορραγίας;

Με τον δείκτη και τον αντίχειρα, συλλαμβάνετε με δύναμη τα πτερύγια της μύτης και σκύβετε μπροστά για να αποφύγετε να καταπιείτε αίμα. Εφαρμόζετε σταθερή πίεση για δέκα τουλάχιστον λεπτά, αναπνέοντας από το στόμα. Ζητάτε από ένα άτομο του φιλικού σας περιβάλλοντος να σας φέρει πάγο, τον οποίο τοποθετείτε τοπικά.

Να αποφεύγετε να φυσάτε δυνατά τη μύτη σας, να τη φυσάτε πάντοτε με ανοικτό το στόμα και να μην την καθαρίζετε με αντικείμενα.

Παραμείνετε σε καθιστή θέση με ίσια πλάτη και σκύψτε λίγο προς τα εμπρός από τα ισχία σας, για να εμποδίσετε το αίμα να συσσωρευτεί στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Στη συνέχεια, πιάστε με δύο δάχτυλα το πρόσθιο, μαλακό τμήμα της μύτης (ακριβώς μπροστά από την οστέινη καμπύλη της) και πιέστε για 10 λεπτά χωρίς διακοπή.

Για να μην ξαναρχίσει η ρινορραγία, δεν πρέπει να φυσήξετε για λίγες ώρες τη μύτη σας, να σκύψετε, να ασχοληθείτε με κοπιώδεις δραστηριότητες ή να σηκώσετε βαριά αντικείμενα.

Αποφύγετε να ξαπλώσετε ανάσκελα, να ρουφήξετε ή να σκαλίσετε τη μύτη σας.

Λεμόνι για τη ρινορραγία

Αν ανοίξει η μύτη σας ξαφνικά, η πρώτη σας αντίδραση πρέπει να είναι να σταθείτε με το κεφάλι σας ελαφρά υψωμένο και να πιέσετε με το δάχτυλο το ρουθούνι για 10 λεπτά. Αν στη συνέχεια βάλετε μέσα στο ρουθούνι ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι εμποτισμένο με μερικές σταγόνες λεμόνι, η αιμοστατική δράση του λεμονιού θα βοηθήσει να σταματήσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η αιμορραγία.

Συμπερασματικά, συχνό μάτωμα της μύτης απαιτεί προσεκτική ιατρική εξέταση.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Απέλυσαν από το MEGA τον υπεύθυνο για το βίντεο με τα λάθος πλάνα στις 17 Νοεμβρίου

Posted: 21 Nov 2011 09:17 AM PST


Ένας βοηθός σκηνοθέτη του MEGA απολύθηκε διότι θεωρήθηκε υπεύθυνος για το λάθος που έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο αστυνομικός συντάκτης έδινε το...
ρεπορτάζ για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που είχαν γίνει μέχρι εκείνη την στιγμή, οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν πλάνα από τις διαδηλώσεις του καλοκαιριού με επεισόδια!

Την επομένη ημέρα και μετά την κατακραυγή από blogs και sites που ακολούθησε, το Μεγάλο Κανάλι ζήτησε συγνώμη στο μεσημεριανό δελτίο υποστηρίζοντας πως επρόκειτο για τεχνικό λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε τα λάθος πλάνα στον αέρα θεωρήθηκε υπεύθυνος και απολύθηκε.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, ο υπάλληλος έκανε λάθος στον κωδικό του μοντάζ και «έπαιξε» λάθος βίντεο, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι άργησαν να φτάσουν τα πλάνα στον σταθμό και για αυτό ο βοηθός σκηνοθέτη αποφάσισε να χρησιμοποιήσει πλάνα αρχείου

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Ο Ζερίτης, η Diana και το λουκέτο έπειτα από 30 χρόνια

Posted: 21 Nov 2011 09:16 AM PST

Επιχειρηματίας με πλούσια εμπειρία στον χώρο της χαρτοποιίας, ο κ. Πάνος Ζερίτης αν και έχει δημιουργήσει ορισμένες από τις βασικές επιχειρήσεις στον κλάδο στην... Ελλάδαη γνωστή χαρτοποία Θράκης ΑΕ, Diana, οδεύει προς πτώχευση με εκατοντάδες εργαζόμενους να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο εν μέσω κρίσης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός του ΕΜΠ και ειδικεύτηκε στον κλάδο της χαρτοποιίας. Ιδιαίτερα γλωσσομαθής, γνωρίζει καλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά. Σήμερα είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Άρχισε την καριέρα του στον χώρο της χαρτοποιίας από την Αθηναϊκή Χαρτοποιία «Softex» το 1957, όπου και δημιούργησε τον τομέα tissue «Softex» το 1961. Από το 1972 ως το 1975 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Πάκο ΑΕ, η οποία παρήγε κυματοειδή χαρτιά, ενώ παράλληλα χρημάτισε σύμβουλος της κιβωτιοποιίας ΒΙΣ ΑΕ.

Από το 1972 ως το 1980 ως σύμβουλος χαρτοποιίας έφερε επιτυχώς εις πέρας έργα σε πολλές χώρες (Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νότια Αφρική, Τουρκία, Ιράν κ.α.).

Το 1975 ξεκινά την προσωπική επιχειρηματική σταδιοδρομία του και ιδρύει με έλληνες χαρτοποιούς τη Χαρτελλάς ΑΕ «Delica».

Το 1980 δημιούργησε τη Χαρτοποιία Θράκης ΑΕ «Diana», στην οποία και παραμένει ο μοναδικός μέτοχός της. Σύντομα ξεκινά η επέκταση της εταιρείας του στο εξωτερικό και το 1984 δημιούργησε την Pyramids Paper Mills SAE «Flora» στο Κάιρο της Αιγύπτου, σε συνεργασία με αιγύπτιους εταίρους.

Σήμερα είναι πρόεδρος της εταιρείας και κύριος μέτοχός της. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική χαρτοποιία στην Αίγυπτο με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή χαρτιών tissue.

Το 1993 μπαίνει στην αγορά των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης και αγοράζει την πλειονότητα των μετοχών σε δύο ουγγρικές χαρτοποιίες και από το 1995 είναι ο πρόεδρος των δύο εταιρειών και ο μοναδικός μέτοχός τους.

Πρός λουκέτο η Diana

Μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της Θράκης, ιδιοκτησίας του κ. Ζερίτη, οδηγείται σε πτώχευση έπειτα από 30 χρόνια λειτουργίας.

Η Diana που λειτούργησε στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες, φαίνεται να οδηγείται οριστικά σε διακοπή της λειτουργίας της καθ'ως η Χαρτοποιία Θράκης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ στη αρχή του χρόνου είχε διακόψει για λίγες μέρες της λειτουργία της, λόγω έλλειψη πρώτων υλών. Τον Ιούνιο υπήρξε διακοπή της παροχής ρεύματος, που επανήλθε μετά από παρεμβάσεις.

Ωστόσο, η διακοπή είναι οριστική και οδηγεί στην ανεργία περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, πρόσφατα σε εργαζόμενους μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Πάνος Ζερίτης, ο οποίος ανέφερε ότι η Χαρτοποιία έχει να παίρνει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος, από επιστροφή φόρων και επιδότηση 12 %, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ασφυξία τα οικονομικά της εταιρίας.

Χωρίς ρεύμα και αέριο

Ήδη τις τελευταίες ημέρες, όπως αναφέρεται πια, έχει διακοπεί το ρεύμα καθώς και παροχή αερίου στην επιχείρηση, γεγονός που έχει παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα. Οι εργαζόμενοι είναι πλέον σε διαθεσιμότητα και το μέλλον της εταιρίας είναι μάλλον σκοτεινό. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι οικογένειές τους έχουν περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενώ η επιχείρηση δεν διαθέτει Σωματείο Εργαζομένων.

Ποια είναι η Diana

Η Χαρτοποιία Θράκης Diana, ιδρύθηκε το 1980 στα Μάγγανα, εκμεταλλευόμενη το Ν. 289/76 και λειτουργεί απασχολώντας πάνω από 100 εργαζόμενους στην Ξάνθη και 200 συνολικά στη χώρα. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό χάρτου στην Ελλάδα, κατέχοντας περίπου το 20% της εγχώριας αγοράς ενώ στα Μάγγανα δραστηριοποιείται και στην παραγωγή πολυαιθυλενίου.

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

37χρονη καρκινοπαθείς αναζητά την ελπίδα

Posted: 21 Nov 2011 09:14 AM PST


Έκκληση για οικονομική βοήθεια προκειμένου να σώσει την ζωή της κάνει μια 37χρονη καρκινοπαθής με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την Σοφία Πεπόνη ,μητέρα δυο ανήλικων παιδιών 12 κ 14 χρόνων ,η οποία έχει χτυπηθεί από την επάρατη νόσο κ χρειάζεται στήριξη ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την θεραπεία της.

Η Σοφία Πεπόνη εδω κ πέντε χρόνια δίνει την μάχη της με τον καρκίνο. Η περιπέτεια της ξεκίνησε το 2006 όταν διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού σε προχωρημένο στάδιο. Χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Θεσσαλονίκη.
Μετά το χειρουργείο υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες κ ακτινοθεραπείες. Τον Ιούνιο του 2011 η νόσος επέστρεψε κ διαπιστώθηκε μετάσταση στα οστά.
Μπήκε στο χειρουργείο κ υποβλήθηκε σε αποσυμπιεση του νωτιαίου μυελού στο Διαβαλκανικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Ο εφιάλτης όμως δεν έφυγε. Η αξονική τομογραφία που έγινε έδειξε πολλαπλές εστίες στα οστά(σε όλο της το σώμα) όπως επίσης κ πολλαπλές εστίες στο συκώτι όπου έκανε νέα μετάσταση η νόσος.

Η μόνη ελπίδα που έχουν δώσει πλέον στην 37χρονη είναι μια θεραπεία ονομαζόμενη <ΟΓΚΟ-ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ> η οποία είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου που εφαρμόζεται συμπληρωματικά με την χημειοθεραπεία κ την ακτινοθεραπεία.
Με την μέθοδο αυτή καταστρέφεται ο μηχανισμός αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων. Έχοντας συγγενείς στην Γερμάνια(οπού κ γίνετε η θεραπεία)αποφάσισε να μεταβεί εκεί για να κάνει την θεραπεία, χωρίς όμως να υπολογίζει το μεγάλο κίστος που φτάνει στις 17.000 με 20.000 ευρώ.
Η οικογένεια της δεν μπόρεσε να την βοηθήσει αφού κ η ίδια εδω κ πέντε χρόνια έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά λόγο των συνεχών εξετάσεων κ η μόνη λύση ήταν η βοήθεια του κόσμου.
Έτσι οι συγγενείς της Σοφίας σε άλλα μέρη της Ελλάδας αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν το θέμα κ να ζητήσουν την ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Η τελευταία της ελπίδα είναι αυτή η θεραπεία της ΟΓΚΟ-ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ. Για αυτόν τον λόγο κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ σε όσους μπορούν έστω κ με ένα μικρό ποσό να βοηθήσουν την Σοφία να σώσει την ζωή της.
Η 37χρονη βρισκόταν ήδη σε νοσοκομείο της Γερμανίας για εξετάσεις αλλά εφόσον δεν συγκεντρώθηκε το ποσό για να μπορέσει να ξεκινήσει την θεραπεία γύρισε στην Ελλάδα κ θα ξεκινήσει κάποιες τοπικές υπερθερμίες στο συκώτι σε ένα κέντρο στην Θεσσαλονίκη.
Εκεί πρέπει να κάνει 20 τοπικές υπερθερμίες με κόστος 250 ευρώ η καθεμία, μέχρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να υποβληθεί στην ΟΛΟΣΩΜΙΚΗ ΟΓΚΟ-ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑ. Ήδη όμως ο χρόνος μετραει αντίστροφα για εκείνη


ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΣΟΦΙΑ ΠΕΠΟΝΗ -ΑΘΗΝΑ ΠΕΠΟΝΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:61641637
IBAN:GR61 0120 4260 0000 0006 1641 637

ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΕΠΟΝΗ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:476-002101-068168
IBAN:GR20 0140 4760 4760 0210 1068 168

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΠΕΠΟΝΗ 6983480711 (ΑΔΕΡΦΗ)
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΤΣΙΠΗ 6982926314 (ΞΑΔΕΛΦΗ)Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Υπολογιστής σε ρόλο… Θεού

Posted: 21 Nov 2011 09:13 AM PST

Ελληνες ερευνητές του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης (Swiss Federal Institute of Technology, ETH, Zurich) πέτυχαν κάτι που …
θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί τους: έδωσαν εντολές (με τη βοήθεια υπολογιστών) σε έναν ζωντανό οργανισμό και αυτός υπάκουσε πιστά! Το σημαντικό του επιτεύγματος δεν έγκειται μόνο στην αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ έμβιων και άβιων συστημάτων, αλλά και στο γεγονός ότι ο υπάκουος οργανισμός εκτελώντας τις εντολές των επιστημόνων πήγε κόντρα στη δική του «θέληση». Αυτού του είδους η τιθάσευση των μικροοργανισμών είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όσα ευαγγελίζεται η συνθετική βιολογία, όπως παραδείγματος χάριν η παραγωγή αντιβιοτικών ή βιοκαυσίμων από μικροοργανισμούς που θα λειτουργούν ως εργοστάσια παραγωγής επιθυμητών προϊόντων. Το «ΒΗΜΑScience» μίλησε με τον καθηγητή κ. Γιάννη Λυγερό, επικεφαλής της μελέτης, και παρουσιάζει τα εντυπωσιακά ευρήματα και τη σημασία τους.{AR}

Η επιθυμία των επιστημόνων να καθοδηγήσουν τους μικροοργανισμούς στην παραγωγή χρήσιμων για εμάς ουσιών δεν είναι καινούργια. Αυτή η επιθυμία άλλωστε «γέννησε» τη γενετική μηχανική και τη βιοτεχνολογία πριν από περίπου τέσσερις δεκαετίες. Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι πάντοτε εύκολο να ικανοποιηθεί από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις της γενετικής μηχανικής. Δεν αρκεί δηλαδή πάντοτε η προσθαφαίρεση γονιδίων για να μετατραπούν οι μικροοργανισμοί σε μίνι εργοστάσια παραγωγής ουσιών βιομηχανικού ή φαρμακευτικού ενδιαφέροντος.

Στόχος του πειραματισμού του έλληνα ερευνητή και των συνεργατών του ήταν να μπορέσουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις του μικροοργανισμού όχι τροποποιώντας τα γονίδιά του αλλά ρυθμίζοντας την έκφρασή τους εξωγενώς. Εύκολο να το λέει κανείς, αλλά δύσκολο να το κάνει! Σε συνεργασία με βιολόγους του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, η ερευνητική ομάδα του κ. Λυγερού χρησιμοποίησε ως πειραματόζωο τον μήκυτα Saccharomyces cerevisiae. Πρόκειται ίσως για τον παλαιότερο μικροβιακό συνεργάτη των ανθρώπων, αφού χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για την παραγωγή ψωμιού και κρασιού. Είναι επίσης ο πλέον μελετημένος μονοκυτταρικός ευκαρυωτικός οργανισμός (ευκαρυωτικοί είναι οι οργανισμοί που φέρουν κάρυο, πυρήνα στον οποίο εντοπίζεται το γενετικό υλικό τους).

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Η "κόντρα" μεταξύ Δημήτρη Βλάχου και Σάκη Ρουβά!

Posted: 21 Nov 2011 09:11 AM PST

Τι μπορεί να έχει συμβεί ανάμεσα σε δύο τόσο ωραίους άντρες, που μέχρι χθες δεν είχαν τίποτα να "χωρίσουν"; Ποιος από τους δύο είπε κάτι για τον άλλο μπροστά σε κόσμο σε βαθμό...
παρεξηγήσεως;

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Σχετικά με: "Από πιλότοι... ιδιοκτήτες σουβλατζίδικου"

Posted: 21 Nov 2011 09:10 AM PST

Θα ήθελα να αναφέρω οτι έχω επισκεφτεί το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο στη Γλυφάδα και ο λόγος που είναι είναι "επιτυχημένο" είναι οτι οι συγκεκριμένοι κύριοι απασχολούν... ως προσωπικό ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ παράνομους μετανάστες και κυρίως Αφρικανούς! Με την ανεργία κοντα στο 25% και την καταστροφή της οικονομίας ΚΥΡΙΩΣ από φοροφυγάδες και επιχειρηματίες σαν τους συγκεκριμένους που ορίζουν το Piaza kalamaki, που δεν πληρώνουν εισφορές στα ταμεία και απασχολούν «μαυρο» προσωπικό, δεν είναι άδικο να καμαρώνουμε τέτοιου είδους «επιχειρηματίες»; Δεν νομίζετε; Εσείς τι λέτε; Αντί να τους περιφρονούμε και να τους καταγγέλλουμε τους επιβραβεύουμε και τους αφήνουμε να πλουτίζουν εις βάρος όλων μας! Όσο περισσότερο αφήνουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να εξελίσσονται τόσο θα συνεχίζονται να αυξάνονται τα χαράτσια…

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών…

Posted: 21 Nov 2011 09:08 AM PST

Καλόγουστα δεν μπορείς να τα πεις. Μάλλον το αντίθετο… Τα τατουάζ ήταν, είναι και θα είναι μια μόδα για όσους τολμούν! Πολλές φορές η…. επιλογή γίνεται με βάση αυτό που θαυμάζουμε ή μας αρέσει πολύ και θέλουμε να το φέρουμε πάνω μας για πάντα!Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι είτε μικρό, είτε μεγαλύτερο, αλλά αυτό που μετράει κυρίως είναι το να είναι ευφάνταστο! Δείτε στην συνέχεια μερικά από τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών…


tatoo matia 3 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 10 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 8 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 6 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 5 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 2 800x600 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 9 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 1 800x600 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 7 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...


tatoo matia 4 Τα πιο ανατριχιαστικά τατουάζ ματιών...

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Δημόσιο και Εφεδρεία: Το απόλυτο αλαλούμ στο παρά 5

Posted: 21 Nov 2011 05:53 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΠερίπου 30.000 μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι αορίστου χρόνου θα τεθούν εκτός εργασίας φέτος (δηλαδή μέσα στον επόμενο μήνα!), ενώ μέχρι το 2013 θα έχουν δει την πόρτα εξόδου 150.000 εργαζόμενοι!

Σε τρία στάδια ολοκληρώνεται η εφεδρεία

Η εργασιακή εφεδρεία αναμένεται να ολοκληρωθεί

-Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στις 28 Νοεμβρίου, όπου θα έχουν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας οι μόνιμοι υπάλληλοι που είναι 53 ετών και έχουν 33 χρόνια προϋπηρεσίας. Επιπλέον, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετακινήσεις του προσωπικού στους καταργούμενους και συγχωνευόμενους οργανισμούς.

-Η δεύτερη φάση ολοκληρώνεται στα τέλη του έτους, αφού θα πρέπει να τεθούν σε προσυνταξιοδοτική εφεδρεία από την 1/1/2012 οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι χρειάζονται 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν

-Η τρίτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, μετά την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και του πλεονάζοντος δυναμικού.

Κατεπείγουσα εγκύκλιος για να εντοπιστούν τα κενά στα υπουργεία

Η εφεδρεία προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε αρκετές υπηρεσίες, οι οποίες μένουν χωρίς προσωπικό! Για τον λόγο αυτό επισπεύδονται οι μετατάξεις, ενώ σύμφωνα με το «Έθνος» τις επόμενες ημέρες –πιθανότατα και σήμερα- θα δημοσιοποιηθεί κατεπείγουσα εγκύκλιος που θα ζητά από τις Επιτροπές Αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών να εντοπίσουν τα κενά σε κάθε υπουργείο.

Όχι της Philip Morris στα ομοιόμορφα πακέτα τσιγάρων

Posted: 21 Nov 2011 05:52 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΗ κολοσσιαία καπνοβιομηχανία Philip Morris ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των νόμων που ψήφισε το κοινοβούλιο της Αυστραλίας που επιβάλλουν ένα ομοιόμορφο πράσινο πακέτο για όλες τις μάρκες τσιγάρων με γραφικά και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο για την υγεία από τα τέλη του επόμενου χρόνου.

«Η κυβέρνηση ψήφισε αυτούς τους νόμους παρότι δεν κατάφερε να αποδείξει ότι θα είναι αποτελεσματικοί στο να μειώσουν το κάπνισμα και αδιαφορώντας για την διάχυτη ανησυχία στην Αυστραλία και διεθνώς αναφορικά με τα σοβαρά νομικά ζητήματα που συνδέονται με το ομοιόμορφο πακέτο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αν Εντουαρντς, εκπρόσωπος της Philip Morris.

Χώρες-εξαγωγείς καπνού, συμπεριλαμβανομένης της Νικαράγουας, της Δομινικανικής Δημοκρατίας και της Ουκρανίας έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με βάση τους κανονισμούς παγκόσμιου εμπορίου, ενώ καπνοβιομηχανίες όπως οι British American Tobacco και Imperial Tobacco, έχουν δηλώσει ότι μπορεί να προσβάλουν τον νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.

Αλαλούμ με τους αορίστου χρόνου που θα μπουν στην εφεδρεία

Posted: 21 Nov 2011 05:51 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΔιευκρινιστική εγκύκλιο για το θέμα της υπαγωγής δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε καθεστώς εφεδρείας πρόκειται να εκδόσει έως το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουτρουμάνης αναμένεται να αποσαφηνίσει ότι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και άλλα ταμεία μπορούν να τεθούν σε εφεδρεία μόνο εάν στο τέλος του 2011 έχουν 36 έτη προϋπηρεσίας και είναι άνω των 58 ετών.

ΔΕΗ: Προσωρινό στοπ στις διακοπές ρεύματος για το χαράτσι

Posted: 21 Nov 2011 05:50 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΑναστέλλει για λίγες ημέρες η ΔΕΗ τις διαδικασίες αποκοπής ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών για τους οικονομικά αδύνατους.

Το υπουργείο ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να παγώσει προσωρινά τις διαδικασίες έναρξης αποκοπών, οι οποίες, σύμφωνα με τις προθεσμίες εξόφλησης, για μια σειρά λογαριασμών επρόκειτο να αρχίσουν από σήμερα, προκειμένου να εκδοθεί στο μεταξύ η υπουργική απόφαση που θα εξαιρεί από το ενιαίο τέλος όσες οικονομικά ευαίσθητες ομάδες αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην εξόφλησή του, ακόμη και αν εμπίπτουν στην ευνοϊκή μεταχείριση που προβλέπεται ήδη, με την ελάχιστη δηλαδή χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο (για πολύτεκνους και αναπήρους). Στις κατηγορίες αυτές ενδέχεται να προστεθούν και οι υπερήλικοι με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ Κ. Στεριώτη, οι εντολές αποκοπής για όσους δεν έχουν εξοφλήσει εντός του προβλεπόμενου χρόνου τον λογαριασμό τους, θα εκδίδονται μεν από την επιχείρηση και θα αποστέλλονται στον διαχειριστή του δικτύου που έχει και την ευθύνη της πραγματοποίησής τους, αλλά προς το παρόν δεν θα εκτελούνται, μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος υποχρεώνει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους να εκδίδουν εντολές αποκοπής για όσους λογαριασμούς παραμένουν ανεξόφλητοι 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Κατάληψη από ΓΕΝΟΠ.{ARXS} Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η ΓΕΝΟΠ κατέλαβε (με σκοπό να παραμείνει τουλάχιστον όλη τη νύκτα), το κεντρικό κτίριο έκδοσης εντολών διακοπής της ΔΕΗ για όλη την Ελλάδα, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μεσογείων στον Χολαργό. Στόχος της είναι να εμποδίσει ακόμη και το να φύγουν από το κτίριο οι πρώτες εντολές διακοπής ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει, ενώ πληροφορίες των συνδικαλιστών ανέφεραν ότι η έκδοση των πρώτων εξ αυτών θα άρχιζε χθες το βράδυ. Σε χθεσινή της μάλιστα ανακοίνωση υπενθυμίζει και την πρόθεσή της να συγκροτήσει ομάδες περιφρούρησης από κοινού με εργατικά κέντρα, διάφορα άλλα σωματεία, δήμους και κοινωνικούς φορείς, ώστε να εμποδίσουν τις διακοπές ρεύματος που θα επιχειρηθούν. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών έχει ανακοινώσει ότι στην απόφαση που θα εκδώσει, θα ρυθμίζεται και το θέμα των λαθών που περιέχουν πολλοί λογαριασμοί. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΔΕΗ θα αποστείλει στους δήμους και το Taxis όλα τα στοιχεία που αντιστοιχούν στα ακίνητα των δήμων, οι οποίοι θα καλούν τους δημότες τους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη που έχουν εντοπίσει. Εν συνεχεία η ΔΕΗ θα προβαίνει σε συμψηφισμό της διαφοράς στις επόμενες δόσεις.

Forbes: Αυτός είναι ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ άνθρωπος της ΑΦΡΙΚΗΣ!

Posted: 21 Nov 2011 05:49 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΓια πρώτη φορά στην ιστορία του το περιοδικό «Forbes» δημοσίευσε λίστα στην οποία παρουσιάζει τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αφρικής.


Ο λόγος σύμφωνα πάντα με το περιοδικό είναι η «βαρύνουσα σημασία που αποκτά η Αφρική για την παγκόσμια οικονομία».


Στην πρώτη θέση λοιπόν βρίσκεται ο Αλίκο Ντανγκότε από τη Νιγηρία.


Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας.


Σύμφωνα με το περιοδικό οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι της ηπείρου βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ στη λίστα των 40 πλουσιότερων ανθρώπων της Αφρικής δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα.

Βρήκε ίχνη των δολοφόνων του Σωκράτη Γκιόλια η ΕΛ.ΑΣ;

Posted: 21 Nov 2011 05:48 AM PST


Δείτε τη φώτο σε πλήρες μέγεθοςΑπο τυχαία σύλληψη Αλβανού κακοποιού, βρήκαν ενδείξεις για συμβόλαιο εκτέλεσης του Σωκράτη Γκιόλια!


Και μάλιστα πληρωμένο!!


Τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική έχει ευρήματα από τυχαίες συλλήψεις, που επιβεβαιώνουν ρεπορτάζ και πληροφορίες για εκτέλεση του Σωκράτη Γκιόλια, με υψηλή εντολή που δεν έχει καμία σχέση με την τρομοκρατία.

Χρησιμοποιήθηκαν άτομα του αντάρτικου πόλης. Προέρχονται όμως και αυτοί από τον χώρο του ποινικού.


Ο Παπουτσής τα ξέρει όλα αυτά. Aπό τυχαία σύλληψη Αλβανού κακοποιού, του μετέφεραν σήμερα ότι συνδέονται οι υποθέσεις αυτές.


Θα κάνει ανακοινώσεις ή θα κάνει την παλαβή;

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές