Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


╚»*«╝Pantocratoria©╚»*«╝


Πάρτο αλλιώς - Δείτε τις φωτογραφίες με..άλλο μάτι!!!

Posted: 04 Nov 2011 02:31 PM PDT


Δείτε το από άλλη Οπτική Γωνιά - Τη μηχανή ανα χείρας ετοίμοι για το ξαφνικό...
ΔΕΙΤΕ...



























Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

CNN: "Ο Βενιζέλος δεν διέψευσε ότι τυπώνονται δραχμές!"

Posted: 04 Nov 2011 02:26 PM PDT

Άρθρο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δημοσίευσε το CNN.
Στο άρθρο που υπογράφεται από τη δημοσιογράφο Νίνα Ντος Σάντος τονίζεται ότι μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδωσε κατηγορηματική διάψευση για το αν η Ελλάδα τυπώνει δραχμές σε αυτό το στάδιο.
Αν και η δημοσιογράφος επισημαίνει ότι δεν υπάρχει πόρτα εξόδου για την Ελλάδα είτε γιατί δεν θα το θελήσει η ίδια είτε γιατί δε θα αποδεχθεί έξοδό της η Ευρωζώνη, αφήνει ανοικτό ένα ενδεχόμενο για αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.
Σημειώνει, πάντως, ότι η δραχμή θα είχε το βασικό όφελος ότι θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να θέσει τους δικούς τους όρους όσον αφορά το ποσό του χρέους που θα αποπληρώσει. Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η ισοτιμία θα αναθεωρηθεί με τη δραχμή να υποτιμάται τουλάχιστον 50%...
Star.gr

Αν σας άρεσε μοιραστείτε το!!(κοινοποίηση στο facebook)Σας ευχαριστώ!!!

Φ. Σκορδά - Γ. Λιάγκας: Βόλτα με τον μικρό Γιαννάκη!

Posted: 04 Nov 2011 02:26 PM PDT


Η Φαίη Σκορδά, σέξι και καλλίγραμμη παρά την σχετικά πρόσφατη εγκυμοσύνη της, μαζί με τον σύζυγό της και συμπαρουσιαστή, Γιώργο Λιάγκα, αλλά και τον μικρό τους πρίγκιπα, Γιάννη, την 28η Οκτωβρίου και αμέσως μετά την εκπομπή, απόλαυσαν ακόμα μία βόλτα τους.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι τρεις τους περιπλανήθηκαν στους δρόμους της Βουλιαγμένης -απλές οικογενειακές στιγμές που τους γεμίζουν χαρά. Η Φαίη φορούσε καυτό σορτσάκι, λευκό t-shirt και δερμάτινο μπουφάν. Ακόμα και χωρίς μακιγιάζ και με πιασμένα τα μαλλιά, δεν πέρασε απαρατήρητη.

O μικρός Γιαννάκης τους επίσης, που έγινε έξι μηνών, πρόσφατα είπε την πρώτη του λεξούλα -μπαμπά- κάτι που έκανε τη Φαίη και τον Γιώργο να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Δες φωτογραφίες:









Δες περισσότερες φωτογραφίες στο ''Hello'' που κυκλοφορεί!

Κάρπαθος: Στη φυλακή δύο γιατροί για υπόθεση μαστροπείας!

Posted: 04 Nov 2011 02:23 PM PDT


Πέτρα του σκανδάλου που συγκλονίζει τα Δωδεκάνησα, μια... 15χρονη (!) από την Ουγγαρία.

Εισαγγελέας και ανακριτής Ρούδου έκριναν ομόφωνα προσωρινά κρατούμενους τους δύο γιατρούς από το κέντρο Υγείας Καρπάθου -ο ένας είναι ο διευθυντής και ο άλλος ακτινολόγος- , οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, στην υπόθεση μαστροπείας που αποκαλύφθηκε στο νησί, πριν από μερικές εβδομάδες.

Όπως διαβάζουμε στην rodiaki.gr οι δύο γιατροί είπαν ότι δεν είχαν ιδέα πως η κοπέλα ήταν ανήλικη. Παραδέχτηκαν ότι πήγαν μαζί της αλλά ότι δεν τους πήρε χρήματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλλει στην αστυνομία η 15χρονη, ο λόγος που οι γιατροί δεν πλήρωναν για τις... ερωτικές υπηρεσίες, είναι γιατί είχαν κάνει συμφωνία με τους ανθρώπους που την "εκμεταλλεύονταν", να μην τους δίνουν λεφτά αλλά να τους παρέχουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τα κορίτσια που... "εργάζονταν" για το κύκλωμα...

Η 15χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι ήρθε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση μιας 16χρονης φίλης της, η οποία επίσης όπως φαίνεται, ήταν στο συγκεκριμένο κύκλωμα και ήταν εκείνη που την έφερε σε επαφή με τους μαστροπούς.

Νόμισαν ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό και το έβαλαν σε μια σακούλα!

Posted: 04 Nov 2011 02:18 PM PDT


Τέσσερις γιατροί ενός νοσοκομείου της νότιας Κίνας απολύθηκαν γιατί βιάστηκαν να απαλλαγούν από ένα νεογέννητο το οποίο θεώρησαν νεκρό, ενώ αυτό ζούσε.Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Λιου Ντονγκμέι, έγκυος στον όγδοο μήνα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συσπάσεις και πόνους στην κοιλιά. Η γυναίκα γέννησε, αλλά το μωρό δεν έκλαψε, ούτε φαινόταν να αναπνέει και το πρόσωπό του ήταν μελανιασμένο. Οι γιατροί θεώρησαν ότι είναι νεκρό και χωρίς να τηρήσουν τις ισχύουσες διαδικασίες έσπευσαν να απαλλαγούν από το μωρό το οποίο έβαλαν σε μια πλαστική σακκούλα.

Μισή ώρα αργότερα μια συγγενής της μητέρας θέλησε να δει το μωρό.

"Ανοιξα την πλαστική σακκούλα και είδα την κοιλίτσα του μωρού να πάλλεται, τα χεράκια του να κινούνται και από το στόμα του να βγαίνουν φυσσαλίδες", δήλωσε η γυναίκα.

Το μωράκι μεταφέρθηκε αμέσως στην μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι τώρα σταθερή.

Οι γονείς του παιδιού σκοπεύουν να μηνύσουν το νοσοκομείο και να απαιτήσουν αποζημίωση 300.000 γιουάν (34.000 ευρώ).

Ε. Παπαρίζου: “Είμαι σε μια χαρούμενη φάση της ζωής μου! Ανέβηκα ψυχολογικά"!

Posted: 04 Nov 2011 02:17 PM PDT


Χαρούμενη και ενθουσιασμένη που συμμετέχει στην κριτική επιροπή του "Dancing on ice" εμφανίστηκε η Έλενα Παπαρίζου. Η γνωστή τραγουδίστρια μετά τον πρόσφατο χωρισμό της φαίνεται πως έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της και χαμογελά ξανά.
"Χαίρομαι πολύ που θα είμαι στην κριτική επιτροπή της εκπομπής του "Dancing on Ice". Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα έβλεπα μια τέτοια εκπομπή στην Ελλάδα", αποκάλυψε η Έλενα σε δηλώσεις της στο "Πρωινό Ant1".
Μιλώντας για τη σχέση της με τους υπόλοιπους κριτές και την Τζένη Μπαλατσινού δήλωσε: "Γενικότερα το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο και έχουμε καλή σχέση με την Τζένη, τον Πέτρο και τον κύριο Κωστάλα. Είμαστε μια πολύ όμορφη παρέα. Εγώ με πολύ λίγες γυναίκες έχω κάτσει στο ίδιο καμαρίνι για να ετοιμαστώ. Με την Τζένη όμως τα πάμε άψογα, είναι πολύ όμορφη γυναίκα, συγκλονιστική μάνα και καλή σύζυγος και γκόμενα μαζί!"
Παράλληλα, η ίδια εξομολογήθηκε πως αυτήν την περίοδο είναι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής της. "Είμαι σε μια χαρούμενη φάση της ζωής μου. Όχι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Ξαφνικά ανέβηκα ψυχολογικά. Καλό είναι να προσπαθούμε πολύ γιατί στη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλά προβλήματα".

Ν. Γερμανού: “Η Σίσσυ εισέπραξε από τον Alpha ότι δεν την θέλει”

Posted: 04 Nov 2011 02:16 PM PDT


Η Ναταλία Γερμανού είπε στο περιοδικό "People" ότι έχει υπάρξει νούμερο, μίλησε για την Σίσσυ Χρηστίδου και την μετακίνησή της στο πρωινό του Ant1, αλλά και για για τον τίτλο της βασίλισσας ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και την Σίσσυ!
Η γνωστή παρουσιάστρια παραδέχτηκε ότι έχει υπάρξει νούμερο: "Στο Dream Show ήμουν λίγο νούμερο. Με σήκωνε ο Μικρούτσικος και έδειχνα τα φορέματά μου και έλεγα συνέχεια βλακείες στα παιδιά "Είσαι ο επόμενος Νταλάρας, Πάριος". Τα βλέπω καμιά φορά και λέω Χριστέ μου αν είναι δυνατόν! Όταν βλέπω κάποια παλιά αποσπάσματα του εαυτού μου πιστεύω ότι έχω υπάρξει νούμερο. Όσο πιο μικρός είσαι σε ηλικία, τόσο ο παρορμητισμός συνδέεται με την ανωριμότητα και σε σπρώχνει να λες και να κάνεις πράγματα που φλερτάρουν με την αμετροέπεια. Όσο ο καιρός περνάει σοβαρεύεσαι. Όχι τελείως, γιατί είσαι ο εαυτός σου, αλλά προσπαθείς να δείχνεις ότι καταλαβαίνεις πως μεγαλώνεις."
Για την αποχώρηση της Σίσσυς Χρηστίδου από τον Alpha, δήλωσε: "Έφυγε γιατί δεν άντεχε την αβεβαιότητα του θα σας απαντήσουμε αύριο, μεθαύριο. Η διαφορά με την Σίσσυ είναι η εξής. Έχει ένα παιδί που της δημιουργεί ένα επιπρόσθετο άγχος και μια αβεβαιότητα και χρειαζόταν τη σιγουριά ενός καναλιού που θα της έλεγε ότι το συμβόλαιό της δεν θα ήταν τρίμηνο και από 31 Δεκέμβρη βλέπουμε. Επίσης η Σίσσυ εισέπραξε από τον Alpha την συμπεριφορά ενός καναλιού που δείχνει στην παρουσιάστριά του ότι την θέλει. Η Σίσσυ εισέπραξε ένα κλίμα ή μείνεις ή φύγεις το ίδιο μας κάνει και άντε στο καλό!"
Τέλος η Ναταλία υποστήριξε ότι η Φαίη και η Σίσσυ δεν παλεύουν για τον τίτλο της βασίλισσας: "Δεν νομίζω ότι έχουν στο μυαλό τους τέτοιους τίτλους ή ότι πιστεύουν σε βασιλείες. Νομίζω ότι το θέμα της βασιλείας της πρωινής ζώνης έληξε με την μετακόμιση της Ελένης Μενεγάκη. Είναι δύο πάρα πολύ καλές παρουσιάστριες, διαφορετικές μεταξύ τους. Η Φαίη είναι ένα ωραίο τυπάκι, η Σίσσυ χωρίς να έχει το τσαγανό της, είναι πιο γλυκιά, είναι άλλη."

Ο πρώην σύντροφος της Όλγας Φαρμάκη πυροβόλησε την αδελφή της!

Posted: 04 Nov 2011 02:14 PM PDT


Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως η αδελφή της Όλγας Φαρμάκη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο πρώην σύντροφος του γνωστού μοντέλου Αλέξανδρος Αγγλούπας την πυροβόλησε κατά λάθος στο πόδι και η κοπέλα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ.

Συγκλονιστική στιγμή, όταν λιποθύμισε έξω από το νοσοκομείο ο Νίκος Αγγλούπας, πατέρας του Αλέξανδρου! Στο άκουσμα της είδησης ότι η κατάσταση της κοπέλας είναι πλέον σταθερή και η πίεσή της από το 3 πήγε στο 12, ο Νίκος Αγγλούπας καταρρέει μπροστά σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρου του νοσοκομείου!

Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι. Κινδυνεύει η ζωή της

Η κατάσταση της υγείας της Γωγώς Φαρμάκη είναι κρίσιμη. Έχει τραυματιστεί στο ισχίο και έχει χάσει πολύ αίμα. Η αιμοραγία είναι ακατάσχετη και οι γιατροί προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να την σταματήσουν... Η πίεσή της έχει φθάσει στο 3... Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, η Γωγώ μπήκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο.

ΩΡΑ: 17.30 Ο διευθυντής της χειρουργικής μονάδας Στάθης Τσοχαταρίδης, βλέποντας ότι το κορίτσι πεθαίνει, κάνει μια δεύτερη προσπάθεια με την μέθοδο "πάκινγκ" να σταματήσει την αιμοραγία. Ευτυχώς αυτή τη φορά τα καταφέρνει... Ο συγκεκριμένος γιατρός έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή της κοπέλας, αφού επέμεινε σε αυτή την μέθοδο. Τη σφαίρα δεν πρόκειται να την αφαιρέσουν γιατί είναι πάρα πολύ επίφοβο να χάσει κι άλλο αίμα, αφού βρίσκεται στο ''ιερό οστούν''. Αυτή τη στιγμή η κατάστασή της είναι σταθερή κι αν μείνει έτσι για σήμερα, ίσως ξεπεράσει τον κίνδυνο.

ΩΡΑ 19:30 Ο αιματοκρίτης της Γωγώς ανέβηκε κι αυτό είναι πολύ καλό σημάδι. Αν συνεχίσει να έχει κι αύριο αυτή την πορεία, ο κίνδυνος θα ξεπεραστεί.

Όπως μάλιστα, ανέφερε ο χειρούργος, Διονύσης Πινιαλίδης ''είναι σταθεροποιημένη κι αν παραμείνει έτσι αισιοδοξούμε ότι θα ξεφύγει τον κίδυνο... Το τραύμα βρίσκεται στην αριστερή μηροβουβωνική χώρα. Δεν έχει πειραχτεί συκώτι, σπλήνα ή έντερα.''

Πώς έγινε το τραγικό περιστατικό

Όλα ξεκίνησαν νωρίς τα ξημερώματα , όταν ο 32χρονος βρισκόταν στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, όπου διαμένει η Όλγα Φαρμάκη με την αδερφή της Γωγώ. Η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε από τον ίδιο τον 32χρονο στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, ενώ στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας πήγε στο Α.Τ. Παλαιού Φαλήρου, όπου και παραδόθηκε. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας υποστήριξε στην Αστυνομία πως το περιστατικό έγινε κατα λάθος. Την ώρα που κάθονταν στο σπίτι, έβγαλε το όπλο που κατείχε νόμιμα και αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα η σφαίρα να βρει τη νεαρή κοπέλα στο πόδι. Η νεαρή κοπέλα δεν έχει καταθέσει ακόμη μήνυση.
Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει την έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες, κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Οι δηλώσεις του χειρούργου της Γωγώς στο νοσοκομείο




Δεκάδες φίλοι έξω από το νοσοκομείο

Διάφοροι φίλοι των δύο κοριτσιών που βρίσκονται εκεί, λένε ότι πλέον είναι θέλημα Θεού για το αν θα πάνε καλά τα πράγματα για τη Γωγώ. Η Όλγα ωστόσο, δεν μπορεί να ηρεμίσει και να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η αδελφή της Όλγα Φαρμάκη συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός είπε ότι δεν ξέρει πώς έγινε το κακό, γιατί ήταν στον από κάτω όροφο του σπιτιού, όπου διαμένουν.

Η Όλγα έξω από το νοσοκομείο, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Στο πλευρό της Όλγας είναι και διάφοροι φίλοι της

O Hλίας Βρεττός


O Σέρος Μύρτας


Η Γωγώ δυστυχώς δεν πρόλαβε να πετάξει για Αμερική. Σε τρεις μέρες ήταν κανονισμένο να φύγει με ελπίδα να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.






Ο χειρουργός της Γ. Φαρμάκη στο ΤLIFE: Το κορίτσι πέθαινε. Η πίεσή της είχε πέσει στο τρία!

Posted: 04 Nov 2011 02:11 PM PDT


Απίστευτη είναι η είδηση για την αδερφή της Όλγας Φαρμάκη, Γωγώ, που πυροβολήθηκε από τον Αλέξανδρο Αγγλούπα, πρώην σύντροφο της πρώτης.

Η κατάσταση της Γωγώς είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και υπήρξε κίνδυνος να χάσει τη ζωή της. Ο χειρούργος Στάθης Τσοχαταρίδης, διευθυντής της Β' χειρουργικής του ΝΙΜΙΤΣ μαζί με τον χειρουργό Διονύση Πινιαλίδη, έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωής της τελευταία στιγμή, μετά και το δεύτερο χειρουργείο. Ο κος Τσοχαταρίδης δήλωσε στο TLIFE: "Αυτή τη στιγμή η κατάσταση της κοπέλας είναι σταθερή. Κάναμε τη μέθοδο "πάκιν". Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Με αυτό τον τρόπο πάμε να γλυτώσουμε τη ζωή της. Μετά θα δούμε τι έχει κι αν έχει άλλες βλάβες. Αυτή τη στιγμή εγώ την άφησα με 11 πίεση. Είναι σταθερή, αλλά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί. Το βράδυ αυτό είναι κρίσιμο.

Το κορίτσι πριν κάνουμε αυτή τη μέθοδο, ήταν σε απόλυτο κίνδυνο. Η πίεσή της ήταν τρία! Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να σωθεί. Το κορίτσι πέθαινε! Πέθαινε! Κάναμε αυτό και η κατάσταση σταθεροποιήθηκε. Αν δεν αλλάξει αυτό, ίσως κερδίσουμε τη ζωή της. Αυτό ελπίζω. Τώρα είναι διασωληνομένη, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον."








Του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης εάν δεσμευτεί να φύγει - Tα μεσάνυχτα η κρίσιμη ψηφοφορία!

Posted: 04 Nov 2011 02:06 PM PDT


Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί την Παρασκευή στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές.

Όλα θα κριθούν όπως δείχνουν τα πράγματα από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή η οποία αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένη στις 23:00 το βράδυ, τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 20:00. Αυτή η αλλαγή της ώρας δεν είναι τυχαία, καθώς ο κ. Παπανδρέου με την ομιλία του θέλει να πείσει και εκείνους που δηλώνουν διστακτικοί σε μία ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα που θα γίνει η ψηφοφορία υπάρχει άπλετος χρόνος για ζυμώσεις.


Έλεγχοι ΣΔΟΕ σε ΠΑΟ-ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ

Posted: 04 Nov 2011 02:03 PM PDT

Θα ακολουθήσουν έφοδοι σε όλες τις ΠΑΕ

Επιχείρηση των ανθρώπων του ΣΔΟΕ προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες των ΠΑΕ είναι σε εξέλιξη από την Πέμπτη. Η αρχή έγινε με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ενώ σήμερα είναι η σειρά του Ολυμπιακού.

Οι «ράμπο» της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη έφοδο στις ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προκειμένου να ελέγξουν αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, κάτι που θα επίσυρε ποινές και κατ' επέκταση χρήμα στα ταμεία του κράτους.

Οι πληροφορίες της «Καθημερινής»από όπου και βγήκε στην επιφάνεια το θέμα, αναφέρουν ότι υπάρχει εντολή να πραγματοποιηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι στις ομάδες. Εντός της ημέρας οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ θα «επισκεφθούν»
τον Ολυμπιακό, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχοι έλεγχοι σε όλες τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες.

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο Microsoft Annual Digital Dialogue

Posted: 04 Nov 2011 02:01 PM PDT

Κεντρικό αντικείμενο του συνεδρίου ήταν οι σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις

Το πρώτο συνέδριο τεχνολογίας Annual Digital Dialogue (ADD) διοργάνωσε η Microsoft Ελλάς, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, φιλοδοξώντας να αποτελέσει θεσμό και σημείο διαλόγου ανάμεσα σε στελέχη του κλάδου της πληροφορικής και του επιχειρηματικού κόσμου γενικότερα.

Στην εκδήλωση παρευρέθη σημαντικός αριθμός στελεχών από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους, επισφραγίζοντας την πρωτοβουλία της εταιρίας να εγκαινιάσει μια εκδήλωση που υπογραμμίζει τη στρατηγική συμβολή της τεχνολογίας στην ανάπτυξη και την ευημερία των επιχειρήσεων, αναδεικνύοντας παράλληλα τους διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης της πληροφορικής σε όλο φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Κεντρικό αντικείμενο του συνεδρίου ήταν οι σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, όπως το cloud, οι οποίες εξετάστηκαν σε άμεση συνάρτηση με τις συγκεκριμένες ανάγκες των επιχειρήσεων, αφενός για μείωση του κόστους και αφετέρου για αύξηση της παραγωγικότητας και της ευελιξίας.

Το συνέδριο έδωσε παράλληλα το βήμα σε συνεργάτες και πελάτες της εταιρίας, που έχουν αναπτύξει λύσεις πληροφορικής βασισμένες σε προϊόντα της Microsoft, προκειμένου να αναδείξουν στην πράξη τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι ίδιοι διαπιστώσει μέσω της επένδυσης σε καινοτόμες τεχνολογίες. Κοινός τόπος των εισηγήσεων και βασικό συμπέρασμα της εκδήλωσης υπήρξε ο καταλυτικός ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς, κ. Ernst-Jan Stigter, υποδέχτηκε με σύντομη ομιλία το κοινό της εκδήλωσης, σημειώνοντας: «Στη Microsoft έχουμε ως προτεραιότητά μας την ανάδειξη των τρόπων με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να συνδράμει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ενός τόπου. Θεωρούμε ότι η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει άμεσα πρακτικές λύσεις για μείωση του κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας και να δημιουργήσει ευκαιρίες για ανάπτυξη, ακόμα και μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όπως η παρούσα.

Σταθερό μας μέλημα είναι να βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να προσφέρουμε τεχνολογικές λύσεις, που θα τους βοηθήσουν σήμερα κιόλας, να είναι βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί στη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Norm Judah, Chief Technology Officer, Microsoft Worldwide Services, ο οποίος επικεντρώθηκε κατά την παρουσίασή του στον καθοριστικό ρόλο των νέων τεχνολογιών και κυρίως του Cloud, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητά τους να καταστούν κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, καθώς και τις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησής τους, σε μια εποχή που κύριο μέλημα των επιχειρήσεων είναι η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των επενδύσεων και η έξυπνη διαχείριση.

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Θεοδωρόπουλος, Business Marketing Senior Manager της Vodafone Greece πραγματοποίησε ομιλία, ενώ ακολούθησαν οι παρουσιάσεις δύο σημαντικών case studies. Συγκεκριμένα ο κ. Σταύρος Παρασκευαΐδης, Managing Director της Mercedes-Benz Hellas, παρουσίασε την εφαρμογή «car2go» που βασίζεται στο Windows Azure, την cloud πλατφόρμα της Microsoft. Πρόκειται για ένα έξυπνο σύστημα ενοικίασης αυτοκινήτων που αποτελεί μια νέα πρόταση για την αυτοκίνηση στις πόλεις, παρέχοντας μια αποτελεσματική λύση στο καθημερινό πρόβλημα της μετακίνησης.

Βασική ιδέα του «car2go» είναι ένα ευέλικτο σύστημα διάθεσης αυτοκινήτων σε όλη την πόλη, τα οποία ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει ανά πάσα στιγμή για να μετακινηθεί, πληρώνοντας μόνο για το χρόνο χρήσης, χωρίς να ανησυχεί για επιπλέον κόστη.

Ο κ. Παρασκευαΐδης, με την αφορμή της παρουσίασής του, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία μου στο Annual Digital Dialogue της Microsoft ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Μία εταιρεία ηγέτης στο χώρο του αυτοκινήτου συνάντησε τον ηγέτη στο χώρο της πληροφορικής και μαζί απέδειξαν ότι παρ' όλη τη φαινομενική ασυμβατότητα των δύο τομέων, οι καινοτομίες μπορούν να βρουν εφαρμογή παντού. Με όραμα και καλή συνεργασία, το project car2go αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα αυτού του «παντρέματος» και αποδεικνύει ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο».

Ο κ. Φάνης Κουτουβέλης, Managing Partner της NetCube ανέδειξε στη συνέχεια τα βασικά σημεία του «i-kiosk», το οποίο είναι βασισμένο σε τεχνολογία .ΝΕΤ και SQL SERVER. Το «i-kiosk» αποτελεί ένα απλό και εύχρηστο πρόγραμμα αποκλειστικά σχεδιασμένο για περίπτερα και mini-market. Με τη χρήση του επιτυγχάνεται η γρήγορη και εύκολη ολοκλήρωση και παρακολούθηση εργασιών που αφορούν τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως επιστροφές Τύπου, έκδοση αποδείξεων, έλεγχος υπαλλήλων, οφειλές κτλ. Το «i-kiosk» είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε όλες οι λειτουργίες να γίνονται με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη αφής.

Τον κεντρικό κορμό της εκδήλωσης ακολούθησαν 8 θεματικές συνεδρίες, που εστίασαν στις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα, όπως η μείωση του κόστους και η ζωτικής σημασίας διατήρηση της πελατειακής βάσης, παρουσιάζοντας σύγχρονες προτάσεις της πληροφορικής και συγκεκριμένα το Business Intelligence, το CRM, το Private Cloud, ενώ εκτενώς αναλύθηκε το νέο ευέλικτο μοντέλο εργασίας που απαιτεί πρόσβαση στο «ψηφιακό γραφείο» πάντα και από παντού.

Ταυτόχρονα, το κοινό των developers είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει 4 εξειδικευμένες παρουσιάσεις σχετικά με λύσεις της Microsoft και συγκεκριμένα το Windows Azure, τον Microsoft SQL Server 2012, το HTML 5 και τα Windows Phone. Σε όλες τις θεματικές συνεδρίες δόθηκε δυνατότητα διαλόγου με το κοινό, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήσεις και να ακουστεί η άποψη του επιχειρηματικού κόσμου.

Παράλληλα, στον εκθεσιακό χώρο που λειτουργούσε καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε περίπτερο της Microsoft με προβολή των σημαντικότερων καινοτομιών της χρονιάς, γωνιά «Ask the Experts», όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις και να λάβουν περαιτέρω πληροφόρηση για τα θέματα που συζητήθηκαν στις επιμέρους ενότητες, χώρος επαφής με τους πελάτες και τους συνεργάτες της Microsoft (Customer and Partner Experience), ενώ παρουσιάστηκε και η νέα πλατφόρμα τεχνολογιών που απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως οι συσκευές Windows Phone 7.5, τα νέα tablet PCs με Windows 7, το Xbox Kinect, καθώς και οι υπηρεσίες Windows Live, όπως Hotmail, Skydrive και Internet Explorer 9.

Platinum χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Vodafone, Gold χορηγοί η Nokia και η Sieben και Silver χορηγοί η Samsung, η Softone και η IST (International Software Techniques) S.A.

Τo video της εκδήλωσης Microsoft Annual Digital Dialogue και οι παρουσιάσεις των ομιλητών θα είναι διαθέσιμα από τις 10 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα http://www.microsoftlive.gr/add. Στην ίδια ιστοσελίδα θα είναι επίσης διαθέσιμα για download αρκετά trial versions προϊόντων που περιλαμβάνονται στις τελευταίες λύσεις της Microsoft για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Έτοιμος για νίκη ο Παναθηναϊκός

Posted: 04 Nov 2011 01:58 PM PDT

Υποδέχεται τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ

Να αποφύγει «κάζο» ανάλογο του περσινού, όταν γνώρισε την ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ (67-68) θέλει ο Παναθηναϊκός, υποδεχόμενος την Ζαλγκίρις Κάουνας. Εκτός από το γνωστό πρόβλημα του Περπέρογλου, δεν υπάρχει άλλο στους «πράσινους, ενώ «πάνοπλη» έχει έρθει στην Αθήνα και η ομάδα της Λιθουανίας.

Φωτογράφισαν το «περιεχόμενο» στο στομάχι ενός πύθωνα

Posted: 04 Nov 2011 01:56 PM PDT

Φωτογράφισαν το «περιεχόμενο» στο στομάχι ενός πύθωνα

Πριν από λίγες μέρες είχαμε γράψει μια είδηση από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, σχετικά με έναν πύθωνα που εντοπίστηκε στα Everglades και ο οποίος είχε καταπιεί ένα ελάφι 34,5 κιλών.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Υδάτων της περιοχής είχε αιχμαλώτισε το τεράστιο ερπετό και το σκότωσε για να σταματήσει η αναπαραγωγή του είδους σε βορειότερες περιοχές.

Σήμερα δημοσιεύτηκαν αυτές οι φωτογραφίες:





Γιατί καθυστερεί η ομιλία Παπανδρέου

Posted: 04 Nov 2011 01:55 PM PDT

Εξετάζει ακόμα και αλλαγή του βασικού σεναρίου για κυβέρνηση συνεργασίας

Έντονο παρασκήνιο, διαρκείς διαβουλεύσεις, και παζάρι διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η εικόνα, που εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι η ομιλία του πρωθυπουργού, που είχε μετατεθεί για τις 20:00, δεν έχει ακόμα αρχίσει.

Η διαρροή του σεναρίου για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το Γιώργο Παπανδρέου να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που μετέδωσε το 24h.gr, φαίνεται ότι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από πρωτοκλασάτα στελέχη, όσο και από βουλευτές, ενώ δεν την υποδέχθηκαν ζεστά ούτε στη λεωφόρο Συγγρού, στη Νέα Δημοκρατία.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, καθώς πολλά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκαθαρίσει, άμεσα ή έμμεσα, ότι αν ο πρωθυπουργός δεν παραιτηθεί, θα καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

Όλα αυτά, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ότι αφορά τη θετική έκβαση του σεναρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή την ώρα εξετάζεται και αλλαγή πλεύσης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος μελετά με τους στενούς του συνεργάτες εναλλακτικά σενάρια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι από τους βασικούς λόγους, που ανακοινώθηκε ότι η ομιλία του Γ. Παπανδρέου μετατίθεται 3,5 ώρες νωρίτερα, ήταν και για να σταματήσει ο ορυμαγδός δηλώσεων από τους βουλευτές στο περιστύλιο της Βουλής. Ο στόχος αυτός, όμως, δεν επιτεύχθηκε, καθώς οι περισσότεροι έκαναν εμφανή την παρουσία τους στα παράθυρα των τηλεοπτικών δελτίων.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι έζησαν πριν από 40.000 χρόνια

Posted: 04 Nov 2011 01:54 PM PDT

Τι αποκαλύπτουν ομάδες ερευνητών

Δύο ομάδες ερευνητών αποκάλυψαν πως πριν από 40.000 χρόνια ζούσαν ήδη οι πρώτοι Ευρωπαίοι. Η αποκάλυψη αυτή αποτελεί την παλαιότερη ένδειξη οποιασδήποτε μορφής ζωής στο χώρο της Ευρώπης.

«Ουσιαστικά είναι ίδιοι με 'μας», τόνισε ο ερευνητής Τόμας Χίγκαμ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο οποίος μελέτησε το κόκκαλο της κάτω γνάθου ενός «προϊστορικού Ευρωπαίου», το οποίο βρέθηκε το 1927 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν ενδεχομένως πιο σκούρο δέρμα από τους σύγχρονους Ευρωπαίους, παρόμοιο, ίσως, με τους σημερινούς Αφρικανούς, αλλά σε γενικές γραμμές τα μορφολογικά χαρακτηριστικά τους ήταν ίδια με τα δικά μας.

Ο Χίγκαμ και οι συνεργάτες του ισχυρίζονται πώς το ανθρώπινο οστό που βρέθηκε χρονολογείται ανάμεσα στις 41,500 και 44,200 χρόνια πριν.

Παράλληλα, βρέθηκαν παρόμοια ευρήματα στην Ιταλία, από ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, τα οποία τοποθετούνται χρονολογικά τουλάχιστον 43,000 χρόνια πριν.

Και οι δύο ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν τη μετακίνηση ανθρώπινων ομάδων από την Αφρική στην Ευρώπη, υπογραμμίζει ο ερευνητής Τόμας Χίγκαμ.

«Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά ποιόν τρόπο μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι εκείνοι από την Αφρική στην Ευρώπη, που ακριβώς εγκαταστάθηκαν και με ποια τεχνικά μέσα το κατάφεραν καθώς και πότε ακριβώς έλαβε χώρα αυτή η μετακίνηση. Θεωρώ πολύ πιθανό το ενδεχόμενο όλα αυτά να συνέβησαν πολύ, μα πολύ καιρό πριν απ' όσο πιστεύουμε», τόνισε ο Χίγκαμ.

Στα 2 δισ. οι πληγέντες από τους σεισμούς

Posted: 04 Nov 2011 01:51 PM PDT

Περισσότεροι από 780 χιλ. άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Περισσότεροι από 780.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους άμεσα ή έμμεσα από τους σεισμούς την τελευταία δεκαετία, αναφέρει έρευνα του περιοδικού Lancet. Πρόκειται για το 60% των θανάτων που συνδέονται με φυσικές καταστροφές,

«Εκτός από αυτούς τους θανάτους, δύο δισεκατομμύρια άτομα επιπλέον έχουν πληγεί από τους σεισμούς αυτήν την περίοδο», το διάστημα 2001- 2010, υπογραμμίζει η έρευνα, που δημοσιεύεται αύριο Παρασκευή.

Ο πιο καταστροφικός σεισμός είναι εκείνος που έπληξε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου 2010 και ήταν μεγέθους 7 βαθμών, στοιχίζοντας τη ζωή σε 316.000 ανθρώπους.

Η σεισμική δόνηση που προκάλεσε το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό στις 26 Δεκεμβρίου 2004, μεγέθους 9,1 βαθμών, στοίχισε τη ζωή 227.000 ανθρώπων.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών που έπληξε την κινεζική επαρχία Σετσουάν στις 12 Μαΐου 2008 και είχε 87.500 νεκρούς.

Η έρευνα καλεί τους πολιτικούς και τα σωστικά συνεργεία να λαμβάνουν σοβαρά τα ζητήματα δημόσιας υγείας που δημιουργούνται μετά από τέτοιους φονικούς σεισμούς.

Οι θάνατοι που οφείλονται στις σεισμικές δονήσεις διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον, στους ανθρώπους που σκοτώνονται από την κατάρρευση κτιρίων. Δεύτερον, στα άτομα που υποκύπτουν στα τραύματά τους λίγες ώρες αργότερα και τρίτον σε όσους πεθαίνουν στις ημέρες ή στις εβδομάδες που ακολουθούν λόγω επιπλοκών και λοιμώξεων.

Τα παιδιά είναι η πιο ευάλωτη ομάδα και αποτελούν από το 25% έως το 53% των ασθενών μετά από ένα σεισμό, σύμφωνα με την έρευνα.

Μακροπρόθεσμα, οι σεισμοί έχουν επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ανθρώπων καθώς καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κατάθλιψης μεταξύ των θυμάτων.

Η αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και η συγκέντρωσή του σε σεισμογενή αστικά κέντρα ενισχύει τον κίνδυνο των σεισμών στο μέλλον.

Αρκετές μεγαλουπόλεις είναι χτισμένες σε σεισμικές ζώνες, ανάμεσά τους το Τόκιο (32 εκατομμύρια κάτοικοι), το Μεξικό (20 εκατομμύρια), το Λος Άντζελες (15 εκατομμύρια) και η Κωνσταντινούπολη (9 εκατομμύρια).

Ονειρευόσασταν πάντα να έχετε μπλε μάτια;

Posted: 04 Nov 2011 01:48 PM PDT

Σε λίγα χρόνια θα μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας

Μήπως ανήκετε σε αυτούς που πάντα ονειρευόσασταν να είχατε μπλε μάτια; Σύντομα το όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγετε στους χρωματικούς φακούς.

Ο Dr Gregg Homer από το ιατρικό κέντρο Stroma Medical στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι μπορεί να αλλάξει μόνιμα το χρώμα των ματιών ενός ατόμου μέσα σε 20 δευτερόλεπτα!

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ονομάζεται Lumineyes. Χρησιμοποιεί ένα λέιζερ που έχει ρυθμιστεί σε τέτοια συχνότητα που να μπορεί να μετατρέπει τα καφέ μάτια σε… μπλε!

Το λέιζερ αφαιρεί την καφέ χρωστική ουσία του ματιού, ή αλλιώς μελανίνη, που βρίσκεται στο άνω στρώμα της ίριδας με αποτέλεσμα να «αναδύεται» το μπλε χρώμα που σταθεροποιείται μέσα σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Ο ίδιος έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας και τονίζει ότι το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο καθώς ο καφέ ιστός δε μπορεί να αναγεννηθεί.

Η Stroma Medical έχει ξεκινήσει περιορισμένα πειράματα σε ανθρώπους και βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης χρηματοδότη για την ολοκλήρωση των ερευνών.

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Dr Homer η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός ΗΠΑ σε 18 μήνες και εντός σε 3 χρόνια, ενώ το κόστος της θα αγγίζει τα 3.000 δολάρια.

Η Google έχει όρεξη για παιχνίδια! Σχετικά Tags Google Search, τρικ, google 6Share 0 0 Ένα μικρό τρικ για το Google Search Η Google

Posted: 04 Nov 2011 01:48 PM PDT

Νέα στοιχεία έδωσε η Honda

Οι πληροφορίες που συνόδευαν τη νέα, ένατη, γενιά του Honda Civic ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Αυτό, όμως, πλέον άλλαξε, καθώς η ιαπωνική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα αρκετά στοιχεία.

Το ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέο Honda Civic είναι 10 χλστ. πιο πλατύ και 20 χλστ. πιο χαμηλό από το απερχόμενο μοντέλο, γεγονός που του προσδίδει ένα πιο επιθετικό ύφος, το οποίο ενισχύεται τις 16άρες ή 17άρες ζάντες αλουμινίου.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν μαλακά πλαστικά, ανασχεδιασμένο τιμόνι, ένα πολυσύστημα με οθόνη αφής και συνδεσιμότητα bluetooth. Ο χώρος αποσκευών έχει ωφέλιμο όγκο 401 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, υπάρχουν τρεις επιλογές.

-Ο 1,4 i-VTEC αποδίδει εκ νέου 100 ίππους και 127 Nm. Με αυτό το μοτέρ το νέο Civic κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 13,4 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα είναι 187 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση έχει πέσει στα 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 129 γρ./χλμ.

-Επόμενη επιλογή παραμένει το σύνολο 1,8 i-VTEC των 142 ίππων και των 174 Nm. Αυτά τα νούμερα επιτρέπουν στο Civic να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,1 δλ., ενώ του δίνουν μια τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση έχει μειωθεί στα 5,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 137 γρ./χλμ.

-Τέλος, το diesel μοτέρ 2,2 i-DTEC αποδίδει 150 ίππους και 350 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε 8,5 δλ., η τελική είναι 217 χλμ./ώρα, ενώ τα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 βρίσκονται στα 4,2 λτ./100 χλμ. και 110 γρ./χλμ., αντίστοιχα.

Η Google έχει όρεξη για παιχνίδια!

Posted: 04 Nov 2011 01:46 PM PDT

Ένα μικρό τρικ για το Google Search

Η Google αποφάσισε να σας κάνει να χαρείτε για λίγο, μιας και αν πληκτρολογήσετε «Do a Barrel Roll» στο Google Search τότε θα δείτε την οθόνη να κάνει ακριβώς αυτό, να κάνει κύκλο δηλαδή.

Είναι αρκετά αστείο για κάποιο περίεργο λόγο και για κανέναν από την άλλη εμφανή λόγο... Μπορείτε να το δοκιμάσετε και εσείς οι ίδιοι και να δείτε το μικρό αυτό κόλπο!

Σίγουρα στο μέλλον θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν και άλλα τέτοια μικρά τρικ!

Παράταση στις προθεσμίες για σύνδεση φωτοβολταϊκών

Posted: 04 Nov 2011 01:44 PM PDT

Αιτία η μη έγκριση δανείων

Κατά δύο μήνες παρατείνεται η προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών, έπειτα από σχετική παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ με έγγραφό της προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Τζανέτου Καραμίχα, προέδρου της συνομοσπονδίας.

Στην επιστολή του προς τον Γιάννη Μανιάτη, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει ότι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας στην έκδοση εγγυητικών επιστολών και την έγκριση δανειακών συμβάσεων, κρίνεται επιβεβλημένη η χρονική παράταση.

«Η αδυναμία, για αντικειμενικούς και ανεξάρτητους της θέλησής τους λόγους, πολλών επαγγελματικών αγροτών να προσκομίσουν εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία (εγγυητική επιστολή, καταβολή δαπανών σύνδεσης κ.λ.π.) για την υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης των Φ/Β σταθμών τους με τη ΔΕΗ, αλλά και η καθυστέρηση ανταπόκρισης των πιστωτικών ιδρυμάτων σε σχετικά αιτήματα δανειοδότησης, καθιστούν τη σημαντική για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας προσπάθεια εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών ιδιαίτερα επισφαλή, με κίνδυνο ακύρωσής της στην πράξη», επισημαίνεται στην επιστολή.

Στραγγάλισε την κοπέλα του επειδή κατέστρεψε τα παιχνίδια του

Posted: 04 Nov 2011 01:41 PM PDT

Φανατικός του Star Wars έφτασε στο φόνο

Ο Richie la Touche, 30, στραγγάλισε την ασιατικής καταγωγής κοπέλα του επειδή κατέστρεψε τα παιχνίδια του.

Ο la Touche κατέφυγε σε αυτήν την πράξη καθώς η κοπέλα του κατέστρεψε τις πολυαγαπημένες του κούκλες, Darth Vader και Luke Skywalker τις οποίες έκανε συλλογή από τότε που ήταν μικρός.

Μετά από μια έντονη λογομαχία στραγγάλισε την κοπέλα του,Pornpilai Srisroy, 28 και στη συνέχεια έκπληκτος από το τι είχε κάνει έτρεξε στο σπίτι της μητέρας του για να της διηγηθεί τι είχε συμβεί.

Αργότερα το βράδυ η Pornpilai Srisroy, μητέρα ενός παιδιού, βρέθηκε πεθαμένη στο σπίτι της στο Manchester με ένα μαξιλάρι πάνω από το κεφάλι της. Ο Richie la Touche καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση με τη δυνατότητα να βγει μετά από 12 χρόνια με την προϋπόθεση της καλής διαγωγής.

Μάλιστα δήλωσε στην αστυνομία ότι έφτασε σε αυτό το σημείο επειδή τον απειλούσε η κοπέλα του ότι θα γυρνούσε στην πατρίδα της για να προσπαθήσει να κάνει τη ζωή του κόλαση.


Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall Street

Posted: 04 Nov 2011 01:40 PM PDT

Πρώτες εβδομαδιαίες απώλειες έπειτα από πέντε εβδομάδες

Η διχασμένη στάση των ηγετών της G20 όσον αφορά την κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρώπη σε συνδυασμό με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ώθησαν σε ρευστοποιήσεις τους επενδυτές.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες -0,51% και διαμορφώθηκε στις 11.983,24 μονάδες. Ο δείκτης S&P σημείωσε πτώση -0,63% και έκλεισε στις 1.253,23 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά -0,44% κλείνοντας στις 2.686,15 μονάδες.

Εύσημα Σρέντερ σε Παπανδρέου

Posted: 04 Nov 2011 01:39 PM PDT

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ επικροτεί τη στάση του έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Reuters, o κ. Σρέντερ ανέφερε πως η καγκελάριος Μέρκελ, έχει αναλάβει βαρύ φορτίο σε σχέση με την διάσωση της Ευρώπης, ωστόσο επεσήμανε ότι «τώρα όμως, διατρέχει τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει αντίσταση από το κόμμα της και τους ψηφοφόρους της. Αλλά κάνει το σωστό, θα πρέπει να κινδυνεύεις να χάσεις την εξουσία, προκειμένου να υπερασπιστείς πολύ σημαντικές πεποιθήσεις», είπε χαρακτηριστικά. Ο Σρέντερ απέδωσε εύσημα στον έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου καθώς κάνει, ακριβώς αυτό, όπως είπε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο κ. Παπανδρέου δύσκολα μπορεί να εφαρμόσει ό,τι του ζητούν από την Ευρώπη. Οι συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη, δεν έκαναν και πολλά πράγματα, ώστε να πείσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα να σταματήσει να ενεργεί τόσο ανεύθυνα».

Ο πρώην καγκελάριος παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν θα έμπαινε στην Ευρωζώνη, εάν οι ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ακριβώς το βάθος των δημοσιονομικών της προβλημάτων. Ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η είσοδος της Ελλάδας τόνισε εάν κάποιος είχε ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης, τότε, η απόφαση για την Ελλάδα θα ήταν διαφορετική.

«Όσοι μας ασκούν κριτική, ότι εμείς (οι Σοσιαλδημοκράτες) και οι Πράσινοι αφήσαμε την Ελλάδα να μπει στο ευρώ, ας μην ξεχνούν ότι και οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι ψήφισαν υπέρ της Ελλάδας, τότε, στο Ευρωκοινοβούλιο», επεσήμανε.

Αλλαγή σκυτάλης ή τον ρίχνουν

Posted: 04 Nov 2011 01:38 PM PDT

Αλλαγή σκυτάλης ή τον ρίχνουν

Τελεσίγραφο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε Παπανδρέου για μεταβατική κυβέρνηση

Με το βλέμμα ήδη στην επόμενη ημέρα για τη χώρα, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εντατικές είναι οι διεργασίες και οι επαφές στο παρασκήνιο ενώ για απόψε είναι προγραμματισμένη η ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου συναίνεσε στην πρόταση Σαμαρά για μεταβατική κυβέρνηση με την προϋπόθεση αφενός να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση αφετέρου να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης απόψε.

Παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από τη Βουλή όπου αναμένεται σήμερα να επιστρέψουν για να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

Από νωρίς το πρωί και σήμερα στελέχη όλων των κομμάτων τοποθετούνται σε διαφορετικούς τόνους τόσο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όσο και για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας έως ότου προκηρυχθούν εκλογές, ενώ κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και να ρίξουν τον Γ. Παπανδρέου σε περίπτωση που δεν προχωρήσει σε κυβέρνηση ενότητας.

Πατήστε εδώ για να δείτε λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία

22:15 «Δεν είναι η ώρα για εκλογές αλλά για εθνική συνεννόηση»
Εθνική συνεννόηση ως στρατηγική επιλογή για την έξοδο από την κρίση, με τη διαμόρφωση όρων εθνικής ομοψυχίας, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου γιατί, όπως είπε «η κρίση είναι βαθιά και ο χειμώνας της χώρας θα είναι μακρύς και βαρύς».

22:07 «Προσπάθεια κανιβαλισμού του πρωθυπουργού».
Νηφαλιότητα, ψυχραιμία, ευαισθησία και αίσθηση ευθύνης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωσταντίνου, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

21:55 Το σκοτεινό παρασκήνιο κατήγγειλε ο Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, κατήγγειλε «το σκοτεινό παρασκήνιο και τα παζαρέματα», για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για την συγκρότηση κυβέρνησης στηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία ή και άλλα κόμματα, με στόχο την υπερψήφιση και υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης

21:38 Γιατί καθυστερεί η ομιλία Παπανδρέου. Έντονο παρασκήνιο, διαρκείς διαβουλεύσεις, και παζάρι διαπραγματεύσεων. Αυτή είναι η εικόνα, που εξακολουθεί να επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

21:34 Reuters: «Τα αγόρια της Βοστώνης» συγκρούονται. Με αφορμή τις πρωινές δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου τους αποκάλεσε «τα αγόρια της Βοστώνης», το Reuters κάνει μια αναδρομή στην πορεία τους, αλλά και στην σχέση των δύο ανδρών, από την εποχή που ήταν συγκάτοικοι.

21:25 Καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για υπονόμευση του πρωθυπουργού
Με καταγγελίες για υπονόμευση του Γιώργου Παπανδρέου από οργανωμένα εξωθεσμικά συμφέροντα που βρίσκουν ανταπόκριση και εντός του κυβερνώντος κόμματος, εμφανίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής σειρά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση επί της πρότασης για την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου προς την κυβέρνηση.

20:56 «Ή έχει γίνει συνεννόηση ή ο Παπανδρέου θα αιφνιδιάσει», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εμφανίστηκε βέβαιη για χρεοκοπία της χώρας και για «νέα πάρα πολύ σκληρά μέτρα».

20:33 «Πρέπει να υπάρξει συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων». Την ανάγκη συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων που θα σώσει, όπως είπε, την πατρίδα, θα βάλει πίσω της την ανασφάλεια και το φόβο και θα φέρει την ελπίδα επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

20:31 Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε από τον Παπανδρέου να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα. «Να προχωρήσει όχι μόνο στην ψήφιση με ευρύτατη πλειοψηφία αλλά και στην εφαρμογή της συμφωνίας των 10 βημάτων όπως τα παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης».

20:22 «Η Ελλάδα δεν τυπώνει δραχμές», διαβεβαιώνει το υπουργείο Εξωτερικών, μετά από δημοσίευμα του CNN. «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι μέλος της Ευρωζώνης».

20:15 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, δείχνει να αποδέχεται μία μεταβατική κυβέρνηση μεγαλύτερη διάρκειας, θέτοντας κάποιους όρους, με στόχος «να μην πάει η χώρα σε στάση πληρωμών».

19:56 Τρία σενάρια για την επόμενη ημέρα Παπανδρέου βλέπει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters, και στο βάθος… αδιέξοδο.

19:26 Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Λ. Κατσέλη στον Γ. Παπανδρέου για τις αστοχίες της τελευταίας εβδομάδας, ενώ για την ψήφο εμπιστοσύνης διευκρίνισε ότι «περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό για να καθορίσω την στάση μου». Η πρώην υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα δοθεί η 6η δόση ακόμα και αν περάσει η ψήφος εμπιστοσύνης» και ζήτησε άμεσα εκλογές.

19:19 «Αναμένω την ομιλία του πρωθυπουργού»
Αναμένω από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του απόψε στην Βουλή να αποσαφηνίσει πλήρως τις τελικές του αποφάσεις και αυτό ακριβώς θα προσδιορίσει την ψήφο μου, δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης.

19:04 «Θα δώσω ψήφο εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας»
Η αποψινή ψήφος δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι ψήφος εντολή για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, δήλωσε προσερχόμενη στην Βουλή η Βάσω Παπανδρέου.

19:03 Σε εξέλιξη οι ομιλίες βουλευτών στην κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή, στις οκτώ θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

18:57 «Πρέπει να καταβληθεί η 6η δόση και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση»
«Αυτό που χρειάζεται η χώρα τουλάχιστον για το επόμενο 6μηνο είναι μια σταθερή κυβέρνηση που θα παίρνει αποφάσεις» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

18:51 Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δήλωσε ότι «θα αντιμετωπίσει με επάρκεια τη νέα συμφωνία».

18:27 Σχέδιο για κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ευαγ. Βενιζέλο

Με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή το βράδυ, σύμφωνα με συνεργάτες του. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι σκοπεύει να κινήσει άμεσα (τις διαδικασίες για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, διαβεβαιώνοντας ότι θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία, για να διευκολύνει τις διαδικασίες.

18:18 Spiegel: Τέλος εποχής για τη δυναστεία Παπανδρέου;

18:03 «Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» ζητά η Σοφία Γιαννακά, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να διευκολύνει την κατάσταση «ακόμα και με την παραίτησή του».

17:55 «Εκλογές άμεσα ή κυβέρνηση εθνικής ευθύνης» «Ζούμε ένα παράδοξο να καλούμεθα να ψηφίσουμε μια κυβέρνηση που έχει πάψει να έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης λίγο πριν εισέλθει στη Βουλή.

17:43 Προετοιμασμένη η Ευρωζώνη για έξοδο της Ελλάδας. Το Βερολίνο καλεί «να βρεθεί σύντομα λύση στην Ελλάδα αλλιώς στον αέρα η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου».

17:41 Δίνει ψήφο εμπιστοσύνης η Α. Γκερέκου. «Ναι στην σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άμεσες διεργασίες για την κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ψήφιση της δανειακής σύμβασης, εκταμίευση της έκτης δόσης και καθορισμός εύλογου χρονοδιαγράμματος για εθνικές εκλογές». Αυτό ζητά σε γραπτή δήλωσή της, η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Άντζελα Γκερέκου.

17:37 Το ευρώ «είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα». O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι «σημαντικό» η χώρα αυτή να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

17:07 Έκκληση Ομπάμα από τη G20 για την αντιμετώπιση της κρίσης, «Το ελληνικό δημοψήφισμα προκάλεσε αναστάτωση».

16:48 Δεν θα μετάσχει στην ψηφοφορία ο Ανδρουλάκης και δηλώνει ότι «Μπορεί να αποδειχθεί παρωδία».

16:38 Μέχρι τον Δεκέμβριο τα ταμειακά διαθέσιμα. Τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν μέχρι τον Δεκέμβριο, είπε ο κ. Βενιζέλος υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν έσοδα και δεν θα σημειώνονται λευκές απεργίες, απεργίες ή καταλήψεις.

15:57 «Η δανειακή σύμβαση δεν συνδέεται με την έκτη δόση. Η συζήτηση στη Βουλή αφορά το εσωτερικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ», εκτιμά ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης

15:23 Έκκληση Ρομπάι-Μπαρόζο για εθνική συναίνεση και ψήφιση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου

15:05 Χ. Πρωτόπαπας: «Από αύριο η διαδικασία για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι εάν δεν εξασφαλιστεί η ψήφος εμπιστοσύνης είναι στον «αέρα» μισθοί και συντάξεις.

14:54 WSJ: «Ο Λ. Παπαδήμος πιθανότερος διάδοχος του Παπανδρέου». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο Σαμαράς δεν θα ήταν αντίθετος».

14.43 Να υπερψηφιστεί σήμερα η κυβέρνηση και στη συνέχεια να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ζήτησε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

14:26 Α. Λοβέρδος: Δεν έχω θέση μέσα σε διεργασίες. Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζητά ο υπουργός Υγείας.

14:21 Η άτακτη χρεοκοπία είναι πραγματικός κίνδυνος, επεσήμανε σε ομιλία του στη Βουδαπέστη ο Τζορτζ Σόρος.

14:01 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Θόδωρος Σκυλακάκης υπό τη «σκιά» της άτακτης χρεοκοπίας. Κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Α.Σαμαρά ότι: «Ουδείς εκ των δύο συναισθάνεται τις ευθύνες του έναντι της χώρας».

13:43 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν μεταβατική κυβέρνηση. Πιέζουν για να φύγει ο Παπανδρέου.

13:40 Τηλεφωνικές συνομιλίες Βενιζέλου με Γιούνκερ, Ρεν, Σόιμπλε. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο δέκα σημείων.

13:35 Εάν η προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν προχωρήσει, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνυπέγραψαν χθες non paper που καλούσε τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να «ξεπαγώσουν» την πρωτοβουλία τους, διαμήνυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός.

13.05 Να αλλάξουν συμπεριφορά για να δει ο τόπος προκοπή, ζήτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης από Σαμαρά και Παπανδρέου, τους οποίους για ακόμα μια φορά αποκάλεσε «παιδιά της Βοστόνης».

12:34 Καθαρές λύσεις πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας την ανάγκη για μια κυβέρνηση μεταβατικού χαρακτήρα.

12:23 Για «απίστευτη ανευθυνότητα» κατηγόρησε τους Γ. Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

12:12 Να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά να προκηρυχθούν εκλογές ζήτησε ουσιαστικά ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση περί δημοψηφίσματος πέτυχε μερικώς τη συναίνεση. «Πιστεύω ότι το βράδυ όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα πράξουμε το βράδυ στο καθήκον μας και αμέσως μετά θα πάμε σε εκλογές. Μέλημα μας η σωτηρία της πατρίδας» δήλωσε.

11:30 «Δε δέχομαι εκβιασμούς», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς. «Εγώ την υπέρβαση μου την έκανα αποδείχθηκε όμως ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τον Γ. Παπανδρέου είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του» είπε στο γραφείο του στην Βουλή χθες βράδυ.

11:19 Δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ο Π. Καμμένος. Διαφοροποιείται από τη γραμμή Σαμαρά.

11:03 Θα απέχει από την ψηφοφορία η Έλσα Παπαδημητρίου αν και αρχικά είχε αποφασίσει να υπερψηφίσει τη κυβέρνηση.

10:51 «Πυρά» από Γ. ΜΙχελάκη στον πρωθυπουργό: «Γαντζωμένος σε ένα αυτοκίνητο που πάει στο γκρεμό».

10:37 «Μεταβατική κυβέρνηση εντός της βδομάδας». Ο Κώστας Γείτονας δηλώνει ότι ο Παπανδρέου δεν θέτει όρο να είναι πρωθυπουργός.

09:34 «Νομίζουμε ότι είμαστε σε προηγούμενο στάδιο. Μας έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα», δήλωσε ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατηγορώντας ανοιχτά τον πρωθυπουργό για «αδράνεια» όσον αφορά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Τόνισε δε ότι στη νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

09:28 Την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί καθώς έχει χάσει την πραγματική δεδηλωμένη, όπως είπε.

09:23 «Λάθος» χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, προσθέτοντας πως κόστισε σε αξιοπιστία.

09:11 Την πρόθεσή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, υπό προϋποθέσεις, εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης.

08:56 Την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε εκ νέου ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

07:06 Η Ελλάδα βρέθηκε για άλλη μία φορά στο προσκήνιο του διεθνούς Τύπου με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου. Η Wall Street Journal έκανε λόγο για ανταρσία, η Bild ανέφερε πως η παραίτηση του πρωθυπουργού είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι Financial Times γράφουν πως επαναστάτησαν οι υπουργοί του Παπανδρέου, ενώ η γαλλική Libération έχει την ελληνική σημαία στο πρωτοσέλιδο με τίτλο «Η ελληνική κρίση- η Ευρώπη σε διάσπαση».

22:18 Στην ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι αποδέχεται κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής με μοναδική προϋπόθεση να εγκριθεί η δανειακή σύμβαση και αμέσως μετά η χώρα να πάει σε εκλογές. Τόνισε πως δεν απέκλεισε καμία πρόταση και ότι δεν είναι γαντζωμένος σε καμία καρέκλα.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές