Συνταγές μαγειρικής |
- Louisiana buffalo wings
- Buffalo Wings
- Kentucky fried chicken
- Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό)
- Chicken Wings - αλάδωτaa!!
- Όλα για τα μπιφτέκια
- Πορτοκαλένια cupcakes με παπαρουνόσπορο
- Εύκολο και νόστιμο σουφλέ λαχανικών
- Cookies νηστίσιμα τέλεια
- ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
| Posted: 21 Nov 2011 06:26 AM PST ΠεριγραφήΚαυτερές φτερούγες κοτόπουλο από τον αμερικάνικο νότο. Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλο 1 κούπα αλέυρι 4 κουταλιές ελαιόλαδο 4 κουταλιές βούτυρο 4 κουταλιές κέτσαπ 1 κουταλιά λευκό ξύδι 2 κουταλιές Tabasco sauce 1 κουταλάκι Worcesterhire sause (υπάρχει σε όλα τα μεγάλα super market) 1 κουταλάκι καυτερό τσίλι 1/2 καταλάκι σκόρδο σκόνη 1 κουταλάκι αλάτι Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Σερβίρονται μαζί με blue cheese sauce και σέλερι |
| Posted: 21 Nov 2011 06:26 AM PST ΠεριγραφήΠικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, σερβιρισμένες με σος μπλέ τυριού και σέλινο. Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 6 φτερούγες κοτόπουλου 50 γραμμάρια βούτυρο 1 μπουκαλάκι Tabasco μπλε τυρί (ροκφόρ ή κάτι παρόμοιο) 1 σκελίδα σκόρδο ξύδι απο λευκό κρασί σέλινο 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (όσο πιο πηχτή γίνεται, όπως η διπλή) αλάτι πιπέρι (τριμμένο κατά προτίμηση)
Λίγα μυστικά ακόμαΗ συνταγή είναι πολύ πικάντικη γι'αυτό προσοχή! Βουτάμε την φτερούγα που κρατάμε ή το σέλινο στην σός μπλέ τυριού και τρώμε. Η αυθεντική συνταγή (από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης) φτιάχνεται με σάλτσα Durkee ή Crystal αντί για Tabasco αλλά είναι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατον, να τις βρείτε στην Ευρώπη . |
| Posted: 21 Nov 2011 06:23 AM PST ΠεριγραφήΗ μυστική συνταγή του γνωστού κοτόπουλου KFC, για τηγάνι, χύτρα ή φούρνο. Πως το κάνουμε:Τι χρειαζόμαστε: 1.5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια 1 κούπα αλεύρι 2 φλ. γάλα 1 αυγό (χτυπημένο καλά με το γάλα) 1 κ.σ. αλάτι 1 1/2 κ.σ. θυμάρι 3 κ.σ. ξερό μαϊντανό 1 κ.σ. ρίγανη 1 κ.σ. δενδρολίβανο 1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη 1 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη 3 κ.σ. καφέ ζάχαρη 1 κ.σ. κύβο σε σκόνη της ΚΝΟΡ, κοτόπουλο 1 φακελάκι σούπα ντομάτας σε σκόνη ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνι Για το τηγάνι:
Λίγα μυστικά ακόμαΗ συνταγή υπήρχε στο σαιτ, πιο παλιά κι επειδή μας άρεσε πολύ, την είχα φυλάξει και την ξαναανεβάζω να υπάρχει. Προσωπικά την έχω δοκιμάσει μόνο στο τηγάνι, τα παιδιά τρελαίνονται, καλύτερα κι απ'τα γνωστά KFC, λένε! Επειδή μερικά απ'τα μπαχαρικά, δεν τα έχω κατά καιρούς, έχω δοκιμάσει τη συνταγή και χωρίς κάποια απ'αυτά. Να αναφέρω ότι ντομάτα σε σκόνη δεν έχω βρει ακόμη. Επίσης, στην αρχική συνταγή, αναφέρεται ότι χρησιμοποιούμε λαρδί για το τηγάνισμα. Έτσι δεν το 'χω δοκιμάσει. Αν κάποιος το δοκιμάσει στη χύτρα, ή στο φούρνο, να μας πει για το αποτέλεσμα. Συνοδέψτε τα με πατάτες χωρίς τύψεις. Καλή σας όρεξη, δοκιμάστε τα! |
| Fesengoun (το βασιλικό περσικό φαγητό) Posted: 21 Nov 2011 06:19 AM PST ΠεριγραφήΤο φαγητό το έφαγα σε μία φίλη μου από την Περσία η οποία μου είπε ότι το έτρωγαν παλιά οι Πέρσες βασιλιάδες. Μετά πήρα τη συνταγή και το έφτιαξα κι εγώ.. είναι απίστευτο πως μπορεί ένα φαγητό να είναι τόσο εύκολο, θρεπτικό και νόστιμο, αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει λάδι αλλά ούτε και μπαχαρικά! Και πολυ εντυπωσιακό για τραπέζι!! Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλό κρέας (ό,τι κρέας θέλετε) 1/2 κιλό καρύδια χυμός από ένα λεμόνι 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας 2 χούφτες σταφίδες Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΤο κρέας που προτείνεται για τη συνταγή είναι κρέας από πουλερικά όπως γαλοπούλα ή κοτόπουλο σε μπούτι ή κομμάτια και επίσης γίνεται εξαιρετικό με κρεας κυνηγιού, πχ λαγός ή κουνέλι. Φτιάχνεται όμως κάλλιστα με οποιοδήποτε άλλο κρέας και γίνεται πολύ νόστιμο. Αυτό που χρειάζεται είναι το κρέας να σιγοβράζει για πολλή ώρα, όσο περισσότερο, τόσο πιο καλά. Ενδεικτικά, μισό κιλο κοτόπουλο σε κομματάκια εγω τα βράζω πάνω από μία ώρα. Όσο θα βράζει θα δείτε το λάδι από τα καρύδια να ανεβαίνει πάνω, αυτο είναι που νοστιμίζει το φαγητό. Η αυθεντική συνταγή δεν έχει πελτέ ντομάτας, αλλά πάστα απο άγρια ροδιά, όμως επειδή εγω δεν έβρισκα, η φίλη μου μου είπε πως μπορώ να το αντικαταστήσω άνετα. Απλά το αναφέρω μήπως κάποιος-α διαθέτει! Και ένα τελευταίο μυστικό: το φαγητό αυτό αφού κρυώσει καλό είναι να μην ξαναζεσταθεί γιατι "κόβει" και αλλοιώνεται ελαφρώς η γεύση του. Εάν θέλετε να το φάτε την επόμενη μέρα ζεστάνετε απλά καλά το ρύζι ή ό,τι άλλο το συνοδεύει. Διατηρείται όμως για μέρες στο ψυγείο χωρίς να χαλάσει, μιας που το προστατεύει το δικό του λάδι, αυτό που έχουν "βγάλει" τα καρύδια. |
| Posted: 21 Nov 2011 06:14 AM PST ΠεριγραφήΌλοι ξέρουμε τα chicken wings ως φαγητό των φαστ φουντ και είναι ιδιαίτερα αγαπητά. Δυστυχώς όμως ιδιαίτερα παχυντικά και βλαβερά λόγω όλων των λιπαρών. Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε η αδελφή μου, είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική. Όσες φορές την έχω κάνει όλοι έχουν ξετρελαθεί! Μόνο τα κοκαλάκια έμειναν! Τι χρειαζόμαστε: 12 φτερούγες κοτόπουλο 1 αυγό περίπου 40ml συμπυκνωμένο γάλα ( ή και φρέσκο) 5 κουταλιές αλεύρι 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα περίπου 250 gr γαλέτα αλάτι, πιπέρι (όσο θέλετε) 2 - 3 άτομα Πως το κάνουμε:
|
| Posted: 21 Nov 2011 12:42 AM PST Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης Μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας |
| Πορτοκαλένια cupcakes με παπαρουνόσπορο Posted: 21 Nov 2011 12:40 AM PST Ο παπαρουνόσπορος μπορεί να μας πηγαίνει... συνειρμικά σε άλλα πράγματα, όχι και τόσο νόμιμα , αυτή τη φορά όμως χρησιμοποιείται ως μια πικάντικη και πολύ νόστιμη λεπτομέρεια σε μια συνταγή για αφράτα cupcakes πορτοκαλιού. Φτιάχνονται εύκολα και χωρίς κόπο και είναι όσο πιο υγιεινό μπορεί να γίνει ένα τόσο αγαπημένο γλυκό. Επίσης, ποια μέρα είναι καλύτερη αν όχι η Κυριακή για να χαλαρώσετε και να δημιουργήσετε στην κουζίνα, με μια τόσο εύκολη συνταγή που θα γεμίσει το σπίτι με αρώματα; Υλικά 1 & 3/4 φλιτζανιού αλεύρι 2 κ.γ. baking powder 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα 2 αυγά (θα χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια) 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτάλι σούπας παπαρουνόσπορο τον οποίο θα ρίξετε στο χυμό πορτοκαλιού Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα. 2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. 3. Σε ένα τρίτο μπολ, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους και τη βανίλια μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα ρίχνετε εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό, λίγο-λίγο. 4. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια κουτάλα, ρίχνοντας σιγά-σιγά και με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα. 5. Μοιράζετε το μείγμα μέσα σε μια φόρμα για cupcakes και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για περίπου 20 λεπτά. |
| Εύκολο και νόστιμο σουφλέ λαχανικών Posted: 20 Nov 2011 09:34 AM PST ΠεριγραφήΣουφλέ με λαχανικά της όρεξής σας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα, πιπεριές, κτλ.) και τελείωμα με μπεσαμέλ. Ο καλύτερος τρόπος για να φάτε λαχανικά! Τι χρειαζόμαστε: 2 μελιτζάνες 5-6 κολοκυθάκια μικρά 1-2 καρότα 1 μικρό μπρόκολο πράσινο 1 μικρό μπρόκολο κόκκινο 2 φέτες ζαμπόν λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. mozzarella, παρμεζάνα, κεφαλοτύρι) 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για τη μπεσαμέλ: 2 φακελάκια έτοιμη μπεσαμέλ 1 λίτρο γάλα λίγο βούτυρο Προεραιτικά: λίγο κουνουπίδι, 1 κόκκινη πιπεριά Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα Ενδιάμεσα από τα λαχανικά πασπάλισα λίγη τριμμένη φρυγανιά για να τραβήξει τα υγρά. |
| Posted: 20 Nov 2011 09:31 AM PST ΠεριγραφήCookies τέλεια! Για όλους και όλες τις ώρες! Τι χρειαζόμαστε: 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1 ποτήρι λάδι για τηγάνι 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη 250 γρ. λιωμένη (όχι πολύ) μαργαρίνη, τύπου βιτάμ 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 βανίλιες 1 ποτήρι (ή οσο σας αρέσει) μούσλι, ανακατεμένα με διάφορα άλλα δημητριακά 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας Πως το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμαΚάνω μικρά cookies, γιατί φουσκώνουν πολύ, θα πρέπει να γίνουν 3 λαμαρίνες. Όταν βγούν απο τον φούρνο θα ειναι μαλακά. Μην τα ξαναβάλετε μέσα, θα γίνουν τραγανά στη πορεία! Μπορείτε να παραλείψετε την κουβερτούρα ή τα μούσλι. |
| Posted: 20 Nov 2011 09:29 AM PST ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΥΛΙΚΑ Ύ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο) 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 3 κούπες ζάχαρη 4 κούπες νερό κανέλα μερικά άσπρα αμύγδαλα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ. Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια. Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα. |
| You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
| Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 | |






Μπιφτέκι γεμιστό με γραβιέρα και πιπεριά Φλωρίνης
Μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας 









0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου