Συνταγές μαγειρικής |
- Χοιρινό Σνίτσελ Συνταγή για 2 άτομα
- Τυροπιτάκια με PHILADELPHIA και πράσο..
- Μήλα καραμελωμένα και γλειφιτζούρια
- Μπεκρη μεζε Συνταγή για 4 άτομα
- Ρακόμελο το σπιτικόν
- Σπανακόπιτα Συνταγή για 6-8 άτομα
- Η αυθεντική συνταγή του Jack Daniels Sauce
- 4 μυστικές συνταγές που άλλαξαν τον κόσμο
- Ψαρόσουπα
- Σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο
Χοιρινό Σνίτσελ Συνταγή για 2 άτομα Posted: 05 Nov 2011 03:03 AM PDT Χοιρινό Σνίτσελ Συνταγή για 2 άτομα Υλικά: 2 φιλέτα χοιρινού για σνίτσελ, κτυπημένα (1cm πάχος) 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1 αυγό χτυπημένο 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα 3/4 φλιτζανιού λεπτο-τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανάλατο Προετοιμασία: Τοποθετήστε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν όλα μαζί. Τοποθετήστε τα χοιρινά φιλέτα στο μείγμα με το αλεύρι και φροντίστε να καλυφθούν σε όλες τις πλευρές. Κτυπούμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα σε ένα άλλο μπολ. Βυθίζουμε τα αλευρωμένα φιλέτα στο μείγμα των αυγών, και αμέσως μετά στη φρυγανιά. Φροντίζουμε έτσι ώστε να παναριστούν καλά τα φιλέτα μας με την φρυγανιά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει προσθέτουμε το κρέας και τα τηγανίζουμε για 2 έως 3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα χοιρινά σνίτσελ μας από το τηγάνι και στραγγίζουμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τα σνιτσελ ζεστά με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα και μπόλικη κέτσαπ. Καλή Όρεξη! |
Τυροπιτάκια με PHILADELPHIA και πράσο.. Posted: 05 Nov 2011 03:02 AM PDT Υλικά .25 γρ βούτυρο1 μεγάλο πράσο, το λευκό κομμάτι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες(250 γρ)300 γρ PHILADELPHIA, μαλακωμένο1 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδοπιπέρι6 φύλλα κρούσταςελαιόλαδοΕκτέλεση1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ΊC, ενώ παράλληλα βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί ψησίματος. 2.Πλένετε το πράσο και το κόβετε στα δύο κατά μήκος και σε λεπτές φέτες.3.Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε το PHILADELPHIA και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.4.Κόβετε τα 6 φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Λαδώνετε κάθε φύλλο και το διπλώνετε στη μέση κατά μήκος. Στην άκρη του τοποθετείτε μια κουταλιά της σούπας γέμιση (πράσο με PHILADELPHIA) και διπλώνετε σε τριγωνάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας 12 τυροπιτάκια. Τα λαδώνετε ελαφρώς εξωτερικά και τα ψήνετε στους 180 ΊC στον αέρα για 20 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε |
Μήλα καραμελωμένα και γλειφιτζούρια Posted: 05 Nov 2011 03:01 AM PDT Υλικά : 10 μήλα μικρά ή φιρίκια 10 ξυλάκια για σουβλάκια 200 γρ. γλυκόζη 400γρ. ζάχαρη άσπρη 200γρ. νερό γρεναδίνη ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Θα χρειαστούμε άδειες αυγοθήκες. Εκτέλεση: Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα, τα στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Μετά μπήγουμε το ξυλάκι στη θέση του κοτσανιού. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη και το νερό καθώς και λίγη γρεναδίνη για να πάρει κόκκινο χρώμα το μείγμα. Σε δυνατή φωτιά βράζουμε το μείγμα. Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν παίρνοντας μια κουταλιά από το μείγμα και ρίχνοντάς τη μέσα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό, κρυσταλλώσει (στερεοποιηθεί). Στο σημείο αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και βουτάμε ένα-ένα τα μήλα μέσα στην καραμέλα με μεγάλη προσοχή. Τα γυρνάμε για να καλυφθούν καλά και έπειτα τα τοποθετούμε καρφώνοντας τα ξυλάκια σε άδειες αυγοθήκες με σκοπό να ψυχθούν και να στερεοποιηθούν. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κόκκινα γλειφιτζούρια. Πάνω σε λαδόκολλα τοποθετούμε τα ξυλάκια σε απόσταση μεταξύ τους και παίρνουμε κουταλιές από την καραμέλα, δημιουργώντας στρογγυλά γλειφιτζούρια με τα ξυλάκια στη μέση (βλ. εικόνα) blogs.sch.gr Πάρτε κι άλλες ιδέες |
Μπεκρη μεζε Συνταγή για 4 άτομα Posted: 05 Nov 2011 03:00 AM PDT Μπεκρη μεζε Συνταγή για 4 άτομα Υλικά: 1kg χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκιές 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σκόνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι Προετοιμασία: Για να φτιάξουμε το μπεκρη μεζε ξεκινούμε βάζοντας το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι (που να έχει καπάκι) και το ζεσταίνουμε πάνω σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά γυρίζοντας το συχνά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πιπεριά και τα αφήνουμε τα υλικά μας στην ίδια θερμοκρασία, για ακόμα 2 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το κρασί και χαμηλώνουμε ελάχιστα την θερμοκρασία για να εξατμιστεί το αλκοόλ (περίπου 2 λεπτά). Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο και επαναφέρουμε την θερμοκρασία σε μέτρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα μελωμένη. Τα τελευταία 5 λεπτά αφήστε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Σερβίρετε το μπεκρή μεζέ ζεστό με μία καλής ποιότητας ρετσίνα και . Καλή Όρεξη! |
Posted: 05 Nov 2011 02:58 AM PDT Από καταπραϋντικό για το κρύωμα, από θεραπευτικό... για κάθε γνωστή και άγνωστη πάθηση μέχρι και θερμαντικό μέσο για τα κρύα του χειμώνα, το ρακόμελο έχει υμνηθεί όσο λίγα ελληνικά ποτά. Και δικαίως! Πιες το ζεστό για να φτιάξεις κεφάλι ή απόλαυσέ το κρύο ως απεριτίφ πριν το φαγητό, το ρακόμελο πάει με όλα. Μόνο προσοχή, γιατί το μέλι και το άρωμά του συνήθως ξεγελάνε τους αμύητους και καταλήγουν να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους: στο φαινομενικά αθώο ποτό με τη γλυκιά γεύση κυριαρχεί σε ποσότητα και δύναμη η ρακή! Τι θα χρειαστείς 1 λίτρο ρακή καλής ποιότητας 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι 2 ξύλα κανέλας 1-2 καρφάκια γαρίφαλο (προαιρετικά) Πώς το φτιάχνεις 1. Τοποθετείς σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά. 2. Τα βράζεις σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας ωστόσο να μην πάρει φωτιά το μείγμα από τις αναθυμιάσεις της ρακής. |
Σπανακόπιτα Συνταγή για 6-8 άτομα Posted: 05 Nov 2011 02:57 AM PDT Σπανακόπιτα Συνταγή για 6-8 άτομα Υλικά 1 πακέτο φύλλο κρούστας 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 300γρ. φέτα τριμμένη 200γρ τυρί Regato 2 μεγάλες δέσμες σπανάκι (περίπου 1/2kg) 5 πράσινα κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 αβγά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Προετοιμασία: Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι. Βάζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξηρό και φρέσκο) και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον άνηθο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών μας για ακόμα ένα λεπτό. Βάζουμε το σπανάκι μέσα στην κατσαρόλα, όλο μαζί, και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα υλικά μας μέχρις ότου να μαράνει το σπανάκι αλλά να είναι ακόμα ζωντανό (4-5 λεπτά). Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά μας και αλατοπιπερώνουμε (προσεκτικά με το αλάτι αφού μπορεί να είναι αρκετά αλμυρή η φέτα μας). Ανακατεύουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Κτυπάμε τα αυγά και αφού κρυώσει εντελώς το σπανάκι τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο κάτω μέρος αφού τα έχουμε λαδώσει. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στα φύλα μέσα στο ταψί και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα λαδώνοντας ένα-ένα. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί γύρω γύρω προς τα μέσα. Χαράσσουμε την πίτα μας με ένα μαχαίρι σε μερίδες και την ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά περίπου πριν την κόψουμε και σερβίρουμε. Καλή Όρεξη! |
Η αυθεντική συνταγή του Jack Daniels Sauce Posted: 05 Nov 2011 02:56 AM PDT Η κλασική, αμερικάνικη, γλυκοπικάντικη σως που ταιριάζει απόλυτα με όλα τα ψητά κρέατα. Ιδανική για ένα κυριακάτικο μπάρμπεκιου, αλλά και ένα ξεχωριστό γεύμα . Υλικά: " 1 κεφάλι σκόρδο " 1 κουταλιά ελαιόλαδο " 2/3 κούπας νερό " 1 κούπα χυμό ανανά " 1/4 κούπας teriyaki sauce " 1 κουταλιά soy sauce " 1 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη " 3 κουταλιές χυμό λεμονιού " 3 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι " 1 κουταλιά Jack Daniels Whiskey " 1 κουταλιά λιωμένο ανανά " 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι Καγιέν Εκτέλεση: 1. Κόβουμε 2 εκατοστά από το κεφάλι του σκόρδου όπως είναι ολόκληρο και τις ρίζες και να στέκεται. Αφαιρούμε τόση φλούδα ώστε να μείνει αρκετή για να συγκρατεί τις σκελίδες μαζί. Το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° για 1 ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα. 2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το χυμό ανανά, την teriyaki sauce, την soy sauce και τη ζάχαρη σε μέτρια/δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι το μείγμα να βράσει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι το μείγμα να γυαλίσει. 3. Πιέζουμε τις άκρες από το κεφάλι του σκόρδου μέχρι να βγει η ψημένη κρέμα σκόρδου. Μετράμε 2 κουταλάκια του γλυκού και τα προσθέτουμε στο κατσαρολάκι χτυπώντας ελαφρά να ενσωματωθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 4. Αφήνουμε το μείγμα να γυαλίσει για 40-50 λεπτά ή μέχρι η sauce να μείνει η μισή και να γίνει παχιά σαν σιρόπι. Προσέχουμε να μην παραβράσει. Έξτρα Συμβουλή: Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και διατηρήστε την σε αεροστεγές βάζο στο ψυγείο. Αν τη βάλετε στο κρέας στο ψήσιμο προσοχή να την αλείψετε λίγο πριν βγάλετε το κρέας από τη φωτιά γιατί καίγεται εύκολα. |
4 μυστικές συνταγές που άλλαξαν τον κόσμο Posted: 05 Nov 2011 02:55 AM PDT Παραγγέλνεις συνέχεια Pizza Hut για την αφράτη τους ζύμη; Έχεις κάνει τα KFC πλούσια γιατί λατρεύεις το κοτόπουλό τους; Μήπως περιμένεις πως και πώς να έρθει το καλοκαιράκι για ν' απολαύσεις το αγαπημένο σου Frappuccino από τα Starbucks ή μια παγωμένη Coca-Cola; Ήρθε η στιγμή να τα φτιάξεις μόνος σου. Pizza Hut- Αφράτη ζύμη Ακόμα και η κλασσική πίτσα της Ιταλίας είναι με λεπτή και τραγανιστή ζύμη. Η Pizza Hut όμως αποφάσισε να την κάνει αφράτη και τραγανιστή. Ο κόσμος την λάτρεψε και όσοι προσπάθησαν να την μιμηθούν απέτυχαν. Εμείς όμως βρήκαμε το μυστικό τους. Θα χρειαστείς: 2 Ό κ.γ. ξερή μαγιά ½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη 1 ½ κούπα ζεστό νερό 1 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις Πως θα το κάνεις; Ανακάτεψε σ' ένα μπολ τη μαγιά με το νερό και με την ζάχαρη και άστα να «ηρεμήσουν» για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το αλάτι και το λάδι. Αμέσως βάλε και τις 2 ½ κούπες αλεύρι και ξεκίνα να ζυμώνεις. Ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και στη συνέχεια άπλωσε αλεύρι σ' ένα καθαρό πάγκο. Βάλε την ζύμη σου εκεί πάνω και συνέχισε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μην είναι κολλώδες. Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι. Βάλε την ζύμη σ' ένα μπολ, σκέπασέ το μ' ένα πανί και άσε την ζύμη να «ξεκουραστεί» για καμιά ωρίτσα. Θα την δεις να διπλασιάζεται. Η ζύμη σου πλέον είναι έτοιμη και μπορείς να φτιάξεις όποια πίτσα σ' αρέσει με την αγαπημένη σου αφράτη ζύμη. Να έχει στο μυαλό σου ότι πρέπει να την ψήσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Ρίχνε και καμιά ματιά ενδιάμεσα. KFC- Κοτόπουλο Kentucky Όποιος έχει πει ότι έχει φάει καλύτερο κοτόπουλο από τα KFC λέει ψέματα. Κοτόπουλα πανέ υπάρχουν πολλά, κοτόπουλο Kentucky όμως είναι ένα. Ναι είναι τζανκιά, ναι είναι παχυντικό, αλλά από γεύση σκίζει. Ήρθε η ώρα να σκίσεις κι εσύ μόλις το σερβίρεις στην παρέα σου. Θα χρειαστείς: 1 κ.σ. δεντρολίβανο 1 κ.σ. άγρια μαντζουράνα 1 κ.σ. γλυκιά μαντζουράνα 1 κ.σ. φασκόμηλο 1 κ.σ. τζίντζερ 1 ½ κ.γ. θυμάρι 3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη 3 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.γ. πιπέρι 1 κ.γ. πάπρικα 2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη 2 κ. σ. κύβο κοτόπουλο(τον κάνεις σκόνη) 1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη Βάλε όλα τα παραπάνω υλικά σ' ένα μίξερ κι ανακάτεψέ τα όσο καλύτερα γίνεται ώστε να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα. Φύλαξε αυτό το μαγικό μείγμα σ' ένα βάζο που κλείνει καλά ώστε να διατηρηθούν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα των μυρωδικών. Αυτό στην ουσία είναι το μαγικό μείγμα για τα νόστιμα κοτόπουλα που τρως στα KFC, οπότε πάμε να τα φτιάξουμε. Έξτρα υλικά που θα χρειαστείς: 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια για τηγάνισμα 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. από το μυστικό σου μείγμα 1 πακέτο για ντοματόσουπα σε σκόνη 2 ασπράδια αυγού 160 ml γάλα Λάδι για το τηγάνισμα Πως θα το κάνεις; Χτύπα τα ασπράδια καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα. Σ' ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το μυστικό σου μείγμα με το αλεύρι και την σκόνη ντοματόσουπας. Πάρε λοιπόν το κοτόπουλό σου και κομμάτι-κομμάτι βούτα τα πρώτα στο μείγμα με το γάλα και μετά στο μείγμα με το αλεύρι. Κάντο τρεις φορές για κάθε κομμάτι. Το κοτόπουλό σου τώρα είναι έτοιμο για τηγάνισμα. Τηγάνισέ το λοιπόν σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας το συχνά. Σερβίρισέ το ζεστό. Starbucks Frozen Frappuccino Πριν λίγα χρόνια μάθαμε το φρέντο και σίγουρα άλλαξε τη ζωή μας. Δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, το φτιάχνουμε και μόνοι μας. Όταν όμως τα Starbucks ήρθαν στην Ελλάδα και λάνσαραν το Frozen Frappuccino τους, έγινε επανάσταση. Θα χρειαστείς: Ύ κούπας διπλό εσπρέσο κρύο 3 κ.σ. ζάχαρη 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά 2 κούπες πάγο 3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας 3 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας Πως θα το κάνεις; Αρχικά ετοίμασε ένα δυνατό διπλό εσπρέσο κι άφησέ το να κρυώσει λίγο. Βάλε σ' ένα μπλέντερ τη ζάχαρη, το γάλα, τον καφέ και τον πάγο και χτύπησέ τα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάλε τον καφέ σου σε μεγάλα ποτήρια, βάλε την σαντιγί και τα σιρόπια από πάνω, ένα καλαμάκι και είσαι έτοιμος για σερβίρισμα. Coca-Cola Αν αρχίσω να λέω την ιστορία της θα νυχτώσουμε. Το ότι βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι είναι γνωστό, αλλά πως θα σου φαινόταν να φτιάξεις τι δική σου; Τα υλικά είναι λίγο περίεργα αλλά αξίζει μια δοκιμή. Θα χρειαστείς: 3.50 ml έλαιο πορτοκαλιού 1 ml έλαιο λεμονιού 1 ml έλαιο μοσχοκάρυδου 1.25 ml έλαιο κανέλας 0.25 ml έλαιο κόλιαντρου 0.25 ml έλαιο περγαμόντου 2.75 ml έλαιο λάιμ 0.25 ml έλαιο λεβάντας 10 γρ. Αραβικό κόμμι 3 ml νερό Αυτά τα υλικά είναι για την μυστική γεύση της Coca-Cola. Αρχικά ανάμειξε όλα τα έλαια μεταξύ τους. Πρόσθεσε το αραβικό κόμμι και ανακάτεψε πολύ καλά. Στο τέλος πρόσθεσε το νερό και το μαγικό μείγμα είναι έτοιμο. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το χρησιμοποιήσεις όποτε το χρειαστείς. Έξτρα υλικά που θα χρειαστείς: 5 ml από το μαγικό σου μείγμα 17.5 ml 75% φωσφορικό οξύ 2 λίτρα νερό με φυσαλίδες 2 κιλά ζάχαρη 30.0 ml χρώμα καραμέλας Πως θα το κάνεις; Ανάμειξε την μαγική σου γεύση με το φωσφορικό οξύ. Ανακάτεψε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τώρα σιγά-σιγά το μείγμα με το φωσφορικό οξύ μέσα στο ζαχαρόνερο. Προσοχή μην κάνεις το ανάποδο. Τέλος πρόσθεσε το χρώμα καραμέλας και η σπιτική σου Coca-Cola είναι έτοιμη |
Posted: 04 Nov 2011 12:02 PM PDT
Υλικά 1000-1200 γρ. ψάρι κατάλληλο για σούπα 6-8 μέτριες πατάτες 2 μέτρια κρεμμύδια 3-4 καρότα 1 ματσάκι σέλινο 1 ντομάτα 4-5 κόκκους μπαχάρι Ύ κούπας λάδι αλάτι - πιπέριΓια το αυγολέμονο 2 αυγά 2 ζουμερά λεμόνια ΥλικάΚαθαρίζουμε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Βάζουμε τα ψάρια σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει αρκετά και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα βγάζουμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και σουρώνουμε πολύ καλά τον ζωμό. Πλένουμε καλά την κατσαρόλα μας και βάζουμε σε αυτήν το σουρωμένο καθαρό ζωμό. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια σέλινα. Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και τα σέλινα σε μικρότερα. Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη. Τα κρεμμύδια τα αφήνουμε ολόκληρα. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με τον ζωμό, προσθέτουμε το λάδι, αλατάκι, πιπεράκι και τους κόκκους από το μπαχάρι, και τα βράζουμε για μισή ωρίτσα. Τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μια πιατελίτσα. Λιώνω λίγες πατάτες και λίγα καροτάκια με ένα πιρούνι, τα ανακατεύω με λίγο ζωμό από την κατσαρόλα και τα προσθέτω στην σούπα. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και χτυπάμε καλά. Παίρνουμε με μια κουτάλα λίγο ζωμό, τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο και ξαναχτυπάμε όλα μαζί. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην σούπα μας αργά, ποτέ απότομα γιατί θα μας «κόψει το αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μια κουτάλα την σούπα. Αφού πλέον όλα πάρουν μια δυο βράσεις η σούπα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε, πάντα με φρεσκοτριμμένο πιπεράκι |
Posted: 04 Nov 2011 08:55 AM PDT Περιγραφή συνταγήςΈνα υπέροχο, χορταστικό, αλλά και ελαφρύ σνακ που αρέσει τόσο σε παιδιά όσο και στους μεγάλους. Με γαλλική μπαγκέτα, ψωμί του τοστ ή μικρά μπριοσάκια από το φούρνο είναι ότι πρέπει για παιδικό πάρτι ή μια βραδιά με φίλους στη βεράντα! Συστατικά συνταγής 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 2 κουταλιές μαγιονέζα 2 κουταλιές μουστάρδα 50 γρ. κεφαλογραβιέρα χυμός από 1 λεμόνι ψωμί για τόστ μαρούλι Οδηγίες συνταγής Αναμειγνύουμε για τη σώς την μουστάρδα, τη μαγιονέζα, την παρμεζάνα και τον χυμό του λεμονιού. Τα αφήνουμε στην άκρη. Πιέζουμε με το χέρι μας τα φιλέτα σε ξύλο κοπής και τα κόβουμε στη μέση οριζόντια. Τα λαδώνουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ή σε μαντεμένιο πιάτο γκρίλ κουζίνας για 10 λεπτά από τη μία μεριά και 5 από την άλλη. Ανοίγουμε τα ψωμιά στη μέση βάζουμε από 2 κομμάτια φιλέτο, σως και το μαρούλι.Κλείνουμε και τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ή τα καταναλώνουμε αμέσως. Διάρκεια: 30 λεπτά |
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου