Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


banana san pagwto me sokolata

Posted: 02 Oct 2011 01:30 AM PDT

Περιγραφή

Είναι κάτι σαν παγωτό αλλά με μπανάνα και σοκολάτα πάνω σε ξυλάκι...!
Μπανάνες με σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

2 ώριμες μπανάνες 1 σακουλάκι κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας 2 κουταλιές σούπας βιτάμ

Πως το κάνουμε:

    Κόψτε τις μπανάνες στη μέση, ώστε να έχουμε δύο ίδια κομμάτια και βάλτε ένα καλαμάκι ή ξυλάκι παγωτού σε κάθε μισό. Τοποθετήστε σε αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και τις παγώνετε στην κατάψυξη για 15'. Εν τω μεταξύ, λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύμματα ή σε κατσαρόλα που τοποθετείτε σε δοχείο με βρασμένο νερό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κυλλήστε κάθε μπανάνα στη σοκολάτα, στολίστε με χρωματιστή τρούφα ή ξηρούς καρπούς και τοποθετήστε τες στο ψυγείο για 30'.

milk seik me mpiskoto oreo

Posted: 02 Oct 2011 01:24 AM PDT

To OREOτερο μίλκ σεϊκ!!!
Milkshake βανίλια με μπισκότα oreo

Τι χρειαζόμαστε:

3 - 4 μπάλες παγωτό βανίλια 3 OREO μπισκότα φρέσκο γάλα 2 κ.σ. λικέρ (σοκολάτα και irish cream-baileys)

Πως το κάνουμε:

    Γεμίστε το ποτήρι με παγωτό (περίπου 3 μπάλες) Καλύψτε με το γάλα. Χύστε το περιεχόμενο του ποτηριού στο μπλέντερ. Προσθέστε τα λικέρ και τα μπισκότα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει απαλό μίγμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν δεν θέλετε να βάλετε ποτό μπορείτε να προσθέσετε λίγη λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας. Καλή απόλαυση!

τουρτα παγωτο με μωσαϊκο

Posted: 02 Oct 2011 01:16 AM PDT

Τούρτα παγωτό ΅ε μωσαϊκό

Εκτέλεση

Για τη βάση: Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο, να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα, τα ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και το κονιάκ. Τα ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι 28 εκ. (μεγάλη). Παγώνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη. Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 5΄, να φουσκώσει καλά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2΄-3΄. Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 30΄. Το ξαναχτυπάμε, να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε μέσα τα γεμιστά μπισκότα σε κομμάτια. Τα ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το παγωτό (που δεν έχει πήξει ακόμα) στη βάση μωσαϊκού στη φόρμα. Παγώνουμε την τούρτα αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει. Για να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα, ρίχνουμε επάνω ολόκληρα τα φουντούκια και την περιχύνουμε με χλιαρή λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε 2΄-3΄ να παγώσει η σοκολάτα από την ψύξη του παγωτού και κόβουμε σε κομμάτια.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

Υλικά

Για τη βάση 125 γραμμ. μαργαρίνη ή βούτυρο 4 κ.σ. κακάο 200 γραμμ. (1/2 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 25 (3/4 του πακέτου) μπισκότα πτι μπερ 4 κ.σ. κονιάκ Για το παγωτό 250 γραμμ. (1 κουτί) φυτική σαντιγί 400 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμ. (1 κουτί) εβαπορέ γάλα 1 βανίλια 100 γραμμ. μικρά γεμιστά μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα Για τη γαρνιτούρα 100 γραμμ. φουντούκια ψημένα 100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα

Σουφλε σοκολατας γλυκο

Posted: 02 Oct 2011 01:12 AM PDT

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ: 2 αυγα
2 κροκους 60γραμ.ζάχαρη 60γραμ.αλεύρι 125γραμ. βούτυρο 150γραμ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτύπαμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπέν μαρι. Μεσα στη σοκολάτα ρίχνουμε αυγα και ζάχαρη που έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα για σουφλέ ή μικρά μπωλάκια μίας χρησης και βαζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 6 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οταν ανακατέυουμε τα δυο μείγματα καλο ειναι να το κανουμε απο κάτω προς τα πάνω για να κρατηθεί ο αέρας μεσα και να φουσκώσει.

turenioi loukoumades

Posted: 02 Oct 2011 12:58 AM PDT

Τυρένιοι λουκουμάδες

Λιωμένη φέτα και έμενταλ δεμένα σε αφράτη ζύμη λουκουμά. Είναι το μείγμα για το πιο νόστιμο ορεκτικό!

Εύκολη 2 Ώρες και 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι ξερή μαγιά 1 αυγό 1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό) ½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι) 250 γρ. έμενταλ τριμμένο Λίγο ελαιόλαδο 1 κ.γ. πιπέρι Λάδι για τηγάνισμα (Κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

Τρόπος μαγειρέματος

1

Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη

2

Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη

3

Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει

4

Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο

5

Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά

6

Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι - που βρέχεις συχνά σε νερό - ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα

7

Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές