Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Pantocratoria©


Pantocratoria©


Θαλάσσια ρύπανση στο Ρέθυμνο

Posted: 16 Jul 2011 09:28 AM PDT

Σχετικά Tags Ρέθυμνο, μόλυνσηshare 00Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του υπαίτιουΘαλάσσια ρύπανση μήκους 400 μέτρων και πλάτους τριών μέτρων περίπου κατά μήκος ακτών εντοπίστηκε σήμερα στην περιοχή Επισκοπή του Δήμου Ρεθύμνου.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του υπαιτίου ενώ έχουν ενημερωθεί η διεύθυνση Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Μέριμνας, καθώς και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Ρεθύμνου για τις δικές τους ενέργειες

Το status quo στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν

Posted: 16 Jul 2011 09:27 AM PDT

Υπέρ μιας ομοσπονδίας με δύο κοινότητες και δύο ζώνες η Κλίντον«Το status quo στην Κύπρο δεν ωφελεί κανέναν», δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον. «Θέλουμε μια ομοσπονδία με δύο κοινότητες και δύο ζώνες, και θα το θέλαμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Τουρκία.Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η Τουρκία αποτελεί παράδειγμα για όλη την περιοχή υπογραμμίζοντας πως σε όλη την περιοχή, οι λαοί της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής προσπαθούν να πάρουν μαθήματα από τις εμπειρίες της Τουρκίας. Η κ. Κλίντον κάλεσε τον τουρκικό λαό να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική μεταρρύθμιση που έρχεται για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που δημιουργούνται για περιορισμούς της ελευθερίας της έκφρασης και της θρησκείας και ζήτησε επίσης να ενισχυθεί η προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Τετάρτης

Posted: 16 Jul 2011 09:25 AM PDT

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται είκοσι άτομα στην ΙνδίαΗ τριπλή επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Μουμπάι (Βομβάη) έχει τραγικό απολογισμό το θάνατο 19 ανθρώπων από τις εκρήξεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Ινδίας.Επιπλέον, είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από την επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό 130 ανθρώπων. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση είναι πιο δολοφονική που έχει σημειωθεί στη Μουμπάι από την τρομοκρατική επίθεση του 2008 που προκάλεσε το θάνατο 166 ανθρώπων.Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας εμποδίζονται από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εδώ και μερικές ημέρες την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας και οι οποίες ενδέχεται να εξαφανίσουν σημαντικά στοιχεία από τα σημεία των εκρήξεων.Από με τις έρευνες των ειδικών στα ερείπια προέκυψε ότι οι βόμβες περιείχαν νιτρικό αμμώνιο, ένα λίπασμα που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Μεταβίβαση αυθαιρέτων μόνιμη θα γίνεται

Posted: 16 Jul 2011 09:24 AM PDT

Προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί τα πρόστιμαΜεταβίβαση αυθαιρέτων, με μόνη προϋπόθεση να έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα, και απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης είναι τα μέτρα που θα εμπεριέχονται στα δύο νομοσχέδια που θα καταθέσει ο υπουργός Περιβάλλοντος την ερχόμενη εβδομάδα.Με προφανή στόχο να γεμίσει τα άδεια ταμεία, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προχωράει σ' αυτές τις αλλαγές που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.Ο υπουργός, σε χθεσινές δηλώσεις του, είπε χαρακτηριστικά ότι «τραβάμε κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, προχωράμε σε μια δίκαιη ρύθμιση» και πρόσθεσε ότι θα εξαιρεθούν αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, σε δασικές και αναδασωτέες περιοχές και σε αιγιαλούς. Περισσότερες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έγιναν γνωστές.Οσον αφορά την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε αναλυτική ανακοίνωση, τονίζει ότι στοχεύει στη δραστική απλοποίηση και μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης της διαδικασίας. Παράλληλα, χρυσώνει το χάπι σημειώνοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση στο στόχο για την ουσιαστική και αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος»...Από 21.500 μελέτες σε 2.000Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, σήμερα στη χώρα μας το σύνολο των φακέλων περιβαλλοντικής αδειοδότησης ξεπερνά τις 21.500 ανά έτος, εκ των οποίων περίπου 13.300 αξιολογούνται από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες), περίπου 7.500 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (πρώην περιφέρειες) και περίπου 650 από το υπουργείο. Ο δε μέσος χρόνος σήμερα στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας (προμελέτη και μελέτη) για τα έργα αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ ξεπερνά τους 20 μήνες, ενώ σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες έργων, όπως τα έργα εξόρυξης, ξεπερνά τα 3 χρόνια.Στόχος του νέου νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, που αναμένεται να καταστεί λειτουργικό εντός του Σεπτεμβρίου του 2011, είναι οι σχετικές ρυθμίσεις να οδηγήσουν στον υποδεκαπλασιασμό των μελετών που διεξάγονται ετησίως (κάτω από 2.000 μελέτες).

48ωρη κοινητοποιηση ταξι

Posted: 16 Jul 2011 09:20 AM PDT

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 ΙουλίουΑκινητοποιημένα για 48 ώρες θα μείνουν τα ταξί σε όλη τη χώρα, μεθαύριο, Δευτέρα 18, και Τρίτη 19 Ιουλίου. Οι ιδιοκτήτες ταξί, που αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια του συμβουλίου που πραγματοποίησαν σήμερα ότι θα μετατρέψουν τη 48ωρη κινητοποίηση σε διαρκείας, εάν στο μεταξύ το Υπουργείο Υποδομών δεν απαντήσει θετικά στις προτάσεις τους για την υπό όρους απελευθέρωση του κλάδου.

ΣΕ ΕΞΕΛΗΞΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Posted: 16 Jul 2011 09:16 AM PDT

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχέςΤρεις πυρκαγιές, που ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών στις 16.00 το απόγευμα στην Κεφαλλονιά, βρίσκονται σε εξέλιξη.Οι φωτιές, στις θέσεις Μηνιές, Ποκολάτα και Λακίθρα, καταστρέφουν δασικές εκτάσεις κοντά στο Αργοστόλι σε απόσταση 3 έως 5 χλμ από την πόλη.Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο νησί βρίσκονται στα μέτωπα της πυρκαγιάς. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι ενώ προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Όταν ο Wall-E συνάντησε τα Lego

Posted: 16 Jul 2011 09:11 AM PDT

Το αξιαγάπητο ρομπότ σε νέα έκδοσηΓια τους θαυμαστές του αριστουργήματος της Pixar o Marc-Andr Bazergui, αφού εμπνεύστηκε από την ταινία, δημιούργησε ένα ρομπότ ίδιο με τον αξιαγάπητο Wall- E.Ο Marc-Andr Bazergui συνδύασε στην κατασκευή του τουβλάκια της LEGO (Mindstorms NXT), 17 μικρούς κινητήρες και χιλιάδες άλλα μικροσκοπικά κομμάτια που έκαναν το ρομπότ του ίδιο με τον πρωταγωνιστή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Wall - E».Βέβαια το συγκεκριμένο δημιούργημα αδυνατεί να φτάσει τον αυθεντικό Wall-E αφού δεν είναι σε θέση να μαζεύει να σκουπίδια...

Ο/Η Pantocrator Empire άλλαξε το όνομα της ομάδας http://lost-empire.pblogs.gr/ σε Lost Empire.

Posted: 16 Jul 2011 08:23 AM PDT

Ο/Η Pantocrator Empire άλλαξε το όνομα της ομάδας http://lost-empire.pblogs.gr/ σε Lost Empire.
Επισκεφτείτε την ομάδα
Απεσταλμένα στο pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com από τη διεύθυνση Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303 · Unsubscribe

Nor Azman Ismail likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.

Posted: 16 Jul 2011 08:19 AM PDT

facebookNor Azman Ismail likes Greek Dating - Free Web Cam Chat Room.Update Greek Dating - Free Web Cam Chat RoomSee All NotificationsΤο μήνυμα έχει σταλεί στη διεύθυνση pantocratoria.apostolh-mail@blogger.com. Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε αυτά τα email από το Facebook στο μέλλον ή αν δεν θέλετε να χρησιμοποιείται η προσωπική σας διεύθυνση email για προτάσεις φιλίας, τότε: απενεργοποίηση εγγραφής. Facebook, Inc. P.O. Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Σοβαρό επεισόδιο στα Ζαρουχλέικα

Posted: 16 Jul 2011 07:46 AM PDT

Συμπλοκή δύο ανδρών για προσωπικές διαφορέςΑναστάτωση προκλήθηκε χθες στις 7 το απόγευμα στην οδό Θουκιδίδου στα Ζαρουχλέικα, όταν δυο άνδρες, ο ένας ηλικίας 40 ετών και ο άλλος 60, συνεπλάκησαν, με τον πρώτο να επιτίθεται στον δεύτερο πιθανώς για προσωπικές διαφορές.Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τραυμάτισε ελαφρά, ενώ ο 60χρονος τράπηκε σε φυγή, αφού όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, ο 40 χρόνος κρατούσε όπλο με το οποίο τον απείλησε.Η αστυνομία στην οποία είναι γνωστά τα στοιχεία του 40χρονου, έχει ξεκινήσει αναζητήσεις για τον εντοπισμό του, καθώς μετά το επεισόδιο έχει εξαφανιστεί.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές