Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

PERIERGAA


Περίεργα - PERIERGAA

PERIERGAA


ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ-ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Posted: 13 Jun 2011 03:18 PM PDT


Φαντάσματα αναφέρονται σ' όλες τις χρονικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ως φαντάσματα θεωρούνται οι εμφανίσεις ειδώλων ανθρώπων που έχουν πεθάνει.
 
Υπάρχουν μαρτυρίες για φαντάσματα εντελώς στέρεα και ορατά, τα οποία μπορείς να αισθανθείς με την αφή (προσοχή όμως: τα χέρια τους είναι πα-γω-μέ-να!!), φαντάσματα που φαίνονται αχνά σαν σκιές ή ομίχλη και φαντάσματα εντελώς διάφανα που μόλις και φαίνεται το περίγραμμά τους.
Υπάρχουν άνθρωποι φαντάσματα, ζώα φαντάσματα, αντικείμενα φαντάσματα, ακόμα και σπίτια ή λόφοι ή δέντρα φαντάσματα.
Η πιο κοινή θεωρία για τα φαντάσματα, λέει ότι αυτά είναι ψυχές πεθαμένων που δε μπορούν να αναπαυθούν λόγω κάποιας εκκρεμότητας στον επάνω κόσμο, ή κάποιας μεγάλης αδικίας που τους έγινε ή που αυτά κάνανε, ή λόγω μεγάλης λύπης για κάτι, ή λόγω μεγάλου ψυχικού δεσίματος με κάποιο συγκεκριμένο μέρος, ή γιατί πέθαναν ξαφνικά και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι πέθαναν και πάει λέγοντας.
Πιο μοντέρνες θεωρίες απορρίπτουν την μετά θάνατον ζωή των φαντασμάτων.
Άλλες θεωρίες πάλι, βλέπουν τα φαντάσματα σαν οντότητες ανεξάρτητες από το θανόν άτομο, του οποίου τη μορφή οικειοποιούνται και άλλες πάλι λένε άλλα που, αν τα γράφαμε, δεν θα 'χαμε τον τελειωμό μας. Τα φαντάσματα έχουν και ημερομηνία λήξης και σχεδόν κανένα δεν επιζεί περισσότερο από 500 ή 600 το πολύ χρόνια.
Οι θρύλοι και οι ιστορίες θέλουν τα φαντάσματα άλλοτε καλά κι άλλοτε κακά και συνήθως αδιάφορα. Η εμφάνισή τους πάντως, συχνά συνοδεύεται από αίσθημα ψύχους, μελαγχολικά προαισθήματα ή αισθήματα ματαιότητας και κατάθλιψης, κάποτε κι από τρομώδες παραλήρημα. Γι' αυτό και οι μάρτυρες είναι πολλές φορές αρνητικοί στο να εκθέσουν την εμπειρία τους, γιατί δε θέλουν να παραδεχτούν πόσο τρόμαξαν και σοκαρίστηκαν από αυτό που είδαν (ο άλλος λόγος είναι ότι δεν περιμένουν να τους πιστέψει ο κόσμος,).
Οι κακές γλώσσες, αφήνουν υπαινιγμούς για την εμμονή των φαντασμάτων με χώρους κακοφωτισμένους ή θεοσκότεινους ή περιοχές με συχνές ομίχλες (βάλτοι, λίμνες, Αγγλία). Άλλες γλώσσες, πιο κακές αυτές, κάνουν σχόλια για την κακή όραση των μαρτύρων και τη διανοητική ή σωματική τους κούραση την ώρα του συμβάντος. Τέλος, οι χειρότερες απ'όλες τις γλώσσες, επισημαίνουν την τάση των φαντασμάτων να εμφανίζονται σε άτομα με σχιζοφρενική προδιάθεση. Και αυτά είναι τα όσα λένε οι κακές οι γλώσσες περί των φαντασμάτων. Οι παρακάτω ιστορίες είναι αληθινές.

Ο Φαντάρος και η Κοπέλα
Κάποτε ήταν ένα παιδί ο Χ. Ο οποίος υπηρετούσε την θητεία του στον ελληνικό στρατό σε ένα στρατόπεδο σε ένα νησί της Ελλάδας. Όπως και κάθε άλλος στρατεύσιμος δικαιούταν κάποιες εξόδους και άδειες. Έτσι λοιπόν σε μια έξοδό του γνώρισε μια κοπέλα και από τότε άρχισαν να κάνουν παρέα.
Έβγαιναν για αρκετό καιρό και είχαν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Όποτε μπορούσε και έβγαινε ο Χ. Από το στρατόπεδο πήγαινε και την έπαιρνε από το σπίτι της όπου και έδιναν ραντεβού. Ένα βράδυ λοιπόν που είχαν βγει να απολαύσουν την βόλτα τους η κοπελιά άρχισε να κρυώνει οπότε ο Χ. Έβγαλε το μπουφάν του και της το έδωσε να το φορέσει για να ζεσταθεί. Αφού τελείωσε η βραδινή βόλτα ο Χ. Μαζί με την κοπέλα επέστρεψαν στο σπίτι τους αφού ο Χ. την πήγε σπίτι της. Τη επόμενη μέρα ο Χ. διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να πάρει το μπουφάν του.
Έτσι λοιπόν πήγε στο σπίτι της να ζητήσει το μπουφάν του γιατί το χρειαζόταν. Όταν χτύπησε το κουδούνι του άνοιξε μια κυρία οπότε και ο νεαρός ζήτησε να δει την κοπέλα και εξήγησε και τον λόγο της επίσκεψής του. Τότε η γυναίκα του είπε πως η κοπέλα που ζητούσε να δει είχε πεθάνει πριν από μερικά χρόνια.
Ο Χ. έμεινε άναυδος και άρχισε να της εξιστορεί όλη την ιστορία με την γνωριμία με την κοπέλα. Τότε η γυναίκα του υπέδειξε σε ποιο νεκροταφείο και σε ποιο ακριβώς σημείο είναι θαμμένη η κοπέλα. Ο Χ. πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και έψαξε να βρει το μνήμα της κοπέλας. Μετά από λίγη ώρα τον βρήκε και διαπίστωσε κάτι πραγματικά απίστευτο, η κοπέλα ήταν όντως θαμμένη εκεί και πάνω στην ταφόπλακα υπήρχε παρατημένο το μπουφάν του.

Μια περίεργη παρουσία

Ήταν κάποτε ένας κύριος Κ. ο οποίος οδηγούσε με το αμάξι του σε έναν επαρχιακό δρόμο σε ένα χωριό της Θεσσαλίας. Καθώς οδηγούσε αντίκρισε στην άκρη του δρόμου έναν ηλικιωμένο άτομο με μια μαγκούρα ο οποίο του έκανε νόημα να σταματήσει. Ο Κ. σταμάτησε στην άκρη και είδε τον γέροντα να πλησιάζει.
Άνοιξε το παράθυρο και τότε ο γέροντας του ζήτησε ένα τσιγάρο. Ο Κ. ανταποκρίθηκε θετικά στην επιθυμία του γέροντα, και έτσι άνοιξε το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έβγαλε το πακέτο με τα τσιγάρα. Του έδωσε το τσιγάρο και μετά ο γέροντας του ζήτησε φωτιά για να ανάψει το τσιγάρο.
Τότε ο Κ. έσκυψε να πάρει να του δώσει και τον αναπτήρα. Αλλά μόλις σηκώθηκε ο γέροντας είχε εξαφανιστεί. Βγήκε από το αυτοκίνητο και έψαξε γύρω-γύρω να βρει τον γέροντα αλλά μάταια. Αυτό το περιστατικό είναι ένα από τα συνηθισμένα περιστατικά όπου εμφανίζεται ο φύλακας-άγγελος του καθένα μας για να μας προφυλάξει από κάποιο επερχόμενο κακό.

Το κορίτσι με το πιάνο
Κάποτε σε μια γειτονιά της Αθήνας υπήρχε ένα αρχοντόσπιτο, αυτά τα παλιά με τους διώροφα κτίσματα με εσωτερικές σκάλες και με κήπο. Σε αυτό το σπίτι έμενε μια τριμελής οικογένεια. Ο άντρας δούλευε σε κάποια μικρή επιχείρηση, η γυναίκα του σπιτιού ασχολιόταν με τις δουλειές του σπιτιού ενώ το παιδί τους, ένα μικρό κοριτσάκι πήγαινε σχολείο. Το κοριτσάκι αυτό είχε σαν χόμπι τη μουσική και του άρεσε πολύ το πιάνο.
Έτσι λοιπόν οι γονείς του το έγραψαν σε ένα ωδείο και λίγο καιρό αργότερα του αγόρασαν και ένα πιάνο για να μπορεί να κάνει πρακτική εξάσκηση. Το μικρό κορίτσι καθόταν λοιπόν κάθε απόγευμα, αφού τελείωνε όλες τις άλλες του δουλειές, και έπαιζε πιάνο για αρκετές ώρες.
Αυτό επαναλαμβανόταν συνέχεια κάθε μέρα σχεδόν πάντα μια συγκεκριμένη ώρα (ας πούμε ότι η ώρα αυτή ήταν 6 το απόγευμα). Μια μέρα όμως η μητέρα του της είπε να κάνει κάποιες δουλειές γιατί εκείνη θα έφευγε. Το κοριτσάκι δεν έκανε τις δουλειές που του είχε πει η μητέρα του και άρχισε να παίζει πιάνο. Όταν γύρισε η μητέρα του το βρήκε να παίζει πιάνο και υπέθεσε ότι οι δουλειές που τις είχε αναθέσει είχαν γίνει.
Όταν όμως συνειδητοποίησε ότι το κοριτσάκι δεν είχε κάνει τίποτα απολύτως έγινε έξω φρενών. Τότε άρχισε να μαλώνει το κορίτσι και ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς. Η μικρή έφυγε κλαίγοντας και άρχισε να ανεβαίνει την μεγάλη ξύλινη σκάλα μέχρι που την τράβηξε η μητέρα της.
Τότε το κοριτσάκι παραπάτησε και έπεσε από την σκάλα, χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού της και πέθανε. Μετά από το συμβάν οι γονείς της άφησαν το σπίτι αυτό και μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Το σπίτι αυτό ερήμωσε καθώς δεν είχε απομείνει τίποτα εκεί μέσα. Όμως όποιος περάσει έξω από αυτό το σπίτι αυτό μια συγκεκριμένη ώρα θα ακούσει το μικρό κορίτσι να παίζει πιάνο.

Η μοναχή

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ, έλαβε χώρα σε ένα μοναστήρι το οποίο βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το μοναστήρι ζούσαν περίπου πενήντα μοναχές μαζί με την ηγουμένη. Η ζωή τους κυλούσε με τους ίδιους ρυθμούς κι έκαναν σχεδόν κάθε μέρα τις ίδιες δουλειές.
Μια μέρα σαν όλες τις άλλες είχαν καθίσει όλες οι μοναχές να φάνε και ξεκίνησε μια συζήτηση άγνωστου περιεχομένου. Πάνω στην κουβέντα όμως ξέσπασε μια έντονη λογομαχία ανάμεσα στην ηγουμένη και σε μια μοναχή. Οι τόνοι όμως ανέβηκαν πολύ και άρχισε η μία να βλαστημάει την άλλη. Τότε η μοναχή σηκώθηκε, άρπαξε ένα μαχαίρι και πάνω στα νεύρα της το κάρφωσε πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας. Μετά από αυτό ο καβγάς σταμάτησε.
Τα χρόνια πέρασαν. Κι αν όχι όλες, οι περισσότερες μοναχές πέθαναν. Το περίεργο σε όλη την ιστορία είναι ότι η μοναχή που κάρφωσε το μαχαίρι στην εικόνα έχει κι αυτή πεθάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά το χέρι της που έμπηξε το μαχαίρι στην εικόνα ακόμα δεν έχει λιώσει.


http://www.entercity.gr

Eυθεία απειλή της Ρωσίας για Αιγαίο λόγω της αντιπυραυλικής ασπίδας

Posted: 13 Jun 2011 03:12 PM PDT


Η πρώτη οξεία αντίδραση από την πλευρά της Ρωσίας για τυχόν συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα, ήρθε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς, από την Μόσχα με μία σκληρή δήλωση με αφορμή την είσοδο του αμερικανικού καταδρομικού USS Monterey στη Μαύρη Θάλασσα, προερχόμενου από το Αιγαίο, όπου περιπολούσε τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να συμμετάσχει στις αμερικανο-ουκρανικές ασκήσεις Sea Breeze 2011
Στην δήλωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ κάνει αναφορά στην "εγκατάσταση στο Αιγαίο αμερικανικών πλοίων τα οποία θα προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα" και προειδοποιιεί ότι "Θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας", πρακτικά δηλαδή θα στοχοποιηθούν οι περιοχές δράσης των αμερικναικών πλοίων ήτοι η ... Ελλάδα!

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δώσει κατ'αρχήν την συγκατάθεσή της για συμμετοχή της χώρας μας στην αντιπυραυλική ασπίδα και αυτό πέραν όλων των άλλων που έχουν "παγώσει" τις ελληνορωσικές σχέσεις, έχει δημιουργήσει την οργή της Μόσχας. Η δήλωση είναι η πιο σκληρή που έχει γίνει μέχρι σήμερα από τότε που διαλύθηκε η Σοβετική Ένωση από την πλευρά της Ρωσίας. Ας την δούμε ολόκληρη:
"Το USS Monterey είναι εξοπλισμένο με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis και έχει αποσταλεί στα ευρωπαϊκά ύδατα για τη σταδιακή προσαρμογή και εγκατάσταση του ευρωπαϊκού κλάδου της παγκόσμιας αντιπυραυλικής ασπίδας. Το πρώτο στάδιο αυτού του προγράμματος προβλέπει την εγκατάσταση στην Αδριατική, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο Θάλασσα στολίσκου αμερικανικών πλοίων, που καλούνται να διασφαλίσουν την άμυνα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, από υποθετικές πυραυλικές απειλές. Κατά την επίσημη αμερικανική εκδοχή, τα πλοία αυτά θα μπορούν επίσης να προωθούνται στη Μαύρη Θάλασσα σε περίπτωση ανάγκης, για παράδειγμα, εφ' όσον οξύνεται η κατάσταση στην περιοχή. Τι είδους "όξυνση" εννοούσε η αμερικανική διοίκηση, αποφασίζοντας να μετακινήσει από τη Μεσόγειο ανατολικότερα, το βασικό επιθετικό πλοίο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην περιοχή;".
Το ρωσικό ΥΠΕΞ αναρωτιέται επίσης εάν πρόκειται για «συνηθισμένη επίσκεψη σ' αυτήν την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή, τότε γιατί επιλέχθηκε πλοίο με αυτόν τον εξοπλισμό» και τί ρόλο θα μπορούσε να αναλάβει σε ασκήσεις με διακηρυγμένο στόχο μια «αντιπειρατική επιχείρηση κατά τις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ».
Στο ανακοινωθέν σημειώνεται επίσης, ότι «η ρωσική πλευρά επανειλημμένως υπογράμμισε ότι δεν θα αφήσουμε χωρίς την προσοχή μας την εμφάνιση σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας στοιχείων της στρατηγικής υποδομής των ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουμε παρόμοια βήματα ως απειλή για την ασφάλειά μας. Οι ανησυχίες μας αγνοούνται όπως και πριν και υπό την προκάλυψη των συνομιλιών για συνεργασία στον τομέα της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη εξελίσσεται η διαμόρφωση εκείνου ακριβώς του αντιπυραυλικού συνδυασμού, για τις επικίνδυνες συνέπειες του οποίου επανειλημμένως προειδοποιούσαμε τους Αμερικανούς και ΝΑΤΟϊκούς μας εταίρους. Μάλιστα γίνεται αυτό επιδεικτικά, σαν να υποδεικνύεται στη Ρωσία ότι ουδείς σκοπεύει να υπολογίσει τη γνώμη μας».
Κατά το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι εξελίξεις αυτές δεν διευκολύνουν τον κοινό προσδιορισμό της φιλοσοφίας και της αρχιτεκτονικής της μελλοντικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, όπως συμφωνήθηκε στη Λισαβόνα και στις συναντήσεις κορυφής μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ-Ρωσίας.
Το γεγονός ότι στο αρχικό ακόμη στάδιο εμφανίζονται «παρόμοιες εκπλήξεις» μαρτυρούν, κατά τη ρωσική πλευρά, ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό πρόγραμμα δημιουργεί «υψηλού βαθμού στρατηγική αβεβαιότητα» και καθιστά αναπόφευκτο το ερώτημα «σε ποιο βαθμό είναι δυνατόν να βασιζόμαστε στις προφορικές διαβεβαιώσεις για μη στόχευσή του εναντίον της Ρωσίας».
Το σημαίνουν όλα αυτά: Η νυν κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, είναι σαφές ότι στρατηγικά έχει "γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία" και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκφάνσεις της. Από την διάρρηξη της αμυντικής συνεργασίας μέχρι την έγκριση της αντιπυραυλικής ασπίδας και το "σπρώξιμο" της Ρωσίας στην αγκαλιά της Άγκυρας. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον αυτές οι πληγές μπορούν να επουλωθούν σύντομα από τα νέα κυβερνητικά σχήματα που θα έρθουν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.







defencenet
greeknation.blogspot.com

http://ermhs-gr.blogspot.com

BILDERBERG CLUB...Ελβετός τραπεζίτης κατηγορεί τη Λέσχη για δολοφονίες ηγετών ενώ υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η καταστροφή της Ευρώπης !!!

Posted: 13 Jun 2011 03:03 PM PDT


Σοκάρει η εξομολόγηση ενός Ελβετού τραπεζίτη στο wearehange.org, για τις δολοφονίες με εντολή της Λέσχης Bilderberg, οι
οποίες πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών.


Ο τραπεζίτης υποστηρίζει ότι η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από τη....
σιδερένια γροθιά της Λέσχης η οποία φοβάται μόνο την αλήθεια και τη δημοσιότητα και δηλώνει ότι αποφάσισε να μιλήσει επειδή έγινε στην Ελβετία-αυτό το Σαββατοκύριακο- η Σύνοδος της Λέσχης:
"Κυνηγούν τη δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι η τελευταία στη σειρά. Χρησιμοποιούν τους....
Κινέζους σαν σκλάβους. Ένα άτομο σαν τον Josef Ackermann, που είναι Ελβετός πολίτης, είναι ο κορυφαίος άνθρωπος γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί όλη του την ενέργεια για την απληστία του και δεν σέβεται τους απλούς ανθρώπους..."

Ε.: Πείτε μας λίγα πράγματα σχετικά με την εμπλοκή σας στον Ελβετικό Τραπεζικό Επιχειρηματικό κλάδο;
Α.: Έχω δουλέψει στις Ελβετικές Τράπεζες για πολλά χρόνια. Με είχαν ορίσει κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος σε μία από τις μεγαλύτερες Ελβετικές τράπεζες. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ενεπλάκη στην πληρωμή, στην απευθείας πληρωμή μετρητών ενός προσώπου που δολοφόνησε τον Πρόεδρο μιας ξένης χώρας.
Παρευρισκόμουν στη συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε να δοθεί το μετρητό χρήμα στον δολοφόνο. Αυτή η υπόθεση μου προκάλεσε δραματικούς πονοκεφάλους και βάρος στη συνείδησή μου. Δεν ήταν βέβαια και η μοναδική. Υπήρξαν πολλές υποθέσεις που με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άσχημα, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη ήταν η χειρότερη.
Εδώ είχαμε να κάνουμε με μια χειρόγραφη εντολή πληρωμής κατά παραγγελία μιας ξένης μυστικής υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να γίνει πληρωμή μετρητών τα οποία θα προέρχονταν από μυστικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επαναστατικών εξεγέρσεων ή τη δολοφονία ανθρώπων. Μπορώ με κάθε βεβαιότητα να επιβεβαιώσω αυτά που γράφει στο βιβλίο του "Confessions of an Economic Hit Man" ο John Perking. Υπάρχει όντως το σ΄συτημα που περιγράφει στο βιβλίο του και οι Ελβετικές Τράπεζες εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις.
Ε.: Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτή η τράπεζα και ποιος ήταν υπέυθυνος;
Α.: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες εκείνης της εποχής και τον Πρόεδρο μιας χώρας του Τρίτου Κόσμου. Όμως δεν θα επιθυμούσα να δημοσιοποιήσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα τράπεζας και Προέδρου διότι κάτι τέτοιο θα αποκάλυπτε την ταυτότητά μου. Θα ρίσκαρα τη ζωή μου.

Ε.: Δεν μπορείτε να μας δώσετε ένα όνομα στελέχους της τράπεζας;
Α.: Όχι δεν μπορώ, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό που σας περιγράφω συνέβη. Εκτός από μένα, υπήρχαν και μερικά ακόμη άτομα στο χώρο της συνάντησης. Ο υπεύθυνος που κλήθηκε να εκταμιεύσει αυτό το υπέρογκο ποσό των μετρητών, κάποια στιγμή ήρθε στο χώρο που βρισκόμασταν όλοι μαζί, μας πλησίασε και μας ρώτησε εάν του επιτρέπεται να προβεί σε μια τέτοιου είδους συναλλαγή μεταξύ τράπεζας και ενός φυσικού προσώπου (του δολοφόνου). Όλοι του είπαν ότι μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ε.: Συνέβαινε συχνά συτό;
Α.: Ναι. Επρόκειτο για ένα ειδικό ταμείο, σε έναν ειδικό χώρο μέσα στην τράπεζα. Εκεί έφταναν και όλα τα κωδικοποιημένα γράμματα από το εξωτερικό. Εμείς έπρεπε να τα αποκρυπτογραφούμε. Μέσα εκεί υπήρχαν εντολές πληρωμών συγκεκριμένων ποσών σε μετρητά από λογαριασμούς για δολοφονίες, χρηματοδοτήσεις επαναστατικών εξεγέρσεων, χρηματοδοτήσεις απεργειακών κινητοποιήσεων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων παρατάξεων. Γνωρίζω ότι ορισμένα άτομα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ήταν μπλεγμένα σε τέτοιου είδους εντολές. Εννοώ πως έδιναν εντολές δολοφονιών.

Ε.: Μπορείτε να μας πέιτε ποια δεκαετία συνέβη αυτό; 

Α.: Θα προτιμούσα να μη σας πω συγκεκριμένη χρονιά, αλλά μπορώ να πω πως πρόκειται για τη δεκαετία του '80.

Ε.: Εσείς είχατε πρόβλημα με αυτού του είδους τη δουλειά; 

Α.: Ναι. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έχασα τον ύπνο μου για πολλές μέρες και μετά από λίγο διάστημα έφυγα από την τράπεζα. Φοβάμαι πως σας δίνω πολλές λεπτομέρειες και θα με αναγνωρίσουν. Αρκετές μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, κυρώς αγγλόφωνων, έδιναν εντολές χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμη και τις δολοφονίες ανθρώπων μέσω των Ελβετικών τραπεζών. Εμείς έπρεπε να κάνουμε τις πληρωμές των εντολών ξένων δυνάμεων για τις δολοφονίες ανθρώπων που δεν ακολουθούσαν τις εντολές της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Παγκόσμιας Τράπεζας για παράδειγμα.

Ε.: Κάνετε μια τρομακτική αποκάλυψη. Γιατί νιώσατε την ανάγκη να το κάνετε αυτό τώρα;

Α.: Διότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ συνέρχεται στην Ελβετία. Διότι η παγκόσμια κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Και διότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας εμπλέκονται σε ανήθικες δραστηριότητες. Οι περισσότερες από αυτές, είναι εκτός ισολογισμού και είναι πολλαπλάσιες αυτών που έχουν επισήμως δηλωθεί. Οι πραξεις αυτές δεν ελέγχονται και δεν φορολογούνται. Τα ποσά που κινούνται έχουν πολλά μηδενικά στο τέλος. Πρόκειται για τεράστια ποσά.

Ε.: Άρα μιλάμε για δισεκατομμύρια; 

Α.: Είναι πολύ περισσότερα. Είναι τρισεκατομμύρια, παντελώς ανέλεγκτα, παράνομα και εκτός φορολογικού συστήματος. Βασικά πρόκειται για καταλήστευση όλων μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πλειοψηφία των κανονικών ανθρώπων πληρώνουν φόρους και τηρούν τους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι εντελώς κόντρα στις Ελβετικές αξίες, όπως η ουδετερότητα, η εντιμότητα και η καλή πίστη. Όλες οι συζητήσεις που γίνονταν στις εν λόγω συναντήσεις που παρευρισκόμουν, ήταν παντελώς αντιδημοκρατικές. Βλέπετε, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη των ελβετικών τραπεζών δεν είναι πια Ελβετοί, είναι ξένοι.
Οι πιο πολλοί είναι Αγγλο-Σάξονες, είτε Αμερικανοί είτε Βρετανοί, οι οποίοι δεν σέβονται την ουδετερότητά μας, τις αξίες μας, είναι κατά της άμεσης δημοκρατίας μας, απλά χρησιμοποιούν τις ελβετικές τράπεζες για τους παράνομους σκοπούς τους. Χρησιμοποιούν τεράστια ποσά χρημάτων που δημιουργούνται από το τίποτα, καταστρέφουν την κοινωνία μας και καταστρέφουν και τους ανθρώπους παγκοσμίως μόνο και μόνο από απληστία. Κυνηγούν τη δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι η τελευταία στη σειρά. Χρησιμοποιούν τους Κινέζους σαν σκλάβους. Ένα άτομο σαν τον Josef Ackermann, που είναι Ελβετός πολίτης, είναι ο κορυφαίος άνθρωπος γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί όλη του την ενέργεια για την απληστία του και δεν σέβεται τους απλούς ανθρώπους. Έχει εμπλακεί σε αρκετές νομικές υποθέσεις στη Γερμανία και τώρα πια και στην Αμερική. Είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Ελβετία ούτε και καμία άλλη χώρα.
Ε.: Εννοείτε δηλαδή ότι μερικά από τα άτομα που αναφέρατε, θα παρευρίσκονται στην επερχόμενη σύνοδο τον Ιούνιο στο St. Moritz; 

A.: Ναι

Ε.: Συνεπώς σήμερα βρίσκονται σε θέση ισχύος
Α.: Ναι. Έχουν στη διάθεσή τους τεράστια χρηματικά ποσά και τα διαθέτουν προκειμένου να καταστρέψουν ολόκληρα κράτη. Εδώ καταστρέφουν την βιομηχανία μας και τη χτίζουν στην Κίνα. Από την άλλη μεριά ανοίξαν τις πύλες της Ευρώπης για όλα τα κινέζικα προϊόντα. Το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης κερδίζει όλο και λιγότερα. Ο πραγματικός στόχος είναι να καταστραφεί η Ευρώπη.

Ε.: Θεωρείτε πως η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έχει συμβολική αξία; Διότι το 2009 έγινε στην Ελλάδα, το 2010 στην Ισπανία και δες τι έχει συμβεί σε αυτές. Μήπως αυτό σημαίνει ότι αναμένεται κάτι κακό για την Ελβετία; 

Α.:Ναι. Η Ελβετία είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες γι' αυτούς για το λόγο ότι εδώ υπάρχει πάρα πολύ κεφάλαιο. Θα συναντηθούν εκεί διότι πέρα από άλλα πράγματα, θέλουν να καταστρέψουν τις αξίες της. Βλέπετε αποτελεί εμπόδιο γι' αυτούς για το ότι δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Εuro, δεν είναι από απόλυτα ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες κ.ο.κ. Όσον αφορά τις αξίες, δεν εννοώ τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες, διότι δεν είναι ελβετικές πια, οι περισσότερες διοικούνται από τους Αμερικανούς. Μιλάω για το αληθινό ελβετικό πνεύμα που οι καθημερινοί άνθρωποι όχι μόνο το διατηρούν αλλά και το κρατούν ψηλά.

Ε.: Πιστεύετε πως στόχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι να δημιουργήσει ένα είδος δικτατορίας που θα ελέγχεται από μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες ενώ δεν θα υπάρχουν κυρίαρχα κράτη πια; 

Α.: Ναι. Και η Ελβετία είναι το μοναδικό μέρος που απόμεινε με άμεση δημοκρατία και τους κλείνει το δρόμο. Χρησιμοποιούν τον εκβιασμό "too big to fail" όπως στην περίπτωση της UBS προκειμένου να βυθίσουν τη χώρα σε τεράστιο χρέος όπως έκαναν και με πολλά άλλα κράτη. Πιθανόν τελικά να θέλουν να κάνουν με την Ελβετία ότι ακριβώς έκαναν και με την Ισλανδία όπου όλες οι τράπεζες της χώρας χρεοκόπησαν.

Ε.: Και επίσης να το μεταφέρουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση; 

Α.: Φυσικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό τη σιδερένια γροθιά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Ε.: Τι θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το σχέδιο πιστεύετε; 

Α.: Λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που μιλάω σε σας. Είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε φως σε αυτή την υπόθεση, εκθέστε τους. Δεν τους αρέσει να είναι στο προσκήνιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε διαφάνεια στην τραπεζική βιομηχανία και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Ε.: Αυτό που λέτε είναι ότι από τη μια πλευρά υπάρχει σωστή ελβετική τραπεζική επιχειρηματικότητα και από την άλλη υπάρχουν μερικές τράπεζες που κάνουν κακή χρήση του οικονομικού συστήματος προκειμένου να εκπληρώσουν παράνομες δραστηριότητες. 

Α.: Ναι. Οι μεγάλες τράπεζες εκπαιδεύουν το προσωπικό τους με Αγγλο-Σαξονικές αξίες. Τους μαθαίνουν να είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους άλλους. Στη χώρα μας βρίσκεται η πλειοψηφία των τραπεζών με το αρτιότερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, εάν κοιτάξετε τις μικρές και μεσαίες τράπεζες. Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες τράπεζες, αυτές που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι ελβετικές πλέον και δεν θεωρούν και οι ίδιες ότι είναι.

Ε.: Πιστεύετε ότι είναι καλό ο κόσμος να μαθαίνει την αλήθεια για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και ποιοι αληθινά είναι αυτοί που συμμετέχουν σ' αυτή; 

Α.: Πιστεύω πως η υπόθεση Στρος Καν είναι μια καλή ευκαιρία για μας, διότι μας δείχνει πόσο διεφθαρμένοι και άρρωστοι είναι. Μερικοί από αυτούς όπως ο Στρος Καν, βιάζουν γυναίκες, άλλοι είναι σαδομαζοχιστές ή παιδόφιλοι ενώ πολλοί είναι σατανιστές. Όταν πας σε κάποιες τράπεζες μπορείς να δεις σατανιστικά σύμβολα όπως για παράδειγμα στην Rothschild Bank στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι κοντρολάρονται με εκβιασμούς εξαιτίας της αδυναμίας που έχουν. Οφείλουν να εκτελέσουν εντολές αλλιώς θα εκτεθούν, θα καταστραφούν ή ακόμη θα θανατωθούν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης "τελείωσαν" τη φήμη του Στρος Καν. Εκτός από αυτά θα μπορούσαν να τον "τελειώσουν" και τον ίδιο στην κυριολεξία.

Ε.: Δεδομένου ότι ο Ackermann βρίσκεται στην διοικούσα επιτροπή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, πιστεύετε είναι αυτός βασικά που λαμβάνει τις αποφάσεις; 

Α.: Ναι. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί άλλοι όπως η Lagarde που μάλλον θα είναι και η νέα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά ο Σαρκοζί και ο Ομπάμα. Το νέο σχέδιο που έχουν, είναι η λογοκρισία του Ιnternet μιας και το Internet είναι ακόμη ελεύθερο. Θέλουν να το ελέγξουν και χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ή ο,τιδήποτε άλλο σαν αιτία. Θα μπορούσαν ακόμη και να στήσουν ένα φρικτό σκηνικό προκειμένου να έχουν δικαιολογία.

Ε.: Συνεπώς ποιος είναι ο φόβος σας;
Α.: Δεν είναι απλά φόβος, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Όπως σας είπα, έδιναν εντολές για δολοφονίες, συνεπώς είναι ικανοί να κάνουν φρικτά πράγματα. Εάν έχουν το αίσθημα πως χάνουν τον έλεγχο, όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και την Ισπανία και ίσως να ακολουθήσει και η Ιταλία είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσουν ένα νέο Gladio. Ήμουν κοντά στο δίκτυο Gladio. Όπως γνωρίζετε συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις υποκινούνταν και πληρώνονταν από αμερικανούς, προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Όσον αφορά τη δολοφονία Aldo Moro, η πληρωμή έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σας περιέγραψα.

Ε.: Ήταν ο Ackermann μέρος αυτής της μεθόδου πληρωμής σε ελβετική τράπεζα; 

Α.: (Χαμόγελο…) εσείς είστε ο δημοσιογράφος. Δείτε την καριέρα του και πόσο γρήγορα έφτασε στην κορυφή.

Ε.: Τι νομίζετε ότι μπορεί να γίνει για να τους εμποδίσουμε; 

Α.: Κοιτάξτε, υπάρχουν μερικά καλά βιβλία εκεί έξω που εξηγούν το παρασκήνιο και ενώνουν τις τελείες. Σαν κι αυτό που σας ανέφερα πριν του Perkins. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πράγματι στη δούλεψή τους δολοφόνους (hit men) που πληρώνονται για να σκοτώνουν. Ορισμένοι από αυτούς λαμβάνουν τα χρήματά τους μέσω ελβετικών τραπεζών. Αλλά και όχι μόνο. Έχουν στήσει ένα ολόκληρωμένο παγκόσμιο σύστημα. Και θα πρέπει να εκτεθούν στον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι που είναι προετοιμασμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατούν τον έλεγχο στα χέρια τους. Και εννοώ τα πάντα.

Ε.: Μέσω της έκθεσης θα μπορούσαμε να τους σταματήσουμε; 

Α.: Μάλιστα. Λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες καθώς επίσης και με εγκλήματα πολέμου. Είναι έτοιμοι και ικανοί να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να διατηρήσουν οι ίδιοι τη δύναμη και τον έλεγχο.

Ε.: Μπορείτε να εξηγήσετε από τη δική σας οπτική, το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Δύση είναι σχεδόν σιωπηλά σχετικά με τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ; 

Α.: Διότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ αυτών και των ιδιοκτητών των μέσων. Δεν μιλάτε γι' αυτό. Τους εξαγοράζουν. Επίσης κάποιες κορυφαίες περσόνες των media προσκαλούνται στις συνόδους αλλά φυσικά τους έχουν πει και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αναφέρουν ο,τιδήποτε δουν ή ακούσουν.

Ε.: Στη δομή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ υπάρχει ένας κεντρικός πυρήνας που σχεδιάζει τα πλάνα και από εκεί και πέρα υπάρχει και η πλεοψηφία που απλά ακολουθεί τις εντολές;
Α.: Ναι. Υπάρχει ένας κεντρικός κύκλος που ασπάζεται το σατανισμό και μετά είναι τα αφελή και λιγότερο πληροφορημένα άτομα. Μερικοί μάλιστα που ανήκουν στον εξωτερικό κύκλο πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό.

Ε.: Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με δικές τους δηλώσεις η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ αποφάσισε το 1955 τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Euro, συνεπώς πήραν σημαντικές και μακρόπνοες αποφάσεις. 

Α.: Έτσι είναι. Και θα γνωρίζεται ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ιδρύθηκε από τον Prince Bernard, ένα πρώην μέλος των SS και των Ναζί που εργάστηκε επίσης για την IG Farben θυγατρική εταιρία της οποίας παρήγαγε το Cyclone B. Ο άλλος ιδρυτής ήταν ο επί κεφαλής της Occidental Petroleum ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τους κομμουνιστές της Σοβιετικής Ένωσης. Δούλευαν και από τις δύο πλευρές αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι παρά φασίστες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες. Και όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, "απομακρύνεται".

Ε.: Η μέθοδος πληρωμής που μας εξηγήσατε γίνεται ξεχωριστά από την κανονική λειτουργία της τράπεζας, σε άλλο τμήμα και με μυστικότητα; 

Α.: Σε αυτές τις ελβετικές τράπεζες οι κανονικοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει. Λειτουργεί ξεχωριστό μυστικό τμήμα μέσα στην τράπεζα γι' αυτή τη δουλειά. Όπως προανάφερα αυτές οι πράξεις δεν εμφανίζονται στον ισολογισμό και γίνονται χωρίς καμία επίβλεψη. Κάποιες από αυτές λαμβάνουν χώρα μέσα στο κτίρο της τράπεζας, κάποιες άλλες εκτός. Υπάρχει ξεχωριστή ασφάλεια γι' αυτό το ειδικό τμήμα ενώ στο χώρο επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ε.: Με ποιο τρόπο κρατούν εκτός διεθνούς συστήματος Swift αυτές τις συναλλαγές; 

Α.: Κάποιες από τις Clearstream λίστες ήταν αληθινές στην αρχή. Απλώς συμπεριλάμβαναν ψεύτικα ονόματα για να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι ολόκληρη η λίστα είναι ψευτική. Βλέπετε και αυτοί κάνουν λάθη. Η πρώτη λίστα ήταν αληθινή και από εκεί μπορούν να ανιχνευτούν πολλά πράγματα. Βλέπετε, υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που ανακαλύπτουν παρατυπίες και βγαίνουν και λένε την αλήθεια. Μετά βέβαια υπάρχουν οι αγωγές και αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να κλείσουν το στόμα τους. Ο καλύτερος τρόπος να τους σταματήσουμε είναι λέγοντας την αλήθεια και βγάζοντάς τους στο προσκήνιο. Εάν δεν τους σταματήσουμε θα καταλήξουμε σκλάβοι τους.

Ε.: Ευχαριστώ πολύ γι' αυτή τη συνέντευξη.



http://patrinaki.blogspot.com
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com

Oι αγανακτισμένοι περικυκλώνουν τη Βουλή!

Posted: 13 Jun 2011 02:59 PM PDT


Τη δική τους απάντηση στο μεσοπρόθεσμο υπόσχονται να δώσουν οι «αγανακτισμένοι»...

θέτοντας τους εαυτούς τους ως οδόφραγμα μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουνίου, ημέρα ψήφισης του...
μεσοπρόθεσμου και γενικής απεργίας, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κάνουν ένα βήμα μπροστά και αποφασίζουν να «καταλάβουν» τη Βουλή.

Το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 07:00 το πρωί ώρα που θα στηθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το χώρο του κοινοβουλίου, φράζοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο στους παροικούντες σε αυτό, τους έλληνες βουλευτές.

Εκτός από την περικύκλωση της Βουλής, οι «αγανακτισμένοι» έχουν δώσει ραντεβού για την ίδια ώρα, έξω από το μετρό Ευαγγελισμού και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης του Συντάγματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γενική Απεργία και διαδηλώνουμε ειρηνικά. Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Συντονιζόμαστε με όλους τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο, με τους απεργούς και τα σωματεία τους, με τις λαϊκές συνελεύσεις, με τις κινητοποιήσεις και τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τους καλλιτέχνες να πλαισιώσουν την κινητοποίηση, να κατέβουν στους δρόμους μαζί μας και να δώσουν το δικό τους χρώμα».




http://www.newsbomb.gr
Πηγή: http://dinatos.blogspot.com

Η μαγεία του..."Nightsurf"!!! (VIDEO)

Posted: 13 Jun 2011 02:51 PM PDT


Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο με τους φοβερούς "νυχτερινούς" surfers!!!
Nightsurf from Iker Elorrieta on Vimeo.




http://thepla-net.blogspot.com

OI ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ...ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Posted: 13 Jun 2011 02:46 PM PDT


Διεξαγωγή Διαγωνιστικής Πορείας στο ΚόσσοβοΔιεξαγωγή Διαγωνιστικής Πορείας στο Κόσσοβο


Την 29/5/2011, στην Αμερικανική βάση ''BOND STEEL'' (Κοσσυφοπέδιο) διεξήχθη διαγωνιστική πορεία 21 χλμ με φόρτο 34 λιβρών (15 κιλά) στην οποία συμμετείχαν από Ελληνικής πλευράς ο Υπλγoς(ΠΖ) Σονικιάν Βασίλειος και ο ΕΠΟΠ Δνέας(ΕΜ) Μακρής Διονύσιος. Τα παραπάνω στελέχη κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα σε σύνολο 72 διαγωνιζομένων και μεταξύ εννέα εθνών ( Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ουκρανία, Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γερμανία και Γαλλία),
αντιπροσωπεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τα Ελληνικά χρώματα και αποσπώντας τα ευμενέστατα σχόλια των υπολοίπων συμμάχων. Αξίζει να τονισθεί ότι ο χρόνος που επετεύχθη από τον Υπλγό(ΠΖ) Σονικιάν Βασίλειο ήταν 2 ώρες και 15 λεπτά, η δε υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στον τερματισμό από τους συμμετέχοντες ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης.



http://trikalagr.blogspot.com

Το πραγματικό πείραμα του Φρανκενστάιν.

Posted: 13 Jun 2011 01:48 PM PDT


Τα λόγια του καθήλωσαν το κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε ένα τεχνολογικό συνέδριο στην Οξφόρδη το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο καθηγητής Χένρι Μάρκραμ ανακοίνωσε πως η ομάδα του σκοπεύει να δημιουργήσει τον πρώτο εγκέφαλο τεχνητής συνείδησης και νοημοσύνης μέχρι το 2018.

Δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, αυτοί οι λαμπροί και ταυτόχρονα εκκεντρικοί επιστήμονες, κατασκευάζουν τον πρώτο τεχνητό εγκέφαλο. Ένας ελβετικός -δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος άλλωστε- εγκέφαλος ακριβείας, φτιαγμένος από σιλικόνη, χρυσό και χαλκό.
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πλάσμα -εάν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι- το οποίο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα μπορεί μέσα σε μία δεκαετία να σκέφτεται, να αισθάνεται, ακόμα και να ερωτεύεται.
Το πρόγραμμα «Blue Brain» του καθηγητή Μάρκραμ θεωρείται ως μία από τις εξοχότερες προσπάθειες στην επιστημονική ιστορία.
Εάν το εγχείρημα του 47χρονου Ισραηλινού από τη νότια Αφρική στεφθεί με επιτυχία, τότε θα είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να πραγματοποιήσουμε μία φαντασία χρόνων, να δούμε ίσως στην πραγματικότητα τον πρώτο Φρανκενστάιν, το φανταστικό πλάσμα της συγγραφέως Μαίρυ Σέλλεϊ, η οποία συμπτωματικά είχε γράψει το μυθιστόρημά της πολύ κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιείται σήμερα το μοναδικό αυτό πείραμα.
Εάν το πείραμα πετύχει, τότε θα προκύψουν σίγουρα φιλοσοφικά και ηθικά διλήμματα για μία ανώτερη τάξη, ενώ ίσως μας φέρει αντιμέτωπους με την πραγματικότητα του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.
Ο καθηγητής Μάρκραμ πιστεύει, ωστόσο, πως ο τεχνητός εγκέφαλος θα αχρηστεύσει τη ζωοτομή, θα νικήσει τις νοητικές ασθένειες και θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ευφυΐα μας και την ικανότητα εκμάθησης.
Ουσιαστικά, το όλο εγχείρημα του Μάρκραμ είναι να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό αντίγραφο εγκεφάλου -ξεκινώντας με τον εγκέφαλο ενός αρουραίου, και εν συνεχεία με έναν ανθρώπινο εγκέφαλο- σε έναν από τους ισχυρότερους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κόσμου.
Όπως ελπίζει, θα δημιουργηθεί ένας ευαίσθητος εγκέφαλος, που θα μπορεί να σκέφτεται, να κρίνει, να εκφράζει επιθυμία, να επαναφέρει αναμνήσεις και ίσως να ερωτεύεται, να θυμώνει, να λυπάται, να πονάει και να χαίρεται.
«Μέχρι το 2018, ο τεχνητός εγκέφαλος θα είναι πραγματικότητα, υποστηρίζει ο καθηγητής με βεβαιότητα. «Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν.»
Αναπόφευκτα υπάρχει σκεπτικισμός. Ακόμα, όμως, και οι επικριτές του Μάρκραμ δέχονται πως το εγχείρημά του είναι σπουδαίο και κυρίως πως έχει τα χρήματα για να το κάνει.
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ συγκεντρώνονται στο εργαστήριό του, στο Brain Mind Institute της Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης -χορηγοί μεταξύ άλλων είναι η ελβετική κυβέρνηση, η ΕΕ, ιδιωτικές τράπεζες και ο κολοσσός IBM.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το πιο πολύπλοκο αντικείμενο στον κόσμο. Ο Μάρκραμ, όμως, επιμένει πως οι τελευταίοι υπερ-υπολογιστές πολύ σύντομα θα τον έχουν του «χεριού» τους.
Μία περιπλάνηση στα εργαστήρια της ομάδας είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι δεν πρόκειται για μία απλή επιστημονική προσπάθεια. Συγκεκριμένα, το τμήμα του Μάρκραμ μοιάζει με το εσωτερικό του διαστημικού σκάφους Enterprise και είναι γεμάτο με «παιχνίδια» που θα έκαναν ακόμα και τον Τζέιμς Μποντ να ζηλεύει.

Για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα του Blue Brain, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε αρχικά τι δεν είναι αυτό το πρόγραμμα.
Ο Δρ. Μάρκραμ δεν προσπαθεί να φτιάξει ένα μεταλλικό ρομπότ-υπηρέτη, σαν αυτά που βλέπουμε στις αμέτρητες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τα πραγματικά ρομπότ, αν και περπατάνε, μιλάνε και βασίζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που τους μαθαίνουν να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι, στην πραγματικότητα δεν είναι πιο ευφυή από ένα πλυντήριο πιάτων. Ο Μάρκραμ μάλιστα τα χαρακτηρίζει ως «αρχαϊκά».
Αντίθετα, ο καθηγητής προσπαθεί να κατασκευάσει έναν πραγματικό άνθρωπο ή τουλάχιστον το πιο σημαντικό και πολύπλοκο κομμάτι του πραγματικού ανθρώπου, τον εγκέφαλό του.
Αντί να προσπαθεί, λοιπόν, να αντιγράψει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, μαθαίνοντας σε έναν υπολογιστή πώς να παίζει για παράδειγμα σκάκι, να ανεβαίνει τις σκάλες και άλλα, ξεκίνησε από τη βάση, από τον ίδιο τον βιολογικό εγκέφαλο.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι γεμάτος από νευρικά κύτταρα, τους λεγόμενους νευρώνες, που επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο, χρησιμοποιώντας μικροσκοπικούς ηλεκτρικούς παλμούς.
Το πρόγραμμα κυριολεκτικά απομονώνει τον εγκέφαλο κύτταρο προς κύτταρο, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά περίπλοκες τεχνικές διαμελισμού, αναλύοντας δισεκατομμύρια συνδέσεων μεταξύ των κυττάρων και εν συνεχεία οργανώνοντας αυτές τις συνδέσεις στον υπολογιστή.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία κυανοτυπία ή ένα αντίγραφο του εγκεφάλου, που έχει αποδοθεί σε μορφή λογισμικού και όχι με σάρκα και οστά. Η ιδέα είναι πως, φτιάχνοντας ένα μοντέλο του πραγματικού εγκεφάλου, ίσως να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως ο πραγματικός εγκέφαλος.
Προκειμένου να δείξει εμπράκτως τι ακριβώς κάνει, ο Μάρκραμ παρουσίασε ένα μηχάνημα που μοιάζει περισσότερο με μία μηχανή βασανιστηρίων. Πρόκειται για έναν τροχό, διαμέτρου 60 εκατοστών, με δεκάδες πολύ λεπτές γυάλινες ακτίνες, που στοχεύουν προς το κέντρο. Στο σημείο εκείνο διαμελίζεται ο εγκέφαλος των αρουραίων με τη χρήση εργαλείων πολύ πιο λεπτών από την ανθρώπινη τρίχα. Στη συνέχεια, χαρτογραφούνται οι ενδοσυνδέσεις και μετατρέπονται σε ηλεκτρονικό κώδικα.
Μέχρι στιγμής, ο υπερ-υπολογιστής του Μάρκραμ -ένας IBM Blue Gene- μπορεί, με τη βοήθεια των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τα κομμάτια του πραγματικού εγκεφαλικού ιστού, να προσομοιώσουν τις λειτουργίες 10.000 νευρώνων, που βρίσκονται σε μία μόνο κολώνα νεοφλοιού του αρουραίου -το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που θεωρείται ως το κέντρο της λογικής σκέψης.
Αυτό είναι και το δύσκολο κομμάτι, όπως ομολογεί ο Μάρκραμ. Για να προχωρήσει, θα χρειαστεί έναν μεγαλύτερο υπολογιστή.
Χρησιμοποιώντας μόλις 30 watt ηλεκτρικής ενέργειας -αρκετή για να τροφοδοτήσει αμυδρά έναν λαμπτήρα- ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να έχει υψηλές επιδόσεις με έναν παράγοντα εκατομμύρια φορές πιο ισχυρό από τον υπολογιστή Blue Gene. Η αντιγραφή, όμως, ολόκληρου του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι «ένα εντελώς ακατόρθωτο εγχείρημα σήμερα,» σύμφωνα με τον Μάρκραμ.
Ακόμα και το επόμενο στάδιο -ένας ολοκληρωμένος εγκέφαλος αρουραίου- απαιτεί 200 εκατομμύρια λίρες και έναν πολύ πιο δυνατό υπερ-υπολογιστή. Για τη δημιουργία δε ενός ανθρώπινου εγκεφάλου το κόστος θα φτάσει σε κάποια δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ισχύς των υπολογιστών αυξάνεται αλματωδώς και είναι θέμα χρόνου να κυκλοφορήσει ο κατάλληλος εξοπλισμός.
«Θα φτάσουμε και εκεί,» δήλωσε με βεβαιότητα ο Μάρκραμ. Για την ακρίβεια, πιστεύει πως θα έχει σύντομα στην κατοχή του έναν υπολογιστή αρκετά ισχυρό, που να μπορεί να επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και να προσομοιώσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας.
Το αποτέλεσμα; Ίσως ένας εγκέφαλος, ένα ενσυνείδητο, ευαίσθητο ον, ικανό να μάθει και να πάρει αυτόνομες αποφάσεις.
Φυσικά, εάν είναι δυνατή μία τέτοια πιθανότητα, τότε κάποιος εύλογα θα αναρωτηθεί: «είναι τρελός ο άνθρωπος;»
Ο Μάρκραμ δεν είναι τρελός, αλλά είναι σίγουρα ανησυχητικός. Είναι ένας συνδυασμός ευγενή επιστήμονα της Βικτωριανής εποχής και γκουρού της Νέας Εποχής.
«Θα πρέπει να κατανοήσεις τη φυσική, τη δομή του σύμπαντος και τη φιλοσοφία,» ισχυρίζεται ο ίδιος. Μιλάει για ανθρώπους που «δεν φτάνουν τις δυνατότητές τους» και είναι πεπεισμένος πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε διάνοιες αλλά δεν το γνωρίζουμε. Πιστεύει πως ο τεχνητός εγκέφαλος θα μπορέσει να δείξει σε όλους μας πώς να εκμεταλλευτούμε την αχρησιμοποίητη δυναμικότητα του εγκεφάλου μας. Εάν δημιουργήσουμε ένα ον πιο ευφυές από μας, ίσως να μας διδάξει πώς να το φτάσουμε.
Η καλύτερη απόδειξη ότι ο Μάρκραμ δεν είναι τρελός είναι ότι φροντίζει να «λερώσει» και ο ίδιος τα χέρια του. Γνωρίζει τα πάντα για τα μηχανήματα που χρησιμοποιεί, καθώς και το κάθε εγκεφαλικό κύτταρο από άκρο σε άκρο.

Πιστεύει πως οι βαθύτερες και πιο θεμελιώδεις ιδιότητες της ανθρώπινης οντότητας -των σκέψεων, των συναισθημάτων, του μυστηριώδους συναισθήματος της αυτογνωσίας - προκύπτουν από τρισεκατομμύρια ηλεκτροχημικές αλληλεπιδράσεις στη φαιά ουσία. Πιστεύει πως δεν υπάρχει κάποια μυστήρια «ψυχή» που ξυπνά το αίσθημα του εαυτού μας. Αντιθέτως, επιμένει πως αυτό είναι αποτέλεσμα φυσικών διενεργειών μέσα στο κρανίο μας.
Φυσικά, η συνείδηση είναι ένα από τα βαθύτερα επιστημονικά μυστήρια. Πως γίνεται εκατομμύρια μικροσκοπικοί ηλεκτρικοί παλμοί μέσα στο κεφάλι μας να προκαλούν το συναίσθημα του εγώ, του πόνου ή της αγάπης; Κανείς δεν γνωρίζει.
Εάν ο Μάρκραμ, όμως, είναι σωστός, αυτό δεν έχει σημασία. Πιστεύει πως η συνείδηση είναι πιθανότατα κάτι που απλά «προκύπτει», δεδομένου ενός επαρκούς βαθμού οργανωμένης πολυπλοκότητας.
Ας το δούμε όμως και αλλιώς: φανταστείτε τους υπέροχους σχηματισμούς που δημιουργούνται όταν ένα σμήνος πουλιών πετάει με αρμονία το σούρουπο. Χιλιάδες πουλιά αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας έναν σχηματισμό που μοιάζει με μία μεμονωμένη οντότητα, που έχει δική της ζωή. Ο Markram πιστεύει πως έτσι κάπως προκύπτει και η συνείδηση -από το συνδυασμό μεμονωμένων εγκεφαλικών κυττάρων, τα οποία δημιουργούν έναν ευαίσθητο εγκέφαλο.
Τι προβλήματα, όμως, μπορεί να προκύψουν από μία τέτοια επινόηση; Τι θα γίνει εάν η μηχανή αρχίσει να έχει απαιτήσεις; Τι θα συμβεί αν αρχίσει να παρακαλάει να μην την απενεργοποιήσουμε ή να μην την αφήσουμε μόνη της τη νύχτα;
«Ίσως θα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε όπως σε ένα παιδί,» εξηγεί ο Μάρκραμ.
Στην πραγματικότητα, ο τεχνητός εγκέφαλος θα φέρει στην επιφάνεια ένα σωρό ηθικά ζητήματα. Θα μπορούμε όντως να χρησιμοποιούμε τεχνητούς εγκεφάλους, που θα συμπεριφέρονται όπως οι πραγματικοί εγκέφαλοι, για να συνεχίζουμε να κάνουμε πειράματα;
Μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες του Μάρκραμ για τον τεχνητό του εγκέφαλο είναι πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές δοκιμές. Θα ήταν, όμως, σωστό να προκαλέσουμε στον εγκέφαλο -ακόμα και αν είναι τεχνητός- οποιοδήποτε είδος «πόνου»;
«Εάν δεχτούμε πως η δημιουργία μιας προσομοίωσης είναι το ίδιο με τη δημιουργία ενός πραγματικού εγκεφάλου, τότε μιλάμε για πραγματικά προβλήματα. Η διαδικασία της δημιουργίας θα αλλάξει την κοινωνία. Θα προκύψουν ηθικά προβλήματα, που τώρα δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε. Εάν δω ότι προκαλείται πόνος, θα σταματήσω,» υποστήριξε ο ίδιος.
Παραδέχτηκε, επίσης, πως τα μηχανήματά του θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και για κακούς σκοπούς -από το στρατό, για παράδειγμα, με σκοπό να δημιουργήσει φουτουριστικές μηχανές-δολοφόνους. Για το λόγο αυτό, με μία εξαιρετικά ασυνήθιστη κίνηση για έναν δημοσίως χρηματοδοτούμενο επιστήμονα, αποφάσισε να κρατήσει μυστικό ένα μέρος του ηλεκτρονικού κώδικα του προγράμματος Blue Brain.
Η ομάδα του Μάρκραμ, στην πραγματικότητα, δεν είναι η μόνη που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τεχνητό εγκέφαλο, αν και προφανώς προηγείται. Στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, το πρόγραμμα Brainbox προσπαθεί και αυτό να δημιουργήσει το μοντέλο ενός ανθρώπινου μυαλού.
Ο Δρ. Ντέιβιντ Λέστερ, ένας από τους επικεφαλής επιστήμονες του προγράμματος, δήλωσε πως ανταγωνίζεται επάξια τον Μάρκραμ σε μία κούρσα που θα πρέπει να κερδίσει με τη επιδεξιότητά του παρά με το χρήμα.
«Έχουμε συγκεντρώσει 4 εκατομμύρια λίρες,» αναφέρει ο Λέστερ. «Το Blue Brain έλαβε ένα μεγάλο ποσό χρηματοδότησης από την ελβετική κυβέρνηση και την IBM. Ο Χέντρι Μάρκραμ είναι ένας επιστήμονας που τον λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.»
Το Μάντσεστερ ελπίζει πως είναι δυνατόν να απλοποιήσει τα βασικά στοιχεία του εγκεφάλου και να μειώσει δραματικά την υπολογιστική δύναμη που απαιτείται για την αντιγραφή τους.
Υπάρχουν ορισμένοι που αμφιβάλλουν ότι ο Μάρκραμ θα τα καταφέρει. Ο καθηγητής του Imperial College, Ιγκόρ Αλεξάντερ, ισχυρίζεται πως μπορεί μεν ο Μάρκραμ να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του ανθρώπινου εγκεφάλου αλλά θα είναι σαν «άδειος κάδος», ανίκανος να έχει συνείδηση.
Προσθέτει, επίσης, πως η φιλοδοξία του είναι αναμφίβολα αδύνατη. Πέρυσι, μοντέλα του εγκεφάλου ενός αρουραίου δημιούργησαν απρόσμενα «σχήματα εγκεφαλικών κυμάτων» στο λογισμικό. Είναι δυνατόν, έστω και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, να υπήρξε μία φευγαλέα συνείδηση στον εγκέφαλο το αρουραίου;
«Ίσως,» υποστηρίζει ο Μάρκραμ. Εάν υπήρξε κάτι τέτοιο στον εγκέφαλο ενός αρουραίου τότε γιατί όχι και στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου;
Είναι δύσκολο φυσικά να μην παρομοιάσει κάποιος το πείραμα του Δρ. Μάρκραμ με αυτό του Φρανκενστάιν.
Το πείραμα του Φρανκενστάιν πήγε εντελώς λάθος. Μιλάμε για έναν άνθρωπο και ένα τέρας που είχε φτιάξει από κομμάτια ανθρώπινων σωμάτων.
Μία εγκεφαλική μηχανή, ίσως αρκετές φορές πιο ευφυής από τον ίδιο μας τον ανθρώπινο εγκέφαλο, δημιούργημα ενός από τα καλύτερα εξοπλισμένα εργαστήρια στον κόσμο, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα διαβολική, αλλά μπορεί να είναι και η αιτία για πολλά καλά πράγματα.



a-pistefto.blogspot.com
http://thesecretrealtruth.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

Ancient Aliens [Greek subs] (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

Posted: 13 Jun 2011 01:38 PM PDT


Με την αποκλειστική συνεργασία του ίδιου του Von Daniken, η παραγωγή του History Channel, "ANCIENT ALIENS", ξεκινάει νέες αποστολές για να την αναζήτηση και την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών. 
Επικεντρώνεται στις ανακαλύψεις των τελευταίων 30 ετών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ασυνήθη ευρήματα DNA για την εξέλιξη του ανθρώπου και πρόσφατα αποκωδικοποιημένα εκθέματα...  
Από την Αίγυπτο στην Συρία και από εκεί στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για μια ισορροπημένη έρευνα μιας θεωρίας που ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά πολλοί άλλοι συμφωνούν πως δεν μπορεί να αγνοηθεί.
δείτε το 6 επεισόδια..











http://katohika.blogspot.com
http://hellasxgtopvideos.blogspot.com

Θάλασσα αφρού ανιχνεύθηκε από τα Voyager

Posted: 13 Jun 2011 01:07 PM PDT




Τα πιο απομακρυσμένα μηχανήματα του ανθρώπου, οι πιο ακαταπόνητοι ταξιδευτές και παράλληλα "πρεσβευτές" της ανθρωπότητας, τα δύο διαστημικά οχήματα Voyager, περνάνε μέσα από μια απρόσμενη "θάλασσα" ισχυρών μαγνητικών αναταράξεων, καθώς βρίσκονται στα έσχατα όρια του ηλιακού μας συστήματος.
Τα δύο μυθικά πλέον σκάφη της NASA, που εκτοξεύτηκαν το 1977, ήδη προσεγγίζουν το απώτατο όριο όπου φτάνει η επιρροή του ήλιου μας (η λεγόμενη "ηλιόσφαιρα" που ορίζει τα "σύνορα" του ηλιακού μας συστήματος), σε απόσταση άνω των 15 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Παρόλα αυτά συνεχίζουν με συνέπεια να επιτελούν το καθήκον τους και να στέλνουν πίσω στην
"πατρίδα" επιστημονικά στοιχεία. Έχουν, έτσι, επιτρέψει στους επιστήμονες να διαμορφώσουν μια καλύτερη εικόνα για τις συνθήκες που επικρατούν στη συνοριακή ζώνη, όπου η ύλη που εκτοξεύεται από τον ήλιο μας, συναντά το διαστρικό μαγνητικό πεδίο και την ύλη που έχει εκτοξευτεί από άλλα άστρα του γαλαξία μας.
Τα τελευταία στοιχεία, που δημοσιεύονται στο περιοδικό αστροφυσικής "The Astrophysical Journal", δείχνουν ότι οι εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος μοιάζουν με ένα γιγάντιο και ταραγμένο τζακούζι, όπως δήλωσε ο καθηγητής Eugene Parker του πανεπιστημίου του Σικάγο.
Η ανάλυση των δεδομένων των Voyager 1 και 2, με τη βοήθεια μοντέλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, δείχνουν πως οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου που μεταφέρονται με τον ηλιακό "άνεμο" της ύλης που εκπέμπει το μητρικό άστρο μας, συνεχώς διασπώνται και επανασυνδέονται υπό μεγάλη πίεση. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί μέσα στον ηλιακό άνεμο γιγάντιες "φυσαλίδες" με πλάτος μέχρι 160 εκατομμυρίων χιλιομέτρων η κάθε μία.
«Επειδή ο ήλιος περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, το μαγνητικό πεδίο του συστρέφεται και "ρυτιδιάζει", όπως η φούστα μιας μπαλαρίνας», πράγμα που εντείνεται όσο μεγαλώνει η απόσταση από τον ήλιο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αστρονόμος Merav Opher του πανεπιστημίου της Βοστόνης.
Αυτή η διαπίστωση έχει σημασία, κατά τους επιστήμονες, για την κατανόηση της κοσμικής ακτινοβολίας των σωματιδίων υψηλής ενέργειας που πέφτουν πάνω στη Γη με προέλευση τα μακρινά άστρα που εκρήγνυνται, τις μαύρες τρύπες και άλλα "εξωτικά" φαινόμενα του σύμπαντος. «Οι μαγνητικές φυσαλίδες αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνάς μας ενάντια στις κοσμικές ακτίνες. Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν αυτό είναι καλό πράγμα ή όχι», δήλωσε ο Merav Opher. Είναι πιθανό η δημιουργία αυτών των ξεχωριστών μαγνητικών δομών με μορφή "φυσαλίδων" (σαν διαπερατή μεμβράνη) να κάνει το ηλιακό μας σύστημα πιο ευάλωτο και "πορώδες" στη διείσδυση των κοσμικών ακτίνων. Από την άλλη όμως, μπορεί οι κοσμικές ακτίνες να παγιδεύονται πιο αποτελεσματικά μέσα στις τεράστιες μαγνητικές "φυσαλίδες".
Οι επιστήμονες δήλωσαν έκπληκτοι από την μαγνητική αναταραχή που επικρατεί στα απώτατα όρια του ηλιακού μας συστήματος, τα οποία ανέμεναν να είναι πιο γαλήνια, καθώς ως τώρα πίστευαν ότι οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου του ήλιου αφού έφταναν στην μέγιστη απόσταση (την "ηλιόπαυση") απλώς έκαναν μια ομαλή στροφή (σαν "αψίδα") και επέστρεφαν για να επανασυνδεθούν με το άστρο μας. Όπως όμως διαπιστώνεται τώρα χάρη στα Βόγιατζερ επικρατεί μια πιο πολύπλοκη και ταραχώδης εικόνα, που θυμίζει αφρό από τζακούζι!
Τα Voyager ολοκλήρωσαν το 1989 τον αρχικό στόχο της αποστολής τους να μελετήσουν τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος Δία, Κρόνο, Ουρανό και Ποσειδώνα και, έκτοτε, έβαλαν πλώρη για το "βαθύ διάστημα", με γενική κατεύθυνση το κέντρο του γαλαξία μας. Τα όργανά τους συνεχίζουν να λειτουργούν με τη βοήθεια της ραδιενέργειας, αν και, λόγω της μεγάλης απόστασης που τα χωρίζει πλέον από τον πλανήτη μας, ένα ραδιομήνυμά τους πρέπει να ταξιδέψει περίπου 16 ώρες για να φτάσει στη Γη.

Κανένας επιστήμονας ακόμα δεν είναι απόλυτα σίγουρος πού ακριβώς τελειώνει το ηλιακό μας σύστημα και πού αρχίζει ο διαστρικός χώρος, πιστεύεται όμως ότι μέσα στα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια τα Voyager θα καταφέρουν να περάσουν αυτό το έσχατο όριο. Έτσι επιτέλους οι αστρονόμοι θα ξέρουν πραγματικά μέχρι που φτάνει η "επικράτεια" του ήλιου μας και μια ανθρώπινη κατασκευή θα εισέλθει στο διαστρικό κενό για πρώτη φορά, μια πραγματικά κοσμοϊστορική στιγμή.


Πηγή: sciencedaily.gr/ newsbomb
http://maradclub.blogspot.com

Τα επιχειρήματα των ουφολόγων, η NWO, και ο Β. Φ. Μπράουν μας οδηγούν σε απίστευτα συμπεράσματα(vid)

Posted: 13 Jun 2011 12:12 PM PDT

Τα επιχειρήματα των ουφολόγων, η NWO, και ο Β. Φ. Μπράουν μας οδηγούν σε απίστευτα συμπεράσματα


Το κρυφό μήνυμα του MATRIX (The message)(video)

Posted: 13 Jun 2011 11:58 AM PDT

Αληθινός κόσμος είναι ο πνευματικός κόσμος - Ολα προέρχονται και δημιουργούνται μέσα από αυτόν... Στο MATRIX βλεπουμε πληροφορίες που σαν σκοπό έχουν να αφυπνίσουν το ανθρώπινο πνεύμα - ώστε ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει την δύναμη του και να υπερασπιστεί το ανθρώπινο είδος και την ζωή γενικότερα... (Ελληνικοί Υπότιτλοι)




Η περιστροφή της Γης σε... φωτογραφία!

Posted: 13 Jun 2011 11:38 AM PDT




Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο φωτογραφικός φακός ενός ερασιτέχνη του είδους «συνέλαβε» μια εικόνα που δύσκολα μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν.



Ένας ξάστερος ουρανός, μια φωτογραφική μηχανή, ένα τρίποδο, το φως από το... σαλόνι του γείτονα και λίγη υπομονή: αυτά χρειάστηκε ο ερασιτέχνης φωτογράφος Άντριου Μπρουκς για να φωτογραφίσει την περιστροφή της Γης! Όλα τα υπόλοιπα, τα έκανε η βαρύτητα.



Τη φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα Telegraph και τραβήχτηκε στην πόλη Ντένιαλ Μπει, ένα ψαροχώρι στην άκρη του μεγάλου κόλπου της Αυστραλίας.

Ο Μπρουκς εκμεταλλεύθηκε την περιστροφή της Γης για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χρειάστηκε 36 λεπτά για κάθε φωτογραφία, ενώ άφησε το κλείστρο της κάμερας ανοιχτό για 18 λεπτά.
«Βγήκα έξω ένα βράδυ και γοητεύτηκα από το πόσο καθαρός ήταν ο ουρανός. Έστησα την κάμερα και ξαναμπήκα στο σπίτι, έφτιαξα μια κούπα τσάι και κάθισα να δω ποδόσφαιρο, καθώς χρειαζόταν να κάνω υπομονή. Όταν πήγα ξανά στη φωτογραφική μηχανή έμεινα έκθαμβος με το τι είχα τραβήξει. Ήταν μια εντυπωσιακή φωτογραφία», δήλωσε ο 42χρονος στη Daily Telegraph.
Η πιο κοντινή πόλη απέχει περίπου 800 χιλιόμετρα, που σημαίνει ότι ο ουρανός δεν επηρεάζεται από τα φώτα της πόλης και τα αστέρια είναι πιο καθαρά ακόμη και στο «γυμνό» μάτι.


Εξαιτίας της εποχής του χρόνου, η θέση της Γης ήταν η πιο κατάλληλη για τη λήψη μιας τέτοιας φωτογραφίας.






http://www.newsit.gr

Δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες για την αποτυχία του πειράματος CERN το ταξίδι στο χρόνο ή ο Θεός.

Posted: 13 Jun 2011 10:52 AM PDT


ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN!!!
Πριν από ένα περίπου χρόνο, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα είχε στραμμένο το βλέμμα της στην Ελβετία και το ιστορικό πείραμα που ξεκινούσε στις εγκαταστάσεις του CERN. Λίγες ημέρες μετά, οι υπεύθυνοι του project σκορπούσαν απογοήτευση σε κοινό και ειδικούς, ανακοινώνοντας ότι το πείραμα διακόπτεται για...
τεχνικούς λόγους. Έκτοτε, πολλά ακούστηκαν για τα ακριβή αίτια της αποτυχίας, τίποτε όμως δε συγκρίνεται με αυτό που υποστηρίζουν δύο φυσικοί σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.
Ο Holger Bech Nielsen από το Niels Bohr Institute της Κοπεγχάγης και ο Masao Ninomiya από το Yukawa Institute for Theoretical Physics του Κυότο θεωρούν ότι δύο είναι οι πιθανότερες αιτίες για την αποτυχία του πειράματος: το ταξίδι στο χρόνο ή ο Θεός.
Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο επιστήμονες υποστηρίζουν ότο το Μποζόνιο του Higgs -το οποίο επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι ειδικοί στο γιγάντιο επιταχυντή- είναι τόσο ξένο προς τη φύση, που η δημιουργία του θα είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω ο χρόνος για να αποτραπεί η δημιουργία του. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι δύο φυσικοί περίπου υπονοούν ότι το μποζόνιο δημιουργήθηκε και στη συνέχεια ταξίδεψε πίσω στο χρόνο για να σταματήσει το πείραμα πριν ολοκληρωθεί.
Σα να μην έφτανε αυτό, προτείνουν και μια άλλη θεωρία -ακόμα πιο εξωπραγματική- για την αποτυχία του πειράματος. Λένε, λοιπόν, ότι ο ίδιος ο Θεός σταμάτησε το πείραμα, καθώς η ολοκλήρωσή του με την παραγωγή του Σωματιδίου του Θεού [άλλο όνομα για το μποζόνιο] θα είχε το εξής αποτέλεσμα. Αν έχουμε επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει το Σωματίδιο του Θεού, άρα υπάρχει Θεός, δε συντρέχουν οι λόγοι να έχει κάποιος πίστη. Συνεπώς, ο Θεός σταμάτησε το πείραμα για να μην υπάρξει απόδειξη και να συνεχίσουν οι άνθρωποι να πιστεύουν.


dinatos.
http://elefterifoni.blogspot.com

Φωτογραφίες που κινούνται!

Posted: 13 Jun 2011 10:03 AM PDT



ΟΛΟΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΙ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ
Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και εξελίσσεται. Και…
φαίνεται οτι ακόμα υπάρχουν ανήσυχα μυαλά και άνθρωποι που κάνουν ένα βήμα παραπάνω απ' όλους μας και μπορούν να μας κάνουν να μένουμε με το στόμα ανοικτό…
Με την χρήση εργαλείων που υπάρχουν εδώ και χρόνια έφτιαξαν έργα τέχνης!


Δυο καλλιτέχνες με πολύ κόπο, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νεο τρόπο για να καταγράφετε τις προσωπικές σας στιγμές. Φωτογραφίες με κίνηση! Αυτό θα αργήσει να γίνει για το πλατύ κοινό, αφού δεν είναι θέμα φωτογραφικής μηχανής αλλά επεξεργασίας της φωτογραφίας. Δεν παύει όμως να είναι συναρπαστικό!

H ΙΔΙΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΠΑΘΑΝΑΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ
 


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΚΟΥΡΕΙΟ
 

Τις ονόμασαν κινηματογραφίες. Στην αρχή το θέαμα μπορεί να ξενίζει, όμως το μάτι συνηθίζει αμέσως και η εικόνα σε συνεπαίρνει!
Η Τζέϊμι Μπεκ που έβγαλε και τον εαυτό της φωτογραφία, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Κέβιν Μπεργκ για να φτιαξουν τις κινηματογραφίες χρησιμοποιώντας το φορμάτ GIF που μοιάζει με τα γνωστά μας JPEG.
Και τώρα, χρησιμοποιώντας την βοήθεια των εφέ μπορούν και δίνουν κίνηση στην εικόνα.
Στις περισσότερες περιπτώσεις η κα Μπέργκ τραβάει τις φωτογραφίες και ο συνεργάτης της "βάζει" κίνηση στην εικόνα με την βοήθεια γραφικών και πολλών κοπιαστικών ωρών μοντάζ.
Για μια και μόνο φωτογραφία μπορεί να χρειαστεί η δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας. 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ



www.newsit.gr
http://go-on-ssip.blogspot.com
http://www.dinatos.info
http://periergaa.blogspot.com

Ξύλο live σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων! Δείτε το βίντεο!!

Posted: 13 Jun 2011 09:56 AM PDT

Ξύλο στην αίθουσα σύνταξηςΤο σκηνικό έγινε στην Ιταλική τηλεόραση. Ενώ ο  παρουσιαστής μετέδιδε τις ειδήσεις έχοντας στο φόντο… 
εικόνα από την  αίθουσα σύνταξης, δύο δημοσιογράφοι ήρθαν στα χέρια. 







http://www.dinatos.info

Ο Σταυρός.. και η ιστορία του

Posted: 13 Jun 2011 09:46 AM PDT


Ο σταυρός, αυτό το σύμβολο-έμβλημα της Χριστιανικής θρησκείας που μπροστά του γονατίζουν και προσκυνούν τόσους αιώνες εκατομμύρια πιστών Χριστιανών, είναι στην πραγματικότητα ένα από τα αρχαιότερα γνωστά σύμβολα -αρχαιότερο ακόμα και του κύκλου- άμεσα συνδεδεμένο με τις αρχαίες θρησκείες και λατρείες της Μεγάλης Μητέρας Θεάς Γης, του Θεού Ήλιου και της Θεάς Σελήνης.



Τις πρώτες εικόνες σταυρού τις συναντάμε σε σπηλιές της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, που χρονολογούνται την Λίθινη εποχή. Αργότερα, με την εμφάνιση των πρώτων –πρωτόγονων ακόμα- οργανωμένων κοινωνιών και θρησκειών, ο σταυρός έκανε την εμφάνισή του παγκοσμίως, σε κάθε περιοχή του πλανήτη μας, συμβολίζοντας τους εκάστοτε τοπικούς Θεούς. Κοσμούσε και κοσμεί μέχρι σήμερα ναούς ανά την υφήλιο και οι παραλλαγές του έφτασαν τις αρκετές δεκάδες. Υπήρξε σύμβολο της Μητέρας Γης (μέχρι και σήμερα, το κινέζικο ιδεόγραμμα για τη Γη είναι ένας ισοσκελής σταυρός μέσα σε τετράγωνο) και της ένωσης του Ουρανού με τη Γη (πρωταρχικών Θεών του πρωτόγονου ανθρώπου). Κατ' επέκταση, έγινε σύμβολο της ζωής, της γονιμότητας, της αθανασίας, των 4 εποχών του χρόνου, των 4 στοιχείων της φύσης, των 4 ανέμων και των 4 κατευθύνσεων του ορίζοντα.
Ο άνθρωπος 'ωριμάζοντας' πνευματικά με τους αιώνες, ανέλυσε το σύμβολο του σταυρού περισσότερο και το συνέδεσε με ανώτερες φιλοσοφικές και θεολογικές έννοιες: ο κάθετος άξονας σχετίστηκε με τον Ουρανό, το πνευματισμό, τη δύναμη και το αρσενικό στοιχείο. Ο οριζόντιος άξονας σχετίστηκε με τη Γη, την ευαισθησία, τη λογική και το θηλυκό στοιχείο. Έγινε το σύμβολο της ισορροπίας μεταξύ ύλης και πνεύματος, της δυαδικότητας της φύσης και της αρμονικής ένωσης των αντίθετων (αλλά όχι αντίπαλων) Δυνάμεων. Υπήρξε επίσης σύμβολο δημιουργίας, όπως στον Εβραϊσμό μέχρι και σήμερα, που ο σταυρός με 6 ακτίνες συμβολίζει τις 6 μέρες της Δημιουργίας του Κόσμου από τον Θεό.
Στη Βαβυλώνα, έναν από τους αρχαιότερους γνωστούς πολιτισμούς, ο σταυρός απεικονίζονταν μαζί με την ημισέληνο, για να συμβολίζει τη Σεληνιακή Θεά. Χωρίς την ημισέληνο, συμβόλιζε τον Ηλιακό Θεό και ο αναμενόμενος Βαβυλώνιος Μεσσίας έφερε πολλούς σταυρούς στο μέτωπό του.
Στην αρχαία Ασσυρία, ο ισοσκελής σταυρός επίσης ταυτίζονταν με τον Ηλιακό Θεό και συμβόλιζε τις 4 κατευθύνσεις του ορίζοντα όπου λάμπουν οι αχτίδες του. Αγάλματα Ασσύριων Βασιλέων που βρέθηκαν (και τώρα στεγάζονται στο Βρετανικό Μουσείο) φέρουν εγχάρακτα κοσμήματα με σταυρούς στο λαιμό, προφανώς για να τονιστεί η ευγενική τους τάξη αλλά και να τονισθεί η Θεϊκή προστασία και εύνοια που κατείχαν, κατά τις τότε πεποιθήσεις.
Στη Φοινίκη και πάλι σχετίζονταν με τις Ηλιακές Θεότητες. Σε τάφους που βρέθηκαν στην περιοχή, υπήρχαν κεραμικά με εγχάρακτο τον σταυρό και οι νεκροί φορούσαν για σκουλαρίκια σταυρούς, προφανώς για προστασία της ψυχής και ευχή για την αθανασία της.
Ακόμα και στα βάθη της Αφρικής, συναντάμε το σταυρό, ως σύμβολο της Μεγάλης Μητέρας Θεάς που γέννησε τον Κόσμο. Οι έγκυες γυναίκες τον φορούσαν στον λαιμό, πιστεύοντας ότι έτσι η Μεγάλη Μητέρα θα τις προστατεύσει κατά τον τοκετό και θα εξασφαλίσει μια καλή και γέννα.
Στην Ινδία, ο σταυρός έκανε την εμφάνισή του έντονα μέσα στον Ινδουισμό (που χρονολογείται περίπου το 5.000 π.Χ.), συμβολίζοντας τον ιερό ποταμό Γάγγη και τον Θεό Βισνού, που είναι ο ένας από τους τρεις σημαντικότερους Ινδούς Θεούς - της Θείας Τριάδας που εκφράζει τον Ένα Υπέρτατο Θεό. Ο κάθετος άξονας, του απλού ισοσκελή σταυρού, συμβολίζει τη Θεϊκή κατάσταση, ενώ ο οριζόντιος άξονας την υλική/κοσμική κατάσταση. Το κέντρο συμβολίζει τον σοφό άνθρωπο, που ισορροπεί ανάμεσα σ' αυτές τις δύο καταστάσεις. Πολλοί πιστοί Ινδουιστές φέρουν ζωγραφισμένο σταυρό στο μέτωπό τους, ως σύμβολο της πίστης τους. Αυτή η παράδοση διείσδυσε και στον Βουδισμό.
Στον Βουδισμό (που χρονολογείται από το 500 π.Χ.), είναι ο άξονας του Τροχού, ενός πολύ σημαντικού συμβόλου γι αυτήν τη θρησκεία. Ο Τροχός είναι η Ηλιακή, Θεϊκή προστασία, δημιουργία και εξουσία και ο σταυρός είναι ο Θείος Νόμος, που στηρίζει τον Κύκλο της Ύπαρξης.
Στην αρχαία Ρώμη, οι παρθένες ιέρειες της Θεάς Vesta (η ελληνίδα Εστία), που ορκίζονταν ισόβια αγνότητα, με τιμωρία να θαφτούν ζωντανές εάν καταπατούσαν τον όρκο τους, φορούσαν σταυρό στο λαιμό τους. Άραγε, πόσο να διέφεραν οι τότε ιέρειες της Vesta από τις σημερινές μας καλόγριες;... Επιπλέον, σε ρωμαϊκά νομίσματα που βρέθηκαν, αναπαριστάται ο Ηλιακός Θεός Απόλλωνας να κρατά σαν σκήπτρο έναν σταυρό. 
 
Στην αρχαία Ελλάδα, σχετίζονταν (μεταξύ άλλων) με τον Βάκχο και τον Απόλλωνα και εμφανίζεται στο μέτωπο της Άρτεμης της Εφέσου. Επιπλέον, κατά την αρχαία ελληνική παράδοση, την βραδιά της Πανσέληνου του Απριλίου, που ήταν αφιερωμένη στις Σεληνιακές Θεές Άρτεμις και Εκάτη, συνήθιζαν να φτιάχνουν μικρά κυκλικά ψωμάκια και να τ' αφήνουν στα σταυροδρόμια, για να εξευμενίσουν την Θεά, να ευλογεί με την προστασία της όποιον περνούσε από κει. Τα σταυροδρόμια υπήρξαν άμεσα συνδεδεμένα με την Θεά Εκάτη και τον Θεό Ερμή, από πριν ακόμα την επικράτηση του Ολυμπισμού (δηλαδή, από την Τιτανολατρεία). Τα κέντρα σταυροδρομιών ήταν σημεία μαγικά, που οι άνθρωποι τα φοβούνταν και τα σέβονταν. Εκεί, κυριαρχούσε η σκοτεινή Τρικέφαλη Σεληνιακή Θεά Εκάτη, με τις τρομερές μαγικές και μαντικές δυνάμεις, τη σύνδεσή της με τον Κόσμο των Νεκρών και την αγέλη των μαύρων σκυλιών που την ακολουθούσαν. Μικρά ιερά της, τα Εκαταία, βρίσκονταν σε σχεδόν κάθε σταυροδρόμι για εξευμενισμό της, μαζί με ιερά του Ερμή Ψυχοπομπού, που μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα στους τρεις Κόσμους (των θνητών, των Αθανάτων και των Νεκρών), για να προστατεύει τους ταξιδιώτες που περνούσαν από κει, από το πιθανό μένος της Θεάς.
Κατά την παράδοση, όσοι ήθελαν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς, έπρεπε να πάνε νύχτα σε σταυροδρόμι, που είναι «πύλη μεταξύ των Κόσμων», να αντιμετωπίσουν με επιτυχία δοκιμασίες και τελικά, εάν επιβίωναν, να επιτύχουν την επικοινωνία. Αυτήν την παράδοση τη συναντάμε και αλλού, στην Ασία, στην Αφρική και στην Αμερική. Όπως φαίνεται λοιπόν, η σχέση του σταυρού με τον κόσμο των ζωντανών και νεκρών και ο συμβολισμός του ως πέρασμα από τον ένα κόσμο στον άλλο, όπως έγινε με τον Ιησού Χριστό, κρατά από αρχαιοτάτων χρόνων.
Την εποχή του χαλκού, έχουμε πάμπολλα ευρήματα που φέρουν το σύμβολο του σταυρού, κυρίως από την περιοχή της Γαλατίας. Κοσμήματα, κεραμικά, στολίζονται με το σταυρό, κι ένα άγαλμα που βρέθηκε του Θεού Σούκελου, φαίνεται να φορά μανδύα με σταυρούς.
Στους αρχαίους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής, ο σταυρός εμφανίζεται ως σύμβολο του Θεού Τιάλοκ, Φύλακα των Κοσμικών Νερών, και του Θεού Κουετζακοάτλ, του Φτερωτού Όφι, Φύλακα των Ανέμων. Οι Ινδιάνοι της περιοχής, επηρεασμένοι ίσως απ' αυτούς τους αρχαίους πολιτισμούς, χρησιμοποιούσαν τον σταυρό ως σύμβολο των 4 ανέμων και των όσων αντιπροσώπευε ο καθένας: Ο ανατολικός άνεμος είναι η πηγή της ζωής και της αγάπης. Ο δυτικός άνεμος είναι ο απαλός άνεμος που βοηθά στην έξοδο προς το άγνωστο και λεγόταν επίσης ότι «έρχεται από την γη των πνευμάτων». Ο βόρειος άνεμος είναι η δύναμη και η νόηση. Ο νότιος άνεμος είναι το πάθος, η φωτιά που ζεσταίνει, αλλά καταστρέφει. Το κέντρο του σταυρού είναι η γη και ο άνθρωπος. Είναι το σημείο όπου οι 4 δυνάμεις συναντιούνται, αντικρούονται εξουδετερώνοντας η μια την άλλη και ισορροπούν.
Οι Σαμάνοι (οι σοφοί της φυλής), συσχέτιζαν το σταυρό με το Δέντρο της Ζωής και τον χάρασσαν μονάχα πάνω σε ξύλο. Την ίδια παράδοση συναντάμε και στους Γότθους, που χάρασσαν σταυρούς πάνω στα πεσμένα δέντρα, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει να επιβιώσει το πνεύμα του δέντρου μέσα στο χάραγμα. Μέχρι και τις μέρες μας στην Σκωτία, φτιάχνονται σταυροί από ξύλο σορβιάς και κρεμιούνται στις ουρές των ζώων με πορφυρή κλωστή, για προστασία από τη κακή μαγεία και τα δαιμόνια. Πρόκειται για επιβίωση αρχαιότατου Κέλτικου εθίμου, της μεγάλης εορτής την ημέρα πριν την Πρωτομαγιά (Beltane).
~*~*~
Ο Ελληνικός Σταυρός, γνωστός και ως Crux Immissa Quadrata 
 
Ο απλός ισοσκελής και όρθιος σταυρός, έχει παραμείνει να λέγεται «ελληνικός σταυρός» και είναι αυτός που θεωρείται η μια από τις 3 αρχαιότερες μορφές σταυρού (μαζί με τον Πλάγιο Σταυρό και τον Ηλιακό Σταυρό).
Συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (γη, νερό, αέρας, φωτιά) σε ισορροπία και σταθερότητα. Κατ' επέκταση, συμβολίζει την αρμονία της φύσης. Συμβολίζει επίσης τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τέλος, συμβολίζει την σχέση του Θείου (κάθετος άξονας) με τον Κόσμο (οριζόντιος άξονας).
Αργότερα στον Χριστιανισμό, ο απλός ισοσκελής σταυρός συμβόλισε τους 4 Ευαγγελιστές. Περαιτέρω, επειδή μπορεί να διαχωριστεί σε 13 κύβους, συμβολίζει τους 12 αποστόλους και, ο κύβος του κέντρου, τον Χριστό.
Μια λιγότερο γνωστή παραλλαγή του ελληνικού σταυρού, είναι αυτή με γραμμένες τις λέξεις «ΦΩΣ» στον κάθετο άξονα και «ΖΩΗ» στον οριζόντιο, που όλο μαζί διδάσκει ότι μόνο με το Θεϊκό Φως (δηλαδή Σοφία και Αγάπη) μπορεί ο άνθρωπος να κερδίσει την αθάνατη Ζωή.
Στα μαθηματικά είναι το σύμβολο της πρόσθεσης και στην Κινεζική αρίθμηση είναι ο αριθμός 10.
Ο Πλάγιος Σταυρός ή o Σταυρός του Αγ. Αντωνίου ή Crux Decussata 
 
Το όνομα «του Αγ. Αντωνίου» το πήρε επειδή πιστεύεται πως ο Αγ. Αντώνιος σταυρώθηκε πάνω σε τέτοιο σταυρό. Όμως, εμφανίζεται συχνότατα πολύ πριν την εμφάνιση του Χριστιανισμού, σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Στην αρχαία Σκωτία, χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο ανανέωσης, αναδημιουργίας και νέων ξεκινημάτων.
Στο Ρουνικό αλφάβητο, ο απλός πλάγιος σταυρός (Γκιφού) ερμηνεύεται ως «Θείο Δώρο» και «η δύναμη της προσφοράς». Συνδέεται με την παρθένα Θεά Γκέφιον, που προσφέρει στους ανθρώπους γνώση και ταλέντα. Ο πλάγιος σταυρός ανάμεσα σε 2 μακριές κάθετες γραμμές (Μαν) συμβόλιζε τον άνθρωπο και την Δύναμη της Αλληλεγγύης και της Αλληλοβοήθειας. Ο πλάγιος σταυρός ανάμεσα σε 2 ισόϋψες κάθετες γραμμές (Νταέγκ) συμβόλιζε το λαμπερό φως το Ήλιου που απλώνεται την ημέρα στον κόσμο, διαλύοντας το σκοτάδι, προκαλώντας την ανάπτυξη και φέρνοντας αισιοδοξία κι ελπίδα.
Στην Ρωμαϊκή αρίθμηση είναι ο αριθμός 10 και στα μαθηματικά είναι το σύμβολο του πολλαπλασιασμού.
Ο Ηλιακός Σταυρός ή Νορβηγικός Σταυρός ή Σταυρός του Οντίν 
 
Απλός ισοσκελής και όρθιος σταυρός, κλεισμένος σε κύκλο. Παρόλο που τον συναντάμε αρκετά συχνά στην αρχαία Ελλάδα, την Ασία, την Αμερική, την Ινδία και εμφανίζεται από την αρχή της ανθρωπότητας, έχει παραμείνει γνωστός ως σύμβολο του Νορβηγικού Θεού Οντίν.
Υπήρξε αρχικά το σύμβολο της Μητέρας Γης, όπως το συναντάμε και σήμερα στα νεο-παγανιστικά ρεύματα. Αργότερα, συνδέθηκε με τον Θεό Ήλιο: ο κύκλος αντιπροσωπεύει τον Ήλιο και ο σταυρός στο κέντρο τις 4 εποχές, συμβολίζοντας όλο μαζί τον αέναο κύκλο της φύσης. Κατά μια άλλη έννοια, συμβολίζει τον Ήλιο (σταυρός) που περικλείεται από τον Ουρανό/Σύμπαν (κύκλος).
Ο Αιγυπτιακός Σταυρός ή Ankh ή «Κλειδί του Νείλου» ή Crux Ansata 
 
Άλλη μια από τις αρχαιότερες παραλλαγές του σταυρού, που η πρώτη του εμφάνιση χρονολογείται περίπου τον 15ο αιώνα π.Χ. Έχουν βρεθεί πολλά αντικείμενα, κεραμικά, κοσμήματα, νομίσματα, τοιχογραφίες κλπ. που εμφανίζουν το Ankh, στην Αφρική, την Μεσοποταμία, την Φρυγία, την Παλαιστίνη, την Φοινίκη, την Σαρδινία και αλλού.
Για τους αρχαίους Αιγυπτίους, υπήρξε σύμβολο ζωής και αναγέννησης, συνδέεται με την Θεά Μαάτ, την Θεά της Αλήθειας και καλείται επίσης «Κλειδί της Αθανασίας». Συνδέθηκε με την θηλυκή Αρχή και οι αρχαίες Αιγύπτιες το φορούσαν για να έχουν την προστασία της Θεάς. Επιπλέον, συμβολίζει την ένωση της Θεάς Ίσιδας με τον Θεό Όσιρι και σε πάμπολλες αιγυπτιακές παραστάσεις, βλέπουμε Θεούς, ιερείς και Φαραώ να κρατούν στο χέρι τους το Ankh. Συγκεκριμένα, ο Θεός Όσιρις, αναπαρίσταται να προτείνει το Ankh στις ψυχές, υπενθυμίζοντάς τους την ζωή μετά θάνατο. Μια άλλη χαρακτηριστική αναπαράσταση, είναι ο Θεός Ώρος να κάθεται ως βρέφος στην αγκαλιά της παρθένας μητέρας του Ίσιδας, κρατώντας στο χέρι του το Ankh ή η Ίσιδα έχοντάς το χαραγμένο στα μαλλιά της. Πόσο αλήθεια μοιάζει αυτή η σκηνή με αυτήν της Παρθένου με το Θείο Βρέφος...
Πέρα όμως από την Αίγυπτο, το Ankh υπήρξε ιερό και σε πολλούς άλλους λαούς. Στη Φοινίκη, συμβόλιζε την Θεά Αστάρτη «Αυτήν που δίνει Ζωή» και στη Φρυγία, σχετιζότανε με τη Θεά Κυβέλη, τη μητέρα της Ρέας κατά τους αρχαίους Έλληνες, ως σύμβολο θανάτου και αναγέννησης. Στην Ινδία είναι το σύμβολο του Θεού Αγνί, «του Φωτός του Κόσμου» και συχνά φαίνεται να το κρατούν οι Θεοί της Θείας Τριάδας (Βράχμα, Βισνού, Σίβα), ο Κρίσνα και άλλοι.
Στην αρχαία Ελλάδα, συμβόλιζε την Αφροδίτη και την Άρτεμις της Εφέσου και στην αρχαία Ρώμη, το Ankh αναφέρεται ως «Κλειδί της Ζωής» και εμφανίζεται στο χέρι του Θεού Janus (Ιανός).
Αργότερα, το ξανασυναντάμε συχνά σε γνωστικά χριστιανικά και κοπτικά κείμενα, ως σύμβολο της θνητής και αθάνατης ζωής, της κρυμμένης σοφίας και των μυστηρίων της ζωής και της γνώσης.
Στην Αλχημεία είναι το σύμβολο του χαλκού και στην αστρολογία το σύμβολο του πλανήτη της Αφροδίτης -σύμβολο που παρέμεινε μέχρι τις μέρες μας για να αντιπροσωπεύσει το θηλυκό φύλο.
Ο Σταυρός ΤΑΥ (που είναι σαν το κεφαλαίο γράμμα «Τ») επίσης ονομάζεται και Αιγυπτιακός, έχοντας τον ίδιο συμβολισμό με το Ankh. Αργότερα, ονομάστηκε Crux Commissa. Είναι σύμβολο της αρσενικής Θείας δύναμης και εξουσίας. Συνδέεται με τους Θεούς του κεραυνού, όπως ο Έλληνας Δίας και οι Νορβηγικοί Θεοί Οντίν και Θωρ. Οι αρχαίοι Δρυίδες τον έφτιαχναν με δύο κλαδιά βελανιδιάς (ιερό δέντρο για σχεδόν όλη την Ευρώπη), ως σύμβολο του Θεού (Ταυ). Στην αρχαία Ελλάδα, συμβόλιζε επίσης τον Άττι και στην Μεσοποταμία τον Μίθρα.
Ο Γνωστικός Σταυρός 
 
Παραλλαγή του Αιγυπτιακού – το ΤΑΥ με κύκλο στην κορφή. Εμφανώς επηρεασμένοι από την Αίγυπτο και την Ελλάδα, οι Γνωστικοί είχαν ως έμβλημά τους αυτόν τον σταυρό, που συμβόλιζε την ισορροπία της τελειότητας, αλλά παράλληλα και τον Θεάνθρωπο Χριστό, που ήταν η ενσάρκωση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ Θείου και θνητού. Επιπλέον, συμβόλιζε την ισορροπία και ένωση του θηλυκού (κύκλος) με το αρσενικό (ΤΑΥ).
Ο Κοπτικός Σταυρός 
 
Συμμετρικός ισοσκελής σταυρός, με κύκλο στην μέση και 4 μικρά «Τ» μεταξύ των κάθετων γραμμών, που συμβολίζουν τα καρφιά με τα οποία καρφώθηκε ο Χριστός.
Ένας άλλος Κοπτικός, είναι αυτός που μοιάζει με συνδυασμό του Γνωστικού σταυρού και του Ηλιακού, έχοντας έναν δεύτερο συμμετρικό σταυρό μέσα στον κύκλο.
Ο Όφις Σταυρωμένος 
Ένα φίδι τυλιγμένο ή καρφωμένο σε σταυρό ΤΑΥ.
Συμβολίζει το ξεπέρασμα της ύλης και της θνητότητας. Ο όφις είναι άλλο ένα πανάρχαιο και παγκόσμιο σύμβολο της Γνώσης και της Σοφίας. Πάνω σε ηλιακό σύμβολο (τον σταυρό) μπορεί να συμβολίσει την Θεϊκή Σοφία και Γνώση.
Ο σταυρωμένος όφις εμφανίζεται επίσης συχνά στην Αλχημεία, ως αυτό που «φτιάχνει το ρευστό» ή που φτιάχνει το ελιξίριο του υδράργυρου (θρυλικό ελιξίριο), αφαιρώντας το δηλητηριώδες μέρος.
Ορφεύς Βακχικός Σταυρωμένος 
 
Σε σφραγιδόλιθο που βρέθηκε και χρονολογείται περίπου στα τέλη του 2ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ., εμφανίζεται εγχάρακτος ένας σταυρωμένος άνθρωπος. Ακουμπά πάνω σ' ένα V, έχει στην κορυφή του σταυρού την ημισέληνο και πιο πάνω εμφανίζονται 7 αστέρια σαν σταυροί. Γνωρίζοντας ότι εκείνη την εποχή επεκτεινόταν με γοργούς ρυθμούς ο Χριστιανισμός, αυτό το εύρημα δεν θα μας εντυπωσίαζε. Αυτό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι φέρει εγχάρακτες τις λέξεις «ΟΡΦΕΥΣ ΒΑΚΧΙΚΟΣ». Αναφέρεται λοιπόν στον αρχαίο Έλληνα μύστη Ορφέα; Μάλλον παράδοξο, μιας και ο μύθος του Ορφέα αναφέρει ότι δεν σταυρώθηκε, αλλά σφαγιάστηκε και κατακερματίστηκε από οργισμένες Μαινάδες.
Στους πρώτους αιώνες της εμφάνισης του Χριστιανισμού, κάποια Γνωστικά Χριστιανικά ρεύματα ταύτισαν τον Χριστό με τον Ορφέα. Ήταν η ομοιότητα των διδαγμάτων και ηθικών αρχών μεταξύ Χριστιανισμού και Ορφισμού, που οδήγησε σ' αυτήν την ταύτιση. Ο Σταυρωμένος Ορφέας, ίσως υπενθύμιζε αυτήν την ομοιότητα, ενώνοντας παλαιότερα και νεότερα σύμβολα.
Όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχέση των ονομάτων Βάκχος (ή αλλιώς 'Ίακχος') και Ιησούς: στα Εβραϊκά, ο Βάκχος/Ίακχος είναι JEHSU, το οποίο προφέρεται «Ιεσού». Στους Φοίνικες και Κανααϊτες μεταφέρεται απλά ως ΙΗS, δηλαδή για τους Έλληνες ΙΗΣ, και ολόκληρο κατευθείαν από τους Εβραίους «ΙΗΣΟΥ».
Το V που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του σταυρού και στο οποίο ακουμπά ο σταυρωμένος τα πόδια του, ίσως συνδέεται με τους 7 σταυρούς/αστέρια της κορυφής, που στεφανώνουν τον σταυρωμένο. Το V είναι ένα από τα αρχαία σύμβολα του Θείου θηλυκού, που παραπέμπει στην μήτρα που γεννά. Ο αριθμός 7, συνδέεται με την Ελληνίδα Θεά Αφροδίτη, την Θεά της θηλυκότητας, της ομορφιάς και της αγάπης. Ενδιαφέρον είναι ότι στην αραβική αρίθμηση ο αριθμός 7 γράφεται ως V. Στην Ρωμαϊκή αρίθμηση, το V είναι ο αριθμός 5, που επίσης συνδέεται με την Θεά Αφροδίτη και τον συνονόματο πλανήτη της, που, όπως είχε παρατηρηθεί από τους αστρονόμους της αρχαιότητας, σχηματίζει με την κίνησή του μια πεντάλφα (5Α) στον ουρανό, σε περίοδο 7 ετών.
Το Λ στην αραβική αρίθμηση είναι το 8. Το σύμβολο Λ συνδέεται με την αρσενική αρχή, παραπέμποντας στον φαλλό που γονιμοποιεί την μήτρα. Ο αριθμός 8 συνδέεται επίσης με το Θείο αρσενικό στοιχείο, με τον γήινο άνθρωπο, με την ισορροπία μεταξύ αυτών, με τη αναγέννηση, κι επομένως με τον Θεάνθρωπο Χριστό.
Βάζοντας το V πάνω στο Λ, σχηματίζεται το Χ, δηλαδή ο πλάγιος σταυρός. Στην Ρωμαϊκή αρίθμηση, το Χ είναι το 10 (αριθμός που παραπέμπει στην μονάδα) και στα μαθηματικά είναι το σύμβολο του πολλαπλασιασμού.
Η ημισέληνος στην κορυφή του σταυρού, ακριβώς πάνω από το κεφάλι του σταυρωμένου, είναι άλλη μια παραπομπή σε αρχαία θηλυκή θεότητα, στην Σεληνιακή Θεά. Έτσι, το θηλυκό στοιχείο φαίνεται να πλαισιώνει τον σταυρωμένο άνθρωπο, στηρίζοντας τα πόδια του και στεφανώνοντας το κεφάλι του...
Με τον τρόπο που είναι τοποθετημένα τα πόδια του σταυρωμένου στο V, το μέγεθος του V και η τοποθέτηση των άστρων στην κορυφή, φαίνεται λες και όλη η παράσταση ξεπηδά (γεννιέται) μέσα από το V και καταλήγει στα 7 αστέρια.
Ένα ακόμα παράδοξο της παράστασης, είναι η εμφάνιση σταυρωμένου ανθρώπου. Όπως θα δούμε παρακάτω (βλ. Λατινικός Σταυρός) ο εσταυρωμένος δεν εμφανίζεται ως σύμβολο του Χριστιανισμού πριν τον Μεσαίωνα. Το ότι αναφέρεται στον σταυρωμένο Ορφέα, κάνει το σύμβολο ακόμα πιο παράξενο και αινιγματικό...
Χρισμόν ή Labarum 
 
Πλάγιος σταυρός με το γράμμα Ρ στην μέση να τον διαπερνά. Συχνά, περικλείεται σε κύκλο. Έχει επικρατήσει να ερμηνεύεται ως τα δύο πρώτα γράμματα του Χριστού, και αποδίδεται στον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο, ως σύμβολο του στρατού του. Το σύμβολο όμως είχε κάνει την εμφάνισή του πολύ πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού. Έχει βρεθεί χαραγμένο σε πέτρα που χρονολογείται περίπου το 2.500 π.Χ. και εικάζεται ότι συμβολίζει τον Ήλιο και τον Ουρανό. Στην αρχαία Ελλάδα, συμβόλιζε το «Χρηστόν», δηλαδή «το αίσιο, το ευοίωνο» και υπήρχε χαραγμένο σε ναούς του Βάκχου στην Ρώμη.
Επίσης, νόμισμα που βρέθηκε του Πτολεμαίου του τρίτου (247-222 π.Χ.) φέρει το ΧΡ, αλλά το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ένα νόμισμα της εποχής του Κωνστάντιου του Β' της Ρώμης (317-361 π.Χ.), που φέρει στην μια του πλευρά το σύμβολο του Χρισμόν σε λάβαρο που κρατά ο αυτοκράτορας και περικλείεται με την λατινική επιγραφή «IN HOC SIGNO VICTOR ERIS» (βλ. εικόνα), που σημαίνει «EN TOYTΩ NIKA»... δηλαδή, όπως ακριβώς στο 'όραμα' του Κωνσταντίνου. Έτσι, εικάζεται ότι ο Κωνσταντίνος (όντας παγανιστής) εισήγαγε το σύμβολο στον Χριστιανισμό, μέσω ενός ευρηματικού 'οράματος', για να φέρει τις δύο θρησκείες -παλαιά και νέα- πιο κοντά.
Ο Λατινικός Σταυρός ή Χριστιανικός Σταυρός ή crux ordinaria ή crux immissa 
 
Ο κοινά (πλέον) γνωστός μας ασύμμετρος σταυρός (δηλαδή με μεγαλύτερο τον κάθετο άξονα), προϋπήρξε του Χριστιανισμού αρκετούς αιώνες. Μέχρι τότε, ήταν γνωστός στην Αίγυπτο ως ο σταυρός των Θεών Όσιρι και Σέραπι. Εμφανίστηκε στην Χριστιανική θρησκεία μετά τον 3ο αιώνα μ.Χ. ως σύμβολο υπενθύμισης της μαρτυρικής θυσίας του Χριστού και την ανάστασή του. Μέχρι τα τέλη περίπου του 3ο αιώνα μ.Χ., η χρήση του σταυρού ήταν πολύ σπάνια, μια και υπήρξε κατακριτέα από τους περισσότερους Χριστιανούς, αφού ήταν παγανιστικό σύμβολο, κι επιπλέον διότι οι Γραφές ήταν απόλυτα σαφείς:
«Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υπό κάτω της γης, ου προσκυνήσεις αυτοίς ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς» (η 2η Εντολή)
«Κύριο το Θεό σου να προσκυνήσεις, και αυτόν μόνο να λατρέψεις» (Λουκ. 4:8)
«Αλλά έρχεται ώρα, και μάλιστα είναι τώρα, που οι αληθινοί προσκυνητές θα προσκυνήσουν τον Πατέρα με Πνεύμα και με αλήθεια. Και πράγματι, ο Πατέρας τέτοιοι ζητά να είναι εκείνοι που τον προσκυνούν. Πνεύμα είναι ο Θεός, και εκείνοι που τον προσκυνούν, με Πνεύμα και με αλήθεια πρέπει να τον προσκυνούν'». (Ιωάν. 4:21-24)
Ο Τερτυλλιανός στο argumentum ad hominem καταδίκαζε τη χρήση του σταυρού ως ειδωλολατρεία και απέτρεπε τους Χριστιανούς που συνήθιζαν να ζωγραφίζουν έναν μικρό σταυρό στο μέτωπό τους... όπως έκαναν αιώνες νωρίτερα οι Ινδουιστές. Ο Αυτοκράτορας Ιουλιανός, όπως μας λέει ο Κύριλλος ο Αλεξανδρινός (Contra Julian., vi, in Opp., VI), απαγόρευσε την χρήση του σταυρού με τον οποιονδήποτε τρόπο (χαραγμένο σε πόρτες σπιτιών, σε πέτρα, σε ξύλο ή ζωγραφισμένο στα μέτωπα των πιστών) χαρακτηρίζοντάς το ως έγκλημα. Από την άλλη μεριά όμως, εικονομάχοι Αυτοκράτορες που προσπαθούσαν να καταπολεμήσουν την οποιαδήποτε απεικόνιση στην Χριστιανική θρησκεία, επέτρεπαν το σταυρό. Μια μεγάλη περίοδος πέρασε μέχρι να λυθεί το ζήτημα της χρήσης ή μη χρήσης του σταυρού από τους Χριστιανούς.
Από το 431 μ.Χ. περίπου όμως, άρχισαν να εμφανίζονται σταυροί και μέσα στα ιερά των Χριστιανικών ναών και το 586 μ.Χ. άρχισαν να στολίζουν τα καμπαναριά και τις στέγες τους. Δεν ήταν εύκολο για τους ανθρώπους να αποκηρύξουν όλα όσα γνώριζαν και όριζαν ως ιερά, κι ο σταυρός υπήρξε στη πίστη και τις κουλτούρες τους για χιλιάδες χρόνια. Έτσι, τον 6ο αιώνα μ.Χ., στην σύνοδο της Εφέσου, λύθηκε το ζήτημα, κι έγινε πλέον επίσημα αποδεκτό το σύμβολο του σταυρού ως έμβλημα του Χριστιανισμού, κάνοντας έτσι άλλο ένα 'βήμα υποχώρησης' με σκοπό τη προσέγγιση των δύο θρησκειών (παλαιάς και νέας).
Για πολλά χρόνια αφ' ότου ξεκίνησε η χρήση του σταυρού από τους Χριστιανούς, δεν εμφανίζεται ο εσταυρωμένος πάνω στο σταυρό. Σκηνές από τη σταύρωση του Χριστού στη τέχνη δεν έχουμε πριν από τον 7ο αιώνα μ.Χ. Αυτό διότι, αφ' ενός ακολουθούσαν την Εβραϊκή απαγόρευση περί δημιουργίας εικόνων και ειδώλων (2η Εντολή) και αφ' ετέρου διότι ο κενός σταυρός παρέπεμπε στην ανάσταση του Χριστού κι όχι το θάνατό του. Μετά τον 7ο αιώνα και ακόμα περισσότερο μετά την Σύνοδο της Νίκαιας το 787 μ.Χ., όπου αποφασίστηκε να επιτραπεί η εικονογράφηση του Χριστού, της Παρθένου και των Αγίων (που έληξε και τη ταραγμένη περίοδο της Εικονομαχίας), οι πρώτες εικονογραφήσεις του Χριστού τον έδειχναν μπροστά από το σταυρό (όχι πάνω σ' αυτόν), ντυμένο, ζωντανό και γαλήνιο, θριαμβευτή έναντι του θανάτου. Στον Μεσαίωνα όμως, οι Εκκλησίες αποφάσισαν να δώσουν περισσότερη έμφαση στο μαρτύριο της σταύρωσης και του θανάτου...
~*~*~
Μετά την επισημοποίηση του σταυρού ως Χριστιανικό έμβλημα, μια μεγάλη ποικιλία παραλλαγών του κλασσικού σταυρού άρχισαν να εμφανίζονται και να χαρακτηρίζονται ως Χριστιανικοί, λίγοι όμως απ' αυτούς ήταν πραγματικά αυθεντικοί και αμιγώς Χριστιανικοί:
Ο Κέλτικος Σταυρός
Ψηλός, ασύμμετρος σταυρός με κύκλο στο πάνω μέρος. Τον συναντάμε πολύ συχνά στις περιοχές της Ιρλανδίας και της Αγγλίας, από τον 8ο αιώνα και μετά. Ο θρύλος λέει ότι ο Άγ. Πατρίκιος ήταν ο πρώτος που σχημάτισε τον Κέλτικο σταυρό, φτιάχνοντας έναν κύκλο πάνω στον κλασσικό Λατινικό σταυρό, ώστε να σχετίσει το σύμβολο με την Σεληνιακή Θεά της αρχαίας κέλτικης θρησκείας και να φέρει την παλιά θρησκεία κοντά στην νέα.
Όμως, το ίδιο σύμβολο του Κέλτικου σταυρού συναντάμε στην Ινδουιστική θρησκεία, να ονομάζεται kiakra και να σχετίζεται με την σεξουαλική ένωση του φαλλικού σταυρού και του θηλυκού κύκλου.
Κατά έναν άλλο συμβολισμό, που αποδέχονται πολλοί από τους νεο-παγανιστές στις μέρες μας, ο Κέλτικος σταυρός σχετίζεται με τις 4 κατευθύνσεις του ορίζοντα και τις 4 εποχές του χρόνου, καθώς και το ότι συμβολίζει/αντιπροσωπεύει η κάθε μια. Δηλαδή:
Η Ανατολή - η Άνοιξη, η γέννηση και αναγέννηση, η νεότητα και η ανάπτυξη.
Ο Νότος - το Καλοκαίρι, η ζωντάνια και η δύναμη.
Η Δύση - το Φθινόπωρο, η εμπειρία, η γνώση και η καθοδήγηση.
Ο Βορράς - ο Χειμώνας, η σιωπή, η σοφία και ο θάνατος.
Ο κύκλος συνδέει τις 4 κατευθύνσεις, συμβολίζοντας τον κύκλο της ζωής και της φύσης.
Ο Λωρενιανός Σταυρός
Μοιάζει με τον Πατριαρχικό και χρησιμοποιούνταν ως οικόσημο από τους Δούκες της Λορένης, περιοχή της Γαλλίας από την οποία πήρε το όνομά του. Συνδέεται με τους Σταυροφόρους, με την Ιωάννα της Λορένης με την οικογένεια των Μεδίκων και με τους Ναΐτες Ιππότες που τους παραδόθηκε ως έμβλημα από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Το ίδιο όμως σύμβολο συναντάμε στην αρχαία Σουμερία, συνδυάζονταν με την ποιμενική ράβδο σε ιδεόγραμμα για την εξουσία.
Αργότερα, οι Ερμητικοί Αλχημιστές της Αναγέννησης, τον χρησιμοποιούσαν ως σύμβολο της Γης και του Πνεύματος, παραπέμποντας στην Ερμητική αρχή «όπως πάνω, έτσι και κάτω». Στην παραδοσιακή Αλχημεία, για τον μόλυβδο.
Οι Ελευθεροτέκτονες είχαν τον σταυρό της Λορένης ως σύμβολο ιεραρχικής τάξης.
Στην Καθολική Εκκλησία, είναι το σύμβολο του Καρδινάλιου και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Γαλλική αντίσταση είχε ως έμβλημά της τον σταυρό της Λορένης.
Ο Μαλτεσιανός Σταυρός
Συμμετρικός σταυρός με διχαλωτά άκρα, σχηματίζοντας σε σύνολο 8 γωνίες. Είναι σύμβολο προστασίας και τιμής. Παρέμεινε γνωστός ως «ο Σταυρός της Μάλτας» από τους Ιππότες της Μάλτας, μα το σύμβολο πρωτοεμφανίζεται στην αρχαία Ασσυρία, αντιπροσωπεύοντας τους 4 μέγιστους Ασσύριους Θεούς: Ρα, Ανού, Βήλος και Έα.
~*~*~
Αμιγώς Χριστιανικοί σταυροί, είναι:
Ο Ροδόσταυρος, που κάνει την εμφάνισή του περίπου τον 1ο αιώνα μ.Χ. στους πρωτο-Χριστιανούς, έχοντας ένα ρόδο στην μέση του σταυρού ή έναν σταυρό στην μέση ενός ρόδου, συμβολίζοντας το αίμα (ρόδο) του Χριστού (σταυρός).
Κατά μια άλλη έννοια (ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια), ο ροδόσταυρος συμβολίζει την ένωση της Θείας θηλυκής Αρχής-Μαρίας Μαγδαληνής (ρόδο) με την Θεία αρσενική Αρχή-Χριστό (σταυρός).
Πολύ αργότερα, γίνεται έμβλημα των Ροδόσταυρων και του Ερμητικού Τάγματος της Χρυσής Αυγής, με νέα στοιχεία συμβολισμού να συμπληρώνονται, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο, μυστικιστικό σύμβολο. Ο κλασσικός ροδόσταυρος σε σύνολο, συμβολίζει τον θρίαμβο του Πνεύματος έναντι της ύλης. Πιο αναλυτικά, ο σταυρός ερμηνεύεται ως ο υλικός κόσμος και ο κύκλος γέννησης-αναγέννησης. Το ρόδο στην μέση του σταυρού συμβολίζει την λυτρωτική δύναμη του αίματος του Χριστού και την πνευματική ανάπτυξη. Στην μέση του ρόδου εμφανίζεται άλλος ένας ολόιδιος ροδόσταυρος, αλλά μικρότερος, θέλοντας να συμβολίσει τον καθρεφτισμό του μικρόκοσμου στον μακρόκοσμο, και αντίστροφα. Τα 22 πολύχρωμα ροδοπέταλα που περικλείουν τον μικρό ροδόσταυρο, παραπέμπουν στα 22 γράμματα του Εβραϊκού αλφάβητου, χρωματισμένα σύμφωνα με τον χρωματικό συνδυασμό γράμματος-χρώματος που ακολουθεί η Καμπάλα.
Ο Σταυρός του Αγ. Πέτρου, ή αλλιώς γνωστός ως ανάστροφος Λατινικός σταυρός, που έχει πλέον συνδεθεί στις μέρες μας με τον Σατανισμό. Παλαιότερα όμως, συνδέονταν με τον Άγ. Πέτρο, που όταν καταδικάστηκε σε θάνατο με σταύρωση, ζήτησε να σταυρωθεί ανάποδα, διότι δεν θεωρούσε τον εαυτό του άξιο να σταυρωθεί όπως ο Χριστός. Μιας και ο Καθολικός Πάπας θεωρείται παραδοσιακά ο συνεχιστής του Αγ. Πέτρου, ο ανάστροφος σταυρός συχνά κοσμεί τον παπικό θρόνο και τάφο.
Ο Σταυρός της Ιερουσαλήμ ή αλλιώς των Σταυροφόρων, που υπήρξε σύμβολο της Ιερουσαλήμ, μετά την πρώτη Σταυροφορία. Είναι ένας μεγάλος ισοσκελής σταυρός και τέσσερις μικρότεροι τον περικλείουν. Εικάζεται ότι οι σε σύνολο 5 σταυροί, αντιπροσωπεύουν τις 5 πληγές του Χριστού. Κατά μια άλλη εκδοχή, οι 4 μικροί σταυροί που τον περικλείουν, αντιπροσωπεύουν τα 4 Ευαγγέλια. Άλλη μια εκδοχή, είναι ότι αντιπροσωπεύουν τα 4 σημεία του ορίζοντα, στα οποία εξαπλώθηκε ο Χριστιανισμός.
Ο Παπικός Σταυρός, που πρόκειται για το επίσημο έμβλημα του Πάπα και απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε άλλο, εκτός του Πάπα. Οι 3 οριζόντιες γραμμές συμβολίζουν τους 3 κόσμους στους οποίους ο Πάπας κυβερνά, κατά την πεποίθηση της Καθολικής πίστης: την Εκκλησία, τον Κόσμο και τον Ουρανό.
...Ο Πατριαρχικός Σταυρός, ο Σκαλωτός, ο Ρώσικος, ο Σλάβικος, ο Αρμένιος, ο Ποιμενικός, ο Αβελλινιανός, των Μεθοδιστών, των Βελών, ο Φλεγόμενος, ο Ιεραρχικός, του Αγ. Ιακώβου, του Αγ. Ιουλιανού, του Αγ. Λαζάρου... Δεκάδες παραλλαγές στολίζουν ναούς, χαράσσονται σε φυλακτά, γίνονται κοσμήματα, εμβλήματα οργανώσεων και κρατών... Αλλού είναι σύμβολο πίστης, αλλού προσπάθειας, κι αλλού εμπορικοποιήσης και εκμετάλλευσης. Δεκάδες χιλιάδες χρόνια πέρασαν από τότε που ο άνθρωπος για πρώτη φορά σχημάτισε το σταυρό μέσα στην σπηλιά του, μα μέχρι σήμερα τον κρατά κοντά του, περνώντας τον από τόσες πολλές έννοιες, συμβολισμούς φιλοσοφίες και σκέψεις, και διεκδικώντας τον πάντα ως «μονάχα δικό του». Είναι πάντα εδώ, έτοιμο να συμβολίσει ότι ο καθένας μας θέλει, αλλάζοντας ονόματα προς ικανοποίησή μας και μορφή για να εξυπηρετήσει τα πιστεύω μας. Είναι ίσως η απλότητά του που τον κάνει τόσο αγαπητό ή μήπως η χιλιάδων ετών μνήμη ενός συμβόλου, που πλέον έχει γίνει αδιάσπαστο μέρος της ανθρώπινης σκέψης και κουλτούρας;







http://ellinis.blogspot.com

Τα δέκα καλύτερα τoυφέκια όλων των εποχών

Posted: 13 Jun 2011 09:37 AM PDT


Στη πολεμική ιστορία, το ατομικό τoυφέκιο άλλαξε το τρόπο που παιζόταν το παιχνίδι στο πεδίο της μάχης. Οι αποστάσεις μεγάλωσαν, η σωματική δύναμη έδωσε τη θέση της στην ευφυΐα, το "γιουρούσι" στην τακτική, η στατικότητα στην κίνηση και η "επίδειξη" στην κάλυψη-απόκρυψη. 

Το τoυφέκιο ήταν ο καλύτερος φίλος του στρατιώτη που δεν πρέπει με τίποτα να αφήσει από τα μάτια του. Και κάποια δεν απογοήτευσαν ποτέ τον κάτοχο τους! Έδωσαν το πλεονέκτημα σε ώρες κρίσιμες, κέρδισαν μάχες, κράτησαν πολιτικούς στην καρέκλα τους, προσέφεραν δόξα και τιμή! Ποια όμως ήταν τα τoυφέκια που άλλαξα το ρου της Ιστορίας; 
10. Sturmgewehr 44 
 
Τύπος: Ημί ή πλήρως αυτόματο
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Διαμέτρημα: 7.92 x 33 mm
Ταχυβολία: 500 σφαίρες το λεπτό 
Με την αρχή της σύρραξης με τη Σοβιετική Ένωση, η Βέρμαχτ συνειδητοποίησε ότι το Γερμανικό πεζικό με τα Μάουζερ, βρισκόταν συχνά σε μειονεκτική θέση απέναντι στα αυτόματα όπλα των Ρώσων. Και σε αυτές τις συνθήκες γεννήθηκε το πρώτο «επιθετικό» τoυφέκιο (η ακριβής μετάφραση του ονόματός του). 
Βασικό συστατικό της επιτυχίας ήταν το μικρότερο διαμέτρημά του (7,92 mm) που έκανε πιο αποτελεσματική την αυτόματη λειτουργία και έδινε τη δυνατότητα μεταφοράς περισσότερων πυρομαχικών. Μπορεί να μην πρόλαβε να κάνει τη διαφορά, ωστόσο λόγω καινοτομίας αξίζει μια θέση στην δεκάδα. 
9. 1903 Springfield 
 
Τύπος: Χειροκίνητο
Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ
Διαμέτρημα: 7.62 x 63 mm
Ρυθμός ριπών: 10 σφαίρες το λεπτό 
Το μέτριο σχετικά νορβηγικό Krag-Jorgensen των Αμερικάνων στον Ισπανό-Αμερικάνικο πόλεμο γέννησε την ανάγκη για ένα νέο τoυφέκιο. Δανειζόμενοι από το αξιόπιστο Μάουζερ των 7mm, πρόσθεσαν μερικές αλλαγές και παρουσίασαν ένα τoυφέκιο με γεμιστήρα που παρουσίαζε εκπληκτική ακρίβεια. 
Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Στην μάχη του Μπέλλε Γούντς το 1918, οι Αμερικανοί πεζοναύτες με τα Springfield απωθούσαν αντεπιθέσεις από απόσταση 600 μέτρων. Το τoυφέκιο χρησιμοποιήθηκε τόσο στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο όσο και στην Κορέα. 

8. M14 
 
Τύπος: Ημί ή Πλήρως αυτόματο
Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ
Διαμέτρημα: 7.62 x 51 mm
Ταχυβολία: 700–750 σφαίρες το λεπτό 
Στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Αμερικανικό πεζικό κουβαλούσε μέχρι και 4 διαφορετικά είδη όπλων - πυρομαχικών. Ο στρατός των ΗΠΑ αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει ένα όπλο για πολλαπλούς ρόλους και το αποτέλεσμα ήταν το Μ14. 
Εμφανίστηκε το 1957 στο στάνταρ διαμέτρημα του ΝΑΤΟ, 7,62 mm, και πρωτο-χρησιμοποιήθηκε στο Βιετνάμ. Αν και τα σχόλια για την αποτελεσματικότητα των στρατιωτών ήταν θετικότατα, υπήρχαν ενστάσεις για το βάρος του. Μετά από λίγο καιρό αποσύρθηκε δίνοντας την θέση του στο ελαφρύτερο Μ16. 
7. Steyr AUG 
 
Τύπος: Ημί ή πλήρως αυτόματο τύπου Bull-Pup
Χώρα προέλευσης: Αυστρία
Διαμέτρημα: 5.56 x 45 mm
Ταχυβολία: 650 σφαίρες το λεπτό 
Η τοποθέτηση του γεμιστήρα και του κλείστρου πίσω από την σκανδάλη ήταν μια ιδιοφυής ιδέα στο σχεδιασμό τoυφεκίων αφού επιτρέπει μεγαλύτερη κάννη, μικρότερο μέγεθος και χαμηλότερο βάρος. Το Steyr Aug άλλαζε κάννη με άνεση, έδινε δυνατότητα την επιλογή πλευράς για την απόρριψη του φυσιγγίου και ένα διαφανή γεμιστήρα για άμεση μέτρηση των βολών. Ήταν όμως θύμα της επιτυχίας τους. Φέρνοντας σε όπλο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ο πρωτοποριακός του σχεδιασμός τρόμαξε τους υποψήφιους αγοραστές όταν εμφανίστηκε το 1977. 
6. Mauser K98k Carbine 
 
Τύπος: Χειροκίνητο
Χώρα προέλευσης: Γερμανία
Διαμέτρημα: 7.92 x 57 mm
Ταχυβολία: 10-15 σφαίρες το λεπτό 
Η παραγωγή του ξεκίνησε στο τέλος του 19ου αιώνα και το Mauser 98 ήταν η επιτομή της τεχνολογίας στις αρχές του 20ου αιώνα: Άκαπνη πυρίτιδα, δέσμες που έμπαιναν απευθείας στον γεμιστήρα και ο καταπληκτικός χειροκίνητος μηχανισμός που αποτελεί ακόμα και σήμερα την βάση για τα κυνηγετικά όπλα. 
Το αρχικό μοντέλο 98 χρησιμοποιήθηκε στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο με πολύ καλά αποτελέσματα και άντεξε μέχρι και την εισβολή στη Ρωσία στο Β' ΠΠ. Αναπόφευκτα με την εισαγωγή των αυτομάτων όπλων παραμερίστηκε, κερδίζει όμως επάξια μια θέση ανάμεσα στα κορυφαία όπλα που παρουσιάστηκαν. 
5. Lee- Enfield SMLE 
 
Τύπος: Χειροκίνητο
Χώρα προέλευσης: Ηνωμένο Βασίλειο
Διαμέτρημα: 7.7 x 56 mm
Ταχυβολία: 15-20 σφαίρες το λεπτό 
Το στάνταρ όπλο του Βρετανικού πεζικού από τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο έως το 1956 στην κρίση του Σουέζ, έγινε γνωστό για την αξιοπιστία του, την ακρίβεια και την εντυπωσιακό ρυθμό ριπών. Ο γεμιστήρας του δεχόταν 10 σφαίρες και αποτέλεσε την μεγαλύτερη χωρητικότητα που είχε οποιοδήποτε τoυφέκιο στα πρώτα μισά του 20ου αιώνα. 
Η μικρή κίνηση γεμίσματος και ο φλογοκρύπτης απέτρεπαν την αχρήστευση του όπλου λόγω σκόνης. Στα χέρια των καλά εκπαιδευμένων πεζικάριων, το Lee-Enfield, μπορούσε να εκτελέσει αυτό που καλείται «τρελό λεπτό», δηλαδή 30 σφαίρες να βρουν ένα στόχο 200 μέτρα μακριά σε ένα μόλις λεπτό, κάτι που συγκρίνεται με τα καλύτερα μοντέρνα ημιαυτόματα όπλα. 
4. M1 GARAND 
 
Τύπος: Ημιαυτόματο
Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ
Διαμέτρημα: 7.62 x 63 mm
Ταχυβολία: 30 σφαίρες το λεπτό 
Το M1 Garand υιοθετήθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ το 1936, και αποδείχθηκε ένα σκληρό βαρύ όπλο όταν βρέθηκε στο πεδίο της μάχης 5 χρόνια αργότερα. Ο στρατηγός Πάττον σχολίασε στο τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, ότι το Μ1 ίσως υπήρξε το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολέμου. Η δήλωση μπορεί να ήταν λίγο υπερβολική, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μ1 ήταν το πρώτο επιτυχές ημιαυτόματο όπλο με την αντοχή και ακρίβεια που απαιτείται στο πεδίο της μάχης. Περισσότερα από 6,25 εκατομμύρια Garand κατασκευάστηκαν μέχρι την τελική του απόσυρση στις αρχές του 1960. 
3. FN FAL 
 
Τύπος: Ημί ή πλήρως αυτόματο
Χώρα προέλευσης: Βέλγιο
Διαμέτρημα: 7.62 x 51 mm
Ταχυβολία: 650-700 σφαίρες το λεπτό 
Εμπνευσμένο από το Sturmgewehr 44, ο Βέλγος κατασκευαστής Fabrique Nationale δημιούργησε το FAL που σύντομα έγινε ένα από τα κλασικά όπλα του ψυχρού πολέμου. Χρησιμοποιήθηκε σε πάνω από 50 χώρες αν και ήταν αρκετά σύνθετο στο χειρισμό. Χρησιμοποιήθηκε στις ζούγκλες του Βιετνάμ από Αυστραλούς, στην Μέση Ανατολή από τους Ισραηλινούς κατά τον πόλεμο των 6 ημερών, και στον πόλεμο των Φώκλαντ και από τις δυο πλευρές. Και φυσικά ήταν το στάνταρ τoυφέκιο των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων μέχρι το 2001. 
2. M16 
 
Τύπος: Ημί ή πλήρως αυτόματο όπλο
Χώρα προέλευσης: ΗΠΑ
Διαμέτρημα: 5.56 x 45 mm
Ταχυβολία: 700-950 σφαίρες το λεπτό 
Αν και χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να λυθούν τα προβλήματα εμπλοκής του κατά τις δοκιμές του το 1960, το Μ16 αποτέλεσε ένα καταπληκτικό όπλο με μοναδικές επιδόσεις ακρίβειας, χειρισμού, χρόνου χρήσης και αποτελεσματικότητας. Το όπλο ικανοποίησε τις επιθυμίες του στρατού των ΗΠΑ για την δημιουργία ενός μοντέρνου ελαφρού όπλου που θα αντικαθιστούσε το ημιαυτόματο Μ1 και τον απόγονό του Μ14. 
Οι καινοτομίες του συμπεριλαμβάνουν ελαφρύτερα μέταλλα και πλαστικό στην κατασκευή του, ένα απλό σύστημα γέμισης με αέριο και την χρήση βλημάτων διαμετρήματος 5.56 mm, επιτρέποντας στους στρατιώτες να μεταφέρουν για το ίδιο βάρος τα διπλάσια πυρομαχικά σε σχέση με τις σφαίρες των 7.62 mm. 
1. AK-47 
 
Τύπος: Ημί ή πλήρως Αυτόματο όπλο
Χώρα προέλευσης: ΕΣΣΔ
Διαμέτρημα: 7.62 x 39 mm
Ταχυβολία: 600 σφαίρες το λεπτό 
Το ΑΚ-47 (το γνωστό Καλάσνικοφ), με 75 εκατομμύρια κομμάτια ανά τον κόσμο, αποτελεί τον θρύλο των όπλων και έχει επιφέρει περισσότερα θανάσιμα χτυπήματα από οποιοδήποτε άλλο όπλο στην ιστορία. Βασισμένο στο ίδιο σχεδιασμό με το Γερμανικό Sturmgewehr, φέρει μέτριο γεμιστήρα και είναι φτιαγμένο από ανθεκτικά κομμάτια. 
Όχι μόνο είναι εύκολο και σχετικά φτηνό στην παραγωγή του αλλά έχει αποδειχθεί πανεύκολο στην συντήρησή του και ανεπηρέαστο από τις συνθήκες χρήσης ακόμα και σε αυτές που θα έβγαζαν εκτός λειτουργίας όλα τα υπόλοιπα όπλα. Η ακρίβειά του είναι μέτρια αλλά η αδυναμία αυτή αντισταθμίζεται με την ικανότητα να απελευθερώνει έναν θανατηφόρο τοίχο από σφαίρες.





http://a-pistefto.blogspot.com

Δείτε το βίντεο με το θαλάσσιο "φίδι" - γίγαντα στο Μεξικό!

Posted: 13 Jun 2011 09:00 AM PDT


Ένα γιγαντιαίο "θαλάσσιο φίδι" εμφανίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, δημιουργώντας ενθουσιασμό στους επιστήμονες. Το θαλάσσιο πλάσμα κατεγράφη  σε βίντεο από ένα ειδικό τηλεχειριζόμενο όχημα (ROV) κατά τη διάρκεια επιστημονικής έρευνας για λογαρισμό εταιριών πετρελαιοειδών στην περιοχή. Ο καθηγητής Mark Benfield από το Louisiana State University των ΗΠΑ ο οποίος ήταν και επικεφαλής της αποστολής, περιγράφει:

  "Παρακολουθούσαμε στο μόνιτορ τις καταγραφές του βαθυσκάφους, όταν είδαμε ξαφνικά ένα μακρόστενο γυαλιστερό αντικείμενο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αρχικά το περάσαμε για σωλήνα γεώτρησης! Μεγεθύναμε την εικόνα και τότε ένας από τους συνεργάτες μου φώναξε "απίστευτο, είναι ένα ψάρι!"
  Όπως εξηγεί ο καθηγητής, δεν πρόκειται για "θαλάσσιο - φίδι" κι ας μοιάζει με τέτοιο. Το ψάρι - γίγαντας είναι η γνωστή σε όλους μας ... ρέγγα! Μόνο που δεν είναι όποια κι όποια, αφού η συγκεκριμένη (Glesne Regalecus, η επιστημονική της ονομασία), θεωρείται η "βασίλισσα των ρεγγών"! 

  Το μήκος της μπορεί να φθάσει τα 17 μέτρα και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ζωντανή αφού μόνο νεκρή έχει παρατηρηθεί και αυτό σε ελάχιστες  περιπτώσεις.  Μία από αυτές ήταν το 1993, πάλι στο Μεξικό, όταν "ξεβράστηκε" στα βράχια. Από εκεί προέρχεται και η φωτογραφία. 

Η ρέγγα πίσω από τους θρύλους για "θαλάσσια φίδια- γίγαντες"; 
   Σύμφωνα με τον καθηγητή  Benfield, το είδος αυτό "κρύβεται" κατά πάσα πιθανότητα πίσω από περιγραφές και θρύλους για "γιγαντιαία - φίδια" που ακούμε συχνά από ναυτικούς. Η εμφάνιση αυτής της ρέγγας είναι ιδιαίτερα περίεργη αφού δεν είναι μόνο το μήκος της που εντυπωσιάζει, αλλά και το ραχιαίο πτερύγιο που της δίνει μια ταχύτητα κίνησησς που μόνο σε ψάρι δεν παραπέμπει.

   Δείτε στο βίντεο την ρέγγα- γίγαντα:



http://www.pyles.tv
http://a-pistefto.blogspot.com

Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης θα γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος και θα βάλει ράσα (;)

Posted: 13 Jun 2011 08:47 AM PDT




Έβαψε τα χέρια του με αίμα αθώων πολιτών και αστυνομικών, κατάφερε να διασύρει και να «αποκεφαλίσει» την Ελληνική Αστυνομία διαφεύγοντας από συλλήψεις και διαπράττοντας σωρεία κακουργηματικών πράξεων και σήμερα δηλώνει έτοιμος να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό ελπίζοντας πως -όταν και αν αποφυλακιστεί- θα γίνει μοναχός στο Αγιο Ορος

Ο διαβόητος κακοποιός Κώστας Πάσσαρης, ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «θεριό των Βαλκανίων» και που από το 2001 κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Γκέρλας στη Ρουμανία, εμφανίζεται να μετανιώνει για το αμαρτωλό παρελθόν του και ως άλλο «απολωλός πρόβατο» να προσεύχεται γονατιστός μέσα στο στενό κελί του ζητώντας άφεση αμαρτιών και προσδοκώντας πως κάποια μέρα θα καταφέρει να φορέσει ράσα και να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στον Κύριο και δημιουργό του. Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Jurnalul National» του Βουκουρεστίου ο ιερωμένος στον οποίο οφείλεται η θεαματική μεταστροφή του κακοποιού, ο «άγιος» των φυλακισμένων αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ιωάννης Ραπτόπουλος.

Ο 80χρονος αρχιμανδρίτης, ιδρυτής της αδελφότητας «Οσία Ξένη – Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγόποινων», ήρθε σε επαφή με τον Πάσσαρη το περασμένο Πάσχα όταν, ενώ βρισκόταν στη Ρουμανία, έμαθε πως ο 34χρονος κακοποιός ζητούσε απεγνωσμένα να τον συναντήσει. Μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης άδειας από το ρουμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, ο πατέρας Γερβάσιος συνάντησε τον Πάσσαρη παρουσία του διευθυντή των φυλακών, αλλά και ακόμη τεσσάρων πάνοπλων φρουρών που παρακολουθούσαν τη συνάντηση με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Έκτοτε, η επικοινωνία τους έγινε συχνότερη, ο «πνευματικός πατέρας» του Πάσσαρη άρχισε να τον επισκέπτεται και να τον προμηθεύει εκκλησιαστικά βιβλία (κάποια από τα οποία -όπως «τα ασκητιικά» του Αββά Δωροθέου- θεωρούνται εξαιρετικά «δύσκολα» και διαβάζονται από μοναχούς στο Αγιο Ορος), ενώ από τη μεριά του, ο κακοποιός υιοθέτησε ένα μοναστηριακό και ιδιαίτερα σκληρό τρόπο ζωής και άρχισε να νηστεύει κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, αδιαφορώντας μάλιστα για τους χλευασμούς από πολλούς συγκρατούμενούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καθημερινό «εκκλησιαστικό» πρόγραμμα του έγκλειστου κακοποιού ξεκινάει νωρίς το πρωί, αφού μόλις ξυπνάει διαβάζει τον Ορθρο της ημέρας. Λίγες ώρες αργότερα τελεί Παράκληση, το απόγευμα τον Εσπερινό, ενώ το βράδυ κλείνει με το Μικρό Απόδειπνο. Μάλιστα, στις 3:00 τα ξημερώματα, ο Πάσσαρης ξυπνάει και τελεί Μεσονυκτική Ακολουθία, ενώ αμέσως μετά εκτελεί Μοναχικό Κανόνα (εκκλησιαστική προσευχή μοναχικού τύπου). Συγκεκριμένα, παίρνει στα χέρια του ένα κομποσκοίνι και αρχίζει να προσεύχεται, ενώ ταυτόχρονα κάνει μετάνοιες!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιμανδρίτη στη ρουμανική εφημερίδα, η φυλακή άλλαξε ριζικά τον Πάσσαρη, ο οποίος πλέον επικοινωνεί καλύτερα και είναι πιο ανοιχτός, έχοντας στραφεί προς τον Θεό. Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ηξεις αφήξεις» της τηλεόρασης Super ο αρχιμανδρίτης είχε εκμυστηρευτεί στον δημοσιογράφο Θοδωρή Δούκα: «Οταν τον είδα πρώτη φορά, το παιδί ήταν συντετριμμένο και εξομολογήθηκε για περίπου μιάμιση ώρα. Του έδωσα μια ωραία εικόνα της Παναγίας και του είπα: "Κώστα, αυτή είναι μια εικόνα που με συγκινεί βαθύτατα". Αυτός μου απάντησε: "Γέροντα, δώστε μου να τη φιλήσω, αλλά με συγχωρείτε, δεν θα την κρατήσω για να μη μου θυμίζει τη μητέρα μου". Αυτό το παιδί δεν γνώρισε ποτέ μητέρα. Για μένα βρίσκεται στο δρόμο της μετανοίας και αγαπάει πολύ τους αγιορείτες πατέρες. Ολα τα βιβλία που διαβάζει μιλούν για μετάνοια. Είναι το πνευματικό μου τέκνο».

Το… διαβατήριο για τον οίκο του Θεού 

Η Ορθοδοξία δέχεται στην αγκαλιά της όλους τους ανθρώπους και δεν κάνει διακρίσεις ακόμη και όταν πρόκειται για τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς.

Η ιδιάζουσα περίπτωση του Κώστα Πάσσαρη δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ίδιος φέρεται να έχει μετανιώσει για τις πράξεις του και μέσω της εξομολόγησης στον πνευματικό του πατέρα να έχει ζητήσει άφεση αμαρτιών και να έχει εκφράσει την επιθυμία να μονάσει.

Ωστόσο, για να μπορέσει να ακολουθήσει το δρόμο του μοναχισμού θα πρέπει κατ' αρχάς να αποφυλακιστεί καθώς εκτίει ποινή δις ισόβιαΑν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα μπορούσε να πάει σε κάποιο μοναστήρι, να καταθέσει το ποινικό του μητρώο και να περάσει με επιτυχία τη δοκιμαστική περίοδο των λίγων μηνών που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους δόκιμους μοναχούς. Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου οι δόκιμοι κυκλοφορούν με πολιτικά ρούχα και όχι με ράσα. Το αν πληροί τις προϋποθέσεις και αν είναι ικανός να γίνει μοναχός είναι κάτι που θα το κρίνει ο πνευματικός του πατέρας, ο οποίος πιστοποιεί την πνευματική του μεταμέλεια. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είναι αποφασισμένος και έτοιμος να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και όπως όλοι οι μοναχοί να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού.




Πηγή: oparadeisos.wordpress.com
http://clopyandpaste.blogspot.com

Το μωρό και τα λιοντάρια(vid)

Posted: 13 Jun 2011 08:37 AM PDT

Μωρό με λιοντάρι
Ο πιτσιρικάς τράβηξε την προσοχή του λιονταριού σε ζωολογικό κήπο.



http://www.piperies.gr

Κόβεις δένδρο, κλέβεις ποδήλατο(vid)

Posted: 13 Jun 2011 08:12 AM PDT

Καρέ καρέ κάμερα ασφαλείας του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης δείχνει την κλοπή ενός ποδηλάτου που ήταν δεμένο σε ένα δένδρο (Vid)

Η συμμορία βλέποντας ότι το ποδήλατο ήταν αλυσοδεμένο προτίμησε να κόψει το δένδρο ώστε να κλέψει  το ποδήλατο αντί να σπάσει την αλυσίδα.
Χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι ένας από αυτούς έριξε το δένδρο  κάτω και στη συνέχεια πήραν το λάφυρο τους.


http://news247.gr
http://www.piperies.gr

Σπίτια βγαλμένα από τα παραμύθια

Posted: 13 Jun 2011 08:06 AM PDT



Πολύ τυχεροί αυτοί που ζούνε σε αυτά τα σπίτια























http://araxtoikailight.blogspot.com

Κατεβάστε τον νέο Internet Explorer 9 τώρα δωρεάν!!! (Free download)

Posted: 13 Jun 2011 07:49 AM PDT


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Νταλίκα έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στα διόδια!(video)

Posted: 13 Jun 2011 07:00 AM PDT


Ένα απίστευτο ατύχημα συνέβη σε σταθμό διοδίων...
στις Ηνωμένες Πολιτείες και από θαύμα δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές!
Ο οδηγός μίας νταλίκας, ο οποίος πιθανότατα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι, έπεσε πάνω σε δύο θαλάμους, μέσα στους οποίους, ευτυχώς, δεν υπήρχαν εργαζόμενοι. Η τρελή πορεία συνεχίστηκε και το φορτηγό καρφώθηκε σε ένα τζιπ.


Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι η οδηγός κατάφερε να βγει σώα και μόνη από το παράθυρου του αυτοκινήτου και να απομακρυνθεί τρέχοντας. Είχε μάλιστα την ψυχραιμία καθώς απομακρυνόταν να... διορθώσει και το χτένισμά της!
Δείτε το βίντεο με τις εικόνες που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα... 






http://www.trelokomeio.com

Η γυναίκα με τις δύο γλώσσες!(video)

Posted: 13 Jun 2011 06:56 AM PDT


Νομίζετε πως τα έχετε δει όλα; Κι όμως, η πλαστική χειρουργική έκανε και πάλι το θαύμα της! Η γυναίκα που θα δείτε στο video, με τη βοήθεια της πλαστικής, έκανε τη γλώσσα της… διπλή…

Δείτε και θα καταλάβετε!






http://www.trelokomeio.com

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεργάτες

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές