Σάββατο 26 Μαΐου 2012

To Ποντίκι -


To Ποντίκι -


Συνελήφθη ο Γιάννης Παπαγιάννης

Posted: 26 May 2012 10:23 AM PDT

Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ο υπεύθυνος του μπλογκ Fimotro Γιάννης Παπαγιάννης, μετά από μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 

Ο δημοσιογράφος είχε αναρτήσει στο μπλογκ φωτοτυπία απόδειξης 50.000 ευρω, πόσο το οποίο υποστηρίζει ότι έλαβε ο κ. Βαξεβάνης απο την ΕΥΠ, μετά από προχθεσινό δημοσίευμά του για ελληνικές τράπεζες. 

Σημειώνεται, ότι με ανακοίνωσή της η ΕΥΠ διέψευσε τη γνησιότητα του εγγράφου και του ισχυρισμούς της ανάρτησης του blog.

Με εντολή του εισαγγελέα ο Γ. Παπαγιάν...

Πρώτη με διαφορά η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Posted: 26 May 2012 09:19 AM PDT

Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ 25,8%

ΣΥΡΙΖΑ 20,1%

ΠΑΣΟΚ 13%

ΚΚΕ 6,3%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,4%

Δημοκρατική Αριστερά 5,3%

 Χρυσή Αυγή 5,2%.


Από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις 6 Μαΐου οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 2,1%, ενώ ο ΛΑΟΣ υποχωρεί στο 2%. Στο 2,4% καταγράφεται κ...

Γιαούρτωσαν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλο

Posted: 26 May 2012 07:52 AM PDT

Περίπου στις 15:00 σε τσιπουράδικο ακριβώς κάτω από τα δικαστήρια του Βόλου είκοσι περίπου νεαροί άνδρες και γυναίκες με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν στο κατάστημα και εκσφενδόνισαν πολλά γιαούρτια εναντίον του βουλευτή της Χρύσης Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου και της παρέας του η οποία αποτελούταν από πέντε έως έξι άτομα.

Στο τσιπουράδικο επικράτησε πανδαιμόνιο αφού οι νεαροί άρχισαν να πετάνε προς την παρέα των Χρυσαυγιτών καρέκλες και τραπέζια. Η παρέα του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής αιφνιδιάστηκ...

Εξώδικο έστειλε η Χρυσή Αυγή στο Ε.Σ.Ρ.

Posted: 26 May 2012 06:02 AM PDT

Σε εξώδικη δήλωση προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προέβη η Χρυσή Αυγή καταγελώντας πόλεμο λάσπης αλλά και παράβαση του νόμου για την προβολή των κόμματων σε προεκλογική περίοδο.

Αναλυτικά η εξώδικη δήλωση:

Γραφείο Τύπου Χρυσή Αυγή

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Του πολιτικού κόμματος με την επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», με έδρα στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη, αρ. 50. 

ΠΡΟΣ 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ανεξάρτητη Αρχή εδρεύουσα σ...

Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ τονίζει ο Βενιζέλος

Posted: 26 May 2012 04:44 AM PDT

Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με ξεκάθαρους στόχους, την επομένη των εκλογών τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Επιμελητήριο της Κορίνθου.

Στις 18 Ιουνίου χρειάζεται μία κυβέρνηση με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης υπογράμμισε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο Ε.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η μόνη πολιτική που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας είναι η πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ.

«Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει» είπε, επαναλαμβάν...

Κουβέλης: Να γίνει η ΔΗΜΑΡ τρίτος πόλος σε μια καρικατούρα του δικομματισμού

Posted: 26 May 2012 03:06 AM PDT

«Η ΔΗΜΑΡ σηκώνει την σημαία του τρίτου πόλου και δίνει διέξοδο στους πολίτες που αρνούνται να παγιδευτούν στην καρικατούρα του δικομματισμού που προσπαθούν να στήσουν» είπε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.


«Καλώ όλους τους πολίτες που εμφορούνται από τις ιδέες του αριστερού ευρωπαϊσμού, που πιστεύουν στην ανάγκη προοδευτικών μεταρρυθμίσεων να έρθουν δίπλα μας, να μας δώσουν δύναμη και να πάρουν δύναμη και θάρρος από την αποφασιστικότητα μας.

 Δεν έχω την παραμι...

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Posted: 26 May 2012 02:27 AM PDT

Δημοσκόπηση της εταιρίας Rass εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία να υπερέχει του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 2,2%, ενώ έρχεται πρώτη και σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σφυγμομέτρησης.

Αναλυτικά τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

  • ΝΔ:  23,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ:  21,4%
  • ΠΑΣΟΚ:  13.1 %
  • ΔΗΜΑΡ: 6,2%
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:  5,8%
  • ΚΚΕ:  4,8%
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,8%

Στην παράσταση νίκης και στην ερώτηση «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα ερχόταν πρώτο», η Νέα Δημοκρατία β...

Σαμαράς: Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο

Posted: 26 May 2012 02:03 AM PDT

 Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κρατήσει όρθια την πατρίδα, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στα πλαίσια της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ.

«Κυβέρνηση του τόπου το ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο» τόνισε χαρακτηριστικά με τρίπτυχο: «ενότητα, αγώνας, αναγέννηση».

Ο Α. Σαμαράς άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το ΚΚΕ είπε ότι παρεμπόδισε τη λειτουργία επιχειρήσεων, αναφέροντας την Χαλυβουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι χάιδευε και χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους ...

Διαδικτυακή πειρατεία

Posted: 26 May 2012 01:31 AM PDT

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με την απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών έγινε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων ώστε να υποχρεωθούν, εκτός άλλω...

Διεθνή ΜΜΕ αναλύουν και... προβλέπουν

Posted: 26 May 2012 01:26 AM PDT

Με τα βλέμματα όλου του κόσμου να είναι στραμμένα στην Ελλάδα, διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, αναλυτές και ανταποκριτές προ­σπαθούν να ρίξουν φως στο ρευστό πολιτικό σκηνικό της χώρας, να ερμηνεύσουν το εκλο­γικό αποτέλεσμα και να αποτολμήσουν προ­βλέψεις. Η δημοσκόπηση της Pulse RC για «Το Ποντίκι», που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο φύλλο του «Π», όπως ήταν φυσικό, τράβηξε την προσοχή τους και αποτέλεσε απαραίτητο εργαλείο στην επισκόπηση της πολιτικής και οικονομικής πραγματικότητας της χώρας...

Αιματηρό επεισόδιο στη Φινλανδία

Posted: 26 May 2012 01:15 AM PDT

Ένοπλος άνοιξε πυρ από στέγη κτιρίου στην πόλη Χιβίνκα της Φινλανδίας, σκοτώνοντας μία 18χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας άλλους οκτώ, αναφέρουν οι τοπικές αρχές της πόλης.


Σε συνέχεια του επεισοδίου, η αστυνομία συνέλαβε έναν νεαρό άνδρα, 18 ετών, ο οποίος φέρεται υπεύθυνος για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν από τη στέγη του κτιρίου, σημαδεύοντας τις εισόδους μπαρ και εστιατορίων, γύρω στις 2 τα ξημερώματα. 

Δύο από του τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων η μία είν...

Η αναγκαιότητα της αριστερής κριτικής στον ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 26 May 2012 12:48 AM PDT

Του Γιώργου Ρούση*

Το τελευταίο διάστημα, πέρα από την απολύτως δικαιολογημένη αντίδραση εναντίον όσων με απαράδεκτο τρόπο αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την άλλη όψη του νομίσματος του μαύρου μετώπου, αναπτύσσεται μια όλο και πιο έντονη επιθετικότητα ενάντια σε όσους τολμούν να του ασκήσουν κριτική από τα αριστερά.

Αυτή στοχεύει όλους εκείνους, πρόσωπα ή συνιστώσες της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις του είναι ανεπαρκείς για μια φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση, και τούτο...

Ποίημα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας από τον Γκρας

Posted: 26 May 2012 12:48 AM PDT

Με ποίημα που τιτλοφορεί «Η Ντροπή της Ευρώπης» επέλεξε να παρέμβει ο Γερμανός νομπελίστας συγγραφέας Γκύντερ Γκρας στη συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και την στάση που τηρεί απέναντί της η Ευρώπη. 

Η Ευρώπη, γράφει ο Γκρας, βάζει την Ελλάδα «την χώρα στην οποία οφείλει το πνεύμα της», στο «ικρίωμα και την καταδικάζει σε φτώχεια». 

Το ποίημα δημοσιεύτηκε στην Sueddeutsche Zeitung την Παρασκευή.

«Από τη χώρα που σου έδωσε το λίνκο, και βρίσκεται κοντά στο χάος, μένεις μακριά» λέει ο Γκρας απευθυν...

O «διμέτωπος» αγώνας του Τσίπρα

Posted: 26 May 2012 12:47 AM PDT

«Καθαρή νίκη» ή αλλιώς την πρωτιά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου διεκδικεί πλέον ανοι­χτά ο Αλέξης Τσίπρας, μια νίκη που, όπως είπε, θα είναι η νίκη όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά «όλων των λαών της Ευρώπης ενάντια στη λιτό­τητα, ενάντια στη διεθνή τραπεζοκρατία και στις παρασιτικές και επι­κίνδυνες αγορές».

Στην πορεία προς τη νίκη αυτή, ο Τσίπρας επιχειρεί να αναζητήσει ή να ενισχύσει συμμαχίες και στο ευρωπα­ϊκό επίπεδο, όπου παίζεται το ευρύ­τερο πολιτικό παιχνίδι, με δεδομένη άλλωστε τη...

Σχοινοβασίες...

Posted: 26 May 2012 12:36 AM PDT

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπούν οι οικονομικά ισχυρές χώρες του κόσμου για να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα, κάτι που αποκρυσταλλώθηκε περίτρανα στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος των οχτώ μεγαλύτερων βιομηχανικών κρατών στον κόσμο, γνωστών και ως η «Ομάδα των οκτώ»!

Εκεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατάφερε να βρει τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή και να ικανοποιήσει τους υπέρμαχους των δύο διαφορετικών στρατηγικών. Από τη μια, λοιπόν, ανάπτυξη, αλλά από την άλλη αγώνας για ...

Μετά τον γάμο η κρεβατομουρμούρα

Posted: 26 May 2012 12:35 AM PDT

Γάμος με ημερομηνία λήξης εί­ναι η συνεργασία που προέκυ­ψε τις τελευταίες ημέρες ανά­μεσα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και την πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη. Με την ξινίλα ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, οι δυο αρχηγοί των κομμάτων έδωσαν τα χέρια χωρίς καν να κοιτάζονται και χωρίς στην πραγματικότητα να 'χουν συνειδητοποιήσει το πώς έφτασαν μέ­χρι εκεί. Αντώνης και Ντόρα έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, ο ένας για να καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα και η άλλη για να μπει στη Βουλή...

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Πετσάλνικος

Posted: 26 May 2012 12:28 AM PDT

Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Καστοριά ο πρώην Πρόεδρος της Βουλης Φίλλιπος Πετσαλνικος.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο Φ. Πετσάλνικος σημείωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανταποκρινόμενος και σε σχετική συζήτηση που έγινε στο νομό ότι με άλλη αντιπροσώπευση το ΠΑΣΟΚ θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

«Επειδή δεν είμαι γαντζωμένος σε καμιά καρέκλα και εφόσον έτσι επιμένουν και για να μην υπάρξει πρόβλημα και να επιτευχθεί η πανστρατιά του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καστοριάς, να...

Λαγκάρντ: Οι Έλληνες πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους

Posted: 26 May 2012 12:15 AM PDT

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στο Guardian μιλώντας για τα αδιέξοδα της Ελλάδας.

«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τους γονείς και τις μητέρες που δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη, η Γαλλίδα αξιωματούχος απαντά:

«Σκέφτομαι ...

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές