Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Φιλέτα κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Posted: 12 Nov 2011 04:32 AM PST

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα (περίπου 1.5 κιλό)

1 1/4 φλιτζάνια γιαούρτι, καλής ποιότητας 1 1/4 κουταλάκια του γλυκού κύμινο, σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο 1/4 κουταλάκι του γλυκού τούρμερικ, σκόνη 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια αγγουράκι σε μικρούς κύβους 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό δυόσμο Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία: Βάζουμε τα φιλέτα ένα-ένα μεταξύ 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης και με ένα βαρίδι τα κτυπάμε μέχρι να λεπτύνουν αρκετά (περίπου 1cm). Βάζουμε σε ένα μπολ το μισό γιαούρτι, το κύμινο, το μπούκοβο, το τούρμερικ, και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τα κτυπάμε με ένα σύρμα. Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε με τα χέρια να καλύψει η μαρινάδα το κρέας, σκεπάζουμε το μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη την νύκτα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και με ένα κουτάλι καθαρίζουμε την μαριναδα από τα φιλέτα. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ πάνω σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στο γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά ενώ αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Βάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι σε ένα μπολ, με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τοποθετούμε στο ψυγείο 20-25 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα φιλέτα μας τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού που ετοιμάσαμε και ζεστή πίτα. Καλή Όρεξη!

Πένες με μοσχαράκι γάλακτος και μανιτάρια

Posted: 12 Nov 2011 04:29 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

500 γρ. πένες 750 γρ. μοσχαράκι γάλακτος (από ελιά) σε μέτρια κομμάτια 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες 1/4 φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 12 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο 100 γρ. μανιτάρια πλευρότους ψιλοκομμένα 100 γρ. μανιτάρια Portobello χοντροκομμένα 1 λίτρο γάλα πλήρες 2 δαφνόφυλλα 1 κουτ. θυμάρι ψιλοκομμένο 2 φλιτζάνια κρασί κόκκινο 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη αλάτι, πιπέρι παρμεζάνα τριμμένη

Eκτέλεση

Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το λευκό κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί. Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε το γάλα και το κόκκινο κρασί μαζί με τα δάφνόφυλλα, το θυμάρι, το γλυκάνισο και τα μανιτάρια. Aλατοπιπερώνουμε καλά και σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το κρέας για μισή ώρα και τότε προσθέτουμε την ντομάτα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα. Oταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, ζεσταίνουμε μπόλικο νερό με αρκετό αλάτι σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πένες και τις βράζουμε. Τις σουρώνουμε. Σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Tip: Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα συγκεκριμένα μανιτάρια της συνταγής, αντικαταστήστε τα με απλά λευκά μανιτάρια ή με μερικά αποξηραμένα σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Τα αποξηραμένα μανιτάρια θα πρέπει πρώτα να τα βάλετε σε ζεστό νερό για μισή ώρα ή περισσότερο και να χρησιμοποιήσετε και το υγρό τους στο μαγείρεμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Πένες με κοτόπουλο και μπρόκολο

Posted: 12 Nov 2011 04:17 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

500 γρ. πένες 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος 300 γρ. μπρόκολο 100 γρ. τυρί κατσικίσιο 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 3 κουτ. σούπας εστραγκόν φρέσκο 300 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά 1 λεμόνι (τον χυμό του) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση Bράζουμε τις πένες για λίγο σε άφθονο αλατισμένο νερό (να κρατάνε λίγο), σουρώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε στον ζωμό. Στη συνέχεια, το ψήνουμε στην ψηστιέρα και το κόβουμε σε κυβάκια. Βράζουμε στον ατμό το μπρόκολο (τις κορυφές) για 3 λεπτά και τις αφήνουμε. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τις πένες, το κοτόπουλο, το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, το σκόρδο, το εστραγκόν, τη μισή παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.

Ηλίας Δεμιρτζόγλου

Παπαρδέλες με κατσικάκι και κάρι

Posted: 12 Nov 2011 04:16 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 2 ώρες ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

½ κιλό παπαρδέλες 1 κιλό κατσικάκι (χεράκι) κομμένο σε μερίδες 2 κουτ. σούπας αλεύρι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 3 κουτ. γλυκού κάρι σκόνη 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο 2 δαφνόφυλλα 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας 1 κουτ. σούπας γλυκό νεράντζι ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι κρασί λευκό 1 κουτ. σούπας ξίδι αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση Aλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το κατσίκι. Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και βάζουμε στην κατσαρόλα το τζίντζερ. Mόλις αρχίσει να αναδύεται η μυρωδιά του τζίντζερ, προσθέτουμε το κάρι και το μπαχάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι και ξύνουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας με σπάτουλα. Mόλις εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη δάφνη. Tαυτόχρονα, ρίχνουμε αρκετό νερό στην κατσαρόλα ώστε να καλύψει κατά τα 3/4 το κρέας. Eλέγχουμε το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το γλυκό του κουταλιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Aν χρειαστεί, ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο νερό. Zεσταίνουμε αρκετό νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Mόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις παπαρδέλες και τις βράζουμε όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα του.

Tip: Το κατσικάκι σε αυτήν τη συνταγή μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί με αρνί. Επίσης, αν θέλουμε παραδοσιακό κάρι, αφαιρούμε το τριμμένο μπαχάρι και αυξάνουμε την ποσότητα της σκόνης κάρι. Παραδοσιακά, το πιάτο αυτό είναι καυτερό, οπότε μην φοβηθείτε να του προσθέσετε λίγο καυτερό πιπέρι ή λίγη πιπεριά.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Posted: 12 Nov 2011 04:14 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

500 γρ. σπαγγέτι 20 γρ. αλάτι 2 lt νερό 2 κρόκους αβγών 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 100 γρ. μπέικον σε κυβάκια 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη επιπλέον παρμεζάνα

EKTEΛEΣH

Bάζουμε 2 λίτρα νερό σε φαρδιά και ψηλή κατσαρόλα. Oταν βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και τα σπαγγέτι, ανακατεύουμε μία φορά και τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε ?χωρίς να κρυώσουμε τα μακαρόνια, για να μη φύγει το άμυλο και να μπορεί να κολλήσει η σάλτσα. Pίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μαζί με το μπέικον να τσιγαριστεί λίγο και προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και ρίχνουμε την παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμούμε και φυσικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε απευθείας τα αβγά στη συνταγή, μπορούμε να τα ψήσουμε σε μπεν μαρί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια να τα προσθέσουμε στη μακαρονάδα μας.

Πικάντικα μπιφτέκια με μακαρόνια

Posted: 12 Nov 2011 04:13 AM PST

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ώρα και 30 λεπτά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά για τα μπιφτέκια

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο Ό φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη Ό φλιτζανιού πεκορίνο τριμμένο 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο Ό κουτ. γλυκού ρίγανη 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι, πιπέρι ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

ΓIA TH ΣAΛTΣA

150 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε μεγάλα κομμάτια 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ½ κουτ. γλυκού θυμάρι 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1 πακέτο σπαγγέτι

Eκτέλεση Ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Xωρίζουμε το μείγμα σε 10 κομμάτια και πλάθουμε μπιφτέκια. Tα τοποθετούμε σε ταψί και καλύπτουμε με μεμβράνη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε τα λουκάνικα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει, τα αφήνουμε για 4 λεπτά και σουρώνουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Pίχνουμε τις ντομάτες (φρέσκες και κονσέρβα) και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Mόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα τα μπιφτέκια και το λουκάνικο. Xαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Στο σημείο αυτό, βγάζουμε 2 μπιφτέκια και λίγο λουκάνικο, τα πολτοποιούμε με πιρούνι και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και τα μπιφτέκια στα πιάτα και προσθέτουμε αρκετή σάλτσα.

Κώστας Τσίγκας

ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Posted: 12 Nov 2011 03:34 AM PST

Υλικά :

200 γρ. γαριδούλα ψιλή 150 - 200 γρ ψάρι φιλέτο (βακαλάο) 200 γρ. μύδια 1 πακετάκι σουρίμι (καβούρι) 6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 ματσάκι άνηθος 300 ml κρέμα γάλακτος 1/2 κρασοπότηρο ούζο 2 κ.σ. μουστάρδα 1/2 κιλό φύλλο καταϊφι βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Ξαίνουμε το καταϊφι να ξεκολλήσει και να αφρατέψει. Το διπλώνουμε στα δάχτυλα και το ακουμπάμε σε αλειμμένο με βούτυρο ταψί να γίνουν φωλιές. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και μέσα. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μύδια. Τα σοτάρουμε όλα στο τηγάνι με λίγο από το βούτυρο και σβήνουμε με ούζο. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε το μείγμα στις φωλιές

Αφροδισιακό ποτό με ginger

Posted: 12 Nov 2011 03:30 AM PST

Πάρτε καμόση πιπερόριζα (300 γραμμάρια ή παραπάνω αναλόγος πόσον αψό το θέλετε) Καθαρίστε την τζιαι κόψετε την κομμάθκια σε ένα λίτρο νερό Βάρτε μέσα τζιαι μισόν όξινο με τες φλούδες Βράστε το παρασκεύασμαν για 20 λεπτά Διαλύστε με το μίξερ το όλον. Πίνετε ζεστόν ή κρυόν, με ζάχαρη ή χωρίς, με κανέλα, μοσχοκάρυδο, κάρδαμον, φύλλα θκιόσμη, επιπλέον όξυνο φρέσκο πουπάνω ή χωρίς. Έχει διαιτολόγους που λαλούν ότι παστηνίσκει (χωρίς ζάχαρη) Έχει σεξολόγους που λαλούν ότι εν διεγερτικό αφροδισιακό Εγώ λαλώ ότι εν έναν εξαίσιο ρόφημα που διά πολλή τόνο τζιαι ενέργεια. Αν είσαι τζιαι ερωτευμένος...

Αφροδισιακά σοκολατάκια

Posted: 12 Nov 2011 03:27 AM PST

Υλικά: 500 γρ. κουβερτούρα 1/4 κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν ½ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο ½ κουτ. του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση: Στρώνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και με δύο κουταλάκια δημιουργούμε σοκολατάκια πάνω σε μία λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Καλή επιτυχία!

Λαγός ψητός με αφροδισιακή σάλτσα

Posted: 12 Nov 2011 03:22 AM PST

Υλικά 2 μερίδες λαγό ½ ποτήρι κρασί 3 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Υλικά για τη σάλτσα 2 κρόκους βρασμένων αυγών Λίγο μαϊντανό 1 φρέσκο κρεμμυδάκι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές ξίδι ή balsamico 1 πρέζα κόλιανδρο 1 πρέζα σινάπι 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο Αρκετό πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε, κόβουμε και αφήνουμε τον λαγό για 2 ώρες στο κρασί. Στη συνέχεια, τον βάζουμε σ' ένα ταψάκι, όπου προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Τον σκεπάζουμε καλά και τον ψήνουμε στο φούρνο για 3 ώρες περίπου. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: αρχικά ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σέλινο, το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε τους κρόκους, το σέλινο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σινάπι, το ξίδι, το αλάτι, αρκετό πιπέρι και λίγο νερό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τον λαγό περιχύνοντάς τον με τη σάλτσα. Καλή Επιτυχία!

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές