Συνταγές μαγειρικής |
- Λαχματζούν
- Μπανανόψωμο!
- Ντάκος με γαρίδες
- Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι!!!
- Banoffee
- Πίτσα αφράτη
- Πίτσα αλα stevi
- ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΕΣ ΠΕΠΕΡΟΝΙ2
- Μίνι Πίτσες Πεπερόνι
- Πίτσα Express 1
Posted: 13 Sep 2011 10:16 PM PDT Υλικά: 1/2 κιλό κιμά 2 κρεμμύδια κοκκινοπίπερο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτάκι ντοματάκι αλάτι πιπέρι 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 πακέτο πίτες για σουβλάκια 1 γιαούρτι Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε τον κιμά μας μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε την ντομάτα μας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για μιση ωρα με 40 λεπτά. Αφού γίνει ο κιμάς μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τις πίτες ώστε να ροδισουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις πίτες με κιμά φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,μ ια κουταλιά γιαούρτι και αν θέλουμε κοκκινοπίπερο. |
Posted: 13 Sep 2011 10:11 PM PDT Υλικά: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι σόδα 115 γρ. βούτυρο ανάλατο 115 γρ. μαύρη ζάχαρη 500 γρ. μαυρισμένες μπανάνες λιωμένες με το χέρι 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και την σόδα. Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και τα αβγα. Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, κάντε και τη δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στο φούρνο. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι! |
Posted: 13 Sep 2011 10:05 PM PDT Υλικά: 500 γρ. γαρίδες βρασμένες 8-10 παξιμάδια ολικής αλέσεως 1 ντομάτα τριμμένη τυρί φέτα ρίγανη λάδι αλάτι Εκτέλεση: Βάζουμε τα παξιμάδια σε πιατέλα και από πνω την τριμμένη ντομάτα . Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και προσθέτουμε το τυρί (λίγο σε κάθε παξιμάδι). Προσθέτουμε στο καθένα μερικές γαρίδες και περιχύνουμε με λάδι. |
Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι!!! Posted: 13 Sep 2011 09:55 PM PDT Υλικά: 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα 4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες 2 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο Ό κούπας λευκό γλυκό κρασί 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν 3 κούπες ζωμός λαχανικών Εκτέλεση: Κόβουμε 1 καπάκι πάνω από την κολοκύθα, την αδειάζουμε, παίρνουμε 700 γρ. και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε, το κρεμμύδι,την κολοκύθα, το καλαμπόκι, τις πατάτες ολόκληρες και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν,το ζωμό λαχανικών και τα βράζουμε 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά. Κατόπιν αλέθουμε τη σούπα, τη ρίχνουμε στην άδεια κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος |
Posted: 13 Sep 2011 09:53 PM PDT Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση: Βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τα κουτιά και προσέχουμε συνέχεια να καλύπτονται εξ ολοκλήρου με νερό ( συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται). Σιγοβράζουμε για 4 ώρες (βάλτε και άλλα κουτιά μαζί για μελλοντική χρήση). Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού σε ένα τσέρκι τουλάχιστον 20cm διαμέτρου. Προσοχή, η βάση να είναι ομοιόμορφη. Ψηνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να γίνει το γάλα. Μετά το 4ωρο ανοίγουμε με προσοχή τα 2 κουτιά ζαχαρούχο (αφήνουμε να κρυώσουν λίγο) και απλώνουμε το περιεχόμενο πάνω στη βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Άλλη μια ώρα στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη καφέ ή σοκολάτα. |
Posted: 13 Sep 2011 05:56 PM PDT Πίτσα αφράτη
ΥλικάΓια την ζύμη: 2 φακελάκια ξερή μαγιά 2 κούπες(από 2/3 νερου η καθεμιά)χλιαρο νερο(35-40°C) 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη 4 κούπες αλεύρι 1/2 κουταλάκι αλάτι 5 κουταλιές ελαιόλαδο Για την γέμιση: 250 γρ. έμμενταλ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 250 γρ. ένταμ τριμμένο Ελιές καθαρισμένες και κομμένες στη μέση Ροδέλες πράσινης πιπεριάς(προαιρετικά) Ζαμπόν σε κυβάκια 1/2 φλιτζανάκι κέτσαπ 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας Λίγη ρίγανη Πιπέρι Πάπρικα γλυκιά Μανιτάρια (προαιρετικά) Φέτες ντομάτας
Ιταλική κουζίνα Ετοιμασία
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!! |
Posted: 13 Sep 2011 05:56 PM PDT Πίτσα αλα stevi
ΥλικάΓια τη ζύμη (για ένα μεγάλο ταψί): 500 γρ. αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά ή 20 γρ. μαγιά φρέσκια 1 κούπα νερό χλιαρό 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 κούπα λάδι Για τη σάλτσα: 1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Λίγο ζάχαρη Λίγο κορν φλαουρ 1 κουταλάκι ρίγανη Για τη γέμιση: 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει Μανιτάρια Πιπεριές ψιλοκομμένες
Ελληνική κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία Ετοιμασία
Η στεγνή μαγιά (στο φακελάκι) κάνει τη ζύμη λεπτή και η νωπή μαγιά (στο χαρτί) κάνει τη ζύμη πιο φουσκωτή σαν ψωμί. Η επιλογή είναι δική σας..... Καλή όρεξη... |
Posted: 13 Sep 2011 05:54 PM PDT ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΕΣ ΠΕΠΕΡΟΝΙ Υλικά για τη ζύμη · 1 κουταλάκι ζάχαρη · 1 κουταλάκι ζάχαρη · 1 φακελάκι μαγιά ξερή · 1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμών Κελσίου) · 2 κουταλάκια λάδι · 3 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις · 1 κουταλάκι αλάτι για τη γέμιση · 3 κουταλιές λάδι · 1 κούπα σάλτσα ντομάτας · 150 γρ. τριμμένο προβολόνε ή μοτσαρέλα · 100 γρ. πεπερόνι, σε φετάκια · 10 ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε φετάκια · 1 ντομάτα σε λεπτά φετάκια · 1/2 πιπεριά, σε λωριδίτσες (ζουλιέν) · 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι · 1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι Ατομα: Γίνονται 4 μίνι πίτσες Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα Χρόνος ψησίματος: 10' Εκτέλεση Διαλύστε τη ζάχαρη στο ζεστό νερό. Προσθέστε τη μαγιά και διαλύστε την. Αφήστε τη να σταθεί 5', να ενεργοποιηθεί. Αδειάστε το μίγμα σε μπολ, προσθέστε το λάδι, ρίξτε κατόπιν το αλάτι και το αλεύρι, λίγο, λίγο, ώσπου να επιτύχετε ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αδειάστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την, ώσπου να γίνει λεία 7' περίπου. Σ' ένα άλλο μπολ, βάλτε λίγο λάδι και αλείψτε τα τοιχώματα. Στριφογυρίστε τη μπάλα της ζύμης τριγύρω στο λαδωμένο μπολ, ώστε να λαδωθεί τριγύρω. Αφήστε την κατόπιν στο μπολ και καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να σταθεί σε ζεστό μέρος 30'-60' ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και πλάστε την για 2'. Αφήστε τη να ξεκουραστεί, καλυμμένη με πετσέτα κουζίνας. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και με τον πλάστη, πατήστε το καθένα ν' ανοίξει σε χοντρό φύλλο. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί, αλείψτε τις επιφάνειές τους με λάδι κι απλώστε επάνω ένα παχύ στρώμα σάλτσας. Πασπαλίστε με προβολόνε ή μοτσαρέλα, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο 2 εκ. Αραδιάστε επάνω τις ελιές, τις πιπεριές, το πεπερόνι και τις ντομάτες. Πασπαλίστε με ρίγανη ή θυμάρι και κατόπιν με κεφαλοτύρι. Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήστε τις πίτσες στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 8'-10' ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη τριγύρω. Αφήστε τις να σταθούν 2'-3', χωρίστε τις σε κομμάτια και σερβίρετέ τις. |
Posted: 13 Sep 2011 05:53 PM PDT Μίνι Πίτσες Πεπερόνι Υλικά για τη ζύμη · 1 κουταλάκι ζάχαρη · 1 φακελάκι μαγιά · 1 κούπα χλιαρό νερό · 2 κουταλάκια λάδι · 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις · 1 κουταλάκι αλάτι για τη γέμιση · 1 κούπα σάλτσα ντομάτας · 150 γρ. τυρί προβολόνε ή μοτσαρέλα · 100 γρ. πεπερόνι σε φετάκια · 10 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες · 1 ντομάτα · 1/2 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες · 1 κουταλάκι ρίγανη · 1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι Εκτέλεση Ανακατέψτε σ' ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το λάδι και το νερό με τη ζάχαρη και τη διαλυμμένη μαγιά. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλετε και τοποθετήστε τη σ' ένα καλά λαδωμένο μπολ. Καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να σταθεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και ανοίξτε τη σε πιτάκια. Απλώστε πάνω πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, την πιπεριά, το πεπερόνι, τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φετούλες, τη ρίγανη και τελειώστε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Βάλτε τη στο φούρνο να ψηθεί. |
Posted: 13 Sep 2011 05:50 PM PDT Πίτσα Express
ΥλικάΨωμί μπαγιάτικο Βιτάμ Ζαμπόν σε φέτες για τοστ Τυριά διάφορα της αρεσκείας μας τριμμένα στον χοντρό τρίφτη 3-4 αυγά (ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το πυρέξ) 1-2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες Λίγη ρίγανη
Διεθνής κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία Ετοιμασία
|
You are subscribed to email updates from Συνταγές μαγειρικής To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
Google Inc., 20 West Kinzie, Chicago IL USA 60610 |
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου