Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Συνταγές μαγειρικής


Συνταγές μαγειρικής


Λαχματζούν

Posted: 13 Sep 2011 10:16 PM PDT

Υλικά: 1/2 κιλό κιμά 2 κρεμμύδια κοκκινοπίπερο 1 σκελίδα σκόρδο 1 κουτάκι ντοματάκι αλάτι πιπέρι 1 ποτήρι λευκό κρασί 1 πακέτο πίτες για σουβλάκια 1 γιαούρτι Εκτέλεση:  Τσιγαρίζουμε τον κιμά μας μέχρι να πάρει χρώμα. Αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τσιγαρίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε την ντομάτα μας, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για μιση ωρα με 40 λεπτά.  Αφού γίνει ο κιμάς μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και ψήνουμε τις πίτες ώστε να ροδισουν και από τις δύο πλευρές.  Σερβίρουμε τις πίτες με κιμά φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,μ ια κουταλιά γιαούρτι και αν θέλουμε κοκκινοπίπερο.

Μπανανόψωμο!

Posted: 13 Sep 2011 10:11 PM PDT

Υλικά: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι σόδα 115 γρ. βούτυρο ανάλατο 115 γρ. μαύρη ζάχαρη 500 γρ. μαυρισμένες μπανάνες λιωμένες με το χέρι 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα Εκτέλεση:  Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.  Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και την σόδα.  Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε άλλη λεκάνη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.  Προσθέτουμε τον πουρέ της μπανάνας και τα αβγα.  Έπειτα βάζουμε το μείγμα της μπανάνας στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.  Σε αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μείγμα μας και βάζουμε στο φούρνο.  Ψήνουμε για 60 με 65 λεπτά, κάντε και τη δοκιμη με το μαχαιρι πρώτα, και αφού το σβήσουμε το αφηνουμε άλλα 10 λεπτά να σταθεί στο φούρνο.  Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε ένα ζουμερό γλυκάκι!

Ντάκος με γαρίδες

Posted: 13 Sep 2011 10:05 PM PDT

Υλικά: 500 γρ. γαρίδες βρασμένες 8-10 παξιμάδια ολικής αλέσεως 1 ντομάτα τριμμένη τυρί φέτα ρίγανη λάδι αλάτι Εκτέλεση:  Βάζουμε τα παξιμάδια σε πιατέλα και από πνω την τριμμένη ντομάτα .  Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη και προσθέτουμε το τυρί (λίγο σε κάθε παξιμάδι).  Προσθέτουμε στο καθένα μερικές γαρίδες και περιχύνουμε με λάδι.

Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι!!!

Posted: 13 Sep 2011 09:55 PM PDT

Υλικά: 700 γρ. κίτρινη κολοκύθα 4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη 1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες 2 κούπες καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο Ό κούπας λευκό γλυκό κρασί 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν 3 κούπες ζωμός λαχανικών Εκτέλεση:  Κόβουμε 1 καπάκι πάνω από την κολοκύθα, την αδειάζουμε, παίρνουμε 700 γρ. και την κόβουμε σε κύβους ίσου μεγέθους, για να ψηθούν ομοιόμορφα.  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε, το κρεμμύδι,την κολοκύθα, το καλαμπόκι, τις πατάτες ολόκληρες και σβήνουμε με το κρασί.  Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν,το ζωμό λαχανικών και τα βράζουμε 30-40 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ψηθούν καλά.  Κατόπιν αλέθουμε τη σούπα, τη ρίχνουμε στην άδεια κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος

Banoffee

Posted: 13 Sep 2011 09:53 PM PDT

Υλικά: 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα 250 γρ. μπισκότα digestive 100 γρ. βούτυρο μισό ποτήρι χυμός μπανάνα 3 μπανάνες 500 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη άχνη σκόνη καφέ ή σοκολάτα. Εκτέλεση:  Βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Προσοχή, δεν ανοίγουμε τα κουτιά και προσέχουμε συνέχεια να καλύπτονται εξ ολοκλήρου με νερό ( συμπληρώνουμε όποτε χρειάζεται). Σιγοβράζουμε για 4 ώρες (βάλτε και άλλα κουτιά μαζί για μελλοντική χρήση).  Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπόλ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας. Ανακατεύουμε καλά και φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού σε ένα τσέρκι τουλάχιστον 20cm διαμέτρου. Προσοχή, η βάση να είναι ομοιόμορφη. Ψηνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να γίνει το γάλα.  Μετά το 4ωρο ανοίγουμε με προσοχή τα 2 κουτιά ζαχαρούχο (αφήνουμε να κρυώσουν λίγο) και απλώνουμε το περιεχόμενο πάνω στη βάση μας. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.  Στη συνέχεια καλύπτουμε με τις μπανάνες που έχουμε κόψει σε φέτες. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να σφίξει και απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες. Άλλη μια ώρα στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με σκόνη καφέ ή σοκολάτα.

Πίτσα αφράτη

Posted: 13 Sep 2011 05:56 PM PDT

Πίτσα αφράτη

 

Υλικά

Για την ζύμη: 2 φακελάκια ξερή μαγιά 2 κούπες(από 2/3 νερου η καθεμιά)χλιαρο νερο(35-40°C) 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη 4 κούπες αλεύρι 1/2 κουταλάκι αλάτι 5 κουταλιές ελαιόλαδο Για την γέμιση: 250 γρ. έμμενταλ κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες 250 γρ. ένταμ τριμμένο Ελιές καθαρισμένες και κομμένες στη μέση Ροδέλες πράσινης πιπεριάς(προαιρετικά) Ζαμπόν σε κυβάκια 1/2 φλιτζανάκι κέτσαπ 1 φλιτζανάκι χυμό ντομάτας Λίγη ρίγανη Πιπέρι Πάπρικα γλυκιά Μανιτάρια (προαιρετικά) Φέτες ντομάτας

Αλλες συνταγές από την Ιταλική κουζίνα

Ιταλική κουζίνα

Ετοιμασία

    Διαλύουμε από μία μαγιά σε κάθε κούπα χλιαρό νερό και προσθέτουμε από 1/2 κουταλάκι ζάχαρη. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό με την μαγιά (που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει) και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια (αν χρειαστεί προσθέτουμε αναλόγως λίγο αλεύρι ή λίγο χλιαρό νερό) και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει (40'λεπτα περίπου) σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος. Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο(κατά προτίμηση στρογγυλό)και βάζουμε μέσα τη ζύμη, την οποία έχουμε ανοίξει με τον πλάστη (πάχος ζύμης 10 εκ. περίπου). Αλείφουμε την ζύμη με το κέτσαπ και τον χυμό ντομάτας, προσθέτουμε όλα τα υλικά, γυρίζουμε τις άκρες τις πίτσας προς τα μέσα και ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!

Πίτσα αλα stevi

Posted: 13 Sep 2011 05:56 PM PDT

Πίτσα αλα stevi

 

Υλικά

Για τη ζύμη (για ένα μεγάλο ταψί): 500 γρ. αλεύρι σκληρό 1 φακελάκι μαγιά ή 20 γρ. μαγιά φρέσκια 1 κούπα νερό χλιαρό 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι ζάχαρη 1/2 κούπα λάδι Για τη σάλτσα: 1 κούπα συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Λίγο ζάχαρη Λίγο κορν φλαουρ 1 κουταλάκι ρίγανη Για τη γέμιση: 400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη 200 γρ. ζαμπόν σε φέτες ή ότι άλλο αλλαντικό σας αρέσει Μανιτάρια Πιπεριές ψιλοκομμένες

Αλλες συνταγές από την Ελληνική κουζίνα

Ελληνική κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

    Ζύμη: Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το χλιαρό νερό ρίχνουμε τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά. Ρίχνουμε μετά το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε (όσο χρειάζεται ώστε η ζύμη μας να γίνει λεία, μαλακιά και σφιχτή χωρίς σβώλους). Αλευρώνουμε τη ζύμη τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιασθεί ο όγκος της (περίπου 30 λεπτά). Οταν είναι έτοιμη την ανοίγουμε πιέζoντας με δύναμη με τα δάχτυλα μέσα στο ταψί να πάρει το σχήμα του και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι παντού για να ψηθεί καλύτερα η ζύμη μας. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και το κορν φλαουρ και τα ρίχνουμε πάνω στην ζύμη. Στρώνουμε πάνω από την σάλτσα το ζαμπόν και τα μανιτάρια και ρίχνουμε το τυρί και την πιπεριά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Η στεγνή μαγιά (στο φακελάκι) κάνει τη ζύμη λεπτή και η νωπή μαγιά (στο χαρτί) κάνει τη ζύμη πιο φουσκωτή σαν ψωμί. Η επιλογή είναι δική σας.....  Καλή όρεξη...

ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΕΣ ΠΕΠΕΡΟΝΙ2

Posted: 13 Sep 2011 05:54 PM PDT

ΜΙΝΙ ΠΙΤΣΕΣ ΠΕΠΕΡΟΝΙ

Υλικά

για τη ζύμη

·  1 κουταλάκι ζάχαρη

·  1 κουταλάκι ζάχαρη

·  1 φακελάκι μαγιά ξερή

·  1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμών Κελσίου)

·  2 κουταλάκια λάδι

·  3 κούπες αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

·  1 κουταλάκι αλάτι για τη γέμιση

·  3 κουταλιές λάδι

·  1 κούπα σάλτσα ντομάτας

·  150 γρ. τριμμένο προβολόνε ή μοτσαρέλα

·  100 γρ. πεπερόνι, σε φετάκια

·  10 ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε φετάκια

·  1 ντομάτα σε λεπτά φετάκια

·  1/2 πιπεριά, σε λωριδίτσες (ζουλιέν)

·  1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι

·  1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

Ατομα: Γίνονται 4 μίνι πίτσες

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος ψησίματος: 10'

Εκτέλεση

Διαλύστε τη ζάχαρη στο ζεστό νερό. Προσθέστε τη μαγιά και διαλύστε την. Αφήστε τη να σταθεί 5', να ενεργοποιηθεί. Αδειάστε το μίγμα σε μπολ, προσθέστε το λάδι, ρίξτε κατόπιν το αλάτι και το αλεύρι, λίγο, λίγο, ώσπου να επιτύχετε ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Αδειάστε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την, ώσπου να γίνει λεία 7' περίπου. Σ' ένα άλλο μπολ, βάλτε λίγο λάδι και αλείψτε τα τοιχώματα. Στριφογυρίστε τη μπάλα της ζύμης τριγύρω στο λαδωμένο μπολ, ώστε να λαδωθεί τριγύρω. Αφήστε την κατόπιν στο μπολ και καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να σταθεί σε ζεστό μέρος 30'-60' ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πατήστε τη να ξεφουσκώσει και πλάστε την για 2'. Αφήστε τη να ξεκουραστεί, καλυμμένη με πετσέτα κουζίνας. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και με τον πλάστη, πατήστε το καθένα ν' ανοίξει σε χοντρό φύλλο. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί, αλείψτε τις επιφάνειές τους με λάδι κι απλώστε επάνω ένα παχύ στρώμα σάλτσας. Πασπαλίστε με προβολόνε ή μοτσαρέλα, αφήνοντας τριγύρω ένα περιθώριο 2 εκ. Αραδιάστε επάνω τις ελιές, τις πιπεριές, το πεπερόνι και τις ντομάτες. Πασπαλίστε με ρίγανη ή θυμάρι και κατόπιν με κεφαλοτύρι. Ραντίστε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ψήστε τις πίτσες στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 8'-10' ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη τριγύρω. Αφήστε τις να σταθούν 2'-3', χωρίστε τις σε κομμάτια και σερβίρετέ τις.

Μίνι Πίτσες Πεπερόνι

Posted: 13 Sep 2011 05:53 PM PDT

Μίνι Πίτσες Πεπερόνι

Υλικά

για τη ζύμη

·  1 κουταλάκι ζάχαρη

·  1 φακελάκι μαγιά

·  1 κούπα χλιαρό νερό

·  2 κουταλάκια λάδι

·  3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

·  1 κουταλάκι αλάτι για τη γέμιση

·  1 κούπα σάλτσα ντομάτας

·  150 γρ. τυρί προβολόνε ή μοτσαρέλα

·  100 γρ. πεπερόνι σε φετάκια

·  10 ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες

·  1 ντομάτα

·  1/2 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

·  1 κουταλάκι ρίγανη

·  1/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σ' ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι. Κάντε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το λάδι και το νερό με τη ζάχαρη και τη διαλυμμένη μαγιά. Ζυμώστε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλετε και τοποθετήστε τη σ' ένα καλά λαδωμένο μπολ. Καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να σταθεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Πλάστε τη ζύμη σε στρογγυλά μπαλάκια και ανοίξτε τη σε πιτάκια. Απλώστε πάνω πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, τις ελιές, την πιπεριά, το πεπερόνι, τη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φετούλες, τη ρίγανη και τελειώστε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Βάλτε τη στο φούρνο να ψηθεί.

Πίτσα Express 1

Posted: 13 Sep 2011 05:50 PM PDT

Πίτσα Express

 

Υλικά

Ψωμί μπαγιάτικο Βιτάμ Ζαμπόν σε φέτες για τοστ Τυριά διάφορα της αρεσκείας μας τριμμένα στον χοντρό τρίφτη 3-4 αυγά (ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το πυρέξ) 1-2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες Λίγη ρίγανη

Αλλες συνταγές από την Διεθνής κουζίνα

Διεθνής κουζίνα Γρήγορη ετοιμασία

Ετοιμασία

    Κόβουμε το ψωμί σε ψιλές φέτες, και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Λιώνουμε λίγο βιτάμ και ραντίζουμε τις φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν πάνω στο ψωμί και τις χαράζουμε παράλληλα, (για να απορροφηθούν από το ψωμί τα αυγά αργότερα). Αραδιάζουμε τα τυριά τριμμένα (να είναι αρκετά) σε όλο το πυρέξ, πάνω στα τυριά αραδιάζουμε και τις φέτες ντομάτας παράλληλα. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε από πάνω. Τέλος πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ψήνεται στους 180 - 200 βαθμούς, για 40 - 50 λεπτά.

Related Articles :


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

LOST EMPIRE

Γράψε το e-mail σου:

Σας ευχαριστώ!

Συγγραφείς

Συνεχώς

30 ημέρες

7 ημέρες

Comments Posts

Top 10 σχολιαστές